Fosu-Mensah si přetrhl kolenní vazy, sezona pro něho skončila

01.03.2021, 17:57
Aktuality
Hodně nešťastný zápas o víkendu sehrál Leverkusen, německý klub doma nestačil na Freiburg a navíc se mu opětovně zaplnila marodka. Na ní je a hodně dlouho bude Timothy Fosu-Mensah, nizozemský obránce si v závěru prvního poločasu poranil koleno a jedná se o vážný problém...

Trojnásobný nizozemský reprezentant ještě včera absolvoval podrobné vyšetření a dnes mu lékaři sdělili výsledky. Ty nejsou příznivé, fotbalista má přetržený přední zkřížený vaz a nemine ho operace, po níž bude následovat šest až devět měsíců dlouhá pauza.

Třiadvacetiletý Fosu-Mensah přišel do Leverkusenu před měsícem a půl z Manchesteru United a zatím stihl sedm soutěžních startů. Další si na své konto nepřipíše na klubové ani reprezentační úrovni, zranění znamená definitivní konec nadějí na start na evropském šampionátu.

Leverkusen má se zraněními letos problémy a nově je mimo hru také další obránce Jeremie Frimpong. Zdravotní problémy mají i Lukas Hradecky, Lars Bender a Sven Bender, kolenní vazy si už v lednu přetrhl Julian Baumgartlinger, ze stejného důvodu letos ještě neodehrál ani minutu Paulinho a absentuje rovněž Santiago Arias, ten si v říjnu krátce po příchodu z Atlética Madrid zlomil nohu a přetrhl vazy v kotníku.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Beči

Jak vůbec hrál po přestupu z United?

Kdysi platil za velkého talenta, tak mě zajímá, jestli v Leverkusenu již něco ukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Odohral 120 minút v pohári, kde Leverkusen vypadol proti tímu zo 4.ligy, potom nastúpil v 6 bundesligových zápasoch, z ktorých Leverkusen vyhral jediný. Takže ťažko ho hodnotiť, keď prišiel v období najhoršej formy tímu za mnoho mesiacov, za tých pár zápasov neukázal nič, čím by nejako zaujal a potom sa zranil prakticky na celý zvyšok roka.

Je dosť možné, že si už v Leverkusene nekopne, keďže musí prekonať ťažké zranenie a za ten čas sa snáď na jeho poste uchytí niekto iný. Nemyslím si, že má kvalitu na to, aby hral základ za Leverkusen a po tej operácii to bude mať ešte ťažšie, navyše je dosť možné, že sa dovtedy zmení aj tréner. Našťastie, prišiel za drobné...

Reagovat
Beči

To jsem si tak nějak myslel, každopádně díky za informace

Reagovat
Werkrider

Pozícia pravého beka už dokatovala v Leverkusene buď na forme alebo zraneniami Bendera, Weisera, Dragoviča, Ariasa aj Fosu-Mensaha. Ostáva tam už len Frimpong, ktorý sa ale viac hodí pod Diabyho v strede poľa keď hráme na troch obrancov.

Reagovat
Vsadim gule

Tak to je smůla. Po přestupu, kdy ma konečně šanci hrát se takhle zranit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele