G14 chce stanovit platový strop

17.05.2002, 12:45
Aktuality
Skupina čtrnácti evropských velkoklubů, G14, předložila plán na omezení neúnosného růstu platů fotbalistů. Podle něj by každý klub mohl na platy hráčům vynaložit jen určité procento svého rozpočtu. Tato změna by měla pomoci hlavně italským, francouzským a španělským klubům, které jsou vysokými hráčskými platy hodně vysávány.

Ředitel G14, Thomas Kurth, řekl: "Plán je zaměřen na snížení výdajů a bude projednán 30. srpna v Monacu. Zatím jsme dohodli jen princip, na detailech se nyní pracuje. Toto pravidlo by mělo pomoci těm kubům, které mají finanční problémy. Těmi jsou hlavně kluby v Itálii a ve Francii."

Velmi očekávané je teď stanovisko samotných hráčů, kteří budou změnou ovlivněni. Případným snížením svých platů pochopitelně nebudou nadšeni, mají už ale takové příjmy, že snad ani neví, co s penězi dělat...

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
raduinho

Reagovat
kiwwi

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Čitěěěěě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele