Eberl: K podpisu Zakarii a Gintera nám mohou pomoci fanoušci

10.10.2021, 15:02
Aktuality
Borussia Mönchengladbach se momentálně nachází ve svízelné situaci a vážně jí hrozí, že za několik měsíců bez nároku na odstupné přijde o dvě velké opory. Momentálně přitom dle sportovního ředitele Maxe Eberla klub není v pozici, aby Denisi Zakariovi a Matthiasi Ginterovi nabídl adekvátní smlouvy, což ale mohou změnit rostoucí výdělky ze vstupenek.

"Právě teď se stadiony znovu začínají plnit, a pokud to takhle půjde dál, dalším cílem je učinit adekvátní nabídky oběma. Už jsme o tom informovali hráče i jejich zástupce,” prohlásil Eberl v narážce na finanční limity, které koronavirová éra nevyhnutelně přinesla.

"Prodej lístků hraje velkou roli dlouhodobě,” dodal šéf klubu, který momentálně může zaplnit alespoň 46 tisíc míst na svém stadionu. "Navíc nesmíme zapomínat, že kromě pandemie nás udeřil další meteorit. Kvůli menší dohodě o televizních právech naše příjmy klesly o 16 milionů eur. To jsou částky, které jednoduše nemůžeme absorbovat. Musíme s tím opatrně kalkulovat a možná i zúžit kádr a dát víc příležitostí mladíkům.”

V tomto směru se jako pravděpodobnější jeví odchod Matthiase Gintera, který by ve 27 letech mohl toužit po další štaci ve velkoklubu. Za Mönchengladbach hraje od sezony 2017/18 poté, co strávil tři roky v ambiciózním Dortmundu. Honbu za titulem, která se reprezentačnímu stoperovi od té doby vyhýbá, mu prý Eberl nabídnout nemůže.

Ohledně 24letého Denise Zakarii je však Eberl optimističtější. "Zakaria se tu pořád zlepšuje, s (trenérem) Adim Hütterem se znají už z Bernu, takže mu můžeme nabídnout perspektivu,” představuje si Eberl, jenž za švýcarského záložníka před čtyřmi lety zaplatil 12 milionů eur.

Autor: Tomáš Daníček / bild.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
cologneFC

Ok, tak do Gladbachu na výjazd nejdeme

Reagovat
Mass

Město s 260k obyvateli má stadion pro 54k

Reagovat
dantetomas

Blsany maju 1000 obyvatelov a svojho casu mali stadion pre 4500 tisic ludi

Reagovat
dantetomas

kua, to som tomu dal

Reagovat
Largo

Vůbec, Zakaria k nám do Říma, už v lednu, pojď synu!

Reagovat
Seydou Doumbia

Nn starý, ten synek by se hodil do Newcastlu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Euphael

proc by chodil do horsiho?

Reagovat
Largo

Reagovat
JozkokozleJ

Bez plnohodnotneho Zakariu odohrali posledny rok a pol. Takze prilis ako nepostradatelneho hraca ho nevidim. Predtym vsak ukazal velmi dobru kvalitu a i posledne zapasy to zacinalo byt ono. Skoda nacasovania, ze akurat teraz mu konci zmluva.

Reagovat
bobis21

Takže přibližně dobu, kdy vyklidili pozice na čele? To tvému argumentu moc nepomáhá...

Reagovat
JozkokozleJ

Myslis, ze on je ten dovod?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele