GALÁSEK DO NORIMBERKU

18.05.2006, 21:47
Aktuality
Po deseti letech mění zemi svého působiště Tomáš Galásek, kapitán české reprezentace a dlouholetý vůdce Ajaxu Amsterdam. Vítězem v boji o defenzivního záložníka se stal bundesligový Norimberk, kde Galásek podepsal dvouletou smlouvu.

Galásek měl v Ajaxu smlouvu do konce letošní sezóny, ta vypršela a novou mu již zástupci nizozemského klubu nenabídli, jedinou možností tak byla změna působiště. V úvahu přicházel jiný klub z Nizozemska, Tilburg, v němž Galásek hrával před svým přestupem do Ajaxu. Tato varianta ale padla, a tak se začalo spekulovat o zájmu německého Wolfsburgu. Český kapitán si ale nakonec vybral jiný klub z bundesligy, Norimberk, kde se potká s reprezentačním kolegou Janem Polákem.

Norimberk nemusel platit Ajaxu žádné odstupné a od angažmá někdejšího hráče Baníku Ostrava si především trenér Hans Meyer hodně slibuje: "Tomáše Galáska považuji za velmi ostříleného hráče, který se svými mezinárodními zkušenostmi povede naše mladé mužstvo a zase nás posune o kousek kupředu. Jeho kariéru sleduji deset let a těším se na něj."

Tomáš Galásek byl ve všech svých minulých klubech vůdčí osobností. V nizozemské lize nasbíral celkem 254 startů a 33 branek, v české reprezentaci odehrál 49 zápasů, během nichž vstřelil 1 branku.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

V Norimberku budou hru tvořit Polák a Galásek. Ale je to pro něho dobré? Asi si nezahraje LM a ani UEFU

Reagovat
smazaný uživatel

...a góly budú dávať Vittek a Mintál. A to je dobre. Galásek tomu mužstvu dá skúsenosť a prehľad.

Reagovat
smazaný uživatel

No bylo by zvláštní, kdyby Galásek zabral Polákovi místo i v klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

tj, myslim, ze hrajou podobnej post, ale to me zase vyhcazi lepsi Polak.., jinak pokud bude Nurnberg půokracovat ve svych vykonech a neproda dulezity hrace, tak si mysliom, ze by se z neho mohl stat lepsi tym nemecky bundesligy, urovne Hethy..

Reagovat
smazaný uživatel

už nebude stíhat,ale i na lavce se dají vydělat prachy.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

škoda že mu to nevyšlo s tím Man City, byl bych na něj zvědavej v P.L.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele