GRYGERA I GALÁSEK MIMO HRU

20.02.2006, 13:01
Aktuality
Černý konec týdne zažili čeští legionáři hájící barvy Ajaxu Amsterdam. Zdeněk Grygera i Tomáš Galásek utrpěli svalová zranění a svému týmu tak budou několik týdnů chybět. Obejít se bez nich bude muset i trenér české reprezentace Karel Brückner, který dnes oznámil nominaci na přátelský dvojzápas v Turecku. NOMINACE UVNITŘ

Jako první z obou fotbalistů se na marodce ocitl Grygera. 25letý fotbalista si na pátečním tréninku poranil lýtkový sval a mimo hru bude s největší pravděpodobností až měsíc, což by znamenalo, že trenér Danny Blind s ním nebude moci počítat ani pro jeden zápas osmifinále Ligy mistrů, kde na Ajax čeká Inter Milán.

Pouze o dva dny později pak Grygeru následoval také Galásek. Kapitán nizozemského týmu předčasně odstoupil z ligového střetnutí proti Roosendaalu, které jeho tým vyhrál 6:0. Také Galásek přijde minimálně o jedno střetnutí s Interem Milán. O vážnosti jeho zranění rozhodne až pondělní vyšetření, sám hráč je však v tomto směru pesimistou a v rychlý návrat na trávníky příliš nevěří.

Ani jeden z dvojice Grygera, Galásek nefiguruje mezi 28 nominovanými fotbalisty pro přátelské mezistátní zápasy v Turecku. Česko nastoupí v tureckém Izmiru 1. března ke dvěma duelům, ale jen jeden se bude počítat jako oficiální a hráči si za něj připíší starty. Nejprve od 17 hodin nastoupí béčka obou zemí, hlavní zápas má výkop ve 20 hodin. Trenér Karel Brückner nepovolal ani Pavla Nedvěda, příležitost naopak dostanou hned tři nováčci. Dres reprezentačního A týmu poprvé v životě obléknou Tomáš Zápotočný, David Kobylík a Václav Svěrkoš.

NOMINACE ČR PRO PŘÁTELSKÝ DVOJZÁPAS S TURECKEM:
Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha), Petr Čech (Chelsea), Antonín Kinský (Ramenskoje).
Obránci: René Bolf (Auxerre), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Marek Jankulovski (AC Milán), Martin Jiránek (Spartak Moskva), Pavel Mareš (Petrohrad), Zdeněk Pospěch (Sparta), David Rozehnal (PSG), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), Tomáš Zápotočný (Liberec).
Záložníci: David Jarolím (Hamburk), Jiří Jarošík (Birmingham), David Kobylík (Bielefeld), Radoslav Kováč (Spartak Moskva), Karel Poborský (České Budějovice), Jan Polák (Norimberk), Jaroslav Plašil (Monako), Tomáš Rosický (Dortmund), Rudolf Skácel (Hearts), Vladimír Šmicer (Bordeaux), Štěpán Vachoušek (Austria).
Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa), Marek Heinz (Galatasaray), Tomáš Jun (Besiktas), Václav Svěrkoš (Hertha Berlín), Jiří Štajner (Hannover).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

...ale chybí mi tam Piták

Reagovat
HOST*

Piták na repre nemá, to je hráč tak maximálně na českou ligu.

Reagovat
HOST*eddie

je pravda, že když tam je pospěch, mohl by tam být i piták.

řekl bych že oba předvádí stejný výkony.

Reagovat
Jajinek

Grygera a Galasek....to je pro Ajax citelne oslabeni.....

Doufam ze s nima nebudem mit vetsi problemy a v pohode postoupime.....aspon tu Ligu Mistru bysme nemuseli zprasit.....no a pokud nam nekdo odstavi Juventus z cesty.....tak kdo vi....treba prekvapeni jako loni Liverpool....ale to je asi jen sen....

Reagovat
HOST*

Neblazni na INTER nemate.Grygera a Galasek v prdelí=Ajax v prdeli

Reagovat
HOST*ital

Reagovat
HOST*Kuchta

Piták tam patří,ten kdo na to absolutně nemá je Pospěch.Jeho výkon v Rumunsku byl naprosto směšnej.Ach jo,Košťále Košťále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pospěch na to evidentně nemá.. Piták tam patří, je to jeden z nejlepších hráčů naší ligy(i když..) a když má formu, je nejlepší..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele