FR. LIGA – 17. KOLO: ISTRES KONEČNĚ VÍTĚZNÉ

12.12.2004, 11:49
Aktuality
Až v 17. kole nejvyšší francouzské soutěže se dočkalo prvního vítězství poslední Istres, které zdolalo v utkání sestupem ohrožených celků Bastii nejtěsnějším rozdílem 1:0. Provensálský klub se zároveň takto radoval poprvé v historii, jelikož mezi elitou v minulosti ještě nikdy nehrál.

Přes tento úspěch nicméně ztrácí na nesestupové sedmnácté místo pět bodů. Na něm se potácí nejen jeho víkendový soupeř z Korsiky, ale také hlubokou krizí postižené Nantes. Jeden z nejslavnějších francouzských týmů opět prohrál, doma tentokráte nestačil na Nice (0:1), které tak ukončilo svou černou sérii šesti utkání bez výhry. Tři sta fanoušků domácích protestovalo proti současnému klubovému vedení tím, že po ukončení zápasu odmítlo opustit tribunu.

Soustavně se nedaří ani ambiciózní Paříži SG, bod za remízu s druhým Lille může být ovšem vzhledem k momentální síle protivníka považován za úspěch.

Šňůru devíti zápasů bez výhry naopak přetrhlo Monako, nebýt však dvou výrazných defenzivních hrubek hostujícího Rennes, nerodil by se výsledek 2:0 tak snadno. Na trávníku chyběl náš Jaroslav Plašil, stále laborující se zrraněným stehenním svalem.

Dálkový souboj o třetí místo zvládla nejlépe Marseille. Sochaux totiž bralo jen bod za bezgólovou remízu ve Štrasburku a Auxerre, přes několik vyložených šancí, nedokázalo doma zdolat Bordeaux. Olympique se naopak radoval po triumfu 3:2 v Caen, Pro nového trenéra Philippe Troussiera, který se nebál nechat na tribuně ofenzivní hvězdy Luyindulu, Pedrettiho Lizarazua (mistr světa dokonce zůstal na hotelovém pokoji) a změnit rozestavení na hřišti, to byl první oficiální zápas na lavičce jihofrancouzského giganta. Na zisk tří bodů byl patřičně pyšný, myšlenkami však už o týden dál, kdy ho čeká debut na vyprodaném Velodromu: "Myslím, že hodně trenérů by chtělo být na mém místě a vést tým před 60 000 diváky."

Přes remízu 1:1 v Ajacciu zůstává v čele Lyon s pětibodovým náskokem na Lille. Poslední soupeř Sparty v Lize mistrů nastoupil v následující sestavě: Puydebois, Diatta, Essien, Cris, Berthod, Diarra, Juninho, Govou, Malouda, Wiltord, Frau.

Výsledky:
Ajaccio – Lyon 1:1 (90. Lucas – 88. Juninho)
Caen – Marseille 2:3 (44. Dufer, 82. Waitier z penalty – 26. a 49. z penalty Bamogo, 67. Koke)
Saint-Etienne – Toulouse 0:0
Štrasburk – Sochaux 0:0
Lens – Méty 2:0 (36. Utaka, 68. Keita)
Nantes – Nice 0:1 (29. Balmont)
Istres – Bastia 1:0 (77. N´Diaye)
PSG – Lille 1:1 (33. Reinaldo – 16. Bodmer)
Monako – Rennes 2:0 (29. Kallon, 31. Chevanton)
Auxerre – Bordeaux 0:0

Příští kolo:
Sobota 11. prosince
Marseille – Auxerre
Bordeaux – Lyon
Lille – Nantes
Bastia – Monako
Saint-Etienne – Caen
Toulouse – Istres
Nice – Ajaccio
Rennes – Lens
Méty – Štrasburk
Neděle 12. prosince
Sochaux – PSG



Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele