Freiburg potvrdil informace tisku, Streicha po sezoně nahradí Schuster

22.03., 10:58
Aktuality
Julian Schuster a Christian Streich (© AFP)

Christian Streich minulý týden oznámil plánovaný konec na lavičce Freiburgu, německý klub pak nelenil a rychle si zajistil náhradu. Pro nového kouče nepůjde daleko a vsadí na známou tvář, kterou je Julian Schuster.

38letý Schuster prostředí Freiburgu velmi dobře zná a podobně jako jeho předchůdce v klubu strávil převážnou část pracovního života. Někdejší záložník za Freiburg deset sezon hrál, nastoupil ke 242 zápasům a na přelomu let 2011 a 2012 se stal kapitánem, po ukončení kariéry v roce 2018 se následně ujal funkce koordinátora talentů.

"Bude to velká výzva a jsem si vědom toho, že k úspěchu bude zapotřebí přistupovat k práci s maximálním nasazením, pokorou a také respektem," prohlásil Schuster, jemuž bude asistovat o pět let starší Patrik Grolimund.

"Jednotnost, vášeň a solidarita s městem a celým regionem, tohle jsou hodnoty, které klub odlišují od ostatních. Moc se těším, až tyto hodnoty začnu rozvíjet společně s hráči, spolupracovníky a fanoušky. Rád bych poděkoval všem, kteří ve mě vložili důvěru a také Christianu Streichovi a dalším trenérům za to, že mi pomohli dostat se až sem," dodal.

Streich strávil ve Freiburgu část své hráčské kariéry a v roce 1995 nastoupil jako trenér dorostu. V roce 2007 se posunul do pozice asistenta u A-týmu a od ledna 2012 je hlavním koučem. Pod jeho vedením skončil Freiburg dvakrát pátý v německé nejvyšší soutěži a čtyřikrát si zahrál Evropskou ligu, v níž v posledních dvou sezonách došel do osmifinále. V ročníku 2014/15 klub sestoupil, za rok se ale mezi elitu vrátil.

Autor: Tomáš Pavlík / scfreiburg.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Na chvilku jsem zadoufal, že jde o legendu Realu a Barcelony Bernda Schustera, který byť byl záložníkem, nastřílel za tyto dva kluby jen v La Lize celkem 76 gólů a Real později dovedl k titulu s rekordním počtem bodů i jako trenér.

Reagovat
Kadlitko

Taky mě jako první napadl Bernd. Kde mu je vůbec konec ?

Reagovat
Mönchengladbach

To vskutku nevím.

Reagovat
Rudnevs

https://www.transfermarkt.de/bernd-schuster/profil/trainer/555

Naposledy v Číne. Škoda, rád by som ho videl niekde viac na očiach…

Reagovat
andrew96

Reagovat
Dreisam

Kontinuita

Reagovat
Werkrider

Super, mladá krev, to jim budu v příští sezóně fandit.

Reagovat
tweek

OT:

Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s parkováním na parkovišti Allianz Areny? Jak to funguje?

Koupil jsem si permit za 12€, vše je psáno na konkrétní vůz dle RZ. Takže jak to funguje, když tam přijedu? A jak při odjezdu?

Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele