Giggs bude na Old Trafford pracovat jako hrající trenér

04.07.2013, 12:24
Aktuality
Ryan Giggs bude i v sezoně 2013/2014 hrát za Manchester United, nebude to ovšem jeho jediná role na Old Trafford. Zkušený záložník má v plánu stát se po ukončení aktivní kariéry trenérem a v tom mu může pomoci i fakt, že se stal hrajícím koučem Red Devils...

"Není žádným tajemstvím, že pracuji na trenérské kvalifikaci. Tohle pokládám za první krok ke své budoucí kariéře. Je to velké privilegium a snad budu schopen pomoci svými zkušenostmi, jelikož Manchester United znám už hodně dlouho. Moc se těším na vzájemnou spolupráci s Davidem (David Moyes, nový manažer - pozn. red.)," prohlásil Giggs, který v listopadu oslaví své už 40. narozeniny.

"Těší mě, že Ryan přijal roli hrajícího trenéra," libuje si i Moyes.

Moyes pracuje na sestavení svého realizačního týmu a u United si prodlouží spolupráci s asistentem Stevem Roundem, s kterým v Evertonu spolupracoval od roku 2008. O brankáře se bude starat Chris Woods a realizační tým rozšíří i Jimmy Lumsden. A ještě v průběhu dnešního dne by měl získat další trenérskou posilu v osobě Phila Nevilla.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (615)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele