Gašparík: Fenina nahradíme

04.02.2008, 08:17
Rozhovory
Sedm. Přesně tolik branek nastřílel během podzimu v teplickém dresu Martin Fenin. Talentovaný útočník však v zimě odešel do Frankfurtu a stále není jisté, kdo jeho střeleckou potenci nahradí. Podle záložníka Michal Gašparíka vzniklou mezeru nejlépe zacelí někdo z příchozích hráčů - Hesek, Smejkal nebo Jun.

Teplice jsou zatím jedním z nejpříjemnějších překvapením letošní sezóny, udivilo i vás, že se pohybujete v horních patrech tabulky, nebo jste to při svém příchodu očekával?
Když jsem přišel, tak byly jasně dané plány. Chtěli jsme hrát o poháry a zatím to také plníme. Takže až takové překvapení to není. Ale musím přiznat, že s tolika body jsem zase nepočítal.

Nastupujete poměrně pravidelně, takže přestupu z Mostu zřejmě nelitujete...
Přestupu určitě nelituji, i přesto, že jsem chtěl zkusit angažmá mimo Českou republiku. V Teplicích jsem ale momentálně spokojený.

Na místo kanonýra Fenina přišli v zimě hned tři útočníci - Hesek, Smejkal a Jun. Má některý z nich na to, aby nahradil střeleckou potenci nyní už útočníka Frankfurtu?
Podle mě jsou Jun nebo Hesek už zkušení útočníci a při troše štěstím nevidím v nahrazení Fenina problém.

Kromě již zmiňovaných forvardů přišel dále také například Vlastimil Vidlička, z hostování se vrátil Dušan Tesařík, budou Teplice ještě silnější než na podzim?
Určitě si nemyslím, že jsme tým oslabili, takže asi budeme silnější. Hlavně bude záležet na individuální formě nás hráčů.

S jakým umístěním byste byl na konci roku spokojený?
To se těžko říká, ale se třetím místem bych spokojen byl. Uvidí se podle vývoje.

V Tipsport lize jste letos skončili na 2. místě, má pro vás tento úspěch velkou hodnotu?
Tipsport ligu jsem bral čistě jako přípravné zápasy, takže pro mě nemá žádnou hodnotu. Ale těší mě, že jsem se dostali tak daleko.

V současnosti se nacházíte na soustředění na Kypru, jak se vám na něm líbí?
N Kypru se líbí asi všem. Je tu relativně teplo a hlavně hrajeme na přírodní trávě, jelikož my fotbalisté tu umělou trávu nemáme rádi.

Máte za sebou už také první přípravný zápas. Vaším soupeřem se stal ligový Jablonec, proti kterému jste odehrál celých devadesát minut a nakonec jste vyhráli 1:0. Jak se vám hrálo?
S Jabloncem to nebyl pohledný zápas. Velmi dobře se známe, tak je těžké něčím překvapit, a navíc se nehrálo na dobrém terénu a hlavně foukal silný vítr, což je při fotbale snad nejhorší.

Při fotbale studujete také vysokou školu. Je těžké skloubit tyto dvě věci dohromady?
Skloubit to dohromady není nejlehčí, ale při troše snahy se to dá. Studuji dálkově, takže nejsem tak často ve škole. Po trénincích mám dost času na učení.

Ke konci roku 2007 jste si vy, Vladimír Ryška a Jakub Mareš vyzkoušeli práci modelů. Umíte si představit, že byste se tímto povoláním živil?
Myslím, že by mě to bavilo, ale nějak po tom netoužím. Přijde mi to jako práce "o ničem", ale byla sranda si to vyzkoušet.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už vidím jak Jůn nahradí Fenina

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice jsou mi sympatické,hrají dobrej fotbal..ale Fenina nenahraděj

Reagovat
smazaný uživatel

Abyste se nedivili....

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Jun může být určitě dobrej, o moc lepší náhradu by u nás Teplouši nenašli, ale Fenin je Fenin. A Juna všickni odepisují kvůli tomu, že se při svém návrtau do Sparty nechytil, ovšem kolik good fotbalistů se nechytlo ve Spartě? Co třeba M. Čech? A kde je now? V Portu a zajímaj se o něj Newcastlu!!!!! A hraje LM narozdíl od Sparty a vzákladu, kde vedle něj pobíhá třeba i taková top star jaok Quaresma! A navíc, ve Spartě se JUn na začátku kariéry bil obstojně a po skvělých výkonech v GL i repre šel do Turecka, kde se stejně jako spousta jinejch dobrejch českejch fotbalistů zakopal, na tom nic není!! Teď teprve musí ukázat svou sílu a já mu to narozdíl od jinejch přeji!! TOME DO BOJE!! Můj tip: na jaře dá 5 fíků a přestoupí na trvalo, možná se vrátí i do repre!

Reagovat
smazaný uživatel

No a kde je treba Gluščevič? to byl taky šutér.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele