Gerrard: Hlavním cílem bude se dostat do Ligy mistrů

12.06.2011, 21:05
Aktuality
Hlavním cílem bude pro Liverpool v příštím ligovém ročníku skončit mezi čtyřmi nejlepšími celky, alespoň podle kapitána Reds Stevena Gerrarda. Anglický záložník by nerad zvyšoval už tak vysoký tlak, který je na Liverpool po dvou nepovedených sezonách kladen. Fanoušci ale věří, že společně s Kennym Dalglishem a novými posilami mohou Reds pomýšlet ještě výš...

Příznivci tradičního klubu právě v návratu Kennyho Dalglishe do pozice manažera a příchodu zvučných posil vidí světlou budoucnost. Jelikož ale letos Liverpool skončil šestý a rok předtím sedmý, Gerrard hlásí, že nejdůležitější bude se vůbec kvalifikovat do Ligy mistrů.

"Nic bych si nepřál víc, než dovést tým příští rok k nějaké trofeji, ale nechci zvyšovat tlak tvrzením, že se tak určitě stane," načal rozhovor pro klubový web Gerrard. "Bylo by ode mě hloupé zvyšovat očekávání, která jsou už tak dost velká. Hlavním cílem bude se dostat do Ligy mistrů. Je to důležité jednak z finančního hlediska a také pro hráče je to ta nejvyšší meta, které mohou v klubovém fotbale dosáhnout.

"Zažili jsme na Anfieldu v minulých letech s touto soutěží několik úžasných nocí a všichni chceme, aby se vrátily. Musíme jen pokračovat v tom, co jsme dělali v posledních šesti měsících,"
reagoval Gerrard na příchod Kennyho Dalglishe a následné zlepšené výkony.

"Věřím, že přivedeme ještě několik nových tváří, které nám pomohou. Když máme den, jsme schopní porazit kohokoliv. Musíme jen ustálit výkony," dodal Gerrard, kterého v uplynulém ročníku trápila třísla. Pro příští sezonu by ale už měl být podle svých slov zcela připraven.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele