GALATASARAY ZÍSKAL LINCOLNA

22.06.2007, 13:03
Aktuality
Brazilský záložník Lincoln vyměnil Německo za Turecko, když definitivně přestoupil ze Schalke 04 do Galatasaray Istanbul. Jeho nyní již bývalý klub si za 28letého fotbalistu okamžitě vyhlédl náhradu a do Gelsenkirchenu míří Ivan Rakitič...

Přestup Lincolna dlouho brzdily pouze finanční podmínky přestupu. Schalke nakonec ustoupilo a za svou hvězdu dostane místo osmi milionů eur pouze pět.

Lincoln strávil v Schalke tři roky poté, co v létě roku 2004 přišel z Kaiserslauternu. Letos odehrál 23 zápasů, připsal si tři branky a osm gólových přihrávek a přispěl tak ke konečnému druhému místu. Galatasaray získal během dvou týdnů již tři zahraniční fotbalisty - vedle Lincolna se do Istanbulu stěhují také Švéd Tobias Linderoth a Alžířan Ismael Bouzid.

O přestupu Lincolna bylo jasno již několik dní a Schalke tak mělo dostatek času na to opatřit si náhradu. Tou se stal teprve 19letý fotbalista Basileje Ivan Rakitič.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to teda čumim.. tomu sem nevěřil...

Reagovat
Radin

No nevím jestli se Lincoln díval na Tureckou ligu,ale já mám tu možnost.Strašně uběhaná,pořád sprintujou do plných,ale častokrát zbytečně,taktiky nic moc,spíš nic než moc.Obrany hrůza a kdo by chtěl vidět co se dá nedat,tak by se měl na tu ligu koukat ,jo a furt si někdo stěžuje,rozhazuje rukama a přestane aji hrát,aji když akce ještě neskončila.Utopí se tam jak Marcelinho

Reagovat
HOST*1860

presne, myslim, ze pro lincolna to je krok zpet, a to si myslim, ze je to hodne kvalitni hrac, mel brat nabidky z nemeckych tymu tesne pod spickou, jakou bayer, borussie D. nebo herta, vynikl by a schalke by zbyly oci pro plac..

Reagovat
HOST*Galatasaray

Naopak, tohle je pro Lincolna větší výzva než hrát v Bundeslize za Bayern! To, co tady kdosi psal o turecké lize je pravda, ale nevztahuje se to na istanbulské velkokluby Galatasaray, Besiktas a Fenerbahce. Za Galatasaray už v minulosti hrálo několik Brazilců, kteří se tady rozhodně neutopili (někdejší reprezentační brankář Brazílie a mistr světa Claudio Taffarel; ve finále Superpoháru, který hraje vítěz Ligy mistrů s vítězem poháru Uefa, pak vítězný gól za Galatasaray proti Realu Madrid dával Mario Jardel, a hráli tady i další skvělí fotbalisté, jako Rumuni Hagi a Popescu; bylo by jich víc). Za Fenerbahce bude příští sezónu například nastupovat Roberto Carlos, který tam nedávno přestoupil z Realu Madrid, atd. Tyhle 3 kluby kdyby příští rok hráli Bundesligu, tak skončí na prvních 4 místech spolu s Bayernem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele