Greenwood je vyšetřován pro napadení přítelkyně, United ho vyřadili z kádru

30.01.2022, 17:40
Aktuality
Mason Greenwood (© AFP)
Na pořádný průšvih si zadělal Mason Greenwood. V neděli se totiž na sociálních sítích objevily fotografie, videa a audionahrávka od jeho expřítelkyně dokumentující, jak ji dvacetiletý útočník napadl. Manchester United na dění zareagoval jeho vyřazením z kádru.

Video nahrané na Instagram samotnou Harriet Robson ji zachycuje zakrvácenou po jednom z těchto ataků, přiloženy rovněž byly fotografie modřin. To vše podle jejích slov způsobil právě útočník Rudých ďáblů, který měl svou tehdejší přítelkyni napadnout i sexuálně, což dokumentuje zveřejněná audionahrávka.

Incidenty už vyšetřuje policie, která dle svých slov "ví o fotografiích a videích kolujících na sociálních sítích", a vyšetřovatelé už Robson navštívili. "Jako otec nechcete zjistit, že se vaší dceři dějí takové věci. Policie už tu byla a dcera jim dala svou výpověď," prozradil otec údajné oběti.

Zveřejněné materiály pochopitelně neunikly ani Greenwoodovu zaměstnavateli, který autora šesti gólů v této sezoně vyřadil z kádru. "Mason Greenwood se až do odvolání nevrátí do tréninku a nebude hrát zápasy," uvedli Red Devils v oficiálním prohlášení.

Talentovaný fotbalista v dresu Manchesteru United debutoval před necelými třemi roky, během nadcházející sezony naplno zazářil a nasázel sedmnáct branek. Celkově jich má ve 129 zápasech na kontě pětatřicet, další ale dost možná už nepřidá.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com, theathletic.com

Komentáře (527)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele