Grujić už nefiguruje na soupisce Liverpoolu, přestoupil do FC Porto

20.07.2021, 13:58
Aktuality
Marko Grujić před pěti a půl lety přestupoval z Crvene Zvezdy do Liverpoolu, na Anfield Road dostal jenom šestnáct příležitostí a opakovaně z anglického klubu odešel. Po sérii hostování se nyní s Reds loučí definitivně, dnes byl dotažen přestup do FC Porto...

Grujić v Premier League stihl naskočit jenom do osmi utkání a pokaždé se na trávník podíval až na závěrečné minuty. Herní praxi sbíral jinde, když hostoval v Crvene Zvezdě, Cardiffu, Hertě a naposledy FC Porto. Portugalskému celku nyní dal přednost před Sassuolem, které o něho rovněž usilovalo.

Grujič na Pyrenejském poloostrově podepsal víceletý kontrakt a Liverpool za něho dostal 10,5 milionu liber. Nemusí se jednat o jediné finance, anglická strana totiž získá i deset procent z dalšího případného přestupu.

Vedle Grujiće z Liverpoolu odejde i Taiwo Awoniyi, přestup nigerijského útočníka za 6,5 milionu liber dolaďuje Union Berlín, v němž fotbalista loni hostoval.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O Luise Diaze má mít zájem AS, respektive Mourinho. Akorát ta klauzule nastavená na 80 Mega je přehnaná. Ale dokázal bych si ho v SA představit. Za Kolumbii na CA byl prý výborný.

Reagovat
Largo

I když pak úplně nevim, jak to poskládat. Nalevo jsou teď El Shaarawy s Mchitarjanem a podle mě neodejde ani jeden. El Shaarawy si prý s Mourinhem velmi rozumí podle zpráv z prvních týdnů tréninku a Mchitarjan je zkušenej borec, kterýho Mourinho osobně přemlouval k podpisu nový smlouvy. Bude alternovat s Pellegrinim na středu, zřejmě, ale stejně si neumím představit, že by se na levou stranu, takto obsazenou, kupoval hráč do základu za nějakých 25-30 mega (kdybysme je měli). Ale souhlasím, Diaz na Copě vynikající

Reagovat
Slavia10

Výhoda Mourinha je v tom, že umí přilákat jména a umí zatlačit na vedení k přestupum. Možná by měl zatlačit na vedení k přestupu Bellotiho. Jak to bude s Mayoralem vůbec? Byl nejlepší střelec týmu, slušná čísla a ta opce nebyla moc velké, je škoda ho poslat zpět do Realu. Luis Dias byl na Copa výborný, ale jeho post není úplně priorita pro AS. Měl by se koupit hrot, pokud se nezůstává Mayoral a nezkusi se jako jednička. Chtělo by to beka, asi jednoho středního záložníka. A dát 30 mega za Diaze je možná škoda.

Reagovat
Vincent Vegan

Pry uz je skoro hotovy Matias Viña z Palmeiras za €11+2,5m na LB, protoze Telles z MU bude asi moc drahej.

Na CM se to s Xhakou nejak tahne, takze uvidime. Podle me je i tech pozadovanych €20m malo, ale zase mu za rok konci smlouva a jiny zajemce nez Roma neni takze tam je potencial na nejaky deal.

Torino chce pry €35m na drevo, ale pristoupili by i na hracskou vymenu za Kumbullu s Milanesim, coz je podle me blbost. Zas tak dobrou sezonu Belotti nemel a na Euru se mi teda taky nelibil.

Reagovat
herbage

Xhaka má platnou smlouvu do června roku 2023, 20 je fakt málo

Reagovat
Vincent Vegan

jo mas pravdu, nekde jsem cetl, ze uz ma jen na rok a uz jsem to neoveroval

Reagovat
Largo

Mayoral zůstává minimálně rok, byl to přestup na dva roky. Teď jsme ho mohli koupit za 15 mega, příští rok za dvacet. Vedení asi myslí, že teď je potřeba investovat jinde a za rok ho kdyžtak koupit. I za dvacet to bude celkem rozumná posila, pokud se mu bude dařit tak jako teď. Belottiho bych rád, ale to by musel odejít Džeko. Což si nemyslím, ten zůstane do konce smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, ale upřímně Mourinhovi plány se mi hodně líbí. Pokud se povede ten Xhaka, tak to bude top. Snad se mu bude dařit.

Reagovat
Largo

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
FC Porto

Pokud se nepletu tak letos je na hostování, příští rok možnost odkoupení za 12M. Nejsem si jistý zdá to je povinný odkoupení.

Reagovat
Slavia10

Je to rovnou na přestup za 10,5, konečná částka, rovnou přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

3x mu to treba napsat

Reagovat
FC Porto

10x chytráku.

Reagovat
FC Porto

Ne, myslím že je opravdu na hostování pouze.

Reagovat
Slavia10

Tak si to mysli s tím hostováním to už spíš něco vysvětlím fanouškům Tottenhamu.

Reagovat
FC Porto

Třeba máš pravdu, já se nehádám. Ale doufám že nemáš info jen tady ze stránky,

protože na stránkach FC Porto píšou taky hostování. tak mě zajímá kde bereš tu jistotu

Reagovat
O.Giroud

pochybujem ze by ho poslali zas na hostovanie, takze ak to tak je bude to povinny odkup

Reagovat
Slavia10

Jak to teď bude s posily v LFC ? Koukám že už začali prodávat a z tech hráčů co jsou vyloženě zbytečný něco dostali, Klopp říkal že v létě musí přijít posily, LM málem nevyšla, nejde hrát 5 let s jedním kádrem stejným, snad už LFC taky začne nakupovat. Když vidím přestupove okno u United, Abramovic chce zase utratit ranec, Arsenal má posily a hlavně bude hrát jen PL, City jsou nabušeny a ještě někdo přijde, LFC by měl reagovat.

Reagovat
VersaceChain

Mbappe přijde

Reagovat
O.Giroud

nikoho nepotrebujeme, sme najlepsi

Reagovat
Remt

Zacinam se mírně strachovat no:-D

Reagovat
YNWA__MSN

Ještě prodat Origiho, Wilsona, Matipa (kéž by i Keitu, ale to nevypadá)... No a koupit alespoň jednu dobrou posilu (Bissouma/Sanches, Raphinha? ).

Reagovat
Kixi Syhimour

Očekávám záložníka, líbil se mi ten Neuhaus, do útoku asi zůstane Elliott, Matip ani Keita neodejdou.

Reagovat
Melda

Neuhaus by se mi taky líbil.Sanches snad ne.Ale myslím, že Klopp překvapí a dotáhne někoho mimo rumours.Btw, koukal jste někdo na přateláky?Já jen na ten první.

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to možné, hlavně ale někoho přivést , nicméně prodeje se snad trochu rozjely, tak doufám, že se s posilou počítá.

Viděl jsem oba. Těžko z toho něco soudit, krátká doba na hřišti, jeden soupeř z druhé rakouské ligy + kamera zase v nešťastné výšce, takže nemáš úplně přehled o hře.

Nicméně mně se nejvíce líbil Elliott (který hrál kupodivu v záloze), Beck a Tsimikas. Ještě šla chvála na Gordona, s čímž úplně nesouhlasím, ale klidně mohl hrát dobře (viz důvody nahoře), Oxlade na devítce také překvapení, ale věřím, že by mu to tam mohlo sedět, zároveň ale nečekám, že tam bude hrát (experiment jako Lallana na šestce...).

Vyloženě nic moc asi Origi (i přes proměněnou penaltu, za mě už musí jít, nic nového nám podle mě nedá), Minamino taky zrovna nezářil.

Co se týče Konatého tak mi přišel opravdu rychlý, když se protivník ocitl v ofsajdu za linií, ale rozhodčí ještě nepískal, tak ho stihl doběhnout a odzbrojit. Zároveň byl ale u inkasovaného gólu, nicméně tam to provedení bylo perfektní, takže bych mu to tolik nevyčítal.

Reagovat
Remt

Jeden příchod je zatraceně málo. Ideálně tak 2-3. Je třeba to trochu okyslicit

Reagovat
FC Porto FC

Do oka mi úplně nepadl tak uvidíme, snad se výrazněji prosadí

Reagovat
Kixi Syhimour

Liverpool XI vs. Wacker Innsbruck: Karius; Alexander-Arnold, Matip, B.Davies, Beck; Clarkson, Morton, Cain; Gordon, Origi, Minamino

Liverpool XI vs. Stuttgart: Adrian; Bradley, Konate, R.Williams, Tsimikas; Milner, Keita, Elliott; Mane, Salah, Oxlade-Chamberlain

Reagovat
Maresma

Phillips už je asi jednou nohou v Brightonu

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to možné, není ani na lavičce.

Bench:

H. Davies, N. Williams, Koumetio, Wilson

Ale líbilo by se mi, kdyby tam nebyl ani Wilson

Reagovat
vladis271

Reagovat
SunFells

Hrajete 2 zaráz?

Reagovat
Kixi Syhimour

Od 18:00 třicetiminutový zápas s Wackerem (2. rakouská liga), pak od 18:45 dalších třicet minut proti Stuttgartu.

Reagovat
SunFells

Jsem si říkal, kde bude Klopp. To potom dobrý

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acquanni

A já si říkal, že mi v sofascore oznámeních pak hlásil dva dohrané zápasy Liverpoolu

Reagovat
O.Giroud

konecne Davies v akcii

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Jazdec

City znova asi nejaké problémy s papiermi

#ManCity have lost their appeal to keep details of the status of the #PL’s investigation into the Der Spiegel hack emails confidential.

@ManCity have been 'fighting tooth and nail' to avoid handing over documents.

[via @slbsn]

Reagovat
Svatej

Stejne jako vsichni ve vlakne nemam tušení co to znamená

Reagovat
Kixi Syhimour

Salah , už to začíná

Reagovat
smazaný uživatel

Čo?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tváří v tvář gólmanovi a samozřejmě to napere do něj

Reagovat
Liveral

There is a clause in Donyell Malen's contract which entitles Mino Raiola to almost 30% of the transfer fee for the forward. PSV would have to pay that fee directly and negotiations are proving to be difficult as a result [Ruhr Nachrichten] #BVB

By mě fakt zajímalo na kolik si Raiola za posledních pár let přišel...

Reagovat
smazaný uživatel

Sa divím že s ním kluby ešte podpisujú takéto zmluvy

Reagovat
Acquanni

Ten vydělá víc jak spousta top hráčů, což je masakr a je to slizká svině, ale zjevně skvělý businessman.

Reagovat
eibe

Mino Raiola Net Worth:

$50 Million

Reagovat
eibe

jen 25m měl za Pogbu

Reagovat
Mastný Chobot

ale -30m/ročne za jedlo

Reagovat
Sztanda

Reagovat
eibe

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twelwer

Reagovat
fff

Reagovat
TopinB

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vladis271

Už aj Taiwo je out. A v nasledujúcich hodinách sa snád dotiahne aj Phillips.

Reagovat
Remt

Kam by se mel "dotiahnut"?

Reagovat
Pony Slaystation

Legenda

Reagovat
martin.b

https://theathletic.com/2717019/2021/07/21/how-barcelonas-wage-bill-has-gone-from-highest-in-the-world-to-on-a-par-with-ac-milan-and-tottenham/

"Liverpool’s wage bill has nearly trebled between 2012 and 2019, rising from £109 million to £310 million" (druhý nejvíc za Man City)

Možná odpověď na to, proč LFC poslední 3 roky příliš neposiluje a postupně se zbavuje starších hráčů (Lovren, Wijnaldum, Shaqiri ? Henderson ?, Firmino ?)

Na to, že jsme poslední 4 roky prakticky neměli kromě zálohy kvalitně zdvojený posty, jsou ty čísla docela zarážející.

Reagovat
Mastný Chobot

Hlavne Liverpool mám zafixovaný ako klub s pomerne úzkym kádrom, hlavne v porovnaní s takou Chelsea alebo MU. Do wage billu sa rátajú aj agent fees?

Reagovat
martin.b

Jojo, kádr určitě nemáme širokej jako Chelsea nebo City. Pokud myslíš fees z přestupů, tak předpokládám, že ne. Podle mě to klasicky zahrnuje platy, odměny a bonusy všech zaměstnanců a vedení, a vzhledem k posledním úspěchům byly odměny a bonusy asi dost tučný.

Reagovat
Busby babes

to je to, co tu hodne fans Poolu nevidelo, ze investovali hodne penez do platu...

Reagovat
Hlahart

Už se to sem párkrát dávalo i od Swiss rumble, že platy Liverpoolu vyrostly poměrně rychleji než příjmy, a proto nemůžou tolik vrážet do přestupových částek. Teď je možná moment zvážit, jestli nedat opět důvěru v Kloppa, že prodej jednoho klíčovýho hráče dokáže dohnat nějakým wonder podpisem a Liverpool se trochu finančně vzpamatuje...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele