Grimaldo si zahraje Bundesligu, Benficu vymění za Leverkusen

15.05.2023, 12:29
Aktuality
Alex Grimaldo (© AFP)

Leverkusen potvrdil příchod Alejandra Grimalda, jemuž na konci sezony vyprší smlouva s Benficou. Sedmadvacetiletý obránce se Bayeru upsal do roku 2027...

Minulý týden se objevily zprávy, že Grimaldo v Německu absolvovat zdravotní prohlídku, Leverkusen nyní podpis bývalého španělského mládežnického reprezentanta potvrdil.

"Alejandro Grimaldo je agilní, technicky skvěle vybavený obránce, takticky velmi zdatný. Je schopný střílet góly a má velké zkušenosti a kvalitu," řekl k druhé nové akvizici pro nadcházející sezonu sportovní ředitel Simon Rolfes. "Jsme rádi, že se nám podařilo Alejandra přesvědčit o naší ambiciózní koncepci pro příští roky," pochvaluje si.

"Sedm let jsem hrál ve špičkovém evropském klubu, ale jsem nadšený, že teď mohu ukázat své přednosti v Bundeslize," pronesl po podpisu smlouvy Grimaldo.

Grimaldo zamířil do portugalského velkoklubu na začátku toku 2016 z rezervního týmu Barcelony a postupně se stal důležitým hráčem "Orlů". Valencijský rodák míří s Benficou za čtvrtým ligovým titulem, kromě toho se podílel na zisku pěti trofejí z domácích pohárů.

Příchod Grimalda znamená, že novou smlouvu nedostane jiný obránce Daley Sinkgraven. Už minulý měsíc Leverkusen oznámil příchod talentovaného beka Atrhura z brazilského América FC.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, kicker.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
Gazdo

Ten dopadol. Mal ist ku nam ako nahrada za Albu a idealne dvojka k Baldemu ale co uz. Aspon by sme mohli ukradnut Leverkusenu Frimponga

Reagovat
Eichel

on očividne do Barcelony aj chcel ale klub nemal záujem, keďže to podľa nich máme dostatočne pokryté Alonsom

Reagovat
Laliga

Nezabúdate na finančnú situáciu?

Reagovat
Han střelil první

Tak Grimaldovi končí po sezóně smlouva.

Reagovat
Gazdo

Ved Grimaldovi konci zmluva a vacsi plat ako Alonso, Alba alebo Roberto by isto nemal. Dokonca si trufam povedat ze o dost nizsi. Ale co uz ocividne nemame zaujem lebo potrebujeme zabit desiatky milionov na Messiho

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Messiáš

On na Barcelonu nemá, respektive dvojku určitě dělat nechce a to, že po něm nešel úplně Top klub podle mě o jeho kvalitě vypovídá dostatečně.

Přál jsem si ho v Sockách, o kterých se mluvilo, ale to je prostě to samé, akorát by byl pro mě více na očích v La Lize...

Reagovat
Gazdo

Ja si myslim ze na top klub asi ma otazka je co berieme ako top klub. Pretoze tych top klubov je vela a nie kazdy ma moznost mat na kazdej pozicii najlepsieho hraca na danom poste. Ten kader sa jednoducho musi skladat z vynimocnych ale aj jemne nadpriemernych futbalistov. Jasne Grimaldo vynimocny nie je ale horsi dajme tomu ako Chilwell, Mendy, Malacia a im podobni urcite nie je

Reagovat
Messiáš

To možná jo, spíše se nedivím, že po něm prostě nejde PSG, Bayern, City, Real, LFC, Atletico Arsenal, AC, Inter, United a třeba i my. Spousta z těch týmů má tu pozici pokrytou. Z těch lepších mě napadá Juventus, kde asi Sandro je horší. Za mě je to takovej lehounkej nadprůměr, ale vlastně mě přišel kolem něj vždy trochu zbytečnej hype.

Reagovat
Gazdo

To bezpochyby. Uplna spicka to nie je ale pokryt tu poziciu dvojky v Barcelone by mohol viac ako slusne ale ako pises ist robit dvojku asi nechce takze skoda ho

Reagovat
Eichel

ako Chilwell horší rozhodne je a Mendy je otázny, on mal zlú túto sezónu ale predtým bol fakt dobrý.. len nemá ofenzívnu nadstavbu ale inak to bol spoľahlivý bek

Reagovat
patas92

Reagovat
Eichel

Ja si tiež nemyslím, že by mal na top top klub, ale určite je to perspektívnejší hráč, než je Alosno s Albom a zas porvať sa o základ s Baldém by nemuselo byť až také ťažké, určite by nebol čistý backup a zahral by si. Ja som ho mal vždy dosť rád a chcel som ho vidieť naspať u nás. Ešte je stále v dobrom veku, odchovanec, španiel... za mňa ideálna dvoja s Baldém a nech sa o to porvú. Plus teda Albu chcú očividne dotlačiť k odchodu a Alonso hral viac na CB než na LB a ten tu je aj tak len na ďalšiu sezónu max.

Reagovat
Gazdo

Aby sme este s tym Alonsom neboli prekvapeni ked ho tu uvidime dalsie tri sezony

Reagovat
Eichel

O týchto veciach sa nežartuje. Mne tu na tú jednu ďalšiu sezónu nevadí ak to bude núdzovka na CB a LB, ale serie ma, že si necháme utiecť Grimalda ako free agenta s ktorým by sme mali to LB vyriešené. Takto budeme musieť o rok zháňať znova backup a neviem, či bude finančne dostupnejšia voľba ako Grimaldo, plus národnosť na čom si Xavi zakladá a vek. Inak keby je to na mne, skôr si nechám na LB Albu než Alonsa, ale tam chápem, že ho chcú vystrnadiť kvoli platu. Ale nech nie som úplne hnusný, tak túto sezónu mal Alonso dobrú, čo ma veľmi prekvapilo.

Reagovat
Gazdo

Ja teda neviem za mna mal Alonso teda sezonu spatnu. Mal tam vela peknych zakrokov tzv na oko ale velakrat bol proste pozicne mimo z coho pramenilo vela utokov a nebyt zvysku obrany a famozneho Stegiho tak to vidno viac. O tom Grimaldovi je teda otazne ci vobec by mal zaujem robit dvojku lebo ak nie tak je to jasne ze sme nemohli inak ale ak ano tak je to doneba volajuca sprostost ale to by ma u nasho vedenia moc neprekvapilo. A s tym Alba vs Alonso tam je to velmi zaujimave podla mna mohli pustit po tejto sezone uz toho Alonsa prec lebo je skoro jasne ze Alba nikam nepojde do konca zmluvy a pod tlak ho tym asi nedostaneme takze mame privela hracov a keby mal prist naozaj aj ten Inigo tak boh nas ochranuj. Skor sme vsetky prachy mali narvat do praveho obrancu lebo to je nedostatkovy tovar

Reagovat
Benfica

Na Barcelonu určite má, alebo mal, vrchol kariéru už si myslím dosiahol, už lepší nebude, táto sezóna bola, ale celkom pekný last dance v jeho podaní.. doteraz nechápem prečo nereprezentoval, nejakých lepších hráčov tam ani v repre nemali..

Reagovat
Eichel

Dík za info. Len je potom dosť prekvapujúce, že po ňom nesiahol vačší klub ako Bayer... a to, že Barca si ho nechala ujsť mi fakt hlava neberie.

Reagovat
Benfica

tak on už má 28, už veľa rokov sa písalo, že odchádza, každé leto to bola Barcelona, písalo sa aj o MU, Newcastli, veľa toho bolo.. či na to bolo niečo reálne neviem..

teraz mu v Levekusene budú platiť 10M za sezónu, to neviem či je v silách Barcelony.. navyše on teraz lapil síce druhý dych, ale vrchol mal 2018/2019..

Reagovat
Eichel

10m je teda riadna pálka

Reagovat
Benfica

jop, to je. V správach bolo, že by aj nás vyšiel na 3 roky za 30 miliónov.. na druhej strane Kerkesz by mal byť lacnejší, mladší a perspektívnejší..

navyše radikalnejší naši fans si jeho odchod priali už v lete, lebo riešili sa tam nejaké vec, teraz nedávno po prehre v Chaves tiež, tak asi už je aj pomaly čas zmeniť miesto aj pre neho, však po 8 rokoch..

Reagovat
Seydou Doumbia

Zrovna u Španělska bych se nedivil že si nekopl. Tam dávali radši přednost tragédům z top klubů než aby dali příležitost lepším hráčům, často ty nominace a sestavy u nich byli wtf. Taky tak dopadli na MS s cikány.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže David Jurasek do Benfiky?

Reagovat
FC Porto FC

Je to klidně možný

Reagovat
vilp

Ještě se píše o Kerkezovi z Alkmaaru.

Reagovat
Largo

Perfektní hráč.

Reagovat
vilp

Taky mě hodně zaujal.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Po jeho jarních výkonech?

Reagovat
GrimeBaller98

Pro Leverkusen skvela posila

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Grimalda by som si vedel predstaviť v Dortmunde na ľavom bekovi namiesto Guerreira a Guerreira by som posunul vyššie respektíve hlbšie do stredovej formácie, kde je jeho hra parádna. Od Leverkusenu dobrý ťah

Reagovat
db18

Guerreiro odejde, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

BVB pracuje na príchode Bensebainiho, takže áno, je pravdepodobné, že Guerreiro opustí tábor BVB, čo je teda obrovská škoda.

Reagovat
andrew96

Pokud by měl dál hrát na levém beku, tak to škoda není.

Ale motivaci příchodu Bensebainiho nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho potenciál je síce na inej pozícii, ale na druhej strane mať na súpiske Guerreira, nie je nikdy na škodu. Príchod Bensebainiho je logický, no ak bol Grimaldo voľný, mali ísť po ňom. Ale zasa na jeho príchode do Bundesligy pravdepodobne rozhodoval faktor Xabi Alonso. Jedného času som si želal Angeliña.

Reagovat
andrew96

Guerreiro je skvělý hráč, ale špatný obránce. Bensebaini nevím, řekl bych, že stagnuje. Ale třeba jen potřebuje změnu, on celý Gladbach je jakýsi čudný.

Reagovat
Largo

Škoda, chtěl jsem ho do AS

Reagovat
Jardman

Frimpong do Bayernu? S Wirtzem?

Reagovat
Werkrider

Proč né rovnou i s Diabym?

Reagovat
Seydou Doumbia

Na to nejsou prachy. Více bych ale bral Diabyho než tyto dva.

Reagovat
Rudnevs

Skvelý prestup Leverkusenu. Pokiaľ udržia Wirtza s Frimpongom a vdaka "Xabi tax" získajú ešte pár zaujímavých hráčov, tak sa tam opäť môže vybudovať zaujímavý tím. Budúcu sezónu to tipujem možno opäť aj na top 4.

Reagovat
Benfica

Škoda, ale už asi bol čas.. ale Leverkusen? Manooo

Reagovat
Rudnevs

Dalsi na rade vraj Xhaka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele