FORTUNA:LIZE v říjnu vládli boleslavský Kušej a karvinský Jarábek

03.11.2023, 13:24
Aktuality

Hráčem měsíce české nejvyšší soutěže se v říjnu stal mladoboleslavský křídelník Vasil Kušej. Mezi trenéry rovněž premiérově uspěl slovenský kouč Karviné Juraj Jarábek. Výsledky zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Kušej v říjnu pomohl Mladé Boleslavi ke třem výhrám ze čtyř ligových zápasů a k posunu na aktuální třetí místo tabulky. Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista zazářil hlavně při historické přestřelce 9:5 ve Zlíně, v níž zaznamenal dva góly a stejný počet asistencí, a v neděli při domácím triumfu 3:1 nad Spartou. Proti obhájcům titulu úvodní branku dal a druhou připravil Marku Matějovskému.

Právě mladoboleslavský kapitán byl vedle Kušeje rovněž v nominaci na nejlepšího hráče měsíce. Třetím kandidátem byl karvinský brankář Dominik Holec.

Jarábek získal ocenění hned při první příležitosti po návratu do české nejvyšší soutěže. Své druhé angažmá v Karviné, kde nahradil odvolaného Tomáše Hejduška, začal na konci září domácím vítězstvím 5:2 nad Libercem a z dalších tří utkání přidal dvě výhry včetně té nedělní v Plzni. Nováček soutěže překvapivě zvítězil 1:0 a podruhé za sebou udržel čisté konto. Díky bodové sérii se Slezané dostali z předposledního místa na dvanáctou příčku.

Jednašedesátiletý slovenský kouč v anketě předčil Marka Kuliče z Mladé Boleslavi a Jindřicha Trpišovského z pražské Slavie.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií. V září zvítězili trenér Sparty Brian Priske a plzeňský útočník Rafiu Durosinmi.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Jarábek je KRÁL

Reagovat
Mönchengladbach

Kušej v zimě do Sparty/Slavie?

Reagovat
ratusek

Ten určitě ted o něm zase chvilku neuslyšíme a furt dokola

Reagovat
delfin

Nn, Mönchengladbach.

Reagovat
Pride

Jarábek

Reagovat
delfin

Ono už sněží?

Reagovat
kilobyte

Asi bych to dal spíše Matějovskému.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele