GIULY ZAŘÍDIL BARCELONĚ TĚSNÉ VÍTĚZSTVÍ

18.08.2006, 15:12
Aktuality
První utkání španělského superpoháru mezi městskými rivaly Espanyolem a FC Barcelona dopadlo podle papírových předpokladů. Radovat se může hostující tým, který zvítězil díky brance Giulyho 1:0.

Holandský lodivod Frank Rijkaard zůstal věrný hráčům, kteří minulý rok vybojovali titul a do hry tak nenasadil Zambrottu, Gudjohnsena a Thurama, zatímco Espanyol představil hned několik svých letních akvizic.

Domácí tým vedený s novým trenérem Ernestem Valverdem byl v úvodu utkání nebezpečnější a hlavně Fredson byl nejblíže k otevření skóre. Další příležitost měl Rufete, jenž přišel před měsícem z Valencie, ale jen oprášil rukavice brankáře Blaugranas Victora Valdése

První střely na bránu se FC Barcelona dočkala v 29. minutě zásluhou Brazilce Ronaldinha. Navzdory tomu, že Xavi pro zranění nemohl nastoupit v reprezentačním utkání proti Islandu, předvedl dobrý výkon a právě on mohl vsítit první branku utkání. Španělský tvůrce hry si vyměnil míč s Eto'em, ale jeho přízemní střelu zastavil Gorka Iraizoz.

Ludovic Giuly za své angažmá v Barceloně vsítil mnoho důležitých branek. A také jeho zásluhou se dočkali svěřenci trenéra Rijkaarda ve 44. minutě úvodní a jak se později ukázalo, vítězné branky. Ronaldinho na sebe skvěle navázal tři obránce a přesnou přihrávkou našel francouzského hráče, kterému už nedělalo větší problém dopravit míč do sítě.

Espanyol po přestávce odpadl. Eduardo Costa sice v úvodu druhého dějství poslal na svatyni Valdése dalekonosnou střelu, španělský gólman jen pohledem kontroloval. Barca začala dominovat utkání. V 60. minutě odstoupil ze hřiště autor úvodní branky Ludovic Giuly a místo na hřišti přenechal Lionel Messimu. Právě Messi a Ronaldinho vyslali Iraizoza propagační střely a později Deco s Eto'em nemířili přesně.

Ojedinělým výpadem se ukázal pravý obránce Oleguer, ale také mířil mimo brankovou konstrukci. Ještě předtím si Espanyol vytvořil nadějnou příležitost, ale Luis García se trefil přesně do náruče brankáře Valdése. Ronaldinho v závěru ukázal svou brazilskou dovednost, obehrál dva hráče Espanyolu a naservíroval přesnou přihrávku Messimu, ten ale druhou branku Barcy nevsítil. Poslední příležitost prvního utkání španělského superpoháru si Barcelona vytvořili v nastaveném čase. Přímý kop z nadějné pozice zahrával Thiago Motta, ale míč zakroutil těsně nad.

Fanoušci Espanyolu sice byli zklamaní hlavně z výkonu svých miláčků v druhém poločase, ale ani to jim neubralo na smyslu pro humor, když vytáhli ceduli s nápisem "Zambrotta Prendi El Bus!" V překladu "Zambrotto, vem si autobus!"

Zambrotta, jenž nastoupil v 82 minutě místo Puyola ke svému oficiálně prvnímu utkání za Barcelonu, totiž postihl komický incident. Po návratu z USA na letišti Barcelony ho odmítl vzít taxikář, což mu zdůvodnil tím, že je příznivcem Espanyolu...

Espanyol - FC Barcelona 0:1 (0:1)

Branka: 44. Giuly.

Espanyol: Gorka Iraizoz - Zabaleta, Jarque, Lacruz, David Garcia, Costa - Fredson, Rufete (62. Corominas 62), De la Peña (63. Riera) - Tamudo (51. Pandiani), Luis García.

Barcelona: Valdés - Oleguer, Puyol (82. Zambrotta), Márquez, Sylvinho - Xavi (71. Iniesta), Motta, Deco - Giuly (60. Messi), Eto'o, Ronaldinho.

Odveta je na programu už v neděli 20.8., začátek je ve 22:00.

Utkání však možná ještě bude mít dohru. Espanyol totiž poslal k FIFA stížnost na soupeře, v jehož dresu se objevili i Puyol a Xavi, ještě před pár dny "zranění". Oba měli v úterý nastoupit za Španělsko v přátelském utkání s Islandem, oba před utkáním kvůli drobným zdravotním problémům odstoupili. Pak však normálně trénovali a včera nastoupili k zápasu, čímž Barcelona porušila jedno z pravidel FIFA. Podle něj by totiž hráči, kteří se z plnění reprezentačních povinností omluví kvůli zranění, neměli za svůj klub hrát nejméně pět dní.

Autor: David Kubáň

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdyby hrál místo Giulyho Messi od začátku tak by to bylo mnohem lepší.FORZA ARGENTINA

Reagovat
HOST*Maxim

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm........ne - Barcelonská útočná jednotka potřebuje býti trochu vybalancovaná - Zubáč, Samuel a Lyonel hrají defacto totožným stylem - což dříve či později bude znamenat kolaps......a právě Ludva jest hvězda s jiným stylem, který tam efektivně zapadne - a navíc kanonáda je kanonáda - mám ho rád kluka ušatýho

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak - je to ďábel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ano

Reagovat
smazaný uživatel

tak,tak

Reagovat
smazaný uživatel

nechám toho

Reagovat
HOST*

vy pice real je tento rtok lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

tak napis dovod, ktory ta k tomu nazoru viedol . . .

Reagovat
smazaný uživatel

jak můžeš chtít po tříletém klukovi důvod....

Reagovat
smazaný uživatel

ked to obcas zvladnes i ty, tak preco nie on . . .

Reagovat
smazaný uživatel

Rominho si arogantní ignorant.

Spanhel se za tebe postaví a ty ho urážíš??

Si ubožák.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Marquezi, jasne. Neplet sa do niecoho, o com nemas ani paru. Naviac, ked uz tak , tak to bola viac menej len sranda vo forme rypnutia, ktore sa zda pochopil i david.

Reagovat
smazaný uživatel

To sem nepochopil.

A tebe už asi ani nepochopim.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mne je jasne, ze to tu verejne nepriznas a ani sa ta o to neziadam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď už to vůbec nezvládám.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, esteze existuje tie ip adresy. . .

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamená ve vaší řeči "tie"??

Reagovat
smazaný uživatel

ten ta to ti tie . . .

Reagovat
smazaný uživatel

No tak hoši nechte toho.

Koluje v nás stejná katalánská krev.

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt.

Reagovat
Marv

Skoda...Mohlo to byt tak 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele