Góly mě nezajímají. Chci titul, burcuje Barák

14.05.2017, 12:58
Aktuality
Poprvé po dlouhé době se mu podařilo vstřelit gól. V osmašedesáté minutě si po odpískaném faulu Štetiny na střídajícího van Burena vzal Antonín Barák balon a suverénní střelou poslal sešívaný tým do vedení 2:1. To však Slavii do konce zápasu nevydrželo a po konečné remíze 2:2 tak Dukla veze z Edenu bod, sešívaní páteční zaváhání Plzně v Mladé Boleslavi nevyužili a nadále ligu vedou o dva body namísto čtyř.

"Doufali jsme, že odskočíme na čtyři body, měli jsme to dneska zvládnout," litoval po utkání český reprezentant do jednadvaceti let. "Zápas jsme si zkomplikovali sami. Dukla potrestala naše chyby, kdybychom je neudělali, tak góly dostávat nebudeme".

Na hřišti v době nařízení penalty nebyl obvyklý slávistický exekutor Milan Škoda, na zahrávání pokutového kopu však sebevědomí dvaadvacetiletý záložník měl. "Cítil jsem se na hřišti dobře, dařilo se mi, proto jsem si na penaltu věřil a věřili mi i kluci. Byl jsem od začátku rozhodnutý, kam to kopnu, přesto jsem ale do poslední chvíle koukal na gólmana," uvedl střelec druhého sešívaného gólu.

Zda rozhodčí posoudil střet van Burena s obráncem Dukly jako penaltový oprávněně Barák hodnotit nechtěl. "Mick tam šel chytře, ale nedokážu říct, jestli ho (Štetina) doopravdy skopnul nebo ne. To musí posoudit jiní a musí se to vidět na videu."

V lize se talentovaný středopolař, jenž v létě přestoupí do italského Udine, gólově prosadil po šestnácti zápasech, žádnou velkou radost z toho však neměl. "Pro mě to žádná úleva není, já chci titul a góly mě nezajímají. Pokud vyhrajeme titul, ať už nedám gól třeba nikdy."

I přes domácí klopýtnutí proti Dukle však má Slavie boj o mistrovskou trofej stále ve svých rukou. "Titul je stále hodně daleko. Máme před sebou dva zápasy, které budou nesmírně těžké a musíme je oba dva vyhrát, abychom měli stoprocentní jistotu. Věřím ale, že to zvládneme," shrnul celou situaci Barák.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

titul bude.

Reagovat
Rezan

určitě ho někdo získá

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne za prvni misto.

Reagovat
El-Pistolero-68

Výhra v lize to jistí.

Reagovat
noustres

Důležitá a prioritní se mi jeví návštěvnost a napínavost do úplného konce. Jen to přivábí lidi. O umístění se už dopředu ví. Slavii bych to přál, ale Plzeň s Vrbou bude dle mého v předkolech protřelejší. 1 místo je 3 předkolo a 2 flek je 2 předkolo LM? Slavii bych v nadcházejícím ročníku přál ideálně skupinu EL ať se ten novej "projekt" uchytí a nabere zkušenosti do kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

voba budou zacinat ve tretim predkole - prvni v mistrovsky druhej v nemistrovsky casti.

Reagovat
noustres

ok díky Slávisti jsou v tomto ohledu v nevýhodnější pozici díky absenci v evropě? Nakolik se zohledňuje koeficient daného klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

jo. slavia ma naprosto minimalni kofik takze nebude nasazena. svedskej mistr a podobny hovna taky nebudou nasazeny takze slavii ceka spis neco jako kodan ludogorec atd.

Reagovat
noustres

To by bylo snesitelný, ono 4 předkolo je stejně dost nad síly našich klubů v momentální situaci. Otázkou je jak Slávisti nahraděj tu obranu, tenhle tah jsem moc nepobral. Doma už síto probrali. Kde teď budou lovit je velkej otazník, třeba Hedvábná stezka něco donese.

Reagovat
smazaný uživatel

slavia ma cloveka ve spanelsku a cloveka na balkane. stoper podle myho pride ceskej a konecne by ho mel zacit hrat i ngadeu. vo vobranu strach nemam. momentalne potrebujem ze vseho nejvic elitniho wingera.

Reagovat
El-Pistolero-68

"Vo vobranu". To fakt bolí.

Reagovat
noustres

Takže Jugas nebo Štětina?

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze ani jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý má taky slušné zkušenosti z pohárů.

Reagovat
Rezan

jaký zkušenosti, do jakýho kádru, však budou mít každej rok skoro novej,.

Reagovat
noustres

Tos trošku přehnal nemyslíš?

Reagovat
Rezan

byla to nadsázka, ale znáš to, někomu se v naší lize povede sezona a mizi do zahranici pulka základu

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, jako by se Plzeň i Slavie vyhýbali titulu, protože se bojí, že v LM dostanou 6x 5:0, tak si dávají přednost.

Reagovat
El-Pistolero-68

Dík, žes nám to objasnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Za nic, rád sem vnesu trochu kultury a vědomostí.

Reagovat
iamek

Reagovat
Puskas

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ten kdo skončí druhej takovejhle ranec v LM dostane spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za zkurvenou modu kazdy pohyb ve vapne oznacovat za "chytry"? Kdybyste byli chytri, tak nejste fotbalisti vy vypatlanci

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
Realita

To jsou hnáty, a celkově ta postava.

Reagovat
Fairplay

Spolu s Luizem ve finále LM asi nejlepší penalta, jakou jsem kdy viděl

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Škoda, že takové sebevědomí jako Barák nemá od nás více hráčů, to by taky vypadalo jinak.

Reagovat
KingMaster13

Jinak koukám teď na ty oslavy v Rotterdamu a to je fantazie Snad si kluci vezmou příklad z nich. Feyenoord taky věčně druhej, tým nervozní z konce ligy, v předposledním kole dostali 3:0 a přesto si to nenechali vzít a suveréně to dohráli. Sice máme Boleslav ale tam by se mohli inspirovat zase od Monaka které nesmělo ztratit, protože je honilo PSG a přesto vyhráli super těžkej zápas v Lyonu

Reagovat
KingMaster13

Na to koukám v televizi, mě to vždy dojímá když vyhraje nějakej tradiční klub po dlouhé době takhle trofej a pak ty oslavy jsou díky tomu neskutečný. Škoda že to před 3 lety nevyšlo Liverpoolu

Reagovat
KingMaster13

jinak tohle jsou vypatlanci ale tak ty má skoro každej tábor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele