Guardiola: Derby ve Španělsku jsou bouřlivější

09.11.2018, 17:31
Aktuality
Manažer Manchesteru City Pep Guardiola před očekávaným víkendovým derby s Manchesterem United zasadil poměrně slušnou ránu hrdým anglickým fanouškům. Derby zápasy ve Španělsku podle něj bývají hlučnější a bouřlivější.

Guardiola tak reagoval na dotaz, zda je pro klub manchesterské derby největším zápasem sezony. Tuto myšlenku španělský stratég odmítl a rovnou prohlásil, že v jeho rodné zemi jsou derby ještě bouřlivější.

"Všechna derby jsou samozřejmě speciální. Ve Španělsku je to ale hlučnější než tady," řekl Guardiola, jehož čeká další z mnoha střetů s jeho dlouholetým rivalem José Mourinhem. Soupeřili spolu například na lavičkách Barcelony a Realu Madrid. "Oba dva jsme dobří chlapi. Mnohem víc, než byste čekali. Věřte mi, je to mezi námi daleko lepší, než si myslíte," uvedl kouč Citizens.

Že by ale už nyní šlo o nejdůležitější zápas sezony, to Guardiola odmítal. "Ne, ne, ne. Zápasy proti dalším uchazečům o titul jsou zvláštní proto, že když vyhrajete, tak oni nevyhrají. Ale pořád jsme teprve v listopadu. Možná bude důležitější odveta na Old Trafford," doplnil Guardiola.

Pro soupeře, který má na Citizens v tabulce devítibodovou ztrátu, měl jen slova plná respektu. "Když vyhrajete v Turíně, musíte mít dobrý tým," připomněl poslední velký obrat United v Lize mistrů, kdy na půdě Juventusu Mourinhovi svěřenci otočili výsledek z 0:1 na 2:1. "Jsou velmi stabilní a odhodlaní. Agresivní bez míče. Je to dobrý soupeř. V derby zvítězili víckrát než my. Takže je to dobrý rival," uzavřel Guardiola.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (57)

Přidat komentář
kattos

Byli než jsi odešel. Ted to stojí za prd a o El Clasicu nikdo nemluví.

Reagovat
valloire

jenom celej svět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Díky Messimu i vesmír

Reagovat
kattos

Právě že ne bejvávalo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Legenda španělské sekce zavítala i do té anglické? Nevěřím!

Reagovat
valloire

je to o španělský lize hombre

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
valloire

ty si idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Houby byli. Trénoval Messiho a žádný verval při jeho brance nebo vyvolávání nebyl. Teď je v MC a pokud bude hrát finále s německým týmem, stačí i italský nebo Atletico Madrid, tak každý tým bude kdekoliv proti MC jako doma, protože ti budou jen držež hubu a mávat vlaječkama jak Chelsea při superpoháru s Bayernem. Měl zůstat v Bayernu.

Reagovat
kattos

Cože?

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako má pravdu, ale za ty roky, co fotbal sleduji, se PL nemůže u mne rovnat s LL, která je více méně jen o Barce a Realu a na slabší soupeře nepřijde půlka stadionu. Navíc ty týmy mají Messiho a Ronalda, a že by z toho fanoušci měli nějakou radost, to mi nepřijde. To Allianz arena se bourá, když padne gol nebo se před zápasem vyvolává sestava. Ale BL je zase také o jednom klubu. A o Francii nemluvím. Sice fans v PL nejsou nejhlasitější, ale podpořit umí. Na druhou stranu dávat více prostoru anglickým hráčům, myslím si, že by ta podpora taky byla jiná.

Reagovat
andycek1

Allianz arena že se bourá když padne gool to nemyslíš vážne dúfam

Reagovat
Vsadim gule

Tak to by měl asi někdo Ronaldovi říct ze hraje za jiný klub v jiný zemi..

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když má třeba Barcelona stadion pro 100000 lidí, tak ho asi narvanej mít pořád nebude. Stejně má průměr na zápas tuhle sezónu 77000. Což není špatný. Nejhorší zápas zatím byl s Alavesem 55000. Pak to pod 70000 nešlo.

Navíc Guardiola mluví o derby (El Clasico, Katalánské derby, Madridské derby)

Reagovat
smazaný uživatel

La Liga, najlepsia a najnarocnejsia liga sveta.

Reagovat
David4

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

2/10

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýkoliv tým kromě City by ve Španělsku hráli maximálně o 4. místo. City by se možná dostalo i na to 3. místo. Co se týče vyrovnanosti soutěže, je na tom líp PL. V průměrný síle týmů je na tom líp LaLiga.

Reagovat
Majk91

a PL fanusikovia to nezvladaju

Reagovat
Wambasen

Reagovat
icka

Reagovat
popltak

Už to není ani ftipne...

Reagovat
Golasso

To je o preferencích. PL sleduji pravidelně, LL jen El Classico a to jen někdy, když mám zrovna náladu kouknout na 90 minut trvající hádku dvaceti fotbalistů a sudího. LL má silnější high end kluby, ale to na koukatelnost ligy nemá vliv.

Reagovat
bobis21

blíží se konec roku, tak se lidi zase snaží na sílu dostat do hlášek roku

Reagovat
mistr129

Reagovat
Luc-Luc

mne prislo podle TV - Real, Barca, ze je tam hroznej klid a fandi par lidi a pulka stadionu jsou asijsti turisti...EPL mi taky prijde, ze uz neni co byvala, asi kvuli cenam listku..rozhodne takovy Nemecko nebo Polsko jsou jinde...v Italii jsem byl osobne na Interu a nic moc, resp. domaci nic moc, ale hoste, Hellas, mi prisli super, v TV to nasledovany nemam, ale rekl bych, ze takovy rimsky nebo janovsky derby budou vetsi hukot nez clasico

Reagovat
Phillipinho

Tak fanousci Barcelony a Realu rozhodne nepatri k tomu nejlepsimu ve Spanelsku. Jakmile se nehraje nejaky vetsi zapas, tak se o zadny atmosfere na stadionu vubec neda hovorit.

Reagovat
Phillipinho

*o nejaky atmosfere

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Gazdo

Je to az s podivom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Skus grecko alebo turecko

Reagovat
Bucky

Turecko? Myslíš tu zemi, kde se místo fandění jen 90 minut píská?

Reagovat
Gazdo

Ale ten kotol je neskutocny

Reagovat
Mastný Chobot

Bude hrať cez víkend Alexander-Arnold v základe, drahí priatelia kopanej?

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažko povedať, ale skôr nie, nemá formu. Bude to závisieť aj od taktiky, či bude Klopp preferovať defenzívnejšieho Goméza alebo TAA.

Reagovat
Maresma

Skor ano

Reagovat
diastan

ve Španělsku je to takové víc ubrečené no

Reagovat
fenixLFC

Mauricio Pochettino naznačil, že by v londýnském derby proti Crystal Palace mohl dát volno dvěma oporám záložník řady - na lavičce či tribuně tak dost možná zůstanou Dele Alli a Christian Eriksen. Argentinský kormidelník myslí na nadcházející reprezentační přestávku, před kterou by dvě hvězdy rád pošetřil

to je proste idiot setrit hracov kvoli nejake stupidnej reprezentacii

Reagovat
smazaný uživatel

Clasico nie je ani búrlivejšie, ani hlasitejšie než United-Liverpool alebo Arsenal-Tottenham. Ale derby v Anglicku idú dole, už to nie je také, ako kedysi... Je za tým samozrejme mnoho príčin a vymotať sa z toho nebude také jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Tak hlavne vtedy bolo viac odchovancov ktori s klubom zili a chapali rivalitu. Teraz uz su vsetko hraci len kupeni a nejaku rivalitu videli akurat v novinach

Reagovat
madridcan

Ked pri vedeni svojho timu buzerujes Ronalda, pri skore 2:0 a hras sa na chudatko, tak to teda burlivejsie je...a neporovnaj sa s Mourinhom. Nie si svojom spravanim ani za mak lepsi. Usmev pri uspechu, fnukanie pri strate.

V zivote by som mu to vsak nevycital, lebo sa stretli spolu v klube, ktory je tym legendarny

Reagovat
Al Capone

Reagovat
celeb

"... a neporovnavaj sa s Mourinhom." >> "Oba dva jsme dobří chlapi. Mnohem víc, než byste čekali. Věřte mi, je to mezi námi daleko lepší, než si myslíte," uvedl kouč Citizens.

Nie je o nic lepsi? Ty mas z neho stale strasne mindraky. Ano, znasilnil baletku viac krat, natvrdo odzadu (ako to ma rad metrogay7), Joseho posobenie v RM sa neda vobec brat ako uspech (1x Liga za tie roky a 1? CdR). Ale so spravanim Mourinha sa neda porovnat ziaden trener. Koho Pep pichal do oka, koho divakov provokoval na ich stadione? Kazdozapasove hadky s novinarmi? Pravidelne rozhadana kabina pri 2.-3. sezonach - aj to ma Pep?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ManCity nemá poriadneho derby súpera (pre mancs je LFC viac nenávidený klub) a PL je aj dosť ovplyvnená fanúšikmi - turistami, kt. atmosféru nerobia.

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho aj ceny lístkov, minimum odchovancov v kádroch - tým pádom to tak neprežívajú ani hráči, atď..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

money league no

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
TheTopFootbaler

Co je s Baillym, že v poslední době vůbec nehraje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele