Gladbach našel náhradu za Heckinga, tým v létě převezme Rose

10.04.2019, 13:25
Aktuality
Vedení Borussie Mönchengladbach dnešním dnem ukončilo hledání nového trenéra. Na lavičce bundesligového celku na přelomu června a července skončí Dieter Hecking a jeho povinnosti převezme Marco Rose, to, o čem se už nějakou dobu spekulovalo, bylo ve středu po poledni oficiálně potvrzeno...

Rose kvůli angažmá v Německu ukončí své úspěšné působení v Salzburgu, s nímž si podmanil rakouskou nejvyšší soutěž a loni ho dovedl až do semifinále Evropské ligy. Celkem v akademii a u prvního týmu stráví šest let.

"Marco Rose odvedl v Salzburgu v průběhu uplynulých šesti let skvělou práci a jsme rádi, že od nové sezony bude pracovat pro nás," oznámil dnes sportovní ředitel pátého týmu tabulky německé ligy Max Eberl.

"Po spoustě spekulací v průběhu uplynulých měsíců jsme začátkem tohoto týdne dospěli k dohodě a těším se na novou sportovní výzvu v Borussii Mönchengladbach. Bylo to těžké rozhodování, ale máme k sobě maximální důvěru," řekl si k celé situaci své Rose.

Rose měl hned několik německých nápadníků a vedle Gladbachu o něho zájem projevily i Schalke, Hoffenheim a Wolfsburg. Borussii příchod 42letého trenéra přijde poměrně draho, do Salzburgu pošle tři miliony eur.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

parádní volba pro Gladbach

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastická volba. S ním se stěhuje i René Marić, který mu dělal asistenta v RB a je mu 26.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé. Niečo viac o tom Marićovi?

Inak, ako ďalší asistent príde i Alexander Zickler.

Reagovat
smazaný uživatel

Patří mezi zakladatele webu spielverlagerung.com a přes psaní analýz a trénování malého rakouského týmu se dostal do mládeže Salzburgu, kde pracoval s Rosem, s ním vyhrál Youth League a poté se i přesunul k áčku.

Reagovat
Rudnevs

Super info, dík, to som netušil! Teraz som si o tom čo to pozrel a pozerám, že s ponukou sa mu ozvali dva kluby - Midtjylland a Salzburg. Zrovna to ma vôbec neprekvapuje. Podľa mňa momentálne dva najinovatívnejšie vedené kluby.

V oboch kluboch to robia super, inovatívne metódy, všetko perfektne vymakané, robia to tam futbaloví blázni a myslia i na najväčšie detaily. Vďaka tejto práci som ochotný zmieriť sa i s chýbajúcou tradíciou (pri Midtjyllande úplne, pri Salzburgu len čiastočne).

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
Kucka

Očekávání jsou velká

Reagovat
stas87

Neprekvapil by ma Hecking v Schalke, celkom sa to aj ponuka. A aj by som veril tomu, ze by s nimi hral zodpovedny a brejkovy futbal. Tp by malo sediet Embolovi hlavne. A Hecking by sa so zabozrutmi nesral, dost z nich by samo skoncilo a odislo inam.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, no. Podľa mňa by to bola taká dosť podobná voľba ako keby prišiel Labbadia. Krátkodobo fajn, vie z tímu dostať maximum, ale chýba tomu určitá nadstavba.

Reagovat
db18

Atraktivní volba to zrovna není, ale na to, aby se pod ním Schalke stabilizovalo aspoň na úrovni klubu bojujícího o EL, tak je asi skvělou volbou. Než pak vezmou někoho dalšího, aby udělali krok dál.

Reagovat
stas87

No neviem, nepride mi aktualny kader Schalke ako nieco, co by tu nadstavbu vobec malo mat. Ten tim nema individuality ako v minulosti v podobe Saneho, Meyera ci Draxlera. Tu jednu sezonu sa im to vsetko zislo, mali kupu stastia vo vlastnych zapasoh a konkurencia nemala prave najlepsie obdobie.Cize sudit Schalke podla lonskej sezony sa prilis neda. No a to sucasne Schalke mi pride kvalitou rovnake cca ako napriklad Werder. Oni to budu mat velmi tazke, zasa sa vyskriabat do tej spicky, pretoze kader ktory zanechal Heidel, je az podpriemerny a neiktore mena su ozaj len mena. Ako pisal db18, oni najprv musi premyslat nad tym, aby sa stablizovali a porazali timov od desiateho miesta a nizsie a aby boli konkurencie schopni v zapasoch proti BVB, RB alebo aj proti Werderu. Takze Hecking pripadne Labbadia su pre nich idealna volba.

Reagovat
Rudnevs

Hej, no, najmä proti tomu Werderu...

V podstate máte pravdu, tak na rok alebo na dva, dostane z toho tímu maximum (mimochodom, očakávam, že po lete ten tím bude vyzerať už tiež trochu inak) a Schalke si prejde podobnou stabilizáciou ako túto sezónu Wolfsburg.

Najradšej by som nejakeho trénera s väčšou perspektívou (R. Schmidt, Glasner, Rose...), ale chápem, že tí by do Schalke asi momentálne moc nešli. Keď si však Schalke prejde týmto procesom stabilizácie, tak už bude atraktívnejšie. Vo VfL to asi urýchlili tie osobné problémy, ale keď sa nad tým tak zamyslím, tak po tejto stránke to nakoniec nemusí byť zlý krok, hoci mi je Bruna trochu ľúto, keďže vlastne svoju prácu odviedol výborne.

Reagovat
stas87

No, v Pokalu zsluzena vyhra, na jesen v lige zapas o prvom gole, na Weseru sme si za tou vyhrou isli viacej a tam podla mna Schalke malo asi najväcsiu sancu bodovat. Ale Pavlenka mal svoj den. Ked si to zratas, tak tri prehry a skore 2-8.. Ale to nema byt nejaka oslava Werderu, pretoze zazemim, ambiciami a financne by Schalke nemalo mat s Werderom problem.

V podstate si to napisal uplne presne. Schalke teraz nema zvuk, nikto s vyraznou kvalitou tam nepojde. Sam si pisal, ze su tam skupinky, kabina rozdelena a novy trener nemusi okamzite rozpoznat, s kym moze ratat a koho naopak najneskor v zime predat. Takze aj v tomto smere to prave nie je jednoduche a ostatne to nemusi zvladnut ani Hecking alebo Labbadia.

Reagovat
Rudnevs

Tak ja viem, že Werder si Schalke túto sezónu celkom dával, ale rozhodne nebol jediný a trochu ma pobavilo to zaradenie Werderu medzi BVB a RB. A podľa toho smajlíka i súdim, že to nebolo myslené úplne vážne.

Osobne by som radšej chcel Labbadiu. Príde mi sympatickejší. Hecking neviem, ten by sa vraj mohol vrátiť do Wolfsburgu (našiel by sa tak niekto, kto je schopný znášať Schmadtkeho), ale po koncepčnej stránke mi tam práve moc nesedí, pokiaľ vychádzame z toho, že je to vlastne podobná voľba ako Labbadia. Keď už sa zbavili Labbadiu, tak čakám skôr podobnú voľbu ako urobil Gladbach s Rosem (trebárs toho Glasnera).

Ďalej sa vraj špekuluje, že Hecking môže ísť robiť športového riaditeľa v Hannoveri miesto Hotteho. Keď už sme pri tom, tak táto pozícia bude podľa mňa dosť dôležitá v Schalke, práve kvôli tej spomínanej kabíne. Metze vraj podpíše v Leipzigu (dementi z Nordkurve tomu tiež moc nepomohli), čiže neviem, kto to bude, snáď nevezmú nejakeho skrachovanca, ktorého vyhodili z boja o záchranu (stále vraj hrozí Reschke).

Reagovat
stas87

Ja si zasa myslim, ze sa Schalke do podobneho experimentu ako mali s Tedescom uplne nepohrnu. Preto som pisal, ze mozu skusit Heckinga alebo Labbadiu ako na trenerov, ktori su istota.

Hecking ako SD ci SD a aj trener? Ak to prve, tak v tomto by som mu uplne neveril, pretoze ho povazujem za trenera. Ten Reschke by bol asi posledny klinec do rakvy. Vobec nechapem, ako o nom moze v suvislosti so Schalke niekto realne uvazovat.

Reagovat
Rudnevs

Ja som bol tiež celkom prekvapený, ale podľa všetkého Hecking ako SD. Ďalšie možnoti sú vraj: Krösche (Paderborn), Schlaudraff, Beiersdorfer a Ricardo Moar (SD Hannoveru v rokoch 2002 - 2004, vyzná sa najmä v južnej Európe, priviedol hráčov ako Jaime, Konstantinidis alebo Bobić).

Reschke vraj bol spolu s Jobstom a Schusterom na zápase proti Hannoveru. Ja osobne ho nechcem, od doby, čo neni vo VfB on, to tam pocitovo ide smerom nahor... Príde mi, akoby už len samotný ten jeho odchod a že ho tam už nemusia trpieť, zlepšil atmosféru v tímu. Okrem iného, bol to práve on, kto z Leverkusenu vyštval Labbadiu (neustále podkopávanie autority, v podstate taká šikana). On podľa mňa ani ako človek neni príjemný a o jeho nákupoch radšej nehovorím.

Stuttgart vraj získal Mislintata (Hitzlsperger chcel na pomoc ďalšieho manažéra), to je ďalší človek, ktorý Schalke unikol... A to je pritom VfB momentálne snáď ešte menej atraktívne než Schalke.

Reagovat
stas87

Co ten Krösche? Nebol spajany s HSV? Tohtorocny Paderborn ma velmi bavi sledovat, v 2. BL asi najzaujimavejsi tim s prestrelkami. Schlaudraff sa zacal venovat managementu?

Po tom lonskom uspechu z pozicie novacika zacali mat vo Stuttgarte velke oci. Nepochopil som napriklad prichod Maffea...toho odpisali ale je to hrac buducnosti. Neviem ci ma opciu klub na neho ale zbytocny prichod. Argentincan v utoku tiez nic moc, Gentner je stary, to iste plati aj pre Gomeza. Skratka cudne a neuspesne prichody z Reschkeho strany. Kabak je uz ale Hitzlspergerov prichod, nie? S nim to vyzera, ze sa trafili.

Mislintat si urobil meno v BVB ale v Arsenale uz to tak slavne nebolo. Bol by som v jeho pripade opatrny.

Reagovat
Rudnevs

Krösche je celkom dobrý, v Paderborne odvádza dobrú prácu. Pamätám so, ako Paderborn postupoval do Bundesligy, vtedy to bol kapitán a po tom postupe ukončil kariéru. Potom robil asistenta v Leverkusene a následne si ho vytiahol opäť Paderborn ako manažéra. Vtedy boli na zostup z 3. Ligy... Pred rokom ho chcelo HSV, ale nakoniec vzali Beckera, čo tiež nebola zlá voľba.

Inak, Maffeo neni hosťovanie, ten prišiel natrvalo za celkom veľké peniaze...

Reagovat
db18

Reagovat
Mönchengladbach

Konečně!

Reagovat
Logan

Hodně zajímavá volba, upřímně jsem si ho moc přál před rokem do BVB a budu mu dost fandit. Se Salcburkem předváděl neskutečný věci, tak uvidíme.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Pre Gladbach super a pre Schalke škoda, ale na druhú stranu je pri všetkých sympatiách k Schalke asi pochopiteľné, že do Gelsenkirchenu nejde. Som veľmi zvedavý na obsadenie pozícii trénera i športového riaditeľa.

Reagovat
Rudnevs

Tiež som zvedavý na Salzburg, koho privedú. Najpravdepodobnejší je vraj Marsch (asistent v Leipzigu, predtým tréner v NY) a ďalšie možnosti sú trebárs René Aufhauser alebo Glasner (tréner i manažér v LASK, kde odvádza super prácu a má vraj klauzulu špeciálne pre Salzburg).

Reagovat
jenculko

Glasner by bol pre Salzburg idealna volba. Lask hrá s tym istym stylom ako Salzburg len formacia je iná. A ked nie Glasner tak Ilzer z Wolfsbergu by mohol byt zaujimavy pre Salzburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele