Gakpo: Drželi jsme pohromadě, i když se nám nedařilo

20.02.2023, 15:02
Aktuality
Cody Gakpo (© AFP)

Pod velký tlak se dostal Cody Gakpo, když na přelomu roku přestupoval z PSV Eindhoven do Liverpoolu. Reds investovali 42 milionů eur a nizozemský reprezentant měl pomalejší rozjezd. Po prvních zápasech se stal terčem kritiky, nyní se dostává do formy a začíná dávat branky...

"Musíte se adaptovat na nové prostředí, soutěž a zemi. Je třeba srovnat se s řadou nových věcí, to pro mě osobně představovalo největší výzvu. Během posledních dvou let jsem většinou hrál levé křídlo, na mistrovství světa mě pak trenér postavil i doprostřed. Po svém příchodu jsem trenérovi řekl, že mohu nastoupit na těchto postech," popisuje první dny a týdny na Anfield Road.

Svěřencům Jürgena Kloppa se letos nedaří a k lepším výsledkům jim nejprve nepomohl ani Gakpo. Jeho výkony měly daleko k představám fanoušků, než přišlo derby proti Evertonu a o víkendu souboj v Newcastlu. Reds v obou případech vyhráli 2:0 a Gakpo dal pokaždé gól.

"Drželi jsme pohromadě, i když se nám nedařilo. To je jedna z nejsilnějších stránek tohoto týmu. Bylo to těžké, ale neustále jsme si pomáhali, teď je vše snazší," říká Gakpo.

Liverpool čeká náročná pasáž sezony a už zítra nastoupí k prvnímu osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Sám Gakpo s milionářskou soutěží mnoho zkušeností nemá, v hlavní fázi si na své konto připsal jenom jeden start, a to v sezoně 2018/2019.

"Nesmíme polevit, pak se dostaví další výhry. Tohle bude můj teprve druhý zápas v Lize mistrů a chci všem ukázat, že na tuto úroveň mám. Těším se," vyhlíží úterní večer.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (10)

Přidat komentář
stiflerovamama

Začína sa mi pozdávať, dokáže dobre prebrať chrbtom k bráne a rozbehnúť útok, málo kedy stratí loptu (čo ma najviac znervózňuje pri Firminovi). Na svoju výšku aj dosť rýchli a hlavne v posledných zápasoch ukázal to čo od neho chceme najviac, gólovosť. Horšie je, že zatiaľ mu to ide lepšie zo stredu (aj keď asi časom pôjde na krídlo), rovnako ako Firminovi, Jotovi, Nunezovi.

Reagovat
81Tomas

Tak myslim si, ze Boby stejne po sezone pujde, levou stranu bude mit Diaz (snad se vrati rychle do formy) a pak tam mas dva univerzalnejsi hrace na rotaci, coz je super.

Reagovat
SunFells
Reagovat
iamek

BREAKING: FSG announce they WILL NOT be selling Liverpool FC.

Reagovat
Maresma

Speaking to @BostonSportsBSJ John Henry says #LFC are not for sale but are in talks over outside investment. "Will we be in England forever? No. Are we selling LFC? No. Are talking with investors about LFC? Yes. Will something happen there? I believe so but it won't be a sale"

Tak nadeje skoncila.

Reagovat
Luc-Luc

To se muze snadno zmenit, jakmile nebudem par let v LM a nebude jim to sypat...fsg out!!

Reagovat
Pony Slaystation

kolik z LFC tak vytáhnou za sezonu?

Reagovat
avicii

Snáď teda toho investora nájdu a bude to cítiť aj na prestupovom trhu

Reagovat
Busby babes

ja myslim, ze pockaji, jak dopadne ten nas prodej. Pokud by treba u nas Katarani neuspeli, tak pujdou k vam...

Reagovat
r.mrazik
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele