Gakpo čeká na zájemce, PSV za něho požaduje 75 milionů eur

10.12.2022, 19:07
Aktuality
Cody Gakpo (© AFP)

Hodně živo bude v nadcházejících týdnech okolo osoby Codyho Gakpa. Třiadvacetiletý křídelník byl jednou z klíčových postav Nizozemska na letošním světovém šampionátu a jeho výkony sleduje několik předních evropských klubů. PSV Eindhoven by ho rád udržel do konce sezony a jeho vedení čeká hodně náročný úkol...

Gapka už v létě sledovalo několik anglických klubů - situaci monitoroval Southampton, zájem měl Leeds a mluvilo se i o Manchesteru United. Právě stěhování na Old Trafford by se fotbalista nebránil, nový manažer Erik ten Hag ale nakonec vsadil na Antonyho.

"Poučil jsem se z toho, teď se budu chovat úplně jinak. Stane se to, co se stane. Představte si, že chcete odejít z Waalwijku do PSV Eindhoven, ale klub se vám neozve. Pak můžete panikařit. O Manchesteru United jsem uvažoval, jenomže k ničemu nedošlo a já začal pochybovat. Místo toho se ozval Leeds United, měl jsem jít tam?" vzpomíná na několik měsíců staré dění.

"Teď čekám na všechno. Ze strany Manchesteru United jsem zatím nic neslyšel. Jestli se někdo ozve, budu o tom přemýšlet. Zároveň doufám, že mi během rozhodování pomůže Bůh," dodal.

Gakpo má v Eindhovenu kontrakt do června 2026 a letos stihl nastřílet třináct branek, dalších patnáct zásahů pak svým spoluhráčům připravil. A zahanbit se nenechal ani na světovém šampionátu, v Kataru se prosadil ve všech zápasech základní skupiny.

Případný transfer nebude levný a eindhovenský klub podle tisku požaduje 75 milionů eur. "Nejdřív se staň šampionem PSV a až v létě pak odejdi do zahraničí," radí Gakpovi například Willy van de Kerkhof a René van de Kerkhof, dvojčata a dlouholetí hráči PSV.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojď do Southamptonu

Reagovat
Martin9719

Za tyhle peníze ať si ho dál syslí v Eridivise. Až bude mít takový statistiky v top 4 ligách Evropy tak pak může mít cenovku 75 mega, do tý doby je to utopie. Stačí se taky podívat proti komu ty góly zatím dával..

Reagovat
Seydou Doumbia

v PL ho nějaká šunka koupí v pohodě, to jsou drobný

Reagovat
Martin9719

Já bych to raději vrazil do opravy Old Trafford.

Reagovat
dantetomas

kde vidis v nazve Manchester United "sunku"?

Reagovat
Seydou Doumbia

jasný no...já u něj čekám podobný problém jako u depaye, klassena, bergwijna a podobných...skvělý hráč, ale holandský ofenzivní hráč by se mi hodil v německé lize, ale tam nikdo ty prachy nedá a přechod do PL je moc velký skok a tam bude mít problémy, ale je to jediná liga co to za něj zaplatí...ale rád se budu mýlit

Reagovat
Martin9719

Může ho potkat to samý co Donnyho. Myslím si, že pokud přechod do PL z Eridivise tak ideál někam do Sotonu a tak jako přestupní stanici. Jít hned do velkoklubu TOP 4 si můžou podepsat ortel. A u nás budu radši když bude hrát třeba Garnacho a zaměříme se spíš za podobný peníze na koupi střelce na pozici 9.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak jasný, ale musíme na to koukat pohledem hráčů i klubů...když je to top talent tak klub chce raketu a vydělat, je to pořád biznis a ne žádné bratřičkování, klubu co ho prodává je jedno kam půjde, když vysolí ty prachy...hráč když má šanci jít do top klubu tak logicky tam půjde a nikdo z těch sračka týmu druhého sledu za něj ty peníze nedá, proč by klub snižoval své požadavky jen proto aby hráč šel do menšího týmu a měl větší šanci se prosadit? chapeš

Reagovat
Martin9719

Jo a to může být i důvod toho proč je Nizozemská repre na ústupu když mají talentů jak by smet a nikdo se pořádně neprosadí v tý špičce třeba tak jako van Persie, Robben, Sneijder a další. V té výchově a prodeji jsou ale kluby jako PSV nebo Ajax top, stejně jako třeba Porto, Benfica atd.

Reagovat
Seydou Doumbia

přitom portaci a benfikaci a sportaci když jdou do PL za hromadu peněz nebo do bars realu a podobně tak většinou hvězdí ti jižané, holandané mají s tím přechodem velký problém...i z ligue 1 v posledních letech do top týmu když chodí mladici tak se prosazují...ano bohužel na to trpí i holandská repre, malen třeba jako vyjímka šel do bvb a taky zatím žádná sláva tak nevím no...

Reagovat
Martin9719

Tak ono pokud se bavíme přímo o hráčích kteří přestupují z Eridivise do PL tak si vem, že ta holandská liga pokud nepočítáme první 3 týmy není rozhodně o moc kvalitnější než třeba ta česká, tudíž za mě kdo jde z Eridivise do velkoklubu tak prostě není připraven a potřebuje ještě jeden mezipřestup aby ukázal že na to má.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ale to samý lze říct o portugalský ne? a ono jde přímo o holandské hráče, když si vezmu že vertonhen, alderwield, eriksen, lisandro, sánchez jsou dobří, tak podstatně hůř to zvládají domaci hráči oproti cizincům

Reagovat
Martin9719

Vesměs ta Portugalská je na tom líp asi jen co se týče kvality těch prvních 3 týmů, min papírově. Ale celkově ti portugalci oproti nizozemcům si myslím že se prosazují víc po přestupech.

Reagovat
Seydou Doumbia

to si právě myslím taky, otázka je čím to je

Reagovat
Martin9719

To si právě myslím je buď celkově výchovou tou ligou samotnou v některých ohledech (třeba v Nizezemsku se hodně útočí) a nebo něčím co už plyne z mládežnických kategorií. Tam by jsme museli jít do statistik a porovnat hráče, týmy a herní pojetí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
jáá

naprostý souhlas

Reagovat
jáá

Reagovat
Manik...

Kdo?

Reagovat
Csaplárova past

Do PL za tohle chodi tuctovi hraci, to neni zadny prepal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele