Gambie odkládá cestu na APN, její letadlo muselo nouzově přistát

11.01., 12:32
Aktuality
Saidy Janko (© AFP)

Letoun národního mužstva Gambie mířící do Pobřeží slonoviny, kde v sobotu začne Africký pohár národů, se musel již devět minut po startu vrátit do hlavního města Banjulu. Stalo se tak kvůli náhlému poklesu hladiny kyslíku.

Několik hráčů na palubě omdlelo a letadlo bylo nuceno nouzově přistát. Součástí výpravy jsou i sparťanský obránce James Gomez a obránce Baníku Ostrava Muhammed Sanneh.

Saidy Janko, který hrával za Porto a v současné době působí ve švýcarském klubu Young Boys Bern, na sociálních sítích popsal, jak se vše odehrálo: "Dnes jsme měli letět z Gambie do Pobřeží slonoviny na Africký pohár národů. Jakmile jsme nastoupili do malého letadla, které bylo pronajato na naši přepravu, uvědomili jsme si, jaké je v kabině horko a že se potíme. Posádka nás ujistila, že jakmile budeme na obloze, zapne se klimatizace."

"Nelidské horko v kombinaci s nedostatkem kyslíku způsobilo mnoha lidem silné bolesti hlavy a závratě. Lidé navíc začali usínat už několik minut po vstupu do letadla. Ve vzduchu se situace ještě zhoršila a pilot neměl jinou možnost než nouzově přistát na letišti v Banjulu devět minut po startu. To se mu podařilo," líčil dramatické okamžiky osmadvacetiletý univerzál.

"Kdyby se tak nestalo, mohly být následky mnohem horší. Víme, co se mohlo stát, kdybychom byli situaci vystaveni déle - v letadle, bez kyslíku. Jsme vděční, že jsou všichni v pořádku, ale tuto situaci je třeba řešit předtím, než se bude hrát pohár. Je to nepřijatelné a musí to s okamžitou platností skončit," uzavřel Janko, jehož národní tým se ve skupině C utká se Senegalem, Kamerunem a Guineou Conakry.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: Livesport.cz, eFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Rudnevs

Radšej takto než letiť s nedostatkom kyslíku. Pamätám si z leteckých katastrof prípad, keď všetci pasažieri kvôli nedostatku kysliku upadli do kómy a lietadlo ďalej letelo na autopilota. Jeden zo stewardov si nejak našiel veľkú kyslíkovú masku, no lietadlo nezachranil, pretože už bolo neskoro a došlo im palivo.

Reagovat
oli9

Jo ještě, že viděli stejný díl a napadlo je přistát zpátky když začali omdlevat lidi...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
oli9

ale letecké katastrofy jako seriál je boží. HO bud lidi milují nebo rikaji jaka je to picovina... Já už znám snad všechny díly nazpamět

Reagovat
Rudnevs

Ja som to tiež rád pozerával a zrovna tento prípad ma najviac uchvátil.. ten steward mal tak blízko k tomu byť hrdinom a zároveň tak ďaleko. Preto som si aj na to spomenul Inak ale pred dovolenkou by som to radšej teda nepozeral

Reagovat
oli9

Naopak, víš které místo je to " nejbezpečnější"

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele