Ghanu podruhé v kariéře povede dříve úspěšný Rajevac

24.09.2021, 18:07
Aktuality
Ghanská fotbalová asociace nadále nerespektuje rčení "dvakrát do jedné řeky nevstoupíš” a po prodělání velmi rozpačité druhé zkušenosti s Kwesim Appiahem se tentokrát vrací k jednomu z nejúspěšnějších trenérů v dějinách africké reprezentace. Na další dva roky se do čela Ghany staví architekt čtvrtfinálové jízdy z mistrovství světa 2010, Milovan Rajevac...

Rajevac nechal v západoafrické zemi tak trochu nedokončenou práci, neboť si tam neodkroutil ani ty kompletní dva roky. Nastoupil v srpnu 2008 a poroučel se ihned po nešťastném vypadnutí ve čtvrtfinále mundialu po penaltovém rozstřelu s Uruguayí. Ghana tehdy byla kousek od prvních medailových bojů pro afrického vyslance v historii MS.

Zkušený Srb se tehdy loučil ve prospěch zaměstnání v Saúdské Arábii, a bylo to právě na asijském kontinentu, kde také naposledy trénoval. V čele ambiciózního Thajska přitom ošklivě vyhořel, když byl odvolán už po úvodním debaklu s Indií na Asijském poháru 2019 (1:4).

Od té doby byl srbský i asijský kouč roku 2010 bez práce, ani v 67 letech však na konec kariéry nepomýšlel a přistoupil na prozatím jednoletou spolupráci s ghanským svazem, která bude automaticky prodloužena, pokud Rajevac tradičního účastníka dostane na MS v Kataru. Po dvou utkáních šestizápasové kvalifikace má Ghana kvůli porážce od Jihoafrické republiky jen tři body a nadcházející dvojzápas se Zimbabwe tak bude okamžitě pro její šance určující.

Milovan "Milo” Rajevac si má ročně přijít na 1,5 milionů eur, přičemž pokud Ghanu dostane na MS, čeká na něj tučný bonus 300 tisíc eur. Totéž platí i pro případný triumf na nadcházejícím Africkém poháru národů, který vypukne v lednu 2022.

Rajevacovi budou po ruce bývalí reprezentanti Otto Addo, který zároveň zůstane v trenérském systému Borussie Dortmund, a trenér brankářů Richard Kingson.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
VersaceChain

Legenda Ghany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele