Fotbaloví chuligáni I. – očima chuligána

23.06.2008, 11:09
Rozhovory
Je mu 20 let a chodí se bít, za to, že je chuligán se nestydí. "Na fotbal chodím už odmala, bitky mě začaly bavit kolem patnácti nebo šestnácti," říká. Pro první díl našeho seriálu o fotbalovém chuligánství jsem si vybral bitkaře z Opavy. Jeho jméno však musí zůstat skryto a dokonce ani internetová přezdívka se nesmí uvést. V zájmu těchto lidí není zveřejnit své jméno, mnohem raději by byli, kdyby se chuligánství vůbec neřešilo v médiích ...

Jak jsi se dostal k chuligánství?
K chuligánství jsem se dostal asi před pěti lety. Bylo mi něco kolem patnácti let, když jsem šel s kamarády na fotbal a napadlo nás několik fanoušků Sigmy Olomouc, dostali jsme pár facek a byli obráni o šály. Když jsem se sezónu poté dozvěděl, že je se Sigmou domluvená rvačka, neváhal jsem a chtěl jsem se jít pomstít. Tak to asi všechno začalo. Nutno ale dodat, že některé mladší chuligány jsem znal, takže jsem úplně do cizího prostředí nešel.

Jak se vlastně taková bitka mezi fanoušky dvou týmů domlouvá?
V každé bandě je menší okruh lidí, kteří vše organizují. Tyto osoby jsou ve spojení s vůdci ostatních skupin a vše vlastně domlouvají, vybírají místo střetu a podobně, zbytek bandy vlastně jenom čeká na to, kde se vše odehraje. V čele každé skupiny stojí osoby, které ostatní respektují, jen tak to může mít nějakou organizaci a řád.

Účastníš se bitek často? A jaký vlastně mají smysl?
Jsem časově celkem dost vytížený vzhledem k mé práci, ale snažím se účastnit co nejvíc to jde. Těchto akcí se účastní téměř pořád stejní lidé, i když v poslední době se začali angažovat i mladší kluci, což je pro budoucnost ekipy velice přínosné. A smysl rvačky? Prostě být lepší, než protivník. Pocit po vyhrané rvačce je nepopsatelný.

Pro většinu veřejnosti jsou ale chuligáni stupidní lidé, kteří se stupidně perou mezi sebou.
To, že si většina veřejnosti myslí, že jsou chuligáni totální tupci se základním vzděláním je největší blbost. Jsou to lidé, kteří chodí do práce, někteří živí rodinu, mají děti. Nejsou to žádní asociálové žijící na okraji společnosti, jak si veřejnost myslí.

Veřejnost také dost často nerozlišuje fanoušky, kteří chodí fandit svému týmu do tzv. kotle a chuligány, jaký je mezi nimi rozdíl?
Fanoušek z kotle se nechodí bít, ale ze své zkušenosti můžu říct, že fanoušci někdy na stadioně dělají větší nepořádek než samotní chuligáni.

Jaké to je účastnit se bitky? Cítíš strach?
Já bych to nenazýval strachem, spíš takovým, ani nevím, jak to přesně vyjádřit, spíš takové napětí, adrenalin.

Jak dlouho samotná bitka trvá?
Podle toho jak která, když proti sobě stojí zhruba stejně početné bandy, tak může trvat i několik minut, když má nějáká banda evidentní početní přesilu, může to celé trvat třeba jen několik málo vteřin. Jak říkám, u každé rvačky je to jinak, je to prostě dáno počty soupeřů, ale hlavně kvalitou obou ekip.

Ty, jako opavský chuligán, máš jistě zkušenosti se střety s Baníkem Ostrava. Jak probíhá souboj s tak početným táborem?
Baník, to je určitě náš největší rival. Nutno říct, že Baníkovci jsou absolutní jednička na českém chuligánském poli, tak početnou bandu jako Ostrava nemá nikdo. V boji banda na bandu se jim absolutně rovnat nemůžeme, ale když byly počty zhruba stejné, dokázali jsme je potrápit a několikrát i zvítězit. Ale jak jsem řekl, v bandě se jim absolutně nemůžeme rovnat.

Tyhle souboje, třeba zrovna s Baníkem, musí být dost náročné, jaká zranění z bitek pamatuješ?
V drtivé většině jsou zranění z bitek jen menšího charakteru, nějáká ta modřina, občas pár stehů nebo naraženina. Vážnějších zranění jako třeba zlomeniny je ale naprosté minimum, i když neříkám, že se to občas nestává.

Dobrá, tyhle bitky se tedy dějí mimo stadion, ale jak vysvětlíš obyčejným fanouškům, že jim ničíš jejich stadion?
Někdy se prostě stane, že jsou výtržnosti i na stadionu. Jsou v tom emoce a ať si každý říká co chce, většina těchto konfliktů jde na vrub policie. Ta svým chováním jenom provokuje fanoušky. Nemůžou se divit, když začnou házet rozbušky mezi dav lidí, že agrese graduje. Často jsou ty zákroky policie naprosto neadekvátní.

Když si domluví dva tábory chuligánů střet, stává se, že na místě již čeká policie? Jak dobře to mají policisté zmapované?
Policie má střety zmapované určitě prostřednictvím stránky hooligans.cz, kde se podrobné popisy těchto akci zveřejňují, ale to je jim naštěstí prakticky k ničemu. V poslední době se občas stává, že policie je na domluveném místě a střet překazí, proto je dobré, že o místě střetu, alespoň u nás to tak je, ví jen minimum lidí a tím se riziko prozrazení snižuje. Už se stalo, že u střetu byla přítomna policie, ale bylo to většinou jen pár jedinců, kteří se zasáhnout neopovážili, takže vše bylo v pořádku.

Co nacismus na stadionu a s ním spojené hajlování?
Hajlování na stadionech? Zas tak často se to neděje, v Česku je spousta chuligánů zastanci extrémní pravice a to včetně mě, takže politický názor je u většiny táborů stejný. Samozřejmě jsou i chuligáni politicky nezaujatí, ale levice má zastoupení minimální. Nikdo si nemůže dovolit někde na fotbale zdvihat pravici, občas se to děje, ale to jsou jen výstřelky jedinců, v dnešní době je to velký risk a ani to nemá na stadioně žádný smysl.

Jak se dívá tvá rodina na to, že se účastníš tzv. třetích poločasů, tedy bitek mezi tábory fanoušků?
Rodina o tom, co dělám mimo fotbal, nic neví a doufám, že to tak i zůstane.

Řádění chuligánů se hlavně v poslední době hodně probírá v médiích, jaký máš názor na to, co se píše?
V médiich je to často nafouknutá bublina, novináři chuligánství strašně zveličují a dělají z toho zbytečně velký problém. Někdy to vypadá, že nemají o čem psát a tak pořád dokola propírají chuligány.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

duté hlavy tihle chuligáni

Reagovat
Slejdy

jop

Reagovat
smazaný uživatel

Sohlasím. Vygumovaní pitomci

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím "redaktory" toho serveru...Nasilí na fotbal a kolem něj rozhodně nepatří,právě naopak!

Nechápu,jak můžete dávat prostor chorým mozkům,aby zde ventilovali svoje priminivní pudy??? ..všichni kdo milují fotbal se snaží tento nešvar ze stadiónů a okolí vymítit,a vy jim tady normálně děláte reklamu ...to nemají svojich webů dost????..jsem si myslel že jste seriózní médium ....hlavně aby se to četlo že???..ubožáci

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Se vzpamatuj...Kdyby tohle někoho nezjamalo, tak za tu chvilku si to nepřečte 138 lidí. Tě nikdo nenuti si to číst,nebo reagovat na článek....Je podle mě více lidí, co tohle zajmá, než ty co to nezajmá...A proč urážíš ty, co se mlátí, ale přitom je vbc neznáš....Chorý mozek máš tak leda ty.

Reagovat
Arne

Chorý mozek jsi zřejmě ty. Bejt tebou, tak si neprve ten rozhovor přečtu a pak tady případně dělám moudra.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímat neznamená nenávidět

Reagovat
Arne

Copak tím chtěl básník říci?

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady píšeš za hv*a ty špíno??? Ty miluješ fotbal že na něj čumíš u televize a žereš klobásu tak sem nes*r, že jsi si myslel že jsou seriozní médium!!!! Tady neni nikdo ubožák ale ty seš zamrd**ej buz**ant!!

Reagovat
Arne

Dobře, dobře, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Když si domluví bitku někde na poli mimo civilizaci, nevidím v tom žádný problém. Ať si klidně rozbijí huby, když je to baví. Pokud tím není ohrožen nikdo další, vůbec mi to nevadí, je to jejich věc...

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

jenmže to je jen ten vršek ledovce, to samozřejmě nikomu nevadí......horší je to co se děje mimo toto, je to rakovina fotbalu.......smutné je, že si ty choré mozky vzaly fotbal jako svou záminku ke své hlavní zábavě, jen jako platformu, na které parazitují..........a jako každý parazit umí jen škodit....a parazity je třeba likvidovat...

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ked sa biiju nekde mimo absolutne mi to nevadi, teda asi nikomu,ale ked ides z futbalu a zmlati ta banda chuliganov superovho tymu, to je kamen urazu....inac poznam par chuliganov, a zase to nie su ziadny vymetenci ako ich tu oznacujete, proste iba maju "iny pohlad" na veci, aj ked je dost neakceptujuci....

Reagovat
smazaný uživatel

no já také znám pár "true" hools - a ti se od současného chuligánského hnutí už dávno distancovali - protože to už dávno celé šlo do totálních sraček

Reagovat
smazaný uživatel

ved praave,,,tak ty co poznam ja asi az tak pravi nebudu, lebo chodia sa byt, ale tak vravim, je to ich svet, nejak sa neriesime...ale neozaj, je pravda ze hooligans sa uz daaavno po.ralo. cela myslienka toho bola niekde inde, cela organizaica vizerala inak...a tak to vyzera ze ten chuligan z toho clanku nema o tom ani paru.

Reagovat
dawwwid

zapálit!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

musí to být úžasně inspirující zážitek když se táta od rodiny jde po šichtě porvat na pole s puberťáky aby bránil "svůj" klub........mentalita těchto lidí je dost podivná, každopádně jedno je jisté - ani s jedním s nich si nikdo nehrál když byl ještě malý.....jsou to takoví citoví deprivanti.....prostě chudáci co si tím jen něco nahrazují...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý článek, je dobré přečíst si jak to vidí sám chuligán. Jen to potvrzuje to že jsou to mozky vylízaný !!!!! Omg když je na to co dělá pro svůj klub tak hrdej tak proč nechce aby to věděla jeho rodina ? :D :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

ber to, že někdo chodí relaxovat na golf, někdo sedne na motorku a sviští si to po okresce 150 km/h a někdo se prostě rád serve někde na poli. když je to baví ať si ty huby po zápase rozbijou a hlavně, že neotravují jiné lidi...

Reagovat
smazaný uživatel

na poli ať se perou. Ale kdyz je to na ulici tak co všechen ten bordel, rozbitý auta, házej kameny po vlakách apodobně. Normální lidé se kolem nich jen bojí projít a to oni budou obhajovat že to je normální ? že policii zasahuje neadekvátně ? LOL měli by je mlátit hlava nehlava a všechny pozavírat za výtržnictví

Reagovat
smazaný uživatel

dobry članek kdo vi oč jde a vidi do toho trochu tak je chape a nemysli si o nich že jsou to nejaci blbci ani dute hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všem mozkovým vybydlencům....:"!!!JE MI VÁS LÍTO..JSTE OSTUDOU CELÉHO FOTBALU!!!!!"...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zajimavy ale myslim si ze clanky o ULTRAS by byli jeste zajimavejsi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Medializace fotbalovych chuliganu se mi vubec nezamlouva, myslim si, ze tito ubozaci nejsou soucasti sportu. Pro me to nejsou ani fanousci, a uz vubec ne patrioti sveho klubu. Sve rvacske choutky skryvaji za lacina prohlaseni o "patriotismu", "sounalezitosti s klubem", atd. Podle me je krome bitek fotbal ani nezajima. Pletou si slepy fanatismus s fandenim. Souhlasim s tim, ze at si klidne domlouvaji bitky nekde na polich a tam se prizabijeji. Co se mi pranic nelibi, ostatne stejne jako vetsine normalnich fanousku fotbalu, je skutecnost, ze se tito individua mlati pod znaky ruznych klubu. A to je dost nechutne a ubohe. Musim se ale zastat redakce, protoze si myslim, ze zverejnenim serialu o techto gumach se EF nesnizuje na uroven bulvarnich platku. Naopak, je dobre, ze i hooligans dostanou prostor se vyjadrit. Aspon si kazdy precte a utvrdi v tom, ze tito prazdne hlavy nejsou soucasti sportu. Jsou jen soucasti ceskych stadionu. Klub tvori hraci, realizacni tym a oddani fanousci, ne dute hlavy, co si radi daji do drzky a jsou na to hrdi...

Reagovat
smazaný uživatel

AMEN

Reagovat
smazaný uživatel

JKG BRNO best

Reagovat
smazaný uživatel

igis_01 nevis o cem pises

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jde o muj osobni nazor. Nejsem fanouskem zadneho ceskeho klubu, ale mam mezi preznivci ruznych klubu mnoho znamych. Znam par lidi i z ultras, a pro me to nejsou fanousci. Napr, kamos-fanousek Slavie, ac bydli u Brna a studuje, jezdi temer na vsechny domaci zapasy sveho klubu, jezdi s nim do zahranici, kupuje reklamni predmety, knihy, fandi, diskutuje, proziva se svym klubem dobre i zle. I kdyby Slavka hrala druhou ligu, zustane ji verny. Je to klub jeho srdce, dostane se kvuli nemu klidne i do sarvatky, ale nikdy si nebude domlouvat nejake bitky nekde na poli, ci v horsim pripade na stadionu. Nema to zapotrebi, nepotrebuje si ventilovat zlost bitim druhych lidi. Jako protipol beru patnactilete gumy, kteri chodi na domaci zapasy klubu, aby se mohli vyrvat, pobit a neco rozflakat. Na vyjezd s klubem jedou parkrat aby se nereklo. Nikdy jsem ale nerekl, ze kotel=prazdne gumy. Napr. tvurci choreografie si zaslouzi max respekt. Respekt si ovsem nezaslouzi ti, kteri ze dne na den prestanou uznavat vlastniho hrace a v klicovem utkani jdou proti svemu klubu a vlastnim fanouskum...

Reagovat
smazaný uživatel

To si uz fakt eurofotbal dela srandu....

Na kazdyho zasranyho nacka jednou dojde.

Reagovat
herbage

Otázka: Pro většinu veřejnosti jsou ale chuligáni stupidní lidé, kteří se stupidně perou mezi sebou.

Odpověď: To, že si většina veřejnosti myslí, že jsou chuligáni totální tupci se základním vzděláním je největší blbost. Jsou to lidé, kteří chodí do práce, někteří živí rodinu, mají děti. Nejsou to žádní asociálové žijící na okraji společnosti, jak si veřejnost myslí.

Podle mě to že chodí do práce, žíví rodinu a že mají děti není znakem inteligence. Dítě může mít jak porfesor na univerzitě, tak orangutan v zoo. A pochybuji že bude vykonávat nějaká intelektuálně náročná povolání. Už to vidim jak řiká: "Chodí tam s nám ten, ehm, Čenda, molekulární biolog a tahy ten, ehm, Franta, ehm, ten je to, ehm, tamto, nukle-tohlecto, nukle-ehm, prostě fyzik." Nejhorší na tom je, že už maj děti, jak je můžou vůbec vychovávat? Vezme syna na fotbal a jako "třešničku" na dortu ho vezme na bitku. Jak správně Bruce uvedl, jsou to citový deprivanti, tohle zkrátka na fotbal nepatří a jak si ještě myslí, že jsou něco. Princip gangu je vždy stejný, všichni si myslí, že jsou něco víc, ale přitom jsou to samí chudáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si že nemáš pravdu. Codim na fotbal x let. Nejsem chuligán aby bylo jasno. Ale hodně jich znam. A když jsme u jejich povolání. Znam několik právníku učitelů z vysokých škol co se na fotbal choděj rvát. A nemyslim si že by na tom bylo něco špatnýho. Žijou dvojí život. V práci jsou to na úrovni vystupující lidé. A v neděli na fotbale přepnou a jdou si rozbít huby. Nevidim v tom prblém.

Reagovat
smazaný uživatel

to maj nějakej mindrák z mládí kterej si musej vybít ? Tohle teda normální neni. Když už se chtěj pobít tak ať táhnou mimo město a bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych že je to mindrák z mládí. Prostě to berou jako styl života. A pokud si po zápase mezi sebou rozbijou huby tak prosim. Je to jejich věc.

Reagovat
smazaný uživatel

a co to když hážou třeba kameny na vlak ? Taky je to jedno, je to jejich věc ? ? ? Rozmlácený auta v ulicích ? no ?

Reagovat
smazaný uživatel

take chodim na fotbal x let a vim presne jaci lide se perou a nevidel jsem zadneho pravnika nebo ucitele a jestli to nejaky dela tak je jich naproste minimum...delaji to protoze neznaji svoje socialni role a neumeji se plnohodnotne zaclenit do spolecnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Neni pravda. Jen se zeptam má cenu se dál o tom bavit??? vidim že vás stejně o ničem jiném než si myslíte nepřesvědčim. Já mam s nima dobré zkušenosti i jako s lidma mimo fotbal. Akorát jsem řekl svoje zkušenosti s chuligánama.

Reagovat
smazaný uživatel

ma se o tom cenu bavit..ja je znam taky a uznavam je jako lidi ale jejich nazory mi vlastni nejsou a nikdy nebudou...a kdyz po nich chces, aby ti vysvetlili svoje jednani a politickou orientaci tak se ti nedostane poradne odpovedi a na tvoje argumenty nejsou schopni odpovedet...to ale neznamena, ze bych je nenavidel nebo neco podobneho

Reagovat
smazaný uživatel

Já tady chtěl akorát vyvrátit tvrzení že to jsou vylízaný palice kteří neumí nic jinýho než se rvát.

Reagovat
smazaný uživatel

z naproste vetsiny jsou ovsem nevinim je z toho ze za to muzou...kazdy nema stejne podminky k vychove, sice by mel mit a stat by je mel zarucit, ale to nikdy nebude pravda...proto ty lidi nebudu strilet za to ze se chteji prat, ale meli by omezit sve projevy na fotbale na minimum, odrazuji tim hodne lidi

Reagovat
smazaný uživatel

btw: Zeebrdee ? ten maník z filmu Hooligans (anglická verze ), kterýho oddělali na hajzlu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Super nick ........K tomuto tématu jako stvořenej!!!! Opravdu nejsi chuligán???

Reagovat
smazaný uživatel

A aby bylo jasno tak ten muj nick neni odvozenej z toho filmu. Jelikož já jsem zarytý fanda Man utd. a ne Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ta 88? taky nahoda?

Reagovat
herbage

Právnící, učitelé z vysokých škol? Nebuď směšný, na diskusi tu můžu klidně napsat, že se chodí bít i kosmounati, dokud ty lidi neuvidim, neuvěřim. Právník z principu by neměl porušovat zákon o ublížení na zdraví, stejně tak pedagog má jít studentům příkladem. Už vídím jak se zafáčovaným obličejem dělá právník přelíčení u soudu nebo učitel na vysoké škole dělá přednášku. Chodí se bít jen lidé duchem nízcí, kteří vyrůstali ve špatných podmínkách. Normální slušně vychovaný člověk má k násilí averzi a používáho jen v situacích, kdy není jiná možnost, např sebeobrana při loupežném přepadení atd.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba se Kyslík chodí taky rubat někde na pole

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim z vlastní zkušenosti. Pár jich znam a oni to berou jako smysl života bez ohledu na to čim si vydělávaji. ať už je to právník učitel a nebo zednik truhlář atd.

Reagovat
smazaný uživatel

a nepletes si to s filmem klub rvacu?

Reagovat
anonym

V dnešní době je princip to poslední, co někoho zajímá ... zbytek je totální blbost

Reagovat
smazaný uživatel

GSE

Reagovat
smazaný uživatel

parádní film

Reagovat
smazaný uživatel

ja som mal rad West Ham uz davno

Reagovat
Arne

jo

Reagovat
Ted

Jakožto fanoušek West Hamu opravdu nesnáším, když se řekne "West Ham", a někdo na to hned řekne "GSE"... A ještě ti rádoby fanoušci, kteří fandí West Hamu a hlavně (neexistující) GSE... ICF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham je sympaticky uz dlho ma dobrych fanuskov a super talenty vychovava naj v UK

Reagovat
smazaný uživatel

GREEN STREET ELITE.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trogari

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé téma Ted se kluci přiznejte,kdo jste z opavy a komu je 20

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

me by zajimalo jestli Zeebrdee 88 ma nejaky specialni duvod mit u nicku 88

Reagovat
smazaný uživatel

za války střílel z flaku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Že tomu chuligánovi so dává rozhovor je 20, pokud je ta 88 co ma zeeberdee rok narozeni by to mohlo odpovídat

Reagovat
smazaný uživatel

věk. psal přece, že už chodí na fotbal x let...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to mělo symbolizovat pouze ty dvě písmena? Co takhle třeba ročník narození, atd.?

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo věk....

Reagovat
smazaný uživatel

No to by byla teprve šupa

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, nedočetl jsem diskuzi do konce

Reagovat
smazaný uživatel

a co to když hážou třeba kameny na vlak ? Taky je to jedno, je to jejich věc ? ? ? Rozmlácený auta v ulicích ? no ?

Reagovat
-PeCa_08-

sou to lamy

Reagovat
smazaný uživatel

shrneme to asi takto - Chuligánství by v zásadě mohlo být zajímavým a neškodným specifickým koníčkem pokud by zůstalo jen u svých pravých zásad a nebylo zkurveno lidmi, kteří se na to nabaliil a posunuli toto hnutí za určitou "tolerovatelnou" hranici.........je to naprosto ten samý případ jako Komunismus - parádní myšlenka - ale lidi to celé zkurvili......stejně tak se to má i s tím vašim "chuligánstvím"............................fakt už vidím učitele z VŠ jak se jde mlátit na palouk s puberťáíky......vy jste fakt neskutečně závbavná děcka......anebo naivní, když tomu starému kriminálnikovi žerete, že učí na VŠ.....

Reagovat
smazaný uživatel

s vetsinou souhlas...me by zajimalo jestli Zeebrdee 88 ma nejaky specialni duvod mit u nicku 88

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že ten důvod je nasnadě - je to typické pravicové hovado a 100% hooligan...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem chuligán a z jediného prostého důvodu protože se tam rvou pravičáci mezi sebou. a stim nesouhlasim. Fandim fotbalu ale ne rvačkam.

Reagovat
smazaný uživatel

......88 je u těch lidí nejoblíbenější numero........bo Hilter je jejich mediální guru....

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo maj jen rádi Erica Lindrose

Reagovat
smazaný uživatel

Nejoblíbenější numero je 18.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ten celej nick vypadá zajímavě.........Zeebrdee - mam takovej dojem, že pán viděl film The Football factory a vzhlédnul se v jednom z "hrdinů".............88 je taková "třešnička na dortu"!!!

Reagovat
smazaný uživatel

:-D tak s filmem The Football factory moje přezdívka nemá nic společnýho. A myslim si že i kdybych měl za přezdívkou 18 tak to každému může být jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale uz dokazes vysvetlit akoze co si tym nickom myslel?? aby si pochopil, ja som si dal tento nick, lebo fandim chelsea, tak, a teraz ty............

Reagovat
smazaný uživatel

a já si naivně myslel, že jsi "true Brumie".....

Reagovat
smazaný uživatel

sklamem ta

Reagovat
smazaný uživatel

Neřikam že mluvim o sobě ale pár takových lidí znam. a když jsme u toho kriminálníka tak já nikdy neměl problémy s policií. a ani stim nehodlam začínat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebdou ohrožovat a utlačovat ostatní lidi, ničit cizí majetek či jinak výrazněji porušovat zákon, tak ať si ve volném čase dělají co chtějí...

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Hooligans nic nemam na stadionech oni bordel moc nedelaji byjou sen a polich aze jsou to stupidni blbci jak se vsude pise neni to tak vim to jsem spartan a mel jsem cest se setkat ze spartanskyma Hooligans ve vlaku a jsou to v klidu lidi jen zijou pro klub

Reagovat
smazaný uživatel

ono i komunisti jsou většinou fajn lidi, jsou to většinou tátové (dědové) od rodin,mají dobrou práci, Konunismus je taková fajn myšlenka, velmi rád bych měl možnost bezplatně naplňovat své náročné potřeby.......líbilo by se mi např. každoroční fasování pemice na WHL.......ale jako to nakonec s tím Komunismem dopadlo, že?.........obhajovat tak zprofanovaný termín jako je "Chuligánství" - když se moc dobře ví co to obnáší a co ty lidi k tomu vede a kam to spěje, mlůže jen naivní trouba anebo tupý imbecil....

Reagovat
smazaný uživatel

njn, bruce ma na to fakt zatial najzdravsi nazor....a prirovnanie ku komunizmu je trefne....ono nie je podstata myslienka toho, ale kam to speje, a kam to uz dospelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Domluvit se na bitce, když na ní víceméně není žádný důvod, mohou pouze primitovové!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.

Reagovat
smazaný uživatel

jde o to, že se tady v tomto případě jedná o takového zavšiveného psího bastarda nakaženého vzteklinou - a na takové šmejdy se hůl nebere protože se na ně bere zásadně kulovnice

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem to tak, že duvod se taky najde vždy....To máš třeba to samé jako s oslavami, taky je vždy duvod pro to slavit, at už je třeba narozky, patek, nebo vyhazov....prostě dycky se ke všemu najde duvod, a to maj jistě i ti ,,hooligans,,...

Reagovat
smazaný uživatel

amaterští boxeři se perou také víceméně jen pro zábavu

Reagovat
smazaný uživatel

tak ať si z toho ti hools udělají byznys - budeme si na ně klidně i sázet, hlavně ať se už úplně vyserou na ten fotbal......někde na tankodromu v Libavé ať si udělají svůj vlastní výběh -a tam ať se v klidu mydlí......přes webovou kameru si budeme kontrolovat jak to dopadlo a zda jsme vyhráli svou sázku.........a své zraněné ať použijou jako žrádlo pro psy

Reagovat
smazaný uživatel

to nemožeš porovnávať toto sú stránky o futbale. kedysi som chodil do kotla na slovan a x rokov som robil k. a t. box ale nikdy ma nenapadlo spájať moje fandenie spolu s bojovými športmi

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych se zeptat onoho chuligána, proč vlastně spojují fotbal a rvačky? Rvou se stejně mimo stadión, proč si tedy neudělají vlastní ligu mimo fotbal? A k tématu, myslím si, že rozhovory s chuligány patří na jiné stránky. Fotbal bych od chuligánství separoval!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, naprosty souhlas. Vzdyt opravdovi milovnici fotbalu (a hlavne priznivci konkretnich klubu) prece nejsou slepi a vidi, jak moc ultras svemu klubu "pomahaji". Porad ta same, chteji vyhody, jsou prece cleny fanklubu, ale nejde jim o nic jineho nez o biti. A kluby navic podle nich museji piskat, nechteji prece urazit nejvetsi "fanousky"...

Reagovat
smazaný uživatel

cituji: Někdy se prostě stane, že jsou výtržnosti i na stadionu.

dobre, mozna jsou rvacky na stadionech minimalni, ale stale jsou, a to je naprosto nepripustne

nekdo tady pise o tom, ze kazdy ma jiny zajem. jeden bla bla druhej bla bla a treti se de rvat.

to bych uz mohl napsat, ze nekteri lidi maji zajem psychicky sikanovat a tyrat sve podrizene..kurimska kauza? je to proste jen jejich konicek. to same v blede modrem jako bych rekl ze nekde se na poli pomlatit je proste pouze jen jejich zpusob zivota.

Reagovat
smazaný uživatel

dete to skusit do anglie !!!

Reagovat
smazaný uživatel

tamse perou ještě víc,akorát ty o tom nevíš

Reagovat
-PeCa_08-

třeba to tak myslel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem to pochopil spíš jako narážku na anglické zákony

Reagovat
smazaný uživatel

SFC

Reagovat
smazaný uživatel

v dalšej časti už budú aj kontakty kde sa prilásiť. aj ked mi to je jedno ak si to vybavia výradne medzi sebou ale článok v takomto duchu sa tu nemal objaviť. ten hlupák čo to písal asi nezažil aké je príjemné prísť do kontaktu ako nezúčastnená osoba s vymletými fans.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek jentak dál FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligence výše uvedeného "fanouška" bude hodně nízka, tyto lidí nechápu a nikdy nepochopím, jsou to obyčejní idioti

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda,ale mají svůj svět,nikoho tam netahají a chodí tam dobrovolně,tak co.At si dají po hubě když chcou

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je nechápeš,tak je chyba možná na tvojí straně..

Reagovat
sosna

...zastánce extrémní pravice.... to mluví za vše....vsadil bych se že ho tatínek v dětství osahával...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je horší,extrémní pravice nebo extrémní levice?

Reagovat
smazaný uživatel

nastejno.. mozna akorat komunisti zabili vic lidi nez nacisti, akorat to bylo min videt..

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou názory Nikdo z vás se nikdy neporval třeba na zábavě??Kdo jo,je primitiv,protože tam se taky chodí lidi bavit a ne bít!!Prostě všude se najde pár blbců,s tím se nedá nic dělat.A jestli se bijí na poli?No a co,vás tam přece netahají,ani o tom nevíte,pokud to nějaký účastník nenapíše.

Reagovat
sosna

...až na to že na zábavě se nebiju kvůli tomu že někdo fandí někomu jinému.Taková blbost.A okolí stadion a jeho okolí mi nepřijde jako pole...občas to tam je o držku kvůli pár výmastkům..

Reagovat
smazaný uživatel

no hej a ked po ceste na stanicu porozbijaju vyklady, auta a obycajnym ludom hlavy, co nas po tom ne, ved vsade sa taky najdu

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku výstižně se vyjádřil Bruce i Herbage. Když se chtějí prát, ať se perou, ale na vlastní odpovědnost a ne schovaní za vlajku klubu, kterej za ně platí škody na stadionu. Nejvíc mě štve, že to vypadá, že normálním slušným fanouškům se vysmívají a dívají se na ně jakoby svrchu Moc by mě zajímalo jak by se tvářili, kdyby se měla některá bitka uskutečnit u nich na dvorku... dělat bordel na ulicích jim neslušný nepřijde, ale srát si v obyváku nenechá nikdo! No a přihlášení se onoho mládence k extrémní pravici si snad ani nezaslouží komentář, ten chlapec evidentně chyběl na hodinách dějepisu, kdoví jestli vůbec onen školní ústav někdy navštívil, pokud se jejich bitek opravdu účastní nějaký vzdělaný člověk, tak snad pouze z toho důvodu, aby jim ty kraviny vymlátil z hlavy. uuuf pánové ja jsem se u toho článku ale rozčílil!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no on sa ku pravici pridal mozno az po prvej nakladacke, ked mu namlatili do hlavy....

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomte si, že kdyby nebylo fotbalu (sportu), tak děláte to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

To je az filozoficka otazka.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, kdyby nebylo sportu..., uchlastal bych se nejspíš k smrti..., kdoví.

Reagovat
smazaný uživatel

Vymazane hlavy když se chce bít tak proč chodí na fotbal.....až radši boxovat....takové chuligany bych nepustil už na stadion....to se potom ani nevyplati stavět nové stadiony,protože vytrhaji sedačky atd........

Reagovat
smazaný uživatel

Ti ,o kterých je ten článek většinou na fotbal moc nechodí a mimo svojí bitku bordel nedělají.Ten dělají primitivové,kteří bohužel na fotbal chodí,jsou najetí a ožralí a umí jen vykřikovat z davu.A většina lidí si je plete s těmi co chodí jen na ty třetí poločasy.hoolls a debil je rozdíl.Ti praví hoolls chodí oblečení normálně civilně,nenosí věci typu Everlast,Steinar,nenosí blbé trička hoolligans a podobné blbosti.To nosí převážně ti křiklouni z davu co řvou ACAB,ale když jim hoří u zadku,tak je jim ACAB dobrý.A takoví blbci jsou bohužel na každém stadionu na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

a právě kvůli těm blbcům - kterých je mimochodem momentálně mezi váma cirka takových 90%, šllo celé to původní hnutí do sraček a když se do toho později ještě nasrala politika, tak to přestalo mít s fotbalem už cokoli společného a jediné co se s tím dá dělat je to celé zrušit.....bo to je už celé jen o hovnu a dobré tak maximálně pro ty různé pubertální deprivanty, kteří si tím jen něco nahrazují............prostě jak se zprofanoval Komunismus - a dnes je to díky lidem co se na to nasrali jen taková politická anomálie, tak to samé je dnes hnutí hools......pakárna pro imbecily

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsi všude dvakrát??

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej,taky jsem byl párkrát na stadionu trošku nalámenej a nevytrhával jsem sedačky nebo neřval na policajty.. Takže na alkohol to nesváděj

Reagovat
smazaný uživatel

jj ti s tím oblečením Lonsdale a podobně, které v Anglii už nosí maximálně bezdomovci, jsou dost trapní a k smíchu:D

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli se nepletu tak Lonsdale založil černoch...

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím, proč má hooligan potřebu prezentovat tu svoje názory,byť anonymně. navíc evidentně ani neví původní myšlenku, a jak tu správně píšete, ještě se do toho začla tahat politika a šlo to do sraček

Reagovat
smazaný uživatel

ale přesto je drtivá většina hools apolitická!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proč o tom píšete tady a je mi to vlastně jedno. Ať se ti intelektuálové, co teda nemaj jen základní vzdělání, klidně zabijou, ale ať potom nepřenášej svoji agresivitu na normální lidi, co chtěj jít na fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

po přečtení tohoto článku jsem zase o trochu víc pochopil, proč se na stadionech děje to, co se tam děje... ti lidi jsou totiž naprosto (s prominutím) "vypatlaní"... to snad nemá cenu ani víc komentovat

Reagovat
smazaný uživatel

líbí se mi vaše reakce, hodnotíte hooligans jen podle toho že mají zálibu v násilí, podle mě u většíny z vás končí obzor vzdělanosti u večerních zpráv tv Nova. Nebudu se zaobírat proč to dělám, spíš mě zajímají lidé kteří profesionálně nadávají na netu na všechno a na všechny. Dalo by se říct zamindrákovaní, sociálně zdeptaný, primitivové. Samozřejmě se mezi vámi najdou i lidé studovaní, ale studium, respektive schopnost naučit se něco, jěště nevypodvídá o inteligenci. Omezenost v schopnosti nahlédnout a snažit se pochopit i jiné světy než ten váš, kde jste obklopeni sociální bublinou zabraňující vám vidět svět kolem sebe i očima někoho jiného, je strašné.

Ale nemusíte se bát, chuligáni si svůj problém vyřeší mimo vás, a váš posranej svět, stojící na nákupech v Ikee, čtení Blesku, honění si u televize - když stará usne- a nadávání na netu na cokoliv co by jen vybočovalo z vašeho "standartního světa", necháme být. Teploučko vašich zaprděnejch kanceláří, a smrad falše a pomluv si nechte. Jen se do nás neserte a nic se vám nestane. I když občas mám chuť vám ty vaše tlustý ksichty rozsšlápnout, zvláště když melete o věcech o kterejch víte hovno. Denně se v práci setkávám s takovými šmejdy a většina z nich mě leze do ..... A zarohem kolegovy vyslepičí jak jsem na ně, na chudáky falešný zle.j

A teď mě můžete internetově ukamenovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

:-) tím jako chceš říct, že chuligáni tím, co dělají, bojují za nás všechny (podle tebe standartní) lidi? :-D že vlastně bojují za lepší svět bez blesku a novy (který, souhlasím, rozhodně lepší svět nedělají)?! to nemůžeš myslet vážně... 99% z vás ani nepřemýšlí nad tím, co dělají, natož aby "filosofovali" nad světem... Já bych řekl, že zamindrákovaní jste spíše vy všichni, když vám stačí ke štěstí hnusit ostatním sledování fotbalu a mlátit kolem sebe...

Reagovat
herbage

Vadí ti předsudky diskutujících a sám máš o nich přesudky. Mluví z tebe agresivita(posranej, neserte se, mám chuť ty vaše tlustý ksichty rozsšlápnout, atd.). Obyčejní lidé vás prýc nechápou, ale proč asi? Protože děláte jen bordel, máte plnou hubu práv, ale žádných povinností. Kdo zaplatí nový sedačky? Proč musí být na každém zápase policie? Proč se bojí slušní fandové vzít rodinu na fotbal? Nebavíme se zde o kotli, ale o hooligans, kteří spojují fotbal a násilí dohromady. Jestli je násilí váším kořením života, klidně se mezi sebou řežte hlava-nehlava, ale na na stadionech, ale někde u sebe doma v bytu a můžete si kidně na telce pustit zápas Opava - Ostrava. Teď mi klidně vysvětli, co z toho máš, že někomu ublížíš na zdraví? Já to asi nidky nepochopím, žřejmě jsme zamindrákovanej, sociálně zdeptanej primitiv. Zkus si nejdřív přečíst knížku od pana Koukolíka Život s deprivanty, tam je přesně popsáno, jaká sociologická skupina se uchyluje k násilí, je to většinou spojené s neradostným dětstvím. No nic, jdu si sednou do své zaprděné židle z Ikei, přečtu si Blesk, vyleštím si brko u zpráv TV Nova a pak si půjdu léčit mindráky na další internetové diskuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Vystizny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsi to perfektně"herbidži",z těhle magorů je mi akorát tak na

Reagovat
PJ

Mooooooc pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

no ono to az tak celkom nieje...ak vies v com bola podstata hooligans, a ako to fungovalo....tam neslo o to aby nicili stadiony ani aby niekomu ublizovali...bohuzial ty idioti co chodia na stadiony sa mlatit, sa skryvaju pod masku hooligans, bez toho aby vedeli co to znamena,,,

Reagovat
smazaný uživatel

a jaka byla podstata hooligans? napiste mi to prosim nekdo..

Reagovat
smazaný uživatel

"Jen se do náas ne*serte a nic se vám nestane?? Mám chuť ty vaše tlustý ksichty rozšlápnout." Ok, nečteš Blesk, nesleduješ Novu, ale myslíš si, že si lepším člověkem, když se tady virutálně oháníš tou svou pravačkou?? Můžu tě ubezpečit, že Novu nesleduji a Blesk nečtu, nesedím v zaprděné kanceláři a jiné světy chápu docela dobře, Nikterak však ten váš, to, že tak przníte překrásnou hru, jak fotbal trefně nazval Pelé, mě nesmírně irituje. Žij si dál v tom svém světě, vyňatém z té naší "sociální bubliny komerčnosti" , bij se dál, ale nepleť do toho prosím tě fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dojemné...

Reagovat
Xavi

Ty ses chlapče defakto odepsal sám, jasně si protiřečíš, násilí z tebe čiší na sto metrů, jen jsi opět potvrdil, že ten názor na vás je oprávněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Vrána k vráně sedá. Už nám konečně vysvětlíš, proč máš v nicku číslo 88? Buď si absolutní ignorant, který neví co to číslo znamená nebo jseš nacistická troska. Hrajete si na vlastence a přitom skládáte poctu vyšinutému despotovi, který byl posedlý mocí. Nejste a nikdy nebudete reálně silným hnutím, protože jak vám dojdou argumenty, což je většinou po první pronesené větě, tak vše řešíte násilím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten despota ... To myslíš Hitlera?

Reagovat
smazaný uživatel

mozna runcajze..

Reagovat
Kapřík

Hlavně ten pán, kterému číslem 88 dávají hold nás chtěl dílem vyvraždit, dílem převychovat na němce...moc nechápu jak se tím pádem k němu můžou otevřeně a vážně hlásit lidi, co neumějí německy ani slovo a ještě se hrdě hlásí k českému národu...to je naprosto na palici a ukazuje to jejich skutečnou inteligenci...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle komentář jen pomalu výstižnější než ten celej článek nahoře A myslim to tak že on je velkej vejmaz, ale co seš ty za vejmaze, to Svět neviděl... (Sem patří smajlík co tě kope do řitě a ty si jdeš pokorně zaplatit na stadion urvanou sedačku)

Reagovat
smazaný uživatel

Sude - ty jsi jen jedno ohromné klišé......a takové fakt hodně velké trdlo.....hnědé trdlo......ale je fajn, že i takoví exoti chodí na eurofotbal - to je totiž aspoň známka, že se aspoň okrajově zajímáš i o ten fotbal a ne jen o ten 3. poločas.....snad se z toho svého klišé jednou vymaníš a zařadíš se do toho našeho "normálního" světa, kterého se teď tak srandovně bojíš...

Reagovat
smazaný uživatel

nebude k tomuhle clanku tipovacka pod kterym nickem sem prispiva ten ostrej pravicak z opavy ? :) uz mam par tipu ...

Reagovat
smazaný uživatel

já to nejsu

Reagovat
smazaný uživatel

potrefena huso

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hlavně ,že za všechno m ůžou benga a oni nic ,oni muzikanti

Reagovat
smazaný uživatel

Četli jste příběh Molbyho? To byl teprve hooligan..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dobrá pohádka

Reagovat
smazaný uživatel

LOL, ten príbeh je rozprávka, ako rekso poznamenal.

Inak čo sa týka toho Zeebrdee-a s Lindrosovým číslom, tak som si už stokrát povedal: nedaj na predsudky, je to len číslo, avšak 100 krát z toho človeka vyšlo skor či neskor že to číslo nie je nahoda .

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo, ted doufam, ze me nikdo nebude povazovat za ultrapravicoveho chuligana, kdyz muj nick zacina 18..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele