FR. LIGA – 24. KOLO: DEBAKL AUXERRE

19.02.2005, 11:05
Aktuality
Víkendové utkání nejvyšší francouzské soutěže se příliš nevyvedlo Auxerre, které si z Mét odvezlo výprask 0:3. Tragickou hru obrany, v níž po krátké pauze opět bojoval náš René Bolf, veřejně kritizoval i trenér Guy Roux.

Všechny tři zásahy do svatyně brankáře hostí Hamela, který o poločase vystřídal týmovou jedničku Coola, si domácí schovali do desetiminutovky po hodině hry.

Utkání Bastie s Lyonem bylo kvůli hustému sněžení posunuto z víkendu na úterý. Možná právě tato skutečnost měla vliv na hráče vedoucího týmu, kteří na Korsice podali matný výkon a vybojovali jediný bod. Od dvacáté minuty sice vedli, když Mickaël Essien, bývalý hráč Bastie, hlavou ideálně trefil přímý kop Juninha ze 40 metrů. Ve 46. minutě byl dokonce vyloučen domácí obránce Cédric Uras, přesto se předposlednímu celku tabulky podařilo krátce poté Chimbondou vyrovnat. Hadji pak mohl dokonce vítězství strhnout na stranu domácích.

Ztráta Lyonu zahrála nejvíce do karet Monaka a Marseille. Druhé Lille totiž podruhé za sebou jen remizovalo, tentokráte v Caen 0:0, což znamená, že boj o druhé místo se začíná dramatizovat. Monako si snadno poradilo s mátožným PSG, koučovaným evidentně již se svým osudem smířeným Halilhodžičem, sledujícím navíc zápas jen z tribuny. Skóre otevřel ve 36. minutě svým jedenáctým letošním gólem nejlepší střelec šampionátu Kallon. V 56. minutě se prosadil Bernardi po krásné kombinační akci založené aktivním Jaroslavem Plašilem. Český záložník byl ve 48. minutě také u branky argentinské hvězdy Savioly, která však nebyla uznána pro postavení mimo hru. Knížecí celek tak nakonec vyhrál jen 2:0.

Marseille si veze tři body z Toulouse, kterému se v poslední době přestalo dařit. Hosté se naopak rychle oklepali z nečekané domácí porážky od Sochaux (0:2) a třemi nádhernými góly Battlese, Marleta a kanonýra Luyinduly zvítězili zaslouženě 3:1. Těžko ale budou svým fanouškům vysvětlovat, proč podobně kvalitní výkony nepředvádějí také na svém stadiónu Vélodrome. "Pokud jsme schopni získávat body venku, může to stačit k dosažení našich cílů. Avšak rádi bychom potěšili také naše vlastní publikum", dodává k tomu trenér Troussier.

K vedoucí skupině se mohlo přiblížit Sochaux, to by ovšem nesmělo doma zbytečně ztratit dva body za bezbrankovou remízu s Nice. Rennes zdolalo Bordeaux 2:0 v bitvě o střed tabulky, kam se po povinné výhře nad předposledním Štrasburkem posunul také Racing Lens. Do pořadí může ještě výrazně promluvit zatím desátý nováček ze Saint-Etienne. Jeho utkání proti Ajacciu.zůstalo odloženo, protože trávník byl pokryt silnou vrstvou zmrzlého sněhu.

Výsledky:
Toulouse – Marseille 1:3 (25. Taider – 12. Battles, 43. Marlet, 83. Luyindula)
Caen – Lille 0:0
Lens – Štrasburk 2:1 (29. a 60. Thomert – 67. Farnerud)
Méty – Auxerre 3:0 (51. Gueye, 60. a 62. Tum)
Rennes – Bordeaux 2:0 (15. Ouaddou, 67. Monterrubio z penalty)
Sochaux – Nice 0:0
Istres –Nantes 0:1 (83. Ca)
Monako – PSG 2:0 (35. Kallon, 56. Bernardi)
Bastia – Lyon 1:1 (49. Chimbonda – 16. Essien)
Saint-Etienne – Ajaccio (Odloženo kvůli zasněženému hřišti na dosud neznámý termín.)

Pořadí:
1. Lyon 49 b.
2. Lille 44 b.
3. Monako 42 b.
4. Auxerre 41 b.
5. Marseille 41 b.
6. Toulouse 35 b.
7. Sochaux 34 b.
8. Rennes 32 b.
9. Bordeaux 31 b.
10. Saint-Etienne 30 b.
11. PSG 30 b.
12. Méty 29 b.
13. Lens 28 b.
14. Nice 28 b.
15. Nantes 26 b.
16. Caen 24 b.
17. Ajaccio 22 b.
18. Bastia 22 b.
19. Štrasburk 21 b.
20. Istres 17 b.

Příští kolo:
Sobota 5. února
Lille – Sochaux
Lyon – Toulouse
Nantes – Monako
Auxerre – Saint-Etienne
Marseille – Rennes
Bordeaux – Bastia
Nice – Méty
Štrasburk – Caen
Ajaccio – Istres
Neděle 6. února
PSG – Lens

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele