Gebre Selassie povýšil v Liberci, nově bude sportovním ředitelem Slovanu

04.04., 10:48
Aktuality
Theodor Gebre Selassie (© Slovan Liberec)

Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie se stane sportovním ředitelem Liberce, dosud u týmu působil jako sportovní manažer. Slovan, jehož novým majitelem je od úterý podnikatel Ondřej Kania, o tom informoval na svém webu.

Sedmatřicetiletý Gebre Selassie loni v červnu ukončil kariéru a v září nastoupil do funkce sportovního manažera. Nyní se posune dál. "Slovan se stal jedním z mých osudových klubů a Liberec domovem pro moji rodinu. Nesmírně si vážím příležitosti aktivně se podílet na vedení klubu v jeho nové etapě," uvedl někdejší obránce.

S Kaniovým příchodem se do klubu vrátil jeho bývalý hráč a funkcionář Jan Nezmar, kterého nové představenstvo zvolilo generálním ředitelem. "Stejně, jako jsem se o to snažil jako hráč, budu i ve své nové roli dělat vše, co bude v mých silách, pro to, abychom byli úspěšní. Těším se na spolupráci s Honzou Nezmarem. Věřím, že nám to bude klapat stejně jako kdysi na hřišti," prohlásil Gebre Selassie.

Rodák z Třebíče působil mimo jiné v Jihlavě a pražské Slavii, s níž získal dva ligové tituly (2008 a 2009). Mistrovský primát si připsal i v Liberci (2012), nejdelší část kariéry pak strávil v Brémách. Za Werder hrával v letech 2012 až 2021, poté se vrátil do Slovanu. V české lize si Gebre Selassie připsal 154 startů a devět branek, za reprezentační "áčko" má na kontě 54 zápasů a tři góly.

"S Theem nás pojí dlouhodobý vztah, jednak jako spoluhráčů a také jako přátel. Jsem přesvědčen o tom, že je velkou výhodou, pokud jsou na řídících pozicích klubu lidé, kteří k němu mají hluboký a dlouhodobý vztah. A to Theo, jako jedna z legend klubu, jednoznačně splňuje," řekl Nezmar.

Ředitelem marketingu a obchodu bude ve Slovanu nově Štěpán Hanuš. "Jedná se o podstatný krok ve snaze klubu pozvednout marketingovou aktivitu, která by měla ve střednědobém horizontu vést k významně vyšším návštěvám na domácích zápasech a atraktivitě klubu vůči potenciálním sponzorům," uvedli Severočeši.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

Reagovat
delfin

Reagovat
letitfly

První krok by mohlo být angažování Rady jako hlavního trenéra

Reagovat
Michal_lbc

Lampasáka? Já teda doufám, že to nechtějí hned první rok poslat do kopru.

Reagovat
lampas

Je neuvěřitelné, že v roce 2024 budu jako fanoušek plesat nad tím, že v mém oblíbeném klubu vznikla pozice ředitele marketingu Zatím to vypadá parádně, Kania to bere hodně od podlahy a začíná ten chlív pomalu vymetat.

Reagovat
Kucka

Reagovat
$$CaptainKokotko

U nás je to s marketingem taky bída . Jinak super

Reagovat
ACSeRw!n

jak skoncil Ovcacek, tak uz vam nema kdo delat PR no

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
exse

Theo super, asi se sice bude ze začátku trochu rozkoukávat, ale s Nezmičem v zádech by to neměl být problém. Toho Hanuše moc nechápu, LFA a Jablonec by měli být odstrašující příklady a ne že od nich budeme tahat lidi. Tam si to naprosto říkalo o někoho mimo fotbal.

Reagovat
Marisic

Bude pokračovat Kozel? Na jednu stranu už tam s nima dlouho hraje "jenom" prostředek tabulky, ten jeho fotbal je mnohdy neefektivní, ale zas ten kádr na víc moc není.

Reagovat
vestinustarychdubu

To asi zatim nikdo neví. Osobně předpokládám, že nebude. Kozel je sympaťák, lidsky naprosto v pohodě, ale řekl bych, že je to přesně trenér na takovou tu údržbu okolo toho lepšího středu tabulky maximálně, takže záleží, jaký budou mít rovnou ambice a kam to budou chtít směřovat. Taky by asi jinak už v zimě nesondovali Kováče.

Takže se asi nechme překvapit, ale spíš to vidím (doufám) na Kováče v létě a pak se uvidí, jak se případně posílí a na co to bude stačit. Každopádně léto a příští sezona budou asi ve Slovanu zajímavý.

Reagovat
Greaber

Týpek co ve dvaceti založil svojí první firmu a ve třiceti je miliardář určitě nekupuje fotbalový klub aby hrál střed tabulky, ten bude mít hodně vysoký ambice.

Reagovat
vestinustarychdubu

Samozřejmě, že bude. Ale zároveň to není Tvrdík s Juanama/Tykač/Křetínský a není bezednej, takže do toho nemůže nasypat okamžitě nesmysl, nakoupit nesmysl a čekat, že to vyjde. Takže spíš záleží, v jakým horizontu to budou mít naplánovaný a jak moc do toho trenérsky budou chtít rovnou říznout.

Reagovat
kilobyte

Z jeho vystoupení v KBZ jsem pochopil, že chce mít příjmy z evropských pohárů jako hlavní zdroj.

Reagovat
Salfovic

Tak to je blázen.

Reagovat
kilobyte

https://twitter.com/FCSlovanLiberec/status/1775780557198082183

Nevím no. Možná to má spočítaný dobře a udělá fakt zajímavý projekt. Ale mě přijde, že do toho jde dost naivně. Třeba v tom Zajíci si dost často protiřečil. Třeba nejdříve byl kousek od koupě Zbrojovky a pak zas tvrdil, že podle jeho analýz koupit Zbrojovku nedává smysl.

Reagovat
Marisic

jako spolíhat se na to nedá, na druhou stranu vývoj koeficientu snížení úrovně soupeřů díky konferenci mu docela hraje do karet. Taky teda to že českej druhej sled je aktuálně dost vyrovnanej, takže s dobrejma investicema nebude problém tu evropu dát.

Reagovat
lampas

Pokud udělá poháry, tak má automatickou opci na prodloužení smlouvy. V tom případě pochybuji, že ho bude chtít Slovan na sílu vyhazovat jen proto, aby tam instaloval Kováče, který pravděpodobně stejně podepíše jinde.

Reagovat
ACSeRw!n

proc by ho vyhazovali ?

Reagovat
Marisic

tak mluvilo se, že má Kania blízko ke Kováčovi, a i když teď to zas vypadá zalitý sluncem, tak Liberec pod Kozlem dlouhodobě není moc konzistentní. Zvládne udělat pár dobrej výsledků během sezony ale nakonec hraje beztak střed

Reagovat
Losinho

Na nic lepšího asi ten tým nemá.

Reagovat
delfin

Impulse by možná ukecali.

Reagovat
Witcher

To by je mohl trénovat pan Rada

Reagovat
Kryptos_

Těším se na marketing, potažmo nové logo a kampaně Liberce Ten tým potřebuje být vidět a snad se mu to vrátí na sponzorech a fanoušcích v ochozech.

Reagovat
Benedict

Toho mistrovského primáta by si redaktor mohl odpustit. Sakra je rok 2024

Reagovat
Braunau-jihozápad

FC Slovan Addis Abeba

Reagovat
Imos

Jihlava ne spíš, nebo odkud je přesně

Reagovat
Braunau-jihozápad

ale až v městě pod ještědem získává řídící funkci, čímž bude ovlivňovat život nás slušných lidí

Reagovat
Michal_lbc

Tak zaplať pánbůh, že ho neovlivňuješ ty.

Reagovat
Imos

Švanci, jsi to ty?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele