Gintera a Zakariu chceme v Gladbachu udržet, prohlásil Eberl

19.09.2021, 13:39
Aktuality
Matthias Ginter (© AFP)
Borussia Mönchengladbach neprožívá vydařený vstup do sezony, fanoušky navíc straší odchody klíčových hráčů obránce Matthiase Gintera a záložníka Denise Zakarii, kterým po sezoně končí smlouvy. Podle sportovního ředitele Maxe Eberla ale porýnský klub udělá maximum, aby oba hráče udržel...

Za normálních okolností už by o budoucnosti opor bylo rozhodnuto a možná už by za Gladbach nenastupovaly, pokud by nedošlo k dohodě. Kvůli finančním důsledkům způsobeným pandemií koronaviru však "Hříbata" s jednáním vyčkávala.

"Oba hráči vědí, jak jsou pro nás důležití," řekl sportovní ředitel Max Eberl. "V nadcházejících týdnech a měsících se oba pokusíme přesvědčit, že setrvání v Mönchengladbachu je pro ně správným krokem," vysvětlil pro "Sky" další kroky funkcionář celku z Borussia-Parku.

"Zatím jsme žádnou nabídku nepředložili, musíme si to nejprve vyhodnotit. Koronavirus tady stále zůstává, doufáme však, že situace už se bude jenom zlepšovat," uvedl Eberl.

Ginter přišel do Gladbachu před více než čtyřmi lety z Dortmundu a okamžitě se zařadil k oporám ambiciózního klubu, vysloužil si návrat do reprezentace a dokonce se stal kapitánem.

Ve stejném období, tedy v létě 2017, dorazil do Gladbachu i Zakaria, který je dlouhodobě v hledáčku evropských velkoklubů - mluvilo se o Bayernu Mnichov nebo klubech z Manchesteru. Během uplynulého přestupového okna měl namířeno do AS Řím, ale k dohodě nedošlo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele