FUKAL SE VRACÍ DO ČECH

01.09.2006, 21:14
Aktuality
Bývalý reprezentační obránce Milan Fukal končí "německou" kapitolu své kariéry a téměř na den přesně po šesti letech se vrací do Gambrinus ligy. Devatenáctinásobný reprezentant se upsal severočeskému Jablonci.

Právě odtud zamířil v roce 1999 do pražské Sparty, která nastartovala jeho kariéru. V týmu trenéra Haška se ukázal v Lize mistrů při postupu letenských do osmifinálové skupiny. Výborného hlavičkáře si fanoušci pamatují zejména díky dvěma brankám v závěrečných vteřinách zápasů proti FC Porto a Herthě Berlín. V Portu vydstřelil hlavou remízu 2:2, Herthu dokonce ranou z hranice šestnáctky sám porazil. Také díky němu žila postupová šance Sparty až do posledního domácího zápasu proti Barceloně.

V srpnu roku 2000 se Fukal s českými trávníky rozloučil. Vyhlíédl si ho bundesligový Hamburger SV. Po čtyřech sezónách se v Německu stěhoval do Mönchengladbachu. Mimo zápasů v německé nejvyšší soutěži si také devatenáctkrát navlékl reprezentační dres a vstřelil dvě branky.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě, že nešel do Slavie..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Pravej bek by se hodil, Vorel je pořád zraněnej a není tam koho dát, Krajčíkovi to sedí víc v záloze, to samý Švec, Kratochvíl je snad největší ligovej tragéd...

Reagovat
smazaný uživatel

Rok nehrál, jeho plat je dost vysoký, taky už není nejmladší...

Reagovat
smazaný uživatel

O plat nejde, ten nedáváme vysokej nikomu. Údajně sme ho chtěli na rok, takže kdyby byl dřevěnej, tka by se nic nestalo ( asi taky proto vzal radši 3 roky v Jablonci ). Hlavní je, aby se už koečně dal dokupy Vorel, tlačí nás tam bota.

Reagovat
smazaný uživatel

nej ligový tragéd je Klesa

Reagovat
HOST*

Jako bývalého Sparťana by ho asi bývalý Sparťané Bílek se Sieglem uvítali ne?

Reagovat
Mata

Co by tam delal? Bilek chce hrat 4-4-2 a na pravym beku jsou Zabavnik a Pospech(toho Bilek vrati zpatky do obrany). Souhlasim s prispevkem Sterdy- "rok nehral, jeho plat je dost vysoky, taky uz neni nejmladsi". Jablonec pro nej bude to prave

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele