GIULY V BARCELONĚ. USPĚJE?

05.07.2004, 18:49
Aktuality
Nejen o skvělého střelce Henrika Larssona se minulý týden posílila FC Barcelona. Kdo je dalším? Ludovic Giuly, jeden z nejlepších hráčů francouzské ligy. Giuly byl v uplynulé sezóně klíčovým mužem a kapitánem v Monaku, nyní je již oficiálním hráčem Barcelony...

Samotný hráč na tiskové konferenci prohlásil, že jeho srdce od tohoto dne patří pouze Barceloně a jejím fanouškům. A ti dobře vědí, že ve svém milovaném týmu budou mít jednoho z nejvěrnějších a nejpracovitějších fotbalistů. Každý, kdo viděl tohoto hráče v zápalu boje, ať už šlo o Ligu Mistrů či francouzskou ligu, mi musí dat za pravdu. Ludovic Giuly bude pro Barcelonu velkým přínosem. Bojovníka a technika, jakým Giuly bezesporu je, Barcelona potřebovala již dlouho. Přichází sice do nového prostředí, ale se dvěma vynikajícími hráči se už moc dobře zná. A to pro něj v prvních týdnech bude moc důležité. V Paris Saint-Germain byl před rokem jeho soupeřem Ronaldinho, brazilský klenot a tvůrce katalánského mužstva. Spoluhráčem v Monaku pak byl obránce Rafael Marguez. Nyní se mu to bude náramně hodit.

A čeho se nejvíce Ludovic Giuly obává? Dotěrných španělských médií. Hráč moc dobře ví, že každý jeho krok bude v Barceloně sledován desítkami senzacechtivých novinářů. Na to v poklidné Francii nebyl zvyklý. Ale jak sám "Ludo" na tiskovce prohlásil, bude se muset poprat i s tímto problémem. "Rád hraji pro svůj klub na hranicích možností. Do této chvíle sem nebyl psychicky připraven hrát za velkoklub, jakým Barca bezesporu je. Nyní si myslím, že nastal můj čas. Doufám, že v Barceloně dosáhnu na nejvyšší stupínek v mé dosavadní kariéře."

Po podpisu smlouvy a na oficiálním představení z Giulyho vyzařoval elán a podle svých slov se nemůže dočkat, až se přípoji k týmu. První trénink Barca absolvuje někdy kolem třináctého července. Na otázku, co Barceloně může nabídnout, Giuly pohotově odpověděl: "Zatím to ještě opravdu nevím, až čas ukáže. Každopádně chci zůstat sám sebou. Mojí hru budou moci nejlépe ohodnotit fanoušci. A ti také s odstupem času budou moci říct, jestli sem pro Barcu přínosem nebo ne." A co očekává od klubu? "Hodně. V první řadě chci s Barcelonou vyhrát nejcennější trofeje a hrát ve významných utkáních. Věřím, že s Barcelonou v příští sezóně vyhrajeme domácí ligu. Snad pomůžu Barce i v Lize Mistrů."

Je vidět, že sebevědomí Giulymu opravdu nechybí. Jinak by se v té konkurenci asi těžko prosadil. Prosadit se ve slavné Barceloně může jenom ten, komu kromě fyzické vyspělosti nechybí ani ta psychická. Právě proto si myslím, že Ludovic Giuly se v týmu bez větších problému prosadí. Kromě Larssona a Giulyho za 10 milionů eur do klubu přichází portugalský zázrak z brazilskými kořeny Deco. Další výraznou posilou by mohl být Samuel Eto’o, který zatím patří Mallorce. Tento nákup ale není moc pravděpodobný, protože Mallorka za kamerunského útočníka požaduje obrovskou sumu. U Edgara Davidse vedení klubu došla trpělivost. Ten je nyní volným hráčem a pravděpodobně zakotví na ostrovech, zvežuje nabídky od Tottenhamu a Newcastlu. Barcelona by se ráda zbavila také Patricka Kluiverta, nabídky se zatím ale nehrnou.

Autor: Igor Mahal

Komentáře (70)

Přidat komentář
antimadrista

Dobrej a pravdivej článek.

Reagovat
HOST*alesh

Myslím, že Deco se moc neprosadí, ale nákup Giulyho a Larssona je skvělej tah. Nejsem jejích fanoušek ale myslím, že budou mit nejkompaktnější tým ve Španělsku. Škoda Davidse, jako defenzivní záložník se mi tam moc libil.

Reagovat
smazaný uživatel

Giuly napravo, Deco uprostřed, Ronaldinho zleva. Nebudete mít v sestavě žádné křídlo, a to je problém. Je zajímavé, že Larsson nedostal číslo 9. Eto´o nepřijde, protože jeho práva částečně vlastní i Real a Pérez ho chce prodat Atléticu. Vypadá to na Luqueho, ale výměna za Saviolu, to je pořádná rána! Já jsem ho sice nikdy neobhajoval, ale tento "jednou nejlepší útočník světa" si na Nou Campu zasloužil větší šanci. Kromě útočníka chcete ještě levého obránce a def. záložníka. Oscar López je na transfer listině a vedení asi příliš nevěří ani věčně zraněnému Fernandovi. Laporta se poohlíží po nejlepších levých zadácích ME (Jankulovski, A.Cole, Fisas, Nuno Valente, N.Jensen, Edman, Zambrotta) i po Juanfranovi z Celty. Do zálohy se už definitivně nepočítá s Davidsem, koupíte zřejmě buď Tiaga (10 mil.) nebo Maniche (16 mil., ale cena se po zájmu Realu asi ještě zvedne).

Reagovat
HOST*

zájem o Maniche není jenom z Realu ,ale i třeba s Chelsea.Jo a Deco tam ještě není(V BARCELONĚ)

Reagovat
smazaný uživatel

To už asi není náhoda. Pokud chce někoho Real, tak ho chce najednou i Abramovič, aby se cena hráče vyšroubovala co nejvýš (Samuel, Carvalho, Maniche).

Reagovat
antimadrista

Co to plácáš? Saviola v Barce zůstává. Vedení akorát chce aby se stal co nejdřív EU hráčem, to je jediný o čem se v souvislosti se Saviolou mluví.

Reagovat
HOST*Barceloňák

Deco už je v Barceloňě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*alesh

Je, Barcelona má opční právo, které myslím že využije. Tenhle hráč mi ale není vůbec sympatický. Není to žádný velký bojovník. Na Ronaldinha ani na Giulyho nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jako fanda Barci taky nejsem z Deca moc nadšenej. Ale Guily a Larsson jsou skvělí. Nechci přehánět, ale tihle dva jsou nejlepší nákupy Barcy za posledních pár let (až na Ronaldinha). Ale Deco, to je rána vedle. hraje na místě, kde Ronnie a ten ho do sestavy určitě nepustí. Ale možná se chytne, uvidíme. Ještě by to chtělo jednoho obránce (co třeba Jankulovski, Andrade nebo Ashley Cole) a jednoho def. záložníka (např. Costinha - ten mě naprosto uchvátil) a bylo by to sehr gut.

barca navždy

Reagovat
antimadrista

Deco je skvělí nákup, uvidíš

Reagovat
Mr.Jindros

musis tam psat ty vykricniky, tohle udela fakt jenom debil

Reagovat
smazaný uživatel

Hej Hoste Barceloňáku prosimtě nepoužívej moji přezdívku. Barceloňák jsem já,NÉ TY!! Tak si laskavě vyber něco jiného!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím,co proti kupu Deca máte. Je to výborný hráč a v Barce se prosadí. Máme nejsilnější sesatvu za posledních 5-6 let.

Reagovat
PJ

Deco je největší simulant, jakýho sem kdy viděl... Pět metrů před vápnem o někoho zakopne, dopotácí se do vápna, rozhodí rukama a padne na hubu. A strašně se diví, že rozhodčí nepíská...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je ještě otázka,jakým stylem budeme hrát. Myslím,že buď 4-4-2 nebo 4-3-3.

Reagovat
antimadrista

Na fcbarcelona.com se píše, že dvojice Ronaldinho-Deco nejtvořivějším duem v Evropě a já tomu věřim. Deco je skvělí, má v sobě brazilskou krev, už se těším až je spolu uvidím

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych spíš nechal tvořit hru Ronnieho a Giulyho. To jsou hráči jak hrom. Ten Deco mě tam opravdu moc neštymuje a 12 mil. EUR za něj se mi zdá jako prachy vyhozené oknem. Za tu sumu bych koupil nějakého mnou výše zmíněného hráče, např. (podle mě) bezchybného a skvělého Costinhu

Každopádně se na novou sezónu těším a doufám, že Henrik dokáže, že umí dávat góly i v lepší soutěži, než je skotská premier league. Možná by mohl být i králem střelců.

Barca navždy

Reagovat
smazaný uživatel

Na Costinhu zapomeň, Pérez si pro něho právě jel do Porta!

Reagovat
Mr.Jindros

Decu je "cistokrevny" brazilec, ne ? jinak ho nemam rad, jeho styl je desnej, furt pada a tvari se jako chudacek :)

Reagovat
HOST*Barceloňák

Přezdívku můžu mít jakou chci nemyslíš,ale nebudu dělat rozepře mezi fanouškama Barcy,tak jsi změním na Barceloňáčka.To ti snad už vadit nebude.A teď něco pro JIŘI-FCB-Bezchybného a skvělého Costinhu???Díval jses na ME na zápas Portugalsko-Anglie po čí chybě dala Anglie gol.Jestli né tak se na to někde podívej!!!A nevím jestli byste ,měli tak brzo kritizovat Deca,snad až tak po pár zápasech,nevím uvidíme.Snad se mu bude dařit.Tak zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že když už někdo má jedu přezdívku,tak je blbý si dávat stejnou. Ale to Barceloňáčku,proti tomu nemůžu mít žádné výhrady.

Deco-je to skvělý hráč,lidi vdyť to byl on,kdo dovedl Porto až k vítězství v LM! On je jeden z nejlepších hráčů co na týhle planetě běhaj,tak nevím co máte.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když nemá den, a to se mu stává asi tak 4x do měsíce, tak na hřišti akorát překáží

Reagovat
HOST*

Ty 4 dnz vyjdou na treninky...

Reagovat
PJ

... a když zrovna nepřekáží, tak se válí po zemi...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je normální kritizovat hráče (ikdyž třeba u nás ještě nekopl do balónu). Já ho několikrát viděl a moc se myi nelíbil. Ale třeba se ukáže. A za druhý - když sem fanda Barci, tak mám jako každýho hráče, kterýho Barca koupí vychvalovat a vynášet do nebe, jo? Blbost. Ale Decovi dávám šanci, třeba tady po sezóně napíšu, že je to nejlepší nákup všech dob, uvidíme. Každopádně: Barca jedeeem

Barca navždy

Reagovat
HOST*Dr. Kyslik

Ty jsi blazen, ne? Kdyby jen, tak je to trochu trapne, ne? NA stejnem foru a jeste mu reknes, ze ji muzes pouzivat, to neni normalni.

Reagovat
HOST*barcelonák

supr nákup

Reagovat
smazaný uživatel

Deco je skvělý,však uvidíte...

Reagovat
antimadrista

Hodí se k nám, je technický

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska sem se dočetl ,že barca chce koupit Baroše.(Zajímavá informace pro jisté fanoušky barci kteří nefandili českému týmu)

Reagovat
HOST*Eden

Ten se má,bude se o něj přetahovat BArca s Realem...

Reagovat
PJ

Hmm, jestli to nebude tim, že ho chce Real. Barcelona teď získala Larssona, další dva ofenzivní hráče do zálohy, takže dost pochybuju o tom, že by její zájem o Baroše byl skutečnej. Takže jde buď o kachnu, nebo o snahu zvednout Barošovo cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad bych se fanoušků Česka dotkl, ale nestrašte proboha s Barošem. Camacho by chtěl Gilardina, který dal ve 22 letech 23 branek za sezonu v Sérii A. Pereze pro změnu zajímá jedině Rooney. Barošova šance, že přestoupí do Madridu, je minimální.

Reagovat
PJ

Já bych taky nebyl rád, kdyby tam šel. Těžko říct, jestli na to má, nebo nemá, když v lize nastupoval nepravidelně, ale myslim že by se měl napřed pořádně vykopat jinde, pravidelně hrát třeba i v průměrnym klubu, nabrat nějaký zkušenosti. A pak klidně hurá do Realu, nebo do Barcelony.

Reagovat
HOST*Dr. Kyslik

no ono to tim neni. Ke zkusenemu Larssonovi se bud hodit, pokud dode k vzmene Savioli ya Luqueho. Larsson je tak na rok ay dva, takye Baros do budoucna. to spis realu bz bzl ybztecnz, Raul, Morientes, Ronaldo...K cemu??? Nepisu hackz, protoze to je nejaka posrana arabska klavesnice...

Reagovat
antimadrista

Na nás nemá a ani o něj nestojíme.

Reagovat
HOST*Ludva

Četl jsem,že do Barcy jde Sylvinho.Je to pravda???A nevíte jestli je dobrej,je to obránce???Díky

Reagovat
HOST*Tomáš

Je to pravda.Je Dobrej .Ale obránce to není je to záložník a podle mě zbytečný nákup

Reagovat
smazaný uživatel

S tím velmi rád souhlasím. Barce se tam nabízely daleko lepší možnosti.

Reagovat
HOST*Tomáš

Deco nepujde do Barcelony ,ale do Chelsea s trenérem Maurinhem uvídíte

Reagovat
smazaný uživatel

Deco už je náš hráč asi 6 dnů...

Baroš emá v Realu co dělat a do Barcy ho taky nechci.

Silvinho-jo,přestup už je 90%,a já nevidím důvod proč ho nekoupit...

Reagovat
HOST*Tomáš

Podle mě Baroš do Barcelony by se hodil aspon by Barcelona měla mladýho utočníka Larsson ten bude příští sezonu mimo a Kluivert ten už je mimo ted a Saviola by byl skvělý s Barošem.....možná

Reagovat
antimadrista

Si trochu zaspal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Tomáš

Čemu se směješ

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak že to antimadrista popsal naprosto přesně.

Reagovat
HOST*Tomáš

Podívej se na datum kdy to psal a kdy já ty lemro Ani nerozumíš fotbalu a honíš tady machry Barcelo.......

Reagovat
PJ

No že se jich musim zastat - ty si 10.7. napsal, že Deco do Barcy nepůjde a antimadrista ti tentýž den odpověděl, že si trochu zaspal, protože Deco tou dobou už byl s Barcelonou domluvenej. Takže tak nějak nevim, o co ti jde

Reagovat
smazaný uživatel

Díky PJ. :-)

Jo! A komu tady nadáváš!

Reagovat
antimadrista

Jeee to je dojemný, poprví ses nás snad zastal

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

V českých médiích se furt objevuje zpráva, že Baroš půjde k nám... takovej nesmysl, asi zaspaly v čase, jako Tomáš

Reagovat
HOST*Dr.Kyslík

Ono ale fakt není nic ztracený a hlavně píšou o dalších sezonách, takže nevím proč ne...

Reagovat
PJ

Hmm to samý mělo bejt v Liverpoolu, tam taky šel pro další sezóny... Takže jestli si ho chcete koupit na lavičku, tak na to se vám doufam z vysoka vys...

Reagovat
antimadrista

Samozřejmě že by byl na lavici, nemůže soupeřit se Saviolou a Larssonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ne: NA Saviolu rozhodně má, však Saviola toho minulou sezonu moc nepředvedl.

Pro mě by bylo ideální tohle: Saviolův odchod lo la Coruni za Luqueho-křídlo potřebujem, Baroš vedle Larssona sedne skvěle, přijde mi to jako ideální dvojka do útoku. A jelikož Kluivert bohužel odešel, nemůžeme hrát s tak malým počtem útočníků.Plus, Larsson má 32, nemůžeme čekat zázraky a jestli, tak nanejvýš 2 rokyx, potřebujeme dalšího útočníka, mladého! ( doufám, že to nezní tak, že Larssna ani Saviolu nemusím, to vůbec není pravda- Saviola se mi líbí, je to dobrý útočník a Larsson je můj vůbec nejoblíbenější útočník!!!).

Reagovat
HOST*Tomáš

Barcelona do piče A ten tvuj Larsson je taky na piču PÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍČO

Reagovat
smazaný uživatel

No a pak kd o se tu inteligentně vyjadřuje, už ty příspěvky nahoře naznačovaly, že si moc inteligence nepochytil...

Reagovat
HOST*

Tomáš pravdu Dr.Kyslíku Haaaaaaaaaaa. Co to máš za přezdívku Doktore Kyslíku Jo mimochodem víš co dělá tvuj MOZKOŽROUT.....Hladoví vole Tak drž hubu O.2Když to nechápeš tak mám pravdu....Hladoví Matka Děvka čupka čau

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak teď se musím barcelonských fanoušků zastat. Milý Tomáši, běž si své komplexy ukájet někam jinam a příležitostně si tam přečti něco o fotbale a slušném chování, protože ani o jednom toho očividně moc nevíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo,svatrá pravda. Tome,sorry,ale podobné VĚCI jak jsi ty jsem asi ještě nepotkal.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, možná si nepleť Toma s Tomášem, Tom je podle všeho zapálený fanoušek, Tomáš jen sprostej exík.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,tak sorry...

Reagovat
PJ

Zas jeden chytrej...

Reagovat
HOST*yarda

...spíš blbej

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se takové příspěvky nemažou?MYslím ten příspěvěk z 27.07, protože ten není o fotbale ani trochu. Ten o těch pičí aspoň vyjadřuje jeho názor na Larssona...

Reagovat
antimadrista

Tomáš je exot, si ho nevšímej.

Reagovat
antimadrista

Jseš idiot !

Reagovat
HOST*

ty jsi idiot debile stejnak na chelsea mit nebudete teplousi Barcelonsky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele