Frankfurt začal výborně. Náročný Skibbe myslí vysoko

16.09.2009, 11:04
Aktuality
Na prvních třech příčkách Bundesligy jsou spolufavorité ročníku - Hamburk, Leverkusen a Schalke. Ovšem čtvrtou pozici nyní zaujímá tým, od kterého se mnoho nečeká. Eintracht Frankfurt ale zvládl start ligy s velkým přehledem a ještě nenašel přemožitele.

Nejdůležitější změna se ve Frankfurtu v létě udála na lavičce, dlouholetého trenéra Friedhelma Funkela nahradil Michael Skibbe. Eintracht vstoupil do sezóny pohárovou výhrou 3:0 nad Offenbachem. "Takhle chceme pokračovat i v lize, hrát co nejvýš," hlásil nový kouč.

A týmu se to téměř do puntíku daří, čtvrté místo za dvě výhry a tři remízy je hodně slušná vizitka. "Teď nás čekají těžké zápasy proti Hamburku a Schalke, věříme, že i proti nim dokážeme zahrát vyrovnanou partii," říká Skibbe.

Frankfurtu zatím jde k duhu změna herního stylu, místo osamoceného útočníka se nyní na hrotu bijí dva hráči. Ožil také Ioannis Amanatidis, ještě nedávno kapitán Eintrachtu. Řecký útočník letos oprášil trochu zašlou formu a opět ho bývá plné hřiště.

"Náš herní systém jsem nestavěl podle něho, ale je pravda, že mu sedí. Má víc možností skórovat," míní Skibbe. "Ale s kapitánstvím jeho výkony nemají nic společného, nemyslím si, že by měl motivaci navíc. Spycherovi jsem dal pásku, protože jsem chtěl, aby byl kapitánem některý z obránců."

Frankfurtu také vyšly letní nákupy, přestože vedení nijak výrazně neutrácelo. Ovšem Teber, Franz i Schwegler se usadili v základní sestavě a přispívají k dobrým výkonům. Až další zápasy ale ukáží, jak na tom Eintracht opravdu je.

"Od prvního dne mám na každého maximální požadavky. Mým cílem je hrát odvážně a ukázat, že máme na to se měřit se všemi ostatními kluby. Mám představu, že fandové budou chodit na zápasy s určitým očekáváním a náš tým by ho měl naplnit, a to právě odvahou a schopnostmi. Chci týmu vtisknout vlastní tvář," doplnil Michael Skibbe.

Autor: Radim Šantrůček / bundesliga.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten nalevo je Val Kilmer, nebo kdo to je???

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si toho všimnul a říkal jsem si že je mi nějaký povědomý ..Skibbe věděl koho má koupit

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že pan trenér má jasno

Reagovat
smazaný uživatel

na hrotu se bYjí dva hráči?? Nejsem si jist zda-li je to správně .....

Reagovat
Bakary3

Neni, měkký je dobře..

Reagovat
Arne

Zatím Eintracht plní loňskou roli Herthy a naopak.

Reagovat
herbage

Mně se líbil Eintrach více dva, tři roky dozadu. vloni měl vylořeně smůlu na zraněné, ale letošní systém 4-1-2-1-2 se mi vůbec nelíbí, protože v něm nedostávají šanci hráči jako Steinhoffer, Korkmaz, Köhler či Fenin. Hra ale zatím vypadá slušně, tak uvidíme. Hlavně návrat A.Meiera stabilně do sestavy jim hodně pomohl

Reagovat
georgeo

Fenin se prosadí, ted je co chvíla zraněný, takže je logické, že nenastupuje v základu, ale až se plně doléčí, tak bude hrávat pravidelně...minulou sezonu patřil k tomu nejlepšímu co Frankfurt měl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele