Průběh Tipsport ligy by neměl zkomplikovat ani sníh

07.12.2010, 12:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (1775)

Přidat komentář
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Spoiler. Ned Stark zemre.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted vazne. Diskuze bude plna spoileru. Pokud nekdo nevidel aktualni dil, tak doufam, ze neni tak retardovanej, aby scrolloval dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

SPOILER

Eriksen > Ozil

Reagovat
Whitemedia

Tip: Cersei si vezme Nočního krále a společně ovládnou vše

Reagovat
Godwinson

Coster-Waldau tuhle někde říkal, že konec bude sad, takže proč ne

Reagovat
ADM

Prijal by som nejaký záver v štýle filmu Upgrade

Reagovat
JM

Reagovat
Counter
Reagovat
Busby babes

Reagovat
ADM

Nečakal som, že toľko osudových záležitostí ma nechá uplne chladným a celkovo to bude také rozpačité, bez emócií (až na úplne poslednú scénu) akoby sa tí herci videli prvýkrát. Na to, že nám zostáva už len 5 dielov, toto bol velmi velmi slabý úvod aj na štandarty GoTka. 50%

Reagovat
smazaný uživatel

,,GoTka"

Reagovat
ADM

No poskoč ešte vyššie, tragédia

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na grcanie, nikam neskacem...

Reagovat
Anacron

Tak asi se nedalo čekat, že hned první díl napálí a zabijou půlku postav. Museli to nějak rozjet a ukázat alespoň trochu všechny postavy. A ten obří hype tomu taky samozřejmě nepomohl Ale i přes to to bylo slabší no. Jinak po scénách se Samwellem si taky zůstal chladným?

PS: Sansa už mě fakt sere ta to určitě všechno přežije

Reagovat
ADM

Nie že by som zostal vyslovene studený, ale scénka z konca 6tej série pri odhalení pôvodu, alebo King in the north, to som mal zimomriavky po celom tele. Tu to len tak nejak vyslovili všetko, ani hudba tomu moc nedalo.

Ženské postavy ma serú všetky 3 Sansa mi vadí od prvej časti, Dany moc nefandím od úvodu a jej kapitoly som pretrpel aj v knihe a Arya sa na plátne za posledné dve série ubrala čudným hereckým smerom, tá jej chladnokrvnosť je moc nasilu podľa mňa.

SPOILER

Inak ako sa píše aj na csfd, že sa pri Johnovi vôbec nerieši, že letel na drakovi, pritom schopnosť lietať na drakovi mali v histórií len Targaryeni a Night King ..?

Reagovat
Anacron

Ono tyhle scény co píšeš, byly podstatně překvapivější. A konec série musí být taky vygradovaný aby si nalákal na další. Teď všichni věděli víceméně co čekat, že se všichni sjíždí na Winterfell a těžko tam mohli autoři nacpat něco jiného. Věřím, že od druhého dílu už to nabere pořádný spád.

Ale z těch setkání postav se rozhodně dalo dostat víc. Nejzajímavější bylo, jak si psal, to setkání které mě vůbec na začátku nenapadlo(Jaime - Bran).

Tyrion a Varys to třeba řešit budou příště, v podstatě po té scéně neměli prostor kde by to řekli. Ale že Dany se u toho usmívala a vůbec jí to nebylo divný je zajímavý no no a nebo na nich může lítat kdo chce když ho nesežerou prostě

Reagovat
ADM

"What are you doing here?"

"Im waiting for an old friend"

Ani ma nenapadlo tiež

To s Tyrionom a Varysom ma tiež napadlo, no som zvedavý.

Úvodné titulky prerobené a dôraz na ten predmet čo bol aj v Citadele, už sa neviem dočkať, čo to bude Aby sme sa ešte nevracali v čase jak v Avengers

Reagovat
Anacron

Tak vracení v čase snad ne

Jinak super scény Yara a Cersei. Přijde brácha, zachrání tě tak první věc automaticky dát mu hlavičku a borec přiveze armádu a Cersei akorát...kde jsou sloni..

No to je v řiti, další týden čekání

Reagovat
Busby babes

o jakem predmetu mluvis?

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

Meh, tomu bych neprikladal nejakou dulezitost.

Reagovat
ADM

Jasne, a preto na to bol vyslovene detailny zaber pri tom, ako sa Sam rozhodoval odist. Teoria s tymto predmetom je tu uz pekne dlho, nebude nahoda ze je aj v intre od prvej serii si myslim

Reagovat
patas92

Však je to symbol citadely a Sam na to při odchodu kouknul jen z nějaké nostalgie, že se tím mistrem nakonec nestane. V tom intru jsou na tom vyobrazeny důležité bitvy ze Západozemí (každou epizodu tam je tam tuším snad něco jiného?).

Reagovat
Busby babes

to mi teda taky prijde docela ujety. Mluvi o durazu v titulkach, ja to videl asi trikrat a tohodle jsem si tam vubec nevsiml. Nehlede na to, ze uvodni titulky vzdycky jen naznaci, kde se bude danej dil odehravat, ne?

Reagovat
ADM

?

V tých úvodných titulkách bol ten "predmet" zobrazený teda vždy, ale pri intru k 8 sérií, ktoré pozmenili, je naň kladený väčší dôraz. Takisto bol na ten predmet zvýšený dôraz aj v 7 sérií, kde bol zobrazený, a takisto bol zobrazený pri príchode Sama do Oldtownu a Citadely teda... Neviem, ako sa to nedá všimnúť a neviem, prečo by to zrazu začali zobrazovať tak často. Ja osobne som presvedčený, že sa Sam do Citadely bude ešte musieť vrátiť, práve kvoli tomu .. aj ked neviem prečo

Reagovat
Busby babes

nevim, na me to teda pusobi jako ze hledade skryte naznaky tam, kde nejsou. Navic to ani neni pro serial typicke, ne? porovnal jsem ted uvodni znelku z predchozi serie s tou soucasnou. Trochu zmenili styl, ale porad ve stejnem duchu. To Samovo ohlednuti na me pusobi spis jako, ze se naposledy kouka na to, co opousti nez ze by nejak vic zkoumal to neco, co vypada jako astrologicke udelatko...

Ale ok, dam si na to ted vic pozor, treba mate pravdu.

Reagovat
patas92

Však to jen nějaké astronomické udělátko, ne?

Reagovat
ADM

Moc pochybujem

Reagovat
smazaný uživatel

to mi jen pripomnelo, proc nemam rad sama.. gilly mu tam cpe rhaegara doslova pod nos, ale on neposloucha a breci. nejhorsi postava

Reagovat
Counter

To byla hrozná scéna, kterou jsem úspěšně vytěsnil a ty mi ji znova připomeneš

Reagovat
Counter

V té nové znělce tam byla zobrazená třeba Red Wedding, ale že by to mělo nějak zahýbat s celým rozuzlením, to pochybuju.

Reagovat
ADM

Všetci na severe zomrú, Sam stihne odísť do Citadely a zistí, ako skrz toto vrátiť čas jasná vec

Reagovat
smazaný uživatel

To bych prokopnul televizi kdyby se tohle stalo.

Reagovat
Counter

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Busby babes

no, jenze tohle se mozna psalo v knizkach, ale v serialech to myslim nikdy zmineno nebylo.

Reagovat
technecium

Zajímavý momenty tam byly, ale z každý scény je prostě znát, že s tím už Martin nemá nic společného. Ty postavy mluví tak, jak by pravděpodobně nikdy nemluvily, je to takové plytké atd. Ale zároveň to furt má ten punc osudovosti, ale to hlavně kvůli tomu, jak ten děj je vystavěný z minula, což však úplně není zásluha scénáristů.

https://www.youtube.com/watch?v=u7xRjoYdcQQ

A podle mě sem klidně už můžou přidat Brana.

Reagovat
smazaný uživatel

"je prostě znát, že s tím už Martin nemá nic společného"

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sylarko

podla mna za to moze to, ze sa na to cakalo 2 roky a kazdy mal velke ocakavania. takze ten hype akurat dosial toho, ze nech by ta prva cast skoncila akokolvek, tak by to bolo z urcitej mieri sklamanie

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Tak protože se nic nestalo, kromě odhaleného dekoračního vkusu nočního krále, tak můžeme diskuzi poslat do příštího týdne k ledu ...

Reagovat
vilp

Ta spirála už tam jednou byla, takže nic novýho.

Reagovat
ADM

Tá je tam prezentovaná takmer v každej sérií

Reagovat
vilp
Reagovat
ADM

Presne tak, to už bolo niekedy v 2. sérií, a potom sa tento vzor opakoval v rôznych víziách, napr zrodenie Night Kinga

Reagovat
blade115

Byla no.

Reagovat
Hokaido

Tenhle symbol už se objevil poněkolikáté. Mance Rayder ho třeba našel na Pěsti a okomentoval to slovy „always the artists“.

Reagovat
blade115

Ale já neříkám, že ne, ale dát doprostřed mrtvé dítě je novinka.

Reagovat
Counter

No... mrtvé, jak se to vezme

Reagovat
Busby babes

eventually Greyjoy are always right: what is dead may never die

Reagovat
Counter

Reagovat
EXoRcIsT

Taka normalna prva epizoda a dobre scenky kde to odlahcili vid tormund a night watch a bronn a jeho dievcata najlepsia scena bola sam a daenerys plus jaimiho vyraz ked uvidel branna

Reagovat
Svatej

Hmm, tak já sice díl neviděl, ale jeden nemorální hajzl z myho friendlistu právě postnul obrázek se vsema spoilerama na fb, takže to mám už stejně zkažený ...

Dle všeho teda zklamání. Mají na to jen pár dílů a vůbec by nevadilo, kdyby se do toho opřeli už hned ze startu.. Škoda, je to plýtvání potenciálem.

Reagovat
blade115

Tak když chodíš na FB před zhlédnutím, tak pak nenadávej. Kdo chce kam...

Reagovat
Svatej

Meh, tomu se nechci podřídit, zas se odmítám omezovat jak blázen. Prostě jsem doufal, že takový parchanty prostě v přátelích nemám no, chyba..

Reagovat
Counter

Se na to aspoň podívej, než začneš kritizovat Já s tím dílem neměl problém, ty postavy jsou za všechny série vykreslené tak dobře, že teď už můžou klidně jen sedět, zírat do stěny a plácat jakékoli hovadiny, a stejně to bude zajímavé.

Reagovat
Svatej

Hmmm

Reagovat
Counter

Taky je pro nějaký požitek lepší mít trochu povědomí o jejich předešlých vztazích, zrovna v tomhle díle se sešla spousta lidí, kteří se x let neviděli.

Slabší je tak akorát romantická pasáž Jona s Dany, ale něco takového prostě opominout nešlo.

Reagovat
Svatej

Zas na druhou stranu jen pro dialogy na to kazdej nekouká. Ta nekompromisnost a síla konání místo mluvení k tomu filmu přitáhla fanoušky a přirozeně je pro mě trochu zklamání, když se část toho finále vyplýtvá na to, že se všichni šťastně sejdou a pokecat o svých kořenech, i když chápu potřebu vytvořit atmosféru a znova získat pouto s postavama .. Hodně tomu škodí ten hype, sám na sobě cítím, že čekám něco fakt velkyho v každým dílu, takze je to pochopitelně i moje chyba..

Reagovat
Counter

Jasně, každý to vnímáme jinak a chceme od toho něco jiného. Já se právě snažím hypu co nejvíc vyhýbat, o to víc se mi to pak líbilo.

Reagovat
Svatej

S bojem proti endgame hypu každopádně ani bojovat už nebudu, asi neexistuje nic, co by mi ty očekávání snížilo, tady to nebylo tak hrozny

Reagovat
Counter

Ani mi nemluv Ale je úžasné, že Marvel ani nevydává žádné spoileroidní trailery (jako stejně se na ně nedívám, ale i tak!) a nikdo vážně ani trochu netuší, co se tam bude dít.

Reagovat
Godwinson

Já to měl bohužel přesně naopak, byl jsem nahypovaný jako prase a pak se mi ten díl zdál strašnej

Reagovat
Busby babes

ja nevim, me to vizualne prislo super. Winterfell je bozi, draci a jejich litani, to bylo skvele udelany.

Reagovat
Hokaido

Já jsem ráno jen otevřel reddit, aby se podíval na sestřihy z NHL a jako první příspěvek mi tam vyskočilo tohle:

https://i.redd.it/202ak8bc4cs21.jpg

To člověk fakt nemůže ani na internet, dokud nevidí díl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fenixLFC

to proste nechapem ze niekto to ma skazene lebo vie co sa tam stane a vseobecne kvoli paniek ohladom spoilerov ja aj ked viem co sa stane tak som este viac napaty lebo cakam kedy sa to stane a ako presne

Reagovat
Svatej

Asi to vnímáš jinak..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam ohledne spoileru uplne ten samej nazor. Je mi to uplne jedno. Treba zrovna pred chvili jsem zkouknul asi 5 minut leaknutych zaberu z Endgame s celkem masivnima spoilerama.

Reagovat
patas92

Já těm záběrům zatím odolávám (i když teda víceméně vím, co v nich je), ale nevím, jestli to do příštího čtvrtku vydržím

Reagovat
smazaný uživatel

Jako uprimne, je to v pohode. Uplne ty nejvetsi spoilery typu kdo umre/jak presne porazi Thanose tam nejsou. Clovek, kterej trochu sledoval teorie ohledne toho filmu nemuze byt nicim co tam je prekvapeny.

Reagovat
Counter

Já jen jak čtu tenhle tvůj komentář, tak je mi špatně

Reagovat
Svatej

úplně cítím, jak mě jenom tohle chytlo za pater

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Baronne

Shit, máš odkaz nějakej?

Reagovat
smazaný uživatel

"Avengers leak" na Pornhubu. Potom jakykoliv video, ktery ma delku 4:28-4:30.

(z youtube to mazou, proto Pornhub )

Reagovat
Baronne

Aha, dík moc

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Ondiis

Odolej!

Reagovat
Baronne

To de?

Reagovat
Busby babes

uplne v pohode.

Reagovat
Baronne

Já se na to třeba rád podívám, spoilery před filmem mi většinou vůbec nevadí navíc když už na tom pornhubu večer jsem, tak proč si to nespojit že

Reagovat
Busby babes

me jak u ceho. Tohle si nejak nechci kazit, docela se na to tesim.

Reagovat
Baronne

Já taky, šíleně.. Dokonce sem slyšel, že v tržbách to překoná určitě Titanic a bude to attackovat Avatar

Reagovat
Busby babes

no uvidime, jestli nejakej film na to ma sanci, tak je to Endgame.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Mimalu

jinak nemělo to být delší? Pokud vím tak slibovali, že ty díly v poslední sérii budou delší než předtím, ale minimálně v prvním díle se to nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni 2 dily cca 60 minut, zbyvajici 4 cca 80 minut.

Reagovat
Mimalu

tak to trochu zklamání, přeci jenom na to že to bude jenom 6 dílů, tak bych očekával trochu větší stopáž, v 7. sérii byl snad jenom jeden díl kratší než tento...

Reagovat
smazaný uživatel

Novy intro..

Reagovat
ADM

Ako som písal, dôraz na tu blbinu z Citadely, má niekto tip čo by to mohlo byť?

Reagovat
Ondiis

A to co bylo po záběru "sklepení pod Winterfallem" na tom "hodinovém kruhu" to je odkaz na Red wedding?

Reagovat
smazaný uživatel

Já už viděl dnes podruhé, poprvé ve 3, nahodili to tam až o půl 4 protože měli přetížený server a teď jak sem došel z práce to dál podruhé a myslím že jak to bude gradovat tak to ty díly dám i 3x za den

Reagovat
Hokaido

Tak zhlédnuto. Rozhodně nejsem zklamaný, po té pauze asi bylo lepší vypustit nejdřív nějaký volnější díl, aby se do toho zase divák dostal. Největší rozdíl mezi posledními díly GoT a těmi starými je ten, že příběh je hodně plochý. S tím ale nejde skoro nic dělat, blíží se to do konce a nelze mít příběh rozkouskovaný na 15 místech jako v prvních sériích. I když bylo úžasný sledovat ty miniepizody v Králově přístavišti, Zdí, Zimohradem, táborem Lannisterů, táborem Robba, Harenovem, Bratrstvem bez praporců, Danny atd., tak to už je prostě pryč.

Líbilo se mi, že tvůrci z nás nějak extrémně netahali emoce, i když se to vyloženě nabízelo, jellikož těch shledání tam bylo fakt hodně. Možná mi přijde trochu divný, že zrovna nejvíc ty emoce tahali přes Sama, který dokázal vždycky jednat racionálně a minimálně se svým otcem měl hrozně chladnej vztah.

Škoda, že se neobjevil Ghost. Když je tolik peněz na bad ass scény s dvěma draky, tak snad kurva můžou zbýt nějaký drobný na něj!

Naopak jsem rád, že se objevil Tormund Giantsbane. Momentálně moje nejoblíbenější postava, snad bude mít nějakou zásadnější roli.

Reagovat
ADM

Ghost sa tuším má objaviť, ale tiež nechápem prečo ho vypustili na tak dlho, kde akože behá?

Reagovat
Hokaido

Údajne by měl být na Zimohradu. Naposled si ho snad pamatuju, když byl Jon mrtvej a on ho hlídal.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nebyl ani v battle of bastards, kde by logicky být měl. Holt musíme si vybrat, buď direwolfy, nebo draci

Reagovat
technecium

Taky tam mohli Cersei přivézt její slony

Reagovat
ADM

To škrtanie rozpočtu je fakt na pesť niekedy

Reagovat
ADM

ä

Reagovat
Busby babes

skoda, ze ji to Strikland nebo jak se jmenoval, takhle nerekl, ve stylu Deadpoola: Kde jsou sloni?

Sorry holka, ale dvacet minut nam tu budou litat draci, tak nam na slony nezbyl rozpocet...

Reagovat
Counter

Reagovat
technecium

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Reagovat
patas92

Jak mě creepy Bran poslední sezóny šíleně sral, tak po dnešku mě začal hodně bavit

Reagovat
Ondiis

nějak ho spravili

Reagovat
Counter

Viděl jsem dobrý postřeh, že Winterfell musí mít zatraceně dobré zázemí pro vozíčkáře

Reagovat
patas92

Však on se z toho dvorku po celý díl nehnul, ne? Navíc ani nemusí, všechno vidí i tak

Reagovat
Counter

Tak to je druhá možnost no, shrábnul dobrého fleka a drží se ho jako klíště

Reagovat
tunkic

Prostě to "zakempil" u brány

Reagovat
Busby babes

spis hodne sluhu.

Reagovat
C-M@ster

Sral?

Moje nejoblíbenější scéna s ním je tato:

https://www.youtube.com/watch?v=ddGed5e9OV4&feature=youtu.be&t=88

Reagovat
Ondiis

Bran must know what Podrick did to those girls

Reagovat
smazaný uživatel

jediné prečo to všetci pozerajú. čo s nimu KURVA UROBIL ?

Reagovat
Trand

Vůbec nevím o co jde.

Reagovat
Counter

https://youtu.be/02QgSGH5mQA?t=79

Podrick pár sérií zpátky dostal za odměnu (záchranu Tyrionova života) návštěvu nevěstince. Když se pak vrátil, vrátil Tyrionovi peníze, že za to nic nechtěly.

Reagovat
Trand

Díky. Já jsem na tyhle věci hrozně špatnej, nepamatuju si ani zápasy z letošní sezony, který jsem viděl.

Reagovat
Counter

Zrovna tohle ale není na škodu, aspoň z toho nejsi psychicky poznamenaný, když to tak dobře dokážeš vytěsnit

Reagovat
Trand

No ale třeba 8-2 mám v paměti pořád moc dobře. Ale třeba s Liverpoolem si letos nevybavím ani jeden zápas, ani skóre nevím a to jsem je pravděpodobně viděl.

Reagovat
Counter

Mě paradoxně u toho 8:2 nejvíc štve, že jsem si tehdy nestihl vsadit, protože o víkendu byla místní sázkovka zrovna zavřená. Bylo úplně jasné, že tam dostaneme nálož, a ani jsem z toho neprofitoval

Daleko větší šrámy na mě nechalo finále ligového poháru s Birminghamem, brrr. A další ultramegafail bylo 6:0 na Chelsea při Wengerově jubilejním tisícím zápase v Arsenalu, to bylo něco strašného

Zrovna ten domácí s Liverpoolem byl boží, asi náš první opravdu kvalitní zápas sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

musel ze sebe asi hodně odhazovat sníh ale

Reagovat
Whitemedia

O Sanse: "Nejchytřejší osoba, jakou jsem potkala."

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
blade115

Tak teď už to není tak mimo, jako by to bylo bývalo v dřívějších sériích. Ona je sice pořád otravná, ale aspoň už není blbá a dělá chytré kroky. Nebo respektive umí rozeznat ty chytré od těch hloupých. Je racionální, systematická a kompletně ztratila tu svou naivitu. Já se Arye nedivím, že po letech strávených ve společnosti tlupy sociálního odpadu z KL, Ohaře nebo piče z Bravoosu, tohle řekne.

Reagovat
Whitemedia

mně vždycky přišla úplně vypatlaná a otravná a asi už se na tom nic nezmění..

Reagovat
blade115

Však ten dojem byl úplně legitimní, u té otravnosti dokonce pořád je, ale přece není možné ignorovat vývoj těch postav. Jaime už není arogantní zmrd, Arya už není bezbranné pako, Theon už není arogantní zmrd a Sansa už není úplně vypatlaná.

Reagovat
Whitemedia

ale nejchytřejší osoba, jakou jsem potkala.. no oukej, asi mám krátkou paměť na to, koho Arya během života potkala

Reagovat
blade115

Půlku života strávila s těmi, co jsem vyjmenoval, a druhou s rodinou Starků, která už je z poloviny mrtvá kvůli vlastní naivitě...

Reagovat
smazaný uživatel

tak minimálně Jaqen H'ghar mi třeba nepřišel jako idiot pak byla i s Tywinem v druhé sérii, s kterým se Sansa moc srovnávat nemůže... no, je to jenom bezvýznamná blbůstka od writerů, jak zvýšit respekt k Sanse od fanoušků, ale moc to nepomohlo teda

Reagovat
Counter

Lepší bylo to, co jí řekl Tyrion - spousta lidí ji v kuse podceňovala, a většina z nich je už mrtvá

Reagovat
Azazelo RD

Z toho vyplývá, že Whitemedia brzy umře.

Reagovat
blade115

Jaqen sice nebyl idiot, ale kdy prokázal, že je chytrej?

Tywina beru, toho jsem zapomněl. Tak v tom případě je Arya nesoudná sklerotická blbka.

Reagovat
Counter

Spíš by asi těžko v téhle situaci řekla, že jejich zapřísáhlý nepřítel je chytřejší. Byla to taková okatá podpora Sansy, aby Jona trochu probrala z okouzlení tetičkou.

Reagovat
blade115

No jasný, tady se asi jen pitvá pravdivost toho výroku, ne jeho smysl. Samozřejmě jen těžko by v takové situaci řekla "Sansa je nejchytřejší člověk, kterého znám... Teda až na Tywina, možná Jaqena a slyšela jsem, že i Malíček nebýval úplně hloupej - stejně jako musím uznat Cersei určitou vypočítavost. No nic, věř jí."

Reagovat
Counter

Asi tak no.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že by byl vyloženě inteligentní jako Tyrion nebo Tywin, spíš že byl tak nějak tajemně všeznalý, a pořád z něho taky vylézaly filozofické řeči

Reagovat
Anacron

No úplně vypatlaná asi už není, ale vypatlaná je pořád. Už jenom to jak mluví je na pěst. Pizda

Reagovat
Whitemedia

Kdykoliv vidím její ksicht a nedej bože, když otevře ještě hubu, tak si přeji, aby si pro ni přijel oživlý Ramsay s Joffreym

Reagovat
Gazdo

strasne otravna postava

Reagovat
Counter

Sansa má povedený story arc, z naivní princezničky zatvrzelá žena na svém místě.

Reagovat
Busby babes

spis trvdohlava pica, kvuli ktery tam vsichni zarvou.

Reagovat
blade115

Proč myslíš ?

Reagovat
Busby babes

protoze nevidi bigger picture. Je sice chvalihodny, ze jede linii Make Stark Great Again, ale prijde mi, ze se pohybuje dost na hrane toho rozestvat ty spojence mezi sebou...

Reagovat
blade115

Já si teda pořád myslím, že tohle je slepá ulička... Jako na nějaký další velký twist tady fakt není čas, to zaprvé, a hlavně ona má stejný cíl jako ostatní z rodiny, jen by se k němu asi chtěla dopracovat jinou cestou. A btw, ta její poznámka vůči Jonovi ohledně motivace toho "pokleknutí" před Daenerys, ta byla dooost trefná. Jon má sice jasné cíle, ale nějak mu nežeru, že by se takhle ochotně poddal ve stejné situaci i Cersei.

Reagovat
Busby babes

ale to ja si taky nemyslim, jen mi to od ni prijde otravny a nesmyslny. Nic vic. Nemyslim, ze by se tam nejak rozhadali. Teda zalezi, kdy a jak probehne rozhovor Jona s Daenerys na tema: hele, vis jak jsem ti rikal, ze jsem bastard Neda Starka...

Reagovat
blade115

To bude klíčový rozhovor pro moje rozhodování, jestli je Daenerys totální blbka, nebo jen trochu. Dost možná k němu ale ani nedojde.

Reagovat
Busby babes

jo, zatim pro nejblizsi dily taky tipuju variantu, ze Jon koukne pres hradby, uvidi ty modrooke fesaky a rekne, ze ted je treba resit dulezitejsi veci.

Reagovat
Busby babes

no a pak uz budou vsichni mrtvi, takze to bude fuk.

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

#teamNightKing

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Vzhledem k tomu, že za svůj život už krutým způsobem přišla téměř o všechno, nedivím se, že se nechce jen tak vzdát toho posledního, co má. Není to třeba sympatické a dobré pro osud lidstva Westerosu , ale zato mi to přijde uvěřitelné.

Reagovat
Busby babes

ale uveritelne to je, to je jasny. takovych tvrdohlavych idiotu najdes plno.

Reagovat
smazaný uživatel

sansa je vyborna sympaticka v knize (alayne). v serialu cca posledni 2 serie je otravna, treba to jak "privolala" armadu littlefingra na bitvu bastardu bylo uplne na pest

Reagovat
Counter

jn, tohle je spíš chyba scenáristů než jí samotné.

Reagovat
Svatej

Já nevím, asi už zapomínám, ale co byl tak chytrej krok?

Zavolat malička na pomoc u bitvy bastardu a potom jeho odstraneni ne? V prvním pripade mi to přišlo tak nějak jednoduše rozumný, v druhým se o to pricinily s Aryou společně ne?

Pořád někoho potřebovala, aby přežila. Věčně ji někdo musel posouvat dal a v podstate nikam se nedostala vlastním přičiněním, krom zminenyho winterfellu. Dokonce i k vlade severu se nakonec dostala jen tím, že Jon odplaval na jih.. Normálně si i říkám, že bez Aryi by si ji Baelish ochocil znova

Reagovat
blade115

Však jestli ses dnes už podíval, tak je to překvapivě jediný člověk, co hned pochopil, že Cersei všechny vyfakuje a na pomoc ani náhodou nepřijede...

Reagovat
Svatej

Zrovna zapínám

Reagovat
Counter

omg, co tady vůbec děláš, když jsi to doteď neviděl

Reagovat
Svatej

Psal jsem to nahoře, stačilo malá chvíle nepozornosti a pěkně zákeřnej známej na fb mi to dokázal hezky pěkně vyspoilerovat v jediným obrázku o asi 5 řádcích. Bylo jsem asi na třetím, když mi došlo, co vlastně čtu a to už bylo pozdě...

Každopádně už to mám za sebou, pořád je v mých očích Sansa hrozně protivná frnda, která mi leze krkem.

Reagovat
Counter

Oukej, tak:

omg, co na FB vůbec děláš, když jsi to doteď neviděl

Reagovat
Svatej

podcenil jsem své soupeře!

Na tu zmíněnou Endgame jdu až na premiéru, takže se na dva dny zavřu do bunkru

Reagovat
Counter

Já ještě ani nemám lístky, to budou hodně krušné, post-premiérové dny...

Reagovat
Svatej

shánění lístků celkové v ČR nebylo těžší ještě. Na to, že je v Americe vyprodáno po pár minutách, jsem tak nějak zvyklej, ale že se to chytí takhle i v ČR, to jsem nečekal. Po dvou hodinách bylo vybileno na predpremieru, šílenost..

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

btw tohle je chyba serialu, jak je podany jon, v knize se takto naivne nechoval (treba volba velitele nocni hlidky) a po probuzeni by si mel byt jeste vic vedom, ze ho nekdo muze zradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si to užívam. Sága nezadržateľne speje k svojmu záveru a po poslednej časti mi určite zostane pocit prázdnoty ako po Návrate kráľa alebo Daroch smrti. Zatiaľ čo Pána prsteňov a Harryho Pottera som do konca dočítal, Game of thrones dopozeram a na docitanie si budem musieť ešte počkať. Škoda.

Seriál je síce fajn, dokonca vizuálne definoval niektoré postavy oveľa lepšie, než moja fantázia, avšak tie myšlienkové pochody, motívy konania a vnútorné pocity hlavných postáv nikdy nedokázal plnohodnotne zachytiť. Čo na druhej strane určite nebolo cieľom sfilmovania, dôležitý bol výsledok a ten sa vzhľadom na ten úspech okolo seriálu podaril.

Reagovat
Whitemedia

Neují se dřív RR Martin k smrti, než to celé dokončí?

Reagovat
ADM

Jedine ak to má fakt z 90% napísané a len čaká ako to zakončia v TV, aby sa náhodou moc neopakoval. V opačnom prípade sa záveru nedočkáme

Reagovat
blade115

Však je v pokročilém věku, je tlustý, má mizernou životosprávu a jsou před ním dvě obří knihy. To není s jeho tempem psaní šance, aby to dopsal.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

ale neco asi za tech 8 let uz napsal ne?

Reagovat
blade115

Dejme tomu, že Vichry zimy dopíše do dvou let. To mu bude 72. Pokud je pravda, že Sen o jaru bude tomu rovnocenná kniha, pak by celou ságu měl psát do 82 let. Což je dost optimistický, sám říká, že psát se mu chce čím dál tím míň. Tak řekněme 2-3 roky navrch. Toho se teda podle mě nedožije. Někdo to za něj bude muset dopsat.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si taky myslim, ze uz to nedopise. prijde mi, ze si mozna ukousl moc velke sousto v tanci s draky, kde to rozjel do novych postav (a uprimne me ta kniha ani uz tak nebavila).

ale teda nemslim si, ze ty roky jdou takto pocitat, precejenom prvni knihy vydal klidne po roce, takze toho musel mit hodne rozepsano dopredu uz tehdy.

Reagovat
blade115

1996, 1998, 2000, 2005, 2011 ... Ten trend je jasný. Hlavně je vidět, že v určitý moment se začal věnovat i (hlavně?) jiným projektům. Však on teprve někdy 3 roky zpátky říkal, že se konečně bude věnovat jen Vichrům zimy. Předtím psal mimo to i ty svoje povídky.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel

Reagovat
Busby babes

on toho teoreticky muze mit rozepsano strasne moc, jak to pise stylem kapitola z pohledu Jaimeho, kapitola Daenerys etc... Nejsem si jistej, jestli jsem neco takoveho nezachytil, ze by mel nektere postavy uz i dopsane....

Reagovat
Busby babes

Jinak za me dobrej dil, spokojenos. Jak pisu vejs, par vizualnich libustek nastavili scenu a od priste se to asi rozjede, i vzhledem k tomu, co ukazali po titulkach. Proc ne. Uprimne, linku Cersei bych uplne skrtnul, ta mi ted prijde tak nezajimave predvidatelna... Navic teda oproti tomu, co se deje na Severu, je to jak predskokan na koncerte, kteryho musis pretrpet nez prijde hlavni hvezda. tak jsem zvedav co bude dal.

Reagovat
Godwinson

Mně už všechny ty linky z hlavního města přijdou divný I ta s Bronnem, i když už se alespoň rýsuje důvod, proč Jaime zabije ségru

Reagovat
Counter

Mně se zrovna moc nelíbilo, co v té upoutávce ukazovali. Jestli se v prvním díle dalo kritizovat, že se až moc řešily nicotné vzájemné rozbroje, tak nějaké souzení Jamieho je hotová praštěnost. Ale možná to v tom sestřihu bylo zavádějící a bude to v pohodě.

Reagovat
Busby babes

no ja teda myslel spis tu druhou cast, kdy to vypadalo, ze Druhy tym dorazil na hriste pred Winterfell. S tim Jaimem souhlas, ale nevypadalo to uplne na soud, spis tam imho vystrihali to, jak si na nej kazdej zanadava. Aspon doufam. Tezko asi mohla takova Daenerys prejit bez slova prichod Lannistera, kterej zabil jejiho tatu, jakkoliv to byl magor.

Reagovat
Counter

Jako jasně, je to plně pochopitelné, ale na společném mítinku si odsouhlasili, že všechno načas nechají stranou a vypořádají se nejprve se severskými umělci. Takže když Jamie sympaticky dorazí, na rozdíl od ségry, měl by toho být ušetřen.

Reagovat
Busby babes

uvidime, treba tam vystrihli to, jak Dany rika: bla bla historky od mala, ale ted budem kamosi. A Sansa tam nebyla, takze ta picovat bude, to je jasny. Bran mu podle me problemy delat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

druhý tým

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem to rikal po minule sezone, ze meli zabit treba 5-7 postav (zacal bych euronem a tormundem) a bylo by to lepsi, jednak vic penez na triky jednak mensi rozmelnenost. treba ta theonkova scena, me to prislo docela skoda, ze to trvalo jen 2 minuty a nic moc. nebo treba varys, ktery tam jen pochoduje, je ted ale fakt uplne zbytecny a nechapu jeho roli

Reagovat
technecium

Varys je sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

no prave... proto je trapne jakou ted ma roli

Reagovat
Alan_Shearer

Uz jsem toho celkem dost zapomnel, nemohl by mi nekdo vysvetlit, proc Malicek chtel, aby si Sansa vzala Ramsayho?

Jinak prvni dil +- naplnil moje ocekavani, jsem dost zvedavej, jak se zachova Cersei. A doufam, ze si to Clegane brothas rozdaj.

Reagovat
Busby babes

Ramsey by tak dostal za zenu Starka a tim by ziskal prizen Severu. Teoreticky. a Malicek uz asi pocital s tim, ze ten kokot moc dlouho neprezije a pak si Sansu nejak ochoci.

Reagovat
Alan_Shearer

Diky, to dava smysl. A jeste jedna otazka, na edne jsem cetl nekolik komentaru o nejaky dyce (Malickova, Tyrionova?), nevis o co by mohlo jit?

Reagovat
Busby babes

v prvni serii (prvnim dile) se nekdo pokusil zabit Branna dykou.

https://www.youtube.com/watch?v=4nWeC2tmrHw

Ted ji ma Arya, ale mezitim Malicek vsem nakecal, ze ta dyka patrila Tyrionovi a tim vlastne zacla ta nevrazivost/valka mezi Lannistery a Starky.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
technecium

Malíček byl úžasná postava. Pořád se dost těžko srovnávám s tím, že se nechal tak trapně odstranit. Přišlo mi to od scénáristů strašně laciné a k té jeho postavě to vůbec nesedělo.

Reagovat
Busby babes

tak kdyby se postavy chovaly aspon trochu normalneji, byl mrtvej uz davno.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

U Cersei bylo zajímavé, že ta její stráž už vypadala složená výhradně z frankensteinských monster - bylo to už dřív? Anebo se mi to jen zdálo?

Reagovat
Alan_Shearer

Tak toho jsem si nevsim. Podle me udelali monstrum jen z Hory, ale tezko rict ...

Reagovat
Counter

V osmnácté minutě má celou královskou gardu okolo sebe. Všichni jednotné uniformy, vypadají stejně jako Hora. Ale možná to jsou pořád normální smrtelníci.

Reagovat
vilp

Hned jak se vrátil ze Zimohradu, šel za Cersei s tím, že ho pomocí rytířů z údolí dobude zpět a na oplátku se chtěl stát oficiálně strážcem severu. Tak nějak to myslím bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Arya so Sansou nikdy nič zo svojej ženskej krásy neukázali?

Reagovat
blade115

Protože Arya moc ženské krásy nepobrala.

Reagovat
Mercury

Sansa je shemale

Reagovat
Busby babes

Tak Sansa byla vetsinu casu taky mlada holka a kdyz vyrostla, tak byla s Malickem, to nechces. Arya nemela moc s kym, treba ti v prubehu ukaze s Gendrym.

Reagovat
Ondiis

Tak Arya nám už flirtuje s mladým Baratheonem. Tak se třeba dočkáš

Reagovat
Counter

Reagovat
mickey mouse

řekl bych, že je to kvůli toho že začli v seriálu hrát už jako nezletilé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Čekal jsem víc, docela vlažný rozjezd. Btw neříkali, že každý díl bude mít stopáž celovečerního filmu? Dialogy jsou prostě strašně slabé, což je ale problém několika posledních sezón, které už nestojí na knižní předloze. Některé sekvence byly fajn, ale jak spíš se jen chystala scéna pro věci budoucí, které - doufám - více navážou na to, pro co si GoT zamilovalo tolik lidí. Plytké dialogy a celková atmosféra holywoodského fantasy blockbusteru to bezesporu nejsou. Ale věřím, že bude lépe.

65%

Reagovat
smazaný uživatel

Plytké dialogy a celková atmosféra holywoodského fantasy blockbusteru

vytesať do kameňa. Presne je vidieť kedy skončila kniha a kedy začali scenáristi.

Reagovat
Busby babes

vsak scenariste delali zmeny uz predtim...

Reagovat
smazaný uživatel

ale relatívne minimálne resp mali nastavené kde sa môžu hýbať. Pozor ja netvrdím že sa mi to nepáči je to jeden z tých lepších seriálov ale je strašne vidieť že pre Holyúd je podstatnejšia 80minutová bitka plná CGI a chaosu ako dialógy či samotná dejová linka.

Reagovat
Busby babes

nok. Jen teda jeste jedna poznamka, moc nevim, co ma Hollywood spolecneho s HBO.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

ze to tobe neni jasny, me neprekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa prestaň strapnovat...

Reagovat
smazaný uživatel

to Holywood bol len generalizovanie stavu. ale ked ideme takto tak HBO je vlastnené WarnerMedia, mrkni si ktoré štúdiá využíva najviac. New York to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý to pochopil, len Busby nie.

Reagovat
Counter

Vždyť zrovna ten první díl neměl prakticky žádnou bitku ani přehnané CGI a naopak se soustředil výhradně na znovupředstavení všech aktérů a jejich interakce.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Counter

Samozřejmě že ty dialogy by mohly být vytříbenější, ale mně to třeba bohatě stačilo, herci to v pohodě utáhli i takhle. Slabší byla jen romantika Jona s Dany a uvítací dialog Dany se Sansou, přičemž v tom konkrétním případě bych i věřil tomu, že to bylo záměrně trapné na zdůraznění jejich antipatií.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží čo od toho chceš. Ja som sa dostal pred premiérou po konec 5 seria čo vychadzalo ešte z knihy a cele mi to prislo a dost bohatsie a kulturnejsie. teda opakovane pozrel na pripomenutie.

Druha vec je ze latka ja nastavena brutalne vysoko

Reagovat
Counter

Souhlasím, že šestá a sedmá série jsou scenáristicky děravější. Ale beru to tak, že není snadné takhle masivně rozjetý svět ukočírovat a dovést do konce, takže určitá zjednodušení jsou prostě potřeba.

Reagovat
technecium

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Busby babes

nerikali. dva dily maji mit 60 minut, dalsi 4 pak 80 minut.

Reagovat
technecium

No původně to fakt říkali

Reagovat
patas92

Neměl ten včerejší náhodou 50 minut?

Reagovat
Busby babes

dle IMDB 54 minut.

Reagovat
patas92

Což je víceméně stejně, jako klasická epizoda. Já teda moc nevěřím ani těm 80 minutám.

Reagovat
Luc-Luc

Prvni dil byl docela v pohode, ale to, jak tam letali na tech dracich, to mi hlava nebere, ze nespadli, navic v te vysce a rychlosti musi byt obrovska zima

Reagovat
blade115

Tohle je stejně fascinující. Existence draků nás netrápí, ale že z nich nespadli, to je teda průser.

Reagovat
Gazdo

alebo to ze cisto z fyzikalneho hladiska sa drak nema sancu udrzat vo vzduchu na mieste ako to robili v seriali tie potvorky. Stacilo jedno machnutie kridiel a viseli vo vzduchu 5 sekund. A chudak kolibrik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Je podle vás možný, že Arya s ksichtem Jamieho zabije Cersei?

Nebo ta věštba musí myslet Tyriona?

Reagovat
technecium

Tyrion je parchant Aeryse

Reagovat
blade115

Nemusí myslet Tyriona.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho?

Reagovat
blade115

Chajmeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, v knižnej predlohe to vychádza dosť jednoznačne na Tyriona.

Reagovat
blade115

Nevychádza.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Reagovat
blade115

Věštba mluví o tom, že její mladší bratr ji uškrtí. Jaime je mladší bratr, Tyrion je mladší bratr. Nevidím tam jednoznačnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Valonqar is High Valyrian for 'little brother', and Maggy said, "when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you."

Reagovat
blade115

No tak vidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám si ,,little" preložiť ako ,,mladší"?

Reagovat
blade115

Jo, v téhle souvislosti se to tak překládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Alternatívny preklad

Reagovat
smazaný uživatel

najdi si to souslovi v nejakem slovniku pls..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Na nejednoznacnosti vykladu "Valonqar" je zalozena cela ta vestba a pozdejsi twist. "Little brother" prelozeny doslovne, ukazuje pomerne jasne na Tiriona. Ostatne to si mysli i Cersei v knize/serialu. Ten twist bude v tom, ze "little brother" se da prave da vylozit i jako bratr mladsi cili Jaime. Navic (jak je zmineno niz) smrt Cersei rukou Jamieho perfektne zapada do vyvoje Jaimeho postavy a byl by supr zvrat. Smrt Cersei rukou Tiriona by byla nuda, protoze si jdou po krku uz od zacatku.

Reagovat
blade115

Hlavně mi přijde jako hrozná tupost, když člověk přečte 5 knih plných zvratů a pak se spokojí s jedinou interpretací takhle podstatné věci... Jestli ASOIAF čtenáře zatím něco naučilo, tak že nic není jisté, nic není jasné a už vůbec nic není jednoznačné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to neberiem ako mantru (ako sa to blade snaží prezentovať a hovorí o tuposti). Moje tvrdenie je založené na tom výklade, pričom vôbec netvrdím, že ten výklad je správny a ostatné výklady vylučuje. Samozrejme by bolo dejovo až príliš jednoduché, keby ju zabil práve Tyrion. Ako si povedal, na Jaimeho to vzhľadom na jeho vývoj postavy vychádza perfektne.

Reagovat
blade115

Wtf, že tě huba nebolí, takhle otočit v rámci jednoho vlákna.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný pokus

Reagovat
ADM

Reagovat
Busby babes

white throat... takze ona bude v ten moment uz mrtva a zombie!!!!

Reagovat
Counter

Tak to aby Jamie s Tyrionem konvertovali ke R'hllorovi a měli pekelně žhavý stisk.

Reagovat
Hokaido

Valonqar morghulis. All bitches must die.

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jako je to zajimave, ze tam pouzil hned dvojnasobne zvyrazneni, precejenom by snad stacilo jen pale nebo white nebo spis nic

Reagovat
Gazdo

A kedze tam je pouzite slovicko hands, tak neviem ci to nahodou jaimeho dostava trosku mimo komfortnu zonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Golden hand je taky hand.

Reagovat
Busby babes

vestba v serialu vubec nebyla, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Bola.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
blade115

Byla, ale chyběla ta část o tom, kdo ji zabije.

Reagovat
Hokaido

Imo je ta knižní věštba docela nekompromisní. Měl by ji zabít Tyrion, ale v seriálu to může být jinak...

Reagovat
blade115

*Tyrion nebo Jaime

Reagovat
Hokaido

Já si prostě nemyslím, že by Jamie mohl být valonqar. Je sice o pár minut mladší, ale nikdy mi do definice toho slova neseděl.

Reagovat
blade115

Po té věštbě si každý myslí, že to bude Tyrion. Jasný záměr zmást fanoušky. U Jaimeho by to perfektně sedělo do jeho životního příběhu. Co jako kdyby ji zabil Tyrion? Nic moc by za tím nebylo.

Reagovat
Counter

Reagovat
icka

Tak to berou spis fanousci, ale klidne to muze byt i Jaime podle knih.

Reagovat
C-M@ster

Hele ještě jedna věc...

Původního Night kinga hrál normální herec, ale nahradili ho kaskadérem. Kvůli čemu to podle vás je?

Že ho nakonci zapálí?

Reagovat
Hokaido

To nevím, ale vím jednu zajímavost - původně hrál Night Kinga Slovák.

Jinak je to docela práce snů. V podstatě se nehybe, nemluví, není vidět jeho obličej a ještě ho nakonec hraje kaskader.

Reagovat
smazaný uživatel

Obracene. Furdik ho hraje ted.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
C-M@ster

https://i.imgur.com/lmi7ZSB.png

No, ten Slovák je právě kaskadér, jsou s ním všude možně rozhovory... tak mě napadlo, že museli mít nějaký důvod, proč obsadit kaskadéra... a nečekám, že by někde skákal z výšek (možná pád z draka?), tak mě napadl ten oheň nebo jiný kaskadérský číslo.

Reagovat
Busby babes

no duvod, o kterem se mluvi je ten, ze se jim proste libil vic a prisel jim na tu roli lepsi. Navic puvodni herec se prej nechtel moc dohodnout na pokracovani.

Reagovat
Gazdo

ako nie pretoze by som bol slovak ale mne sa tam tiez hodi. Ten nos a znudeny pohlad je proste top

Reagovat
Busby babes

ja si v prubehu ani nevsiml, ze se zmenil herec. myslel jsem, ze ten Slovak je tam od zacatku.

Reagovat
Busby babes

rekl bych, ze i kdyby ho meli v planu treba zapalit, tak kvuli tomu nemusi menit herce. Toho herce by proste zaskocil kaskader jako u x dalsich scen.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me to nemusi byt nic vylozene divokyho. Furdik se umi ohanet mecem, tak mozna proto.

Reagovat
ADM

Robil kaskadéra pri iných scénach (a postavách) a tak nejak sa dostal k NK ... čo som s ním čítal rozhovor

Reagovat
Ed_Hazard

Inak, je to len mnou alebo sa fakt Bran podobá na Night Kinga? Uvedomujem si to už nejakú dobu a s pribúdajúcim sériami sa podobal viac a viac. Myslím, že bola aj nejaká teória o tom, že Bran a a NK je jedna a tá istá osoba, alebo niečo v tom mysle.

Tak možno aj to zahralo rolu v tom, že to dostal Furdík Ale asi je to moc scifi.

Vo včerajšej časti mi ale do toho nahralo aj to, čo povedal Bran Samwelovi: "Čakám tu na starého priateľa"

Reagovat
Hokaido

Tahle věta byla stoprocentně mířená na Jaimeho. Nejvíc epická věta celý epizody.

Reagovat
Ed_Hazard

Ale hej, to bolo jasné aj mne (i keď stále tajne dúfam)

Reagovat
Counter

Reagovat
blade115

Bran nemůže být NK. V první sérii netrefil terč z pár kroků, v sedmé NK trefil oštěpem draka v letu na první pokus.

Reagovat
Baronne

Za mě teda #TeamSansa, je to sice těžká volba, ale tu arogantní, naivní píču posedlou trůnem už fakt nemůžu vystát..

Reagovat
Counter

Taky sympatizuju víc se Sansou.

Reagovat
Nikikrew

ja od začiatku

Reagovat
ADM

Reagovat
Mimalu

Reagovat
blade115

A nejde se postavit na nějakou třetí stranu?

Reagovat
Counter

Můžeš se přidat k Busbymu #TeamNightKing

Reagovat
Counter

Reagovat
blade115

Tak to je ovšem tutovka, NK fandím už dlouho.

Reagovat
Baronne

Doufám že se to nějak vyvrbí no, nejlíp aby Jon teď odklidil Daenerys a spojil se třeba s Aryou, těm bych fandil

Reagovat
Ondiis

fandím Lannisterům bez Cersei. Ale to jsou bohužel malí páni .. a jeden z nich obzvlášť teda

Reagovat
Baronne

Ale Tyrion vždycky něco vymyslí

Reagovat
Whitemedia

Night King jasná volba, tomu klukovi ušatému to nejde nepřát

Reagovat
smazaný uživatel

navíc je to čechoslovák, takže našinec

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli si vybiras mezi sansou a cersei, tak to snad ani jinak vyjit nemuze no..

Reagovat
Baronne

Cersei mě moc nezajímá, je mimo hlavní dění, mě sere Daenerys, tak poslední tři série se chová jako úplná kráva. Škoda že jí hraje tak sympatická herečka..

Reagovat
Gazdo

Namyslena pica proste v siedmej serii bola na vrazdu ale neskutocne

Reagovat
Baronne

Vadila mi snad nejvíc ze všech těch postav co tam jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Gazdo

Ja jednoznace #TeamAegon

Reagovat
Baronne

Tak jasně, to jsem napsal jenom páč jsem to někde viděl na instagramu, rozdělilo se to tam na dva tábory Team Khaleesi a Team Sansa jinak nejvíc fandim z těch hlavních postav asi Tyrionovi, a pak hned Jonovi a Arye

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Doporučuju sledovat GoT na YouTube, obzvláště jejich "epizody o epizodě" jsou parádní: https://youtu.be/DkdbetJTZGA

Reagovat
blade115

A k tomu Alt Shift X videa, aby člověk každou epizodu opravdu pochopil.

Reagovat
Counter

To neznám, musím kouknout

Reagovat
blade115

Ono ještě video asi nevyšlo, vždycky to tak 3-4 dny od epizody trvá. Ale jako takhle poutavý a zároveň propracovaný review jsem ještě neviděl ani mimo GoT tématiku. Fakt úžasný. Pitvá to scénu po scéně, zasazuje do kontextu předchozích epizod i knih, zároveň na základě toho předvídá i další vývoj a člověk to najednou vidí daleko víc zeširoka.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem si pustil jejich "inside the episode" a moc teda nepotesi, kdyz tvurce serialu rekne, ze sam mel starsiho bratra..

Reagovat
Busby babes

a ty sis to pustil bez toho abys ty dily videl? Vsak Samuv bracha zarval v predchozi serii.

Reagovat
Busby babes

sorry, prehledl jsem. To bude chyba. Sam nema starsiho bratra.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hokaido

Druhá epizoda je leaknutá.

Reagovat
C-M@ster

To abych si dával pozor na spoilery už teď večer?

Reagovat
Hokaido

https://ok.ru/video/1361647110869

Tady je kdyžtak link. Mám dilema, jestli se na to podívat už teď, nebo počkat na pořádný HD pár hodin.

Reagovat
Counter

Já si počkám, těch pár hodin navíc mě už nezabije

Reagovat
Hokaido

Taky jsem se tak rozhodl. A za minutu si to rozmyslel a podíval se na to.

Reagovat
C-M@ster

Takže odteď už sem nepáchnu, dokud si to nepustím, stává se z toho spoiler zóna

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

pockam, life is too short to watch shit quality movies/shows.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Dobytku. To už jsi mohl počkat, teď sem do rána nesmím.

Reagovat
Hokaido

Kdo neviděl druhou epizodu, tak ať dál nečte!

Okey, už jsem fakt nasranej. Chápal jsem, že první díl byl pomalejší, plný shledání a měl navodit atmosféru, ale že druhý díl bude úplně to samý, to jsem fakt nečekal. Kromě posledních 5 minut se tam nestalo absolutně nic, žádný posun v ději. A to ještě Jonovo odhalední Dany a příchod mrtvých k Winterfellu byly dvě totálně očekávané věci. Arya byla jasná od prvního záběru na ní ve scéně s Gendrym, přijetí Jamieho úplně chladný (jako WTF, tady byl obrovskej potenciál), setkání Mormontů taky strašně slabý. Jinak epizoda plná prázdnýho tlachání, nic víc. Dost možná nejhorší epizoda GoT ever. První a druhá epizoda měly být spojeny do jedné.

Asi jediný pozitivum je Tormund Kojenec, toho prostě zbožňuju. ♥

Zajímavý je, že reakce na tuhle epizodu jsou obecně zatím docela kladný. Někomu to prý připomínalo navození atmosféry před bitvami v LOTRovi, ale na mě to prostě vůbec nefunguje.

Reagovat
Nikikrew

Jako bola to fakt nuda a tieto veci som očakával od začiatku (arya, John, Danny).

Bol to slušný predkrm pred veľkou bitkou. Zajtra ráno hneď po vstaňi si púšťam trailer

Reagovat
Kowe

A co jsi vlastně čekal? Podle mě to bylo naprosto jasný. Jednak v prvním díle řekli, že Night King dorazí do dalšího svítání, takže bylo jasné, že epizoda bude zabírat jen 24hodin a zadruhý se doprředu vědělo, že bitva bude ve třetím.

Mě se tady tohle pomalý tempo líbí, ticho před bouří prostě. Jediný co se bojím je, že zabili

dvě epizody tímhle a teď se bude s dějem zase občas až moc pospíchat. Nadruhou stranu, to jsme všichni tušili viz to, že se vědělo o třetím dílu jako o bitvě.

Reagovat
Godwinson

Mně se teda tahle epizoda líbila mnohem víc než ta úvodní Už to mělo hutnější atmošku, konec byl skvělej a to setkání Mormontů bych si ani nedovedl představit jinak

Reagovat
Counter

To je sranda vidět různé názory Mně se to naopak líbilo moc, dívám se na to hlavně kvůli postavám, jejich dialogům, a ty tady hrály prim.

Přijde mi, že díky tomuhle dílu daleko lépe snesu, až většina postav v tom příštím zařve. Přece jenom, GoT je známé spíš náhlými šoky než postupnou gradací, takže je boží, že tady tvůrci udělali výjimku a dopřáli všem důstojné rozloučení, ke kterému se rád dodatečně vrátím. Kdyby naopak rovnou skočili k bitvě, nadával bych tady místo tebe já

Reagovat
Anacron

Tormund je best

Reagovat
smazaný uživatel

tato epizoda byla uplne na jinem levelu nez ta uvodni (a i nez 7. serie. naopak tam nebyly debilni presuny za jeden den (theonovi to odpoustim), zadne debilni nelogicke rozhovory

chaime s brienne meli dve uplne bezvadne sceny, fakt nevim, co bys chtel vic. theon se sansou a k tomu poduv song, ktery to cele zabalil.

podle me tomu strasne pomohlo, ze se vse odehralo na jednom miste, atmosfera je pak uplne jinde.

Reagovat
Baronne

Jak začal Pod zpívat, vzpomněl jsem si hned na Návrat Krále

Reagovat
Gazdo

Ja som s touto epizodou spoko. Jednoducho bola nutna. Je tam obrovske mnozstvo postav a nedopovedanych veci a nemozes tam len tak drbnut NK a zacat bojovat. Podla mna to este aj celkom uponahlali len aby sa moc nenadavalo. Zvladli to fajn. Toto bola taka ta typicka spajacia epizoda ktora proste musela prist a ta dalsia uz aj kvoli tomu zaveru jednoducho nemoze byt nudna

Reagovat
Whitemedia

No dobrý, dvoudílná příprava na boj proběhla, dokonce jsme viděli i pitku, zazpívali jsme si.. a teď už se sakra seřežte a taky mi teda řekněte, kdo to má vydržet další týden..

Reagovat
vilp

Mně teda kecání nevadí, když vím, že celý další díl má být boj, ale tam by se dalo řešit tolik věcí a navíc v mnohem lepším podání a oni z toho udělají takový zbytečný nic...

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

a co by se tam melo resit?? pred bitvou se asi nebudou mezi sebou hadat a vycitat si picoviny z minulosti

Reagovat
blade115

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

První díl o hovně.

Druhý díl naprosto fantastický. Lepší než celá 7. serie. Hezky pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

V ani jedné z epizod se prakticky nic podstatného nestalo, ale i tak mě to prostě baví. Každopádně se začínám bát o důstojné zakončení seriálu... Ukončit takovou ságu během čtyř epizod? No nevím. Leda by měl vyhrát můj oblíbený Night King, pak by to bylo tak akorát.

Btw, Arya + Gendry je podle mého akorát shit pro fanoušky. Jakože ok, neurazí, ale... K ničemu. Ani mi to moc nepasuje do vývoje té postavy.

Reagovat
ADM

Hlavne bola Arya dieta, ked sa spoznali. Cele to bolo take trosku ... no neviem

Reagovat
Gazdo

A v knihe sa gendry pokial vieme ani nevyskytoval odkedy sa dal k bratsvu a arya si myslim ze bude stale dieta aj vo Winds of Winter. Ved aj tommen je v knihach stale maly chlapec s ktorym sa musi Margery hrat hry a nie prcat

Reagovat
smazaný uživatel

to jí tommen nefikl ani jednou?

Reagovat
Hokaido

Knihy jsou pozadu, Tommen i Margaery jsou pořád naživu, navíc Tommenovi by teď bylo asi tak 11? Narodil se myslím 293...

Reagovat
ADM

V knihách majú všetci tak 14 rokov dokopy, v tomto je to fakt hrozné, keď sa tam opisujú prvé sexuálne zážitky Daenerys ktorá mala tuším 12-13 rokov

Reagovat
Gazdo

aj Jon tam bol skaredy s konskym ksichtom a mal 16 rokov a v serme porazil akurat tak tych svojich bratov z nocnej hliadky

Reagovat
icka

Reagovat
Gazdo

A nie?

Reagovat
Hokaido

Ta Arya podle mě byla vyloženě gesto tvůrců vůči samotné Maisie. Už je jí 22 let, ale většina z nás jí má pořád zafixovanou jako dítě, což tahle scéna změní a jí to pomůže v dalším životě/kariéře po GoT.

Reagovat
blade115

Může být. Ona stejně podle mého nepřežije.

Reagovat
Busby babes

tak aspon mohla ukazat kozy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá má kozy po otcovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovorím? Chceš vidieť Aryine kozy a vyhodí ti error

Reagovat
smazaný uživatel

*Invalid size parameter

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Lentilky pod kobercom

Reagovat
smazaný uživatel

ou

Reagovat
blade115

A teda je zajímavý, jak se dokola omílá sedm království, ale de facto jsme se omezili na čtyři. Sever a Údolí bojují s NK, Lannisterové se plácají na jihu se Cersei, z armády Tyrellů moc nezbylo a ostatní tři království jsou perfektně ignorována. Dorne je dojebané od začátku, Říční krajiny jsou asi vyřešené smrtí Freyů (ačkoliv by tam stále měla být Edmurova armáda Tullyů) no a Bouřlivé krajiny jako vymřely po meči při Stannisově bitvě o Winterfell? Mhm, sotva. Asi by se to celé natáhlo, kdyby měli pečlivě propracovat vývoj postav v každé ze zmíněných lokalit - a je určitě lepší je vynechat, než je odfláknout - ale přece jen to působí trochu zvláštně. Jon hledá armádu kde se dá, i u neznámé královny z Essosu, ale nenapadne ho zeptat se strýce ze sousedního království?...

Reagovat
Gazdo

to mi strasne vadi. Ale k tej poslednej vete... Jon ziadal ciernu rybu o pomoc. A v knihach to podla mna tak ignorovane nebude. Ved skoncilo to tak ze sa tusim mlady Aegon vylodil v burkovych krajoch. A dorne to je kapitola. Akoze zavru stetku ktora to tam viedla tak cely narod asi zomrel alebo co

Reagovat
blade115

Však Blackfish je po smrti ... ? Ale od smrti Freyů se přece dost změnilo. Strejdou myslím Edmura.

V knihách to samozřejmě takhle nebude, Bouřlivé krajiny vezme Aegon, jak říkáš, a Dorne tam je úžasně zajímavé a plné potenciálu. Dost možná se tam právě tyhle dvě dějové linky spojí.

V seriálu se mi spousta věcí líbí a celkově tu adaptaci zvládají dobře, zvlášť v těch prvních sériích, ale Dorne jim prostě neodpustím, nikdy, nech si to všichni zapamatují.

Reagovat
Gazdo

Tak ale Edmure je v zajati nie?

Reagovat
blade115

Tak vzhledem k tomu, že Freyové jsou mrtví, tak jaksi nemá věznitele...

Reagovat
Gazdo

Pokial viem ked Jaimemu pomohol dobyt naspet Rekotoci tak mu Jaime slubil ze prezije zvysok zivota na Casterlyovej skale alebo kdesi ci?

Reagovat
blade115

Tak o tom nic nevím, popravdě. Ale neříkám, že to tak není, fakt nevím. Já měl za to, že je normálně dál u Freyů.

Reagovat
Counter

Dorne byl otřes se vším všudy, snad jediné pozitivum byl Oberyn.

Reagovat
technecium

Oberyn v seriálu > Oberyn v knize

Reagovat
Ondiis

Jaký byl Oberyn v knize?

Reagovat
Counter

Už je to dávno, co jsem knížky četl, ale knižní Oberyn ve mně nezanechal žádné dojmy, což tak nějak svědčí o tom, jak dobrou práci Pedro Pascal v seriálu odvedl. Ne že by se od sebe nějak lišili, jen ho prostě perfektně převedl na plátno.

Reagovat
Baronne

Moje nejoblíbenější postava, škoda že dostal tak málo prostoru..

Reagovat
Ondiis

Pedro je skvělý herec a dost i proto je Oberyn tak oblíbená postava .. ale čekal jsem teda, že v knize byla postava Oberyna taky suprová

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Inak ja by som kľudne vymazal aj celý Dorne, nechápem ten povyk, že Dorne sa na obrazovke odflákol

Reagovat
Counter

Jde o to, že Dorne je v knihách atraktivní, má svou vlastní příběhovou linii. V seriálu s nimi zametli, což je pochopitelné, protože už takhle je tam těch postav příliš, ale stejně to prostě naštve.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si, že seriál často v progresu příběhu paběrkoval, mohli to zvládnout líp, seriál má víc jak 70 hodin, nějak důstojně to zvládnout šlo, nezvládli to, mínus... seriál mnozí chválí za spoustu a spoustu věcí a zaslouženě, takže proč by se nemohlo kritizovat, že tohle prostě odflákli a že je to škoda?

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

ale oberyn

Reagovat
Anacron

Podobný díl jako první, doslova z toho stříkalo to jak chtějí ukázat všechny postavy aby měl divák možnost se rozloučit. Od příště tam asi začnou padat hlava nehlava. V tomhle díle už i mě teda Dany začla srát(sever, trůn), zatímco Sansa se uklidnila. Bohužel zatím neuvěřitelně předvídatelný. Araya byl jasná od začátku. Tomu už stačí jenom aby se Dany pohádala se sněhem, Jaime ojel Brienne, mrtvej drak zabil jednoho živého a červ umřel v náručí Missandei. Snad to nebude plný klišé a těhle očekávaných scén.

Jinak pořád je to GOT takže jsem nadšenej a čekat celej tejden bude zase mučení

Reagovat
blade115

Nevím nevím ohledně Jaimeho, ale jinak jsi to podle mě poměrně dost trefil.

Reagovat
Gazdo

No ale ono to tak bude ale aj tak to budem divat a ospevovat (ak nezabiju Jona)

Reagovat
smazaný uživatel

Gendry nakonec bude král, vezme si Aryu a splní se Robertovo přání z prvního dílu spojit rody.

Reagovat
mickey mouse

Ta scéna s Aryou...pěkně vidět jak tvůrci už nemají takové koule jako před lety

Reagovat
mickey mouse

jinak po dnešním díle čekám, že určitě zemře Brienne

Reagovat
technecium

Od 3. série se těším na chvíli, kdy Brienne of Fucking Tarth chcípne.

Reagovat
Trand

Reagovat
technecium

Sorry, ale v Hostině pro vrány to byly totálně nejotravnější a nejzbytečnější pasáže. To stejný v 6. a 7. sérii, kdy jeji existence totálně ztratila širší smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite neni o odvaze tvurcu (vzdyt zrovna v predchozi epizode jich tam bylo nekolik nahych), ale spis o smlouve s hereckou, mozna to ani nejde, kdyz tam vystupovala ako dite..

Reagovat
Busby babes

to bude ochota herecky.

Reagovat
smazaný uživatel

V rozhovoru ta herečka řekla, že bylo na ní kolik ukáže a producenti jí vyhověli.

Nejspíše to bylo jak řekl Hokaido, dobrý skutek pro ní, aby jí neviděli všichni jen jako dítě což by mohlo vadit v jejich dalších filmech/kariéře.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádny diel, vyvolal emócie, a pekne navnadil na tretiu časť.

Reagovat
Busby babes

Hehe, dalsi ukecana epizoda, jsem vedel, ze to nekoho nepotesi. Me to nijak zasadne nevadilo, nadsenej nejsem, zklamanej taky. Takovej prumer. Zajimave budujou atmosferu, tak uvidime, jestli to melo smysl nebo ne. Rozumim nazoru, ze prvni dve epizody slo spojit do jedne (zvlast, kdyz je v tehle serii omezeny prostor) ale zasadne mi to nevadi.

Priste to bude masakr no.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že tyto 2 epizody byli především pro zvětšení budgetu, přece jen měli problémy aby se vše vešlo do rozpočtu. Obě byli skoro zadarmo a vydělali na nich nejspíše hodně díky tomu hypu kvůli dlouhému čekání.

Důležité teď jenom bude aby se ten zbytek děje vlezl do těch 5-6 hodin což si myslím, že kvůli tomu že děj začali osekávat už dávno nebude problém.

Reagovat
Busby babes

no nevim, ta ctvrthodinova litacka s drakama z prvniho dilu byla asi dost draha.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že to bylo spíše takové otestování techniky, kterou už měli k dispozici a věděli jak s ní dělat. Navíc 15 minut lítání v oblacích apod. podle mě zas tak náročné není, zatímco renderování milionů zombie, nad nima létajících draků, ohně a ohně toho nemrtvého draka a zároveň živých postav bylo to co sežralo 90% toho rozpočtu, především pokud ty bitvy budou nejspíše 2.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Counter

Nějaké tipy, co všechno se v příštím díle posere? Když Dany v teaseru říká "The dead are already here", znamená to, že nebožtíci nějak infiltrují Winterfell? Viděl jsem spekulace, že oživnou mrtví Starkové v katakombách ("nejbezpečnějším místě" ) , ale čekal bych, že s výjimkou Rickona budou všichni na prach...

Reagovat
blade115

Stačí kostra ...

Reagovat
Counter

Kdyby tam stařenky a děcka začal honit bezhlavý Ned, to by teprve byla legrace

Reagovat
blade115

Spíš si říkám, že Rickon konečně k něčemu bude.

Reagovat
Godwinson

Stoprocentne infiltruji, je to videt v traileru

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Mimalu
Reagovat
Busby babes

tak tohle bych tipl, ze jsou natocene zabery jen kvuli tomu traileru/teaseru ale v serialu nebudou. Viz ty sochy tech tri.

Reagovat
Mimalu

taky bych tomu moc nepřikládal, ale vzpomněl jsem si na to, v jiné ukázce jsem nic co by se aspoň částečně přiblížilo "infiltraci na sto procent" neviděl

Reagovat
ADM

"Please release a Lord of the light version of this trailer....it's too dark"

Dúfam, že nebude celá epizóda takto (až príliš) tmavá

Reagovat
Godwinson

Teď se na to sice nepodívám, ale už je to tu napsané, ten zběsilý úprk po chodbách, plus mi přišlo, že tam Greyjoy bojoval v tom háji. Ale tak, uvidíme.

Reagovat
Busby babes

to mi prijde uz moc pritazeny za vlasy. Aspon doufam. Podle me to bude spis neco ve smyslu: uz neni na co cekat, mrtvi jsou tady...

Reagovat
Trand

Taky doufám,

Reagovat
Counter

Nezlobil bych se, ale sedí k tomu, že Beric s Houndem se bojácně plíží po chodbách a vyděšená Arya v traileru i teaseru dělá to samé...

Reagovat
blade115

A v dnešní epizodě Gilly trefně poznamenala, že budou potřebovat stráž dole v kryptách, když ta malá chtěla bojovat. Proč jinak by tam ta scéna byla...

Reagovat
Counter

Jako ta scéna měla víc významů, Davos úplně zmrznul, protože v ní viděl Shireen. Ale zkrátka se to nabízí - stejně jako ty neustálé dohady, kdo do krypt půjde (Sam, Tyrion, Mormontka...).

Reagovat
Busby babes

mozny to je. taky to mohlo byt jen na ukazku toho, jak chteji severane bojovat. A Gilly ji proste opila rohlikem, schova ji do krypty a ona si mysli, jak je bude chranit. Uvidime.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne ta scena prisla jako klasicka zdimacka emoci, jak holcicka chce bojovat, a oni ji reknou Pojd, tady nas ochranis. Videt v tom predzvest zombie apokalypsy mi prijde fakt retardovany.

Reagovat
Busby babes

jo, tak nejak bych to taky spis videl, ale tak uvidime za tyden.

Reagovat
Counter

Jde o to, že celou epizodu opakovaně řeší, kdo půjde do krypt a kdo ne. Takže se nabízí, že i tam se bude odehrávat podstatná část příští epizody.

Reagovat
smazaný uživatel

no vsak, rozhovory jak v septu, nebo kde to bylo, pri blackwater btw tam byly cersei i sansa skvele

Reagovat
Counter

Jestli to bude stejné, aspoň se výjimečně ke slovu dostane i Varys. Jestli to bude jiné, tak Varyse v GoT uvidíme naposled

Reagovat
Busby babes

anebo je to proste jen o tom, kdo pujde bojovat a kdo se pujde schovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

ja predpokladam, ze tym zivych v prvnich dvou tretinach bude dostavat na prdel, takze ztrati nadvladu nad strednim pasmem a to je to, co jsme videli s Berikem. Nasledne pak tym zivych odvola golmana, vsechno vsadi na jednu kartu, klasicke serte vsechno na branu neco tam padne a voila... Pripadne na najezdy no.

Reagovat
ADM

Mne to aj tak príde hrozne urýchlene ... ledva sme v 6.-7. sérií spoznali motivácie Night Kinga (a ani ich ešte vlastne nepoznáme) a už by mal zomrieť v najbližších 2 hodinkách? Nemyslím si, tam bude ešte množstvo flashbackov alebo nejaká zápletka, inak nevidím dôvod výstavby deja okolo WW celé tie série predtým, napríklad aj to premenenie bábätka na jedného z WW..

Reagovat
Busby babes

tak motivace Night Kinga je jasna celou dobu, ne? Proste zabit vsechny. Uvidime, treba ta bitva skonci nejakou remizou, Night King zabije Brana nebo tak a potahne dal na Jih a ostatni prezivsi ho budou porad nahanet. Nebo vyhrajou a zbytek bude o tom, jak jdou proti Cersei a tak...

Reagovat
ADM

Tak podľa mňa by sa v tak hlbokom seriály ako GoT mohlo za tou motiváciou skrývať aj viac než "chcem všetkých zabiť" Ale to ukončovanie niektorých liniek tak nejak na rýchlo ma trošku vyvádza z omylu posledné série, uvidíme dalej

Reagovat
Counter

Prohrajou, ale zachrání je Nymeria se svou smečkou

Reagovat
Counter

Souhlas, byla by škoda to s NK šmahem ukončit, když je to suverénně největší hrozba, kterou tolik roků hajpují. Stejně tak by ale bylo divné, kdyby všechny postavy měly hned zařvat, to už by tam z potenciálních klaďasů zbyl jen Bronn Patovou situaci si ale neumím moc dobře představit a flashbacky mi tady přijdou antiklimaxové.

Reagovat
patas92

Podle mě tam moc lidí nezařve. Berick je víceméně jasný a k němu bych si tipl Theona. Všichni, co tam jsou jsou hrozně populární a zabít je jen nějak "mezi řečí" by asi nebylo úplně uspokojivé

Reagovat
Counter

No po té druhé epizodě už to právě není mezi řečí, spousta z nich se dočkala solidního rozloučení. Čekal bych, že přežije třeba Hound (protože Cleganebowl) a většina lidí z úplné špičky pyramidy, ale Jorah, Pod, Varys, Grey Worm, Sam, Davos, Gendry, Edd, Tormund, Bran, Missandei, Gilly, Mormontka + Berick s Theonem, potažmo totální bokovky jako Alys Karstark nebo Royce, ti všichni jsou víceméně postradatelní a čekal bych, že spousta z nich třetí díl nepřežije.

Reagovat
patas92

Tak Podrick, Genrdy, Edd, Gilly, Mormontka to jsou už vedlejší postavy, ty mě zas až tak netankujou. Měl jsem spíš na mysli Joraha, Tormunda, Davose, Brienne a tuhle skupinu. Tam zas tolik úmrtí nečekám....Greye Worma zabije až ke konci Euron.

Reagovat
Counter

Když vidím, jak je v té epizodě o epizodě scenárista druhého dílu na téma postav totálně naměkko, jsem ještě přesvědčenější, že nás čekají jatka

Reagovat
Busby babes

jo vid, jak se tam malem rozbrecel.

Reagovat
vilp

Já si tipnu, že mladá Lyanna, Edd, Tormund a Worm další díl nepřežijí.

Reagovat
Baronne

Tormund musí přežít

Reagovat
smazaný uživatel

Patová situace je třeba že NK poslal většinu armády s drakem na KL a u Winterfellu je jenom část jeho vojska.

Prakticky stejná taktika jako použil rob a jaime.

Reagovat
blade115

Něco se posrat musí. A tohle je přesně ve stylu GoT - troubové se budou venku řezat, myslí si, jak na NK vyzráli s Branem jako návnadou, a oni jim zatím povraždí ženy a děti na údajně "nejbezpečnějším místě". Geniální. To se nabízí jako to, že Jaime zabije Cersei.

Reagovat
Counter

A vzápětí jim sebere i poslední zbytky morálky, když jejich milované pošle obratem proti nim

Reagovat
blade115

Naaaaajs

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

V těch katakombách by měla podle všeho být kurevská zima (větší, než na povrchu), takže by ty mrtvoly mohly být v relativně dobrém stavu a taky je beztak nějak konzervujou ...A podle nějaké teorie by měli bojovat na straně lidí.

Reagovat
Counter

Tak mumie proti zombíkům... No aspoň víme, na co padl rozpočet

Reagovat
smazaný uživatel

V tom dile tolikrat zopakovali, ze krypty jsou nejbezpecnejsi misto, ze je uplne jasny, ze se tam neco semele.

Reagovat
Counter

Mám z toho úplně stejný dojem.

Reagovat
Ondiis

i když je to fakt asi tutovka, tak i kdyby se tam nic nakonec neodehrálo, tak ostatní prohrají bitvu venku a co pak?

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že se máme v epizodě 3 na co těšit, bude nás čekat velká zápletka a věci se odehrají jinak, než si většina z nás myslí

Reagovat
smazaný uživatel

Čím více čtu diskuze se jen divím, co vše se může stát, vzhledem k tomu, že to knížky už nepopisují si myslím že se dá předpokládat mnohem více než jenom že bude bitva a umřou oblíbené postavy.

Na to že vstanou Starkové z krypty je taky několik možností jak se to celé stane a z jakého důvodu ale myslím že nejlepší je se nechat překvapit :)

Reagovat
patas92

Příští díl točí Sapochnik, to bude hrozný nářez ...Točil pak i 5. epizodu, takže hlavní bitva proti Cersei (ať už to teda budou živí nebo mrtví) se dá očekávat tam.

Jinak co se týče těchle dvou shledávacích a usmiřovacích epizod, tak všechny výtky chápu, i tak mě ale to bavilo. Dialogy jsou tam pořád super

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak snad to nebude podobna blbost jako bitva bastardu..

Reagovat
patas92

Snad bude

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=dcqrNXKv628

dalsi YT dil o tehle epizode .

Reagovat
Counter

Zrovna jsem to sem chtěl hodit.

Je mi až blbé, že si dávají na všemožných detailech tak záležet a já si jich vůbec nevšimnu

Reagovat
Busby babes

zas mi prijde, ze si tu nekteri vsimaji i detailu, ktere tam nejsou... se to vyrovna

Reagovat
C-M@ster

Takže vy čekáte, že v příští epizodě začnou padat postavy jak mouchy?

Reagovat
Counter

Já jo, patas naopak moc ne.

Reagovat
Busby babes

a ja alibisticky napul. ty v predni linii a vedlejsi postavy asi pujdou. Neprekvapil by me treba ani Jaime.

Reagovat
C-M@ster

Že bychom mohli udělat tipovačku.

Za trefení mrtvé postavy plus-bod, za netrefení mínus-bod a kdo bude mít na konci dílu nejvíc bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Tak zomrie Varys, Grey worm, Jorah, Tormund, Theon, Brienne, Edd, Beric, Podrick, Royce. Mozes mi to zratat

Reagovat
blade115

Fajn.

Jorah, Berik, Tormund, Edd a holčička co chtěla bojovat.

Reagovat
blade115

Zapomněl jsem na Theona.

Reagovat
patas92

Theon, Beric, Edd, Podrick

Reagovat
patas92

+ Missandei

Reagovat
Dr. Admess

Theon, Grey Worm, Jorah, Brienne, Podrick, Berick, Davos, Edd a velká většina v těch kryptech (tedy i Sam, Missandei a tak dále).

Reagovat
smazaný uživatel

v další epizodě červ, jorah, brienne, beric, edd

Reagovat
Busby babes

Jorah, Edd, Podrick, Berik, Theon, Davos, Jaime.

Reagovat
C-M@ster

Davos, Jaime, Theon, Podrick, Varys a tipnu i větší postavu: Sansa

Reagovat
Counter

Ideální udělat na to nějakou tabulku v Google docs

Reagovat
Gazdo

Si vymyslel tak si v pici staraj sa

Reagovat
aither

Theon, Edd, Thormund, Podrick, Jorah, Missandei, Varys, Royce

Reagovat
Svatej

Zkusím jít proti proudu z víc důvodu a řeknu, že umře jen Theon a Sam

Reagovat
blade115

To ani tak nejdeš proti proudu, jako spíš kopeš kanál podél řeky.

Reagovat
vilp

Mladá Lyanna, Edd, Tormund, Worm, Beric, Brienne, Bran.

Reagovat
vilp

+ NK.

Reagovat
Ondiis

Zemřou všichni kromě Brana.

Reagovat
ADM

Reagovat
icka

Theon, Beric, Podrick, Brienne, Edd, Jorah, Grey Worm, Arya.

Reagovat
smazaný uživatel

Theon, Greyworm, Pod, Jorah, Tormund, Ed, Varys, Berric.

Reagovat
smazaný uživatel

Varys, Grey worm, Jorah, Tormund, Theon, Brienne, Edd, Beric, jeden z draků

Reagovat
Baronne

Beric, Brienne, Tyrion, Edd, Jorah, Sam, Missandei, Worm

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni co budou v kryptě

Reagovat
Busby babes

ja bych skoro spis tipl vsechny, co byli okolo toho krbu.

Reagovat
Ondiis

to není špatný tip

Reagovat
Busby babes

puvodne jsem ho chtel dat. Pak jsem vymekl s Tyrionem a Brienne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaime asi umře, to je dost dobře možné

Reagovat
smazaný uživatel

bude se umírat ve velkym, ale jen vedlejší, z těch top asi ne, možná na konci (daenerys, bran jsou podle mne kandidáti - arya, sansa, jon, tyrion přežijou)

Reagovat
Kowe

alespoň 5 těch větších jmen padne

Reagovat
Gazdo

A este k tomu padnu draky. Ladovy si myslim ze urcite lebo keby nie tak uz nemuseli ani tocit dalsie casti, proste by bolo hotovo. Teraz uz ide len o to ci to prezije jeden drak alebo ziadny. Lebo aj keby prezil aj jeden tak to ma cersei spocitane anyway.

Reagovat
Dr. Admess

Jinak jak je to s tím Branem? Vidí on i do budoucnosti?

Měl jsem totiž zato, že vidí jen do minulosti a přítomnost všude. Ale z dnešních diskuzí a i jednoho videa, kde se herců ptají, jestli by chtěli radši znát budoucnost nebo nic nevědět, tak představitel Brana tam řekne, že "radši bych znal budoucnost jako Bran".

Reagovat
smazaný uživatel

zase v epizode, kdyz se ho ptali, jestli draci ohen porazi night kinga, tak rekl, ze nevi, protoze se o to jeste nikdo nepokusil.

takze bud nevidi anebo vi, ze nepusobi, ale nechtel jim kazit moralku pred bitvou

Reagovat
Dr. Admess

Taky další věc. Navíc fakt nemám postřeh, že by někde bylo zmíněno, že by měl vidět i budoucnost. Jenom to, že bude létat, což chápu tak, že se dokáže převtělit v kohokoliv a s tímto nás podle mě překvapí. Uvažuju, že jestli by se mohl "převtělit" do Azor Ahaie, pokud NK ty mrtvé pod Zimohradem "oživí"? I když to mi moc smysl nedává, pokud by totiž dokázal ovládat i takhle mocného nemrtvého, tak by se rovnou mohl zkusit převtělit do draka NK například.

No, uvidíme. Každopádně Branovi fandím a věřím, že bude opravdu ten klíč v celém souboji.

Reagovat
ADM

Alebo je Bran Night King - čiže bude lietať na drakovi tak či tak.. ale tejto teórií som nejak prestal veriť po posledných 2 epizódach

Reagovat
Dr. Admess

Tomu taky úplně nevěřím. Na druhou stranu doufám, že mezi nimi nebude boj čisté v mysli jako mezi Potterem a LV na konci pětky, ale že v tom bude něco víc.

Reagovat
Busby babes

Bran ma videt vsechno co bylo, je i bude.. Jen s tou budouctnosti je to asi slozitejsi. U minulosti vis, kam se podivat, treba s tou svatbou, tak vis, ze nekde byla svatba a tak. Ale u te budouctnosti to v ten moment nevis, tak je tezko si vybrat nejaky konkretni moment, bych rekl.

Reagovat
Ondiis

A nebo je to jak s Dr. Strangem .. je hodně možností, jak se může budoucnost vyvinout.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si videl Arrival, tak jeho vnimani casu je stejny jako vnimali cas ty mimozemstani/Amy Adams. Vidi vsechno soucasne - minulost, pritomnost, budoucnost. A co se tyce budoucnosti, tak ji nechce ovlivnovat primo, ale spis jen v urcitych momentech popostrkava lidi urcitym smerem.

Reagovat
Baronne

O co Branovi vlastně jde? Je tak chladnej, že u něj vůbec nevim..

Reagovat
Ondiis

Podle mě nemá žádnou motivaci, max zachování lidstva a postupem času vyhledání svého nástupce pro zachování "paměti"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Pro všechny nerdy a divný lidi. Přestante sledovat to středověké hovínko. Jenom pomáháte hypu, který pak zasírá celý internet. PEACE.

Reagovat
blade115

Kokot za všech okolností, cením tu konzistenci.

Reagovat
raduinho

Věděl jsem, že zrovna tahle nejdivnější rybka v celém rybníčku, bude vytažena.

Reagovat
blade115

Mise splněna, tak teď můžeš zase vyfakovat a jít to třeba povědět kámošům z družiny.

Reagovat
raduinho

To můžeš ty, já s tím budu vysírat v práci. Víš tam totiž chodí dospělí. A ne malé děcka jako ty.

Reagovat
Dr. Admess

Co ty seš za individuum?

Reagovat
raduinho

Profesionální vysírač. Na fóru i v realitě.

Reagovat
icka

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

bez otravovat nekam jinam, zbytecne zasiras internet.

Reagovat
Busby babes

E3 of #GameOfThrones S8, the Battle of Winterfell, will feature the longest battle sequence in film or TV history. The episode boasts the most characters since the pilot & director Miguel Sapochnik says it's longer than 'The Lord of the Rings' Helm's Deep siege

Reagovat
blade115

Já to četl, ale nevěděl jsem, jestli to bude bitva s NK, nebo Cersei. Hustý. Berou to asi na čistou stopáž té bitvy, co? Tady bude nejspíš ničím nerušená, celá epizoda bude jen bitva, ale v LotRovi do toho pořád vstupoval Frodo.

Reagovat
Busby babes

tak dle tech ukazek to vypadalo i na prerusovane tady. Jak tam keca Jon s Dany, tezko rict, zda to je pred bitvou nebo nejak v prubehu... uvidime.

Reagovat
Busby babes

tak bitva o Helmuv Zleb zabrala 40 minut filmu. pristi dil ma 82 minut, takze to urcite nebude kontinualni bitva. aspon to pise reflex.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si, že vzhledem k tomu, že minulý díl nebylo King's Landing, je možné, že tam kamera na chvíli zavítá, přeci jenom, 6 dílů a ep 1 tam byla, pak aby se na dva díly odmlčeli, to by bylo divné

Reagovat
Busby babes

tak ono pokud Cersei nevytahne na Sever, coz teda necekam, spis se bude pripravovat na to, co ze severu prijde, tak neni moc duvod tam chodit...

Reagovat
Baronne

Už my chybí takovej ten strach o moje oblíbený postavy páč nevíš, kdo kdy zhebne, to v těch prvních dvou epizodách vůbec nebylo.. Takže předpokládám, že po týhle epizodě mi zas budou chybět ty starý klidný časy, páč se bude chcípat až moc

Reagovat
icka

Jak uz nekdo zminoval nahore tak toci i E5 takze tipuju, ze E6 uz bude takove jen uzavreni pribehu

Reagovat
ADM

A Avengers budeme riešiť kde? Zajtra idem už na predpremiéru, treba to vyriešiť

Reagovat
Busby babes

ti mi tak nejak nevadi, tam je celkem jasny, jak to skonci, otazka je okolo par postav, jestli prezijou, ale i to je leckde naznaceny...

Reagovat
Counter

Já ještě ani nemám lístky, co jsem se tak díval, všechny sály v prvních dnech po premiéře beznadějně plné... Do takové diskuze nepáchnu ani za nic, budu rád, když toho obecně na netu moc neuvidím

Reagovat
ADM

Ja som dneska snoril a našiel jedno voľné miesto na zajtra, hneď som kupoval darček k zajtrajším narodkám

Reagovat
patas92

Místa ještě jsou, pokud jdeš sám nebo ti nevadí, že budeš sedět v první řadě.

Reagovat
Counter

Já se právě snažím splašit pár lidí, které do kina na společnou akci jindy nenaženu. Je vůbec problém najít nějaký dobrý termín, natožpak to v tomhle případě spojit i s dobrými místy

Reagovat
patas92

Tak já nikoho už na čtvrtek nesehnal, tak jdu sám

Reagovat
Counter

To děláš dobře a docela jsi mě i nahlodal, jestli na to taky nejít sám a pak klidně na druhou projekci s ostatními Asi si ještě počkám, až padne embargo (tuším dneska o půlnoci) a jaké budou ohlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

jste měli jít spolu

Reagovat
patas92

Counter fandí Vítkovicím, to by asi neklapalo

Reagovat
Counter

Reagovat
blade115

Pls jinde než tady, uvidím až v pondělí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co mam dělat, když nechci podporovat Disneyho a jsem takové svině, že čekám až to bude na piratebay? mám se odstříhnout z netu na 3 měsíce?

Reagovat
ADM

Iná možnosť nie je, veď aj sami režiséri varujú, že spoilery budú brutálne

Reagovat
smazaný uživatel

Embargo na recenze se zveda o pulnoci naseho casu. Jsem hooooodne zvedavej.

Reagovat
Busby babes

ale dle reakci je to bozi.

Reagovat
Baronne

Už ale unikly jak první reakce (prý absolutní špička) tak miliony spoilerů ohledně toho, kdo chcípne a kdo ne..

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.eurofotbal.cz/clanky/avengers-31068/

¯\_(ツ)_/¯

Plati to samy co pro tuhle diskuzi. Kdo nevidel, at tam neleze.

Reagovat
Hokaido

Nudím se, tak jsem udělal tu tabulku.

Jednička = smrt.

Dvojka = život.

Snad tam jsou všechny postavy, klidně posílejte připomínky. Upravovat může každý, tak nedělejte Joffreyho a upravujte jen své řádky.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1455akfK92cx6f8C8bRrPkgxDtwRB-0oJ7pWDbA_vfIM/edit?usp=sharing

Reagovat
patas92

Reagovat
raduinho

Všichni nakonec chcípnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
jacobT

Reagovat
Baronne

Mám to nějak moc červený

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tolik lidi predpovida, ze NK padne?

Reagovat
Ondiis

Naivně věří, že dobro zvítězí. George R. R. Martin je nic nenaučil

Reagovat
smazaný uživatel

No ne, ja tu tipovacku chapu tak, ze se tyka pouze pristiho dilu. Nejak nechapu proc by mel NK umirat takhle brzo.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
patas92

Protože to moc nezapadá do toho předpokládaného dějového oblouku a taky už imho není moc prostor pro to, aby příští díl přežily oba tábory...Možná to přežije a třeba se zdejchne zpátky za zeď (čímž by to zůstalo otevřené), ale jeho armáda padne, pokud bych si měl tipnout.

Reagovat
Ondiis

Aha, to mi vůbec nedošlo je fakt že mi tam nějak chybí Cersei

Reagovat
patas92

A co přesně nás měl naučit? Však tam zatím dobro vítězí celkem pravidelně

Reagovat
Dr. Admess

Jsi si jistý, že NK neovládá Branovu mysl a netrollí všechny?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo zastupuje dobro? A kdo zlo? Ve světě Písně ledu a ohně podle mě nelze rozlišovat dobro od zla.

Reagovat
Ondiis

Tak zrovna NK na dobráka nevypadá imho

Reagovat
Baronne

O Cersei se to taky úplně říct nedá

Reagovat
Ondiis

dvě největší "zla" seriálu

Reagovat
Baronne

Tak já to zas chápu jako do konce celý série Masopust to neupřesnil

Reagovat
Baronne

Jj, třetí okénko PO EP3, tleskám si

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.imgur.com/OXcOPBQ.png

Ja si myslim, ze to upresnil dostatecne jasne. Hmmmm.

Reagovat
Baronne

, hodně jsem toho předělal, každopádně u NK jsem to nechal, myslim že příští díl zhebne

Reagovat
Hokaido

Původně jsem tam měl ještě řádky Po EP4 atd., ale asi by to bylo zbytečně komplikovaný (musel bych tam dát další postavy třeba z KL), tak jsem to nechal jen na tu příští.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Theon by se na Jateční tipovačku asi dívat neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Theon je uplne jasnej. Starky zradil, zaplatil za to, zmenil se a ted se vratil za Starky bojovat a ultimatne za ne polozi zivot. Kompletni dejova linka, ten uz nema kam pokracovat. Dalsi takovej je Grey Worm. Ten je mrtvej od momentu kdy zacal s Missandei planovat budoucnost.

Reagovat
Hokaido

Já si právě myslim, že tohle je tak jasný, že naopak umře Missandei a Grey Worm se s ní pak rozloučí někde na ty vysněný pláži.

Reagovat
patas92

Reagovat
Godwinson

Podobně Beric.

Reagovat
Ondiis

Proč jsou o něm všichni tak přesvědčeni? Vykonal už snad TO, proč je pořád naživu?

Reagovat
Godwinson

Máš pravdu, v posledních dvou dnech jsem sám sebe přesvědčil, že on bude tím, kdo zabije Nočního krále

Reagovat
blade115

V knihách je už třeba dávno mrtvý, takhle drasticky by se seriál určitě nelišil. Ta jeho role asi zas až tak velká nebude.

Reagovat
Godwinson

Je to píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, já Alfie Allena považuju za herecky top a i top příběh, který je jako na horské dráze, tahle bitka je jeho konec a svym způsobem i sám Theon chce umřít za dobrou věc

Reagovat
technecium

JE to na příští díl nebo celkově?

Reagovat
Kowe

Je to tam snad dostatečně viditělně napsaný

Reagovat
technecium

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pa3ce

Ale chýba ti tam Hound. A pri drakoch by som dal do zátvorky, ktorý z nich je v moci NK lebo podľa mena si to fakt nepamätám

Reagovat
smazaný uživatel

Viserion je v moci NK

Reagovat
pa3ce

Vďaka ten nemyslím, že skape ale myslím si, že jeden z drakov Dany to schytá. A však uvidíme.

Reagovat
Hokaido

A Drogon je Dany (po Khalovi Drogovi). It is known. Bylo by divný, kdyby Jon jezdil na bývalém své přítelkyně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jon jezdí na svém tatovi

Reagovat
Hokaido

Kurva.

Reagovat
Hokaido

Tak přece jsem na někoho zapomněl.

Reagovat
Hokaido

DOPRDELE ZAPOMNĚL JSEM NA DUCHA! PROMIŇ KAMARÁDE!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to přidej

Reagovat
smazaný uživatel

btw. je možné že se oběví i Namirie s její smečkou

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle jsem taky myslel

Reagovat
Hokaido

Bylo by to pěkný. Asi ne teď, ale mohla by pak mít nějakou roli třeba v bitvě s Cersei, protože se asi pořád pohybuje někde v Říčních krajinách. A to je na Zimohrad sakra daleko.

Imho se ale neobjeví, protože CGI zlovlků je strašně drahý (dražší než třeba draků) a ani Ducha prakticky nevídáme.

Btw, jsem teda přidal Ohaře a Ducha, tak kdo bude chítí, může doplnit tipy do tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože jsou tak drahý? to už je lepší si nějak zahrát s "optikou" a "kamerou" a dát tam normál psiska, ale aby to nebylo poznat :))

Reagovat
Mimalu

drazí jsou kvůli srsti, na drakovi se toho zas tolik nehýbe, ale abys udělal věrohodnou srst, tak budeš potřebovat velké množství pohyblivých pixelů

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli jsou dražší než draci, přeci jen GoT mělo na začátku mnohem menší rozpočet a stejně tam vlci byli hodně.

Spíše si myslím, že kvůli tomu, že nejsou tak podstatní pro děj, raději ty peníze místo "zbytečného" CGI dají raději do vyladění té bitvy, která má být delší než v LOTR

Reagovat
Mimalu

tak na začátku roli zlovlků mohli zastoupit vlci a to se už tehdy velikostně rozcházeli s knižní předlohou. Navíc se snad nikdy nezúčastnili žádné akce a po celou dobu dělali spíše jen křoví

Reagovat
blade115

Na tomhle příspěvku jsou v pořádku snad jen ty oblíbené kluby.

Reagovat
Busby babes

ani to ne.

Reagovat
Godwinson

Jak můžeš dát Ohaře, když ještě nezabil bráchu

Reagovat
Busby babes

tak serial se toho vubec nemusi drzet.

Reagovat
Godwinson

Nenarážíš na jiný konec seriálu a (potenciálně) knih?

Reagovat
Busby babes

narazim na to, ze serial se knih casto vubec nedrzi. Tak by me neprekvapilo, kdyby i Cleganbowl vynechali.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ta atmosfera pro ten souboj je budovana velkou merou prave v serialu, to neni jako vynechani mladeho gryfa nebo nezabiti myrcelly

Reagovat
Busby babes

hele vsadil bych si, ze to bude. ale nedivim se, ze nekdo tipuje, ze zarve ted. Je to tipovacka, tak treba bude nejaky prekvapko.

Reagovat
Godwinson

V pořádku, to je možné. Já jen, že jsem v minulosti něco četl o tom, že seriál nemusí mít stejný konec jako knihy a říkal si, že větší píčovinu jsem nikdy neslyšel, tak jen pro ujištění

Reagovat
Busby babes

jo, no tohle bude s velkou pravdepodobnosti pravda, ze serial bude koncit jinak nez knihy, teda pokud je nekdy vubec dopise.

Reagovat
Godwinson

S ním jsem si četl několik rozhovorů a ani nevím, co jsem si z toho odnesl. Ale nedávno jsem četl, že je možná ve hře nějaká dohoda, že doběhne seriál a pak budou následovat další knihy, takže to ve mně trochu probudilo víru, že to vážně dovydává

Reagovat
Busby babes

posledni, co jsem cetl je nejakej rozhovor v Guardianu z lonska, ze ted dokoncuje Vichry. A az je dopise, ze se uvidi, jestli bude pokracovat dal nebo se vrhne na Blood and Fire nebo na nejake jine povidky z Westerosu.

Reagovat
Hokaido

Jeho brácha už je mrtvej.

If you think this has a happy ending you haven't been paying attention.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Jaime (chejm), ne Jamie (džejmí).

Reagovat
blade115

Chejm to teda rozhodně není, ale píše se to Jaime no.

Reagovat
smazaný uživatel

Čte se to chejm (chajm, chajme...)

Reagovat
blade115

Jj a proto to i GRRM vyslovuje jako Džejmí, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni v seriálu to vyslovují jako Chejm (Chajme). Viděls ten seriál?

Reagovat
Counter

???

Reagovat
C-M@ster

V dabované verzi to čtou chajme.

Reagovat
Counter

Tak to jo, já dabing v životě neslyšel.

Reagovat
C-M@ster

Ani já. Ale tohle se ke mně dostalo a kámoš to tak vyslovoval.

Reagovat
Hokaido

Mám to stejně. Pak jsem to i hledal na YouTube, abych se přesvědčil, že si ze mě nedělají prdel.

Reagovat
C-M@ster

Jj, já si proklikal jeden dil online a jak naschvál ho tam nikdo ne a ne oslovit jménem

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Cersei, Tyrion, i všichni ostatní to vyslovují jako Chejm (Chajme). Nevím co na tom nechápete.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Counter

Nechápu to proto, že jsem všechno viděl v originále, kde taková výslovnost nezazněla. Ať už v epizodách samotných nebo rozhovorech s herci/tvůrci.

Např. tady v komentáři k poslední epizodě - https://youtu.be/WoNRogjJn1Q?t=22

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, už vím.

Reagovat
blade115

Áha, že já si to hned nemyslel. To bude nepochybně práce českého dabingu, hm? To už jsem se taky od kámoše dozvěděl, že se tam vyskytuje jakýsi Haulend Rákos. Já že jde o nějakého bastarda z bažiny a oni si jen borci vesele překládají příjmení. To se pak není čemu divit, že došlo i na Chajmeho.

Sleduj v originálu, případně s titulky. Je to lepší, přirozenější a aspoň tě to tolik nemystifikuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, vyřešeno. Já nesnáším angličtinu, tak se budu dívat s CZ dabingem, ale to už je můj problém...

Reagovat
blade115

To hodně štěstí ve světě 21. století, kdy je angličtina na každém rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

RASÍÍÍJA!

Reagovat
Baronne

Reagovat
Busby babes

ona anglictina dojde i do zemi tretiho sveta, jen to bude trvat...

Reagovat
smazaný uživatel

jenze ani v ceskem dabingu to nikdo nikdy nevyslovij jako chejm, nemystifikuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Cituji Cersei z 1. sezóny: "Všechno o mně a o Chejmovi je pravda." O Chejmovi (6. pád), Chejm (1. pád).

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve fantasy je to naprosto normalni, jde jen o to to udelat jednotne dobre (treba zimohrad, davos morsky, udoli..)

ale v asoiaf to ze zacatku prekladala, a pak najednou nektera jmena zase prejmenovala do aj a nakonec to jeste prelozili cele od znovu.

Reagovat
blade115

Obecně jsem proti překládání jmen. Tady to teda mohli udělat tak, že by překládali jen bastardí jména, ale určitě ne Reed hodit na Rákos, to je naopak matoucí. Sníh, Písek, atp. a najednou Rákos. Úplně dementní.

Reagovat
Busby babes

to je zas vyborny dilo prekladatele.

Reagovat
Counter

Knižní překlad GoT je jeden z největších průserů, jaký jsem kdy viděl.

Reagovat
Busby babes

prvni dva dily byly ok mi prijde, ale pak tusim u tretiho se prekladatel rozhodl, ze zacne prekladat i prijmeni, to byl mor. Dalsi uz se pry zas vratil k puvodnimu prekladu, ale to uz jsem cetl jen v AJ. Ted ctu Fire and Blood.

Ale nekdy loni jsem zahledl, ze to nekdo preklada znova aby to bylo konzistentni.

Reagovat
Counter

Byla to ženská, Březáková. Holt to tehdy nebyla tak populární záležitost, tak si to nevzal do správy někdo renomovanější. I ty první díly jsou strašné, jen to tolik nebije do očí, protože tam aspoň nejsou przněná ta rodová jména.

Tohle je kvalitní rozbor, byť až moc dlouhý a subjektivní:

http://www.jumpspace.cz/adaptace-a-preklad-hry-o-truny-1111-cesky-preklad-pisne-ledu-a-ohne/

Reagovat
Busby babes

mozna pak kouknu, ono ted uz bych to v cestine stejne asi necetl a je fakt, ze uz je to par let, co jsem to cetl, takze si to uz asi nepamatuju spravne.

Reagovat
smazaný uživatel

co mas furt s tim chEjmem?? kdyz uz, tak to kdokoli logicky cte chaime............... a jestli je pro tebe smerodatnejsi ceska dabingova verze nez clovek co to vytvoril tak.. no asi nic.

Reagovat
Svatej

Jsem se nechal zviklat

Reagovat
TopinB

Reagovat
Dr. Admess

Když vidím ty memes, co když Dany schválně udělá chybu, aby dovolila NK zabít Brana a pak teprve šli s Jonem po NK a zajistí si tím, že nebude mít kdo dokázat, že Jon je Aegon? Ale samozřejmě v to nedoufám, Branovi fandím. Ale z Dany se bohužel stává mrcha...

Reagovat
smazaný uživatel

To by myslím Jon poznal a okamžitě by ji zabil, sice ji miluje ale rodina je pro něj víc, ale tohle nečekám

Reagovat
Dr. Admess

Rozumím ti. Samozřejmě by tu chybu musela udělat fikaně, aby na to nepřišel. Ale je to jen teorie samozřejmě, snad i má první vůbec v GoT. Rád se nechám překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zajímavá úvaha, ale k Dany se to nehodí. Daenerys není taková, ona volí přímou akci. Nejlépe prostřednictvím armád a draků.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

Tou výměnou Ings za Wooda jsem, koukám, taky moc nevydělal.

Reagovat
Busby babes

tesne vedle.

Reagovat
C-M@ster

Ajo kurva

Reagovat
Busby babes

kazdopadne souhlasim, ze ser Ings se v barvach rodu Saints moc nepredvedl na poslednim turnaji, narozdil od sera Wooda z Turf Moor.

Reagovat
jacobT

Ings by hlavne vo Westeros so svojim zdravotným rekordom neprežil ani úvodné titulky prvej epizódy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Příště dostane pásku NK, Theon půjde na lavičku.

Reagovat
Busby babes

je pravda, ze od NK cekam hattrick. Minimalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

a vidis, spatne. Nejlepsi volba byla Arya. Obrance a hattrick, Starkove ciste konto...

Reagovat
Counter

Proto se taky v Money League plácám jen na hraně prize money.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Counter

Tak tvůrci nakonec můžou nejvíc šokovat, když se v těch kryptách vážně nic nestane. Skončí bitva, přeživší zajdou dolů, najdou všechny živé a zdravé a někdo spokojeně poví "Já vám říkal, že tady budou v bezpečí"

Reagovat
Busby babes

to pak budu ja, kdo vam bude rikat: ja vam to rikal...

Reagovat
Trand

Já jsem na tom stejně, mě to ani nenapadlo, než jsem otevřel tuhle diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevíte někdo, kdy by měl vyjít seriálový Zaklínač? Mělo by to být na podzim tohoto roku, ne?

Reagovat
Godwinson

Mluvilo se, že by měl dorazit někdy v prosinci

Reagovat
smazaný uživatel

OK, dík. Já jen doufám, že se to bude držet knižní předlohy, a že to nesklouzne k nějaké napodobenině PC hry ( ), nebo že to bude ve stylu nějakých filmů o superhrdinech ( ).

Reagovat
Godwinson

Napodobenina PC hry by nebyla tak špatná, to je geniální počin Jako když jsem viděl poprvé ten už teď klasický obrázek Cavilla v kostýmu, tak mě to hodně pobavilo. Mám z toho dost strach, ale musíme věřit

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jeho obličej mi přijde takový až moc hodný. Naopak co mi vůbec nevadí je to, že pravděpodobně nebude mít žádné vousy, protože v knize bylo jasně napsané, že vousy nesnáší.

Reagovat
Godwinson

I vousy bych přežil, kdyby ho to nějak zdrsnělo Ale snad ho nějak domaskovali, použili temný filtry jako v GoTku a bude to pecka ... maximálně se vrátíme k polskýmu Zaklínačovi

Reagovat
Gazdo

Presne. Cavill ma ksicht ako uliaty na toho supermana. I ked aj vo Falloute ked sa nechal zarast zrazu tak vyzeral dobre. Tak drsnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

rijen-prosinec, presny datum jeste neni urceny

Reagovat
C-M@ster

Počítá někdo s možností, že by třeba Night Kinga "vyléčili"?

Zní to jako pičovina na druhou stranu překvapivý by to bylo.

Reagovat
Busby babes

oni ho vyleci. Trpi akutnim nedostatkem valyrijske oceli v tele. Jon mu doda potrebnou davku...

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost

Reagovat
C-M@ster

Taky myslím.

Reagovat
Gazdo

Jon isto prezije uz len kvoli tomu kolko dostal zaplatene za osmu seriu. Aj predstavitelka Sansy to povedala ze jej nevadi ze Kit dostal ovela viac zaplatene ako ona pretoze v osmej serii natocil ovela viac nocnych scen ako ona. Neverim tomu ze by sa upriamili iba na tuto bitku

Reagovat
patas92

Pokud se nepletu, tak oni jsou placeni od epizody, takže klidně by mohli všichni skapat už v pondělí. ... Jen pro zajímavost Sníh, Dany a všichni tři Lannisetři by měli mít kolem 1,2M dolarů za epizodu. Ostatní z těch hlavních (Sansa atd.) maj snad "jen" kolem 200k.

Reagovat
TopinB

Reagovat
ADM

Tak som otvoril diskusiu na Avengeroch

https://www.eurofotbal.cz/clanky/avengers-31068/

Reagovat
patas92

Spoiler-free dojmy?

Reagovat
ADM

Jo

Reagovat
patas92

Díky, teď jsem natěšený ještě víc

Reagovat
ADM

klasicky nesuhlasis s mojim nazorom. Ale ocenujem tvoju konzistentnost

Reagovat
patas92

No já hlavně chtěl, ať něco (bez spoilerů) napíšeš sem. Do té diskuze vlezu až večer, až se vrátím z kina

Reagovat
ADM

Chcel som sa rozpisat, ale bez spoilerov to ani nejde nejak

Ja som bol v kine sklamany, uspokojila ma len posledna hodina zhruba. Niektore veci postradali logiku, niektore postavy sa spravali zvlastne, ine boli podla mna hrozne napisane, teda az dehonestujuco. Cap Marvel vobec nemusela vzniknut v podstate pre tento film, jedno hovori, druhe je realita. Najsilnejsie zbrane IW tu hrozne chybaju, hlavne teda Thanos akoby ani nebol. Pribeh az do bitky je hrozne ucelovo zjednoduseny a az na jednu dve scenky prekvapivo bez emocii. Naopak na zaver by si v kine pocul muchu srat, ticho jak v hrobe.

Reagovat
patas92

Tak jestli tam má Cap Marvel jenom nějaký štěk a "chcípne" hned na začátku, jak jsem tipoval, tak budu rád (jestli to tak nějak je mi neříkej pls).

Reagovat
blade115

Omg, sem vůbec nic netahejte. Si to nech poslat do zpráv, když to tak nutně potřebuješ vědět, ale neotravuj s tím ostatní, co na to chtějí jít později neovlivnění.

Reagovat
patas92

Lol, však já se ptám jenom na to, jestli se mu to líbilo, nebo nelíbilo

Reagovat
blade115

No vždyť. Nechci vidět ani dojmy, člověk si pak na základě nuch vytváří nějaká očekávání.

Reagovat
ADM

admini, kludne to teda zmažte, aj ked som sa snažil ist spoiler free

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

https://www.youtube.com/watch?v=OKqcsIYBFxY

Nejdelší video zatím. A to člověk čekal, že prakticky nebylo co pitvat... Výborný.

Reagovat
Hokaido

Ta teorie, že Night King míří s Viserionem do KL je strašně děsivá... A dává perfektní smysl. On by tam dokázal za pár minut zabít stovky lidí, protože nikdo není připraven na jeho samotnýho, natož pak jeho draka. A kdyby se mu třeba povedlo ovládnout Horu (kterej už je mrtvej), tak ten by klidně mohl povraždit Královskou gardu, tak pár Zlatých plášťů a už by to jelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Hora je salát, Ohař je zvíře.

Reagovat
blade115

No je to úplně geniální, já tyhle jeho videa úplně žeru už od začátku. Sice je "blbý", že má často pravdu a člověk už to tak trochu čeká, ale zároveň s tím pak daleko víc žiju.

Reagovat
ADM

Očividne je takéto originálne zmýšlanie príliš náročné pre scenáristov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

"a lot of people were shocked to see arya have sex, but no one seemed to mind when she commited mass murder. beacuase our culture and morals are completely fucked."

Reagovat
blade115

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Counter

Nejlepší pasáž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hokaido

Tak jsou venku první ratingy kritiky. První epizoda v historii GoT s ratingem 10. To mi asi moc nepomůže usnout.

Reagovat
ADM

Ja už idem spať nech je čím skôr ráno

Reagovat
blade115

Hype all around me... Snad to bude vážně pecka, očekávání jsou fakt obrovská.

Reagovat
technecium

Teda za mě obrovské zklamání, kýčovitěji to snad už vymyslet nešlo. Konání skoro všech v průběhu dílu na hlavu postavené a ten absurdní konec? S tímhle ať jde Benioff někam. To není Hra o Trůny, ale béčkovej scénář s obřím rozpočtem.

Reagovat
Counter

Zapomněli jsme na Mel

Ticho před bouří paráda a u Aryiny hry na schovku jsem ani nedutal, ale postupně to šlo z kopce. Na jednu stranu horda Dothraků s perfektními formacemi Unsullied padají rychleji než červené uniformy ve Star Treku, na druhou byly všechny přední postavy schopné udržet nekonečný příliv wightů čistě na svých bedrech. Nemám nic proti tomu, že ty postavy přežily, ale mohlo to sakra být aspoň trochu uvěřitelné.

NK velká slabotka, nepředvedl skoro nic a jeho smrt bylo laciná. Žádná týmová spolupráce, kreativita, nic. Takhle akorát Theon zařval naprázdno a Arya se tam zjevila vyloženě jak deus ex machina.

PS: viděl někdo v souboji draků i něco jiného než šmouhy? O katapultech na jednu salvu asi ani nemá cenu otevírat debatu...

Reagovat
Gazdo

suhlas so vsetkym... ako dalo sa to natocit ovela lepsie a asi naposledy co som vstaval rano kvoli tomu. Ale usmev NK ked ho dany chcela zapalit bol fajn

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
blade115

Tak hype tomu hodně uškodil. Provedení toho dílu bylo tradičně úžasné, režie, výprava, hudba (!) a to všechno okolo, těm prostě tleskám. Ale ze scénáře je teda hodně cítit, že nevyužil potenciál. Sorry, ale osm sérií tvořit příběh o NK, aby nakonec takhle lacině skončil? Mhm, to je teda zklamání.

Reagovat
technecium

Přišlo mi to strašně lacinné a strašně uspěchané, teď mě mrzí, že už se bude děj věnovat jenom poražení Cersei. Provedení bitvy lze máloco vytknout, ale ten konec... Vždyť to všechno bylo bez vysvětlení základních motivací či identity NK. To je pro mě prostě obrovský fail... Kdyby tam třeba NK byl 1 v 1 proti Branovi, tak pochopím, že se to takhle může stát, ale když on byl obklopený celou armádou a asi 10 nočními chodci? Je to naprosto nelogické a strašně na sílu.

Reagovat
vilp

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně antiklimatický konec

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neon

Že prý lepší než Helms deep. Tomu už chybělo na závěr jen to, aby rudá kněžka všechny oživila, než zkapala, a byl by to úplný odpad. Že dothrakové zkapou, beru, ale že unsullied jsou během chvíle pryč a pak z nějakého důvodu ty hrstky vevnitř přežívají zbylé dvě třetiny dílu, nechápu. Stejně jako v háji, ten první záběr shora, kdy běží nemrtví na Theona a spol, to nemohli stihnout postřílet. A s jakou armádou jako chtějí porazit Cercei? Kam během bitvy schovali ty unsullied, kteří jsou v traileru na další díl?

Reagovat
Busby babes

nikdy nerikali, ze to bude delsi. Jen, ze ta bitva bude delsi.

Reagovat
Busby babes

*lepsi.

Reagovat
technecium

https://youtu.be/_z5UKystdZg?t=48

Jak se Arya dostala na místo? Vysvětlení zde:

Reagovat
ADM

Skočila zo stromu na neho

Reagovat
ADM

WTF?

Toto je ten Night King, čo strach okolo neho budovali 7 sérií?

Čo sa týka GoT, tak som nekritizoval ani jednu seriu, ale táto ide dosť mimo mňa zatiaľ. Úplne ma to emočne obchádza.

A tie reči o bitke v LOTR?

Reagovat
smazaný uživatel

LOTR je úplně, ale úplně jinde.

Reagovat
ADM

A to, koľko postáv úplne neuveriteľne prežilo pri tom, ako ostatné kapali po stovkách, to je veľmi úsmevné. Nakoniec ešte všetci prežijú, nie? Hlavne že proti úplnej tme poslali naraz všetky kone

Prezradenie, že Arya zabije bytosť s modrými očami asi polhodinu pred koncom celej časti tomu teda tiež moc nepomohlo. Úplne nechápem konanie Brana posledné série, motivácie alebo identitu NK všetky série, a v uputávke na ďalšiu časť sa už venujú "another war". Hrozne som sklamaný.

Dúfal som aspoň v krátky súboj Jona s NK, ktorý vlastne ani nevytiahol meč za celý seriál (len keď zabil toho dedka v strome) max hodil dva oštepy po Dany ...

Takisto som čakal, že v otázke bude morálka, zomrú nejaké zásadné postavy a následne ich NK pošle proti žijúcim, kde by postavy naozaj váhali, či vôbec bojovať...

Hype okolo tohto dielu nechápem, die hard fanúšikovia toto jednoducho nemôžu prijať, akokoľvek dobre remesle to bolo zvládnuté, ten scenár je katastrofa. NK samozrejme musel najprv 2 minúty kráčať k Branovi a potom na neho ešte polminúty pozerať, aby bolo všetkým klišé zadosťučinené

Reagovat
blade115

Nezbývá než doufat, že alespoň té předposlední knížky se dočkáme a GRRM to tam vyřeší podstatně lépe. Tohle bylo nedůstojné.

Reagovat
technecium

Nevěřím, že by Martin v knížce vypustil Azora Ahaie. Vždyť i v seriálu se tomu věnovali několik sérií a nakonec to bylo úplně k ničemu.

Reagovat
ADM

moja nádej, že Dany zomrie je asi preč

Reagovat
technecium

Dany se imho postupně přesune na tu linku zmateneho zla.

Reagovat
ADM

Mad Queen posadnutá trónom je jediné čo zostáva no..

Reagovat
technecium

Pokud se nepletu. Tak ji v knížce předpovídali tři zrady s tím, že za tu třetí teda asi bude Jona

Reagovat
blade115

Seriál na tohle sere, spoustu věcí vynechává. Pokud to tam nebylo někde v té druhé řadě explicitně řečené, tak s tím nejde kalkulovat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Anacron

No bohužel. Jako když Arya sejmula NK tak nejdřív WTF moment a za minutu : co se bude dít ten zbytek série? Na Cersei jsem úplně zapomněl. Ale takhle s odstupem to vážně nechápu. Největší hrozba v dějinách a pak nastane bitva, kde NK je jak lusknutím prstu krůček od výhry a najednou konec všech mrtvých? A teď se zase budeme dívat na tu pizdu z KL. Samo osobě je ten díl super, ale v souvislosti všech sérií a celkového děje je to teda dost velký zklamání že vrcholem celého seriálu bude bitva mezi Cersei a severem zatímco s NK a celou armádou mrtvých se vypořádali za jednu epizodu

Reagovat
Hokaido

Konec NK byl zbytečně rychlý, nikdy jsme se vlastně nedozvěděli, jaká je jeho motivace, čeho chce dosáhnout atd. Tady tvůrci strašně prohospodarili jeho obrovskej potenciál.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Anacron

A Bran to bylo jako co? Milion teorií co všechno udělá/co z něj bude a výsledek? "Musím jít" a proletí se s pár ptákama nad bojištěm. A to je jako celý? Těch nesmyslů a nevyřešených věcí je tam fakt mraky. To by jsme se tady mohli rozepsat na tisíc řádků. Ono to taky asi ani rozumně nejde všechno uzavřít za tak krátkou dobu, ale stejně tohle je fakt velký mrhání. První dva díly jsme ještě omlouval, ale jestli tohle měl být ten velký vrchol? Tak to je zklamání. Perfektně se potvrzují ty spekulace že G.R.R.Martin nebyl spokojený s ukončením. To je tak když se totálně vyserou na hlavního autora.

Reagovat
Busby babes

nedozvedeli? proste chce vsechny zabit a privest Velkou Noc a vladnout. Vsak to tam je tak nejak reseny v prubehu celyho serialu. Nebo nevim, co jste cekali, ze tam bude nejakej rozhovor s NK?

Reagovat
Hokaido

GoT je pro mě série hlavně o postavách, jejich vývoji a hloubce. Pak se blbě snáší, když je hlavní padouch takhle plochá postava, která se po 10 tisících letech čekání nechá lacině a stupidně zabít.

Reagovat
Busby babes

ok fajn,ale jak by sis to vysvetleni motivace predstavoval u postavy, ktera je němá?

Reagovat
Hokaido

Nevěřím, že by takovou postavu GRRM napsal.

Reagovat
Busby babes

tak uvidime. Podle me tam o te jeho motivaci mluvi v prubehu celeho serialu porad. Velka Noc a tak dale a tak dale. Proste mrtvi chteji ovladnou zive. Nejak moc nevim, jak vic to rozvest? Ze by treba za mlada byl zneuzivanej Starky a ted se jim chce pomstit?

Reagovat
ADM

Long Night, Velka noc bola tyzden dozadu

Reagovat
Busby babes

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

znicenie sveta je tak obvious dovod vsetkych zaporakov ze to ani nemozu myslie vazne. a aj ti filmovi maju dovody preco to robia, tu to netusis

Reagovat
Busby babes

vazne? jakej byl duvod Saurona?

Reagovat
fenixLFC

tak on bol sluhom Morgotha, jedneho z bohov a tiez nejakym polobohom alebo co. a ti pri vzniku sveta zacali pocuvat morgotha a vidiet svet jeho ocami. nehovoriac o tom ze sauronovi neslo o znicenie sveta

Reagovat
Busby babes

nejak si zapomnel odpovedet na to, jakej byl duvod u Saurona pro to vedeni valek a tak...

Reagovat
blade115

Já moc nevím, v jakou odpověď doufáš. Když se zpívala píseň Ainur, Melkor do ní vnesl disharmonii - chtěl vládu nad vším, považoval se za největšího z Valar (což i byl) a asi trochu žárlil na Erua. Proč takový byl a jak vůbec může bytost jeho rázu mít takové vlastnosti, to fakt netuším. Tak či tak mu začali naslouchat někteří z Maiar včetně Mairona a uvěřili v něj. Nemyslim, že bylo někde explicitně napsané, zda chtěl Sauron po jeho dočasném pádu prostě jen kráčet v jeho šlépějích, jestli to chtěl dobýt pro něj, až se vrátí, nebo jestli doufal, že

tou snahou vyvolá Dagor Dagorath.

Tolkien údajně považoval za největší zlo obyčejnou touhu po moci, po ovládání ostatních. Tak předpokládám, že něco podobného hnalo i Morgotha se Sauronem.

Jinak, když už se to tady takhle rozjelo, je celkem zajímavá teorie, že Sauron a Morgoth byli víc než sluha a pán. Je jasné, že Tolkien to takhle nemyslel, ta doba na to ještě tenkrát nebyla, ale dnes...

Reagovat
Busby babes

vyborne... " Proč takový byl a jak vůbec může bytost jeho rázu mít takové vlastnosti, to fakt netuším."

A kdyz mame podobne vystavenou postavu NK, tak to vadi a je to demence scenaristu.

Reagovat
blade115

Já v tomhle taky problém nevidím. Melkor třeba žárlil na Erua a jeho neomezenou vládu, tak mu chtěl "vzít", co vytvořil. NK vzali děti lesa jeho život a udělali z něj zrůdu. Tak se třeba mstí. Anebo je to prostě "jen" nemyslící zbraň hromadného ničení, co se vymkla kontrole. Tak či tak s tím jsem v pohodě, ať je to jakkoliv.

Ad Sauron+Morgoth: Jj, net je plnej fan artu a teorií, jak to s nimi vlastně bylo, když ještě Sauron mohl mít lidskou podobu a Morgoth nebyl vypuzen. Někde dokonce zobrazují Saurona spíš jako ženu, což je už asi trochu moc, ale lidi jsou různí...

Reagovat
fenixLFC

pockaj ty teraz miesas dve veci. blade pise ze entusi preco mal morgoth take vlastnosti (ze bol tak silny), nie ze preco chcel ovladnut svet. mam ejdnak pocit ze on bol nejaki z tych prvych co vytvoril ale tym som si nie uplne isty. nehovoriac o tom ze sa pytas na saurona, ktory mal motivaciu ako ti popisal blade, plus mu neslo o obycajne znicenie sveta (co ako pisem vyssie je nieco co ej odveci), ale chcel kontrolovat a ovladat.

Reagovat
Busby babes

vsak Sauronova motivace je co? mozna pomsta? ale jinak proste zniceni a ovladnuti vseho... A to jeste jen knizniho Saurona. Filmovej Sauron zadnou takovou motivaci nema, proste je jen zlo, proti kteremu je treba bojovat

V tomhle je NK a obecne White Walkers vykresleni v serialu uplne stejne, presto jsi psal: znicenie sveta je tak obvious dovod vsetkych zaporakov ze to ani nemozu myslie vazne. a aj ti filmovi maju dovody preco to robia, tu to netusis

Jake duvody u filmoveho Saurona jsi tusil?

Reagovat
fenixLFC

pleties 20 veci dokopy. tak este raz a postupne- pisem ze mi vadi dovod znicenie sveta pretoze to je proste uplne prizemne, v drvivej vacsine. po druhe, sauronovi neslo o znicenie sveta tak neviem preco ho sem tahas. ked si pustis uz len prvy film (bez knih, vychadzajuc len z filmov) tak tam je vyslovene uvedene, ze jeho cielom je podmanit si vsetko zive, teda chce kontrolovat a vladnut.

NK bol smrt, jeho cielom bolo vsetko vyhubit. mozno ma martin nejaky hlbsi dovod ale to mi je ukrandute pretoze to citat nebudem. takze scenariti z enho spraivli iba niekoho kto chce vsetko znicit, nevies preco nevies o nom nic viac. takze tahat do toho saurona je celkom irelevantne

Reagovat
blade115

Ne, nevím, kde se v něm takové vlastnosti jako touha po moci, závist, zášť atp vzaly. Vím, proč byl tak silný, však pomáhal tvořit svět... Kromě Illuvatara tam silnější postava v tom příběhu není. On byl zřejmě v pořadí druhá bytost, co vůbec v Tolkienově světě vznikla.

Reagovat
fenixLFC

yup ale to hovori o morgothovi, tak nech sa tu nepletie so sauronom

inac k tomu melkorovi (morgothovi)- ten do peisne vplietol svoje predstavy, pretoze hladal ako vydzvihnut svoju moc a slavu. zaroven bol najsilnejsi zo vsetkych pod iluvatarom (ako pises) a z toho dovodu chcel prekonat este aj svojho jedineho supera+jeho brat manwe bol tiez kralom ainur (polobohov)

Reagovat
Busby babes

jako ze si obcas po vecerech vzajemne prelestili... mece?

Reagovat
Mimalu

ale to všechno vycházíš z knih, ne? Filmoví diváci (bez znalosti knih) nic takového nevěděli a byli v podobné situaci jako ti seriáloví u GoT, kdo chce hlubší info bude muset čekat na Martina (s tím že se to možná nikdy nedoví) ...

Reagovat
blade115

Jj. Ve filmu si prostě člověk musí vystačit s tím, že Sauron je zlo, chce vládu nad světem a zničit lidstvo. Tak nějak se tam asi počítá, že byl už takhle stvořen, žádnou motivací tam řečenou nemá.

Reagovat
Mimalu

No a právě pro to mi přijde nefér poukazovat na to, že nám v seriálu pořádně nevykreslili Night Kinga. Bylo by to pěkné, kdyby nám seriál dokázal suplovat knižní backgroud, ale je to dost těžko proveditelné (třeba už jen tím že tu není žádný vypravěč který by sdělil divákům něco, co samotné postavy neví). Další věcí je, že to možná tvůrci ani neví a než aby si to vymysleli a následně tu vzniknul výrazný rozkol od knižního universa, tak je možná lepší to nechat takto a nechat dovysvětlit Martina (ikdyž to dost možná nedá).

Lidi které toto všechno zajímá do hloubky to samozřejmě neuspokojí, ale reálně v seriálu jsme se toho o NK dozvěděli víc, než diváci LOTRa o Sauronovi

Reagovat
blade115

Jo, však to piš Fénixovi, já jen viděl v tomhle vlákně šanci, jak zužitkovat všechny ty načtené békoviny od JRRT...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Ondiis

já si to užil ale. Člověk si rád zavzpomíná, jak se prokousával Silmarillionem

Reagovat
blade115

Hobit, LotR, Silmarillion, Nedokončené příběhy ... Teoreticky mi ještě zbývají Húrinovy děti a Beren a Luthien, ale o tom už člověk četl v předešlých, tak se mi do toho nechce. Jinak je to super, já na tom vyrostl a baví mě to dodnes. Tolkien je fakt jeden z nejlepších autorů, co jsem kdy četl, všichni v tomhle vlákně mu vlastně za dost vděčí.

Reagovat
Ondiis

o polovině jsem ani neslyšel. Díky

Reagovat
fenixLFC

v seriali skor vysvelits background nez vo filme, tam kludne mozes historiu tej psotavy a motivacie vysvetlit viacerymi sposobmi, nepotrebujes na to rozpravaca. vo filme na to nemam na to moc cas. nehovoriac o tom, ze aj v tom filme vies identifikovat co chce dosiahnut a nie je to prizemny ciel znicenia sveta. dalej, ani v knihach (v panovi prstenov, nie silmarillion) nebol sauron popisany ako konkretna bytost, nebol uvadzany ze to je oko. preto ani vo filme nie je chapany ako ta najcastejsia hrozba (jasne, je najvacsia proti nemu sa bojuje ale uhlavnym superom su skor nazguli). a po dalsie, zober si cim zacina pan prstenov- vyrobou prstenov moci, background saurona je ovela ovela starsi takze ho tam ani nemas ako napchat.

takze suhlas, oni to nevedia ani ti autori preto je to na konci tak plocha postava

Reagovat
Busby babes

no ale zminovat to jako vytku u posledniho dilu mi prijde trochu mimo. To se dalo vytykat v prubehu serialu. Jinak jsou WW a NK vykresleni proste jako doveka hrozba a spici zlo, ktere se jednou za cas probudi a chce ovladnout vsechno zive. Naprosta klasika ve svete fantasy.

Nehlede na to, ze i v serialu se toho dozvidame docela hodne. At uz diky putovani Brana za Zed, zpravama z Citadely nebo treba tim, kdyz Jon navstivi tu jeskyni, kde najdou malby Deti...

Reagovat
fenixLFC

riesim to teraz pretoze doteraz som to nekomentoval a reagujem na tvoj koment ze chce proste znicit svet. na to tvrdim ze je to tak obvious dovod ze to nemoze nikto mysliet vazne, ani scenaristi ani martin. pre mna to je uplne najtrapnejsi dovod a tak mi pride blbe to porvonavat s lotrom ktory mal motivaciu hlavnych zaporakov inu

Reagovat
Busby babes

tak ja to spis vztahoval na filmovou serii, i kdyz i z te knizni je videt, ze tam je tak maximalne nejaka pomsta, ale primarne ta touha po moci, ovladnuti vseho, zniceni vseho lidskeho, elfiho etc... V tomhle je to podobne. A jen jsem to zminil, nebo spis reagoval na to, protoze u filmoveho LOTRa nikdo nepipla nejakou hlubsi motivaci Saurona ale tady nekteri vycitaji, ze jsme se nedozvedeli nic o utrapnem detstvi NK...

Reagovat
fenixLFC

o pomste by som nehovoril, to je iba uvaha a nepotvrdena. nie sauron enchcel znicit vsetko elfske ludske atd, vidis to uz len z toho ze ludi si podriadil a elfov chcel tiez preto im dal predsa prstene

Reagovat
Busby babes

a co s nima chtel udelat? kdyz proti nim posilal armady skretu, kteri vrazdili vsechny a vsechno a prakticky nebrali zadne zajatce. Tusim, ze ve filmu to je i zmineny, Time of men is over nebo tak neco...

Reagovat
fenixLFC

co ja viem co ludia chcu robit ked vsetko ovladnu, spytaj sa kralov ktori furt tuzili po moci ta otazka nedava zmysel, pretoze je rovnaka ako sa spytat: a co hccel napriklad napoleon ked proti svojim nepriatelom posielal vojska ktore ich zabijali? navyse, to co spominas povedal jeden general, nie sauron. plus voci svojmu uhlavnemu nepriatelovi. nehovoriac o tom ze ta veta ukazovala na to ze slava ludi upadla a dominantnym sa ma stat niekto novy.ked si spomenies co videl frodo v zrkadle tak tam boli hobiti odvleceni do otroctva, ze budu pracovat pre saurona, nie ze budu nutne vyvrazdeni

Reagovat
fenixLFC

a to stale vychadzam iba z toho co bolo vo filme, s argumentami knih by som ti mohol dat aj kompelxnejsiu odpoved. plus si zober ze sa aj sauron aj saruman snazili ziskat spojencov, u saurona to boli juzani vychodniari a korzari, saruman mal dohodu s tymi tmavymi. ani jednemu neslo primarne o vykynozenie vsetkeho ziveho, svojich nepriatelov ano, ale ako ciel vlady, nie vrazdenie len pre vrazdenie

Reagovat
Busby babes

tocime se v kruhu. Sauronova motivace je ve filmech vykreslena uplne stejne vagne jako motivace NK v serialu. ale tady z nejakeho duvodu lidi volaji po hlubsim smyslu... me to prijde zvlastni a tak jsem na to upozornil.

Reagovat
fenixLFC

tocime sa v kruhu pretoze neuvedomujes si na co reagujem povodne som reagoval vseobecne ze ked niekto vymysli hlavneho zaporaka ktoreho cielom je znicit svet tak je to totalna kravina. ty si to zacal proovnavat so sauronom ktoreho ciel jednak nie ej znicit svet a jednak jeho ciel bol spomenuty v uvodnych piatich minutach filmu. pride mi ze porovnavas dve odlisne veci

Reagovat
Busby babes

kde?

In the land of Mordor,

in the fires of Mount Doom...... the Dark Lord Sauron forged

in secret a master ring.. to control all others.And into this ring he poured

his cruelty, his malice.....and his will to

dominate all life...

ano, chce ovladnout vse zive... proc? Jaka je motivace etc. mohl bych se ptat uplne stejne. Proste tam funguje jako univerzalni hrozba a zlo, proti ktere se musi dobro spojit. Neco jako tady.

Reagovat
fenixLFC

ale mne nevadi ze nieco funguje ako zlo proti ktoremu sa musia spojit mne vadi ze ked scenaristi nevedia nic vymysliet tak zaporak chce znicit svet. to je tak povrchny dovod...a pytat sa preco chce niekto moc, ako really? preco chceli vsetci panovnici moc? a vidis tu mas dovod ze chce ovladat nie vyhubit vsetko. fakt porovnavas dve neporovnatelne veci, dve osoby s rozlicnou motivaciou, pricom mne je NK ukradnuty, ale o zniceni ako motivacii zaporaka hovorim ze je to kravovina

Reagovat
Busby babes

tak proc ti vadi to, ze NK chce moc a vsechno ovladat a povazujest to za scenaristickou lenost??

Reagovat
fenixLFC

ty fakt necitas co pisem mne vadi ked niekto chce znicit svet, reagoval som ze tato premisa mi vadi pretoze je strasne onicom a prvoplanova

Reagovat
Busby babes

ale ctu. ale stejna premisa ti jinde nevadi. NK nechtel znicti svet. Chtel ho ovladnout, coz v jeho pripade znamena vsechny zabit, ozivit a vladnout. ale tady je to prvoplanovane... proc? jsou tak vykreslovani celej serial a treba v tyhle debate na to nikdo nenadaval nez NK zarval. Proc to najednou vadi?

Reagovat
fenixLFC

ved ty si pisal ze to je jeho cielom a ja reagujem na to, ze premisu so znicenim sveta nemam rad a pride mi to ako kravina od scenaristov ktori s tym v hocijakom filme prisli

Reagovat
fenixLFC

ked budes vychadzat len z filmov, tak tam nie je uvedene ze by chcel saurn obvious vyhladit zem ako je to u NK. to ze sauronovym cielom je ziskat moc aby sa mohol ovladat vsetkych ostatnych mas aj v tom filme hned na zaciatku

Reagovat
Mimalu

Moc ti nerozumím, o Sauronovi se člověk dozví že chce ovládnout svět a proto to není plochá postava (ikdyž dalších milion věcí se o něm nedozvíme). NK se s vizí zničení světa nenarodil, ani si ji nezvolil, byl stvořen Dětmy Lesa jako zbraň, která se posléze vymkla kontrole

Reagovat
fenixLFC

vid nizsie+ to ze tu spominam ze snaha znicit svet len pre znicenie sveta je bullshit, rovnako ako je nezmysel do toho tahat saurona ked mal iny ciel (vladnut)

Reagovat
Talker

Já očekávám, že Cersei sundají v 5. dílu a v tom posledním bude nějaký wtf (Dany vs Jon?)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim

Reagovat
C-M@ster

Hmmm... dost mi to připomnělo jak umřel Snoke ve Star Wars...

Jinak, jak říkáte, kýč...

Reagovat
Hokaido

Koukal někdo přes HBO GO? Taky se vám to tak strašně sekalo?

Reagovat
blade115

Já koukal a v pohodě.

Reagovat
Ondiis

bylo to jako hrát hru na 20 fps

Reagovat
Nikikrew

Velke sklamanie

V prvom rade som ocakaval smrt nejakej klucovej postavy (mozno aj vsetkych) ale takto zomreli len ti, s ktorymi sme viac menej ratali. Nechapem ten utok Dothrakov, to bolo akoze co wtf? Night king docela supak, resp. sa nemal ani kde poriadne ukazat a ta posledna scena, to bol slusny kumst.

Nic no, Cersei zostalo malo vojakov ale ako ten pribeh pokracuje, tak vsetko ide podla scenara s dobrym koncom na zaver.

Reagovat
blade115

Ten útok dothraku náhodou chápu. Oni jsou divocí, prostě není jejich styl čekat někde na útok. Nejlepší jsou v poli. Ale bylo to naivní no, to ne že ne.

Reagovat
Nikikrew

Ale ved ich viedol Jorah a on dal pokyn k utoku. Chapem, ze mali istu taktiku ale k comu to bolo ako dobre?

Reagovat
blade115

K ničemu. Ale zavření v hradu by byli ještě víc k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale to išli na istú smrť, lebo nebyť melisandri a jej kúzla, tak tými arakmi (ktoré asi neboli ani z vlaryjiskej ocele a ani z dracieho skla, lebo veď načo by ich bola potom zapalovala) by nikoho nezničili. To bola proste fraška.

Reagovat
Mimalu

taktiku asi vymýšlela Daenerys, jinak si těžko vysvětlit jaký smysl má vést lehkou jízdu frontálně do tmy proti přesile...

Reagovat
Talker

Tak ono co chceš dělat s dothrakama.

Narvat 5000 jezdců do hradu nebo je nechat stát na místě a schytat "charge" z druhé strany? Teoreticky je mohli ukrýt někde mimo bitvu a následně je poslat jako rohanské rytíře ze strany (nebo jako v battle of bastards). Ale je otázka, jestli by je nevycítili a nezmasakrovali stejně.

Spíš nechápu, proč ten příkop nepostavili dále (nebo neudělali 2-3 prstence příkopu), aby ta armáda neschyta automaticky ten úvodní úder, ale zpomalili to a mohli bojovat normálně. Případně pokud by byla možnost, tak všechny nacpat do hradu, aby bránili hradby.

Reagovat
Mimalu

cokoliv jiného než nastalo, třeba využít výhody že jsou rychlejší a protivník nemá střelce a tak je "ozobávat" při jejich postupu. Napadení ze strany by dávalo 100x větší smysl, vést frontální útok proti protivníkovy který nemůže ztratit morálku nedává smysl, prostě ne

Reagovat
Godwinson

Tak neměli čas, ne? To taky mohli postavit lepší nedobytný hrad, že jo

Reagovat
Talker

Tak ten příkop mohli posunout pár desítek metrů dál, aby se za něj ta pěchota schovala a měli výbornou defenzivní pozici. Caesar taky když obléhal Alesii, tak nepostavil opevnění a neposlal armádu před něj, aby tam byli uvěznění.

Většinou se postaví palisáda/obranné prvky, armáda se postaví za to a pobíjejí to, co projde skrz. Tím pádem mají náročnější terén, nemůžou jen tak skrz projít, spousta jich tam pochcípá, lepší podpora z hradeb...Prostě místo toho, aby chránili své vojáky, tak je nechali povraždit a pak si koupili pár desítek minut tím, že podpálili příkop s tím, že jim zůstal zlomek armády.

Reagovat
Godwinson

Zase nebojuješ proti konvenční armádě, ale proti něčemu neživýmu, co se valí jako tsunami Ale jako souhlasím, i na mě tam byla spousta nelogičností, spousta věcí šla udělat a vymyslet lépe, ale jako celek sem si to užil. Tohle chcíplo málo hrdinů = shit, lehká kavalérie nečeká na místě na útok = shit, to je prostě

Reagovat
Talker

No právě, bojuješ proti neživý tsunami, tak před vojáky narveš co nejvíce bordelu, překážek, příkopů, aby se to rozmělnilo a nesejmulo je to automaticky. To je jako bojovat proti dothrakům a nacpat se před palisádu.

Jako já si to taky užil, jen po pár hodinách je to takové divné, že ta linka skončila takhle. Žádné obrovské revelation, Jon, jehož dějová linka byla založená na white walkerech neměl téměř žádný efekt na výsledek v tomhle dílech, překvapení v podobě Aryi, které ale bylo pro mě neuspokojivé, protože jsem čekal na Azor Ahai, three eyed ravena, že něco vyvede nebo něco podobného, ale nakonec ho jen prostě jednoduše zabila Arya.

Ale to je asi tím, že jsem sledoval ty různé teorie a čekal něco takto propracovaného.

Reagovat
Neon

Výborné zpracování bitvy pěšáci vs.vlna cunami (zde jízda) je v Outlaw king,

https://www.youtube.com/watch?v=T__RCyDjXmE

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý film a nadviazanie na statočné srdce

Reagovat
TopinB

Reagovat
technecium

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

ale tam byli v trochu jine situaci, ne? Vic casu na to si vybrat sami bojiste etc. Tady si ho teda taky vybrali, ale na vyber nemeli vubec. NEhlede na to, ze teda NK tam dali do vinku brutalni cheaty.

Reagovat
Godwinson

Souhlas, ono je to těžký, uškodilo tomu ten punc osudový, klíčový, megalomanský bitvy, no. Možná měli tuhle bitvu vyřešit podobně jako bitvu v Šeptajícím lese, nějak to taktně a dramaticky obejít Ale šlo by to velice obtížně, až nemožně a navíc by internet stejně fňukal, že není akce

Reagovat
Talker

Proč by to uškodilo? Oni by se přes to přehnali tak jako tak (ve výsledku to udělali a začali lézt na zdi), akorát by to dávalo trošku větší smysl. Přece jen mají takovou přesilu, že by to neudělalo rozdíl v samotné bitvě, ale udělalo by to rozdíl v logičnosti.

Stejně tak mohli dát louče/udělat ohně po celé délce toho pole, aby věděli, jak jsou daleko a podle toho pálili dál katapulty, šípy atd.

Reagovat
Godwinson

Měli omezený čas a omezené prostředky, tak to beru já. Stejně tak by neudělalo žádný rozdíl, kdyby Dothraci flankovali odněkud z prdele tu nemrtvou armádu, jen by to lépe vypadalo, šlo by ale jen o efekt, ale přesto se ta scéna strašně řeší. To stejně jako se najednou spousta lidí probrala ze spánku, pravděpodobně shlédli první fantasy a zjišťují, že hrdinové neumírají v bitvě stejně jako pěšáci, že se tam objevují scény, kdy se ve slowmotionu rozhlížejí s urputným výrazem po bitevním poli. Jako neomlouvám to, spousta věcí šla udělat lépe a možná logičtěji, jak říkáš, ale jsou tam nějaký okolnosti. Louče po poli je podle mě úplně nesmysl, tohle není pole před Jeruzalémem, tady ta mlha/vichřice/bouře, by ty louče okamžitě zbezvýznamnila, řekl bych

Reagovat
Talker

Myslíš tím na stavbu nebo na natočení dílu? Jako nevím, posunout to o pár desítek metrů a postavit se za to s tím, že část vojáků by byla na hradbách (2-3 řady s luky) podle mého není o tolik časově (ani materiálně) náročnější. Nejsem si jistý, jestli to bylo kolem celého hradu, ale myslím, že především ze tří stran. Takže posunout to o kus ven by nebyl problém si myslím z časového hlediska. Navíc by to bylo blíž tomu lesu, ze kterého nosili asi dřevo.

Navíc tohle není klasická fantasy, tady ti ty důležité postavy padají jako hrušky každou serii a to i ty nejvýznamnější - na začátku se zdálo, že Ned bude klíčová postava a hned chcípl, pak všichni Starkové, Baratheoni, Lannisteři, Drogo a spousta dalších . Takový Brandon má prakticky uzavřenou svoji linii, pochybuju, že pojede do kings landing nebo bude figurovat nadále v ději.

Jinak myslím ohně jako v battle of bastards, což by tam vydrželo do té vánice od NK.

Reagovat
Godwinson

Jj, s tím souhlasím.

Ale bylo jasný, že se to bude ke konci měnit a vykrystalizuje nějaká skvadra, která to víceméně potáhne do konce. Mírnili se hodně, to beru, až to bylo takový nemartinovský, na druhou stranu každou čekal strašný jatka a mně se docela líbí, že to pojali skromněji.

Mě mrzelo, že trochu vyměkli. Všechny ty smrti byly na můj vkus pomalý a nehodily se tam. Deset bodnutí, spousta pohledů, div ne velký loučení Nebylo to takový to klasický z GoTka, kde prostě najednou něco přiletí nebo se stane, brutální scéna, šok a konec. Mohli to tak udělat třeba s Mormontkou, kde s ní mohli naložit podobně jako s Oberynem, ale je to dítě, tak se zalekli.

Reagovat
Talker

To jo, mírnili se, já taky neříkám vyvraždit všechny. Ale prostě jeden z těch důležitých hráčů tam padnout mohl - uvidíme, jak to skončí a kdo tam bude klíčový, ale nevěřím, že všechny hlavní postavy (Arya, Brandon, Tyrion/Jamie atd) budou mít velký vliv na ten konec.

Ale uvidíme, jak to dopadne. Čekám na to epické finále stále (a ideálně epickou bitvu), tohle bylo ukončení jedné linie, kdy jediné překvapení bylo, že NK zabila Arya a částečně že exli oba Mormonti (čekal jsem, že jeden přežije).

Vlastně to pro mě nebyla ani úplně epická bitva. Byla to rychlá poprava všech před zdí (10 minut včetně prostřihů z krypty, Dany na drakovi), rubábí wrightů ve tmě, zabití obra malou holkou, létání na dracích tak, že toho není moc vidět...

Doufal jsem prostě v nějaký souboj Jona (nebo Aryi, na konci Mormonta nebo kohokoliv jiného) třeba proti WW (ne nutně NK), zvlášť když měli všichni valyrijskou ocel, čekal jsem že Bran předvede něco, že unsullied třeba budou chvíli držet a postupně podlehnou a ne že budou masakrování takřka okamžitě. WWs tam byli na začátku na koních, NK se prošel po bitevním poli, zalétal si, zabil Theona a pak ho zabila další malá holka.

Reagovat
Godwinson

Tak chodce odflákli, to je jasný, ti tam byli úplně na hovno. Holt na detaily poslouží knížky, doufám. Teď docela vyčistili stůl a mají relativně dost času a přímou cestu k cíli, takže čekám zvraty a zajímavý tři díly. S tím smutným koncem, který očekávám :-)

Reagovat
Talker

Chodci byli extrémně odfláknutí, no.

Já nevím, co čekat. Jestli nudný konec (Dany/Jon/oba spolu na trůnu) nebo Cersei se odpálí KL wild firem spolu se všemi vyjma jedné postavy (Gendry na trůn?) nebo Cersei vyhraje...? Co čekáš ty jako smutný konec?

Je škoda, že neukončili GoT obráceně - 7. serie vyřešit Cersei a následně poslední bitva o to, jestli na trůně bude sedět NK nebo někdo živí. Ideálně někde, kde je více světla.

Já teď vlastně ani nevím, kdo za sever bude bojovat. Logicky by jim mělo zůstat na základě toho masakru v prvních 10 minutách bitvy tak 100-200 lidí (z toho 20 hlavních a vedlejších postav). Jako jestli se připojí riverrun a Dorne (asi jediné netknutá armáda ve westerosu?), i když napasovat tam Dorne když všechny hlavní i vedlejší postavy z oblasti vychcípaly mi přijde mimo. Takže zůstává Riverrun (Tullies?), pár stovek lidí, co přežilo Winterfell (na severu nikdo moc nezůstává, nejdříve Rob, battle of bastards, winterrun), Vale poslal armádu taky, ti toho moc neposkytnou, tipl bych, že iron islanders odjeli většinově za Cersei, takže logicky tam nezůstává moc lidí.

Očekávám, že další epizoda bude takový filler, kde se budou dávat dokupy a cestovat a všechno zůstane na poslední 2 epizody.

Reagovat
Godwinson

Já úplně nevím, co očekávat. Jako opravdu smutný konec vidím jen to odpálení Králova přístaviště. Těžko říct.

Za sever by asi mohl bojovat House Glover, ti tuším s Daenarys bojovat nechtěli, třeba se to může změnit. Ty zbytky armády, tam jsem trochu zklamanej z traileru na další díl, Neposkvrnění by tam v podstatě žádní být neměli a byli, ale to je detail. A vlastně jak píšeš, Edmure s tou armádou Tullyů.

Pro mě bude ideální, když Creative Assembly koupí GoT licenci a udělají Total War hru, časem

Reagovat
Counter

Tyjo, to by bylo zajímavé Total War žeru dlouhodobě, i ty Warhammery mě chytily, i když doteď šel celý tenhle lore úplně mimo mě.

Reagovat
Godwinson

Právě, já to měl stejný a teď je pro mě druhej Warhammer nejoblíbenější díl. Jim bych věřil, že by z toho udělali neskutečnou bombu a takovou víru už mám dnes v málo co

Reagovat
Counter

Ale přijde mi, že u těch historických šli naopak dolů. Brittaniu jsem ani nehrál, jak má bídné recenze, a Three Kingdoms taky nevypadá nic moc.

Reagovat
Godwinson

Pravda, už s Romem 2 jsem měl problém (byť jako hra je asi parádní a obsah a úpravy dělali strašně dlouho po vydání, fakt tomu věnovali spoustu péče), ale zase u Shoguna 2 jsem měl to samý, co píšeš, netěšil jsem se, Japonsko mě moc netankovalo a nakonec jsem to hrál rád a bylo to fajn, to samý očekávám od Three Kingdoms, resp musím, mám to už asi půl rok předobjednaný v nějaký lepší edici

Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Zatím nejlepší možná verze je Crusader Kings 2, což ale k těm rodům sedí jak prdel na hrnec

Reagovat
Godwinson

Na to jsem slyšel velkou chválu, ale zatím to šlo mimo mě. A asi půjde dál

Reagovat
TopinB

Je to hra od Paradoxu, takže jak to člověk pochopí, tak je to skvělé. Do té doby je tam hodně šílená learning curve Ale imho to stojí za to

Reagovat
Godwinson

Jj, do jejich her jsem zatím moc nepronikl, pořád jsem to odkládal, za to se stydím Šetřil jsem si to teď na Imperatora a ten zase prý moc dobře nedopadl, uvidíme

Reagovat
TopinB

Imperatora mám a nadmíru spokojený, jenom je to klasický Paradox, takže možná lepší počkat na slevy ať si k tomu můžeš koupit i DLCčka. Oni vždycky vydají dobrou hru, a pak přidávají nové mechaniky a styly skrz DLCčka (U CK2 například DLC Sword of Islam, co ti umožnilo hrát za muslimské národy se spoustou nových interakcí pro ně, takže úplně jiný playthrough než křesťani, to samé s pohanama v Old Gods).

Osobně se mi do nich nejlépe dostalo skrz právě CK2, protože člověk se nemusií soustředit na až tolik věcí naráz jako třeba u EU4 nebo HoI4. Imperatora zatím nemám dost nahraného, ale jednoduše to nevypadá

Reagovat
Godwinson

To zní fajn. Jsi mě nahlodal, že bych to možná zkusil s CK2, přeci jen ty jejich hry stárnou pomalu, díky tomu stylu

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

CK2 mě bavilo, ale pak se mi stalo, že můj skromný španělský král dostal od papeže po úspěšné křížové výpravě do vínku celý balkánský poloostrov, veškerá šlechta se rázem vzbouřila, že schraňuju miliony titulů a nebylo úniku

Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Já s TW skončil s Rome 2, to byla tak posraná hra, která se nedala pořádně hrát ještě o půl roku později (stačí mass archers a covering army a dobudeš všechno, co je po cestě). Od té chvíle jsem si žádnou nekoupil ani nehrál.

Reagovat
Counter

Oba Warhammery jsou supr. Moc se mi na nich líbí znovuhratelnost, každý "národ" je tam skutečně jiný a nejde jen o reskin jedněch a těch samých jednotek, i celá ekonomika a kampaň u nich bývá odlišná. Např. Vampire Lords nemají žádné střelecké jednotky, ale po vzoru NK mají luxusní replenishment, Brettonia je národ vidláků s luxusní jízdou, Dwarves zase nemají žádnou jízdu atd. A do toho čarodějové s všemožnými kouzly, generálové s vlastními questy, jimž jde upravovat výzbroj... Na tomhle si tvůrci vážně dali záležet, je to jedna z mála her, kde mi ani nevadilo investovat do DLC.

Reagovat
Busby babes

asi tak. staci si pustit treba zrovna ten Helmuv Zleb, ze jo. A co tam prezije ustredni trojka. Nebo jejich trimfalni vyjezd na konich, kdy by jim v realu nekdo po peti metrech zarazil kopi do kone a pak je umlatili cepicema.

Reagovat
Godwinson

Já vůbec nechápu, proč se Helmův žleb bere jako měřítko. Čtu to všude a ještě jsem to nepochopil

Reagovat
Busby babes

protoze tvurci rekli, ze to bude delsi nez bitva o Helmuv Zleb. Ale tady to dost lidi vzalo tak, ze rekli, ze to bude lepsi...

Reagovat
Godwinson

Takže nějakej random výrok Já kdyby se mluvilo o nejlepších filmových bitvách, bych měl Helmův žleb docela vzadu

Reagovat
Busby babes

no oni proste rikali, ze v tomhle dile bude jedna z nejvetsich bitev, ze to bude delsi nez ta ve Dvou vezich, ktera trvala 40 minut. Nic vic jinak ve spojistosti s LOTR myslim nezminili. Ale klidne at me nekdo opravi, pokud to nejak jeste rozvedli...

Reagovat
Counter

Ten výjezd byl hodně přitažený za vlasy, ale aspoň se to dá brát jako nějaký moment překvapení. Jinak jde spíš o to, že přední postavy v LOTRovi jsou prostě vykreslené jako legendární válečníci, zatímco tady je Jaime s levačkou tak max. lehký nadprůměr, Sam hluboký podprůměr, takový Davos nebude o moc lepší atd. Nemají nárok tohle přežít, obzvláště když tisíce daleko kvalitnějších bojovníků vedle nich padají jak hrušky.

Reagovat
Busby babes

jasny no, ale tak ja narazel na to, ze ve fantasy svete hlavni postavy maji bonusy... vsak co vsechno taky prezil NK treba.. hajzl jeden nacheatovanej!!! I v tom Lotru hobiti kosi vsechny, pritom drzi mec prvne v ruce a tak... ale ok.

me treba sralo vic to, jak tam byla Dany a draci vicemene k hovnu no... tam mohli udelat taborak z te nastoupene jednotky a NK si to pak mohl pinkat leda tak sam o zed.

Reagovat
Counter

Pravda, když kámen hozený hobitem sejme Skuruta v plné zbroji, je už možné úplně všechno

S draky naprostý souhlas. Byla tam strašná spousta divných momentů, nepůsobilo to "uvěřitelně" a nedokázalo mě to tím pádem vtáhnout do sebe. Výjimka byla Arya, během její hry na schovku v knihovně jsem ani nedýchal

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

k tem vice radam rpikopu, tam bych uplne nevidel problem. Malo casu, malo materialu etc. Tohle logicky smysl i dava.

Reagovat
TopinB

Ale zase, proč ne o něco dál od hradu a postavit se mezi hrad a příkop místo před příkop? Jako jo, udělalo by to hovno, ale vypadalo by to o něco málo uvěřitelnějc, a ne, že celé velitelství bylo po neúspěšné lobotomii

Reagovat
Counter

Viděls někdy, že v první linii jsou katapulty, za nimi pěchota a za ní příkop? Mně to přijde strašně uhozené.

Reagovat
Busby babes

veli jim zenska....

Reagovat
smazaný uživatel

pff, dany dobyla mesto s peti lidmi

Reagovat
Counter

Stálo jich tam kolem stolku s figurkami milion, v podstatě elita Westerosu... a takový trapas

Reagovat
Busby babes

coz muze byt i trochu realne. Ve valce se vzdycky vsechno posere.

Reagovat
Counter

Akorát tady bych dal ruku do ohně za to, že k nim NK nastrčil sabotéra, protože to až není možné, co za zhovadilý plán vymysleli

Reagovat
smazaný uživatel

to spis jon, ten snad jeste nikdy nemel normalni taktiku, jakoze chtel bych videt, co by mu na to rekl Rob

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

(teda v serialu, v knizce mel, ale uz si to moc nepamatuju, skvelou obranu castle black)

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Talker

Nejprve spokojenost, teď, po pár hodinách takový nejistý závěr.

1) Vůbec nevím, kdo všechno chcípl a kdo přežil.

2) Azor Ahai teda neexistuje? Tahle část proroctví vyšuměla kompletně?

3) Trošku chybělo nějaké velké překvapení.

4) Trošku jsem očekával, že NK bude mít nějaké rozuzlení s Branem, ne že na něj bude půl minuty koukat a exne.

5) Ta bitva byla divná. Během prvních 5-10 minut zmasakrují desítky tisíc vojáků před branami, následně přelezou hradby, probourají bránu, zmasakrují další kotel lidí a člověk by čekal, že to dopadne jako World war Z v jeruzalémě, kde během pár minut kompletně odrovnají úplně veškeré osazenstvo hradu (zvlášť když je relativně malý) a nepřežije nikdo.

Místo toho následně 20 minut nahánějí lidi po hradě postupně a nejsou schopní je sejmout.

Jako je vidět, že to není prostě podle knížek a jde o nějaký alternativní konec.

Reagovat
Busby babes

ad 3) Arya? Jasne, tim jak ji Melisandra vyslala to vygradovani trochu chybelo, ale prekvapko to imho bylo velky.

ad ty proroctvi... no oni ten dej postupem zacli dost redukovat a tohle bylo imho jedno z nich. I kdyz tam o tom tak nejak porad mluvi, uz se to imho ze serialu neda vylozit jako Azor Ahai, ale proste nejakej vyvolenej bojovnik, za kteryho budes moct dosadit kohokoliv... Navic tech proroctvi je tam vic... v serialu to imho tak zduraznovany nebylo, hlavne v tech pozdejsich seriich, kdy Melisandra zjistila, ze puvodne vsadila na blbyho kone...

Reagovat
smazaný uživatel

Imho celkom dosť imho na jeden imho príspevok

Reagovat
Busby babes

souhlasim.

Reagovat
Shevchenko

Překvápko to právě nebyl vůbec.

Reagovat
Busby babes

pokud si daval pozor ve treti serii tak asi ne tolik no.

Reagovat
Ondiis

Co mi ušlo ve třetí sérii?

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Mimalu

tak modré oči má i Daenerys

Reagovat
Ondiis

nebo Tormund

Reagovat
Mimalu

a vlastně i Malíček v seriálu měl modré oči

Reagovat
Ondiis

Jako, tohle jsem si pamatoval, ale měl jsem zato, že jde jen o její faceless phase

Reagovat
ADM

Pár výstižných komentárov z internetu

Where to begin... this was gradually built up to be the best episode to date in the history of Game of Thrones. I genuinely thought Daenerys, Jaime, Brienne, Sansa and Tyrion were all going to die. The tension, the suspense, the fear, the paranoia, it was all there... and then the ending came.

How could anyone think Arya killing the Night King was a logical, satisfying conclusion to what is the most essential plot line of this story?

She had no way to reach the Night King, there is no way she could have ran past the wights or jumped from the walls to the Weirwood tree.

This means the Azor Ahai prophecy was for nothing. The whole build up for the Lightbringer to kill the Night King was ultimately pointless and a side-tracking device to distract you from an otherwise dull and nonsensical ending. What was the point of Jon Snow's resurrection if he didn't have a 1v1 with the NK? Nothing. Fanservice.

____________________

Game of thrones doesn't usually take the easy way out, but it did, Wow, what a shame, thats all I'm going to say. What is the use of the other white walkers?What is the use of dothrakie riding suicide? What is the purpose of the night king waiting there,staring at Bran until Arya abrubtly showed up from not being even noticed.Guess I'll just have to see where they go from here, but my hopes won't be as high as they once were for this show. Managed to ruin the whole season with just one senseless episode for me...

______________

Season after season they've been tantalizing us with the connection between the Night King and Bran... and up until the last 10 minutes of this episode you think the Night King can't be defeated like the rest of the walkers and the dead... until out of the blue, Arya gets past all the Night King's generals/an entire group of the dead and leaps up and stabs him through his armor? Really? It would have been so much more impactful if the Night King had actually killed Arya when she jumped out, and Bran had killed him using their shared connection/power. This was a perfect opportunity for another crazy/clever Hodor/Hold the Door twist that would have given so much more depth to the Night King and to his defeat. Bran has been silent and full of secrets for so long - but I was convinced he wasn't totally useless and he was saving everything for this scene and this moment. Disappointing.

________________

Who cares about seasons of buildup, let's just have Arya kill the night king

_______________

Ako tú Aryu ešte možno pochopím, ak to zase uhrajú na nejakú ukradnutú tvár bla bla. Ale tie plot holes sú tak jasné a všetko to sklamanie divákov z rýchleho konca NK museli byť tak očakávateľné, že sám presrtávam veriť tomu, že NK je definitívne uzavretý. Alebo len dúfam?

Reagovat
blade115

"What was the point of Jon Snow's resurrection if he didn't have a 1v1 with the NK? Nothing. Fanservice. "

Reagovat
vilp

Tak zase Jon je důvod, proč na Winterfell přišla Dany, její vojska a draci, to mi přijde ok. Na druhou stranu nebýt jeho, asi by nepadla zeď. Už jen kvůli tomu to moc nedává logiku.

Reagovat
blade115

No právě, NK by vůbec neměl draka.

Reagovat
Gazdo

No bohvie ci inak Jon Snow prezil. V knihach skoncil zabity zrovna Nocnou hliadkou a na vychode sa vylodil zrovna mlady Aegon. Ci nahodou tvorcovia neskombinovali tie postavy

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Hokaido

Jsem si jistej, že NK je definitivně uzavřený.

Reagovat
ADM

Jo no, nezostáva čas

Reagovat
Ed_Hazard

Ja tomu nechcem veriť. Cersei nie je súper pre nich. Čo tam ako chcú robiť zostávajúce časti? Musí prísť nejaký mindfuck, inak by bol záver tohoto seriálu len velmi velký vtip.

Reagovat
blade115

Možná se teď někde GRRM tlemí, jak nakecal D&D trapný konec a masterpiece si nechal pro sebe. Pls ať je to pravda.

Reagovat
Hokaido

To mi jediný dělá trochu radost. Snad dopíše knihy a konečně se pořádně oddělí od seriálu. My budeme mít svůj uspokojivej konec, HBO svoje peníze, a všichni budou šťastní.

Reagovat
blade115

Si možná trochu otestoval reakce fanoušků a teď se podle toho bude moct zařídit.

Reagovat
ADM

Konecne sa poriadne oddeli od serialu?

No doteraz ho serial len kopiroval, to je trosku cudna veta

Reagovat
Mimalu

a nebo horlivě začíná všechno přepisovat

Reagovat
ADM

Takže sa toho vážne nedožije.

Reagovat
C-M@ster

Je mu 70 a nemá ani předposlední knihu.

Jestli má v hlavě masterpiece, vezme si ho nejspíš do hrobu.

Reagovat
blade115

Jj, to už jsme tu řešili několikrát. Není skoro žádná šance, aby to dopsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to má dopsaný.

Reagovat
vodka

podle mě sám neví, jak to všechno uzavřít

Reagovat
Alan_Shearer

Obrovsky zklamani.

Reagovat
EXoRcIsT

Dost sklamanie ta bitka uplne nelogicke poslanie lahkej jazdy rovno na armadu nepriatela . Katapulty vystrelili asi tak raz . Okolo hradu mali vykopat priekopy a zapalit dalej branit hradby a liat na protivnika smolu a ohen . Ale sak naco ked mozem celu armadu vystavit pred hraby kde je zranitelna a lahko sa da obist . A kto tam vlastne umrel len Lyanna ( zaco by som im ruky dolamal ) a Theon . A NK zabili celkom lahko tam mali skor spravit nejaku finalny suboj pri tom strome kde by sa NK dostal iba s WK a proti nim by stali hlavny hrdinovia kde by polka padla a nakoniec by ho sundali tak sa vlastne z najvacsej hrozby pre cely svet musi clovek len smiat lebo skaza postihla iba sever a dalsich 6 kralovstiev ostala nedotknutych

Reagovat
EXoRcIsT

Alebo mali zapojit WW do bitky kde by sa na nich hrdinovia zameriavali a tak by postupne zmensovali NK armadu

Reagovat
Counter

Přesně, chtělo to zkrátka nějakou aspoň trochu inteligentní týmovou práci, místo toho se jen kamera točila mezi individualitami, které stojí na místě a sekají do všeho okolo.

Reagovat
vilp

Reagovat
technecium

Já jsem třeba čekal, že to, že každý velitel části armády má u sebe valirijskou zbraň je kvůli tomu, že budou stát proti chodcům jakožto velitelům wightů, ale takhle?

Reagovat
ADM

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

v podstate to bylo jak avengers bitva, akorat, ze tady ty postavy ani nemaji zadne schopnosti, aby vsechno mely prezit a ani to nebylo tak epicky natoceno..

Reagovat
vilp

Hlavně Jaime najednou vypadal v lepší formě než na začátku seriálu.

Reagovat
Counter

A co teprve Davos nebo Sam...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyužitý potenciál, jedině tak se dá podle mě popsat ta poslední epizoda. Desítky fan fikcí byli mnohem zajímavější a logičtější průběh než co se stalo tady. NK čekal tisíce let na tento útok a teď nechá pár hodin co by zabralo dočíštění Winterfallu riskovat jeho smrt ?

Dobrý konec rozlišuje top seriály a ty nejlepší z nejlepších a prozatím je tato série velkým zklamáním a rozhodně se ani nepřibližuje sériím před touto.

Jestli vymysleli nějaké dobré vyústění války s Cersei a kvůli tomu se musel NK takto odbít, možná to i pochopím, ale s tím jak šel děj bez knižní předlohy do kopru si myslím že pravděpodobnost je velmi malá a spíše bude jenom další zklamání.

Reagovat
vilp

Cersei nakonec podle mě udělá to stejný, co chtěl před dobytím Mad King, než ho Jaime probodl. King's Landing 100% vyletí do vzduchu.

Reagovat
EXoRcIsT

to zachrania len tak ze Jon ani Daenerys nebudu krali ale ostane tam Cersei . Inak to skonci fakt velmi priehladne nato cim kadesi bol GOT

Reagovat
smazaný uživatel

imp 23.04.2019 16:09#

No ne, ja tu tipovacku chapu tak, ze se tyka pouze pristiho dilu. Nejak nechapu proc by mel NK umirat takhle brzo.

https://youtu.be/nCsVOO_3EUU

Reagovat
vilp

Já tomu věřil kvůli tempu, který GoT nasadilo... aneb nudný dialogy nebo velká jízda, přeskakování a teleportace. A jakmile takhle snadno sfoukli Dothraky, tak to byla tutovka.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

jste me uplne zvyklali vcera vecer jsem to jeste menil, ze prezije (plus jsem teda jeste nekde cetl, ze neco uniklo a je jiste, ze bude v dalsim dile)

Reagovat
technecium

NK? Jak by mohl být v dalším díle?

Reagovat
smazaný uživatel

cetl jsem to pred tou epizodou.. a na zaklade toho zmenil tipovacku

Reagovat
technecium

Jo já myslel, že to teď někde někdo psal

Reagovat
patas92

Však jsem ti to vysvětlit ještě ten den

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, dobre si to trefil.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nikikrew

Btw ohladom tej tipovacky :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1455akfK92cx6f8C8bRrPkgxDtwRB-0oJ7pWDbA_vfIM/edit#gid=0

Ja si to nedokazem ani zratat ( pocitajme 1 bod za spravnu odpoved pri postave) pretoze nie som si isty ci prezili alebo nie

Reagovat
vilp

Jonův drak taky padl, ne? I Ghost.

Reagovat
EXoRcIsT

obaja su v traileri na dalsiu epizodu

Reagovat
vilp

Ok.

Reagovat
Trand

A kde? Já je nenašel.

Reagovat
Counter

Drogon tam je opakovaně a Rhaegal se tam taky proletí.

Reagovat
Trand

Já myslel, že je řeč o Ghostovi.

Reagovat
Counter

Aha Ghosta jsem tam taky nezahlídnul, ale na netu jsem někde viděl, že to měl přežít. Na druhou stranu, nedělejme si zbytečné naděje, stejně na něj není rozpočet

Reagovat
ADM

Je v ukáže na dalšiu časť

Reagovat
Counter

Už jsem ho zahlídnul

Reagovat
ADM

To by si chcel moc od tých alibistov

Reagovat
vilp

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
mickey mouse

Všechno vedlejší a nepodstatné postavy, které nikomu chybět nebudou. Jak jsem říkal několikrát, scénaristi přišli o koule.

Reagovat
Hokaido

Třeba Theon nebyl nudná postava. Naopak byl jedna z nejzajímavějších postav, mistrovský dílo od GRRM.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Theon bude jedna z mála věcí, kterou kritika tohoto dílu nezastihne, jeho příběh byl podle mě ukončen velmi dobře. Ikdyž ten finální kamikaze výpad si teda mohl odpustit...

Reagovat
Counter

Kdyby aspoň nějak pomohl Arye...

Reagovat
Gazdo

ten vypad bol taky americky no

Reagovat
vodka

Reagovat
Mimalu

hmm, nakonec slušná úspěšnost, ale to je spíše ostuda pro tvůrce než pochvala pro mě

Reagovat
TopinB

18 z 27 a NK jsem trefil

Reagovat
blade115

19 !!

Reagovat
TopinB

Ale Night Kinga netrefils, a o to tu jde

Reagovat
patas92

(Asi) 22

Reagovat
Godwinson

Za mě dobrý, užil jsem si to víc než pár hodin před tím Avengers za méně než polovinu času

Reagovat
ADM

Som celkom zvedavy, aky zaver maju nachystany pre Jona, pretoze v tejto epizode ani nemusel byt.

Reagovat
technecium

Reagovat
ADM

Ale keď sa to tak vezme po tejto epizóde, linka s NK a WW tam nemusela byť nakoniec vôbec....

Reagovat
vilp

Btw. jaký byly nejlepší teorie, jak může NK padnout?

Reagovat
technecium

Mně se líbila teorie, že Bran je NK

Reagovat
ADM

Motivácia NK zabiť Brana, pretože je "this world's memory" bez akýchkoľvek ďalších vysvetlení, je teda tiež hodne silná....

Reagovat
smazaný uživatel

Si neppzeral 7. sériu? Tam bolo tým posledným dieťaťom lesa vysvetlene, že prečo NK deti lesa stvorili a že sa im vymkol spod kontroly a pokračuje v tom, prečo bol stvorený.

Reagovat
ADM

No pamatám ale asi mi uniká, prečo tak akútne potrebuje vlastnoručne zabiť Brana. To tam bolo?

Reagovat
Mimalu

to zas bylo v minulém dílu, NK chce zničit svět a Bran je paměť lidstva

Reagovat
ADM

Však ja viem

Ale tebe to akože stačí? No jo, musí zabiť Brana, lebo Bran je predsa world's memory. A čo že je world's memory? Čo s tým akože dokáže? Vráti čas?

Reagovat
Mimalu

Tak stačí, mně vadí spousta nelogických věcí které zejména v posledních řadách vznikly, ale zrovna toto dokážu nějak překousnout. To že bytost s nadpřirozenou sílou se snaží zničit někoho rozdílně obdařeného mi zas za takový fail nepřijde, navíc pořád mají prostor to dovysvětlit

Reagovat
technecium

A proč chce zničit svět? Proč to zkouší už podruhé zrovna teď?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo doteraz sa nemohol dostať cez the Wall, tam bolo kúzlo, cez ktoré mu nešlo prejsť.

Reagovat
Mimalu

tak NK byl stvořený Dětmi lesa proti lidem, akorát se jim to trochu vymklo. Útočí teď díky tomu, že mohl se svou armádou překonat zeď

Reagovat
Counter

Když už ho takhle stupidně musela zabít Arya, měli to tvůrci aspoň zaobalit tak, aby NK sejmula tou svou novou zbraní, kterou jí na objednávku vyrobil Gendry. Přijde mi frustrující, že ta hůl jí vydržela sotva pár minut.

Reagovat
Godwinson

Tak kolem tý dýky se to vlastně celé točí, takže to bych neviděl jako problém.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
patas92

Reagovat
ADM

A v podstate jej ju dal sám Bran v minulej sérii..

Reagovat
ADM

Aha, už to je dole

Reagovat
vilp

Tu dýku ji dal Bran, teď dost koluje na netu, ze věděl proč.

Reagovat
vodka

Reagovat
ADM

To čo za sračky rozprávali scenáristi v tom seriály "making of" ?

Že Arya odchádza z hradu a nikto nevie prečo, až kým sa to nestane... ?

A teda, že už zhruba 3 roky vedeli, že Arya bude tá, ktorá skoncuje s NK. Že Jon bol vždy tým záchrancom a tentokrát im to neprišlo správne

Čiže s NK je naozaj koniec. Tak to je už deifinívne úder pre mňa...

Reagovat
technecium

Oživení Jona byl jediný způsob, jak ospravedlnit jeho odchod z noční hlídky a rozvinout jeho Targaryanskou linku, proti tomu nic nemám.

Reagovat
technecium

Vedle

Reagovat
ADM

To mala asi byť reakcia vyššie, ale vlastne dobrý point sám som nad tým minule uvažoval a teraz ma to ani nenapadlo..

Reagovat
vilp

Přesně, spojil led a oheň. Akorát, jak už jsem psal, se mi zdá uhozený, že ho pán světla oživí, aby kvůli němu mohla padnout zeď. To mělo jít podle mě na triko Brana, jako tehdy v té jeskyni před smrtí Hodora.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď arya nezabila night kinga

Reagovat
ADM

Hmm, máš nejaké info navyše?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, zabila, ja som myslel, že to bran chytil tú dýku

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Tak to sorry za spoiler chlape

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, v pohode, ja som nedychal pri tej scéne a naozaj sa mi zdalo, že tú dýku chytil Bran, som si to pustil ešte raz a bola to Arya.

Reagovat
Counter

Přišlo mi to podobně stupidní jako celý díl no. Už jen to prohlášení, že Dany udělá zásadní chybu, když se po zdecimování Dothraků vrhne s Drogonem na bojiště... Jako kde jinde by ti draci sakra měli být

Reagovat
ADM

Zapálili trench, mrŕtvi sa im tam zoradili do radu, ale tých dvoch na drakoch nenapadne im tam poslať trošku ohňa? tiež ok

Reagovat
Godwinson

Však tam oheň posílali.

Reagovat
ADM

Nie, keď sa im všetci mŕtvi zoradili pred ten zapálený trench a čakali, tak tam draci vôbec nešli. Neviem čo za verzie ste vy ľudia sledovali

Reagovat
Godwinson

Čas 28:00, chtělo by to méně hatu a pozorněji sledovat

Reagovat
ADM

ok sorry, tie dva polsekundové zábery mi naozaj ušli. každopádne som myslel páliť ich priamo pri tej hranici, aby tam vznikal väčší oheň pri hradbách, nie 100 metrov od hradu

Reagovat
Godwinson

Já jen, že tohle hledání chybek tady holt nevyšlo Určitě by ti toho pálení dopřáli víc, ale museli střihnout jinam, aby se vešli do stopáže

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale v te chvili byly v te snehove vanici ne? ja jsem vubec rad, ze dany je zapalovala aspon predtim, cekal jsem to jeste debilnejsi, ze budou hlidat brana

Reagovat
ADM

Nie, John tam sedel na hradbách napr no a Danny mala 2 zábery niekoľko desiatok metrov od hradu ... aby som bol fer

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ja draky zredukoval na dany, protoze ta jedina je obcas logicky i pouzila. jon na hradbach by si klidne zaslouzil meme ve stylu i have the high ground

Reagovat
Counter

Podle tvůrců tím udělala chybu a narušila domluvené plány

Reagovat
Busby babes

nebo kdy pak lezli na ty hradby...

Reagovat
Counter

Když lezli na hradby, tak tak byly zavěšené takové velké ozubené válce. Myslel jsem, že taky nebudou jen na okrasu.

Reagovat
vilp

Mně Arya každopádně smysl dává, je na to vycvičená, ti bez tváře nejsou obyčejní lidi, plus slouží Bohu smrti. Akorát to provedení tragédie no.

Reagovat
smazaný uživatel

Finalni bossove teda Cersei/Euron. Trapny. Doufam, ze se to vyresi rychle a opravdovej zaverecnej konflikt bude Jon vs Dany.

Reagovat
ADM

A ešte ma napadlo, že som od Brana čakal nejaké ovládnutie mrtvych, tak ako to robil s Hodorom, napr toho ich obra že by poslal proti nim. Na čo tam ted ten Bran je? Dozvieme sa to ešte?

Možno bol účel tvorcov naservírovať nám v strede série takýto koniec, ktorý nikoho neuspokojí, a napália to naplno až na samotný záver

Reagovat
EXoRcIsT

bran tam je nato aby vyzeral ako pedofil cely cas len kukal do blba a mal uchylne poznamky ako pri sanse

Reagovat
Baronne

Reagovat
Gazdo

Tvl ty ides a to si este neviem predstavitze by nejaku hlavnu postavu hral Coutinho

Reagovat
fenixLFC

jj to urcite

Reagovat
technecium

Martin jim beztak nakecal Aryu a tenhle konec, aby až ten seriál skončí řekl, že to má úplně jinak a líp, vydává tenhle rok Winds of Winter a hned za ním už dopsany Dream of Spring a kdo chce, ať kupuje jeho knihy a přečte si to.

Reagovat
smazaný uživatel

>vydává tenhle rok Winds of Winter a hned za ním už dopsany Dream of Spring

ahahahahahaaa

Reagovat
Hokaido

Na to mě napadá jen:

Oh, sweet summer child...

Reagovat
Cizinkx

Sorry ale takhle tupý díl jsem teda nečekal. Teda čekal už po vyhlášení jak to bude obří masakrální bla bla bla. Mi jedna strana v hlavě říkala, že to dopadne katastrofálně. Opravdu po shlédnutí toho to dílu, jsem krasně zavzpomínal na staré got díly, jak mě to bralo, jak jsem to žral minutu po minutě. Tady od začátku jsem nevěděl co mě tam baví. Všechno tupé, nelogické, odfláklé. A konec mě totálně znechutil o to víc, kor při ještě tak tupé smrti Theona. A uzavření linky s NK? To měl být jako vtip? .

Reagovat
Cizinkx

A to hodnocení toho dílu? Jako Vážně? To už jsou ty fanboys, tak z magoření, že se spokojí s absolutním průměrem. A vynáší to do nebes? Nechápu.

Reagovat
technecium

Já jsem dospěl k názoru, že se ten díl obecně líbil lidem, kteří se o to tolik nezajímají, obecně nečetli knihy atd. protože viděli další wow. A nelíbí se to lidem, co to žerou. Což je podobný jako třeba s Hobitem

Reagovat
ADM

Presne tak, kamarát je z toho uplne na vetvy a písal mi, že to bolo epickéééé

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Nejsou nijak vázaný na ten příběh, atmosféru, svět. Chtěj jenom akci a aby tam jejich oblíbený postavy udělaly něco cool.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vždyť tam už je tolik rozporů mezi knihou a seriálem, že se to nedá brát na stejnou úroveň.. knížka je mnohem lepší a škoda, že nebude konec.. seriál beru jako chill na kterej kouknu s přítelkyní a baví mě to.

Reagovat
Hokaido

Dřív to bylo úplně jinde. Bohužel. Ale je to trochu daň za to, že se proběh musí nějak uzavřít.

Já pozvolna koukám na celý GoT znova a zrovna včera jsem viděl epizodu s Tyrionovým soudem za vraždu Joffreyho. Ten jeho závěrečný proslov je něco dokonalýho, plus hudba, výrazy herců (hlavně samotného Petera, který ty poslední věty skoro až zpívá)... Dokonalost. Tohle dělalo Hru o trůny Hrou o trůny, ne drahý CGI a levný dialogy.

Reagovat
smazaný uživatel

Sákra, líp bych to neřekl

Reagovat
Counter

Taky to zrovna projíždím Prvních pět sérií pecka, pak přijde šestá a hned v prvním díle si říkám, jak je to prošpikované nesmysly.

Reagovat
ADM

No ale posledné dva diely 6. serie su asi to najlepšie. Hlavne čo sa týka emočných vyvrcholení pre mňa..

Reagovat
Counter

I šestá série měla samozřejmě výborné momenty, ale beru to tak, že předešlé řady šlo dělat podle knih se vším všudy, zatímco ty závěrečné už si dělají sami a mají od Martina jen nějaký základní mustr.

Reagovat
ADM

Inak celkovo každý jeden záber s Tywinom, toho neprekonal nikto..

Reagovat
blade115

Tywin byl super postava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
vilp

Reagovat
Counter

Tywin byl velký držák, Charles Dance je nejen skvělý herec, ale má i parádní hlas. Za celou dobu v podstatě neudělal jediný rychlý pohyb, ale stejně jsi u každé scény s ním ani nedutal

Reagovat
ADM

S prehľadom úplne najlepšia a najobľúbenejšia postava celého GoT

https://www.youtube.com/watch?v=lMXJlUIQP94

https://www.youtube.com/watch?v=tk5hKomP4MA

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

ale i to cgi se tehdy dokazalo pouzit umne (hold the door, blackwater)

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

mel to byt theon, kdo ho zabije... takhle to bylo fakt deus ex machina. pozitiva: melisandra, missandei a jeji setreni sansy, clegane+arya uteky, ten song na konci, i kdyz samotny zaver te sceny spatny.

tezko rict, jestli za to muze sapochnik nebo weiss s benniofem, ale zase (jako u bitvy bastardu) si neodpustili uplne nelogicke veci. dost mi teda vadila i ta tma, ve ktere nebylo chvilemi nic videt. smutne, ale i s neporovnatelnym rozpoctem blackwater porad neprekonana.. a teda musim rict, ze uplne nesnasim ty jeho zabery chaosu a chvile, kdy postavy behem bitvy zamyslene hledi. vubec to nejde dohromady, kdy na jednu stranu postava nevidi vubec nic a muze ji zabit cokoli a na druhou stranu chvili potom ma minuty casu obdivovat, vsechno okolo a nic nedelat a i ten chaos se da imo vyjadrit mnohem lepe nez neprehlednym rychlostrihem.

Reagovat
ADM

But you will fly..

https://www.youtube.com/watch?v=DE6qT8OckB0

And so he did. Takže po všetkých teóriach, ako ovládne draka, ako je možno on Night Kingom, si nakoniec zalietal prostredníctvom pár vrán? shiiiiiet

Ale však sa vravelo, že natočia niekoľko alternatívnych záverov kvôli únikom nie? Možno nám prehrali nejaký debilný záver a večer to opravia

Reagovat
blade115

Jaký to vůbec mělo smysl, že se podíval přes ty havrany?

Reagovat
ADM

No s takýmto koncom nedáva význam celý Bran ...či tam bol len preto, aby potvrdil, že Jon je Targaryen, lebo Sam sa opúšťal v Citadele? Preto stále neverím takémuto koncu...

Reagovat
ADM

A v hlave si nahrávam tým, že NK tak dlho pozeral na Brana, kym sa rozhodol konať. Akoby váhal, čo sa stane, keď ho zabije

Reagovat
blade115

No jako vypadá to tak. Já třeba čekal nějaký souboj "v mysli". Bran by ho porazil v tom svém světě, Jon fyzicky. Tohle je prostě až moc easy. Na druhou stranu - Bran opravdu žádnou velkou moc nemá. Vidí a slyší všechno, ale "nic víc". Někdo ho tu srovnával s Thanosem, ale to je úplně mimo. Alespoň podle seriálové verze.

To je třeba další (ale už dlouho očekávané zklamání) - čekal jsem, že Bran by mohl být ten, kvůli kterému se zbláznil Mad King. Ten přišel o rozum, protože údajně slyšel hlasy. To beru jako další promarněnou možnost, jak tam vložit něco, co by bylo "wow" a uspokojivé i pro zažranější fandy, ne jen pro ten plebs, co zhlédne epizodu a nijak se o tom nezamýšlí.

Reagovat
ADM

To s tým Mad Kingom som tiež čakal, navyše neboli vysvetlené ani tie obrazce no, alebo to je také simple, že to robili Children of Forest tak v tom pokračoval aj Night King? Snáď nám tvorcovia ešte pekne zaťažia hlavy nejakým mindfuckom

Reagovat
blade115

Oni na to vážně asi nemají. Je vidět, že to celé stojí na GRRM. Oni sami by těch prvních řad ani náhodou nebyli schopni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Těžký zklamání. Hlavně i z toho, že snad všechny důležité postavily přežily (a že Theona a Joraha poslední série už nepovažuju za ty nejdůležitější), wtf?

Jediný moment, který mi fakt utkvěl paměti byl, jak NK vytrollil Snowa, když za ním běžel a oživnul všechny ty padlé kolem něho, to bylo suprový. Jinak ale těžká bída, průměr.

Reagovat
Counter

Oživení mrtvých bylo povedené, akorát to zároveň byla jedna z nejneuvěřitelnějších scén, kdy se Jon dokázal bránit v obklíčení tisícovek wightů.

Reagovat
Dr. Admess

Jo, to už ano. Tam samozřejmě měla Dany přiletět hned. Ale celkově mi tam přijde plno neuvěřitelných věcí, které jsou jak pro děti, co jsou zvyklé na happyendy. Fakt se mi v tomto směru ten díl nelíbil.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
ADM

V jednom zábere tisíc, v druhom 10, v treťom už tam je drak .. aký problém

Reagovat
TopinB

Na styl Assassin's Creed, kdy je okolo tebe 15 nepřátel, ale nevrhnou se na tebe, hezky čekají než je sejmeš jednoho po druhém

Reagovat
Counter

jj, to sedí. Akorát to do očí bije ještě víc, když ti samí nepřátelé chvíli předtím vraždili klaďasy po stovkách

Reagovat
blade115

V bitce u věže radosti sis určitě nestěžoval, když stejně debilně bojovali s Daynem.

Reagovat
smazaný uživatel

Však proti Daynemu bojovali všichni najednou.

Reagovat
blade115

Ne-e, postupně se střídali ve výpadech. Někde byl i rozbor toho boje. Bojovali, jako kdyby drželi meč poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak jinak bys to chtěl udělat?

Reagovat
technecium

Reagovat
Busby babes

Tak Dayne byl proste jina liga, trochu ucty a respektu.

Reagovat
TopinB

"In movie fights, you don't need to be extremely competent to win. You just need to be less incompetent than your foes"

Reagovat
Busby babes

v tomhle byl kdysi dobrej rozbor fightu Obiwan vs Darth Maul, kde tam komentovaly: tady ho mohl zabit, a tady, a tady... a oni tam okolo sebe tancej.

Reagovat
TopinB

Tak nějak, neskutečně mi to leze na nervy

Reagovat
smazaný uživatel

ja vlastne nechapu, jak si to muzou dovolit takto natocit.. predtim tam v pohode rozrazi stitovou hradbu neposkvrnenych, vylezou doslova po sobe pres hradby, ale ne, jona nezavali.. a nejde jen o jona stejne na tom byli vsichni vyvoleni (brienne, sam, chaime, poddick atd.) nechapu, ze to tvurcum nevadi

Reagovat
TopinB

Reagovat
nani92

nevadí to divakom, tak načo tvorcom

Reagovat
Counter

Vyloženě mi to kazí zážitek, nedovedu se do toho tolik vcítit.

Reagovat
Baronne

Zároveň tam ale byl tak zkurveně velkej potenciál udělat nějakej fight mezi Jonem a NK, vždyť tam mohli aspoň třeba pět minut šermovat, a pak teda když by byl NK v úzkých tak mohl začít přivolávat (třeba).. Tohle mě mrzí asi ze všeho nejvíc..

Reagovat
smazaný uživatel

GoT se inspirovala SW. Vymyslela tajemneho, uhranciveho zaporaka, kterej lidi bavi a zajima, zajima je jeho origin, jeho motivace, co tim sleduje, o co mu jde. Pak ale tvurcum dojde, ze by to museli vymejslet, coz je moc namahavy, tak ho nechaj dementne sprovodit ze sveta a nazdar.

Reagovat
Cizinkx

Ne asi Snoke Hadr, a ticho po pěšině. Hlavně ho 7 serií neskutečně připravují, a ukončí to tak retardovaně, že to není ani možný. Mě by zajímalo jestli jim to nepřišlo samo blbý když to točily? Jestli si v hlavě neřekli, tohle asi nebude to ONO na co všichni čekali. Bohužel serie je krátka, a oni museli nacpat do 6 dílů vše. Čímž na sebe upletli bič jak blázen, a ted to taky za to stojí, za pěkný vyliž.

Reagovat
smazaný uživatel

snokeova smrt, ale byla perfektni promyslena scena a navic pritazlive natocena, tohle byla deus ex machina..

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Ondiis

Já nechápu jakou motivaci by lidi chtěli. On byl prostě představitel smrti a tak i činil. Někteří blázni dokonce uvažovali o tom, že jeho motivací je, že už nedostává syny od Crastera a že to bylo to, co ho drželo za zdí

Reagovat
smazaný uživatel

Ta smrt Night Kinga je tak trapná, že u toho budu muset už navždy zavírat oči. (Což dělám jen u opravdu trapných scén ). Jsem tak naštvanej celým zakončením, že se mi chce brečet. Nechápu, proč Night Kinga nemohl zabít Jon. Představoval jsem si to tak, že tam bude Jon, Beric, Jorah, Tormund, Jaime, Brienn, Sandor a svedou epický boj s Night Kingem a několika dalšími WW. To zklamaní a rozčarování je možná ještě větší, než když jsem zjistil, že Bonharta zabije v Zaklínači Ciri ( ) a ne Geralt. Teď už jenom doufat, že to ve zbývajících 3 epizodách alespoň částečně nahradí a že v knize to bude o dost lepší.

Reagovat
mickey mouse

Bonhart

Reagovat
Al Capone

Jo to je tak kdyz si lidi neco vysni a pak to neni podle nich...

Reagovat
fenixLFC

tak ta ciri dava vacsi zmysel, geralt sa s nim nemal sancu stretnut, to mi nahodou nevadilo

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel, ale tak všichni byli uvnitř hradu, tak tam třeba nějak mohl doběhnout, nebo já nevím... Prostě jsem čekal, že mu řádně vypráší kožich

Reagovat
diastan

Pořád věřím, že NK nepadl definitivně

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo mě, že tohle byl jen nějaký předvoj bílých chodců, a že ta pravá bitka teprve bude

Reagovat
diastan

Tak další taková bitva s nemrtvými už podle mě na beton v seriálu ukázaná nebude. Líbilo by se mi nějaké znovuzrození NK, ne třeba toho původního. Nevím proč, ale furt mám blbej pocit z Brana

Reagovat
Baronne

Zbývaj tři episody NK je stoprocentně mrtvej, možná se ještě tak trochu pobaví o něm s Branem, ale jinak konec..

Reagovat
diastan

Uvidíme, nemluvím o nějaké bitvě s ním, ale čekám a doufám, že ten konec nějak negativně pro živé ještě ovlivní. Ostatně, co je mrtvé nemůže nikdy zemřít Očekávám, že v tom bude mít velkou roli samotný Bran. A ono 3 díly nejsou úplně málo, s tím jak rychle skoncovali právě s NK, s Cersei to může skončit taky hodně rychle, i když tam čekám že bude zabita v KL

Reagovat
Baronne

Bran mě chvilkama taky trochu děsí , každopádně bych spíš čekal nějakou zápletku mezi Jonem a Dany třeba, než vzkříšení NK

Reagovat
Cizinkx

Kdo se chce pobavit doporučuji Facebook stránku HBO. A nasledný video k 3 dílu. Myslím že tam probíhá zaživnější bitva, jak v dnešním díle :D . Aneb když nemužeš napsat nic špatného/kritického a oprávněného na díl, protoze je to fuj fuj to se nedělá = sesypou se tam na Vás jak mouchy na hnědé :D . Hezky jsem se pobavil .

Reagovat
C-M@ster

Nemohls dát odkaz? Na stránce HBO to nevidím a na stránce Game of Thrones zas nebyly negativní recenze.

Reagovat
ADM

Reagovat
C-M@ster

Ajo CZSK

Reagovat
patas92

Hmm, jak já nejsem z těch, co by hejtili poslední 2-3 řady, tak tohle byla fakt špátenka. Na to, že se u toho plánovacího stolu minulý díl sešlo to nejlepší, co v Západozemí zbylo, tak vymysleli asi nejdebilěnšjí bojovou strategii, jakou jsem kdy viděl ...Ale Arya mě potěšila, Night Kinga potrolila pěkně.

Jinak body count hlavních postav slabota, jak jsem čekal. Tipovačku asi vyhraju

Reagovat
Counter

Reagovat
Whitemedia

Konečně se tam něco dělo po té obří ukecané a opilé nudě z minulého týdne a oni to na konci takhle dojebou....

Reagovat
Counter

Druhá epizoda > třetí epizoda

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Díky druhé epizodě je třetí o to větší zklamání.

Reagovat
Counter

To je pravda no Konečně jsem byl připravený na masivní vyvražďovačku a oni se vytasí s takovýmhle plot armorem.

Reagovat
blade115

Přesně.

Reagovat
Talker

Ty první dvě byly v pohodě,příprava na posledních pár dilů, kdyby to tady epicky vyvrcholilo, tak by to byla pecka. Teď čekám, jestli to nějak epicky skončí v dalších dílech. Tohle bylo prostě takové odfláknuté.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

prva bola vyslovene zbytocna, tych par veci mohli dat do druhej. kvoli existencii prvej je potom aj ta dvojka celkom sklamanie, pricom bez nej by to bol fajn diel

Reagovat
smazaný uživatel

no takto uplne jednoznacne, stim muze nesouhlasit jen, ktery nerozumi zanru a pribehu. tipnul bych si, ze takovy clovek by neocenil ani tu nejlepsi a nejepictejsi sagu na svete, i kdyby ji mel primo pred nosem..

Reagovat
Kowe

Reagovat
Dawon

Ja na jednu stranu urcite souhlasim, ale na ruhou je to takove paradoxni...druha epizoda byla postavena jako velke emocionalni louceni se spoustou postav, ktere milujes...ale pak tam nejak neprisel ten payoff v podobe smrti skoro nikoho z nich

Ono je to jako dementni to takhle napsat, ale na me to tak proste pusobi Ze v te predchozi epizode na maximum zdimali emoce, znovuspojovani a uzavirani linek, ktere se budovaly roky, ...a to vsechno jako priprava na jatka, ktere vubec neprisly a tim padem to byl takovy maly podvod

Reagovat
Counter

jj, v tomhle máš rozhodně pravdu.

Reagovat
Trand

Reagovat
jacobT

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
TopinB

https://youtu.be/mLyOj_QD4a4?t=82

Theon Greyjoy, 305 AC, colourised

Reagovat
smazaný uživatel

To samy se da rict i o Dothracich na zacatku.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

ty dothraky doted nechapu, co to jako melo byt.. kolik se jich vratilo, proc vsichni bez koni, a proc jim ty mece zhasly? (krome pekneho efektu)

Reagovat
ADM

A prečo ich hned neotočili proti Unsullied?

Reagovat
fenixLFC

to som sa pytal tiez keby sa tam proti nim vrhne jazda

Reagovat
Godwinson

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
vladis271

Tak ja nie som až taký fanatik ako mnohí tuna, ale musím súhlasiť. Vytvoriť koncentrované zlo a potom ho newchať takto trápne umrieť?

Mne nevadí, že ho zabila Arya (aj tak som nechcel aby ho zabil Jon), ale v 3. dieli?

No nič, rýchlo sundať tú šteku v KL, predposlednej a poslednej časti mad queen vs. Jon, obaja snád skapú a Arya by mi ako královna nevadila. Snowovi nikdy nezabudnem, že pokľakol len kvôli sexu s dračou cheaterkou a Den mi lezie na nervy od samého začiatku.

Reagovat
vladis271

teda, aby som bol presný, pokľaknúť kvôli sexu je úpolne normálne, ale urobiť to z pozície kráľa určite nie.

Reagovat
Godwinson

To jako měli nechat jeho zabití na 6.díl a kdo získá Železný trůn či kdo přežije napsat před závěrečnýma titulkama?

Reagovat
vladis271

finálna bitka mala byť proti NK, Cersei mohli odrovnať skôr.

Reagovat
Godwinson

Což by bylo vzhledem k mapě Západozemí a postupu příběhu dost náročný

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Talker

Uvidíme, jak to ukončí, no. Ale odfláknutý to je. Kdyby všichni chcípli a NK by pak sundal celý westeros, tak by to bylo asi epičtější.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ADM

Kludne sa mohla Cersei vyriešiť v 7. sérií a NK nechať na 8., ale tak uvidíme čím nás tvorcovia prekvapia. Ja neverím, že oni sami by to takto zakončili. Niečo nás určite ešte čaká, vždy si to šetrili na posledné diely, zas úplne neschopní nie su..

Reagovat
technecium

Nevím, proč oproti knížce posilují Cerseiny strategické schopnosti. Od tý doby, co to nevede Martin dělá Cersei geniální strategická rozhodnutí. Naopak v knize to bylo přesně naopak. Takhle jí ten risk, že nepůjde na sever obrovsky posílil a vyšel.

Reagovat
blade115

To je náhodou dobrý, jak si něco z těch Tywinovych lekcí odnesla. Jaime byl vždycky trochu hloupej, Tyrion v knížkách daleko chytřejší než teď v seriálu, ale stejně nemá takovou tu Tywinovu rozhodnost a nemilosrdnost.

Reagovat
Godwinson

Obrovsky posílil, to teda nevím. Hezky to říkal Jaime chvilku před tím, než jí opustil

Reagovat
Al Capone

No ja boj s NK beru jako vedlejsi, pro me je vice zajimavy kdo usedne na trun a i HBO to takhle prezentuje.

Reagovat
ADM

Ja to mam tak nejak 50:50, kazdopádne aj NK aj Cersei sú ultimátne zlo, a Cersei dostala niekoľko sérií rozvinutia, a oveľa mocnejší NK trápnu smrť proste mi tam chýba tá hĺbka, ktorou je (bolo?) GOT povestné

Reagovat
Al Capone

Tak ono bylo vysvetlene co NK chce a k cemu byl zrozen.

Reagovat
technecium

To bylo vysvětlení jak Červenýho trpaslíka ("Proč nás chce zabít?" "Protože je šílený"). Ale není to hodné GOT.

Reagovat
Al Capone

Ale proc si na to nikdo nestezoval uz driv. V dilu Hold the door bylo ukazano ze byl zrozen proti lidem a najednou ma mit nejakou vetsi motivaci?

Reagovat
technecium

Protože všichni čekali, že to bude dál rozvedeno a vysvětleno

Reagovat
Al Capone

Jo takze jsme opet u toho ze lide si neco vysni a pak kdyz to ne i podle nich tak je to spatne. Jo to uz znam u Star Wars.

Reagovat
technecium

Ale to bylo naprosto relevantní očekávání. Pokud máš v ději tak promyšlený twisty jako je Jon nebo Hodor, tak ti nějakej NK přijde naprosto tristní. To stejný ve SW Snoke v porovnání s Vaderem třeba.

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ty dnes jedeš, ale nemůžu nic než nesouhlasit

Reagovat
ADM

Takže oni vlastne zobrali nejakého chlapa z poľa, ktorý bol po ruke a premenili ho na Night Kinga, hej? A to je celé? Skôr ty ignoruješ tú mytológiu za tým, hlavne teda z kníh, ale v seriáli niečo nadhodili a momentálne to ignorujú, čo ľudí teraz vytočilo.

Reagovat
Al Capone

Ja hodnotim jen dle serialu.

Reagovat
Kowe

ano, když vybuduješ komplexní svět a pak do něj vložíš uplně bezcharakterní plochou kokotinu

Reagovat
Busby babes

to neni pravda. jen mi prislo, ze tad v diskuzi meli lide ocekavani, ktera neodpovidala jak deji, tak tomu, jak k serialu tvurci pristupovali v predchozich seriich...

Reagovat
mickey mouse

Já čekal pravý opak. Po celou dobu se bijou mezi sebou ty jednotlivé rody a království a NK byl takový ten třetí v zadu co se směje. Proto jsem čekal že udělá větší chaos v celém Westeros.

Reagovat
patas92

Tebe ty divoké teorie nepřejdou ani po tomhle díle? Žádné velké překvapení tam radši nečekej

Reagovat
ADM

Už nečakám, ale stále dufam

Reagovat
smazaný uživatel

btw ted mi doslo, ze jon byl v teto epizode fakt ultimatni looser, nejenze v podstate nic neudelal, k branovi ani nedobehl, ale jeste vyprovokoval NK resusticovani tisicu mrtvol

Reagovat
technecium

Vždyť to bylo jasný, že to udělá. Co taky jinýho by mohl udělat, když mu nechali na bojišti jen tak 10000 vojáků na zabití, aby je následně jen tak na pohodu oživil?

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi bylo jak tam s drakem drepel pul hodiny na hradbach a chudaci o kousek dal nemohli zapalit ten prikop

Reagovat
patas92

To bylo hodně wtf, no

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
nani92

najlepšie bolo, ked už na konci začal na toho bieleho draka vrieskať

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nepobral čeho tím chtěl dosáhnout

Reagovat
r.mrazik

rychlou smrt

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mr.Silver

Sansa a Tyrion <3

Arya me bavila, zbytek celkem meh, to ze vydrzel Jamie a Sam je fakt sila

Reagovat
Talker

Sam vydržet musí, aby to všechno sepsal.

Reagovat
patas92

Já sem docela zklamaný i z režie. Kromě těch samoúčelných záběrů na draky nad mrakama tam nebyla snad jediná zapamatování hodná scéna...Blbej souboj Joraha proti WW, jednoho zabije, druhý pak zabije jeho, cokoliv....

Navíc mi i ty souboje nepřišly moc dobře nasnímané a většinou jsem v té tmě vůbec nic neviděl (což teda může být způsobeno bídnyma streamama na HBO GO).

Reagovat
smazaný uživatel

njn sapochnik ja to cekal ale musim mu nechat aspon tu aryinu linku (krome konce teda), ta se mi libila. a vlastne i ta priprava na zabiti NK s hudebnim doprovodem byla ok, akorat ten zaver no..

Reagovat
patas92

Hele, Hradhome a Battle of bastards jsou skvělé epizody. Tady mi to připadalo, jako kdyby to snad ani netočil on

Ale Aryina linka byla super, jak říkáš. U ní jedině jsem tu bezmoc nějak prožíval. U ostatních vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

tvrdomov byla pro me uplne prvni epizoda z got, ktera se mi nelibila to si pamatuju, ze jsem uplne rozzurene nechapal tu jejich lodicku, jak si na ni odjizdeli. ne, vubec neumi NK zmrazit vodu..

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je ukazáno že umí ? Umí vyvolat bouři, ale ta ti okamžitě nezmrazí vodu, natož slanou

Reagovat
smazaný uživatel

jestli umi ovladat bouri, umi ovladat zivly, umi uhasit ohen, cim kdyz ne chladem?

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi vec, ze ta jejich lodka byla od brehu tak dvacet metru, draka zkolil ostepem tak na sto atd..

Reagovat
Kowe

Reagovat
TopinB

Shaky cam celoplošně zakázat, to je zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Shaky cam má patentovanou jenom Gandalf při přesunu jízdy do Minas Tirith

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

drak niciaci mesto bol super

Reagovat
ADM

"im going to go now"

"Going where?"

Následne je záber na vrany, ktoré Bran "ovládne", ale prvýkrát vstupuje do boja aj Night King. Žeby to bol ten mindfuck a vtip nie je vo vranách ale v NK? Pretože toto isté sa stalo na konci 7 série, kedy bol záber na vrany ale popritom NK zničil Wall...

Boha, nejaká teoria mi musí vynsť

Reagovat
technecium

Reagovat
ADM

A Bran sa "vrátil" do svojho tela, až keď stál NK priamo pred ním, tvorcovia na to dali dôraz troma zábermi aby bolo vidieť, že dovtedy bol prevtelený..

I solved it!

Reagovat
technecium

Já to říkám od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

a vsechno to udelal, aby presvedcil theona, ze je good man ok s timhle zaverem muzu zit

Reagovat
Hokaido

Myslím, že té vráně se změnily oči, když do ní Bran vstoupil. Tudíž tyhle teorii vůbec nevěřím.

Reagovat
Busby babes

What do we say to the God of Death?? ARYA!!!

No nic, ted pujdu procist diskuzi. Ale naprosto bozi, epicky jak svine. Super. Kupodovu prezivsich je docela dost, cekal jsem vetsi jatka.

Reagovat
technecium

Reagovat
ADM

Ou

Reagovat
Busby babes

no uz ctu vase komenty... Me se to libilo. Moc nechapu ta vase ocekavani nahore typu vysvetleni motivace NK nebo podobne. Stejne jako, kdyz nekdo cekal, ze ten souboj s NK bude nejak na vic dilu... to by slo leda tak, ze by nasledoval soubouj NK vs Cersei s tim, ze vsichni ostatni uz by byli na strane modrych...

Reagovat
ADM

Prečo nie. To by šlo a bolo by to uplne WTF ako záver Infinity war (keby nebol vopred ohlásený druhý diel). Po vyhranej bitke proti Cersei by to Bran nejak obrátil - načo inak z neho robili takého autistu? A potom by sa bojoval na smrť proti NK, kde by už naozaj pomreli hlavné postavy ...

Reagovat
Busby babes

". Po vyhranej bitke proti Cersei by to Bran nejak obrátil "

Kdyz by byl mrtvej?

Reagovat
ADM

Však načo má tie superschopnosti nejak by to uhrali...

Reagovat
Busby babes

btw vsak ani to by nedavalo smysl. Kdes za celej serial videl, ze by Bran nebo ten jeho predchudce meli nejakou super moc k necemu takovemu. Vsak maji jen ty svoje vize a tak. Ale nejaky vetsi cary nebo kouzla... to uz Melisandra byla v tomhle schopnejsi/uzitecnejsi.

Reagovat
ADM

No ja ti neviem veru akú má Bran moc, raz ovláda zvieratá, potom ludi, potom vidí minulosť, potom dokáže ovplyniť minulosť (mladý Ned) .. to asi nikto nemôže definovať, čo on dokáže. A pri tom ovplyvnení minulosti ukázané v podobe mladého Neda, tam asi tiež nepovedali posledné slovo, inak by to spomínali zbytočne.

Reagovat
technecium

To bude s tím Mad Kingem. On mu bude říkat defend the wall nebo build the wall a on si to v hlavě v šílenosti z těch hlasů zkomolí na Burn them all. Tohle je typ zápletky, která k Martinovi dost sedí a celkem by se tam i hodila.

Reagovat
Busby babes

ovlivnit minulost? kdy ovlivnil minulost?sorry, je toho uz tolik, ze si asi neco uz nevybavuju. vim o te bitve u Tower of Joy, ale tam jen prihlizeli.

Reagovat
ADM
Reagovat
Busby babes

no dobre, dejme tomu... ale stejne bych tomu uplne nerikal ovlivneni minulosti.... ja vam fakt nerozumim, co jste od toho Brana cekali? Celej serial tam riakj, jak on i ti pred nim pred NK zdrhali kudy mohli. Pritom dle vas maji nejakou zazracnou schopnost jak ho porazit? A tisice let ji nepouzili, nikdy o ni nepadlo ani slovo a najednou by se s tim Bran vytasil? A to by bylo logictejsi?

Rozumim vytkam na scenar, je tam dost veci, ktery smysl nedavaji, ale tohle by k nim spis prispelo nez ze by je odstanilo.

Reagovat
smazaný uživatel

možno ovplyvňovali tak, že NK držali 1000 rokov na dištanc a teraz to posledný starec nezvládol

Reagovat
Kowe

Reagovat
TopinB

Reagovat
blade115

Tak už jsem našel druhýho člověka, co se mu to líbilo.

Reagovat
Whitemedia

Počítáš i mě? Konec NK mě teda naštval, ale zbytek dílu mě bavil

Reagovat
blade115

Ne, ten NK je zásadní, pro mě vlastně stěžejní věc dílu. A komu se to nelíbí, tomu se u mě nelíbila ani celá epizoda. Upřímně se spíš divím, že takový kulturní hipster na GoT vůbec kouká.

Reagovat
Whitemedia

Já jsem seriálový fanatik, něco takového bych si nenechal ujít.. je ale pravda, že po druhé sérii jsem na několik let skončil a pak si užil jízdu, kdy jsem si dal tři série pomalu na jeden zátah

a vůbec, nemám rád SW, zfilmovaného Pána Prstenů, westerny, muzikály, ale jinak jsem úplně normální

Reagovat
blade115

Westerny chápu, že někomu nesednou, muzikály taky nemusím, ale z toho ostatního se mi chce prostě zvracet, že to někdo může nemít rád. Hlavně teda LotR, když GoT tě očividně baví. Knižně mi Tolkien přijde ještě o úroveň výš než GRRM. Oba to pojali teda úplně jinak, ale víc mě baví Tolkien.

Reagovat
Whitemedia

No jo, je to tak, jak to je a budeš se s tím muset smířit..

jo a ještě mám opačný názor na Kill Billa, to mě taky hrozně nebavilo..

Reagovat
blade115

Neviděl jsem...

Reagovat
Busby babes

ja zas treba nesnasim Klub Rvacu, ze kteryho vsichni uchcavaj.

Reagovat
Whitemedia

barbare.. z toho, že se ti to nelíbí, se mi chce zvracet!

Jinak já už si Klub Rváčů moc nepamatuji, je to dávno, co jsem ho viděl.. ale Counter s tebou v tomhle bude souhlasit

Reagovat
Counter

Zrovna jsem na to chtěl zareagovat no

Moc jsem se na to těšil, celou dobu se mi to i líbilo, jenže ten závěr jsem prostě neunesl. Ale mám v plánu se na to podívat ještě jednou, jestli mě to napodruhé osloví více.

Reagovat
Whitemedia

Já mám v plánu spoustu filmů, které prostě potřebuji vidět podruhé, jenže je toho tolik.. třeba Zelená Míle mě napoprvé vůbec nezaujala, ale tolik lidí to hypuje, že musím někdy mrknout znova.. a nebo já příšerně hajpuji všechno, v čem je Spacey a možná by stálo za to to pro jistotu omrknout znova

ale mám tě v merku a zjistím, až to uvidíš podruhé a zvedneš tomu hodnocení

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Tady je docela zajímavé krátké zamyšlení při srovnání GoT s LotRem v souvislosti s posledním dílem:

https://twitter.com/DouthatNYT/status/1122912598700232704

Reagovat
blade115

Zajímavý. Já byl rád teda alespoň za to, jak Jon nechal Sama, Gendryho, Brienne a ostatní na pospas a běžel za Branem. To je zajímavý a dřív neviděný konflikt, který byl fakt super. Ale taky dost ojedinělý. Pán má pravdu. Ale je to spíš srovnání Jacksona a D&D než Tolkiena a GRRM.

Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Reagovat
Baronne

SW chápu, ale LoTR?

Reagovat
Whitemedia

Už jsme to tu řešili milionkrát, znovu se do toho pouštět nechci

Reagovat
Counter

Nečti to

Reagovat
Busby babes

Takze jsem jedinej, kdo neni vylozene zklamanej a celkem se mu to libi? Najs.

Reagovat
Godwinson

Nejsi, mám na to stejnej pohled

Reagovat
Mimalu

tak sám asi nejsi, osobně jsem doufal v něco trochu lepšího, propracovanějšího, ale pořád to byl pro mě fajn zážitek a hodně se těším na finále

Reagovat
Hokaido

Mám to podobně. Jsem trochu zklamanej, ale pořád je to GoT a pořád to žeru.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

A co říkáš na to, jak jednoduše Furdík zařval?

Reagovat
Busby babes

za a bylo prekvapko, ze to byla Arya, i kdyz tenhle dil k tomu smeroval od pulky, takze to nebylo tak vygradovane. Samotna akce byla ok, to pusteni dyky a chyceni bylo hezky. Samozrejme, teleportace Aryi, holt banda pucfleku sleduje sefa a ne okoli. Bran jako navnada se osvedcil.

Spis mi treba vadilo to, jak obzivli i ty mrtvoly, co byly pobite dracim sklem a valyrijskou oceli... Brutalne tam teda NK naspeedovali mi prislo.

Ale jak jsem psal vejs, konec NK jsem cekal, neveril jsem tomu, ze by se to tahlo nejak na vice dilu...

Reagovat
Dayman

When you loved the whole episode and come to eurofotbal.cz to see everyone bitching about it

https://i.imgur.com/3sF1EtB.gif

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
vodka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Pro mě to bylo něco jako Pilsner, neurazí, nenadchne

Reagovat
r.mrazik

nejsi...tyhle hipstersky deti vubec neposlouchej

Reagovat
Talker

Já byl v první chvíli relativně spokojenej. Ale pak jak nad tím člověk začne přemýšlet, tak je to naprd. Já si říkal, že se na to mrknu znova, večer, abych si dokoukal ty detaily a po 20 minutách jsem to prostě vypnul

Reagovat
diastan

Reagovat
Busby babes

jo a za ty krypty. To jsem si myslel, ze bude blbost... a teda nakonec to blbost byla, ale protoze si to vsichni prali, tak jim nevadi, ze najednou stovky let mrtve kostry, davno rozpadle na prach se najednou slozi a probijou se z kamenych kvadru jak kdyby to byly hlinene desticky.

Reagovat
smazaný uživatel

a ono kdyz se to vezme kolem a kolem, tak ty krypty v konecnem dusledku byly porad mozna to nejbezpecnejsi misto to me potesilo.

Reagovat
Dawon

Jezis tohle me silene nasralo...ja si rikal, jaka je to naprosto tupa teorie a ze kdyby to tak opravdu v tom serialu udelali, tak budu hrozne zklamany...a ono jo

Nastesti teda stejne jako v celem dile byli duleziti lidi v krypte obdareni nesmrtelnosti a/nebo nevidittelnosti, takze nastesti vse v poradku

Reagovat
Counter

Nejhorší je, že tam takových cypovin bylo tolik, že jsme se k těm kryptám dostali až teď po stovkách komentářů

Reagovat
Busby babes

a to jsem uplne zapomnel jak nam bylo predtim ukazano, ze je udrzis v dreveny krabici. Ale ted, metr tlustej kamenej kvadr, proc ne...

Reagovat
Counter

Boha, ani mi takové věci nepřipomínej, už tak jsem nasraný dost.

Reagovat
blade115

Reagovat
Mimalu

Reagovat
technecium

Reagovat
TopinB

Reagovat
tunkic

No jo vlastně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/newsthump/status/1122814092836782083

‘Very fine people on both sides’ of Battle of Winterfell, insists Cersei Lannister

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

jinak resilo se nekde, proc tedka najednou NK nemel obzivla zvirata??(jestli je pro to nejaky duvod krome prachu, treba, ze to byly mrtvoly zveromagu(nebo jak se jim v got univerzu rika)

Reagovat
Busby babes

to bude jen rozpoctem.

Reagovat
nani92

Reagovat
Busby babes

stejny jak v United, neumi ho utratit za ty spravny veci.

Reagovat
Counter

Absenci zvířat bych ještě přežil, ale mohli aspoň mít více obrů než jen jednoho pro Lyannu.

Reagovat
ADM

Tak aspon ho nejak použili, oproti Battle of Bastard posun

Reagovat
Counter

No nevím, oba akorát rozrazili bránu a chcípli

Reagovat
ADM

Ale tomuto aspon dali niečo do ruky

Reagovat
Counter

To je ten rozpočet navíc!

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=Kc7Oe7e08pU

a pritom to bylo jasny uz od season 3.

Reagovat
ADM

Podla ich slov vedeli posledne 3 roky, ze to bude Arya, takze to k tejto scenke spätne celkom sikovne napasovali

Reagovat
Busby babes

a stejne jsme tu minuly tyden tipovali vetsinou uplne neco jineho. ale ted to prekvapeni neni.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

Chudák Bony

Reagovat
SunFells

Vy to ještě hrajete?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Deywid

Reagovat
Counter

Zrovna nedávno jsem se na ten díl koukal a říkal jsem si, jestli to s tou Melisandrou fakt dodrží. Aspoň v tomhle potěšili, byť se tam taky teleportovala ve velkém stylu

Reagovat
r.mrazik

a zeleny oci ma cersei...

Reagovat
Busby babes

tak zelenych oci tam asi melo vic lidi. Uvidime.

Reagovat
ADM

Žeby Arya zabila oboch final-bossov? To snád nie

Reagovat
r.mrazik

je fakt,ze kdyby kuchla i ji,tak by byla uz moc OP

Reagovat
TopinB

A co takhle? D&D to prostě vzali hodně meta: Všichni čekali, že jako překvapivý twist tam spousta lidí umře, protože to patří ke GoT.

Ale jelikož to všichni čekali, není to překvapivý twist.

Takže ten překvapivý twist byl, že tam žádný překvapivý twist nebyl

http://memes.ucoz.com/_nw/29/56556712.jpg

Reagovat
Azazelo RD

Hrozně hloupé vedení bitvy. Taková hurá strategie od Franze Straky.

Reagovat
Luc-Luc

jako vypadalo to na prvni pohled hezky, pokud bylo neco videt, ale byla to hrozna blbost plna nesmyslu a zakoncena nejakym jakoze ninja skokem buhvi odkud, ale asi ma Night king stejne kvalitni bodyguardy jako mel kdysi pan Klaus, uz ta obrana toho hradu wtf, nejsem nejaky vojensky strateg, ale poslat kavalerii takhle do neznama, ti maji utocit z kridel a snazit se nepritele obklicit, postavit trebuchety pred pechotu a vystrelit z nich jenom jednou ??? postavit pechotu pred prikop ??? nechavam stranou zachrany oblibenych postav na posledni chvili ve stylu deus ex machina...co me ale mrzi ze vseho nejvic je, jak rychle a relativne snadno se zbavili NK a jeho armady, prece jenom to bylo od zacatku prezentovano jako nejvetsi hrozba, vyridit je takhle blbe behem jednoho dilu, zklamani...pokud je nedo z tehle epizody nadsenej, tak mu staci malo

Reagovat
ADM

Ale myslím, že všetci sa zhodneme aspoň na tom, že tento soundtrack je boží

https://www.youtube.com/watch?v=k1frgt0D_f4&fbclid=IwAR3CxV-_Q9Iw_R_U99xfZYwUhUgbQfQGedsKOUeTC49xbHfWfcdz5kTmJR8

Reagovat
TopinB

Celkově audio bylo parádně zvládnuté, i tam (obzvlášť tam), kde nehrála žádná hudba

Reagovat
Godwinson

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Whitemedia

Tak Djawadi že, to je jistota

Reagovat
Trand

Já jsem rád že NK umřel, celá ta dejova linka mě nebavila, bitva mi přišla zbytečně dlouhá a vedení bitvy z obou stran mi přišlo strašně nelogicky a hloupý, plus jsem v ty tmě nic moc neviděl. A ani mi nevadilo , že neumrelo hodně postav, spíš ty nelogicky rozhodnutí a nejasnosti. Každopádně jsem rád, že se dejova linka s NK snad uzavřela a teď přijde ta část na kterou se těším nejvíc.

Reagovat
Dr. Admess

Tak jsem na to kouknul teď znova s tím, že jsem vlastně už nic neočekával (jakože před prvním zhlédnutím jsem čekal mnoho víc mrtvých hrdinů) a viděl i mnohem víc, ráno mi svítí do pokoje, teď krásně v úplné tmě jsem toho i víc viděl. A dojem se mi mírně zlepšil. Ale furt teda to zabití NK měli fakt vymyslet lépe, ten ninja-skok odnikud je prostě divnej. Hlavně by mě prostě zajímalo, jak se tam tak vynořila? Nebo to prostě jednoduše proběhla kolem WW, jak byl záběr, že se jim pohnuly z toho až vlasy?

Reagovat
Dr. Admess

A jinak ten obr vs. Lyanna je taky trošku nonsens. Ti mrtví dementi mlátí do všechno hlava-nehlava a najednou obr, kterej mimochodem nemá v sobě žádné maso, ji chce "sníst"? Meh...

Reagovat
Godwinson

Tam podle mě hodně promrhali potenciál v tom 'šokovat', i když možná dobře, po Oberynovi jsem měl nějakou dobu neklidný spaní

Reagovat
Golasso

Tak on ji prvně sejmul, pak ji rozmačkal a pak až ji chtěl sežrat . Nejsem si jistý, ale nejsou ti obři zaživa lidožraví? Třeba to prostě měl vsugerovaný jako způsob zabíjení. A taky je to seriál, který stojí na efektnosti

Reagovat
ADM

podobne som to kukol teraz znova a ten dojem je lepší. No najlepšie diely odlišujú od tých skvelých práve vyvolané emócie, ktoré sa tu nedostavili.

Reagovat
Counter

Mně se chce věřit, že když Mel řekla Arye, ať pobije modroočka, tak vylezla oknem a dostala se na čarostrom, z kterého pak seskočila. Ale vůbec to nevysvětluje ten vánek u WW, ti byli přece jenom dost stranou.

Reagovat
Godwinson

Mě by zajímalo, když mluvila o zabíjení "zelenooček", jestli to znamená, že zabije Cersei ona?

Reagovat
Busby babes

dole ti to vysvetluju: Jones a Smalling. Bran dobre odlakal pozornost vsech a Arya je rychla a mrstna jako lasicka.

Reagovat
ADM

To už skôr uhrajú na nejakú ukradnutú face. Žeby tam stála ako wight. Ale nijak racionálne to asi nikdy neobhájime

Reagovat
Busby babes

jinak jeste k te prokreslenosti NK:

D. B. Weiss v červnu 2016:

"I don’t think of the Night King as a villain as much as, Death. He is not like Joffrey, or Ramsey. He’s not really human anymore. To me, evil comes when you have a choice between that and good, and you choose the wrong way. The Night King doesn’t have a choice; he was created that way, and that’s what he is. In some ways, he’s just death, coming for everyone in the story, coming for all of us. In some ways, it’s appropriate he doesn’t speak. What’s death going to say? Anything would diminish him. He’s just a force of destruction. I don’t think we’ve ever been tempted to write dialogue for the Night King. Anything he said would be anticlimactic."

V tomhle to pak sedi, jak to skoncilo, rekl bych...

Reagovat
Godwinson
Reagovat
ADM

takýmto hlasom keby to predniesol Jonovi, goodness me

Reagovat
Golasso

Radši ať mlčí než toto . To už se by mi spíš líbilo něco jako hlas Arthase

Reagovat
blade115

Reagovat
Busby babes

https://pbs.twimg.com/media/D5Sp_7sXsAAqODo?format=jpg&name=small

Night king really had Smalling and Jones as his Centre back pairing.

Reagovat
ADM

Prečo vlastne musel NK riskovať a zabiť Brana osobne? Bolo to niekde v predošlých sériach povedané?

Reagovat
Busby babes

v minulem. zabil by tak historii lidi, vymazal ji a tak, rpotoze Bran si pamatoval vsechno co bylo a tak.

Reagovat
blade115

To nemusel udělat osobně ale. Nejspíš.

Reagovat
Busby babes

mozna ne, ale ta linie za WW je, ze se msti lidem a Detem... teda v knizce, v serialu to tak myslim uplne podany neni nebo to neni tolik zdurazneny.

Reagovat
ADM

Viem, že je World's memory, ale to mi príde hodne nadnesené, kedže majú ešte aj Citadelu..

A nevysvetluje to nijak osobný spor.

Reagovat
tunkic

Ta scéna Aryi v knihovně se asi trochu inspirovala Jurským parkem, ne?!

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
ADM

Jon Nehovorilo sa, že absolvoval xy nočných natáčaní? A potom z toho vznikne toto

Reagovat
Dawon

genialni

Reagovat
Neon

to psal genius

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
tunkic

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

hrat na Aryu zonovku.... velka chyba!!!

Reagovat
Busby babes

he knows nothing.

Reagovat
technecium

Náhodou, jestli to skončí tak, že Jon zabije Dany, tak budu uchcávat blahem, to by prostě bylo super. Jen je škoda, že do toho nebude vsunutý to proroctví Azora Ahaie no

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

to je blbost. vsak by to byl uplnej ulet od toho, jak je jejich linka stavena a naproste popreni vseho, jak ten serial budovali doted.

Zadnej takovej prekvapivej veletoce nebyl po celou dobu serialu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by to byt ve stylu, ze Jon je acknowledged (nebo nemusi verejne, ale my to vime) jako Targaryen, usedne na trun s Dany, pak prijde ale spor o sever Sansa & Arya vs. Dany a Jon si vybere Starky jako svou rodinu, ke ktere je loajalni, i pres to, ze je vlastne Targaryen. To by podle me odpovidalo tomu, jak je serial staveny, bylo to prekvapivy a libilo by se mi to

Reagovat
ADM

Tak má to mať prekvapivý koniec, ktorý nie každého uspokojí. Už nám každému len zostáva dúfať v to svoje

Reagovat
patas92

Lidi si furt vysnívají ruzné šílenosti a pak jsou hrozně nasraní, že to tak nedopadne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

To jsem asi neměl číst!!!!

Jsem se zařekl, že už sem nebudu chodit, že stejně všechno víte dopředu... i to s těma kryptama.

Reagovat
technecium

Mně ty krypty přišly naprosto jasný a logický hned na začátku. A tuplem se mi to potvrdilo, když v druhý epizodě o nich všichni mluvili jakože jsou bezpečný

Reagovat
TopinB

No, logický nevím, jak řekl Busby nahoře, dřevěná krabice je cajk, ale kamenné rakve se drolí jak sušenky

Reagovat
jacobT

Logicke nie, ale po tej druhej epizode dost ocakavane.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak můj jediný velký problém je to, že přežili Davos, Jamie a Sam, hlavně teda Sam a Davos, neumí bojovat a měli umřít, Jamieho pochopím z důvodu následné linky s Cersei, ale tady tihle dva už tomu ani nemaj co dát, a prostě strašně mě sere ten Sam.

To, že Arya zabije NK mi přijde v klidu, proč ne, je nejlepší zabiják v 7K... Bran ji dal tu dýku, kterou zabíjela, takže očekávám v next dílu něco jako, co vše Bran dělal, zatímco byla bitva, nějakej huge reveal toho, co vše musel ovlivnit aby se dostalo tady toho konce. Něco jako, že začal našeptávat Mad Kingovi a posedl ho, a tím dal do chodu události, které vedly k porážce NK. Že to bylo antiklimatický? Mě přijde celá postava NK antiklimatická, která tam nic nedělá a nemluví, takže za mě dobrý.

Líbí se mi, jak je z Jona celej díl takovej jouda, kterej vlastně nikomu nepomůže, nicméně mě sralo, jak s tou Dany nic moc nedělali, když mohli. Ale to může být vysvětleno tím, že ta bitva byla mnohem kratší, než vypadala.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě se mi strašně líbila Melissandra, ta scéna se zapálením příkopu byla parádní, fakt jsem myslel, že to nestihne... teď je ještě otázka, jestli si její medailon někdo nevezme po ní?

Reagovat
Talker

Tak Sam bude na konci tím spisovatelem, kdo sepíše song of ice and fire, ne? Takže ten chcípnout nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Mhm, no vlastně, tak ho ale měli dát do krypty, a ne aby tam šaškoval a ještě kvůli němu umřel Edd

Reagovat
Talker

To jsem taky nechápal, proč nebyl v kryptě.

Reagovat
blade115

Reagovat
vilp

Sam na otevřeným prostoru v první linii proti těm, co za pár minut zmasakrovali statisícovou hordu na koních, která má být nejlepší armádou na světě. To fakt nikdo nemůže myslet vážně. S takovou "taktikou" bez příkopů a ohnivýho zátarasu před nima by ale neměl šanci ani Mountain podle mě, všichni ti stojící vepředu by museli padnout okamžitě. Davos byl aspoň na hradbách když už. Taky bylo zajímavý, jak ten oheň mrtvýho draka v jednom záběru zbourá část Winterfellu a Jon se potom před ním 2x schová jakoby nic.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse
Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

ono je to vubec super ty reakce. Malo prekvapeni pritom treba Aryu tu jako hlavniho kata netipoval nikdo a par lidi tipovalo, ze zarve.

Reagovat
C-M@ster

Já to vnímal spíš tak, že bylo málo překvapení v rámci toho děje, co probíhal, co člověk sledoval.

Nestalo se, že by se schylovalo k něčemu, ale stalo se něco jinýho.

„Kompenzovali” to těma kýčovitejma záběrama, kdy nějaká postava skoro umře, ale na poslední chvíli je zachráněna.

Reagovat
diastan

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fenixLFC

atmosfericky skvele, hudba atd, ako je spominane remeselne je to super. v momente ked drak nicil hrad a vsetko vyvrazdene tak by som si predstavoval ked padol gondolin v silmarillione alebo keby vyhra zlo v LotRovi vseobecne, to by ma tiez abvilo.ale proste ,,prva'' a posledna scena to neskutocne nicia. zbavit sa jazdy tymto sposobom a potom samotny koniec...ved bran je totalne k hovnu, night king useles, jedine co dokazal tak sejmut draka. scenaristi to domrvili neskutocne...nie ze by som ten serial musel ale takto sa strelit do kolena to jak keby zaklianca zobrali EA a hrali to len na efekt

Reagovat
ADM

Čo robil Bran (napr aj v celej tej epizóde, ked bol prevtelený) ešte len bude odhalené, som si istý..

Reagovat
Kowe

Taky si to myslím, ale to neznamená, že to nekazilo tenhle díl. Zvlášť pro něj měl být NK final boss, Cersei mu může být šumák.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono trochu zkazit díl uprostřed serie, aby vyvrcholení bylo ještě lepší je poměrně dobrá taktika, záleží jak to nakonec provedou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli zrovna sedí tomu charakteru, aby odhaloval, co přesně dělal. On řekl věci jako "You looked beautiful that night", ale nevím, co by mělo za účet všem vyzradit, co vše udělal, spíše mi přijde, že řekne že udělal co bylo nutno a to je vše, kdyby něco takového řekl a seriál potom dal nějaké flashbacky kde by se ukázalo co vše ovlivnil by bylo celkem laciné

Reagovat
ADM

https://filmkult.refresher.sk/13655-Bitka-o-Winterfell-sa-natacala-11-tyzdnov-a-reziser-kvoli-nej-studoval-Pana-prstenov

Toľko príprav a toľko neuveriteľných scenáristických nelogickostí. Vysvetlí mi vôbec niekto ako je to možné, že na to pracuje +- 1000 ľudí a nevidia to? A teraz nehovorím o nejakej nespokojnosti so záverom, ale tých hlúpostiach ako Jon sediaci na drakovi nedaleko priekopy, ktorú nedokážu zapáliť, nelogické zoradenie vojska na bojisku, mŕtvi, ktorí sa prekopávajú kamennými stenami a tak ďalej...

Reagovat
technecium

To stejný se dá říkat o Endgame, které pro mě vyznělo ne tak dobré, jak mohlo být, jak tento díl GOT. Úplně jsem si říkal, že kdyby ten námět s Infinity War dali ke zpracování bratrům Nolanovym, tak by to bylo někde jinde, protože on byl schopný vytriskat osudové drama i z takove celkem infantilní látky jakou je Batman. A teď si vezmi kdyby šlo o celý vesmír

Reagovat
Counter

Endgame samo o sobě není žádná pecka, ale funguje nejvíc proto, že jde o majestátní a nostalgické zakončení jedné velké éry, která čítá snad přes dvacet filmů a nespočet postav. Kdyby to dostal Nolan a udělal film úplně jiného ražení než všechny předešlé marvelovky, bylo by to divné.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Je to samo o sobě dokonalé a pecka v tom smyslu, že to líp udělat nejde. Ani Nolan by to nesvedl.

Reagovat
ADM

Všimol som si, že čo sa týka Avengers a Marvelu všeobecne, si na to dosť háklivý

Reagovat
patas92

To se ti jenom zdá

Reagovat
Counter

Taky si myslím, že to líp nešlo.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
SunFells

On by se k tomu asi hlavně ani neponížil, aby to vzal.

Reagovat
Gazdo

Ja neviem. Ono to mohlo byt aj genialna cast ale pre mna to dopadlo asi takto

https://m.9gag.com/gag/agndQXW/watching-the-battle-of-winterfell-on-low-brightness

Reagovat
Counter

https://youtu.be/_3M0Xt97aFI

Ještě jsem to neviděl, ale 40minutové video o natáčení téhle epizody musí stát za to.

Reagovat
Busby babes

akorat na to jdu.

Reagovat
ADM

O tom, ako sa rozhodli, že Arya zabije NK...

"Kit was really fine with it.."

Kit: "I was pissed! I was pissed it wasn't me killing Night King!"

Daenerys neznesiteľná aj v making of, cením

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Counter

Zajímavé, já naopak u každého takového videa lituju, že Emilia nemůže do Dany promítnout aspoň kousek své osobnosti, protože je to naprosté zlatíčko Třeba na tohle se nedovedu dívat jinak než s úsměvem od ucha k uchu - https://youtu.be/vJFLi8BPe9Y

Reagovat
Busby babes

dips at se pak nehadame.

Reagovat
Busby babes

*dibs

Reagovat
TopinB

Daenerys nesnáším už z knih, ale Emilii miluju

Reagovat
ADM

Ona snáď tu hubu nezavrie

Reagovat
Baronne

Emilia je totální miláček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Emilia Clarke bozi. Za prve je to fakt krasan zenska (i kdyz jako bruneta jeste o evel lepsi) a pak se mi libi ta jeji fanouskovska radost, to je uplne detske nadseni, jak se cela rozzari. A par dalsich takovych zaberu tam je, kdy je uplne vysmata. Hrozne sympaticka, velmi sexy.

Reagovat
ADM

My by sme boli v reale asi najlepsi kamosi, presne takto nejak s kamosom existujeme

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

zensky bychom si ocividne neprebirali...

Reagovat
Counter

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co si myslíte o tom, že Syrio Forel by mohl být ve skutečnosti Jaqen H'ghar?

Reagovat
ADM

Syrio zomrel, takže asi ťažko

Reagovat
smazaný uživatel

To právě není jistý, že umřel...Mohli ho zajmout a poslat na zeď.

Reagovat
patas92

https://i.imgur.com/Iy8IYkQ.mp4

Nejlepšího stunt/fight doubla obsadíš jako Night Kinghta, abys ho pak ve všech scénach nechal koukat do blba nebo jezdit na digitálním drakovi

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo, jak se dělá to protáčení těmi meči v ruce?

Reagovat
C-M@ster

Zápěstím

Reagovat
Counter

Reagovat
patas92

*Kinga

Reagovat
Busby babes

tak tohle je spis o te choreografii, ne?

Reagovat
vilp
Reagovat
vilp

Ten Harry se povedl.

Reagovat
Counter

Růžový panter u Jona s NK

Reagovat
ADM

Also, I noticed while watching the first couple of episodes, Bran has a right problem with Dany. Did anyone else notice that? He is really blunt with her about Viserion as he says they don’t have time for all the hello’s etc as Night King is coming. Yet episode 2, when Sam is distraught over his dad and brother, Bran sends him to tell Jon the truth and cause conflict between Jon and Dany before the big battle?

I noticed in the battle as well that the Night King flew straight for Dany and was trying to hit her with the blue flame?

And add that he smirked at Dany after she failed to burn him.

Whatever is going on, i think something more sinister is going on with Bran than we’ve all seen so far?

Reagovat
patas92

Reagovat
ADM

I knew it!

Reagovat
Counter

Ty jsi mistr konspiračních teorií

Reagovat
ADM

Pretože jedna mi vynde a potom vám všetkým poviem, že som vám to hovoril

Reagovat
Counter

Pravděpodobnější je, že ti nevyjde ani jedna, protože D&D jedou čistě na efekt.

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

ty komenty pod tim

Reagovat
Ondiis

Imagine if Hermione killed Voldemort in 6th book and the 7th book final resolution would be Harry trying to win the Quidditch World Cup agains the EVIL SLYTHERIN!

That's how I feel about the final season of Game of Thrones now.

Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Ty komentáře jsou skvělé

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna ten smirk byl vysvetlen ve videu nad tebou: https://www.youtube.com/watch?v=2kMCxy3c5p8&feature=youtu.be&t=238&has_verified=1

Reagovat
Busby babes

to uz je fakt dobrej ulet co vsechno tam lidi hledaj.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu dost ot, jen, ze je to na hbo hned po got :

sledujete nekdo Barryho?? imo druha serie, zatim (minimalne) nejlepsi televizni vec tohoto roku (a velky skok oproti prvni). zvlaste pak posledni epizoda, kterou si hader sam napsal i zreziroval je totalni skvost, ze ktereho by se mohl ucit i tarantino

Reagovat
Čenda
Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle je hodne brutalni, jakoze, uz jen kvuli takovymto videim se na ty zbyvajici epizody jeste tesim ona ta epizoda byla jeste desetkrat horsi nez jsem si myslel

Reagovat
Counter

Reagovat
Čenda

Presne to jsem si rikal celou dobu, ze je to jeste horsi, kdyz presne vidim co se vlastne na obrazovce deje. Prej malo tmavy, rikali. Kdyby tam hodinu byla cerna obrazovka, udelali by lip.

Reagovat
Ondiis

tohle nikdy neomrzí

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Kowe

Reagovat
Counter

R’hlololr, the Lord of laughter

Reagovat
Čenda

Lord of Light. LOL.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

By sa mohla presunúť diskusia pod iný článok

A tá reklama na bmw je úplne na piču, mám to cez pol obrazovky a nedá sa to vypnúť

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Tahle epizoda měla být vrcholem celého seriálu S odstupem ji hodnotím ještě hůř, protože se mi už ani nechce pustit si nějaké starší díly, když vím, že veškeré budované napětí okolo WW přišlo nakonec úplně vniveč. Nemluvě o tom, že všichni jižani se můžou Jonovi a spol. pořád suverénně vysmívat, když celá slavná armáda mrtvých zhasla dřív, než se k nim dostala.

A třešnička je, že se minuly účinkem i týdny dřiny při natáčení a utracené majlanty, protože to v té tmě ani není pořádně vidět.

Reagovat
ADM

"protože se mi už ani nechce pustit si nějaké starší díly, když vím, že veškeré budované napětí okolo WW přišlo nakonec úplně vniveč"

Presne toto som si hovoril, že ako si o rok dva budem púšťať GOT, keď viem, že sa dočkám tohto

Snáď Lorf of Light dá a Martin to dopíše (a sám sa prito nezamotá do tých 938 zbytočných postáv, ktoré tam časom podoplnal )

Reagovat
ADM

Long Night na IMDB z krásnych 10,0 na 8,7 ... stále vela CSFD 73%, to už je bližšie realite bohuzial

Reagovat
blade115

Reálně to může být první díl, který neskončí v červených číslech. Fakt strašidelný, takhle jednou epizodou posrat dojem z celého seriálu.

Naštěstí ty první série podle GRRM jsou natolik top, že si je vždycky budu chtít pustit znovu. Jen už nevím, jestli budu pokračovat i po 6. sérii...

Reagovat
Counter

Reagovat
ADM

Ako som už písal inde, na imdb 56. epizóda zo 70, čo sa týka hodnotenia. na csfd som to chcel pozerať ale tipujem že to bude najhoršie hodnotena epizodka zo všetkych serii

Reagovat
Busby babes

klasika CSFD.

Reagovat
Busby babes

jinak ono se to neda moc srovnavat, obe databaze pouzivaji uplne jinej algoritmus a hlavne teda jinou skalu.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Switchback

https://www.youtube.com/watch?v=fwWqI4AJLmY před chvíli vyšlo (jestli někdo kouká na videa od něj)

Reagovat
blade115

Parádní, jako vždy. Všechno naprosto trefně popsáno.

A teď, když jsem to viděl znova, si uvědomuju, jak hrozně mimo je ten úšklebek NK poté, co ho Dany nedokázala spálit.

Reagovat
ADM

Was ancient apocalypse just warm up against the drunken queen and her pal Horny Pirate?

Reagovat
ADM

Nejaké tipy k zajtrajšej epizodke?

80 min vaty určenej k 5. tej epizóde a bitke s Cersei?

Reagovat
jacobT

Neviem, ale už sa na tú zajtrajšiu epizódu ani neteším tak ako na tie predchádzajúce. To som sa už nevedel dočkať, kedy prídem v pondelok z práce a budem si to môcť pozrieť. Teraz som stále znechutený z E03, tak sa popravde ani nezamýšľam nad tým, ako to bude pokračovať.

Reagovat
blade115

Já už dokonce přistoupil na to, že to uvidím až večer po práci a po škole... Dřív nemyslitelné.

Reagovat
Counter

Reagovat
Kowe

Reagovat
Hokaido

Jsem bohužel zahlédnul nějaký leaky.

Jinak má tahle epizoda zatím nejhorší hodnocení z osmé série a jedno z nejhorších vůbec.

Reagovat
ADM

Na CSFD so 73% je tuším úplne najhoršia a na IMDB sa už prehupla k 10 najhoršie hodnoteným

Reagovat
C-M@ster

On myslí ale tu další, co ještě nevyšla.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

jakoze epizoda 4 ma spatne hodnoceni?

Reagovat
C-M@ster

s08e03 na imdb 8,6

s08e04 na imdb 7,1 (2 160 hodnocení)

Ale je lepší čekat špatnej díl a nechat se mile překvapit než naopak.

Reagovat
Counter

jj, ale nepřikládal bych tomu důležitost, prostě jen naštvaní fans dopředu sází nejnižší možné hodnocení

Reagovat
technecium

Já si na ty zkratky v ději a charakterove otočky o 180 stupňů prostě nezvyknu

Reagovat
ADM

Wau, som milo prekvapený, druhá polovica epizódy ma naozaj vtiahla, tápanie niektorých postáv je fakt hmatateľné a čakať po tomto týždeň na ďalšiu bude celkom shit. Daenerys sa už snáď definitívne zbláznila, po tých jej monológoch dnes si už nedokážem predstaviť ako by mohla byť ona tou správnou osobou na Iron Throne.

Samozrejme sa to nezaobišlo bez hlúpostí ako Jonove správanie či ocitnutie sa na Dragonstone

Reagovat
ADM

Jo a čo spravili s Ghostom posledné sérié, z toho mi je do plaču.

Reagovat
ADM

teraz pozerám, že Euron ich napadol pri Dragonstone, nie KL

Reagovat
Trand

Mně se zatím tenhle díl líbil nejvíc ze 4. série, ta druhá polovina byla super, připomínalo mi to "starý dobrý trůny"

Reagovat
ADM

https://www.youtube.com/watch?v=F1fqet9V494

Preview k 5 epizode

Z toho posledneho zaberu a pohladu Eurona usudzujem všeličo, ale zase by ste povedali, že som majster konšpiračných teorií

Reagovat
LesyJePan

Je Drogon. letí s príliš strmeho uhlu a tak ho s tými ich mašinkami nemôžu zamerať

Reagovat
LesyJePan

Z*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

To už skor niekde na Dragonstone nájdu brnenie, alebo im ho niekto zo dna na den proste urobí no, to už by ma neprekvapilo

Reagovat
LesyJePan

-drogon znici Euronovu flotilu

- Jaimeho zajme Dajneris

- Tyrion ho vyslobodí

- dany zautoci na KL, bude to jednoznacne vitazstvo

- Tyrion vyslobodí Jaimeho, aby zachranil Cersei, s ktorou zomrie nakoniec bok po boku.

- Dany zacne saliet (mad queen)

- Jonsa ju snazi presvedcit aby Tyriona a dalsich neodsudila, nakoniec ju zabije

- Jon bude odsudeny na zivot v nocnej hliadke

- Bran bude sediet na IT

Koniec

Reagovat
technecium

Já jsem normálně dospěl k závěru, že se na ty poslední dva díly snad ani nedokážu těšit, když vím, jak strašně jsem zklamaný z toho třetího dílu. V podstatě mě to už může jenom překvapit, ale nedělám si iluze. Poslední dobrý díl bylo s6 e10.

Reagovat
LesyJePan

Som na tom presne takisto. Poslednej serie som sa nemohol dockat. Teraz som sice zvedavy na novu cast ale uz z toho tak nesaliem.

Reagovat
ADM

Dany zabije Tyriona uz dalsiu cast. Viac nepoviem

Reagovat
patas92

To neletí drak, ale Arya...RIP Euron

Reagovat
Counter

jn, proč tam vůbec chodili, stačilo aby Arya udělala pár tygřích skoků a je hotovo.

Reagovat
ADM

Ty si na to uplne zanevrel

Reagovat
Counter

njn, celou dobu jsem poctivě odolával hypu, pak se prvníma dvěma epizodama nechal vyhecovat a dočkal se monumentálního zklamání

Reagovat
Neon

Fakt super, když scénáristi za poslední dvě řady nasekali tolik logických nesmyslů, že člověk hledá a vidí už jen ty chyby a hledá další a další a nejde si to sledování skoro užít.

Na Zimohradě nezvládnou vykopat v plné síle víc než jeden příkop, ale v polovičním počtu dokážou během chvíle udělat hranice pro spálení desetitisíců svých padlých a kdo ví kolik bývalých nemrtvých.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno preto nemali čas kopať priekopy, lebo už sekali drevo na hranice

Reagovat
Busby babes

presne, meli udelat realistickou verzi, kdy bychom 3 tydny koukali na drevorubecke zavody.

Reagovat
Counter

Není těžké prohodit mezi řečí "tři týdny jsme seškrabávali mrtvé z hradeb, zasloužíme si chvilku oddechu". To samé ostatně měli udělat i v minulém díle, je praštěné, že se všechno vyřídilo za jednu noc. The Long Night se vším všudy

Reagovat
Busby babes

tak si to tam muzes dosadit. Ja nevim, tohle rypani v nepodstatnych detailecha na zaklade toho rikat, ze to je cele blbost... to bys nasel prakticky v kazdem serialu.

Reagovat
Counter

Tak tohle je spíš rýpání na to, že udělali jen jeden příkop.

Reagovat
Neon

přesně

Reagovat
Neon

Už jsme koukali, jak Hound štípe dříví, tak proč ne jedna epizoda lumbersports?

Reagovat
patas92

Za ty 2 epizody by člověk mohl napočítat asi 50 logických nesmyslů a tebe zaráží zrovna tohle

Reagovat
vilp

Mě to taky hned trklo do očí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bylo to hned na zacatku, ja si taky hned rekl, ze porad pokracujeme v debilitach a uz se vezl cely dil

Reagovat
patas92

Nj, ale tak nevíš, jak dlouhá doba od bitvy uběhla. Za pár dní se to třeba dalo uklidit...Hromady mrtvol akorát protřídíš. Lidi dáš na bok, o wights se postarají draci

V tomhle bych se asi úplně nešťoural. Že se některé věci dějou off-screen a nejsou vysvětleny ještě neznamená, že se jedná o plot hole.

Reagovat
Neon

Právě normálně bych to nechal být, ale prostě už těch nesmyslů bylo tolik, že si všímám i takových hovadin

Reagovat
mickey mouse

Daenerys má taky zelené oči ne?

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky by mela mit fialove

Reagovat
ADM

Na konci epizody vyzerala mať niečo medzi modrymi a zelenymi. Inak v knihe fialove no

Reagovat
vilp

Hm, kdyby se Cersei fakt něco naučila od Tywina, tak je tam všechny postřílí a je konec.

Reagovat
Mimalu

stačilo zabít posledního draka a ještě by byla za hrdinku

Reagovat
vilp

Jinak jsem čekal, že tam Tyrion řekne, že je to dítě Jaimeho. Ale to bych chtěl moc.

Reagovat
ADM

Hlavne že Euronovi vôbec nebolo divné, odkiaľ to Tyrion vie...

Reagovat
technecium

Já jsem měl za to, že Cersei Tyrionovi lhala o tom dítěti, když nepila, protože následně v prvním díle normálně pila víno.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mu aj bolo, veď je to v podstate idiot

Reagovat
Whitemedia

Ned Stark: keeps the secret 2 decades

Sansa: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uz me to skoro ani nebavi.. jedine, na co se tesim je sandor s aryou a chaime...

Reagovat
Counter

Mě ta třetí epizoda asi zlomila Tenhle díl nejspíš nebyl špatný, ale už si to vůbec nedokážu vychutnat.

Reagovat
technecium

Reagovat
Anacron

Jsem na tom úplně stejně

Reagovat
jacobT

Mal som rovnaký problém, furt som si tam akurát všímal chyby a nelogické veci. Teraz neviem, či tam naozaj bolo toľko aspektov, ktoré by mi mali vadiť alebo už sa na to po minulej epizóde len prehnane sústredim.

Reagovat
Counter

Reagovat
Trand

Já jsem si jich teď taky všímal no, ale už mě to tak neštvalo jako v minulým díle.

Reagovat
Counter

To je jako říct, že remíza s Brightonem mě neštvala tolik jako prohra s Palace

Reagovat
Trand

Tak mně se ta druhá půlka dílu fakt líbila, tu jsem si užil. I když jsem teda byl zklamanej z Jaimeho jako z mojí nejoblíbenější postavy, ale pořád doufám, že se nevracel kvůli tomu, aby ochránil Cersei, ale kvůli něčemu jinému.

Co se týče Arsenalu.. Tam to je složitější, u nás to funguje v cyklech, ten tým vždycky nějakou dobu funguje dobře, takže se těšíš, ale pak tě zklame (většinou několikrát za sebou) a zlomí ti srdce, že si řekneš, že už se kvůli tomu nebudeš stresovat. Jenže pak si zase vybojují za nějakou dobu tvojí přízeň a ty prostě neodoláš a pak jsi zase zklamanej a takhle pořád dokola.

S GoT je to jinak, ten seriál začal hodně vysoko a držel si poměrně dlouho svůj vysokej standard a teď už jenom pomalu upadá. U mě je asi dobrý, že jsem neskočil tolik na ten hype a nebyl jsem tolik v očekávání tý poslední sezóny tak jako většina ostatních a neberu to za nejlepší seriál ever. Mě už ani ta poslední série moc nebavila a na ten seriál koukám proto, že mě docela baví a chci vědět jak to skončí, ne proto, že by to pro mě byla nějaká životní záležitost. Takže mě dokážou potěšit maličkosti a a ty špatný věci mě asi neberou tolik jako většinu z vás.

Reagovat
Counter

Mi se to taky pořád líbí. Výborní herci, výborná hudba, výborné efekty... Ale scénář upadl tak šíleným způsobem, že to všechny ostatní klady prostě mrší.

Reagovat
TopinB

Jako já si zase myslím, že se vrací do KL aby Cersei zabil... Ale možná se mýlím, ty "srdceryvné" scény jsem trochu přetáčel

Reagovat
blade115

Reagovat
Talker

Tenhle díl skvělej. Jak jsem byl zklamaný z té předchozí epizody, což přineslo zklamání i vůči těm prvním dvěma, tak tahle to zas zachraňuje. Pokud to bude gradovat stejným stylem ještě ty další dvě, tak nebudu nespokojený.

Reagovat
Dr. Admess

Přidávám se k pozitivnímu ohlasu. Tento díl byl super, po dlouhé době jsem cítil ten nádech GOT.

Reagovat
Counter
Reagovat
Counter

(jiné verze můžou mít jiný čas)

Reagovat
Trand

Reagovat
jacobT

Starkbucks?

Reagovat
Busby babes

jj.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nikikrew

Dobra cast, lepsia ako predosla.

Konecne sa to trocha zamotalo, Sansa urobi asi vsetko preto aby Dany nebola na trone. Som zvedavy co Aria vyparadi a ako sa toho vsetkeho zamota Jamie.

Reagovat
C-M@ster

Ještě teda jedna věc... to si jen tak může kdokoliv dojet k těm supernedůvěřivejm seveřanům z jihu... s kuší v ruce... zajít si kam chce a ohrožovat tam panstvo v komnatách?

To mi přišlo úplně debilní...

Reagovat
ADM

Reagovat
Talker

Tak zrovna tohle je člověk, který má s nima společnou minulost a je jejich společníkem (obou), takže je plausible, že se tam dostal. Není to random člověk.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Bronn je tak neskutečně cool, že mu to klidně odpustím

Reagovat
smazaný uživatel

Padol night king, nemŕtvi. Teraz Jeden drak padol ako nič, ghost odchádza z obrazoviek tiež. Pekne s tým rozpočtom vyjebavaju posledný diel sa bude odohrávať na jednej pltke na mori takýmto tempom.

Reagovat
smazaný uživatel

A vše kvůli nejhůře napsané bitvy vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Skvela epizoda. Herecka exhibice Dinklage a Costera - Waldaua. A velka skoda nejhezci holciny v serialu.

Reagovat
jacobT

za Misandei

Reagovat
Alan_Shearer

No nic. Tahle epizoda byla o neco lepsi, ale ty celkovy pachuti me nezbavi. Paradni byla akorat poprava Missandrei, to bylo jak ze staryho GoT. Rhaegal, nebo jak se ten druhej drak jmenuje, prezil presne pro to, jak vetsina z nas ocekavala - aby ho hned sestrelili. Jinak me v tyhle epizode sralo, jak rychle ukoncovali dialogy, rychly prostrihy, dalsi nelogicnosti (Tyrion pred hradbama, proc ho nesundali atd). V dalsich dilech ocekavam, ze se Dany fakt zblazni, uz ji skoro nikdo nezbyl a absolutne neverim, ze to prezije - navic sto pro znici Rudou Bastu. Klidne ji muze zabit Jon nebo Arya. Varys to jeste posere. Cleganebowl bude teda na sto pro, jak dopadne asi taky vsichni tusime. Otazka co Jaime? Zabije Eurona, Cersei (ale to spis nakonec ne) ...? Podle me se nakonec fakt stane kralem Gendry nebo Bran. Suma sumarum, je to porad skvelej serial, ale spis uz na nej mam nostslgickej pohled. Porad mi prijde neuveritelny, kdyz jsem prvne videl to velky mnozství postav, jak se to cely vyvinulo. Na druhou stranu, posledni dve serie jsou proste zajebany, zrychleny atd, o tom bych se mohl rozepisovat na deset odstavcu.

Reagovat
LesyJePan

posledna dobra bol 6. bran

Reagovat
Busby babes

proc ho nesundali? no treba proto, ze by zarval i Qyburn.

Reagovat
technecium

A jak když by tam těch 50 lidí bylo po jedný salvě mrtvých?

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Counter

Z pohledu Cersei by to pořád byl dobrý trejd.

Reagovat
Busby babes

ani ne, kdyz by jeji spojenci videli az moc okate, ze jeji spojenectvi nic neznamena... riskantni i pro ni.

Reagovat
Hokaido

Vážně? Potom co odpálila septum?

Reagovat
Busby babes

z jejiho uhlu pohledu to nebyli spojenci.

Reagovat
Hokaido

Takže odpálit Qyburna, kteryho skoro nikdo nezná, nemá žádný titul, žádný spojence a žádnou moc obětovat nemůže, ale septum s celým obrovským rodem a hlavou církve, ve kterou věří miliony lidí, odpálit může? No tak.

Reagovat
Busby babes

tak Cersei vypada celou dobu, ze ho ma dost rada, spoleha na nej etc. nezradil ji, Euronovi neveri a nikdo dalsi uz tam na jeji strane neni. Navic Qyburn ji takovej jeji bondovskej Q, tak o nej prijit by mohlo byt i netakticky. Jako neprijde mi zrovna tohle nelogicky.

Reagovat
Hokaido

Jakože by bylo netaktický přijít o Qyburna na úkor toho, že teď a tady může vyhrát válku do minuty?

Navíc je mohla postřílet ještě předtím, než tam Qyburn šel.

Navíc tam nemusel jít Qyburn, ale nějakej no name, jak to běžně při vyjednáváních chodí. Stejně nebylo možný cokoliv vyjednat a Qyburn sám o sobě v Západozemí no name je.

Navíc by Qyburn na 99 % nezemřel, protože Tyrion byl tak blízko, že by ho v pohodě trefili bez nějakých následků pro Qyburna a ten zbytek byl naopak tak daleko a vojáci s luky tak vysoko, že by ho neohrozili salvou na Dany a draka.

No tak.

Reagovat
Busby babes

no ja to myslel tak, ze by pak Unsulied zabili Qyburna. No nic, s timhle vasim pohledem nesouhlasim.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Není qyburne ruka královny? Minimálně byl a to by nějaký význam mít mělo především když ho zvolila cersei

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tyrionovym "radam" ani ne

Reagovat
ADM

Na 10 metrov naozaj nie je problem zamieriť pre lukostrelcov, takže Qyburn by to uplne v klude prežil ...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
ADM

Však tí rukostrelci by v pohode zasypali všetkých okrem Qyburna, minimálne by mal dostatok priestoru na utek za hradby...

Reagovat
Trand

To je překlep nebo se lukostřelci řeknou slovensky rukostřelci?

Reagovat
ADM

Preklep

Reagovat
Hokaido

Velký špatný. Zabít draka ve vzduchu je podle slov samotného GRRM skoro nemožný, zatím se to povedlo jen jednou, a to nějakým obrovským šipem do oka. A tady takhle padnou hned dva draci během pár týdnů. Co provedli s Duchem jim asi nikdy neodpustím.

Benioff a Weiss poslední sérii vůbec nezvládají, jsou to příšerní scénáristi. GRRM nesahaji ani po kotníky. Bohužel.

Reagovat
LesyJePan

2?

Reagovat
Hokaido

Jj, vždyť Viserion taky padnul oštěpem.

Reagovat
Kowe

To se aspoň dá shodit na magii. Tady ten zásah z prvního výstřelu, lol.

Reagovat
Hokaido

Co z prvního, hned z prvních třech.

Reagovat
patas92

A když pak chcou sundat druhého draka, tak ty šílpy lítají cirka 50 metrů mimo

Reagovat
C-M@ster

Tak v knize to bude popsaný tak, že byl oslabenej, vysílenej, a proto padl - že to půjde na vrub Daenerys, která uspěchala ten odchod...

Podle mě časem umře i třetí.

Reagovat
Hokaido

I kdyby byl oslabenej, tak ho přece nemůžou trefit 3x z prvních 3 výstřelů. A potom Dany letí k ním, je tak o půlku blíž a mine jí asi 50 střel. Prostě kokotina. A to ani nemluvím o tom, že si Dany těch lodí nevšimla. Smysl by dávalo, že byly schovaný za tím skalnatým ostrovem, ale to by zase na draky stříleli naslepo a navíc v dalším záběru (o tak 15 vteřin později) jsou obě flotily přímo proti sobě. Strašně, strašně, strašně špatná práce scénaristů.

Reagovat
vilp

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

nevidim duvod, proc by v knize tahle scena vubec mela byt..

Reagovat
Dawon

Tayk me hrozne sere, jak zbytecne ti draci najednou pusobi Uznam jeste nejaky moment prekvapeni u prvniho draka (ikdyz i tak trefit ho takhle na prvni dobou musi byt nerealne tezke s tak nemotornou zbrani), ale dpc s tim druhym, proc danny nejak neudelala manevr, neobletela je a nespalila je na popel? Mi rekni ze drak by nebyl premanevrovat lode s obrima kusema Fakt bizar

Reagovat
Busby babes

vsak uz i predtim dostal drak nalozeno od tehle velkych samostrilu. Navic porad... brat jako bernou minci knizky, navic jeste ty, ktere primo do te serie ani nepatri, ale jsou bokovka o hystorii Targaryenu...

Reagovat
Counter

Dá se to přežít, ale přece jen - tři střely, tři trefy? A na Drogona nespočet střel, nula tref, přestože byl blíž?

Vrchol je pak postepizodový rozhovor s tvůrci a věta "Dany kind of forgot about the Iron fleet". Jako wtf

Reagovat
Busby babes

ten jsem jeste nevidel.

Reagovat
Ranoth

Inak keby zomrie Jon aj Dany tak kto ma ponich najvacsie pravo na tron ? Ja si ajtaktak myslim ze na trone nakoniec skonci Sansa

Reagovat
smazaný uživatel

Gendry

Reagovat
ADM

Žiadny trón nezostane. Keď tak, kralovať sa bude zo severu

Reagovat
Busby babes

nikdo. respektive, pokud by zarvali tyhle dva, tak bych zas cekal, ze prezije nekdo z Lannisteru. Ale i kdyby vsichni zarvali, tak nikdo. Proste by se tam zacli mlit mezi sebou nez by to nejakej lord ovladl vsechno.

Reagovat
patas92

Achjo Dany, co třeba ty lodě obletět a sundat je ze zadu? Manipulace s těma samostřílama asi nebude úplně nejrychlejší, a i kdyby se s tím dalo otáčet o 360°, tak už jenom kvůli charakteru plachetnic by se s tím dozadu moc střílet nedalo

Reagovat
Counter

To bylo první co mě napadlo, když ten přímý nájezd zabalila. Bohužel to nezapadalo do scénáře

Reagovat
Nikikrew

presne aj mna

Reagovat
Busby babes

to rpijde priste.

Reagovat
Hokaido

Taky je nepochopitelný, jak naběhla před KL s posledním drakem.

https://imgur.com/a/3xeFPiz

Ten drak i Dany je v pohodě na dostřel. Kdyby Cersei chtěla, tak by je mohla všechny zlikvidovat za půl minuty, A Cersei je bezcitná mrcha, kdyby se jí taková příležitost naskytla, tak si naleje dvojku červenýho a okamžitě vydá povel, ať je postřílí.

Reagovat
patas92

Jj, to je ještě horší scéna, no. Dany se vyloženě naservíruje na zlatém podnose a Cersei s tím neudělá vůbec nic ...Pokud jim šlo jen o popravu Missandei, tak tu klidně mohli nechat do příští epizody před hlavní bitvu.

Reagovat
Counter

Reagovat
Gazdo

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Jediné co mě napadá, tak že Cersei se snažila vypadat lidsky, ať se proti ní populace KL nevzbouří, že ona není ta kurva co může za vypálení KL, což se pravděpodobně stane navzdory balistům

Reagovat
vilp

Reagovat
Anacron

Náznak starého GoT tahle epizoda. Ale jak píší kolegové tak té pachuti mě taky nezbavila. Na první tři díly jsem vstával ráno před prací. Na tuhle jsem se vykálel a koukl na to až teď. Dřív nemyslitelný. Opět hromada nesmyslů a nelogických věcí, ale na to už jsem si skoro zvykl. Draka sejme lusknutím prstu pár vožralů co sedí za kulometem asi, protože to tam lítalo jako z MG-42. Deny pak v klidu napochoduje s pár lidma před hradby a Cersei nic? Vážně se bojím o zakončení toho seriálu. Z tohohle se stává spíš Rodinná pouta než ten famózní seriál na který jsme byli zvyklí.

Reagovat
Hokaido

Taky jsem dnes poprvé koukal až po práci.

Reagovat
vilp

A Tyrion to zase zkouší na Cersei a pořád není schopný pochopit, jak ona uvažuje. Už zase. Neskutečnýho hlupáka z něj udělali.

Reagovat
Counter

Viděl jsem postřeh, že ze všech dlouhodobě udělali úplné idioty, aby se proti Cersei vyrovnaly síly. Tragédie prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc bylo řečeno, že herečka Cersei je oblíbená u scénáristů, jinak měla být už dávno mrtvá. Pro osobní preference zničili celý seriál...

Reagovat
jacobT

To, že sa Daenerys zblázni je už jasné. Ale nepáči sa mi, že to scenáristi spravili takto narýchlo a okato. Tak ak to plánovali, mali to budovať postupne a nie, že to vybavia v podstate v jednej epizóde.

Reagovat
ADM

No neviem jak ty, ale ja som tam videl tie náznaky už niekoľko sezón. Dosť často tie konflikty chcela riešiť až príliš rázne, ale niekto (Jorah, Tyrion, Selmy etc.) ju prehovorili. Teraz už okolo seba nemá takmer nikoho, keď z Tyriona scenáristi spravili 15 ročnú naivku..

Reagovat
jacobT

S tým súhlasím, že už aj v predchádzajúcich sériach chcela ísť do toho často po hlave, ale ako sám píšeš nakoniec si nechala poradiť. A postupne bola menej a menej zbrklá v takýchto situáciach. Ale hlavne, vždy bola prezentovaná ako osoba, ktorej záleží na obyčajných ľuďoch. Bola nemilosrdná k tyranom a svojim nepriateľom, ale obyčajných ľudí zachraňovala a z jej postavy mal človek dojem, že bude pre ľudí dobrou vládkyňou. V tejto epizóde to ale všetko išlo bokom, lebo scenáristi potrebujú, aby rýchlo zošalela ako jej otec a je im jedno, že jej správanie otočili proti doterajšiemu vývoju postavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná že to znám blbě, ale pokud vím tak většina šílenců je nejprve vpohodě a potom přepne a i u Dany to hodně sedí, postupně se jí všechno sype pod rukama, do teď stále poslouchala rady tiriona, teď viděla jak zemřelo další její dítě a popravili její bff.

Myslím, že Dany je natočená dobře, jako jedné z mála věci bych scénáristům nic nevyčítal

Reagovat
jacobT

Mne nevadí, že zošalie, ale aby prišiel taký obrat behom jednej časti? Prišlo by mi to uveriteľnejšie, keby to gradovalo nejak postupne.

Reagovat
ADM

Tak ono sa toho serie už dlhšiu dobu viac - skapal Viserion, na severu ju vôbec neprijali (scéna z Winterfellu kde je sama pri stole..), Jon má lepší nárok na trón, pomreli jej vojská, zomrel Jorah, teraz aj Misandei, ktorá ju navyše ku koncu ešte naštartovala tým "Dracarys" ... určite to nie je za jeden diel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
blade115

Za mě dobrý. Varys momentálně nejoblíbenější postava, jeho jednání je mi fakt sympaticky a už dlouho se s ním ztotožňuju. Daenerys konečně prohlédli i ostatní, jsou tu náznaky, kam to směřuje, a to se mi líbí. Vůbec nic jsem nečekal a jsem příjemně překvapen.

Reagovat
technecium

Opravdu se natáčely tři varianty konce?

Reagovat
ADM

Kvoli leakom

Reagovat
technecium

Radši bych měl třeba jednu variantu, která je leaknutá, ale bylo by na ní vidět, že se nešetřily prachy na každý scéně. Mohli by pak třeba zveřejnit ty další dvě varianty, fakt by mě zajímalo, jestli to budou ještě větší kraviny než tahle, nebo jestli budou dávat větší smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono stejně, I kdyby lidi věděli co se stane, pokud by to nebylo nějak hrozné, by se na to všichni dívali

Reagovat
technecium

https://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-episode-1-leak-script/

Jo a btw, tahle fanfikce mi přijde asi tak 100x lepší než to, co teď

Reagovat
ADM

Btw, ako by do príbehu mohla ešte zapadnúť táto vízia?

https://youtu.be/gulVUWrADCM

Prišlo mi to na rozum, lebo tam bolo Kings Landing očividne zničené, pritom je tam sneh a odkazy na život za Wall ... alebo aj toto tam bolo len na efekt?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád se může KL zničit a sníh tam bude každopádně ikdyž WW už nejsou, tak by dlouhá zima měla BÝT, protože tak to fungovalo už před WW

Reagovat
nani92

Euronovi neprišlo divné, ako sa malý škriatok dokázal dozvedeiť o Cerseinom tehotenstve tak rýchlo?

Reagovat
Ondiis

Možná se Bran stavil v KL jak byla na ultrazvuku

Reagovat
Anacron

Jinak Sansa...přísahej...přísahám...5 minut a už to vyblije v tomto díle se úspěšně vrátila do své role krávy.

Reagovat
Trand

Nemyslím si že je to role krávy. Prostě nevěří, že Daenerys bude dobrá královna a teď se jí naskytla úžasná příležitost jak s tím něco udělat. Že to vykecá bylo úplně jasný. Jen mě mrzí, že jsme neviděli výrazy Arye a Sansy když se to dozvěděly, na tu scénu jsem se těšil.

Reagovat
ADM

Tak to dopadá, keď 6 rokov niečo trpezlivo buduješ a potom sa zrazu zachováš jak 10 ročné decko, ktorého prestane baviť jeho hračka...

Reagovat
Anacron

Já jí nesnáším od první série takže to nemá s Dany nic společnýho Jasný to bylo, ale mohlo to být uděláno nějak epicky při nějaké vypjaté scéně kde by to ona najednou vybalila. A ne že to jen tak řekne a ani to nevidíme. Taková zásadní informace. Jo to jsem byl taky zvědavej jak budou reagovat..a nic no...

Reagovat
Hokaido

Naopak mi tohle od Sansy přijde super. Nakonec se přeci jen od Malíčka něco naučila a udělala starej dobrej GoT move, kterej zasekne pořádnej klín do vztahu Dany a Jona, což ona přesně chtěla.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

S tímhle jsem třeba neměl problém. Spíš bylo stupidní, jak říkala Houndovi, že potřebovala všechno to utrpení od Joffreyho s Ramsaym. Ale to zase není vina jí samotné, ale scenáristů.

Reagovat
Busby babes

a kterej cin ktere postavy je vina te postavy a ne scenaristu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Takový, který dává smysl.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Counter

Když Tyrion zabije Tywina, dává to smysl, i když se mi to nelíbí.

Když Freyové povraždí Starky, dává to smysl, i když se mi to nelíbí.

Když Stannis upálí Shireen, dává to smysl, i když se mi to nelíbí.

Když Night's Watch zabije Jona, dává to smysl, i když se mi to nelíbí.

Když Bronn řekne, že Jaimeho s Tyrionem z fleku odkrágluje, pokud mu nenabídnou něco lepšího než Riverrun, dává to smysl, i když se mi to nelíbí.

Když Sansa řekne, že Joffreyho a Ramsayho dennodenní sado maso je přesně to, co potřebovala, je to obyčejná demence, která smysl nedává. V době, kdy jí Hound nabízel útěk, už toho měla za sebou víc než dost na to, aby z ní nebyla naivka.

Reagovat
blade115

Podle mě jsi nepochopil, na co naráží.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
tunkic

Reagovat
Busby babes

ty vole, husty jak tohle nekdo muze brat tak doslova. No rozhonde v te dobe uz nebyla tak naivni, ale az to skoleni od Malicka z ni udelalo to, co je dneska. To uz fakt resite uplne nesmysly. Navic teda zrovna Sansa se chova naprosto strasne a nelogicky celych 8 serii pomerne casto. Zpocatku to slo aspon omluvit naivni holkou, ale pak uz tolik ne...

Reagovat
Counter

Tady jen nadávám na scenáristy, jak je něco takového může vůbec napadnout, to ani nemá se samotným světem GoT nic společného.

Reagovat
Busby babes

btw ale narazel jsem teda na uplne neco jinyho. Jen jsem si chtel udelat srandu z toho, ze scenaristi mohou za chovani vsech postav v kazdem momentu toho serialu, jak naznacuje Blade.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Co je stupidniho na tom ze rekne, ze kdyby nezazila vsechny tyhle bullshity, tak je z ni porad princeznicka a neni tak silna a zocelena zena, jako je ted?

Reagovat
Counter

Bullshity = x let dlouhé utrpení, týrání, fyzické násilí, opakované znásilnění. Tohle nechce prožít nikdo, je naprostá idiocie prohlásit, že něco takového potřebuju, abych dospěl.

Reagovat
vilp

Reagovat
Dawon

neni nutne to chapat tak, ze to potrebovala....ale spis snaha z jeji strany trochu utesit Hounda a i sebe, ze i na tom peklu, kterym si prosla, se pak najde nejaky naznak dobra...a je proste podle me pravda, ze to tu jeji postavu zformovalo dost zasadnim zpusobem a urcite by nebyla tim clovekem, kterym je dnes

Proste zjednodusene mentalita ve stylu "co te nezabije, to te posili" napasovana na hodne extremni kontext, ale ani tak s tim nemam zadny zasadni problem

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vilp

Však už toho v King's Landing zažila dost do té doby, než s Houndem mohla utéct. Ramseyho fakt nepotřebovala.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem jediny, ktery ted uz uplne nemuze Jona?? mne pripada, ze ma jeste hloupejsi kroky a myslenky nez benniof s weissem.. ale hlavne, od te doby, cose obzivnul me vzbec nezajima a vlastne bych si i pral, aby konecne skoncil. ta jeho aura nesmrtelnosti a ctnosti za kazdou cenu me strasne otravuje..(i vic nez pokazena dany)

Reagovat
Maresma

Jon i Dany jsou už hodně otravní, snad je Cersei oba zabije.

Reagovat
Whitemedia

všechny měl vybít NK, teď už je to úplně k hovnu..

Reagovat
technecium

Reagovat
Anacron

Do téhle série jsem nesnášel jenom Sansu a nechápal jak někdo může nadávat na Dany a Jona. Bum 4 díly osmé série a serou mě tam snad úplně všichni.

Reagovat
patas92

Tyjo, roumen ještě funguje?

Reagovat
TopinB

Jasné To sleduju už asi deset let a furt to stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu neberu jeho nazor, ale uprimne mi hlasky "Vubec jsem si to neuzil, jak je to nelogicky" prijdou u fantasy serialu, kde ve vzduchu litaj draci, dost smesny. Proste je tam nejaka umelecka licence, je tam nejakej dej. To je jako rict, ze don Corleone urcite tolik ran u pomerancu nemoh prezit, Michaelovi by nemel kdo radit, Barzini by ovladl mesto a Kmotr by byl o dve tretiny kratsi. Samozrejme chapu, ze nastve, kdyz se nejaka figura najednou chova uplne jinak nebo tak, kdyz tam proste je vylozene neco, co nedava smysl v kontextu serialu, ale tohleto hrani si na analyzu bitev ala "Kdyby se tady vysunuli krajni lucistnici, tak je za 5 minut po bitve" mi prijde trapny. Tak by bylo no. A co jako? A o cem by ten serial byl? Zase mi prijde trochu smesny to analyzovat s elektronikou tuzkou jak fotbal. Ze mohla Cersei vsechny sejmout? Asi mohla, no. A co? Co treba ze si chtela poslechnout, co ji chtej rict? Ze si obe strany chtela odbyt takovoutu diplomatickou "kdyz se vzdate, tak" stranku, aby vypadaly pred lidma ve meste dobre atd.? Ze mohla sestrelit Tyriona? Mohla no, ale fakt jako ma skoro hlavni postava a minimalne ideovej hybatel deje cely sagy umrit tak ze jde a tak ho sejmou? A co treba ze je to furt jeji bracha, a i kdyz ho nenavidi, tak furt je v ni aspon trochu lidskosti a proste kdyz dojde na lamani chleba, tak pro ni neni tak jednoduchy ho zabit, coz ostatne ukazala uz kdyz za ni prisel v poslednim dile predchozi sezony? Ja nevim, mne se hromada veci taky nelibila, sralo me, ze byla cela bitva ve tme, ze Night Kinga sejmuli jak uplnyho vola, hromada dalsich blbosti. Ale furt je to podle me dobrej serial a ja si ho uzivam. Bavily me dialogy bratru Lannisteru, bavily me dialogy skreta a tlustyho mnicha, bavi me Bronn, bavi me jak je ta pizda blondata posedla moci a jak to nezvlada, jakej je Jon naprostej jouda. Ja si serial uzivam jak to jde a doufam, ze teda nejsem jedinej. Sorry za tapetu, muj nazor.

Reagovat
TopinB

Aha, takže jelikož jsou tam draci, tak se "strategičtí géniové" můžou chovat jako vesnický idiot po lobotomii, ale nemáme se nad tím pozastavovat? U Corleoneho to dávalo smysl, aspoň trochu, viz. třeba Johnny Torrio.

A ještě jeden

Reagovat
TopinB

A jěstě k tomu dodám, že "lítají tam draci, takže je to všechno oukej" mi přijde jako argument na úrovni "ty bys to nedokázal, takže nemůžeš kritizovat profesionální fotbalisty"

Reagovat
smazaný uživatel

Pozastavuj se nad cim chces... je na kazdym, jestli se diva na simulaci vojensky bitvy, nebo na serial o vztazich mezi lidma a jejich touze po moci

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle komentare jsou imo to uplne nejhorsi a mimo misu proste, kdyz do nejake chvile veci fungovaly v tom svete logicky, a pak v prubehu najednou prestanou, tak je to smesne, at jde o zanr fantasy nebo jakykoli jiny.

Reagovat
TopinB

Reagovat
C-M@ster

Jenže jde o to, že to prostě vybočuje od toho, na co si spousta lidí zvyklo během prvních sérií a kvůli čemu si to oblíbili. Ty sis to třeba oblíbil kvůli něčemu jinýmu a líbí se ti to i tak a to je dobře.

Kritikama se nenech otrávit a dál si seriál užívej, ale na druhou stranu třeba spoustě lidí se líbilo, že ten seriál má nějakej vývoj, k něčemu to třeba směřovalo a v podstatě vše, co se stalo, mělo nějakej důvod a najednou se dějou nelogický věci... něbo věci zdánlivě bezúčelně... třeba o Arye scénáristi prozradili, že chtěli aby zabila NK, aby tím překvapili diváky... přitom třeba rodičovství Jona taky mělo překvapit diváky, ale léta tomu byla budovanej příběh do kterýho to zapadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nemyslim, ze je ten serial bezchybnej, taky je hromada veci, ktery me nastvaly, stvou, ktery mi pripadaj nelogicky nebo pitomy. Nelibilo se mi, jak to odbyli s NK a WW. Jen mi prijde, ze ted je proste moda rikat, jak to stoji za hovno, tak nektery experti s elektronickou tuzkou hledaj, kde moh koho kde kolikrat zabit a jaka je sance, ze trefis draka atd. A to mi prijde smesny. Ve vsech filmech a serialech je miliarda situaci, kdy by hrdina na milion procent urcite umrel, a prekvapive je furt zivej, protoze o cem by pak ten film/serial byl. Ja nikomu neberu jeho nazor, ze uz to neni tak dobry, jako to bejvalo predtim, je ale podle me rozdil kritizovat urcity diry v zapletce, nez proste pristupovat k deji serialu jako k rekonstrukci skutecny stredoveky bitvy. Alespon ja ten serial vnimam jako serial o mezilidskejch vztazich a o tom, jak lidma cloumaj emoce, laska, nenavist, jejich touha po moci. Jestli to ma nekdo jinak, samozrejme ok. Ale prijde mi to trochu takovy kdo chce psa bit.

Reagovat
Counter

Špatně jsi to pochopil.

Nikdo nechce, aby Cersei během vyjednávání vychcaně sestřelila Tyriona, Dany, Drogona a všechny ostatní. Jde o to, že tvůrci k tomu úplně zbytečně dali příležitost, kterou by Cersei v kontextu všech předešlých událostí a vlastního charakteru měla využít.

Nikdo nechce, aby v bitvě o Winterfell všechny přední postavy zhebly. Ale když pak vidíš, že se na ně řítí lavina mrtvol, tak už s tou smrtí zákonitě počítáš. Místo toho přijde prostřih a v příštím záběru jsou pořád v suchém triku živí a zdraví. Jak se mám v tu chvíli bát o jejich osud a s napětím prožívat celý díl, když očividně neumřou ani v situaci, kdy je smrt na 100 procent jistá?

Nikdo nechce, aby za pět minut bylo po bitvě. Ale když vidíš, že v první linii je lehká jízda, která se vrhne střemhlav do tmy bez jakéhokoli povědomí, co se v ní nachází, v druhé linii jsou katapulty, které za celou bitvu stihnou vystřelit jednou a bylo tak v podstatě zbytečné je vůbec stavět, v třetí linii je pěchota a v čtvrté linii příkop, který ta pěchota musí za cenu obrovských ztrát překonávat při ústupu, tak to prostě nejde přejít jen mávnutím rukou, protože tam jsou i draci, kteří místo pomoci ostatním čekají na Godota.

Tohle všechno nabourává uvěřitelnost toho, co se na obrazovce děje. GoT se od začátku prezentovalo jako originální počin, který se nebál šokujících zvratů a žádná postava si nemohla být ničím jistá. To už nyní ani náznakem neplatí.

Reagovat
Busby babes

ja bych teda rekl, ze kdybych podobne prosel celej serial tak bych nasel spousty moznosti, kdy by Cersei mela byt uz mrtva...

Reagovat
smazaný uživatel

? a kdy? ze si vyberes zrovna ji jedine okamziky, kdy byla v opravdovem nebezpeci bylo behem blackwater, kde byla ale pripravena se otravit, kdyby doslo k prohre. a pak pri uvezneni vrabcaky, jenze ti nebyli zabijaci a meli smysl pro cest, takze kdyz se rozhodlo, nechali ji byt. jinak pokazde byl pod ochranou zlatych plastu, ktere mela zaplacene uz od prvni serie.

Reagovat
Busby babes

no tim, jak se to tu ted pitva tak bych mohl zacit rikat, ze je divny, ze po tom, co Cersei nechala povrazdit pul mesta a znicit septum, ze se nenasel nikdo, kdo by ji zabil. stovky sluzebniku, nekterej z nich tam urcite mel pribuzne etc. staci jedno bodnuti nozem.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf? tak ale u serialu jde snad o to, co je videt na platne ne? tam v zadnem okamziku, cersei nebyla obklicena hordou lidi, co jich chce zabit narozdil od postav v teto seri.. a furt ma kolem sebe zombieka, ktery kazdeho, kdo se k ni bez dovoleni priblizi zabije.

Reagovat
Busby babes

tak vzhledem k tomu, ze se tu resi i to, kde vzali drevo na pohreb tech stovek mrtvo, jak to, ze nevykopali deset prikopu etc, tak mi neprijde, ze by se resilo jen to, co je na platne.

Reagovat
smazaný uživatel

resi se to, ze predtim nemeli cas vykopat vetsi prikop, ale ted, kdyz je jich nevimkolikrat mene, maji najednou vse uklizene a pripravene za chvilku (vzhledem k tomu, jak zachovale mrtvoly byly)

Reagovat
Busby babes

ano, resi se kravina, ktera je naprosto nepodstatna. .

Reagovat
smazaný uživatel

tak si to neres, ale nepodsouvej, ze v minulych radach se to delo take

Reagovat
Mimalu

v zimě se ti mrtvoly nezačnou rozkládat zas tak rychle, tady se to ještě ospravedlnit dá

Reagovat
tunkic

Taky mi příjde, že je GoT pod takovým drobnohledem až poslední dobou, kdy se rozpytvává úplně každej detail..

Reagovat
technecium

Tak Martin sám prohlásil, že kdyby bylo na něm, tak mezi koncem šesté a koncem osmé série budou 4 série navíc, že nechápe, proč to tvůrci chtějí tak rychle skončit. No a právě to, jak jsou ty dvě série brané z rychlíku oproti těm předchozím , tak tam je místo pro hledání chyb, protože předtím to bylo všechno tak perfekcionistické, že tam nebylo co hledat. U každý události jsi věděl do nejmenšího detailu každý motiv a myšlenku každý jednotlivý postavy. Tohle tam teď odpadá.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

perfekcionisticke... tak urcite. Spousty fanousku knih na to nadava uz tak nekdy od ctvrte serie, nekteri daleko driv. Perfekcionisticke to fakt nebylo.

Reagovat
blade115

Na seriálové poměry a obecně filmové adaptace knižních předloh to teda bývalo hooooodně dobrý. Teď to je "jen" dobrý.

Reagovat
tunkic

To, že do toho teďka takhle šlápli, je jedna věc....to mě taky štve, ale trochu jsem to čekal, když oznámili, že půjde o poslední sérii...já byl třeba podstatně zvědavější na souboj s NK, než na ten se Cersei, takže ten předposlední díl byl pro mě dost rozporuplnej...ale pořád doufám, že to celý nějak rozklíčujou skrz to, kde celou dobu "lítal" Bran Spíš si ale nemyslím, že do teď bylo všechno dotažený k dokonalosti, jak ty říkáš. Určitě by se našla hromada nesrovnalostí a nelogičností i v předchozích sériích, jen dřív ke každýmu dílu nebylo x videí rozborů na Youtube..

Reagovat
Ondiis

"ale pořád doufám, že to celý nějak rozklíčujou skrz to, kde celou dobu "lítal" Bran"

Imho celá linka Zimohradu a bitvy s NK je nadobro uzavřena. Teď už půjde ze Severu jen o Sansu a možná Brienne

Reagovat
tunkic

Jako jestli o tom fakt už nebude ani zmínka (pravda je, že jsem čekal, že bude teď ve 4. díle), tak mě teda celkem neserou, protože tam tím pádem celý to jeho "toulání" během bitvy o Winterfell bylo úplně k prdu

Reagovat
Busby babes

a v co doufas, ze ti reknou, ze videl nebo kde lital?

Reagovat
tunkic

konkrétně ti asi neřeknu, prostě něco, co by mě aspoň trochu vyvedlo z omylu, že tam byl úplně k hovnu takže například mohl nějak přispět k tomu, že se tam Arya tak znenadání zjevila (jak? netuším ), popřípadě něco blíž k tomu jejich propojení s NK, kdy by se ukázalo, že nějakým stylem pomohl vyhrát tu bitvu.. Pokud to totiž doopravdy bylo jen že - proletím se s havranem dokud nepříjde NK - Arya skok - a šmitec - tak mě zpětně bude ten 3. díl srát dost!!

Reagovat
Dawon

tak k hovnu tam nebyl, jeho hlavni ucel byl nalakat tam NK a to do puntiku splnil

Reagovat
tunkic

v tom případě super strategie

Reagovat
Counter

Už se s tím začni smiřovat

Reagovat
Dawon

Ja nevim, ja to celou dobu proste vnimam jako oduvodneni cool zaberu z uhlu pohledu vrany a nejakou "provokaci" NK ze strany Brana, nic moc vic bych za tim asi nehledal

Reagovat
Busby babes

asi tak nejak.

Reagovat
tunkic

Já teda doufal v nějakou hlubší rovinu hlavně právě proto, že byl v tom svým "rauši" přesně od chvíle, kdy se v tom díle na scéně poprvé objevil NK až do chvíle, kdy před ním sám stanul...jestli už o tom ale nebude zmínka, tak za mě celkem zklamání!!

Reagovat
Counter

+ v kontextu předešlých dílů, např. Sanse vysvětloval, že se musí na příchod NK připravit...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Counter

Podíval jsem se poslední měsíce na všechny předešlé série (teď jsem u sedmé) a do prvního dílu šestky jsem s tím seriálem v podstatě neměl problém. I pak se to dalo přežít, byly to pořád spíš drobnosti, které se daly nějak omluvit. První dva díly osmičky se mi taky moc líbily. Ale to, co předvedli v třetím díle, byla katastrofa, a i když ten čtvrtý byl zase lepší, několik blbostí si neodpustil a pachuť přetrvává.

Reagovat
vilp

Co ti vadilo v šestce?

Reagovat
Counter

V tom prvním díle mě trkla do očí teleportace Sand Snakes na loď za Trystanem a zmizení boltonských psů při honbě za Sansou s Theonem (v podstatě málem Sanse sežrali obličej, pak přijela Brienne s Podem a psi se rozplynuli). Nejhorší pak byla v závěru Arya, která se vesele procházela po Braavosu, nechala si od Waif rozfofrovat nožem břicho na cimrcampr, a stejně to v klídku přežila (stačilo se dobře vyspat a byla jako rybička).

Reagovat
ADM

Tak už od prvej série bežne "off screen" prebehol mesiac (tiež som sledoval od začiatku teraz), takže sťažnosti na akékoľvek teleportacie preto nechápem...

Reagovat
Counter

jj, teleportace bych obecně taky moc neřešil, akorát tahle fakt bila do očí, protože Trystane odplul (a doplul) do KL, zatímco Sand Snakes zůstaly v Dorne.

Reagovat
blade115

Já to mám podobně. Dlouho bez problémů, jen s pár výhradami, po šestém sérií začaly přibývat nejasnosti, ale vyložená nespokojenost zavládla až po tom třetím díle osmičky no. Vzhledem k tomu, že je ale už čtvrtý zas poměrně dost dobrý, přijde mi fajn tomu dát šanci a ne že "si to už po jednom špatném díle ze 70 neumím užít".

Reagovat
Counter

Tak časem mě to třeba přejde, jen teď jsem prostě zklamaný, protože mělo jít o vyvrcholení a místo toho přišlo největší zklamání.

Reagovat
tunkic

Jako jo, tím třetím dílem to celkem zabili, ale já pořád tak nějak doufám, že budou některý věci ještě dovyjasnění (Bran x NK)...i když například dementní taktiku boje už asi těžko obhájí Každopádně uzavřít takovouhle ságu prostě není žádná prdel, takže si na případný nadávání počkám až na konec

Reagovat
Counter

Podle mě už nic vyjasňovat nebudou, není na to čas.

Reagovat
ZJEV

Jako ta bitva o Winterfell byla stupidni, nelogicka no proste hrozna. Ale tady s tou Cersei, ze je mohla zabit vsechny sipem mi prijde ze uz lidi zase zbytecne nadavaji. To ze se pred bitvou sejdou kralove, generali atd. a urci si podminky kapitulace je snad v kazdem historickem filmu, kde je bitva a nikdy se tam nikdo hned nepozabiji. Me se ta zaverecne scena libila.

Reagovat
Counter

Jenže oni se obvykle sejdou na nějaké neutrální půdě (viz Renly se Stannisem nebo Jon s Ramsaym), a ne že jedni jsou vystaveni na milost tomu druhému.

Reagovat
ZJEV

Tak ale Dany sla napadnou Cersei, tak zustala tam a ven vyslala radce no, prece nebudou cestovat nekde bokem. Stejne to bylo treba i v Troji, ze se setkali pred barakem. Nevim no zrovna v tomhle bych nejakou zasadni nelogickou chybu nehledal. I kdyz je fakt, ze Dany pri diskuzi o podminkach kapitulace to v Merenu taky vyresila trochu jinak

Reagovat
Talker

Tak tady jde o nelogičnost při vývoji postavy - Cersei je mrcha, která odpálila tisíce lidí (a dohnala vlastního syna k sebevraždě) ve vlastním městě, poslala nájemného vraha na své dva bratry, otrávila jednu ze Sands a nechala její matku sledovat, jak umírá, posílala lidi na experimentování Qyburnovi a dalších X věcí.

Na základě tohohle prostě nelogicky dostala šanci zlikvidovat Danny i Tyriona (a maybe i draka) a prakticky ukončit válku a tu z nějakého důvodu prošvihla. Přitom by mohla říct, že zachránila město před drakem, unsullied, dothraky atd, což by jí těžko někdo vyčítal.

Prostě to k tomu charakteru nesedí - měli být mnohem dále.

Reagovat
TopinB

Reagovat
ZJEV

Tak jak to meli natocit, chteli tam tu konfrontaci, vzajemne pohledy, kdyby tam dali pohled Cersei na maleho dracka v dali a blondatou tecku, tak se to taky vetsine nelibi. K te Cersei jako je fakt, te mrcha na to je rovnou odrovnat je (byla tak byla prezentovana), ale tak treba si je uz jista vyhrou. Nevim no me to treba tedy zrovna u te sceny vubec nenapadlo a ta poprava se mi libila.

Reagovat
ZJEV

Ta scena popravy, at si tady nekdo nemysli, ze jsem uchyl

Reagovat
Counter

Není to nic strašného, ale kazí to celkový dojem.

Reagovat
ZJEV

Proste mi prijde, ze se ted do toho více sprta, protože neskutečně pojebali tu 3. epizodu no

Reagovat
C-M@ster

Ono se do toho dost jebalo i minulou sezónu, kde scénaristi jeli „po svým”.

Když si to tak vezmeš, tak ta výprava na ulovení nemrtvýho vypadala a působila šíleně (včetně maratónskýho běhu), ztratili tam draka a nic z toho neměli, protože na té divné předváděčce se pomoci Cersei stejně nedočkali.

Reagovat
smazaný uživatel

ta epizoda na lov zombika, byla imo horsi nez s08e03

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ZJEV

Tak ale ulovit ho ulovili, to ze se na ne Cetsei vybodla je vec druha. Jako jasne ono ta nesmrtelnost Jona alias Aegona me taky sere uz od 6 no.

Reagovat
Counter

Ulovili zombíka a zároveň přišli o draka, který následně zbořil Zeď.

Reagovat
vilp

Ta výprava by dávala smysl akorát v případě, že by tam šel Jon kvůli Daenerys ještě předtím, než poprvé odjel na Dragonstone. A provedení samozřejmě opět vtipný no.

Reagovat
Hokaido

Ze mohla sestrelit Tyriona? Mohla no, ale fakt jako ma skoro hlavni postava a minimalne ideovej hybatel deje cely sagy umrit tak ze jde a tak ho sejmou? A co treba ze je to furt jeji bracha, a i kdyz ho nenavidi, tak furt je v ni aspon trochu lidskosti a proste kdyz dojde na lamani chleba, tak pro ni neni tak jednoduchy ho zabit,...

Knížky jsi očividně nečetl, a ani seriálu jsi nejspíš nevěnoval takovou pozornost. Cersei takováhle postava vůbec není.

Jinak ti tvůj názor neberu. Jsem rád, že jsou pořád lidé, kterým se GoT na 100 % líbí a dokážou si to užít.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, Proc ho teda nesejmula kdyz za ni prisel v poslednim dile predchozi rady?

Reagovat
jacobT
Reagovat
Ondiis

Kdo jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

ten Tyriuv proslov na konci, to byl vrchol trapnosti velmi spatna epizoda stejne jako posledni cele dve sezony, pekne to scenaristi z HBO dokazali pohrbit...

Reagovat
Ondiis

Bran couldn't tell Daenerys about Euron's fleet, he's too busy browsing for ancient wheelchair blueprints.

Nechápu, že si Daenerys a hlavně Tyrion (jako její rádce) nechají utéct příležitost mít po boku takového informátora. Bran musí vědět o každém slově prohozeném mezi Cersei a Euronem, musí vědět vše o obraně KL (nepotřebují na to Bronna) a musí vědět o pozicích vojsk a loďstva. Však Varys je úplně useless proti Branovi.

Jinak se mi epizoda líbila. Rád vidím více prostoru pro Varyse a pro jeho kroky, i když tipuju že ho to přivede k zpopelnění už v příštím díle. Nechápu nepohlazení Ghosta, smrt Missandei a je mi líto že už neuvidíme více ze Severu (Tormund, Sam) doufám v pořádný vztek a rampage ze strany Grey Worma. A jen taková technická, kdyby Danny letěla střemhlav na KL jako by ve středu města, tak se ty kuše směřující ven od hradeb neotočí ne? A mohla by v klidu spálit jen palác, případně pálit celé hradby "ze středu"

Reagovat
Luc-Luc

to je dobrej point s tim Branem, nechapu, ze je nenapadlo od nej ziskat nejakej intel, ale pro me to jen jedna z mnoha nelogicnosti tohoto a predchoziho dilu

Reagovat
Svatej

Reagovat
LesyJePan

Bran nechá nech sa vsetci navzájom pozabíjajú aby mohol potom sám usadnúť na Zelezny trón on to má naplánované, vie ako to všetko dopadne.

Reagovat
Svatej

Začíná mě unavovat, jak dělá jedna strana už druhou sérii nepřetržitě jeden skvelej taktickej tah za druhým, mezitím co největší hlavy westerosu, který si dany posbírala, dělají naopak jeden bulshit za druhým a neustále ztrácejí svoje výhody, se kterýma na kontinent priplavaly. Tyrion už je poslední dvě série vyloženě hloupej a nechává se obalamutit nebo prechcat kýmkoliv. Naopak Euron se ukazuje, že je s pár loděma užitečnější, než celá targaryenska armáda dohromady.

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že se tu buduje bmzas beznadějně situace, že který vyskočí zas nějaká Arya s kudlou..

Reagovat
Ondiis

Ono to tak dost možná bude Hound se postará o brášku a Arya o Cersei/Jaimeho. Boha ať to neposerou aspoň ten konec ... já pořád čekám na nějakou zradu, otočku. To co teď předvedl Jaime mi nestačí

Reagovat
LesyJePan

Veď Jaime predsa zradil Sever. Tyrion a Varys zradí Dany, to je očividné. A k tomu ešte bude nejaký prúser medzi Dany a Jonom.

Reagovat
Ondiis

No, však na to čekám

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

nj hlavne keď si spomeniem, ako dobívala tie otrokárske mestá a hlavne na tú bitvu, keď na mori bolo asi 100x viacej lodi a vybavila ich síce s troma, ale o polovicu menšími drakmi

Reagovat
Gazdo

do puntiku

Reagovat
blade115

A teda, zatím jsem si toho nevšiml, ale co ta zmínka o Dorne? Je super, že konečně zas jednou připustili jeho existenci, ale nedovedu si představit, že by to ještě mělo mít nějaký význam - a tím pádem nechápu vůbec zmínku o tom. Je teda každopádně zarážející, že pokud "princ z Dorne vyjádřil podporu", tak proč oslabená Daenerys toho nevyužila, když je tam netknutá armáda od první série... Cestou z Winterfellu se teda taky mohli stavit pro Edmura a jeho muže, ale whatever, to by asi bylo moc lehký.

Reagovat
LesyJePan

Udalostí na dve série vtesnali do 6. Častí, znktorých prvé dve premárnili na nejaké omáčky pred Long night.

Reagovat
Hokaido

Dorne je úplný wtf. Oni musí mít vojsko v takový kondici, že by KL mohli klidně zabrat sami.

Reagovat
Busby babes

nebude mit zadny vyznam, proste nebylo v serialu dost prostoru. Dorne skoncilo povrazdenim holcicek.

Reagovat
technecium

Jen počkej až v E5 přijde Dorn a na poslední chvíli zachrání Jonovi prdel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

o Edmurovi ze serialu nevime skoro nic. klidne muze byt porad drzen Lannistery.

Reagovat
Ondiis
Reagovat
Kowe

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
technecium

Jsou leaky E5 a E6 a lidi neskutečně nadávají, že to je strašná sračka

Reagovat
ADM

Hlavne sem nič nezverejnujte, nech ten seriál aspon dokukám

Reagovat
vilp

Odkaz na ty leaky?

Reagovat
ADM
Reagovat
vilp

Však to ignoruj.

Reagovat
vilp

Tak už jsem cosi našel na twitteru. To snad nee.

Reagovat
ADM

Ja som to chcel pre tvoje dobro

Reagovat
vilp

Mně to ale dopředu vědět nevadí.

Reagovat
ADM

Je to az take zle?

Ale vsak tocili sa alternativne konce

Reagovat
LesyJePan

Posles mi to prosim do správy?

Reagovat
blade115

Tak paráda no, to už sem nesmím do konce seriálu páchnout... To beztak zas někdo z vás nevydrží.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Counter

Reagovat
ADM

https://www.imdb.com/title/tt6027914/reviews?ref_=tt_urv

V komentoch ich vobec nešetria teda

Reagovat
Svatej

To je jenom ke stávajícímu dílu ale zejo? Trochu mě mate ten komentář nad tebou a nevím, jestli to sem nedáváš právě v ty spojitosti

Reagovat
ADM

Komentare len k poslednemu dielu

Reagovat
Counter

Ale je to dobrá terapie, aspoň vidím, že v tom nejsem sám

Reagovat
Busby babes

vsak to tady hejtite skoro vsichni.

Reagovat
Counter

Tak proč se tu pořád s někým přehaduju

Reagovat
Hokaido

Už se bížíme 2K komentářů. Už se to na mobilu načítá strašně dlouho, takže myslím, že je čas se konečně přesunout:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/manchester-united-po-trech-letech-sesazen-z-trunu-28293/

Nevím jak ostatní, ale já se vyhýbám spoilerům na epizody 5 a 6 jak jen můžu, tak snad to bude spoiler free diskuze.

Reagovat
blade115

Nedočkavci, co už viděli, ať si zůstanou tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

ono uz to uniklo nebo co? ja ted vubec nesleduju diskuze a tak...

Reagovat
Hokaido

Já taky radši ne, ale prý unikly nějaký spoilery.

Reagovat
valloire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele