Gómez se zlobil na video kvůli neregulérnímu hattricku

02.12.2019, 10:36
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
Han střelil první

Ješitný, no

Reagovat
cologneFC

Už to zrušte konečne!

Reagovat
Pharrell

Bohužel nezruší asi NIKDY...

Reagovat
Skleepy

Nestůj v ofsajdu a nebudeš muset brečet.

Reagovat
Al Capone

Nevím, tyhle situace jsem neviděl, ale je fakt, že video je poslední dobu spíš ke škodě. Nejen, že kolikrát se pískají i směsně malé ofsajdy, tak někdy se situace posuzuje na videu, někdy ne a hlavně teď se radovat z gólu už prakticky nejde pokud není z penalty.

Reagovat
jack_donaghy

Zase na druhu stranu ta technika to posudi vzdy spravne. Ak by sa dovolila tolerancia offsidu, tak potom by hraca zase sralo, ze bol napr. 5mm mimo tolerancie, teda rovnaky problem. Skor si myslim, ze by sa mala prehodnotit definicia offsidu (posudzovalo by sa iba podla chodidiel napr).

Samozrejme, pouzivanie techniky je zase uplne iny problem sam o sebe.

Reagovat
pobody's nerfect

souhlasím s redefinicí ofsajdu, brát ho dle jedné konkrétní části těla, buď chodidlo (což by mělo mírně zvýhodnit ofenzivní hráče) nebo hlavu (což by zvýhodnilo defenzivní hráče)

Reagovat
mistr129

Oproti současnýmu stavu by obojí zvýhodnilo ofenzivní hráče, byť to chodidlo výrazně víc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty ramínkové offsidy jsou prostě pičovina. Nikdy se to nepískalo, ale bohužel ta úprava s tím ani nepočítá, takže proto teď ta blbá situace. Jako vždycky se nasadilo něco, pro co se ale neupravili pravidla.

Reagovat
Al Capone

Technika ano, ale ne ti co u toho sedí.

Reagovat
Kily

i u té penalty rozhodčí může dostat od VARu echo, že brankář byl daleko z čáry a má to nechat opakovat

Reagovat
Al Capone

To je pravda, ale neděje se to nějak často. U gólů se hry se už fakt neraduji.

Reagovat
Kily

to jsme na tom stejně, já si hned zkouším přehrát v hlavě celou akci, jestli tam náhodou něco nebylo

nejsměšnější mi zatím přišlo tohle - https://www.youtube.com/watch?v=yJb4-yVlcyw

od času 1:09, Wehen přišel o gól, aniž by někdo z jeho týmu nějak porušil pravidla

Reagovat
ttopi

A o čem chceš diskutovat? Pokud byl míč za čarou, mělo se rozehrávat "z klidu" a tedy bránící tým by měl mnohem víc času na obranu. Tady to navíc není chyba VAR, ten jen upozornil na to, že míč byl mimo hrací plochu.

Reagovat
Kily

právě o absurditě celé situace, Wehen nijak neporušil pravidla a přišel o gól na základě chyby pomezního, který byl s hlavním jediný, kdo viděl míč na trávníku. Přitom ta situace nebyla pro hru nějak zásadní, hosté museli stejně přejít celé hřiště a měli proti sobě připravenou "defenzívu". Místo vedení odkopávali od brány, celý moment je rozhodil, o chvíli později sami inkasovali a nakonec prohráli 0:1. Ten míč byl mimo a oprava byla správná, ale zrovna tohle je vzor situace, o které se bavíme - míč je v síti a stejně se může stát cokoli, ten gól je vlastně jistý až ve chvíli, kdy druhý tým rozehraje z půlící čáry

Reagovat
ttopi

A kolik jsi za svůj život viděl takto vrácených gólů jako je tento? Já to vidím poprvé, přitom jsem viděl troufnu si říct desetitisíce branek. Zrovna tímhle bych se neoháněl a už vůbec ne proti VAR. Míč byl mimo, VAR to viděl, na tom přece není nic špatného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Správně neuznaný, to se myslím shodneme všichni, ale přesně tohle zabíjí fotbal.

Reagovat
ttopi

A co bys řekl kdyby takhle padl nějaký rozhodující gól velkého turnaje a byl uznaný? To by pak teprv bylo zabití. Tohle se prostě nemohlo uznat, nešlo to.

Reagovat
Al Capone

Tak ono je hlavně chyba, že se vůbec hrálo dál ne že ten gól neuznal.

Reagovat
kilobyte

Přitom by úplně stačilo, kdyby pomezní nebyl slepý a nebo kdyby to u video zjistili dřív, což se určitě dalo.

Reagovat
Kily

a tím jsme ještě u jednoho důležitého bodu, pomezní si třeba nebyl jistý u na první pohled jasné situace a alibisticky to nechal na VARu, takových situací taky není málo, kdy se jdou k videu kontrolovat poměrně jasné situace

Reagovat
ttopi

Když zavolají od VAR rozodčímu na ploše, že je třeba se na něco podívat, ten nemůže akci zastavit. Víc asi netřeba říkat

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle měli uznat. Stala se sice chyba, ale VAR tam není od toho, aby opravoval, jestli míč přešel čáru. Ano, zkoumají se gólová akce, ale ta akce právěže začala až potom, co obránce míč zpracoval, tudíž v ní k porušení pravidel nedošlo (!!!)

Reagovat
Rezan

Správně neuznaný,ale pokud to pomezní neviděl, tak je vůl.

Reagovat
Beči

Zase na druhou stranu i "směšně malý ofsajd" je stále ofsajd, takže nic proti pravidlům. Technologii samotnou vinit nelze, ta to posoudí zcela přesně, dle toho, jak je nastavena. Lze vinit jedině lidi, kteří adekvátně k videu jemně neupravili i samotná pravidla.

Reagovat
Rezan

navíc, často to trvá dost dlouho a občas se při hře stanou důležitý věci (góly), který neplatí pro faul před 10 sekundami o 60m někde jinde.

Reagovat
pobody's nerfect

zrovna ofsajd je jasný, buď je a nebo není a nezáleží na tom, jestli je o centimetry, jediná možná diskuse může být o tom, jestli technika dokáže opravdu spolehlivě rozpoznat tyto malé ofsajdy

Reagovat
Al Capone

Taky jsem měl takový názor, ale když vidíš, že sudí neuzná gól kvůli tomu, že hráč byl v ofsajdu o půl kopačky tak se mi to moc nelíbí.

Reagovat
ttopi

Ale proč? Ofsajd je prostě ofsajd. Můžeme se samozřejmě bavit o tom, zda půl kopačky bylo opravdu rozhodující pro to, aby hráč dal gól, ale pak se dostáváme k problému "mantinely". Jakmile někde řekneš, že do +/-5cm se to bude pouštět, tak se bude někdo hádat, že byl +/-6cm a že o ten 1 cm to není zas takový rozdíl. Zkrátka buď ofsajd ano, nebo ne. O kolik cm není podstatné.

Reagovat
Al Capone

Protože když vidíš tu situaci tak to útočícímu hráči nijak nepomůže.

Reagovat
ttopi

To je to co ti říkám. To je otázka subjektivity. Když to bude o 20 cm, tak taky někomu může připadat, že to nebylo klíčové (pokud třeba obránce uklouzne a stejně by útočníka nestihl). Kdykoliv necháš něco na subjektivitě, je to vždycky ještě větší bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak s těma těsnejma ofsajdama to právě vůbec jasný nen. VAR kamera jede 50 frames za sekundu. To znamená jeden frame a 0.02 sekund. Při ofsajdech se musí použít obraz, kdy se balon ještě dotýká nohy přihrávajícího, což je někdy problematické a těžké určit, a pokud nabíhající hráč běží například rychlostí 14.5km za hodinu (což je v náběhu útočníka naprosto normální), v tý mezeře 0.02 sekud se posune o 13 cm. Jak pak chceš uznávat 5 cm ofsajdy, když na jednom obrázku je hráč 8 cm onside a na dalším 5 cm offside a VAR nevidí, co bylo mezi tím?

Reagovat
pobody's nerfect

pokud je to takhle a nedá se jednoznačně stoprocentně posoudit, jestli byl ofsajd, má být onside

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale tam je ten problém, že ani technika nerozpozná tyto malé ofsajdy o půl kopačky správně. Dal bych jim půl minuty a pokud ani za půl minuty nezjistí, co je správně, tak je to opravdu hraniční a mělo by platit rozhodnutí hlavního.

Reagovat
kilobyte

Jenže bez videa by ty góly byly asi uznány a rozhodčí by si to obhájili, protože byli těsné.

Teď VAR vyhodnotil 3 chyby, ale přitom se rozhodčí drželi pravidel. Jestli se nepletu, tak těsné offsidy se mají pouštět.

Fotbal potřebuje kompletní revizi pravidel a to nejenom kvůli VAR.

Reagovat
srandamač

Těsně offsidy se teda rozhodně pouštět nemají.

Reagovat
kilobyte

Hraniční offsidy se mají pouštět. Kdyby rozhodčí pustil 3 cm offside bez videa, tak by to komise jako chybu nebrala.

Reagovat
mistr129

Má se pouštět, když si rozhodčí není jistý. Tzn situace přímo před rozhodčím, kdy hraci stojí, je i 2cm ofsajd zřetelný

Reagovat
kilobyte

2 cm rozhodčí nerozliší. To by museli hráči stát a on by musel být přesně v linii posledního hráče. A to se nikdy nestane, protože se hráči vždy pohnou po přihrávce.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
srandamač

Těsný offside a hraniční offside ale není to samé. S druhým výrokem souhlasím.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Video je super, bohužel to používání již ne.

Pokud asistent vidí offside tak ať to mávne, ne že musí čekat jak ocas a pak mává jak na nádraží.

Z mého pohledu je chyba že se to používá pořád!! Dejte trenérům určitý počet možností (2) a když se splete, přijde o ní. Pak by to mělo smysl

Reagovat
ttopi

Proboha jen tohle ne. Za zápas se může sejít situací třeba 5 a pak jako mít proti svému týmu 2 chybná rozhodnutí jen proto, že to nikdo nemůže zkoumat

Takhle to funguje možná v tenise. Ale tam máš 3 na set a tolika chyb se zpravidla ti lajnoví nedopustí (říkám obvykle, občas se samozřejmě najde případ, kdy má rozhodčí špatný den).

Reagovat
kilobyte

Hlavně rozhodčí může udělat 2 menší chyby a pomocí VAR je může klidně i chybně potvrdit a pak už si může každou spornou situaci písknout, jak chce a i kdyby pomocí VAR tu situaci musel přehodnotit (třeba jasný offside), tak nebude muset.

Reagovat
pobody's nerfect

Kdyby to bylo jako v tenisu, tak pokud máš pravdu, nepočítá se ti použití videa, tam mají možnost se 3x mýlit a až poté jsou dalšího jestraba

Reagovat
ttopi

Já vím. Já beru v potaz situaci, že se trenér 2x splete a pak už nemá nic a následně bude 3x poškozen a nic s tím neudělá. To může nastat i v tenise samozřejmě, ale jednak tam 1 míček v kontextu celého zápasu není tak významný (obecně) a pak taky málokdy hráč zkoumá za set 3 a více situací. Spíš méně.

Reagovat
kilobyte

A hlavně při tenise může hráč v pohodě posoudit jestli míček dopadl za čáru nebo ne. Při fotbale trenér nemá šanci posoudit jestli byl offside, penalta atd.

Reagovat
ttopi

Taky pravda. Určitě bych počet možných zkoumání VARem do fotbalu netahal. Každý gól může hrát roli a byla by škoda nemoci se podívat na chybu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Kvůli videu fotbal přichází o emoce...

Reagovat
JozkokozleJ

Naopak, je ich dvojnasobne viac

Reagovat
Skleepy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rox

Někteří hráči holt spravedlnost neunesou, raději by vyhráli podvodem .

Reagovat
h8_sfatto

poslední finalisté LM se tam také dostali podvodem, to už VAR nezachrání, jedině WAR

Reagovat
hodjohn

Byla doba, kdy jsme si přáli, aby hraniční offsidy byly pouštěné. Místo toho jsme se dočkali posuzování na "milimetry" . Fotbal prostě rozděloval a bude rozdělovat .

Reagovat
Rezan

VAR by měl sloužit k posouzení penaltových zákroků (faulů, s adekvátním trestáním aktérů - jasná kosa = jasná simulace = jasná karta) a k potvrzení, že balon přešel přes brankovou čáru. Maximálně ať má rozhodčí možnost požádat o přezkoumání videem jinou situaci, kterou chce řešit a není si jistý jak. Ostatní ať dál podléhá chybovosti rozhodčích.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam bude lidskej faktor, byt pri posuzovani, tak to nikdy nebude zcela objektivni. Jsem si jist, ze dva rozdilni lide za VAR mohou posoudit tutez situaci jinak. Je to ale imho nejlepsi dostupny system, ktery mame. Casem se tohohle ujme AI a tam uz nebude zadny prostor pro podobne dohady. Myslim si, ze to nastane driv, nez by vetsina tipovala.

Reagovat
h8_sfatto

už aby to bylo, protože neuznání gólu kvůli tomu, že 40m před tím někdo fauloval, je fakt extrém

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele