Freiburg přichází o svou ikonu, Streich po 12 letech skončí

18.03., 11:16
Aktuality
Christian Streich (© AFP)

Trenér Christian Streich po více než 12 letech opustí Freiburg. Osmapadesátiletý kouč po konci sezony neprodlouží smlouvu, kterou v posledních letech podepisoval vždy jen na následující ročník. Aktuálně devátý tým Bundesligy o tom informoval na webu.

Streich strávil ve Freiburgu část své hráčské kariéry a v roce 1995 nastoupil jako trenér dorostu. V roce 2007 se posunul do pozice asistenta u A-týmu a od ledna 2012 je hlavním koučem. "Po 29 letech je čas dát prostor jiným lidem, aby vnesli do týmu novou energii. Tenhle klub je můj život, ale je pro mě důležité, abych skončil v pravý moment," uvedl Streich.

Pod jeho vedením skončil Freiburg dvakrát pátý v německé nejvyšší soutěži a čtyřikrát si zahrál Evropskou ligu, v níž v posledních dvou sezonách došel do osmifinále. V ročníku 2014/15 klub sestoupil, za rok se ale mezi elitu vrátil.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Martin9719

Legenda!

Reagovat
Breze

Reagovat
Rudnevs

Vsetko raz konci a dokazem ho pochopit, ze uz toho ma dost a je ten spravny moment, aby skoncil v dobrom a na “vrchole”.

Velka legenda bundesligy, klobuk dole pred nim. A najmä skvely a skromny clovek, hned si rozpamätavam na zostup Ingolstadtu, ked ukazal ludskost a sucitil s nimi. Alebo ako sa vyhradil voci AfD, to bolo cool.

Som zvedavy, ci ho este niekedy niekde uvidime, ale tipol by som si, ze uz asi nie.

Reagovat
Dreisam

Reagovat
verv

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Dreisam

Borec ✊

Bude chýbať, ale svojou prácou a osobnosťou vybudoval pevné základy, na ktoré sa dá a verím že aj úspešne nadviaže.

Reagovat
esmuellert

Streich ist der Kult! ✊

Reagovat
Werkrider

Kloubouk dolů před Streichem a jeho prací. Respekt.

Vždy když jsem na jeho Freiburg koukal, mi ale přišel trochu hysterický, stěžující se čtvrému a ublížený. Nekamenujte mě, můj subjektivní pocit.

Myslíte, že by měl na to, aby vedl třeba Leverkusen nebo Dortmund?

Reagovat
Rudnevs

S tým, že bol občas hysterický, súhlasím. Jeho si médiá veľmi zromantizovali, aj keď je sympaťák a legenda, tak je samozrejme naivné veriť, že nemá svoje muchy a tiež občas pekne vybuchol alebo bol nepríjemný, čo ale zároveň podľa mňa len podtrhuje jeho celkovú ľudskosť a autentickosť. On aj sám povedal raz niečo v zmysle, že vo Freiburgu tiež nie je všetko tak ideálne, ako médiá opisujú, tiež sú to len ľudia.

Zaujímalo by ma vidieť ho v inom tíme, ale nemyslím si, že sa to stane. Možno by dopadol podobne ako napr. Schaaf po Brémach alebo Finke po Freiburgu a on je zrejme sám človek, ktorý uprednostní kľud než naháňať sa v nejakom väčšom klube.

Reagovat
pawels

Taky souhlasím. Vždycky jsem si říkal, že obdivuju, co s týmem jako Freiburg konstantně dokazoval, ale že jako trenéra v kabině bych ho mít nechtěl :D Spíše za mě trenér pro menší klub, co potřebuje čas, aby zapracoval posily a zároveň je smířený s tím, že od něj budou hráči odcházet za lepším.

Reagovat
andrew96

Je to tak. Ale jak píše Rudnevs, je to důkaz autentičnosti, emocí ve sportu. Po zápase zpravidla rychle vychladl. A taky jeho obraz tvoří onen přesah do celospolečenských témat, mimo fotbalové dění.

Reagovat
andrew96

No dobře, proti Werkself zrovna vypěnil.

https://twitter.com/scfreiburg/status/1769410436397453679

Totéž říkal i během zápasu na hřišti i v rozhovoru pro ARD.

Reagovat
Werkrider

Během zápasu jsem od něj přesně tohle slyšel. Co si budeme, má pravdu, hlavně kolem Palaciose a Wirtze se musí chodit jako kolem malovaných vajec. Sudí nám většinu 50:50 pohlídají a to celou sezonu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jardman

Pan trenér, sympatak

Reagovat
j_mrazik

Ale vcelku si štrejch.

Reagovat
pawels

Odvedl spoustu super práce, Stačí si vzpomenout, že v době, kdy odtamtud odcházel Darida, tak šel do Herthy v podstatě za lepším a kouknout se, kde jsou oba kluby teď..

Reagovat
andrew96

Takže je to fakt pravda? Jsem doufal, že jde jen o vtip.

Reagovat
Rudnevs

Stále trochu neuveriteľné... iného trénera Freiburgu som vlastne "nepoznal". Tých stálic z čias, ked som začínal futbal sledovať, je už čoraz menej.

Reagovat
DidusIneptus

Byl to táta freiburských hráčů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele