Gól mi dodá spoustu sebevědomí, nepochybuje Guedes

06.03.2021, 13:48
Aktuality
Goncalo Guedes (© AFP)
Šestadvacáté kolo španělské ligy včera zahájilo jedno derby a vítězně z něho nakonec vyšla Valencia. Ta hostila Villarreal, dlouho tahala za kratší konec a Žlutá ponorka na palubu už pomalu nakládala tři body, nezvládla ovšem závěr. Nejprve inkasovala z penalty a v nastavení se hrdinou domácích stal Gonçalo Guedes...

Portugalský křídelník se prosadil v nastaveném čase a jednalo se o jeho teprve druhý gólový zápis v probíhajícím ligovém ročníku. Na to zareagoval o několik vteřin poté, co poslal míč do sítě, když si přiložil ukazováček k ústům a známým gestem utišoval okolí.

"Bylo to mířeno na některé moje kamarády, kteří si ze mě každý den dělají legraci, že nehraji dobře a nedávám góly. Bylo to kvůli nim," vysvětlil portugalský reprezentant své gesto.

"Pravidelně ze sebe vydávám jen to nejlepší. Nemohu se vrátit o několik let zpátky, když dostanu příležitost, snažím se zlepšovat. To, co se děje okolo, mě moc nezajímá. Více naslouchám své rodině, kamarádům a trenérovi," pokračoval.

Valencii se letos nedaří, pod velkou palbou kritiky je především vedení a situace v klubu rozhodně není ideální. Vše se podepsalo i na výsledcích a Netopýrům ještě nedávno reálně hrozil sestup do druhé ligy, nyní jsou na jedenáctém místě, na osmnácté Deportivo Alavés mají k dobru osm bodů.

"V závěru prvního poločasu jsme dostali gól z penalty a reakce nebyla příliš dobrá. Po změně strany jsme podali lepší výkon a i v náš prospěch byl nařízen pokutový kop. Do konce zbývalo deset minut a věděli jsme, že to ještě můžeme otočit. Ten gól mi dodá spoustu sebevědomí. O sestavě rozhoduje trenér a my musíme jeho rozhodnutí akceptovat. Potřebovali jsme vyhrát a vyhráli jsme. Závěr sezony ještě bude složitý, ale můžeme se zlepšit, máme na to," nechal se dále slyšet bývalý hráč Benfiky a PSG.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to je jasné, když dává dva góly za sezonu.

"Bylo to mířeno na některé moje kamarády, kteří si ze mě každý den dělají legraci, že nehraji dobře a nedávám góly."

vs.

"To, co se děje okolo, mě moc nezajímá. Více naslouchám své rodině, kamarádům a trenérovi,"

to je hlava

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi logicky myslí to okolo jako to, co se děje v klubu a ve vedení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele