Gomez: Toužím se zlepšit po fotbalové stránce

17.03.2008, 10:50
Aktuality
Mario Gomez má i v letošní sezoně skvělou střeleckou formu a perou se o něho velkokluby ze všech koutů Evropy. Už v tuto chvíli je prakticky jisté, že hráč nedodrží smlouvu ve Stuttgartu a vedle představitelů klubu to ví i sám německý reprezentant...

"Ve Stuttgartu jsem šťastný, ale toužím se zlepšit po fotbalové stránce. Pokud přijde nějaká hodně lákavá nabídka, dohodl jsem se s klubem, že o ní mohu jednat. Myslím, že jsem schopen hrát v nejlepších evropských ligách. Sleduji Premier League a je to jedna z nejlepších soutěží světa. Vím, že skauti z Chelsea sledovali mé výkony v posledních zápasech," nechal se slyšet Gomez.

22letý útočník na jaře sází soupeřům jednu branku za druhou a je to především on, kdo táhne Stuttgart do pohárové Evropy. V tabulce střelců se v tuto chvíli dělí o první příčku s Lukou Tonim. Oba mají na svém kontě čtrnáct přesných zásahů a Gomez by jich měl jistě více, kdyby velkou část podzimní části sezony nepromarodil s poraněným kolenem.

Gomez má ve Stuttgartu smlouvu až do léta 2012 a zájem o něho má řada velkoklubů. Vedle Chelsea se mluví o milánském AC, Fiorentině, Juventusu, Realu Madrid nebo třeba Manchesteru United.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se směješ? Já bych si ho do Barcy přál...

Reagovat
smazaný uživatel

do Barci??? co by tam dělal

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální dvojka na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on asi nechce bejt dvojka...podle mě by mu spíš seděl ManU Rooney - Gomez , to by byl dobrej útok

Reagovat
smazaný uživatel

Já se směju vlastně sobě, pač původně jsem taky chtěl napsat, to co ty, ale dneska jsem to už u jednoho nejmenovaného hráče napsal a nesetkal jsem se s pochopením

Reagovat
smazaný uživatel

U koho si to psal? Navíc o Gomezovi je známo, že je naším velkým fandou.

Reagovat
smazaný uživatel

U Gilberta Silvy

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem cetl s narazkou na Bendnera :) Ja bych ho radsi videl v AC vedle Pata... Vy tam mate tech utociku hafo ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Po několikáté opakuji, já uváděl, že Barca potřebuje útočníka jeho typu (žolíka, bijce do vápna) a né že bych chtěl přímo jeho! Hafo útočníků máme, ale nikoho kromě Eto´o schopného se prosadit ve vápně.

Reagovat
smazaný uživatel

Kubo, musíš pochopit, že všechny fotbalisty na trhu ti Barca koupit nemůže ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hele, vem si to tak, že já na Obafemiho čekám už dva roky a je dost možné, že mi ho Laporta nekoupí nikdy. Teď máme na jeho fleku fakt obsazeno, takže asi nic.

PS: Mohl by mi ho teda koupit aspoň Fergie do ManU, ale ten se k tomu taky nemá

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak, já doufám, že vedení koupí krom jiných hrotového útočníka a defenzivního záložníka. Jasné favority či oblíbence na tyto posty nemám a tak když se objeví někdo, kdo by rád změnil klub či ho chtějí prodat a hodí se na tyto posty, tak nadhodím myšlenku, že by ho Barca mohla koupit.

Tím ovšem nechci říct, že je ty konkrétní hráče vyloženě chci. Ovšem pak je tu samozřejmě rozdíl v tom, co bych udělal a koho bych prodal a koupil, kdybych měl tu možnost a co se dá reálně očekávat od vedení Barci. Dle vyjádření mi přijde, že žádný útočník nepřijde, pač to vypadá, že žádný kromě Ezquerra a možno Dos Santose neodejde. To s def. záložníkem je to naštěstí jiné.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, já tě chápu. Je mi jasný, že nechceš, aby Barca zkoupila celej trh.

Souhlasím, že potřebujeme nějakýho hrota. Rominho mě naočkoval s Diegem Militem a musím mu dát za pravdu

Já bych ale viděl změny v klubu trochu drastičtěji - Frank už nemá, co nabídnout, takže bych angažoval novýho lodivoda, kterej by měl ale rád stejnej systém, co Frank, tzn. 4-3-3, jen bych rád, aby zavedl nový pořádky v tréninkovým procesu, zavedl by do naší hry nový prvky hry (rychlejší přechod do útoku, někdy by nebylo od věci zavést dlouhý balony přes soupeřovi útočníky, chtělo by to, aby byly mezi hráče líp rozděleny role, proože hlavně naši záložníci jsou teď v pozici Ferdy Mravence - práce všeho druhu, tzn. že musej bránit, zakládat útoky, vyvážet balony, podstupovat souboje jeden na jednoho, jeden na dva, nabízet se, kombinovat, tvořit hru, dávat finální přihráky, zakončovat, vracet se, bojovat o balony, vyplňovat prostory ... a to je opravdu na tři lidi moc, mnohdy by se tohle všechno dalo nahradit jedním delším nákopem a energickým náběhem ..., chce to zlepšit doplňování útoku zálohou, chce to zlepšit prolínání řad atd. atd.), dále by mohl být už opravdu drastičtější systém pokut. Není možný, aby někdo stále porušoval jakási práva a nedělal, co má dělat, z čehož jasně vyplývá, že tohle chování demoralizuje celou kabinu (když jeden nedělá, co má, a nikdo ho nepotrestá, tak si ostatní řeknou, proč by oni makali, že ...). Frank je výbornej trenér a ještě lepší psycholog, to u nás nesčetně prokázal. Hlavně se mi na něm líbí jeho elegánský chování, gentlemanský vystupování. Snad nikdy na naší lavičce žádnýho soupeře neponížil, nikdy se nesnížil ke komentování konkurence. Je to fakt sympaťák. Přeju mu další skvělý angažmá a hodně úspěchů, ale u nás už vydal všechno .

Reagovat
smazaný uživatel

Tleskám naprostý souhlas jak se změnou hry, tak trenéra. Dlouho jsem na Franka nedal dopustit, ale tuhle sezonu vyloženě nezvládá. Což když vidím v jakých sr...ách je Real, tak je o to víc k naštvání.

A s těmi hráči: spousta lidí když napíše svoji předstvavu, tak by prodala cca 10 hráčů a nakoupila cca 8 hráčů a nejlépe hvězd. A to mě je proti srsti a i si myslím, že tak drastické změny v kádru nenastanou a že ani není důvod.

Je víc než pravděpodobné, že odejde Ezquerro (ale toho snad ani nemá smysl uvádět), pak nejspíš Thuram, Edmilson, možno Gudjohnssen a pokud bude sám chtít, tak Zambrotta (ale i u něj bych byl rád, kdyby zůstal). Uvidíme co Dos Santos. Já bych byl rád, kdyby zůstal či možno na hostování. To je max. 5 hráčů a stejný počet bych koupil. V případě odchodu Zambrotty je třeba pravý obránce. Tady se opět liším od většiny, pač já Alvese nechci a Lahma taky ne. Je třeba stoper a Garay vypadá dobře, je třeba DM a je třeba jak rominho říká "jezdič" a pak tedy ten hrot. Ale zde si myslím, že ten Milito či kdokoliv jiný do útoku je spíš přání fanoušků než představa vedení , ale třeba mě v létě mile překvapí a né jak s Henrym

Reagovat
smazaný uživatel

já bych využil situace v Chelsea, kde se to teď dost mele a vzal bych Essiena. To je dost možná nejpodceňovanější hráč světa. Je výbornej jak dopředu, tak dozadu, odjezdí toho za dva, výborně střílí ... Nebál bych se ani vyšší ceny, protože u něj jsou rizika nevydařenýho přestupu minimální. Bál bych se jediného a to je daleko nižší tréninková morálka v PD. Nevím, co by s ním nižší tréninkový dávky udělaly. Je to o charakteru - budď by si přidával, kdyby cítil, že to potřebuje, nebo by zlenivěl a dost možná přišel o svoje největší zbraně - energičnost, důraz, agresivitu, výbušnost, rychlost ... Já myslím, ač ho neznám osobně, že on by se snad nezkazil. Já bych do něj šel.

Takže to uzavřu, že posily: RB (v případě, že Zamrotta opravdu odejde, což bych fakt nerad), Garay místo Thurama, Essien místo Edmílsona (ale u něj je to zase s otazníkem. Když nastoupil, tak hrál dobře, ale s počtem zranění, kterej provází jeho kariéru, je skoro nemůžný na něm stavět obrannou taktiku. sem pro jeho odchod ), pak je další otázka, co s Ronaldinhem, protože mě přijde, že konečně začal makat. Uvidí se, jak dlouho mu to vydrží. Pokud by odešel, tak místo něj je variant víc, ale souhlasím s tím Capelem. Mít na křídlech Lea a Capela, tak máme na další dekádu na těch postech vystaráno

Essien (40 mil) - Edmilson (max. 3), Capel (20) - Ronaldinho (nevím, ale snad by za něj těch 40 bejt mohlo - nabízí se výměna: Ronaldinho - Essien ), Garay (18) - Thuram (0???), Zamrotta (8 - 10???) - jinej RB (15 - 20???). Dle mě by mohly přestupy vyjít na takovejch 45 - 50 milionů ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele