Garitano: Bude to překrásné finále, překrásné baskické finále

06.03.2020, 17:46
Aktuality
Španělskému poháru v uplynulých letech vládla Barcelona a loni přepustila trůn Valencii, letos se pak účastníkům Ligy mistrů nedařilo a šanci tak dostaly jiné týmy. Od včerejšího večera je jasno o obou finalistech a na závěrečný duel se těší v Baskicku, proti sobě se postaví rivalové Real Sociedad a Athletic...

Real Sociedad dokázal hned dvakrát porazit druholigový Mirandés, jeho konkurent z Bilbaa pak tento týden absolvoval těžší duel. V prvním semifinále na vlastní půdě porazil Granadu 1:0 a včera prohrával o dvě branky, postup si zajistil až deset minut před koncem, kdy na konečných 1:2 z pohledu hostí snížil Yuri Berchiche.

"Trpěli jsme a tým bojoval až do konce," hodnotil trenér Gaizka Garitano duel v Granadě.

Athleticu se v uplynulých měsících nedařilo a v rámci španělské ligy před pěti dny ukončil deset kol dlouhé čekání na tříbodový zisk. Real Sociedad je na tom v LaLize podstatně lépe, na svém kontě má o devět bodů více, je šestý a zůstává ve hře o Ligu mistrů.

Finále letošního ročníku Copa del Rey je na programu 18. dubna a konat se bude na Olympijském stadionu v Seville. Real Sociedad a Athletic se ve finále potkají poprvé od roku 1927.

"Bude to překrásné finále, překrásné baskické finále. Musíme udělat ještě jeden důležitý krok a bude to opravdová bitva," dodal kouč celku z Bilbaa.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejsympatictejsi týmy La Ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bourbon

včera jsem sledoval a musím uznat, že Granada byla lepší a doplatila na naprostou zhovadilost a to na to, že dostala doma branku. Toto pravidlo výhody vstřeleného gólu na hřišti soupeře mělo dávno zmizet ze světa - viz. poháry v Anglii.

Reagovat
Y.N.W.A

Jediny reseni je hrát to na jeden mač, ale to není moc pohárovy... Lepsi pravidlo ale dosud nikdo nevymyslel a ve fotbale se objevilo docela pozdě po vsech tech opakovacích zapasech, ktery jsou dnes kvůli nabouchany listine nemozny, ci hodech minci... Ujety mi přijde v tom prodloužení, tam uz by vahu ten hostujici gol mit nemel

Reagovat
bourbon

ale jde to, 1:0 a 1:2 = 2:2. potom prodloužení a penalty. hotovo.

Reagovat
Y.N.W.A

jo takhle, ok, to vlastně jde

Reagovat
Y.N.W.A

Jen zase... Si ted rikam... by to zase nebyla nuda a cekani... Jako kdyz to je dvakrat 0.0, nebo vzdy 1.0 pro domaci... Jo, jakoze vedej, ze bude prodloužení a bude se cekat.. Takhle proste ten druhej musi hrát... Jestli toto není duvod toho ponechání vetsi vahy golu z venku, rozumíš

Reagovat
bourbon

možné to je, já nevím. už dřív jsem si říkal, kdo to vůbec vymyslel, proč to není třeba obráceně, dám doma víc branek = postup, chápeš venku 0:1, doma 4:3 = postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Potom by druhej tým měl tendenci vždy betonovat, takhle maj aspoň motivaci vstřelit gól venku. Osobně mi tenhle formát poháru přijde v pohodě. Hraje se vše jen jeden zápas až na semifinále, menší kluby často odehrají ten jeden zápas doma, takže je větší šance na překvapení, viz. letos. A co je na tom pravidle o gólech venku nelogický? Mě přijde zasloužený, že když oba týmy vyhrály svůj domácí zápas, tak postoupí ten, kterej líp zahrál venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Granada zase byla o parník horší v prvním zápase, kdy sudí Athleticu neuznal regulérní gól. Nedoplatila na pravidla, ty jsou pro všechny stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby ve finále, skvělé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele