FORTUNA:LIGA - souhrn 2. kola: Slavia i Sparty vítězně, Plzeň remizovala

29.07.2023, 17:02, aktualizováno 30.07.2023, 20:00
Komentáře a souhrny

Slavia do vítězného konce dotáhla zápas v Českých Budějovicích a zůstává stoprocentní. Naopak Plzeň ani ve třetím soutěžním utkání v sezoně nezvítězila, tentokrát se rozešla smírně s Hradcem Králové. Sparta se ve Zlíně dlouho nedokázala prosadit, až v závěru ji z penalty spasil Ladislav Krejčí. To Jablonec nedokázal využít nabídnuté výhody v podobě více než hodinové přesilovky a v Pardubicích bez branek remizoval...

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:1

30.07.2023 18:00

Góly: 81. Lukáš Hejda - 90+6. Ondřej Šašinka

Viktoria Plzeň remizovala ve druhém kole Fortuna ligy v domácím zápase s Hradcem Králové 1:1. Třetí tým minulé sezony sice vstoupil do zápasu aktivně, i z důvodu vydatného deště se však následně hra vyrovnala. Přesto se Západočechům podařilo devět minut před koncem otevřít skóre, když se prosadil kapitán Lukáš Hejda. Zdánlivý punc na výhru Viktorie pak dal chycenou penaltou Jindřich Staněk, na konci nastaveného času však zvládl za hosty gólově odpovědět střídající Ondřej Šašinka a rozhodl o překvapivé dělbě bodů.

Prohra v Teplicích a pouhá remíza s kosovskou Dritou nedodala Plzni před druhým ligovým zápasem přílišné sebevědomí. Západočeši se v úvodu sezony trápili především v zakončení, když jim v součtu obou zmíněných duelů nestačilo k alespoň jedné úspěšné trefě ani 23 střel. Před týmem Miroslava Koubka nyní stála výzva v podobě Hradce Králové, který v předešlém vzájemném střetnutí v Doosan Areně uspěl. Tehdy však Votroky koučoval právě 71letý Koubek, jenž tak mohl znát na své bývalé svěřence recept.

Zda to bylo právě osobou zkušeného trenéra bylo sice spekulativní, Viktoria ovšem od úvodu skutečně dominovala. Nebezpečným centrům do vápna ale chybělo k dokonalosti několik centimetrů, přibližně v 18. minutě navíc stadion ve Štruncových sadech začal zkrápět mohutný déšť, který tlak Plzně značně otupil. Snaha se rozhodně nedala upřít Tomáši Chorému na hrotu domácího útoku, jeho schopnost udržet míč však nebyla následována přesnými předfinálními přihrávkami spoluhráčů. Na druhé straně působil aktivně Petr Juliš nastoupivší poprvé v kariéře v základní sestavě prvoligového utkání, ani jeho akce ale ke gólovým příležitostem nevedly.

Chvíli po hodině hry zřejmě chtěl rozproudit skomírající atmosféru na stadionu Staněk, jenž až příliš klidnou rozehrávkou téměř nabídl gól napadajícímu Matěji Koubkovi. Snaha mladého útočníka sice vyšla vniveč a většina z osmitisícové návštěvy si mohla oddechnout, z tribun se však stále častěji ozýval pískot. Ten se v 81. minutě povedlo utišit Hejdovi, který ve vápně využil podklouznutí Davida Heidenreicha a v pádu vstřelil premiérový gól viktoriánů v této sezoně. Hradecký bek o pár minut později ulehl i v druhém pokutovém území, k tomu mu ale pomohl loket Jhona Mosquery a kopala se penalta. K příležitosti z 11 metrů se postavil Daniel Vašulín, nicméně střelou k pravé tyči nechal vyniknout Staňka. Votroci na půdě favorita přesto zvládli vyrovnat, když v posledních vteřinách hlavou udeřil střídající Šašinka.

Plzeň tak neukončila své trápení a připsala si do tabulky pouze bod. V příštím kole viktoriáni změří síly 6. srpna s Baníkem, Hradec už o den dříve bude hostit na novém stadionu České Budějovice.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 2:2

30.07.2023 15:00

Góly: 79. Matěj Pulkrab, 88. Marek Suchý - 8. Matěj Chaluš, 42. Luka Kulenović

Velkým zklamáním skončil pro Liberec zápas v Mladé Boleslavi. Slovanu vyšel skvěle první poločas, během něhož se i díky vyloučení dostal do dvoubrankového vedení. Po změně stran ale navzdory početní převaze náskok neuhlídal a s domácími Středočechy nakonec pouze remizoval.

Utkání ve městě automobilů mělo dost divoký průběh. První zaznamenáníhodný moment nastal již v úvodní minutě. Krajní bek Boleslavi Suchomel vyslal kolmici za obranu hostů, nabíhající Mareček zahrál balón ještě před brankářem Liberce Vliegenem, jenž následně poslal záložníka domácích k zemi. Ke středu Vliegena s Marečkem došlo v pokutovém území a po poradě s kolegy u videa nařídil hlavní arbitr penaltu pro Středočechy. Pokutovým kopem ovšem pohrdl Kušej, neboť směr jeho střely vystihl Vliegen, jenž se tak dokázal revanšovat.

Do vedení tak šli jako první fotbalisté Slovanu. V osmé minutě přistál centr ze standardní situace na hlavě Chaluše, jenž zakončil k tyči. Na druhé straně mohl o tři minuty později odpovědět podobným způsobem Suchý, avšak navzdory tomu, že jej nikdo nehlídal, hlavičkoval ze slibné pozice dost nepřesně.

Tažení Boleslavi za vyrovnáním výrazně narušil pravý obránce Kostka. Ten při snaze pohlídat si merunu šlápl nevybíravě na nohu středopolaře Liberce Doumbii. Za surovou hru viděl - opět až po intervenci videorozhodčích - červenou kartu. Přesilovku využili hosté ve 42. minutě. Kulenović si navzdory bránícímu Kadlecovi připravil palebnou pozici, načež vypustil tvrdou ránu, která se od tyče odrazila za záda gólmana domácích Trmala.

Ve druhé půli však měla sklapnout tzv. Csaplárova past. Tu chtěl spustit již Kušej, nicméně jeho pokus z úhlu Vliegena ještě nepřekvapil. Následně mohl výsledné dělbě bodů zamezit Kulenović, jenž si naskočil na Fukalův centr, důležitým zákrokem se ale blýskl Trmal.

Snížení náskoku Slovanu se Boleslav nakonec dočkala v 78. minutě, kdy její hráči získali balón před bránou soupeře. Zdárně pak skončila souhra dvou střídajících hráčů - Žitný centroval a Pulkrab zakončil přesně hlavou. Na 2:2 upravili Středočeši za dalších jedenáct minut. Pas od Ladry ze standardní situace si našel Suchý, jehož hlavička k tyči rozveselila příznivce domácích a naopak rozesmutnila tábor hostů.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:2

30.07.2023 15:00

Góly: 90+4. David Puškáč - 43. Daniel Trubač, 59. Robert Jukl

Po úvodních dvou kolech ligové sezóny zůstávají Teplice spolu s pražskými S jediným stoprocentním celkem. Po Plzni ubránili "Skláři" nečekaně také Bohemians. Ve vršovickém Ďolíčku sice v samotném závěru přišli o čisté konto, avšak díky dříve vstřeleným brankám si z Prahy odvezli tři body.

Bohemka byla favoritem souboje, mnoho příležitostí si ale v jeho průběhu nevypracovala. Čestnou výjimkou byla standardní situace rozehraná Hrubým, po níž těsně vedle tyče hlavičkoval Hůlka. Na druhé straně hřiště hledal spoluhráče před bránou Urbanec. K zakončení se nakonec dostal Dramé, jehož pokus vyrazil nad břevno gólman domácích Reichl.

Do vedení se Teplice dostaly těsně před koncem prvního poločasu. Gning chtěl původně přihrát Radostovi, ten však podklouzl. Balón ovšem nakonec doputoval k Trubačovi, jehož první rána skončila na tyči, načež se k dorážce opět dostal středopolař "Sklářů", který se z dorážky již nemýlil.

Sympaticky početný sektor fanoušků hostí juchal podruhé v 59. minutě. Fila šikovně prostrčil míč na Jukla, jenž z úhlu propálil Reichla - 0:2. Velkou šanci na snížení skóre měli Bohemians po faulu středopolaře Teplic Marečka. Ten ve vlastním pokutovém území poslal k zemi nedovoleně Kozáka a Vršovičtí tak měli k dispozici penaltu. Jenže Puškáč z jedenáctimetrové vzdálenosti trestuhodně přestřelil.

Teplický brankář Grigar inkasoval až ve čtvrté minutě nastavení druhé půle. Pravý bek Bohemky Dostál získal merunu, kterou okamžitě poslal před bránu. Hlavičku Necida ještě Grigar vyrazil, avšak jen k číhajícímu Puškáčovi, který strážce hostující svatyně prostřelil. Druhou branku v sítí Sklářů už ale závěrečný tlak domácích, během něhož snažení spoluhráčů podpořil také Reichl, nepřinesl.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:3

30.07.2023 15:00

Góly: 53. Zdeněk Ondrášek - 13. Christos Zafeiris, 74. Lukáš Provod, 84. Mojmír Chytil

Pražská Slavia ve druhém kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic dlouho tápala, nakonec si však po výhře 3:1 odvezla všechny body. Úvod zápasu se sešívaným vydařil podle plánu, neboť již ve 13. minutě zásluhou tečované trefy Christose Zafeirise vedli. V dalším průběhu ale nebyli schopni proměňovat šance, čehož po změně stran využilo Dynamo. Konkrétně to byl Zdeněk Ondrášek přezdívaný Kobra, jenž tak svůj druhý zápas po návratu na jih Čech oslavil gólem. Z toho ale nakonec velkou radost mít nemohl, neboť ve zbytku duelu zazářila letní slávistická posila Mojmír Chytil, který nejprve připravil vítězný zásah a nakonec se i sám prosadil.

V roli největšího outsidera kola vstupovaly do zápasu České Budějovice. Proti nim totiž stála pražská Slavia, na jihu Čech však tuto roli důvěrně znali z minulé sezony. Tehdy sešívaní přijeli na Střelecký ostrov zaskočeni remízou z Teplic a senzačně zde prohráli gólem Quadriho Adedirana 0:1. Dynamo tak toužilo napodobit loňský výsledek a odčinit porážku z úvodního ligového víkendu, kdy nestačilo na Slovácko. Pražané naopak i díky výbornému výkonu objevu Tomáše Vlčka porazili Hradec.

Budějovice se sice v souladu se svým jménem snažily o dynamickou hru, sešívaní však od úvodu měli i díky technickému nadání jasně navrch. Odměnou jim byla ve 13. minutě branka Zafeirise, jenž z druhé vlny vyslal za hranicí vápna prudkou ránu, která navíc změnila směr po teči obránce. V 18. minutě již mohl mít norský talent dokonce hattrick, v rychlém sledu ale nejprve těsně minul nadějně zakrouceným pokusem z přímého kopu a poté byl Dávid Šípoš úspěšný proti další tečované střele. Na tento úspěch navázal gólman domácích včasným vyběhnutím proti Václavu Jurečkovi, kterého bravurně vyslal do úniku Ondřej Lingr.

Ani ve druhém dějství nechtěli dát Pražané čichnout Jihočechům k míči, hned v 53. minutě bylo jasné proč. Pilný Lukáš Čmelík se na pravém křídle i za pomoci efektivní finty dopracoval k centru, jenž zamířil přímo na hlavu navrátilce Ondráška a bylo vyrovnáno. Vstřelená branka dodala černobílým klid na míči, slávisté se k znovunastolení dominance museli nadřít. Dalšího zásahu se hostující fanoušci dočkali v 74. minutě, u čehož byl stejně jako v prvním kole v roli žolíka Chytil. Uvnitř vápna se dopracoval ke zpětné přihrávce, která doputovala až k neomylnému Lukášovi Provodovi. O 10 minut později si tito dva role vyměnili a Chytil byl se svou elegantní patičkou autorem pojišťující branky, na kterou navázal i vybojováním penalty. Její směr ovšem bravurně vystihl Šípoš, jenž chytil i následnou dorážku.

Loňské překvapení se tak na Střeleckém ostrově neopakovalo a Slavia zvítězila. V příštím kole 6. srpna přivítá Zlín, České Budějovice o den dříve obstarají otevírací duel nového stadionu v Hradci Králové.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 0:0

29.07.2023 18:00

Góly: -

Po nepovedeném prvním kole se Baník proti Slovácku prezentoval lepším výkonem. Na výhru ale dál čeká. Slezané vyšli v sobotu vpodvečer gólově naprázdno, což platilo také o střelcích soupeře. Utkání, před jehož úvodním hvizdem se Ostravané rozloučili s brankářem Janem Laštůvkou, tak skončilo smírně bez branek.

První minuty tak trochu připomínaly týden starý výkon Baníku v Liberci. Slovácko se totiž dostalo hned do několika slibných příležitostí. Už v první minutě minul Vecheta po přihrávce od Kima jen těsně horní roh brány domácích. Za dalších pět minut protáhl Havlík dalekonosným projektilem gólmana Slezanů Letáčka, jenž balón vytěsnil na rohový kop. V desáté minutě připravil Holzer pozici pro Kima, jenž střelou po zemi těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. A moc nechybělo ani přízemnímu pokusu Petržely z 15. minuty.

Poté už se Ostravané přece jen vzpamatovali. Vědět o sobě dával především Ewerton, na jehož rohový kop si ve 27. minutě naskočil Bitri a následná hlavička se po odrazu od jednoho z bránících hráčů odrazila kousek od tyče do zámezí. Za dalších pět minut se Ewerton šikovně uvonil a vybídl ke skórování Tanka, toho ovšem vychytal brankář Moravanů Heča.

Pět minut po změně stran se Tankovi podařilo rozvlnit síť, gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil. V 73. minutě už předsezonní posila Baníku z Varnsdorfu utekla všem v souladu s pravidly, načež jej nezastavil ani Heča. Na Tanka tak zívala prázdná svatyně, jenže tu rychlonohý fotbalista trestuhodně netrefil.

Další špatná zpráva zastihla Slezany v 79. minutě. Bitri nedovoleně srazil k zemi unikajícího Pavla Jurošku a hlavní arbitr usoudil, že tím zamezil brankové příležitosti. Albánský stoper tedy viděl červenou kartu a musel hřiště předčasně opustit. Následná rána Havlíka ze standardní situace zamířila vedle, nepřesně zakončoval v 87. minutě také forvard Baníku Almási. Bezbrankový stav nezlomil ani Blažek, jehož hlavičku z 90. minuty kryl Heča.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:1

29.07.2023 15:00

Góly: 15. Lukáš Juliš, 32. Ondřej Zmrzlý, 66. Jan Navrátil - 44. Papalelé

Olomoučtí se za úvodních sedmdesát minut třikrát prosadili do brány Karviné, a to zásluhou Juliše, Zmrzlého a Navrátila, přičemž na druhé straně kontroval Papalelé. Za stavu 3:1 přerušila utkání průtrž mračen, po níž již branky nebyly k vidění.

Do vedení přitom jako první mohla jít Karviná. Ve dvanácté minutě se Budínského centr dostal až k Bartlovi, jehož ránu zastavilo břevno. Na opačném konci hřiště Navrátilo po Chvátalově centru pálil těsně nad. Další Chvátalova pobídka už ovšem úspěch slavila. Lukáš Juliš si jej zpracoval a povedeným volejem poslal mimo dosah gólmana.

Brankovou konstrukci orazítkovala také Sigma, konkrétně to byl po Pospíšilově přihrávce Vodháněl. A opět krátce poté přišel gól, tentokrát Vraštil našel Ondřeje Zmrzlého a ten pálil nechytatelně k tyči. Jelikož Navrátil krátce před pauzou opět selhal ve velké šanci, dočkali se Slezané branky naděje. Memić posunul balón v těžké situaci na Papalelého, jemuž se povedlo zamířit přesně a rozvlnit síť.

Po návratu ze šaten Julišův pokus skončil v Lapešových rukavicích. Byl to ale právě karvinský gólman, který nabídnul domácím pojišťující gól. Při výběhu ze své brány totiž neodehrál balón a Jan Navrátil se tak konečně dočkal, když snadno umístil balón do odkryté klece.

Následně se spustil velmi silný déšť, což rezultovalo v přerušení zápasu. Po dvaceti minutách se začalo znovu hrát, nic moc zajímavého ale už zápas nepřinesl. Za zmínku stojí snad jen Macíkův zákrok v samém závěru, případný gól by ovšem už nic neřešil. Olomouc a Karviná se tak v tabulce srovnaly na shodném počtu tří bodů.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Jablonec 0:0

29.07.2023 15:00

Góly: -

Ani ve druhém domácím zápase nedokázali hráči Pardubic skórovat, tentokrát ovšem mohou být podstatně spokojenější. Přestáli totiž tři čtvrtě zápasu trvající přesilovku po vyloučení brankáře Kinského a proti Jablonci remizovali 0:0.

Úvod utkání vyšel Východočechům na jedničku. Patrák dokázal svým důrazem dostat balón ke Krobotovi, jehož vychytal skvělým zákrokem Hanuš. Vybíhání se po dvaceti minutách vymstilo brankáři Kinskému. Ten sice zahrál balón, zároveň ale kolenem knockoutoval Čanturišviliho a po intervenci VAR musel předčasně do sprch.

Přesto Pardubice nerezignovaly na útočnou snahu a Hlavatý se po pěkné kličce dostal ke střele, bohužel pro něj jen do náruče gólmana. V závěru poločasu měli své šance i hosté, Tekijaški nicméně pálil o kousek mimo, Drchalovi se zase po zaváhání obrany nepovedlo obelstít náhradního brankáře Budínského.

Asi nejblíže gólu byl po hodině hry Chramosta, jenž po Jovovićově pobídce trefil tyč. Jinak se však Jablonec k ničemu významnějšímu nedostal a oba celky se tak postaraly nejen o svou první remízu, ale vůbec o první v této ligové sezoně.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Sparta Praha 0:1

29.07.2023 15:00

Góly: 80. Ladislav Krejčí (pen.)

Také po druhém kole ligové sezóny zůstává Sparta stoprocentní. Ve Zlíně měl ale její výkon k dokonalosti daleko a Letenské nakonec vysvobodila penalta. Domácí "Ševci" se za předvedený výkon rozhodně nemuseli stydět, i tak ovšem v novém ročníku dál čekají na první body.

Zprvu se zdálo, že Pražané nebudou mít s přehráváním domácích outsiderů potíže. Brankář Moravanů Dostál musel v prvních pěti minutách řešit pokusy Haraslína i Kairinena. V deváté minutě se sice nepřesnou střelou z úhlu osmělil zlínský Slončík, poté ovšem po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Sörensen. Dostál ale svou svatyni uhájil.

Poté vyprchal i tlak Sparty. Hostům jistě nepomáhal nerovný terén, na němž kopačák občas nabyl vlastnosti neposedného hopíku, to je ovšem pořád dost slabá výmluva. Minimálně do konce první půle totiž byli nebezpečnější Ševci. Žákovi se ve 33. minutě dokonce podařilo rozvlnit síť, jenže na standardní situaci rozehranou Čelůstkou vybíhal z ofsajdu. Těsně před přestávkou vyřešil Vukadinović rychlý brejk centrem na zadní tyč, avšak osamocený Fantiš hlavičkoval z úhlu do brankové konstrukce.

Ani po změně stran se favorit utkání moc nezlepšil. Za zmínku stál snad jen hlavičkový pokus Krejčího z 59. minuty, jenž přeletěl břevno. Za dalších 20 minut se ale kapitán Letenských zapsal mezi střelce. Stalo se tak po pokutovém kopu, který hosté dostali k dispozici po nedovolené hře rukou obránce domácích Cedidly. Poté, co hlavní sudí odhalil tento prohřešek u videa, mohl Krejčí nekompromisně zavěsit pod břevno - 0:1.

Lídr Pražanů dal o sobě vědět také v 86. minutě, kdy ovšem znovu hlavičkoval nad svatyni Moravanů. Záhy vznikl na druhé straně hřiště zmatek poté, co gólman Sparty Vorel nepřesvědčivě vyboxoval míč, nicméně nepovedených nůžkách Koviniće dokázal situaci uhasit sám její původní viník. V nastavení odmítli navýšení náskoku Pražanů Sejk, jehož přízemní obstřel se nevměstnal mezi tři tyče, i Pešek, který jen pozdravil fanoušky za bránou. Přesto tři body nakonec putovaly do hlavního města.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
2
2
0
0
5 : 1
6
2
Sparta Praha
2
2
0
0
3 : 0
6
3
FK Teplice
2
2
0
0
3 : 1
6
4
1. FC Slovácko
2
1
1
0
4 : 1
4
5
Slovan Liberec
2
1
1
0
5 : 3
4
FK Mladá Boleslav
2
1
1
0
5 : 3
4
7
MFK Karviná
2
1
0
1
5 : 4
3
8
Sigma Olomouc
2
1
0
1
3 : 3
3
9
Bohemians Praha 1905
2
1
0
1
2 : 2
3
10
Viktoria Plzeň
2
0
1
1
1 : 2
1
11
FK Pardubice
2
0
1
1
0 : 1
1
12
FC Hradec Králové
2
0
1
1
1 : 3
1
FK Jablonec
2
0
1
1
1 : 3
1
Baník Ostrava
2
0
1
1
1 : 3
1
15
FC Zlín
2
0
0
2
1 : 5
0
16
Dynamo České Budějovice
2
0
0
2
2 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (531)

Přidat komentář
$dolar$

Mám návrh - co kdyby místo téhle komedie s penaltama, tak by Sparta kazdej zapas začínala tím, že vede 1:0. Přišlo by mi to víc spravedlive. Aspoň by měl soupeř víc času reagovat.

Reagovat
Salfovic

Blbost, někdy bude potřebovat dvě, možná i víc, nechme se překvapit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
thewall

Komedie, číst takový návrh od fandy Plzně

Reagovat
lampas

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
PBLead

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
Imos

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
adoxx

Reagovat
Manik...

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
dejvikker

Reagovat
C-M@ster

Občas bude potřebovat dvě.

Reagovat
lampas

Pořád to ale nedotáhli tak daleko, jako Plzeň za zlaté éry, než zabásli taťku. Křetínský se má pořád co učit.

Reagovat
emisarpravdy

No nevím. Naopak Plíseň se přiučila od devadesátkový spartičky.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, ještě napiš Sralta a je to komplet. Tady nejsi na slávistickejch novinách, ale na eurofotbalu, tak tu dodržuj nějakou úroveň, kurva.

Reagovat
emisarpravdy

Sralta

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
PBLead

Reagovat
adoxx

Reagovat
didosh

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
$dolar$

My měli aspoň nějaký sance a pořád ve vápně. Sparta viděla vápno v televizi..

Reagovat
John Obi Mikel

"Dočkal, neválej se v tom vápně."

Reagovat
didosh

Reagovat
lampas

To je pravda, ty vaše věčný góly z ofsajdů se aspoň museli vydřít

Reagovat
dantetomas

ako ze si v prestavke pustili Fontanu pre Zuzanu?

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Prometheus

Podle tebe to včera ruka nebyla?

Reagovat
Kang & Kodos

Cedidla je dobrý vemeno. Ze hry bysme nedali gól, ani kdyby se hrálo celej víkend. Šílený to bylo. Od 15. minuty to šlo úplně do prdele a docela vystřízlivění po minulým týdnu. Haraslín přesně ukázal, proč hraje jenom českou ligu. Jeden týden vypadá jak world class hráč, a pak zahraje jak hráč z béčka. A udělat 20 faulů proti Zlínu, to je velká paráda

Reagovat
andrew96

Haraslín přesný no.

Reagovat
Nuno čomes

Slovák v Praze, asi to stačí.

Reagovat
Slovácký trojboj

Křetínský fakt ovládá Letnou

Reagovat
_Franklin_

Nebrec, penalta jasna, sice kruta, ale byla

Reagovat
Slovácký trojboj

Já nebrečím. Zlín mám v piči, jen mě sere Sparta

Reagovat
Salfovic

Něco mi říká, že letos budou Peltova cinklá jara blednout závistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co byla nebo ne?

Reagovat
eder

This is SPARTA!

Reagovat
_Franklin_

kruta, ale byla

Reagovat
smazaný uživatel

100%

Reagovat
exse

Jestli fakt chceme pískat penalty za ruky, kdy by šel balón stejně do těla daného hráče, tak fakt už běžte do hajzlu. Tohle přece nemůže ani ten nejzaslepenější sparťan obhajovat.

Reagovat
BaggioRoberto

Rukapred telem, vysoko, to byla je a bude vzsy penalta. Nevim co tam vymyslis. To jste proste hloupost hrace. Kdyby to bylo z metru nebo tecovane budiz, ale tohle je proste jasna vec, je to pech, zbytecne ale muzes si to vycitat jenom sam. Kdo hral fotbal taky zazil.

Reagovat
C-M@ster

Hlavně nebyla ani podle pravidel.

Ten pohyb od balónu rukou tam prostě byl.

Reagovat
exse

Pravidla jsou tak nejasný, že dokážeš ale naprosto každej dotyk rukou posoudit na obě strany a obájit si to. Já říkám, že prostě ruka, která zastaví balón letící do hráčova těla nemůže být penaltou v žádném vesmíru.

Reagovat
Uwe háže buly

Dokud se nebude pískat jakýkoliv dotyk rukou, tak tu budou pořád spekulace. Většině lidí nevadí jaká penalta se piskla, ale komu. Kdyby se o piskli vám, tak to nikdo neřeší.

Reagovat
dave30

Reagovat
wwwx

Reagovat
Manik...

Reagovat
didosh

Mě se zdá, že tahle komedie začala, když Messi a spol v Barce úmyslně kopali balón z bezprostřední blízkosti do soupeřova ruky...

Reagovat
didosh

Reagovat
Manik...

Reagovat
Selänne

Reagovat
Selänne

Ty už se běž normálně léčit

Reagovat
adoxx

Reagovat
r.mrazik

tyvoe

Reagovat
Vinci

Ale kdyby tam nedal ruce, od nohy nebo břicha toho hráče třeba odrazí k hraci sparty který stal hned vedle

Reagovat
O.Giroud

Upraviť penalty, nič iné nedáva zmysel do budúcna.

Reagovat
Harley111

A slyším opět zas a znovu antisparťanský a sešitý pláč po výstavní ruce, víc se nemá cenu vyjadřovat k takovým objektivním komentům. Tvl , kdyby takovou penaltu odpískali proti nám byl bych s tím absolutně v míru. Tady se bude bulet i kdyby obránce přelomil na třikrát nohu, tak tady budou takový jako ty bulet , že to faul nebyl.

Reagovat
Prometheus

Co to meleš proboha? Ruka to byla,fotbal není házená,tak se prober

Reagovat
Prometheus

Běž se léčit

Reagovat
BaggioRoberto

Vykon bida, penalta jasna, obri minela hrace CDD. Duleuite tri body, ty utrapene jsou nejcennejsi.

Reagovat
mistr129

hlavně že si to obhájíte

Reagovat
adoxx

Reagovat
Kang & Kodos

Však i sám Cedidla věděl, že to posral Kdyby jí nepískl, tak se nemáme na co vymlouvat, protože Zlín musíme porážet i bez těchhle situací, ale penalta to byla.

Reagovat
dave30

Reagovat
Axelrose

Cedidla je v pohodě. Když něco posere, má doma psa, který ho chápe a podrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Ale nejlepší byl stejně Fantiš, kterej z metru netrefí poloprázdnou bránu a narve to do tyče

Reagovat
Damis

Chtěl předejít další penaltě

Reagovat
Witcher

Sralta, jak na nový rok tak po celý rok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Penalta podle pravidel asi jo (nevim, vzdycky mi prijde, ze si pak komise obhaji oboje), ale nema VAR resit jenom jasna pochybeni - bylo tohle jasne pochybeni? Nebudeme zase volat VAR ke vsemu?

Reagovat
Kang & Kodos

V mé knize bylo

Reagovat
Hasan Šáš

jakože volejbalová smeč ve vápně neni jasný pochybení?

Reagovat
bobis21

A kde byla volejbalová smeč?

Reagovat
C-M@ster

V jeho hlavě.

Reagovat
John Obi Mikel

Jako já to nechci hodnotit, protože pravidlo o ruce je složitý, ale hrál si někdy volejbal?

Reagovat
Hasan Šáš

Tyjo asi nikdy. My jeli v těláku spíš basket - tam jsem vynikal extrémně tvrdou hrou, což učitelák pouštěl.

Reagovat
John Obi Mikel

Píšu proto, že smeč se dělá shora dolů, což u Cedidly nejde říct

Basket je divnej bezkontaktní sport

Reagovat
Prometheus

Kurva, fotbal není házená

Reagovat
emisarpravdy

Používat suchej hajzl uz ve druhým kole ve Zlíně? No... v zákulisí sparta silná, na trávníku nejslabší mistr za posledních alespoň 10 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
emisarpravdy

Ti říkám nebreč. Teprv druhý kolo, třeba se Sparta na hřišti zvedne.

Reagovat
Remt

Spíš bude silnější v zákulisí. Trapná na hřišti bude pořád

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Harley111

Sešitý pláč opět baví, už se těším až vám odpískají podobnou penaltu, jak tu napíšeš doufám podobnej koment něco jako sešitý-čínský hajzl v plné parádě . Mám takový tušení , že to v tom případě bude jasná penalta že?

Reagovat
emisarpravdy

Uvidíme.

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
vceradnesazitra

Zrušte už ty penalty, je to píčovina.

Reagovat
smazaný uživatel

6/105 ✔

Reagovat
emisarpravdy

1/39

Reagovat
Salfovic

To si tu píšete vaše balící skóre ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já píšu body, on asi penalty pro ACS, podle mě to trefíme oba.

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
lampas

Reagovat
Remt

On jeenodnacne. Jestli vy? Na to jste až moc neschopný lem

Reagovat
Remt

*lemplove

Reagovat
ratusek

Reagovat
hornito

Reagovat
Cotton

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kejza

Reagovat
lichna.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Manik...

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
patas92

Reagovat
Cotton

Reagovat
wyqinac

Tohle je jako směšná penalta, ať se na mě nikdo nezlobí. Když ruka zablokuje přihrávku do šance nebo střelu na bránu, tam není o čem, ale tohle - vždyť by mu ten míč tak jako tak spadnul k nohám, jako spadnul stejně jako samozřejmě si jí obhájí, asi jako u každý ruky, což je na pravidle ruky úplná debilita..

Reagovat
Salfovic

Však to je účel neustále se měnících výkladů pravidel o ruce, už se v tom nikdo nevyzná, takže si to rozhodčí můžou pískat, jak potřebují.

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Vinci

Je to hlavně trest pro hráče za debilitu. Má sledovat míč když mu pada hodinu na ruku

Reagovat
delfin

Trest za debilitu, kterej vyhrál Krejčí.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak na druhou stranu zrovna Cedidlu taky nemám rád.

I jeho pejsek musel vycítit, že ho ta penalta mrzí.

Reagovat
delfin

Já jé mam rad oba stejně. Pencle jasná.

Reagovat
Harley111

Bé,Bé, tady je zase od sešitů nabuleno jen tak dál.

Reagovat
wyqinac

Já bych teda za takovou ruku nechtěl penaltu ani pro nás, takový ruce bych prostě nepískal, je to píčovina

Reagovat
Bakary3

vidím to stejně

Padl mu tam centr, který zřejmě neviděl, nijak neovlivnil situaci, jinak by mu míč prostě padnul někam na prsa nebo kam.

Tohle fakt nevidím jako provinění, za který by se měly kopat penalty a musím říct, že podobných věcí jsem minulou sezonu viděl v neprospěch Arsenalu hodně a nikdy jsem kvůli tomu nebyl nasranej.

Ale co už, no, "obhájí si jí"...

Reagovat
Pablos

Ale neodehrál to jinak než tou rukou... proboha lidi neblázněte, rukama se prostě nehraje.

Reagovat
Bakary3

Ale vždy se bere ohled na nějaký úmysl / neumysl a ovlivnění/ neovlivněné situace, taky zamezeni / nezamezeni brankový příležitosti nebo potenciální příležitosti. Zvětšení objemu těla.

Tady nebyl úmysl.

Nebyla ovlivněna situace.

Nezamezil žádný nebezpecny příležitosti.

Objem tela nezvetsoval, ruku měl před tělem.

Takže za co se pískalo, ze se balón dotkl ruky?

Ok, tak to se už musí pískat každá ruka potom.

Reagovat
Pablos

I Ty ?

Úmysl nebyl, ale nebylo to nevyhnutelné (nemá mít co lokty někde před sebou bohužel).

Situace ovlivněna byla, jelikož došlo k odehrání pouze rukou.

Nezamezil žádné nebezpečné příležitosti.

Objem těla zvětšoval. Však to zasáhl o 40 čísel dřív než tělem. Koukám taky to bereš jen na upažení.

Balón se ruky nedotkl, balón byl rukou odehrán jako obraný zákrok.

Ne každá ruka se pískat nemusí... tahle to ale splňovala.

Reagovat
Bakary3

Ano , i já.

Kde je psáno, kde lokty má mít a kde ne? Sám víš, že ne vždy jsi schopny hlídat každý pohyb.

Ano, tohle nebslo úplně ok, ale objem tela za mě fakt nezvetsoval, myslím si, že je logicky, že zvětšení objemu těla se bere tak, kdyby měl ruku mimo tělo v dráze míče, ale on měl ruku v dráze míče před tělem.

Situace ovlivněna nebyla, protože by se to od něj prostě odrazilo od těla.

Balón nebyl odehrán jako obranný zákrok - balón se pouze odrazil, to je zásadní rozdíl.

Za mě je tohle úplný nesmysl.

Reagovat
Pablos

A tak neseš taky za svůj pohyb zodpovědnost.

No v trojrozměrném světe to logické není... když si budeš někde třeba se synem kopat na zahradě a on to kopne na tebe a ty si to zastavíš rukou 40 cm před sebou, tak se budeš cejtit fotbalově jakože oká, cajk... i ten malej kluk by na tebe asi křičel ruka

Situace ovlivněna byla, jelikož k odrazu od těla nedošlo, tudíž nevíme kam by ten odraz směřoval... třeba by se vrátil někam do skrumáže.

Když se odrazí balon od jeho hrudi nebo např stehna... je to pořád obraný zákrok. On to jinak neodehrál než tou rukou.

Reagovat
Bakary3

No, to asi nemá cenu, já to vidím úplně jinak.

Ale mně je to fuk, pisknul, pisknul.

Že to komise posvětí beru asi jako pravděpodobný.

Ale jsem tedy zvedavej, jaka bude konzistence, protože v podstatě jakákoliv další ruka ve vápně bude větší ovlivnění situace / zmaření slibny šance / úmyslnějsi než tohle.

Tak to pak musí být každý kolo asi 3 pentle jen za ruce, a jsem tedy taky zvedavej, jestli budou stejně prisni i na Spartu. Moc zvedavej...

Reagovat
Pablos

Já bych nejradši aby se pískali všechny ruce... krom vyloženě nastřelených. Je to fotbal a né házená.

Reagovat
Pablos

Tak ten objem beru zpět... ono to vážně pak je rozepsáno, že to zvětšení objemu platí jen za sebe, nad sebe, pod sebe, nebo do stran ...jen né před sebe. Takže jsem za blbce já Omlouvám se hoši měl jsem více hledat

Reagovat
Bakary3

V pohodě, aspoň jsi hledal, já vycházel jen z toho, co je mi logicky

S tím zpracováním míče to je zas hovadina...

Jako fakt nevím, co si o těch pravidlech myslet

Reagovat
Pablos

No mně zase vychází logicky, že tím objem zvětšuje... holt mi to myslí jinak no Prostě mi je divný, že když by hráč teoreticky úplně předpažil natáhlou rukou před míčem, že to není ruka... jde mi to něják proti duchu fotbalu

Reagovat
Bakary3

Tak jako jo, to by byl extrém...

Ale zas když při fotbale musíš udělat nějaký prudší pohyb, nikdy tu ruku nemáš nalepenou na těle, u hlavy atd.

No, jsem zvědavý na vyjádření komise

Reagovat
Pablos

No jako ale i tak je to pro mě stejnak ruka, jen mi tam vypadl ten objem. Pořád si myslím, že to bylo jakoby sice nechtěné, ale né nevyhnutelné. Tak jsem taky zvědav pod co to narve komise. Nakonec napíšou, že zvětšil objem a mě z toho už jebne

Reagovat
Pablos

*mně …mě doufám nikdo nejebne

Reagovat
Bakary3

No, já už bych se opakoval

To je jedno, stejně se úplně neshodneme, naše komise s patentem na pravdu to rozsoudí

Reagovat
Pablos

Ale zase jsem našel, že hráč nesmí chtít zpracovat míč, ale musí ho chtít odehrát hned, pak to ruka přestupek není. Tak možná tohle ...ale jinak uznávám, že je to tedy spornější než jsem si myslel... fakt jsem to bral jako jasná ruka.

Reagovat
Spalovač šancí

Penalta byla v pořádku, ale ten tvůj argument, že situace ovlivněna byla, protože nevíme, kam by míč po odrazu od těla směřoval, je úplně mimo. To totiž nevíme při ruce přesně nikdy, a proto by se v kontextu tvého výkladu této podmínky musela pískat každá ruka.

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Když si dam při primaku ruku před obličej a trefí mi jí to, tak mi to taky kolikrát nerrefi nic jiného a přesto to je povolený

Reagovat
Pablos

Většinou kvůli pravidlům se hráči drží s ní za rameno a případně pak schovává za ní pak hlavu při střele. Nesmíš zasáhnout rukou nad úrovní ramen. A tím jí máš defacto i stále u těla a nezvětšuješ objem. Cokoliv jinak by měla být ruka.

Reagovat
Pablos

Si pusť třeba 50 přímáků různých... a vždy tam asi bude, že mají hráči ruce u těla. Něco jiného je, když jí dáš před obličej reflexivně těsně před míčem... to je samozřejmě nastřelená ruka.

Reagovat
mistr129

Nevím teď přesně, ale vždy když si v pralese ve zdi chráním obličej, tak jen sudí upozorňuji, ať rukou nevybočím so strany (a nezvetsim tedy objem těla).

Reagovat
Pablos

No ale nedáváš jí asi ani půl metr před sebe né ?

Reagovat
Bakary3

A proč by nemohl?

Tím objem tela vůči dráze míče nezvetsuje

Reagovat
Pablos

Vždyť tím zkracuje vzdálenost k tělu ...či-li zvětšuje objem do dráhy letu. Takže teď mám podle vašich výkladů čekat ve fotbale bloky jako v basketu ?

Reagovat
mistr129

Jinak chápu jak to myslíš, ale za mě je co do významu tohohle pravidla o zvětšení objemu těla klíčové pro odpiskani penalty to, že ta ruka neleží na primce mez bodem odkud letí balon a tělem toho hráče.

Reagovat
Pablos

Tak ty ruce jsou dost komplikovaný relativně, takže chápu... je vás víc co to takhle berou. Ale já to teda nikde nevyčetl z toho. Když je realita trojrozměrná, tak přeci musím vycházet z trojrozměrného vnímání zvětšování objemu. Tam mate to, že by to odehrál i tak pak tělem ...ale to jsem tedy já takhle nikde nevyčetl, vždyť to není složité takový výklad tam mít napsaný.

Reagovat
mistr129

No tak usuzuju z toho, že smyslem toho pravidla o objemu je netrestat hráče za to, když si tou rukou reálně nijak nepomůžou a nezmění to, co by bylo bez té ruky. Ten hráč by to hrál tak jako tak, takže z mého pohledu blbost za to trestat.

A jinak k těm blokům níže, beru to právě jako kombinaci. Ten hráč si tou rukou nijak nepomohl co do zvětšení objemu těla (v tom smyslu jak píšu já) A ZÁROVEŇ nejenže neudělal aktivní pohyb k míči, ale dokonce se snažil uhnout.

Reagovat
Pablos

Tak ten objem beru zpět... ono to vážně pak je rozepsáno, že to zvětšení objemu platí jen za sebe, nad sebe, pod sebe, nebo do stran ...jen né před sebe. Takže jsem za blbce já Omlouvám se hoši měl jsem více hledat

Reagovat
Pablos

Ale zase to není ruka u těla prostě... tak to bylo vždycky dřív

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavně se neměl po nikom sápat rukuma a nestálo by se to. Takže taková klasická penalta ani ne tak za ruku, ale blbost

Reagovat
Pablos

A ještě bych řekl, že někde na půlce se tohle přece normálně píská... jestli hráč zpracuje a zároveň přihraje takhle rukou.... tak bych docela čuměl, kdyby to nepískl.

Reagovat
Prometheus

Fotbal není házená

Reagovat
wyqinac

tady nekdo hazel micem do brany?

Reagovat
10adam

Tak se tady vybrečte, ale penalta jasná… Výkon špatný, ale je dobré, že jsme to nakonec urvali.

A ta řada na pivo, tribuna východ, to bylo peklo

Reagovat
Blasphemer

K některým loňským penaltám jsem loni měl výhrady, ale tohle mi přijde v pohodě.

Pravidlově úplně nevím, ale to tady píšeme pomalu všichni a pořád, že pravidla pro ruku jsou zbytečně komplikovaný a nepřehledný. Za mě ta ruka byla dost vysoko a nebylo to žádný rameno. Takový situace bych pískal automaticky a neřešil kraviny o přirozeným pohybu, pohybu proti míči atd. Aspoň by se to pak nemuselo pokaždé řešit ještě týden po zápase.

Reagovat
Blasphemer

*loňským penaltám Sparty

Reagovat
doshcz

Reagovat
bobis21

Pravidla:

Ne každý kontakt míče s rukou/paží hráče je přestupkem.

Je přestupkem, pokud hráč:

● se úmyslně dotkne míče rukou/paží, např. pohybem ruky/paže proti míči

● se dotkne míče rukou/paží, která zvětšuje nepřirozeně prostor těla. Má se za to, že hráč učinil své tělo nepřirozeně větším, pokud poloha jeho ruky/paže není důsledkem nebo není ospravedlnitelná vzhledem k pohybu těla hráče pro danou konkrétní situaci.

● skóruje do soupeřovy branky

Za mě úmysl určitě ne. Prostor taky nezvětšil, protože by ho míč trefil i bez té ruky. Třetí snad bez debat. Teď když si čtu ty pravidla tak musím říct, že to opravdu penalta být prostě nemůže ani podle těch současných, nějaká změna o které jsem psal dřív není ani potřeba.

Reagovat
John Obi Mikel

Ve studiu to obhajovali Folprecht se Sobiškem, že ty ruce měl před sebou a hráči S*arty to netečovali.

Já tohle zrovna hodnotit nechci, ale už mě sere, jaký mají neustále debilní štěstí

Reagovat
Remt

Je otazka zda na takové "štěstí" čekáš a vyhledavas ho. Pak je otazka když ho vyhledavas tak no u jednoho týmu zda ho vyhledavas u ostatních.

Reagovat
BaggioRoberto

Vzdyt to tam mas napsany. Nektera individua jsou schopni zpochybnit vsechno. Ruce naprazene dopredu pred telem v urovni hlavy jednoznacne zvetsuji plochu tela a tady o opravdu neni ospravedlnitelne prirozenym pohybem. Takze se nauc cist a myslet. Jako fakt to je neuveritelny, u Sparty se bude zpochybnovat kazda penalta protoze zaslepeny los dementos. Ruka od tela, vysoko, trefena z dalky,bez tece, tohle byla vzdy penalta a vzdy bude.

Reagovat
bobis21

Ale nezvětšuje. Když by tam ruku neměl, míč by pořád trefil jeho tělo. Zvětšení objemu těla znamená, že by hráče míč minul, kdyby tam tu ruku nedal. Což tady pravda prostě není.

Já chápu že máte potřebu si za každou cenu si to obhájit, ale v souladu s pravidly to prostě nebylo a je jedno jestli je to sparta nebo kdokoliv jiný.

Reagovat
Hasan Šáš

ale ty to bereš moc 2d, asi si hrál v dětství jenom plošinovky. zvětšení objemu neznamená jenom do strany, ale i dopředu a dozádu.

Reagovat
bobis21

Relevantní je jen ze směru letu míče. Takže když si hráč rukou kryje koule, taky bys to pískal? Zvětšil objem směrem dopředu ne?

Reagovat
Hasan Šáš

ruka položená v mezinoží není problém, ale asi by si šášu neměl krýt třeba čtvrt metru od těla - snad jen kdyby měl nadměrnou kládu a byl zrovna vzrušen - to bych pak asi nepískl.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Jenže to je má u těla, že jo.

Reagovat
Kang & Kodos

V pravidlech je něco o relevantní dráze letu míče?

Reagovat
Kiss Me Polka!

pokud by to chtěli brát doslova, tak je úplně každá ruka přestupek, protože v jakékoli pozici zvětšuje objem těla..

Reagovat
Pablos

kup si spacák lehni si do něj, dej si ruce k tělu, dej si ruce na hruď, dej si ruce na koule třeba a pak si upaž a pak předpaž... a možná zjistíš že tam je určitej rozdíl

Reagovat
Pablos

Tak ten objem beru zpět... ono to vážně pak je rozepsáno, že to zvětšení objemu platí jen za sebe, nad sebe, pod sebe, nebo do stran ...jen né před sebe. Takže jsem za blbce já Omlouvám se hoši měl jsem více hledat

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
BaggioRoberto

Ted sis kolego nabehl. Vzdycky nas ucili krej si ve zdi oblicej a koule, ale ta ruka musela byt prilepena k telu, minuly tyden taky piskli penaltu pro Dynamo, ze hrac ve zdi misto prilepene ruky k celu a tvari opet hajloval. Stejna vec.

Reagovat
Zephyr

Ale on tam tu ruku měl, na nějaké "kdyby" se nehraje Vždyť i ve tvém dřívějším příspěvku se píše "není ospravedlnitelná vzhledem k pohybu těla hráče pro danou konkrétní situaci". A rozhodčí prostě v dané situaci vyhodnotili, že to ospravedlnitelné není. Cedidla je zodpovědný za svoje ruce. Je to pech, že mu to tak blbě na něj spadlo. Sice mohl v souboji hrát rukama méně/jinak, ale holt používal je, tak se vystavil nějakému riziku.

Reagovat
bobis21

Ono to ani ospravedlnitelné být nemusí, když už neplatí ta první část, že zvětšil objem těla. Nezvětšil, jeho tělo by to zasáhlo.

Reagovat
Zephyr

Rozhodčí si to očividně mysleli Hele, taky nejsem odvařený z podobných penalt, ale taky bych nerad, aby se takhle ospravedlňovala nešikovnost obránců. Dal tam ty ruce nešťastně a zaplatil za to.

Reagovat
Salfovic

Ruce tam měl úplně normálně, kde je měl mít ?

Reagovat
Vinci

Možná by bylo dobrý, kdyby je měl mimo dráhu letu míče

Reagovat
Pablos

Reagovat
Pablos

No právě proto ten objem těla zvětšil, když ho to zasáhlo dřív než do těla

Reagovat
Kiss Me Polka!

pokud bys takhle posuzoval ruku, tak musíš pisknout úplně každou. Zamysli se trochu

Reagovat
Pablos

pak jsou další kritéria... ale samozřejmě, že se každá taky píská, která není u těla... to vás neučili v žácích už ?

Reagovat
Pablos

a nesplňuje ty kritéria kdy se nepíská (což tady nesplňovalo)

Reagovat
Kiss Me Polka!

Podle pravidel se píská ta co zvětšuje objem těla. Vy argumentujete, že když máš ruku před sebou (ale v linii s tělem) tak zvetsujes objem tela. Podle mě nesmysl, protože pak by se musela pisknout úplně každá ruka, protože i když si držíš tu ruku na kulich, tak zvětšuješ objem těla směrem dopředu (a podle vás by se to tedy mělo pisknout)

Reagovat
Pablos

chápeš to co znamená ruka u těla ? tvl

Reagovat
Pablos

kdyby on to zasáhl rukou, že jí měl na hrudi... tak se nic nepísklo. Objem těla počítá s rukama Ale né když jí máš od těla... proč se tomu asi tak říká, ruka od těla... že už není jeho objemovou součástí.

Reagovat
Kiss Me Polka!

V pravidlech nic z toho co píšeš neni. Je tam jen to o nepřirozeném zvětšení prostoru těla. Což se do důsledku stane, i když má ruku položenou na hrudi.

Samozřejmě ale to pravidlo musí mít nějaký význam, a tedy logicky mi vychází, že jde jen o to, když míč zasáhne hráč rukou tak, že by ho to jinak nezasáhlo do těla a tím zvětší prostor svého těla o ruku. To u cedidly nenastalo, míč by trefil jeho tělo.

Reagovat
Pablos

A proč by se tam měla vysvětlovat jasná věc ? Tvoje tělo nemá ruce nebo co ? Vy oddělujete úplně ruce od těla nepochopitelně... ruka na hrudi je snad jeho součástí. No a jeho to zasáhlo do těla ? No nezasáhlo, protože hrál rukou od těla ...tudíž kdyby s ní nezvětšil ten objem... tak to odehraje tělem či rukou u těla... nemá jí mít co před sebou s loktem venku. Přirozený pohyb není že máš snahu někoho odstrkávat ve vápně a pak naposlední chvíli skákat s rukama před sebou a zvětšovat se tak.

Reagovat
mistr129

Totéž ale platí i pro tu ruku u těla, jak píše bobis

Reagovat
Pablos

Když máš ruku u těla, tak si jeho součástí... tělo je s rukama, vy si pletete asi trup s tělem... lidské tělo má ruce.

Reagovat
mistr129

No ale ty jsou součástí těla, i když je mám natažené buhvikam v tomhle významu.

Reagovat
Pablos

A to je přirozený objem ? Tak choď v nákupáku někde s nataženýma rukama před sebou.

Reagovat
BaggioRoberto

To je potreba tvoje. At hraje kdokoliv tohle je vzdy pro me jasny penalta. Zvetseni objemu tela je evidentni, je jedno kam by dopadl mic, zcela irelevantni tady. Ruka je od tela, neni to prirozeny pohyb, trefena mezi dlani a loktem, tady neexiatuje polehcujici okolnost. Musis to ty hrace odnaucit aby tam hajlovali ve vapne, ne tady argunentovat, ze by to stejne hral on, kdyby tam tu ruku nemel. To muzu rict ze Maradonova ruka byla v poradku protoze jinak by to hral vlasama napr., proate nesmysly. Nikde v pravidlech neni povoleno hrat rukou pred telem. Kdyz to bude na pulce piskne se ruka a vubec to nebudes resit. Zavri sva usta a mlc.

Reagovat
BaggioRoberto

Pan Bobis si spletl pojmy s dojmy. Ty muzes hrat telem, treba i nohou a pak rukou, to je v pravidlech, ze kdyz to jde od tebe do ruky, tak ok, nikoliv obracene. Opravdu ae nechci eozit toho ze budou behat hraci s naprazenejma rukama pred telem a rikat ze to neni zvetseni objemu protoze z tohohle uhlu by to slo stejne do tela. Tady si holt nekdo upravuje vyklady pro svoji potrebu.

Reagovat
Pablos

Jen dodám, že ale nesmíš při tom vlastním zahráním do své ruky, tou rukou být nad úrovní ramene, pak už ani to neplatí a píská se to (resp. má se to pískat)

Reagovat
bobis21

V tom případě se teda každý kontakt míče s rukou musí pískat, protože objem ruka zvětšuje vždy. Pak už si je teda hráči opravdu musí jedině amputovat.

Reagovat
Pablos

No a taky se to vždy píská ...pokud to rozhodčí nepřehlédne a pokud to nemá ještě jiná kritéria na posouzení (např. vlastní teč do ruky) to sis nevšiml, že když by zahrál tohle na půlce tak se to píská.

Reagovat
bobis21

No a to pak znamená, že to rozhodčí pískají v rozporu s pravidly, protože ta kritéria z pravidel jsem tady vypsal já. Ale kritizovat se to nesmí, to naštveme sparťany. Teda tento týden. Když bude mít takovou penaltu za týden slavia, tak zase budou sparťani souhlasit

Reagovat
Pablos

V jakém rozporu ? Vždyť jsem ti to vypsal níž, co všecnno to mohlo splňovat. Když ale si stojíš zatím, že nezvětšoval objem, tak to je těžký no... nebo, že to nešlo zahrát jinak než rukou. Ale to víš, že budou zase psát hovna i sparťani příště u něčo jiného... a taky se ozvu, když to budou dle mého blbosti, stejně jako se ozývám teď. Já radši přál Vrbovi, páč Sparta hrála hrozně a určitě jim vůbec nepřeji výhru po takovém nevýkonu penaltou.

Reagovat
bobis21

No protože nezvětšil. Chápu že základní pochopení textu je náročný úkol, proto každý rok vyletí 20% u maturit, kde to je vlastně jediné co potřebuješ

Reagovat
Pablos

Proč ty dovětky o maturitě ? Mám jí už 20let kdyby něco tedy. Ale dokazuješ tady svojí zaslepenou hloupost s prominutím a ještě děláš narážky na pochopení textu. Takže další adept na to si koupit spacák a zkusit si jestli rukou od těla zvětšuješ objem... když to nejde jinak, tak si to zkus pokusem no.

Reagovat
bobis21

No ty evidentně právě nechápeš ten text. Je z toho úplně jasné, že musí jít o zvětšení objemu takové, které změní jestli hráče míč zasáhne nebo ne.

Reagovat
Pablos

To si tam ale ty jen dosazuješ O tom se vůbec nikde nepíše... tak to je hustý chápat text tak, že si ho vymyslím Jestli ti nepříjde že by s tím dotykem ruky, měl asi metr na šířku tělo... tak nechápu co tam hledáš jiného.

Reagovat
Pablos

Tak ten objem beru zpět... ono to vážně pak je rozepsáno, že to zvětšení objemu platí jen za sebe, nad sebe, pod sebe, nebo do stran ...jen né před sebe. Takže jsem za blbce já Omlouvám se hoši měl jsem více hledat

Reagovat
Skleepy

Co kurva znamená "pod sebe".

Reagovat
Pablos

no nevim, že by měl ruku třeba v úrovni kolen nebo tak něják jsem to asi myslel

Reagovat
Skleepy

Tak v tom případě by ho to ale trefilo do nohy, kdyby tam tu ruku neměl a dle této logiky by to pak zvětšení objemu nebylo ne. To by tu ruku musel strčit pod trávník a tam mu jí trefit.

Reagovat
Pablos

no a co ruka mezi nohama ?

Reagovat
Skleepy

To si chrání choulostivá místa, to se může.

Reagovat
Pablos

no myslel jsem jako pod koulema mezi nohama... že třeba něják debilně sehlej no

Reagovat
mistr129

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Pablos

No ale ono je tam i jestli hráč tomu mohl zabránit nehrát rukou. Jestli ti přišlo, že to bylo nevyhnutelný tak budiž. Plus to zvětšení objemu, plus i nepřirozená poloha a možná, že jí měl i lehce nad ramenem. Prakticky to nelze jinak ani posoudit, než penalta.

Reagovat
BaggioRoberto

Konecne rozumny clovek. Diky ti.

Reagovat
Pablos

Navíc ještě ta situace byla zahrána jenom rukou... vlastně celý jeho obraný záskok ve vápně byl, že to odvrátil rukou... to už fakt nechápu, proč to lidi zpochybňujou

Reagovat
Pablos

*zákrok

Reagovat
ronaldinho_10

Problém je, že takovéto penalty se pískají vždy jen pro silnější týmy a ke všemu komise si to vždy obhájí. Na jaře přesně stejnou ruku proti Spartě rozhodčí na penaltu neposoudil. A výrok komise? Že prý nebyla penalta správně nařízena, protože ruka sice byla od těla, ale nešla jednoznačně směrem k míči a obránce byl v přirozeném pohybu. Navíc to podpořili tím, že těsně před obráncem byli ve výskoku hráči, takže nemohl vědět, zda k němu míč vůbec spadne a neměl tak čas nějak reagovat a ruce se vyhnout...

Přesně to samé by se dalo říct i dnes. Ale bylo to ve prospěch silnějšího týmu, takže je nám asi všem jasné, že komise si tentokrát pro změnu zdůvodní, proč byla penalta správně odpískána. Nečekaně jsou pravidla zase ohýbána ve prospěch Sparty, Slavie nebo Plzně. Opačně prakticky nikdy, to jen když se rozhodčí splete. Bohužel se obávám, že tohle nikdy žádná F-evoluce nezmění.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Jolly Roger

Jak Žižkov za Horníka. Čekáš na penaltu a máš jistotu, že bude.

Reagovat
John Obi Mikel

Proč chytá za Karvinou Lapeš a ne Neumann?

Reagovat
emisarpravdy

Lepší jmeno

Reagovat
Tom a Jerry

To ani my nevíme a mě to sere bo dneska chytal hovno a Neuman nám pomohl s postupem do lig

Reagovat
doshcz

objektivita místních uživatelů jako vždy v pořádku

Reagovat
lada.sp

je tu někdo kdo by se mnou počítal jako to jednou dělali Němci kdo komu ublížil a naopak pomohl, bylo tam mnoho proměnných které samozřejmě neurčují že by se tak stalo, měli tam program ještě před Varem, bohužel už s nimi nemám kontakt..ale o to nejde, 3 sezony jim vyšlo že až na pár renonců tabulka byla stejná...a to vůbec neříkám jako Spartan ale dělám třeba léta soupisky do mrtvého FIFA manageru takže tam jsem Spartánům posledních 8 let dával strašné záhuly..jestli to tu někdo hraje tak jsem ten LacoPacoDB kdyby někdo chtěl pomoci, ten projekt stále žije.https://www.fm-zocker.net/ kdo bude chtít ať se otve

Reagovat
CHONG

U tohohle titulku se bude ctrl c, ctrl v fakt hodit.

Reagovat
PavlíčeQ

plusovy bod z venku, cisty konto k tomu, progres, priste uz budou tri body

Reagovat
Rothbard

OT: Poslední dobou si píšu s jednou holkou ze seznamky. Vše je ok. Není u ní nic podezřelého - info v profilu, fotky, jak píše i fotky na FB atd. ALE! V obličeji mi přijde trochu jak předělaný chlap.

Máte s tím někdo zkušenosti? Nerad bych si eventuálně na rande sáhl...

Reagovat
Freedo

Já ne, ale Mbappé taky chodí s transkou, tak je to asi už normální dnes

Reagovat
Salfovic

To je ta z OF ?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Well

Reagovat
delfin

Zkus painball. Jestli budeš podrcen, tak odhadneš pohlaví.

Reagovat
db18

Link? Ať to můžem rozlousknout...

Reagovat
PBLead

Reagovat
Salfovic

Když tak o tom přemýšlím, při těch operacích chlapům vyřezávají ohryzky? Asi jo, aby nemluvili jako chlapi. Nevím, jak to zaručeně poznat.

Reagovat
eder

Už Felix Holzmann blahé paměti věděl, že "Když běží on , je to samec, a když běží ona, je to samice"...

Reagovat
Salfovic

Ten by se dneska divil.

Reagovat
Likan7

Ohryzek mají i ženy, jen ne tak viditelný.

Reagovat
Cotton

Se jí zeptej

Reagovat
Salfovic

To rozpoudí rozhovor

Reagovat
Nadržený šimpanz

Chceš radu a nepošleš odkaz, nebo fotku

Reagovat
Error

eurotransky.cz

Reagovat
Cotton

na to bych radši neklikal

Reagovat
Manik...

Reagovat
Manik...

A to se ti líbí?

Reagovat
dondinho

Když ji miluješ, není co řešit

Reagovat
bobis21

S výkonem dnes spokojenost. Prvních 20 minut hrůza, pak se ale Baník postupně zlepšoval a ve 2. poločase jasně lepší. Škoda zbytečného vyloučení, věřím že bez něj by se tam něco dotlačilo.

Tanko vypadá super, i když mu to tam zatím nespadlo. Nejlepší hráč zápasu.

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty 3 v ofenzivě budou solidní, až se sehrají. Plus Šín musí hrát základ.

Defenziva se taky sehraje, ale zatím to teda drhne. 1 bod je hrozně málo.

Každopádně dneska Slovácko 2. poločas taky tragédie.

Reagovat
patas92

Však Šín byl hrozný

Reagovat
BrutusGargamel

Hrál zle, ale oproti Kaločovi je to pán fotbalista. Radši ať hraje on. Škoda, že si to Everton nemá s kým dát.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ti Kaloč osukal holku nebo co? To už je nemoc že o něm musíš psát v každém příspěvku...

Reagovat
BrutusGargamel

Nn, on není schopný skórovat.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
andrew96

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
HorajzmAmmann

A i tak tě s ním podvedla. Smutný...

Reagovat
ratusek

Reagovat
meno

Reagovat
Cotton

Reagovat
adoxx

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lopiger

Může si to dát s Tetourem, já věřím, že pokud bude Tetour plně zdravý, tak to je ta největší posila, ty špatné výkony minulou sezonu byly dle mého velkou měrou způsobené jeho absencí

Reagovat
BrutusGargamel

Dneska Tetour taky nic moc ale. Neslaný nemastný výkon.

Reagovat
HorajzmAmmann

Za mě ne, zkouší pořád hrát do ofenzívy, zrychlovat hru. 19 let, v sobě to má, bude se zlepšovat. Možná i díky její odchodu to šlo trošku do hajzlu....

Reagovat
patas92

No na to, že hrál na desítce, tak nepředvedl skoro nic. Nevytvořil nic, všechno mu trvalo, souboje nevyhrával. Ten Korejec na druhé straně ho teda dost přehrál imho

Reagovat
BrutusGargamel

Díky jeho odchodu ani ne, spíš díky tomu, kdo místo něho přišel...

Reagovat
Martin9719

Tak tenhle optimismus mě teda vážně dostává do kolen.

Reagovat
bobis21

Jaký optimismus? Snad nechceš tvrdit, že nebyl Baník 2. poločas lepší?

Reagovat
HorajzmAmmann

Vyser se na to, lepší být pozitivní než všude brečet a psát sracky na internet To ostatní nepochopí, asi mají smutný život

Reagovat
Martin9719

To chci. Ono to Slovácko teda taky nehrálo nic extra, ale jestli s tímhle chcete útočit na první šestku tak můžete jít pěkně do prdele. To si pamatuj. Líp si přihrají i Pardubice v 10ti lidech. A tamten super atlet na levým křídle kterýmu se motají nohy pod míčem jak v krajským přeboru tomu dává korunu.

Reagovat
Bakary3

Tak to bylo drsný, snad si to zapamatuje.

Jinak všem ostatním se motá míč pod nohama, nějaká novinka asi.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
ratusek

Reagovat
HorajzmAmmann

Neutocime na šestku, ale na čtyřku.

Reagovat
Martin9719

Tak za týden vyhrajete takže šance ještě je.

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
SpartaOvenka

Expert Matušovič: V zápase se nějaké věci udály.

Reagovat
božský John

Ja to mrdam ty vole. At nas klidne trenuje pulpit nebo zak, hlavne kdyz nebudou hrat kratochvil s povazancem, buzeranti

Reagovat
Martin9719

To opravdu není jediný problém.

Reagovat
O.Giroud

kapitan

Reagovat
noustres

Jen tak mimo téma. Tady je, že Jihlava remizovala v Líšni 1:1?

Reagovat
Cotton

1:2 to bylo

Reagovat
BrutusGargamel

S příchodem Kaloče bylo jasné, že Baník rezignoval na zisk 3 bodů. Osud mohl zvrátit Tanko, tohle by měl dávat. Ta obrana je příšerná ale. Letáček taky působí nejistě. Neudržel sans jediný míč v rukavicích. Příště bych zkusil toho druhého a Kaloče prosím vyhoďte z kádru.

Reagovat
Chlupatá máma

Kaloč patří do tý skupiny "hráčů", u kterejch nechápeš, jak někoho mohlo napadnout, dát mu profesionální smlouvu. Stejnej případ jako Dostál, Michal nebo Hanousek. Tenhle debžot se navíc záhadně dostal i do repre, hroznej bizár...

Reagovat
icemike

Na svůj věk hraje velice obstojně, loňskou sezónu měl skvělou

Reagovat
PlackaSKS

Na svůj věk? Vždyť je mu nějakých 23..

Reagovat
pingla

Tanko ale byl v ofsajdu, to si ani vyprcanci z O2 nevšimli

Reagovat
eder

Každopádně Ladislav Krejčí je ultraslizká kreatura...

Reagovat
$dolar$

Neuveritelne nechutnej člověk, horší jak Matějovský svého času..

Reagovat
Nuno čomes

To zase ne, to ani nejde

Reagovat
Martin9719

Jenže ten dostal až na úplný výjimky jako kapitán vždycky na prdel. Nejlepší jak se mu Hrošo tlemil když dostal tu červenou v 90. minutě.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kolik kol vydrzi Latal? Jinak po odchodu Horejse i nekteri hraci mluvi o tom, ze za jeho vedeni to v tymu byvalo obcas dost divoky a s hodne hracema v klubu si nesedl vztahove, nevite Jablonecti co se za Horejse v tymu delo tak hroznyho?

Reagovat
John Obi Mikel

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-pelta-ho-odvolal-po-telefonu-bylo-to-rychly-rika-horejs-okomentoval-i-hadku-s-hracem-4244912

● Nebyly v závěru sezony narušené i vztahy s kabinou? Po zápase s Brnem, proti kterému se Jablonec definitivně zachránil, jste se dostal do konfliktu se Sejkem.

○ Nemyslím si. Podle mě jsme s hráči pracovali dobře. Myslím si, že celé jaro bylo z naší strany slušný. Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv.

● A co se tam stalo? Údajně jste to nesl špatně.

○ Nenesl jsem to špatně, po zápase tam prostě byly emoce. Nelíbil se mi výkon s Brnem, takže tam proběhla výměna názorů, ale nic vážného. Myslím, že to v zápasech normálně bývá. Viděli jsme to na Spartě, všude. Vědu bych v tomhle určitě nehledal.

Reagovat
monty25

Fejgl a Kvasnica tvrdili v iSkautu, že se Sejk pohádal i s Peltou. Jestli je to pravda, tak má u mě další plus.

Reagovat
andrew96

On se spíš podle iSkautu hádá s každým, kdo mu šlápne na ego.

Reagovat
monty25

Nevím o tom, že by v Teplicích měl nějaký problém. Spíš ho sere, když se týmu nedaří (což si v Teplicích i Jablonci "užil" dost) a pak přijde domů, kde mu Gabča cinká zlatýma medailema...

Reagovat
Nuno čomes

Jo z ženských zlatých medailí se určitě mohl vyloženě posrat

Reagovat
Nuno čomes

Ty ji znáš nebo proč Gabča? Vždyť je to úchylné takhle psát o každé holce co hraje fotbal.

Reagovat
monty25

Ne, akorát jsem se s ní fotil. Ale jestli tě to uklidní, tak Sejkovi taky říkám Vašek.

Reagovat
andrew96

Nekecej, říkáš mu Bejk.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
monty25

To taky.

Reagovat
Pablos

Počkej tak jako třeba o Krejčím nesmím říct Láďa, páč ho neznám ?

Reagovat
Nuno čomes

Jo to můžeš, to není tak divné jako mít v merku všechny ženské co hrajou fotbal a básnit o nich na ef, že jo monty

Reagovat
monty25

Gabča je dlouhodobě moje nej fotbalistka.

Reagovat
Salfovic

Správně, nesmíš.

Reagovat
Cotton

Penalta jasná, není co řešit

Reagovat
andrew96

Tanko celkem síla, co nedal.

Reagovat
HorajzmAmmann

Víc naštve to po průniku Ewertona. To stejné Kubala v Liberci. Tanko byl u toho nájezdu stejně v ofsajdu, jako většinu zápasu.

Reagovat
bobis21

Ty ofsajdy by mu měl někdo vysvětlit no, nevím jestli to pravidlo úplně chápe

Reagovat
John Obi Mikel

Mu zaplaťte seminář s Láďou Krejčím

Reagovat
HorajzmAmmann

Beztak si už myslí, že už platí ty nová pravidla na ofsajd...

Reagovat
Lojd

proc nehraje ten genius z Brna Sevcik? Je zranenej?

Reagovat
John Obi Mikel

Hrál první kola za B

Reagovat
Nuno čomes

Protože když ho přivedeš na post, na který nehraješ, tak ti nic jiného nezbývá

Reagovat
Salfovic

Nechápu, že ho tam Paska pustil.

Reagovat
r.mrazik

velka konkurence, pujde na hostovani

Reagovat
Mass

Rosovi se líbil, Priskemu už tolik ne.

Reagovat
C-M@ster

Neumí kopat penalty a ze hry Sparta vyhrávat neplánuje.

Reagovat
Uwe háže buly

Tohle už je trochu na sílu a trapné

Reagovat
Mass

Taky si myslím, že by už s tím Sparta mohla přestat.

Reagovat
Martin9719

Pokud s tím Sparta nepřestane tak jedině dobře pro vás, protože jen s tím ligu neobhájí.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Mimochodem jsem ho viděl naživo v obou zápasech a fakt bída. Navíc na mne působí strašně namyšleně. Viděl jsem ho třeba loni na podzim v 21 a tam byl výbornej. Ale třeba i Vydra teď o víkendu byl strašnej

Reagovat
pingla

protože je teď v jarní verzi, potřebují ho přepnout do podzimní a to chce asi čas

Reagovat
icemike

Hra Baníku má dva zcela dominantní prvky. Prvek očekávání a následně hned prvek zklamání...

Reagovat
Losinho

Nebylo by nejjednodušší prostě stanovit, že každá ruka bránícího hráče ve vápně = penalta? Ať je u těla nebo ne, nastřelená, trefí si jí sám azd. Míň dohadů, víc gólů.

Tohle pitvání pravidel po každým kole je největší shit.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Imos

Reagovat
Mass

Tak je to ve Španělsku a nejsem z toho moc nadšenej. Hráči tam uhybaj jak můžou, prakticky běhaj s rukamama za zádama, ale stejně se někdy ta ruka nastřelí a že ti vyrovnanej zápas rozhodne to, že někomu se otře míč o ruku, není moc zábavný.

Reagovat
Salfovic

Pochybuji, že by se ve Španělsku řídili vlastním výkladem pravidel a výrazně se odklonili od výkladu UEFA.

Reagovat
Mass

Nevim čim se řídej, ale pískají se tam prakticky všechny kontakty míče s rukou s výjimkou, když se hráč zvedá ze země.

Reagovat
Salfovic

Třeba i dyž si ji nastřelí sám ?

Reagovat
Mass

To hráči v LaLize nedělají

Reagovat
srandamač

Jednotnost pravidel v UEFA a FIFA.

Reagovat
pingla

ano, nebylo by nejjednodušší

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Salfovic

Jenže tím by rozhodčí přišli o důležitý tlačící nístroj, to přeci nejde.

Reagovat
emisarpravdy

je to prostě udělaný tak, aby si rozhodčí mohli dělat co chteji.

Reagovat
Rothbard

Slavia letos jasný mistr, herně úplně jinde jak zbytek ligy.

Reagovat
adoxx

Tak jako loni i předloni

Reagovat
Martin9719

Dnes se jim Budějovice dokázali vyrovnat. Ani držení míče nebylo pro Slavii. Ale Sparta vzhledem k tomu že bude v pohárech tak bude mít problémy s rotací takže letos bych taky vsadil na Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

To už dlouho a dařila se jí hra i v KHL. Nějak záhadně ale pak některé zápasy stejně nevyhrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš to jistě? Podle statistik dnes hráli vyrovnaný zápas s týmem, který před týdnem na Slovácku vypadal, jako když omylem zabloudil z ČFL.

Reagovat
Pablos

Minulé kolo mi zase Sparta přišla herně lepší (líbivější) než Slavia... teď zase naopak. Moc brzké soudy.

Reagovat
Salfovic

Liberec

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Tepláky

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Budějky se po vyrovnání dostaly na koně a byly lepší, naštěstí nás zachránila chyba gólmana při rozehrávce a střídající Chytil. Chvíli jsem byl ale hodně nervózní.

V Boleslavi pěkná Csaplárova past, Liberec se nachytal.

Teplice skvělý start, Frťala jede

Reagovat
Pablos

Oni to tam otočili o 10 lidech Hustý

Reagovat
John Obi Mikel

"Jen" vyrovnali, ale i tak dobrá práce.

Reagovat
Pablos

Aha, v tom případě to Csaplárova past není no, jak píše kolega pode mnou

Reagovat
Salfovic

Tahle píčovina se už používá skoro na všechno. Najdou se i vemena, která to používají i v hokeji.

Reagovat
Pablos

ale máš pravdu no

Reagovat
John Obi Mikel

Já bych to tam i použil, ale nejsem si jistý, po které pauze to brát.

Reagovat
Salfovic

To je jedno, stačí když někdo vede 2:0.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jako co tam dneska predvadeli Jurecka s Lingrem, tak to bylo napresdrzku. Ty dokurveny akce nas malem staly zapas. Budejky herne dobry, dozadu baroko.

Reagovat
Mass

Jurečka vypadá, že přes dovolenou trénoval zakončení se Standou.

Reagovat
Losinho

Škoda, že se Lingra nepodařilo střelit za ty 4 mega euro cca. Ale pustil bych ho i teď za drobný.

Reagovat
Mass

Budějovice dneska narozdíl od jara chtěly hrát fotbal a to se jim nevyplatilo. Na jednu stranu je fajn, že nechtějí parkovat autobus, a nespoléhat se na jeden brejk za zápas, na druhou stranu zase dostaly dost gólů a proti hráčům Slavie z lavičky už totálně nestíhali.

Jinak co se dělo v Boleslavi, vylepšenej Csaplár?

Reagovat
Hasan Šáš

do toho náhodnýho gólu na 1:2 stíhali úplně bez problémů, v pasáži od 50. do 74. minuty byli dokonce lepší.. pak to otevřeli a nastal chaozz. nicméně bod měli na talíři, stačilo si pro něj sáhnout.

Reagovat
Mass

Co ti na tom gólu přijde náhodné? Není tam teč, haluz nic, naopak, předfinální přihrávka do vápna na právě toho střídají hráče, pak zpětná na nabíhající hráče z druhé vlny a pěkná střela.

Těžko Budějky měly bod na talíři, když jen 2x vystřelily na bránu a dostaly 3 góly, plus Slavia nedala penaltu a dva samostatné nájezdy.

Reagovat
Hasan Šáš

špatná rozehrávka brankáře, ne? vždyť to přihrál na třicet metrů slávistovi jak malej kokůtek.. sice se stihlo pár JIHOČECHŮ vrátit, ale ta obrana už byla rozjebaná, díky čemuž vyplaval Provod úplně sám. Ten gól jde z 90% jasně za dírou v bráně.

Reagovat
naheCZ

Jenomže taky v pohodě mohli v prvním poločase prohrávat 3:0 a bylo by po zápase. Že sahali po bodu je jen díky tomu, že jsme to vepředu řešili naprosto špatně...

Reagovat
oli9

Boleslav zatím vypadá slušně

Reagovat
Mass

Jako hrát 2/3 zápasu o hráče míň a stejně být lepší ve všech statistikách než Liberec, to je zajímavý.

Reagovat
3M

Jedem!

Reagovat
Pablos

Ale Brno minulej rok taky jelo.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
PavlíčeQ

pristi tyden dojedete

Reagovat
monty25

Až do téhle sezony jsem Teplice naživo neviděl v lize vyhrát (3 zápasy/3 prohry). Letos jsem byl na prvních dvou kolech a jsou z toho dvě výhry. Na 3. kole už nebudu, to je vaše jediná naděje...

Reagovat
KingMaster13

Konečně po letech je u vás vidět nějaké světlo na konci tunelu, pokračovat. Make Sudety great again

Reagovat
kilobyte

Aby to nebyla labutí píseň jako loni v podání Brna.

Reagovat
Tom a Jerry

V Boleslavi přes 4000 diváků... Co se děje???

Reagovat
Pablos

to pustili už přes turniket ty co čekali frontu ještě z minula

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Tom a Jerry

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Reagovat
wwwx

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
naheCZ

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Reagovat
db18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mass

Dneska možná už otevřeli víc jak jednu pokladnu.

Reagovat
Martin9719

Asi skončila zrovna směna.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Přišli Liberečáci

Reagovat
smazaný uživatel

Začali tam započítávat i balkóny.

Reagovat
Tom a Jerry

Reagovat
Cotton

Reagovat
Tom a Jerry

Ale stejně tam na jaře bude chodit 1000 diváků

Reagovat
oli9

Přišlo málo čipů, jedna směna musela na fotbal

Reagovat
Kang & Kodos

Budějky nehráli špatně. Dokud Trpiš neprostřídal, tak to byl v podstatě vyrovnanej zápas. Ale střídání mu vyšlo a nakonec to byla ze konci exhibice. Ale víc takovejch týmů, kde se to budou snažit hrát v rámci možností pěknej fotbal. Snad jim to přinese i nějaký výsledky a nevyserou se na to

Reagovat
KingMaster13

Amen

Fanklub Podry

Reagovat
meno

Fanklub Nikl a Zápotočný A taky Kulič a Kováč

Reagovat
emisarpravdy

Zápo je sparťanská kurva, ale taky Příbramák. Moc mu to přeju.

Reagovat
Coutinho10

přesně jsem věděl, že když jsme nedali na 0:2, tak tam to riziko je a to se stalo, bylo 1:1 a právě jsem čekal, jestli jsme pořád tam, kde jsme byli na jaře, že jsme to nedokázali zvrácet....naštěstí máme nové kvalitnější posily, které ten vliv mají větší a oba, jak Chytil, tak Tijani byli v těch gólových situacích, takže tuto sezonu je toto velké povzbuzení a naděje, že nemusíme tolik ztrácet, aby ten titul mohl být reálnej

Reagovat
Mass

Sem moc rád, že se Mojmír ve Slavii ihned Chytil.

Reagovat
Coutinho10

dost lidí mu nevěřilo a já trochu byl taky na pochybách, ale vypadá to dobře

Reagovat
meno

Pro soupeře to je hrozně nechutnej útočník, už teď ho miluju

Reagovat
Coutinho10

tjn

Reagovat
Mass

To sou třeba i Chorý, Kuchta nebo Vašulín. Ale na rozdíl od nich to není pičus.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
emisarpravdy

Zas tak bych nejásal. Nějaký takovýhle zápasy jsme minulej rok taky precijen zvrátit dokázali, viz Vítkovice.

Reagovat
Coutinho10

to byl jeden z mála, možná na jaře i jedinej

Reagovat
Coutinho10

nicméně beru to i tak, že kdyby se to dnes nepodařilo, tak bych to bral tak, že jsme žádnej pokrok neudělali, tak aspoň takové pozitivum tam je, ale samozřejmě 1 venkovní zápas nestačí, je to potřeba opakovat zvlášť, když konkurence to vždy nějak uhaluží

Reagovat
emisarpravdy

Jo jasně, taky jsem rád. Byla tam pasáž kdy to tou plichtou smrdělo.

Reagovat
Coutinho10

tak tak...bez střídání by to asi nedopadlo

Reagovat
Nuno čomes

To nemyslíš vážně. Kádr úplně jinde než zbytek ligy a titul by mohl být reálnej?

Reagovat
Coutinho10

to říkáte každej rok a jak to dopadá ?

Reagovat
ACSeRw!n

Pulkrab na ligu hrac v pohode

Reagovat
John Obi Mikel

Hradec

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Blasphemer

Jediná útěcha je, že nejdýl ve čtvrtek jde sedmilhář do důchodu.

Reagovat
Martin9719

Vy si opravdu myslíte, že za to může on, vy jste blázni ty vole.

Reagovat
Salfovic

Banda dřeváků si neumí přihrát a zpracovat míč, ale může za to trenér, klasika

Reagovat
Martin9719

Reagovat
ratusek

Vždyt ti stejní dřeváci postoupili do LM ikdyž je pravda, že jaro stálo za hovno a nebýt podzimu, hrají střední skupinu. No zatím navazují plynule na jaro a snad nepostoupí ve čtvrtek at je prdel. Ikdyž to snad ani nelze

Reagovat
Salfovic

Ano, to je ta záhada.

Reagovat
kilobyte

Tak on v té době dost čaroval Staněk. Bez něj by nedali titul a LM asi taky ne. Hráči jeli na vlně euforie a měli formu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

A stejně tak to neuměli pod minulým trenérem...

Reagovat
Blasphemer

Já bych mu dal čas. Ostatně je mladej, perspektivní a hráči za ním vždy a všude šli.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Salfovic

A koho by sis tak představoval, v rozehrané soutěži ?

Reagovat
Blasphemer

Kohokoliv, komu nebude brzo osmdesát.

Reagovat
Pablos

Brucknera

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže Straka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Tak plzeňské srdíčko má ještě v šuplíku.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
emisarpravdy

Vavruška dovnitř.

Reagovat
Salfovic

Ale jen na 2 cm.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Spalovač šancí

Uličný

Reagovat
db18

Hašek

Reagovat
lichna.

Tak ano, vždy první sezonu za ním hráči šli a to co předváděl v Hradci nebo kdysi v Baníku, bylo neskutečné. To že to potom kabina další sezonu už nevydýchá, je věc druhá.

U vás jsou ale holt takoví dementi, že to nezvládají už první sezonu.

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Dopočítal jsi to?

Reagovat
ratusek

Nevěřím, žš by ho Šádek hned vylil

Reagovat
Blasphemer

Pokud ve čtvrtek nepostoupíme, tak je to naprosto jistý. I když takového soupeře nejspíš zvládne i on, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nebál o výsledek v momentální situaci.

Reagovat
Pablos

Nezávidím Plzeňským... ale po takové nudné první půli, prostě takovéhle závěry baví

Reagovat
Pablos

ta čárka je tam nějáká zbytečná

Reagovat
smazaný uživatel

To je nádechovka - pro větší dramatičnost. Zkus si to přečíst nahlas.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Pablos

Dobře tedy

Reagovat
inferno08

Ono to, funguje!

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cotton

,

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mass

Jj většina zápasu nuda a souboje, zakončení ale nepostrádalo drama.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jsem v klidu, na nás se klasicky chytnou.

Reagovat
Blasphemer

To už tam bude trenér totiž.

Reagovat
HorajzmAmmann

Hořejš?

Reagovat
Salfovic

Nagelsmann.

Reagovat
Hasan Šáš

R. Žák

Reagovat
Blasphemer

Teď moc lepší výběr nebude, no. Ale pro mě za mě, ať to klidně zkusí vzít ten asistent co přišel z Vyškova a nebo ať hodí laso Baránkovi ze Slovácka, protože Svědíka si nepřetáhneme.

Cokoliv bude lepší než ztracená sezóna s Koubkem.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jeho bych bral s tím, že se mu musí dát trošku čas no.

Reagovat
ratusek

Trousil? To je moc velký sousto pro něj a pro Baránka taky.

Reagovat
Salfovic

Z nich by měli plzeňští mazáci akorát prdel. To už by snad byl lepší i Horváth.

Reagovat
wwwx

Tak mazáci jako Hejda, Řezník a Kopic můžou s těmahle výkonama klidně hrát za b tým.

Reagovat
Salfovic

Jenže takoví jsou tam skoro všichni.

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Tak někteří mazáci ještě s Baránkem hráli, takže se znaj

Reagovat
Prometheus

Silberberger

Reagovat
db18

Do zimy je jedno kdo tam bude, než se vrátí Pernica.

Reagovat
db18

Jako jsme se na vás "chytli" na jaře a od prohry s váma vyhráli jen 2 zápasy, z toho jeden proti ožralý Spartě?

Reagovat
lichna.

Jo, ale to bylo u nás. U vás je to vždy jasný zápas.

Reagovat
HorajzmAmmann

kromě jednoho poháru a zápasu, kdy Plzni o nic nešlo. Bohužel los nám teda do karet nehraje, 2 výjezdy nic moc na chytnutí teď

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, tak ta Plzeň ještě inkasovala Bílkova duchna

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň se vrací, kam patří, ale trvalo to...

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
delfin

Plzeň patří chlazená na stůl.

Reagovat
$dolar$

Uffff

Reagovat
delfin

Reagovat
zasranej malíř

Snad Limba dorazí do zajíce a Vacíno si ho tam povodí

Reagovat
kilobyte

Škoda, že se nevsadili o něco lepšího. Kdyby měl třeba nosit mistrovské tričko Sparty, tak by to bylo lepší než, že koupí sálovky Vacínovi.

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže Teplice 6 bodů, těžký los. Ted doma Jablonec, věřím že by mohlo dojít dost fans. Zajímavý

Reagovat
PavlíčeQ

my je vratime zpatky na zem

Reagovat
ratusek

Po dlouhé době souboj kriplů s Plzní

Reagovat
Firkraag

Týýý krávo, teď koukám na tu penaltu v Boleslavi, tak tohle písknout ještě na základě VARu, tak to je fakt na doživotní zákaz činnosti.

Reagovat
emisarpravdy

A tu redku jsi viděl?

Reagovat
Firkraag

Taky dost vtipná, trochu mu při tom došlápnutí sjel nohu...ale to je asi v klidu žlutá. Vypadalo to jako katastrofální výkon sudího.

Reagovat
Salfovic

Ve čtvrtek baráky na Dritu, se klidně vsadím, že si Staněk střihne Hrušku.

Reagovat
delfin

O co?

Reagovat
Salfovic

Tak něco navrhni, ideálně v internetové rovině.

Reagovat
delfin

Ok, tipuju že Plzeň postoupí. Tak třeba to, že kdo z nás dvou sazku prohraje, bude do konce srpna palcovat druhýmu všechny jeho příspěvky, který v diskuzi zahlídne.

Reagovat
Salfovic

Ale to už děláš, ne ?

Reagovat
delfin

Jj, ale u tebe skoro ne.

Reagovat
Salfovic

Jinak to beru.

Reagovat
delfin

Děláš jakoby, to bylo něco strašnýho. Platí jen palce nahoru, ok?

Reagovat
delfin

Navíc se z toho dá krásně vyvlíknout, když se tu ten druhej do konce srpna neukáže.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

Reagovat
thewall

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Salfovic

Tohle jsou fakt jedny z nejhnusnějších dresů, co jsem kdy viděl.

Reagovat
emisarpravdy

Jaký myslíš?

Reagovat
inferno08

Tipnu si, že mluví o té vyblité zelené co mají slavisti. A rovnou souhlasím

Reagovat
Spalovač šancí

Ale zase jsou sladěné s kopačkami

Reagovat
risk je zisk

Ten znak Teplic je fakt pěknej :).

Reagovat
Gedofrey

Hodně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele