Gladbach opět doma nevyhrál. I tak má Frontzeck stále důvěru

18.12.2010, 11:29
Aktuality
Už jedenáct utkání se chodí fanoušci Borussie Mönchengladbach jen smutně dívat na svůj tým. Jejich Hříbata totiž od 9. dubna nebyla schopna naplno bodovat v lize v domácím prostředí. Trenérská židle pod Michaelem Frontzeckem se tak povážlivě kýve.

Pátá prohra v řadě a smutný rekord. Takové byly pocity fotbalistů Gladbachu, když včera pokračovala jejich noční můra. Tým z Porýní je v lize otloukánkem a nic na tom nezměnil ani poslední podzimní zápas. "Nepodali jsme špatný výkon. Jenomže jsme zase udělali až moc chyb a soupeř je byl schopen potrestat," litoval na pozápasové tiskovce domácí kouč Frontzeck.

Právě on může být prvním, kdo mizérii odskáče. Klubový viceprezident Rainer Bonhof po utkání ale o ničem takovém prozatím nechce slyšet. "Dobře si uvědomujeme, že naše situace je kritická. Jenomže co můžeme dělat? Odehráli jsme dobré utkání, ale chyběly góly. Michael je za hráče dávat nebude," řekl na obranu svého podřízeného dvojnásobný mistr Evropy.

Podobného názoru byl i sportovní ředitel Gladbachu Max Eberl. "Tým na mě opravdu udělal dobrý dojem. Je to ale k ničemu, když nemáme ani bod. Bylo by strašně jednoduché se teď zbavit trenéra. Je třeba si uvědomit, že za současnou situaci mohou všichni v klubu, včetně sportovního ředitele."

V celém klubu se podle něj plánují změny. Ihned po skončení první poloviny ročníku budou zahájeny rozhovory vedení s hráči. "Chceme se držet motta: noví hráči, starý trenér. Ještě uvidíte, co můžeme v druhé části sezóny dokázat. Michael tu odvedl hodně skvělé práce a teď potřebuje o to více důvěry," dodal na závěr Eberl.

Jednu výhodu do jarní části mají ve 260tisícovém městečku už teď. Více zápasů odehrají venku, než doma.

Autor: Daniel Polách / spox.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mám ten klub rád..Už jen proto,že se v Gladbachu narodil Nick Heidfeld..Zachraňte se prosím

Reagovat
Filip12

Měli by se zachránit ať přivedou Zpátky Neuvilla škoda že ukončil kariéru ale nějaký posily by se šikly Papiss Cisse , Raffael z druhý ligy by jít moh a Ben Khalifa

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael těžko..

Reagovat
Arne

Jj, Raffael před sezónou mohl jít do Werderu, odmítl, ale teď půjde do týmu, s nímž zřejmě sestoupí.

Reagovat
stas87

skoda ze taky pristup sa nenaucili aj ceske ci slovenske kluby...vedeniu gladbachu

Reagovat
Filip12

A proč si říkaj Hříbata

Reagovat
smazaný uživatel

Protože v šedesátých a sedmdesátých letech vyznávali rychlý, ofenzivní, bezstarostný, líbívý fotbal s nejnižším věkovým průměrem ze všech týmů Regionalligy, což si pak přenesli i do BL. Za zmínku můžeme uvézt třeba Juppa Heynckese.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Filip12

Tak teď by si měli říkat Herky

Reagovat
smazaný uživatel

Proč né, vždyť jsou to samý staří hráči, jestli sem dobře počítal, tak užší kádr skýtá 3 třicátníky...

Reagovat
smazaný uživatel

preco tie sympaticke kluby maju padnut st. pauli, freiburg do 2. ligy a koln nech sa zachrani v play off

Reagovat
FC Porto FC

Gladbach, Freiburg dolů

Reagovat
jv

Záchranu jim přeju, protože v případě sestupu by se ten sympatickej tým rozpadl...Podle mě mají na mnohem lepší umístění, než na to, kde se teď nachází.Na jaře nám ještě ukážou.

Reagovat
Kongo

To samy se rikalo i o Herthe.

Reagovat
jv

Jj, já vím, ale snad se to letos povede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele