FORTUNA:LIGA - souhrn 13. kola: Z pohárových zástupců uspěla jen Slavia

28.10.2023, 17:01, aktualizováno 29.10.2023, 20:01
Komentáře a souhrny

Sparta nepochodila v Mladé Boleslavi, padla 1:3 a přišla o vedení v tabulce, na první místo se posunula Slavia. Úspěch neslaví ani Plzeň, doma přenechala všechny body Karviné.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:2

29.10.2023 18:00

Góly: 20. Michal Tomič, 67. Mojmír Chytil

Fotbalisté Slavie potvrdili v závěrečném zápase 13. kola Fortuna ligy papírové předpoklady, když porazili Bohemians 2:0. O vítězi utkání rozhodl ve 20. minutě parádním dalekonosným projektilem slovenský obránce Michal Tomič, pro kterého šlo o první přesný zásah v sešívaném dresu. Ještě v první půli byl blízko navýšení slávistického vedení Mojmír Chytil, v obrovské příležitosti ale trestuhodně minul opuštěnou bránu. Po změně stran si ovšem i on spravil chuť a dal skóre konečnou podobu. Hosté tak dokráčeli pro plný bodový zisk, čímž v tabulce poskočili na vedoucí pozici s náskokem jednoho bodu na Spartu.

Hráči Slavie dorazili z Říma rozmrzelí z porážky, její fanoušci si k tomu přibalili ještě hromadu dalších negativních zážitků. Na chování italské policie dokonce klub podal oficiální protest, trenéři a hráči však museli vše hodit za hlavu a přeorientovat se na další velkou výzvu. Vršovické derby hrané v Ďolíčku jim dlouhodobě dělalo potíže, byť poslední dvě návštěvy domova Klokanů skončily jasnými výhrami. V obou případech přitom sešívaní inkasovali jako první.

Tentokrát mohli jít již po čtyřech minutách hry do vedení, Muhamed Tijani ale střílený centr mezi tři tyče nasměrovat nedokázal. Defenziva Bohemians odolávala slávistické převaze pouze do 20. minuty, kdy Martina Jedličku překonal dalekonosným pokusem k tyči Tomič. Už o několik okamžiků později mohli hosté disponovat dvoubrankovým náskokem, ránu Christose Zafeirese však Jedlička zneškodnil a Václav Jurečka z následné dorážky vypálil vysoko nad. Po chybné rozehrávce Antonína Křapky byl blízko zapsání do střelecké listiny také Chytil, odkrytou branku ale po kličce Jedličkovi trestuhodně minul. Následně se začali na útočné polovině osmělovat rovněž Klokani, střelu Adama Jánoše i zakončení Daniela Köstla dokázal Aleš Mandous vyřešit.

Domácí obraně dělal problémy především skvěle hrající Zafeiris, po jehož další akci nebezpečně pálil Lukáš Provod. Dělovka slávistického záložníka ale trefila pouze klubko bránících hráčů. Bohemians na závěr prvního poločasu nenavázali a hra se po většinu času odehrávala na jejich obranné polovině. Sešívané do větších příležitostí dlouho nepouštěli, přesto v 67. minutě podruhé inkasovali, když po zaváhání v rozehrávce navýšil vedení hostujícího celku střelou na zadní tyč Chytil. Klokani si první střelecké zakončení v druhé půli připsali až v 79. minutě, Köstlova rána skončila ale vysoko nad brankou. V závěru mohl rozdíl ve skóre zvýraznit Oscar Dorley, Jedlička však jeho pumelici vytěsnil.

Slavia si tak z nevyzpytatelného utkání odnesla tři body. V příštím kole 5. listopadu přivítá Plzeň, Bohemians se o den dříve představí na půdě Sparty.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - MFK Karviná 0:1

29.10.2023 15:00

Góly: 76. Patrik Čavoš

Viktoria Plzeň překvapivě prohrála ve 13. kole Fortuna ligy před vlastními fanoušky s Karvinou 0:1. Hosté poslali na trávník favorita velmi defenzivní základní jedenáctku, což se jim vyplatilo, protože Západočeši dostali míč do sítě jen jednou. Při trefě Tomáše Chorého, jenž rozhodl čtvrteční utkání Konferenční ligy v Záhřebu, navíc rozhodčí u videa odhalili nedovolený zákrok. V závěrečné čtvrthodině naopak na druhé straně senzačně udeřil Patrik Čavoš, jenž tak Slezanům zařídil první venkovní zisk v této sezoně.

Zápas v Liberci nebylo radno Plzni připomínat. Západočechům se tam totiž nepovedlo vůbec nic, a ačkoliv byla vysoká prohra 0:3 citelná, nejzásadněji se z dlouhodobého hlediska jevilo zranění Rafia Durosinmiho. Toho navíc poslal na marodku náhradní gólman Marián Tvrdoň, jenž záskok za rovněž indisponovaného Jindřicha Staňka hrubě nezvládl a už ve čtvrtek v Záhřebu před ním dostal přednost 18letý Patrik Baier. Mladík v Chorvatsku obstál, a tak se v bráně objevil i proti Karviné.

Už v páté minutě ho vystrašil Amar Memič, když zakončoval rychlý protiútok tvrdou ranou těsně kolem tyče. Viktoriánům stačilo první ohrožení vlastní brány k tomu, aby začali hrát aktivněji. Často se dostávali do soupeřova vápna, nicméně každá akce skončila neúspěchem již v předfinální fázi. Až v závěru první půle se domácí mužstvo dočkalo střeleckého úspěchu. Na centrovaný balon si vyskočil Chorý a prudkou hlavičkou zvedl fanoušky ze sedaček. Navrátilec v plzeňské sestavě si ovšem dopomohl faulem, proto sudí gól zpětně odvolal, a navíc smolaři udělil žlutou kartu.

I ve druhém poločase se jako první v šanci objevila Karviná. Míč propadl do malého vápna, kde stál Alex Iván, který bez váhání vypálil. Brankář Baier ovšem reagoval velmi rychle a připsal si důležitý zákrok. Z následného útoku Viktoriánů se do šestnáctky prokličkoval Erik Jirka, ale i Dominik Holec ukázal, jak dobře umí chytat. Po hodině hry si na centr vyskočil Iván a akrobaticky se pokusil poslat balon mezi tři tyče. Tentokrát jej však zastavilo břevno. V 77. minutě už Slezané slavili, když nehlídaný Čavoš hlavou překonal Baiera. Domácí se v závěru hnali za vyrovnáním, nicméně defenziva s Holcem tlaku odolala.

Karviná tak svou venkovní mizérii nečekaně přerušila v Doosan Areně, odkud si odvezla všechny body. V příštím kole 5. listopadu přivítá Baník, Plzeň se tentýž den představí na hřišti Slavie.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 3:1

29.10.2023 15:00

Góly: 24. Vasil Kušej, 45+1. Marek Matějovský, 87. Lamin Jawo - 29. Jakub Pešek

Pražská Sparta padla ve 13. kole Fortuna ligy v Mladé Boleslavi 1:3. Pod první porážku Letenských v ligovém ročníku se podepsal gólem a asistencí neúnavný Vasil Kušej. Rozhodující trefu však zavinil kvůli špatné komunikaci s obránci hostující brankář Peter Vindahl, jehož překonal bývalý hráč Rudých Marek Matějovský. Fotbalisté v modrém tak navázali na devítigólové představení ve Zlíně a posunuli se již na třetí příčku.

Mladé Boleslavi se po posledním kole dostávalo nezvyklé pozornosti. Historii přepisující výhra 9:5 ze Zlína byla vskutku působivá, byť trenér Marek Kulič po zápase nezapomněl vyčinit propustné defenzivě. Po přihlédnutí k předchozímu debaklu z Olomouce se nabízela otázka, jak se obrana Středočechů vypořádá s obtížným testem v podobě bývalého koučova týmu. Sparta totiž disponovala nejlepší ofenzivou ligy, stále však postrádala Lukáše Haraslína.

Letenští se od začátku chopili otěží a vypracovali si několik zajímavých šancí. Z přímého kopu ve 12. minutě však Qazim Laci zamířil příliš vysoko. Hned vzápětí musel na druhé straně předvést pohotový zákrok Vindahl, jenž vykryl přízemní zakončení Yusufa. Mladá Boleslav se ovšem úvodní trefy nakonec dočkala, když Kušej zakončoval ve 24. minutě z osamocené pozice ve vápně. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. K Jakubu Peškovi se na hranici šestnáctky dostal odražený míč, který poslal razantní ranou přesně k pravé tyči. Špatné komunikace mezi gólmanem Vindahlem a Filipem Panákem využil v závěru poločasu Matějovský, jenž po zisku balonu dorážel do prázdné brány.

Po návratu z kabin napravil Vindahl chybu z úvodního dějství, když famózně vyrazil teč Daniela Marečka z hranice šestnáctky. Na dánského strážce branky nevyzrál ani Yusuf, jenž zakončoval chvíli nato hlavičkou pod břevno. Na druhé straně musel vytáhnout bravurní zákrok také Matouš Trmal, když jej skrytým přízemním pokusem k pravé tyči pozdravil Adam Karabec. V závěru tak přišla pro Pražany finální rána. Střídající Lamin Jawo si našel prodloužený míč od Yusufa a šikovně po zemi zakončil mimo Vindahlův dosah.

Vzájemný duel tak poprvé od roku 2019 neskončil výhrou Sparty, která tentokrát dokonce nezískala ani bod. V příštím kole 4. listopadu přivítá Bohemians, Mladá Boleslav se tentýž den představí v Teplicích.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Jablonec 0:1

28.10.2023 18:00

Góly: 84. Jan Chramosta

Baník Ostrava prohrál ve 13. kole Fortuna ligy na svém hřišti s Jabloncem 0:1. V průběhu duelu se dlouho nikomu nedařilo pohnout ukazatelem skóre, na čemž měli velkou zásluhu oba brankáři. Jak Jiří Letáček, tak hostující Jan Hanuš totiž pochytali několik střel s gólovými parametry. První jmenovaný však nakonec páté domácí čisté konto neuhájil, neboť jej v závěru překonal střídající Jan Chramosta, jenž přisoudil Severočechům teprve druhé vítězství v sezoně. Ostravané se naopak po premiérové porážce před vlastními fanoušky odmítli v tabulce posunout za pražská "S".

Přestože svěřenci Radoslava Látala předváděli v posledních kolech poměrně slušné výkony, sbírat body se jim příliš nedařilo. Naposledy proti Bohemians byli jednoznačně lepším týmem, z jediné šance soupeře však inkasovali, připsali si již šestou porážku v sezoně a v tabulce zůstali na nelichotivém předposledním místě. Jejich ostravský soupeř navíc na domácím stadionu budil respekt. V tomto ročníku ve Vítkovicích ještě neprohrál a inkasoval zde pouze dvakrát.

Po svižném začátku utkání se o první střelu mezi tři tyče postaral David Buchta, pokus 24letého záložníka ale vyrazil Hanuš na rohový kop. Ve 25. minutě se po rychlé kombinaci řítil na branku Baníku osamocený Matouš Krulich, kterého však po skvělém vyběhnutí připravil na poslední chvíli o míč Letáček. Jen o několik okamžiků později vypálil na druhé polovině hřiště z velké vzdálenosti Karel Pojezný a konečky prstů musel opět zasahovat Hanuš. Nerozhodný stav mohl na stranu hostů převrátit Alexis Alégué po tom, co obešel Letáčka a zbývalo mu zamířit do odkryté sítě. V závěrečné fázi byl ovšem zbytečně zbrklý a balon poslal pouze vedle pravé tyče.

Krátce po změně stran se ke střele zpoza vápna odhodlal aktivní Ewerton, připravený Hanuš ale vytáhl další kvalitní zákrok. Domácí fotbalisté se čím dál víc tlačili do ofenzivy, z čehož plynuly další příležitosti. Pokusy Abdullahiho Tanka ani Tomáše Riga ale přesné nebyly. V 70. minutě se do ojedinělé šance Jablonce ve druhém poločasu dostal Dominik Pleštil, který se ocitl v samostatném úniku. Stejně jako v první půli se ovšem předvedl Letáček, jenž výborně načasoval vyběhnutí proti hostujícímu útočníkovi. Pár minut před koncem však přišel pro Slezany velký šok. Odražený míč se v šestnáctce domácích totiž dostal k Chramostovi, jenž tváří v tvář Letáčkovi nezaváhal a zařídil Severočechům překvapivé vítězství.

Navzdory očekáváním si tedy všechny body z Vítkovic odvezli hosté. Baník po pohárové vsuvce vyzve 5. listopadu venku Karvinou, zatímco Jablonec o den dříve přivítá Sigmu Olomouc.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Teplice 1:0

28.10.2023 15:00

Góly: 41. Lukáš Čmelík

Hradec Králové ve 13. kole FORTUNA:LIGY po třech ztrátách v řadě naplno bodoval, když na vlastním hřišti porazil Teplice 1:0. O triumfu domácích rozhodl v závěru úvodního dějství svou první trefou v ligové sezoně Lukáš Čmelík. Na zásah slovenského středopolaře mohli Skláři bleskově odpovědět, branka Jana Knapíka ale kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Severočeši se tak nedokázali gólově prosadit již v pátém soutěžním duelu v řadě a po povedeném úvodu sezony nadále klesají ligovou tabulkou.

Funkcionáři Teplic po utkání s Baníkem sice nemohli překousnout některé výroky rozhodčího, který například sporně vyloučil Nemanju Mičeviče, nic to však nezměnilo na tom, že Skláři nenavázali na domácí úspěchy a se Slezany padli. Oslabení Severočeši navíc potřetí v řadě vyšli střelecky naprázdno. Dobrá nálada nemohla být ani v táboře Votroků, angažování Václava Kotala se totiž zřejmě minulo účinkem a Hradec pod jeho vedením vyhrál jediný ze čtyř zápasů.

Do souboje se Severočechy vstoupili Hradečáci aktivně a již v průběhu úvodní čtvrthodiny si vytvořili řadu brankových příležitostí. Nejblíže otevření skóre byl ve 14. minutě Jakub Kučera, jehož hlavičku zastavilo břevno. Tepličtí o sobě dali poprvé výrazněji vědět až v polovině poločasu, kdy Tadeáš Vachoušek vypálil jen o několik centimetrů vedle vzdálenější tyče.

O chvíli později se na druhé straně dostal k zakončení nikým nehlídaný Ladislav Krejčí, Tomáš Grigar ale fantastickým zákrokem udržel bezbrankový stav. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 41. minutě, kdy se po zaváhání gólmana Teplic prosadil ranou pod břevno Čmelík. Na trefu hradeckého středopolaře mohl ještě před odchodem do šaten odpovědět Knapík, zásah hostujícího obránce ale kvůli těsnému ofsajdu neplatil.

Trenér Teplic se výkon svého celku pokusil oživit dvojím střídáním v úvodu druhé půle. Byla to právě souhra čerstvých hráčů, po které nebezpečně zakončoval Jakub Křišťan, jistého Pavola Bajzu ale prudkou ranou nepřekonal. Žlutomodří oproti prvním 45 minutám svou hru zpřesnili, přes defenzivu "Votroků" se však do dalších šancí nedostávali.

V 67. minutě naopak mohli podruhé inkasovat, když chybného Grigarova vyběhnutí využil Daniel Hais, gólovou radost domácího útočníka ale nakonec uťal ofsajd. V úvodu závěrečné desetiminutovky se střelou na přední tyč prezentoval Soufiane Dramé, pozorného Bajzu překonat nedokázal. Gólman Východočechů se mohl radovat z vychytané nuly, neboť kryl i dalekonosný pokus Daniela Trubače.

Teplice tak opět neuspěly a připsaly si třetí porážku v řadě. V příštím kole 4. listopadu přivítají Mladou Boleslav, Hradec se tentýž den představí v Uherském Hradišti.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 0:1

28.10.2023 15:00

Góly: 9. Tomáš Zlatohlávek

České Budějovice nevyužily výhody domácího prostředí a ve 13. kole FORTUNA:LIGY podlehly Pardubicím 0:1. Souboj celků ze spodní poloviny tabulky rozhodla jediná trefa z kopačky Tomáše Zlatohlávka, jenž zúročil sklepnutí Michala Hlavatého, a připsal si tak svůj první přesný zásah v nejvyšší české soutěži. Východočeši zároveň prolomili pětizápasovou sérii bez vítězství a Dynamu se v tabulce vzdálili na rozdíl tří bodů.

Sportovní ředitel Jihočechů sice otevřeně hovořil o touze zvítězit na pražské Letné, Sparta ho však rychle vyvedla z omylu a čtyřikrát skórovala. Tím se venkovní krize Českých Budějovic ještě prohloubila, na Střeleckém ostrově se jim ovšem dařilo lépe. To mohly potvrdit proti Pardubicím, které porazily v šesti z posledních sedmi vzájemných střetnutí. Východočeši ale neměli být snadným soustem, když je naposledy dělily pouhé vteřiny od výhry nad Olomoucí a předminule remizovali v Ostravě.

K prvnímu střeleckému pokusu se po osmi minutách hry odhodlal Kryštof Daněk, uvnitř pokutového území ale nezamířil přesně a domácí branku netrefil. O poznání přesnější byl za několik okamžiků Zlatohlávek, jenž využil přiťuknutí Hlavatého a přízemní střelou poslal míč k pravé tyči.

Zaskočení Jihočeši se po obdrženém gólu osmělili až v závěru úvodní půlhodiny, Wale Musa Alli však mířil jen na připraveného Viktora Budinského a rána Samuela Šiguta ze střední vzdálenosti prolétla vedle levé tyče. Hru Dynama následně rozhýbal střídající Quadri Adediran, ani jeho pokus z otočky ale neskončil vyrovnáním.

Po změně stran se role týmů otočily a aktivněji hráli fotbalisté Českých Budějovic. Převahu v držení míče však nedokázali využít k ohrožení soupeřovy branky. Do první výraznější šance se tak dostal až v 72. minutě na druhé straně hřiště střídající Tomáš Solil, jeho střelu z hranice šestnáctky ale vyrazil Dávid Šípoš na rohový kop. Zbytek utkání už žádnou další gólovou příležitost nenabídl.

Pardubice se tak tragické vzájemné bilance z posledních let nezalekly a zvítězily. V příštím kole 4. listopadu přivítají Zlín, České Budějovice se o den později představí v Liberci.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FC Zlín 0:0

28.10.2023 15:00

Góly: -

Zlín vedený novým trenérem Bronislavem Červenkou remizoval ve 13. kole FORTUNA:LIGY na Andrově stadionu se Sigmou Olomouc 0:0. Po předchozí přestřelce s Mladou Boleslaví se Ševci soustředili především na pevnou defenzivu, zatímco Sigma trpělivě vyčkávala na chybu soupeře. Největší příležitost měl na kopačce Lukáš Juliš, pětigólový střelec nicméně na vyběhnuvšího Stanislava Dostála nevyzrál. Hanáci tak zaváhali podruhé v řadě s papírově slabším soupeřem.

Sigma naposledy odmítla posun na třetí příčku a v Pardubicích pouze remizovala. Dlouho to přitom vypadalo, že nedosáhne ani na bod, výkon z východu Čech tak nebyl něčím, na co by Hanáci chtěli dlouho vzpomínat. Uplynulý víkend by nejraději vymazali ze svých pamětí i funkcionáři a hráči Zlína, k jejich smůle je ovšem téměř jisté, že o debaklu 5:9 budou slýchat dlouhá léta. Historii přepisující výsledek stál místo Pavla Vrbu, kterého na lavičce Ševců nahradil exkroměřížský Červenka.

Práci měla jím vybraná jednička Dostál v deváté minutě, kdy z dálky vypálil Filip Zorvan, hráč s číslem 10 na zádech ovšem mířil pouze na střed. Rozruch před bránou hostí způsobil i zkušený stoper Hanáků Vít Beneš, s jeho hlavičkou si nicméně Dostál poradil. První střelecký pokus Zlína si připsal po nahrávce za obranu Vukadin Vukadinovič, napálil však pouze tyč. Tomáš Digaňa o chvíli později chybně rozehrál, čehož nakonec nedokázal využít David Tkáč.

Jako první musel po přestávce zasahovat opět zlínský brankář. Tentokrát to z velké dálky zkusil silnější levačkou univerzál Ondřej Zmrzlý, jenže ani jeho přízemní rána se s úspěchem nesetkala. Krátce nato se k zakončení dostal Zorvan, nenápadná střela ovšem skončila na vzdálenější tyči.

Ani šance Juliše nepřinesla změnu skóre, proti bývalému sparťanovi skvěle vyběhl Dostál. Další příležitost v podobě přímého kopu měl po faulu na Jana Fortelného Zorvan, středopolař Sigmy ovšem pálil vysoko nad. Rozhodnout mohl v závěru utkání Juraj Chvátal, pravý obránce však trefil pouze břevno, následnou dorážku poslal mezi fanoušky Beneš.

Angažování nového trenéra tak přineslo zlepšení a Zlín získal bod. V příštím kole se 4. listopadu představí v Pardubicích, Sigma bude hrát tentýž den v Jablonci.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:1

28.10.2023 15:00

Góly: 10. Milan Petržela - 16. Ľubomír Tupta

Slovácko remizovalo v domácím duelu 13. kola FORTUNA:LIGY se Slovanem Liberec 1:1. Pohlednou první půli, které předcházely oslavy spojené s 20. výročím otevření místního stadionu Miroslava Valenty, velmi brzy gólově načal 40letý Milan Petržela. Ještě do přestávky se ale již počtvrté v této sezoně střelecky prosadil Ľubomír Tupta, a slavnostní atmosféru v Uherském Hradišti tak značně utlumil. Po změně stran už diváci viděli opatrnější představení, které vyústilo v zaslouženou dělbu bodů.

Liberec při svém posledním duelu na tomto stadionu připomněl výkony z rozmezí let 2015 a 2018, kdy v Uherském Hradišti vyhrál pětkrát za sebou. Jeho úspěch nebyl vyloučený ani tentokrát, na jih Moravy totiž přijížděl povzbuzený jednoznačným triumfem nad Plzní. Slovácko naposledy rovněž vyzvalo zvučného soupeře, na půdě Slavie však již tradičně prohrálo. Na vlastním hřišti ovšem pravidelně sbíralo body, v posledních třech případech dokonce třikrát vyhrálo bez inkasované branky.

Úvodní vzrušení zařídil po 10 minutách hry hostující gólman Hugo Jan Bačkovský. Odchovanec Sparty, jindy velmi chválený pro svou hru nohama, namazal soupeři do šance, která po nedůrazu v liberecké defenzivě skončila stoprocentní příležitostí Petržely. Ten v malém vápně nezaváhal a zaznamenal svůj první letošní gól.

O několik chvil později sice na druhé straně zvládl domácí brankář zneškodnit hlavičku Dominika Preislera, na poněkud šťastnou dorážku Tupty už byl ale krátký. Obrat ve skóre mohl dokonat Jan Žambůrek, jeho pokus z levé strany šestnáctky však mířil těsně vedle tyče. Možnost zvrátit skóre na stranu Severočechů měl znovu Tupta, v situaci jeden na jednoho jej ovšem skvěle vychytal Tomáš Fryšták.

Po změně stran již utkání takové množství šancí nenabízelo, Slovácko si první pokus směřující mezi tři tyče připsalo až po více než hodině hry. Slabá rána Michala Trávníka ovšem Bačkovského příliš z míry nevyvedla. V závěrečné desetiminutovce ještě vzbudil pozornost zákrok domácího obránce na Filipa Horského, po konzultaci s videorozhodčím se ale penalta nepískala.

Slovácko tak doma po více než dvou měsících nevyhrálo a získalo jen bod. V příštím kole 4. listopadu přivítá Hradec Králové, do Liberce zavítají o den později České Budějovice.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
13
10
3
0
24 : 7
33
2
Sparta Praha
13
10
2
1
35 : 11
32
3
FK Mladá Boleslav
12
7
2
3
30 : 22
23
4
Sigma Olomouc
13
7
2
4
22 : 15
23
5
Viktoria Plzeň
12
7
1
4
30 : 17
22
6
Baník Ostrava
13
6
3
4
19 : 11
21
7
1. FC Slovácko
13
6
3
4
14 : 15
21
8
Bohemians Praha 1905
13
5
2
6
11 : 16
17
9
Slovan Liberec
13
3
5
5
19 : 22
14
10
FC Hradec Králové
13
4
2
7
15 : 21
14
11
FK Teplice
13
3
4
6
10 : 14
13
12
MFK Karviná
13
4
1
8
17 : 23
13
13
FK Pardubice
13
3
4
6
11 : 19
13
14
FK Jablonec
13
2
5
6
11 : 18
11
15
Dynamo České Budějovice
13
3
1
9
14 : 30
10
16
FC Zlín
13
1
4
8
13 : 34
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (315)

Přidat komentář
GreatWhite

Až se v Sigmě bude zase někdo ptát, proč nechodí lidi, ať si pustí tento zápas. Snaha nula, nasazení nula, bojovnost nula. Trapný výkon proti stěží druholigovému soupeři.

Přidám k tomu doslova osudné výkony v Pardubicích, na Žižkově, doma s Baníkem... Sorry, ale takhle se lidi na fotbal nelákají. Úplně chápu, že lidi chodí radši na hokej, kde sice není žádná kvalita, ale je tam právě ta bojovnost, emoce...

Reagovat
smetos

A ja cip si ve fantasy podrzel Julise a vyhodil Petrzelu

Reagovat
Imos

Koukám, že máme na Sigmě i Slovanu stejný problémy s fanoušky

Reagovat
ratusek

Zlín

Pardubice

Reagovat
Salfovic

Komu ty vůbec přeješ sestup? U Jablonce to není reálné.

Reagovat
ratusek

Budějovicím

Reagovat
Kaspar

Reagovat
ratusek

Dobře tak Karviné

Reagovat
Kaspar

Hodny

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mistr129

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Nové koště dobře zametlo s Olomoucí, klasika

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PavlíčeQ

banik pico, co to bylo? dnes jsem necekal vubec nic a nakonec bych rekl ze i zaslouzeny tri body, parada

Reagovat
ratusek

Akorát vám zůstane Látal jinak jste hráli zkušeně a měli i víc šancí

Reagovat
PavlíčeQ

kdyz bude delat body tak at klidne zustane

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

V souboji dvou tragédů zachránil Hapal Látala

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
oli9

Reagovat
Martin9719

Česká liga čím dál lepší reklama na fotbal.

Hradec - Teplice: 10 střel na branku 1 gól celkem.

Budějovice - Pardubice: 3 střely celkem na branku - 1 gól.

Sigma - Zlín: 5 střel na branku, od Zlína žádná, 0 gólů.

Slovácko - Slovan: 9 střel, 2 góly.

Baník - Jablonec: 9 střel, 1 gól.

O 3 góly více než 10 týmů ve Fortuna lize v jednom kole vstřelil Bayern, stejně gólů padlo v zápase Stuttgart - Hoffenheim nebo Augsburg - Wolfsburg. Více gólů padlo taky v zápase Lipsko - Köln.

Reagovat
Salfovic

Chelsea - Brentford 7 střel na branku dohromady

Brémy - Union 5 střel na branku dohromady

Slovutné El Clásico 7 střel na branku dohromady

Gambáč liga úplně v pohodě.

Reagovat
Martin9719

Je super, že to vytáhneš ze 3 různých lig a nedodáš k tomu výsledky (góly) a ještě si vybereš týmy které mají co dělat sami se sebou, vyjma El Clásica. To co jsi udělal ty je jako kdybych si vybral nejhorší zápas z korejské ligy, druhý z vietnamské a třetí ze slovenské. Já hodnotil ligy jako celek proti sobě. Bundesligu jsem vytáhl protože je to západní soused a vždycky se říká jak nám západ ujíždí v kvalitě i atraktivitě a dost novinářů nás potom srovnává právě s Bundesligou. A kdyby něco, klidně se můžeme v Německu podívat i o patro níž.

Reagovat
Salfovic

Vždyť ty jsi udělal to samé, jen v opačném gardu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Martin9719

Dobře no, myslel jsem že jsi se díval na výsledky když už jsi tahal ty zápasy z 3 soutěží takže to nemusím sčítat, proto jsem vypíchl jen pár zápasů z Budesligy kde celkový počet odpovídal jednomu zápasu. Jinak momentálně výsledkově nejzoufalejší týmy Bundesligy včera večer 2:2. Ale klidně se spolu dole se slávistou bouchejte do zad jak je to okej, návštěvnost tomu totiž taky odpovídá a to jsem někde četl jak se to strašně zlepšuje.

Reagovat
Salfovic

Statistiky z Chelsea a Barcelony jsem znal, jen jsem k tomu chtěl ještě něco přihodit a mrkl se hned na BL. Nepochybuji o tom, že v top5 bych našel i další zápasy > 10 střel na bránu.

Reagovat
Martin9719

Úplně jsi to nepochopil, protože to není jen o střelách mezi tyče ale o gólech a o výsledcích a produktu jako takovým. A nemyslím takový góly jakože Rakovan neumí odkopnout míč nebo že se obránce ukopne jako v silvestrovském derby a útočník skóruje do prázdný.

Reagovat
Imos

Reagovat
Pablos

Takže minule těch 5:9 bylo známkou nejlepší ligy světa a teď zase né, jsem z toho zmaten opravdu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Martin9719

No zrovna v Kickeru se tomu spíš smáli ale jinak asi jo když to říkáš.

Reagovat
Salfovic

Tak potom se z dnešního Bayernu museli smíchy utlouct. V prvním poločase tři vyloučení, ve druhém osm fíků, jeden zpoza půlky, hotová groteska.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Martin9719

Jo tak ono třeba příští kolo až bude hrát Zlín doma přijde 75000 lidí.

Reagovat
Marisic

tolik ve zlíně ani nežije lidí, ony ty návštěvnosti taky trochu ovlivňuje třeba velikost země víme

Reagovat
Martin9719

Tak určitě, Německo je asi 7x menší než Saudská Arábie, návštěvnost tomu odpovídá. Praha má o 500000 lidí méně než Mnichov cca a nepřišla by taky ani polovina na zápasy Sparty.

Reagovat
Pablos

Já spíš narážím na tvé hloupé přirovnávání To, že je Bundesliga kvalitnější soutěž snad víme, ukazovat to na výsledcích či střelách je prapodivný přístup. Při sázení mě hodněkrát vyjebala právě Bundesliga či LaLiga... zápasy kde to končí max 1 brankou jak na běžícím pásu. Tohle kolo mají třeba gólové, my né ...a co jako ? A když se ti pak góly nehodí do krámu, když by to náhodou nevycházelo... tak vytáhneš návštěvnost kdyžtak Tvl... ale furt na tom budeš úplně zbytečně dokazovat, že 1+1 = 2 (Bundesliga > Gambáčliga).

Reagovat
Pablos

A ještě jsem zapomněl na francouze... tam to taky bejvá fajn občas ty výsledky 0:0

Reagovat
Martin9719

Chtěl jsem jen poukázat na zajímavý rozdíl to je vše. Komentovat jsi to začal ty. A jak jsem říkal, pokud ti 1.Budesliga připadá jako moc silná oproti Fortuna lize tak můžeme klidně o patro níž. Jinak mi ukaž ty zápasy kde to v Bundeslize končí 1 brankou jak na běžícím páse, to se na to podívám. Přesně jako ty tady v ČR přemýšlí ti kdo ten fotbal dělají, proto to tady vypadá jak to vypadá. Furt stejně.

Reagovat
Pablos

Já to komentovat nezačal ...já se pak až přidal, že si mimoň s tím tvým posedlým porovnáváním gólů

Reagovat
Martin9719

To je pravda, ty jsi se přidal s větou která nedává žádný smysl.

Reagovat
Pablos

Jinak průměr sezóna 2022/23 Bundesliga 2,9 g na zápas, Fortuna:Liga 2,94 g na zápas. Tak co tam máš dál ?

Reagovat
Martin9719

Třeba to, že rok 2022 byl loni.

Reagovat
Pablos

To je argument. No a ? Je to poslední celá sezona, co jiného bys ještě chtěl tvl

Reagovat
Pablos

letos to je zatím Bundesliga 2,47g/z ...a fortuna:liga 2,98g/z ...lepší ?

Reagovat
Martin9719

Jo máš pravdu, Fortuna liga je lepší.

Reagovat
Pablos

No právě, že není. Já ti jen ukazuji jak je posuzovaní podle gólů zbytečný.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Už to prosimtě zabal zase jsi za dementa..

Reagovat
Bakary3

nechci být zlej, ale to jsou dobrý perly od nej

Reagovat
Pablos

Jinak kdyby tvůj prvotní příspěvek neměl vůbec ten poslední odstavec, tak se dá jen souhlasit… opravdu bída zatím ty zápasy tohle kolo.

Reagovat
oli9

tak jsou takové zápasy no..

Tak se podívej třebas na včerejší sérii A...

3 zápasy 4 góly

Reagovat
ratusek

Dnes o ničem, jako poslední dobou vždy. V Teplicích to ještě náhodou vyšlo. Už mě to ani moc nesere, s Hapalem to lepší nebude. Ztracené body, žádné body "navíc" a pochybuji, že je začneme sbírat s tím šíleným losem do konce podzimu

Reagovat
smetos

Hapal jako vzdy nic. Banik porad to same, snaha zmenit herni projev zadna, co nemysli Eweton to neni. Ale chapu tezko se ted vyhazuje trener navic kdyz nikdo neni. Kdyby to bylo naopak s Hapalem a Kovacem, verim, ze Hapal v Pardubkach davno neni a Kovac je s FCB v top 4

Reagovat
ratusek

přesně. Po jakési euforii jsme spadli zase do šedi. Zkreslují to Teplice, tam se vyhrálo díky štěstí. S Hapalem to lepší nebude. Je to o ničem, statické,nevidím v té hře nic. Přitom ten kádr má na to hrát jinak a o dost lépe. Takže zase sezona v prdeli, pokud teda neobereme někoho z top3 nebo zkrátka do konce podzimu. Holt se potvrzuje to, co se psalo na začátku sezony

Reagovat
Kepy_FCB

Špatnej začátek,špatnej konec podzimu po nadějném vzestupu zase úpadek, klasika brabcovy éry

Reagovat
ratusek

Brabce bych do toho netahal. Ale ted se potvrzuje jen to, co jsme tu o Hapalovi psali. Holt to není trenér pro Baník

Reagovat
Igli

Koho byste ale chtěli? Evidentně to není žádnej med vás trénovat, materiál zase není kdovíjaký a fanoušci také docela nároční. Být nadějní trenér s nějakou vizí, tak se baníku vyhnu..

Reagovat
ratusek

RIP Chandler Bing

Reagovat
Sosi

Muriel

Reagovat
ACSeRw!n

fet a chlast s virivkou dohromady moc nejde no

Reagovat
Salfovic

On se utopil ve vířivce To je slušnej bizár.

Reagovat
ratusek

Je to celkem vtipný, že ošálil několikrát smrt během toho demonického období a stane se mu osudnou blbá vířivka. Kdo ví ale jestli si předtím nedal léky nebo něco. Drogy se tam nenašly.

Každopádně mě to dost zasáhlo

Reagovat
Kaspar

Pardubice daji v pristim kole Zlin a jsou docela v klidu. Snad sezenou prachy na zbytek sezony, byla by jich skoda. A Podry to taky nejak vycaruje a bude to dobry

Reagovat
Kily

před cca dvěma týdny byl jako nový generální sponzor představen Tipsport, tak asi jo

mimochodem má někdo informace, kolik se platí příspěvky v jiných mládežnických akademiích? Kamarád má kluka v té naší, za minulou sezonu platil osmnáct tisíc a před týdnem jsem se vyděsil, když mi sdělil, že za letošní sezonu je to už 31 tisíc. Zděšení samozřejmě o to větší, že i přesto nedostávají zaplaceno trenéři a rodiče si kluky na zápasy vozí sami, v posledních měsících už bez proplácení cesťáků

Reagovat
Kaspar

Ani by me u vas nenapadlo, ze budete mit problem s prachama, kdyz vas vlastni Pitter. Necekal sem zadny zazraky, ale ty financni problemy me docela prekvapuji.

Reagovat
hornito

Právě u něj to bylo jasné už od začátku, ještě že mu nedopadl hokej...

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Salfovic

Po cenách permanentek si připisujete další prvenství

Reagovat
ratusek

31 hadrů aby kluk mohl hrát v klubu? Ty vole to už je jak v hokeji. Budou to hrát prominentní kluci a ti talentovanií ne

Reagovat
Kily

jo, třeba mladý Pitter, předloni ho trenér posadil, s jeho desítkou měl nastoupit někdo jiný a on mu dres vytrhl z ruky a trenéra seřval s tím, aby si jako laskavě uvědomil, kdo ho platí a že by ještě před zápasem mohl přijít o funkci

Reagovat
ratusek

kdyby to nebylo smutný, tak je to i k smíchu

Reagovat
Salfovic

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Ten kdo ho platí, nebo on?

Reagovat
Kily

myslel tátu, ještě si nechal rezervu

Reagovat
delfin

Reagovat
delfin

Btw. do kdy si vy lidi necháte srát na hlavu!?

Reagovat
Kily

myslíš kdy přijde další vlna, která zakroutí hlavami a přestane chodit?

Reagovat
delfin

A vy jste to jen tak přešli jo? Prostě bych se na to nemohl dívat a protekčnímu zmetkovi nevím, jestli bych to někde pěkně neosolil. Pokud to cos říkal je pravda.

Reagovat
dantetomas

A na druhy den ti uplnou nahodou vyhori barak

Reagovat
delfin

Jo v Rusku.

Reagovat
Kily

jo takhle, já u toho nebyl, to jsou příběhy, které poslední dobou sbírám. Ale taky se divím, že se z toho nic nevyvinulo

Reagovat
delfin

Já bych raději příběhy, s příslibem toho, že si je nikdo nevymyslel.

Reagovat
Axelrose

Nechci ti brát iluze, ale nevím o tom, že by hrál za Pce mladý Pitter.

Nebyl to někdo jiný?

Případně o jakou mládežnickou kategorií se jednalo?

Reagovat
Kily

si až teď uvědomuju, že malý byl před dvaceti lety, když jsem s jeho tátou hrál za Teslu (pokud nemá mladšího syna), takže to muselo být hodně dávno

Reagovat
Kily

něco mi říká, že se jmenoval Tobiáš nebo tak nějak

Reagovat
Axelrose

No právě, mi přišlo že by musel takhle vymrdat Kováče

Reagovat
Frank Lampard 8
Reagovat
Axelrose

Tak to by pravda být mohla.

Před dvěma roky tam možná ještě trénoval Kamil Řezníček, toho bych se mohl zeptat

No, jestli měl mladý vlohy po tátovi, tak bych ho viděl spíše jako řízného beka typu "Bořa" z SKS

Reagovat
Uwe háže buly

V hokeji moje rodiče za mě platili nějakých 24 tisíc, psal se rok 2001 asi.. doplácelo se na dresy, dopravu, puky atd.

Reagovat
ACSeRw!n

to jo, u hokeje normalni, ale fotbal je sport pro chudy

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Vinci

Jako pokud je to fakt částka za celou sezónu tak mi to přijde ok

Reagovat
Bakary3

kdyby v tom měli dopravu na zápas třeba, ok, ale takhle je to čistá prasarna

Reagovat
Kepy_FCB

S peltama jsem konec šňůry fakt nečekal v Karviné to napravime ale pak už moc bodů do konce podzimu nebude...

Reagovat
Pablos

Plzeň se sama rozhodla, že se začne vracet kam patří ?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Neuvěřitelná neschopnost proměňovat šance. Dneska ti byla fakt fyzická bolest nás pozorovat ve vápně

Reagovat
Pablos

takže zápas blbec jen jo ?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Jestli se timhle termínem označuje neproměnění asi 5 skoro stoprocentních šancí v malym vápně tak jo,zápas blbec

Reagovat
dinss

Faul od Chorýho jsi našel?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Za mě hodně s hodně velkym otazníkem, nepísknul bych to. Každopádně Chorýmu by to chtělo svázat ruce za záda, hrozně by mu prospělo, kdyby se naučil eliminovat ty svoje rozmachy

Reagovat
dinss

To určitě, nicméně u něj je to s jeho pověstí a somatotypem ještě víc vidět…

Reagovat
deporpepa

Já teda viděl jen sestřih, ale tam jsem faul fakt neviděl a ještě o chvilku později tam bylo držení ve vápně jak sviňa ne? Nevím zda to třeba nebylo po odpískání, tak se ptám co tam bylo.

Reagovat
Pablos

oká, proto se ptám... takže platí spíš to, že se sama Plzeň rozhodla, že nebude bodovat

Reagovat
dinss

Pakliže několikrát netrefíš prázdnou bránu, tak to není den blbec ale vymrdanej den.

Reagovat
Figi

No nemyslim si. Plzen zahodila velke sance ke konci, ale Karvina hrala taky dobre. Jeste dali brevno. Neprijela na Plzen branit a betonovat. Beton to byl spise az poslednich deset min, ale to se dalo cekat.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Karviná hrála sympaticky, ale kdyby to skončilo 4:1, nikdo neřekne ani slovo

Reagovat
dinss

Reagovat
M0rb1D4S

4:1 jo? Takže u Plzně se počítá všechno, co nedá, ale u nás, jako bychom ani šanci neměli. Kdyby se trefil ještě 2x Čavoš, Memič a Ivan sami před brankářem, tak je to teda 4:5.

Reagovat
Martin9719

Aha, Chorý, Kopic, Jirka, Cadu, Hejda, Bucha, Šulc a další si nevzpomenu. Nějak ti nesedí pak ty počty. Ale dneska jednoduše individuální kvalita v zakončení naprosto tristní. Když netrefíš bránu nemůžeš dát góly a vyhrát. Další zápas na Slavii takže 3 prohry za sebou. Well done.

Reagovat
dinss

Nepřišlo mi, že hrála nějak dobře. Minimálně né do obrany. Tam to nebylo o tom, kdy nás pustí do šance, ale kdy to proměníme. No, a neproměnili…

Reagovat
$dolar$

Hráli jste dobře, klobouček.

Reagovat
Greny

Var jim jeden gól neuznali, zkoumal penaltu a, já koukal po ocku a jen kdyby dali půlku z těch šanci co jsem viděl tak to bylo v klidu 3:1

Reagovat
dinss

Tak tragickýho rozhodčího jsem dlouho neviděl. Teď jsem se koukal na “faul” Chorýho před gólem na 1:0 a, kde kurva vidí tu ruku ve ksichtu? Přišlo mi, že ji měl na rameni ale koukal jsem na mobilu, tak nevím.

Kopic je z nějakýho záhadnýho důvodu stále před Sýkorou. Šulc byl ze čtvrtka totálně vyfluslej a on ho tak nechá vařit, jak v papiňáku.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Všechno je pravda, ale prohráli jsme si to sami.

Reagovat
dinss

Samozřejmě…s tím co máš za šance určitě. Jinak Čavoš dneska.

Reagovat
Kaspar

Co ze Vlkanova prestal hrat? Bych cekal, ze zrovna pod Koubkem bude mit fleka.

Reagovat
dinss

Hrál ze začátku ale hrál hovno a je to vesměs stejný.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Pokaždý co nastoupil, byl strašnej. Já jsem jeho fanoušek, loňskou sezónu byl se Sýkorou často nejlepší na hřišti, ale letos je to zatim jedna velká bída

Reagovat
deporpepa

Tak na jaře to nebylo těžký být v našem dresu nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Na tipáči ten Chorý taky vypadal jako regulérní gól, ale může to být trochu zkreslený tím, že jsem měl vsazený gól do poločasu.

Reagovat
monty25

Teplice za poslední čtyři kola nedaly gól, Boleslav jich za poslední dvě kola dala 12.

Příští kolo: Teplice - Boleslav

Reagovat
$dolar$

1:0 tutovice..

Reagovat
Martin9719

Snad. Nesmí nám Boleslav utéct, jelikož to máme v dalším kole zase za nula.

Reagovat
deporpepa

Klid, ještě není ani polovina

Reagovat
Martin9719

Beru to tak, že s tím programem co nás čeká pokud neodstavíme Evropu na vedlejší kolej pro ty poslední zápasy tak budeme ztrácet do konce podzimu ještě dost. Taky se může stát že vyhrajeme třeba už jen doma s Budějovicemi nebo Slováckem. Ostatní zápasy všechno strašně těžký.

Reagovat
Salfovic

Sparťani už jsou zase zpátky v kanálech že tu od nich není ani příspěvek

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Naprostá krása. Jsem moc rád, že jsme se šance chopili a dostali trošku Spartu pod tlak. Sezona krásně ožívá a dostává nový nádech.

Btw: Říkal jsem, že té výhry v Boleslavi si budeme vážit, protože skončí vysoko a že kdo tam vyhraje udělá titul No?

Reagovat
naheCZ

Já si před jejich zápasem říkal, že jestli mají padnout, tak právě dnes. A naštěstí se to splnilo. Teď to ale bude chtít držet tu první příčku co nejdéle a ne, že hned uděláme nějakou zbytečnou ztrátu.

Reagovat
KingMaster13

Za 2 kola myslím v Olomouci Tam to bude hnusnej zápas. Plzeň snad doma dáme

Reagovat
jackinho10

Vesely nezklamal vybornych 20 min a do polocasu to meli dohrat na 1:1

Reagovat
Mass

Trpiš zase mohl říct, že měli dohrát na 0:4 v poločase a ve druhym by už nebylo o co hrát

Reagovat
jackinho10

A mel by pravdu

Reagovat
mistr129

Uhlobaron a uplaceč rozhodčích do toho může nasypat kolik miliard chce, ale stejně jsme první a nejlepší český tým v Evropě vi kurvi!

Reagovat
dondinho

máš tam chybu - čínský klub...

Reagovat
mistr129

zdroj?

https://en.wikipedia.org/wiki/SK_Slavia_Prague

commonly known as Slavia Praha or Slavia Prague, is a Czech professional football club in Prague

Reagovat
bobis21

Vlastněný čínským státem. Z toho se prostě nevykecáte, fandíte čínské státní firmě.

Reagovat
mistr129

Vlastněny čínským státem nerozporuju, ale o tom diskuze nebyla

to je stejný fakt, jakože Sparta je dotována penězi pocházejícími z Činy nebo že AC Milán byl po většinu své moderní historie vlastněn mafiánem a zločincem

Reagovat
bobis21

Ano.

Tak stačí, aby ses příště nenaštval, když budete označeni za čínský klub, protože přesně to slavia je.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

A kdyby akcie Slavie před dvěma roky koupila Blackstone, tak by si jí začal řikat americký tým? A to že Spartu vlastní kyperská firma, tak je to kyperský tým? A Plzeň rakouský tým?

Reagovat
bobis21

Nejde o vlastnictví firmou, ale vlastnictví státem. Slavia je státní firma.

Když bude Sparta vlastněná Kyprem jako státem, budeš mít teprve srovnatelnou situaci.

Reagovat
Mass

Aha, takže dokud byla vlastněná soukromou CEFC tak to čínský klub nebyl, ale když CEFC převzala státní CITIC, tak už to čínský klub je?

Reagovat
bobis21

Přesně tak.

Reagovat
Mass

No budiž. Ale pořád je to lepší majitel než "domácí" Řebíček nebo Natland.

Reagovat
Bakary3

Takže PSG je Katarský klub, zejo?

Reagovat
bobis21

Ano.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Bakary3

Tak to asi tedy nehraje katarskou ligu jen nějakým nedopatřením.

Nebo k tomu máš další sofistikovaný vysvětlení?

Reagovat
bobis21

Já nevím jak jasněji ti vysvětlit, že to je státem vlastněná firma. To už jasněji říct nejde. Pokud ti to nedochází, není ti pomoci.

Reagovat
Bakary3

Ale tomu já rozumím. A to víš, ale už nejsou argumenty, tak potřebuješ pouzivat už vlastně obsahove prázdný komenty.

Jen nevím, na jakym jiným příkladu ti ukázat, že to čínský klub zjevně není.

Ale asi ti není pomoci.

Reagovat
bobis21

Jak není? Takže je čínský stát nevlastní? Kdo ji teda vlastní?

Reagovat
Bakary3

Vlastní.

Ale nedělá to z ní čínský klub.

Nebo hraje čínskou ligu? Asijskou ligu mistrů?

Fakt te baví ze sebe dělat pitomce?

Reagovat
bobis21

Čínská firma registrovaná v česku je pořád čínská firma.

Deutsche Bahn je německá státní firma. Když si udělají pobočku v česku, neznamená to že najedou přestanou být německá státní firma. Jen bude dceřinná společnost registrovaná u nás.

To ze sebe vážně budeš dělat takového pitomce, že nepřiznáš ani to, že je slavia čínská státní firma? To je opravdu tak těžké to prostě přiznat?

Reagovat
Bakary3

Taková tvoje klasika, "tahas do diskuze fakta"

Aby sis obhájil píčoviny, který píšeš.

Takže, když se te zeptám, co je Slavia, jaký označení tě napadne jako první:

1) český fotbalový klub

2) čínská státní firma

Asi tak k tvýmu tvrzení, že fandíme čínský státní firmě. Ne, nefandime.

Reagovat
bobis21

Obojí je pravda.

V Česku registrovaný fotbalový klub vlastněný čínským státem.

Reagovat
Bakary3

Neptám se, jestli je obojí pravda.

Tak pojď a nelži - co je pro tebe přiléhavější, trefnejsi, co se ti vybaví první?

Protože jen tohle je k celý diskuzi určující.

Reagovat
bobis21

Vše. Já prostě nedokážu od Slavie oddělit tu realitu, že ji vlastní totalitní stát provozující koncentrační tábory.

Nápadné ke to dřív, než kdo za mě hraje nebo kde jsou v tabulce. První je opravdu to, že to je nástroj propagandy komunistické strany Číny.

Reagovat
Bakary3

Jojo, Slavia a tobě hned naskočí čínská státní firma

Tak určitě, hezká pohádka a víc už k tomu asi nemam

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, každý kdo to má jinak než ty automaticky lže

Reagovat
Bakary3

Samozřejmě každý ne, jen ty konkrétně s tímhle tvrzením jo.

Reagovat
bobis21

A samozřejmě to prokážeš i něčím jiným, než jen prázdným výkřikem, že?

Reagovat
Bakary3

Kouknu a vidím

Reagovat
bobis21

Úplně stejně to mám i u všech dalších firem vlastněných totalitními státy. Stejně jako třeba u firem vlastněných Babišem. Když slyším název, je to opravdu první věc kterou k nim přiřadím. Protože to je nejdůležitější věc, která je diskvalifikuje z toho, abych se na ně díval jakkoliv dál. Protože není nic, co by tohle negativum vyrovnalo.

To je čistě o morálních hodnotách. Chápu že pro někoho kdo je takto nastavené nemá je těžké si představit, že jiní ano.

Reagovat
Bakary3

No to jsi ale úžasný, to my nemorální odpad nemůžeme chápat.

Je hezky, že zcela ignorujes, že často píšeme, že na to nejsme pyšní, ale bohužel.

Jen to je jaksi mimo k diskuzi, jestli je Slavia čínský nebo český tým.

Samozřejmě že český, ono vlastně není o čem.

Jen bobis ze sebe zase potřebuje dělat chytráka, ikdyz ze sebe dělá totální gumu, ale pokračuj, je to zábava

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, kdo napíše že slavii vlastní čínský stát je "totální guma". Jiné vysvětlení není

Reagovat
Kiss Me Polka!

to nemá cenu. já si vždycky vzpomenu, jak se mě snažil přesvědčit a udělat ze mě debila, že praha je položena ve vyšší nadmořské výšce než rožnov pod radhoštěm na základě toho, že v praze jsou asi dvě místa z celé rozlohy prahy výše, než nejnižší místa v rožnově

Reagovat
Salfovic

Jak jste se k této diskusi dostali

Reagovat
Kiss Me Polka!

myslím, že to bylo něco o tom, když v jablonci nebo něčem podobném napadl sníh, a pak byla diskuze, že to nezávisí jen na nadmořské výšce, ale i jiných faktorech, ef klasika

Reagovat
tofupust

Tak o tomhle bych si byval i neco precetl, kdyby mi to EF dovolil a nezobrazoval kazde pismenko na novy radek.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Slavia je česky klub, jak se muzes všude dočíst, vlastněný čínskou firmou. Stejně tak Arsenal a Liverpool nejsou americké kluby, ale anglické vlastněné Američanem. Nebo auta Škoda jsou česká auta, i když vlastněná Němci.

Reagovat
bobis21

Slavia ale je vlastněná čínským státem, ne nějakou soukromou firmou, takže srovnání se škodovkou je úplně mimo.

Reagovat
mistr129

Ok, Volkswagen vlastní z cca 15% Qatar Investment Authority. Je tedy škodovka katarská státní firma?

Reagovat
bobis21

Jelikož 15% není kontrolní podíl, tak ne.

Ale i menšinový podíl beru jako negativum, neboj.

Reagovat
mistr129

Nebo to bereš z pohledu většinového vlastníka? Kdyby 50 % vlastnil čínský stát a 50 % saúdskoarabský stát, tak to je v pohodě a Slavia není čínsko-arabská firm?

Reagovat
bobis21

Kontrolní podíl je nastaven níž než na 50%

A problém je v tom vlastnictví totalitním státem, takže když to budou mít 2 totalitní státy 50:50, není v tom z mého pohledu žádný rozdíl oproti stavu, kdy má jeden totalitní stát 100%.

Reagovat
mistr129

To ano, já souhlasím s tím že je to problém a nelíbí se mi to, jen se ptám, jako jaký klub bys to v takovém případě nazýval

Reagovat
bobis21

Vždyť to říkám - v česku registrovaná čínská státní firma. Já nemám potřebu to nijak víc zjednodušovat, takový popis mi přijde naprosto dostatečný.

Reagovat
deporpepa

Slavia je Čína a hotovo

Reagovat
Bakary3

Fandíte čínské statni firmě

A vlastně ne Slavii jako klubu, její historii, ne, čínské statni firmě

Bobis, máš nejvyšší čas zařadit zpátečku, říct ok, tady jsem ustřelil a nechat to být, protože tohle je teda echt-blbost

Reagovat
mistr129

Reagovat
bobis21

Pravda nevoní jo? Taková je realita.

A já si ještě pamatuji dobu, kdy se slávisti hrdě hlásili k tomu, že byli ten protikomunistický klub. Současná vlastnická struktura právě tu historii klubu poplivává.

Je smutné jak snadno prodejní někteří fanoušci jsou.

Reagovat
Bakary3

Na majitele nejsem pysnej.

Ale já popravdě ani neregistruju a nevím, jaká čínská firma Slavii vlastní - protože mě to nezajímá, prostě Číňani.

Prodejny nejsem - fandím Slavii jako klubu, který miluju. Opět blabolis.

Pravda je jaká je, s tím nemam problém.

Ale jsi chytrej kluk, tak tu pro svou nějakou umíněnost a honbu za "vítězstvím" v diskuzi nedělej dementa.

Napsat, že fandíme čínské statni firmě je totiz absolutní píčovina.

Stejná jako že je Slavia čínský klub.

A jako že jsme prodejny.

Reagovat
bobis21

Které z těchto tvrzení tedy není pravda?

1. Fandíš slavii.

2. Slavia je čínská státní firma.

Pokud jsou obě tvrzení pravda (2. je, 1. záleží na tobě), pak fandíš čínské státní firmě. Co je na tom pičovina? Stejně jako já fandím firmě vlastněné Václavem Brabcem.

Reagovat
Bakary3

Tvrzení 1 - pravda.

Tvrzení 2 - nepravda, není to čínská státní firma, je vlastněná čínskou státní firmou.

Prej "2. je"

Bobis, je smutný, co tu předvádís

Reagovat
bobis21

Asi by sis měl nastudovat něco o skutečných majitelích. Dle naší současné legislativy je skutečný majitel slavie čínský stát. A tak to i sama slavia ve svých dokumetech vykazuje. Kdyby vykázali cokoliv jiného, porušili by zákon.

Reagovat
Mass

Ano, ale majitel z ní nedělá čínský klub. Když třeba za týden prodají akcie nějakýmu jihoafričanovi, tak to z ní neudělá africký klub.

Reagovat
bobis21

Když klub prodají státu Jihoafrická republika, tak ano.

Reagovat
Mass

Majitel je čínský, ale klub je český, v tom se neshodneme. Podobně jako když ČZ koupila Colt, tak to z koltů neudělalo české revolvery a pušky.

Reagovat
bobis21

Takže přesně to co říkám.

Čínská státní firma registrovaná v Česku. Ano, registrace rozhoduje o tom, že hraje českou ligu a evropské soutěže. Na vlastnictví to ale nemění vůbec nic.

Reagovat
mistr129

Tak pokud je "přesně to co říkáš" to, co píše Mass, tedy že majitel je čínský, ale klub je český, pak to je přesný opak toho, co bylo psáno v původním příspěvku.

Reagovat
bobis21

Myslíš ten příspěvek, který nebyl můj?

Já se jen ohrazoval proti tomu, že se někteří snažili předstírat, že snad s čínou nemáte nic společného.

Reagovat
mistr129

Ano, nebyl tvůj. Psalo se v něm čínský klub, což jsem já vyvrátil a tys na to zareagoval tím, že je vlastněny čínským státem, což jsem nikde nerozporoval pokud tedy souhlasis, že Slavia je česky klub, pak je celá diskuze bezpředmětná, protože ve zbytku zas já nemám nic proti ničemu co píšeš ty

Reagovat
bobis21

Ano, je to v česku registrovaná čínská státní firma.

Stejně jako třeba pivovary Lobkowicz. Ano, je to v česku registrovaná a v česku (předpokládám, nevím) vyrábějící firma. To ale nic nemění na tom, že to je pořád čínská státní firma.

Reagovat
mistr129

A proč je to rozdíl v případě státu a soukromé společnosti? Je škodovka česká automobilka, nebo německa SOUKROMÁ automobilka?

Reagovat
bobis21

No úplně stejné, v česku registrovaná s německo-rakouskými vlastníky (většinovými).

No nebudu to nazývat "německá státní firma", když není vlastněná státem. Slavia ale je, takže to je čínská státní firma.

Reagovat
Bakary3

Kde kdo předstíral, že s Čínou nemáme nic společného ?

Lžeš.

A neodpověděl jsi, takže Slavia není český klub?

Reagovat
bobis21

Na to jsem odpověděl několikrát.

Je to v česku registrovaná čínská státní firma. To je slavia. Cokoliv jiného je lež. A je jedno, jak moc se ti to nelíbí.

Reagovat
Bakary3

Děláš ze sebe čím dál většího pitomce, jsi na úrovni Babiše, když se vykrucuje z přímé odpovědi, a to je co říct

Je Slavia český klub?

Ano / ne

Reagovat
bobis21

To je přímá odpověď. Já nemám důvod to nijak dál zjednodušovat, jen abych zbytečně vytvářel nepřesnosti.

Já nevím, co ty si představuješ pod pojmem "český". Tak mi řekni, co je pro tebe význam toho "český"? Jen že je tady registrovaný a na nic jiného se nedíváš? Nebo co tím myslíš?

Naopak jsi jak Babiš ty, jedeš svoje hovna a ještě se naštveš, když někdo do diskuze tahá fakta

Reagovat
Papra

jako nezávislý pozorovatel této diskuze se silně přikláním k tomu, že "absolutně mimo" jseš tu ty...

reagovat na mě nemusíš, jen jsem to chtěl zmínit :)

Reagovat
bobis21

Tím že dáš jen urážku ale žádný argument spíš ukážeš, že mám pravdu. Kdybys měl argument, jistě bys ho použil

Reagovat
Mupi

Miluju moralisty jako jsi ty. Ty sis nikdy z Číny nic nekoupil ani nevědomě, jsi prostě lepší než ostatní a potřebuješ to všem dát najevo. Jakmile ti dá někdo dá jinej pohled, názor, tak ho si zaškatulkuješ do nějaký vlastní skupiny. Diskutovat se s tebou nedá, ty jedinej máš pravdu. Několikrát jsem se setkal s lidma, který o sobě tvrdili, jaký mají hodnoty, ale bylo spíš jejich zbožný přání a maskovali tím, že jsou to vlastně celkem hajzlové.

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, každý s kým nesouhlasíš musí být hajzl, tak to musí být

Koho jsem škatulkoval? Vždyť jsem jen napsal, že slavia je vlastněná čínským státem, který jako totalitní komunistický stát provozující koncentrační tábory nepodporuji. To ze mě má dělat hajzla?

Já budu rád, když mi někdo tohle tvrzení vyvrátí, no místo toho zatím chodí jen urážky

Reagovat
Papra

nepřišl jsem s tebou diskutovat, protože o to už se tu pokusilo pár lidí nademnou a vidím, jaký t má smysl. Argumenty tím pádem nepotřebuju, jen přidávám pohled zvenčí. A ten je poměrně jasnej:

Máš svojí představu, která není úplně mylná, ale jak to ženeš extrému a jaký používáš "argumenty" už z toho dělá klauniádu. Myslím, že to vidí každej a není potřeba k tomu dodávat jakýkoliv argumenty či důkazy :)

Reagovat
Bakary3

Já ti řeknu, co si pod tím představuju.

Hraje naší ligu.

Podléhá našemu vedení, pravidlům, disciplinárnímu řadu...

Má česky personál. Hrají za ní naší hráči.

Hráči berou v korunách, ne?

Proč hraje Evropskou ligu mistrů, když je to podle tebe čínský klub?

Zkus si najít čínský kluby někde na netu, najdeš tam Slavii?

Má česky webovky.... Nevím, čím dál pokračovat, protože je vše úplně zjevný.

Vyhybas se odpověďi, protože nechceš uznat pravdu.

Fakta beru a ty uznávám, což jsem napsal několikrát, ohledně vlastnictví nic nerozporuju od začátku, takže zase tak nějak lžeš.

Jsi akorát za klauna , bobis, ale ty nejsi schopný nikdy říct ok, tady jsem možná ustřelil, beru, ale machas se v tom ve svý snaze mít vždy pravdu dal a dál, ale jsi jen za klauna.

No tak ať se ti to daří i dál, pokračuj, jde ti to suprově

Reagovat
bobis21

Takže když Znojmo šlo hrát rakouskou ligu, stal se z něj rakouský klub?

Vaduz hraje Švýcarskou ligu - je to teda švýcarský nebo lichtenštejnský klub?

Swansea nebo Cardiff jsou v anglickém ligovém systému, jsou tedy velšské nebo anglické kluby?

Ono to není tak jednoduché a jednoznačné, jak se ty snažíš předstírat. To že to ostatní nechtějí tak zjednodušovat jako ty, neznamená že "ustřelili". Já nemám žádnou snahu mít vždy pravdu, naopak jsem se několikrát snažil z lidí dostat nějaké argumenty. To místo toho jsem hajzl, absolutně mimo, klaun, pitomec, ... argumenty ale nikde.

Reagovat
Salfovic

To s tím Znojmem a Vaduzem je dobrý argument.

Reagovat
Bakary3

Ano, uvedl jsi výjimky, opravdu výjimky.

Který - úplně neznám pozadí - mají zřejmě nějakou historii, a v některých případech i jinou motivaci.

Je to argument ke Slavii, která vždy hrála naší ligu a ani náznakem se nespekulovalo o ničem jiným?

No nemyslím si.

Až bude hrát čínskou ligu, pak ji budu klidně nazývat čínským klubem.

Argumenty ti dávám neustále, jen pořád děláš, že je nevidíš.

Pořád opakujes, lzive, že odmítáme tvrzení o vlastnictví Slavie.

Celý smysl diskuze je v tom, že s vlastnictvím Slavie s tebou nijak dramaticky nepolemizujeme. My jsme schopny přijmout cizí názor.

Zatímco ty nejsi schopný říct, že Slavia je český klub a pořád se z toho vykrucujes, chováš se jak uminenej harant na základce.

Hajzlem tě nikdo nenazval, přečti si to znovu, to bylo zobecnění mířící na lidi chovající se jako ty v tyhle diskuzi, tak zas nelži

Reagovat
bobis21

Já nejsem schopný říct, že slavia je český klub, protože nikde nevidím žádnou definici toho, co "český klub" znamená. Každý si pod tím představujeme něco jiného. Ty jen požaduješ, ať si to vykládá každý přesně stejně jako ty. Já tak arogantní nejsem, takže ti nebudu rozporovat to, že podle tvého cítění to tak je. Já jen chci, ať i ty přijmeš jiné názory. To ale odmítáš.

"zobecnění mířící na lidi chovající se jako ty" - a já teda nejsem součástí skupiny, která se chová jako já? Samozřejmě že jsem. A když to zobecníš na skupinu, které jsem součástí, týká se to i mě.

Reagovat
Bakary3

Jo ty nejsi tak arogantní, ale co je definice cinskyho klubu víš přesně a nic jinýho neprijimas a dle tebe je to nesporná pravda - nevidíš v tom, že zase trosku lžeš?

Ty tu jen a pouze bohapuste blabolis a slovickaris, abys nemusel uznat, že jsi hned na začátku vypustil úplnou kravinu, nic víc.

S tím hajzlem, zase, všem je jasný, že to bylo připodobnění.

Hajzlem tě nenazval a je to zjevný.

Tvoje snaha být za nejchytřejšího a popírat přitom naprosto zjevný věci s rádoby vědeckým a intelektuálním odůvodněním je fakt už směšná.

Máš nějakej mindrak, nebo co za tím je?

To, co tu předvádís, mi nepřijde úplně normální.

Reagovat
bobis21

Tak já jasně napsal, že toto označení vychází z vlastnictví a definice konečného vlastníka. To je definice kterou jsem použil. Podle té, je slavia vlastněna čínským státem a je to tedy čínský státní klub.

Tedy přesně jak říkám - jde o to, že každý si pod takovým označením představí něco jiného. Já jasně píši, co tím myslím já. To podle tebe znamená, že mám "mindrák" ... opravdu kvalitní vedení diskuze

Přitom jediné co chci je, abys respektoval mé jasně definované označení tak, jak já respektuji tvoje. Nebo mě snad vidíš někde psát, že nikdo nesmí slavii označovat za český klub? Tak jako to tady předvádíš ty?

Proč nejsi schopen prostě napsat "ok, myslel jsem si, že tím myslíš něco jiného, než jak to chápu já"?

Reagovat
Bakary3

Žij v tom dal, máš pravdu, jsi král diskuze, čau

Reagovat
bobis21

Nejlepší na tom je, že já nikde ani netvrdím, že mám pravdu

Ty prostě ani nečteš co píši a jen reaguješ svoje automatické odpovědi ne?

Reagovat
Salfovic

Neměli jste tu vy dva nedávno podobné vlákno ,,do posledního písmenka´´ ?

Reagovat
Bakary3

Já určitě ne, ale bobis ma tyhle vlákna často

Reagovat
ratusek

Bobis rozjíždí svá jediná správná moudra dost často s kýmkoliv. Ale už se na to vykašlete. Na mobilu se to nedá číst

Reagovat
tofupust

J

s

e

m

f

a

s

c

i

n

o

v

a

n

n

o

v

y

m

d

y

z

a

j

n

e

m

E

F

.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to paráda

Reagovat
Front hell

Spíše s kým tady ještě bobis takové vlákno neměl

Reagovat
Bakary3

Do dnešního dne jsem se takovým vláknům vyhýbal

Reagovat
delfin

Se mnou, já se totiž nehádám.

Reagovat
John Obi Mikel

Nevidim na koho reaguju

Reagovat
Freedo

Takhle to možná bereš ty, ale my fandíme klubu a ne firmě. Pokoušíš se z toho udělat diskuzi, ale celý ten argument je naprostý nesmysl, protože stavíš rovnítko mezi majitele a klub, což není to samé. Brabec není Baník a Slavia není CITIC. Slavia jsou všichni hráči, zaměstnanci, vedení klubu, fanoušci, tradice, historie.

Pokud jde o otázku majitele, tak mi od začátku vadí, že je z komunistické země a v klubu je nechci. Myslím si, že se o tom mezi fanoušky nemluví dostatečně a hodně lidem zavřely hubu nedávné úspěchy. To už je ale věc druhá.

Reagovat
bobis21

Problém ale není to, že "majitel je z Číny", ale že majitel je přímo Čína.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
John Obi Mikel

Je to šašek

Reagovat
Losinho

Reagovat
Greny

Ve finále je to jedno je to český klub, který hraje českou ligu s nějakou historii, kterou ale vlastní čínská státní firma, je to normální.

Chápu že to Slavistum nevadí, chápu že ostatním jo.

Jediné co na tom bude zajímavé je to jestli to Číňany přestane bavit, pak to může být pro Slavii větší průser než po Jarolimovi

Reagovat
Freedo

To v poslední větě si určitě nemyslím. Klub už nemá nepřehlednou vlastnickou strukturu a není zadlužen, pravidelně hraje na evropské půdě. Pokud by Čínani měli zájem Slavii prodat, tak to určitě bude zajímavá investice pro řadu lidí či firem.

Reagovat
Greny

No plus stadion ne ? Ten jim patří taky ne?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Taky. Jsem zvědav, kdy nás prodaj. Už se schylovalo, ze část odkoupi sejci z Bahrajnu, pak to padlo. V současnosti se podílejí cinani na financování klubu cca z poloviny. Zbytek musí Sks vydělat.

Reagovat
Salfovic

To, že to Slávistům vůbec nevadí mě naopak překvapuje. Jako je mi jasné, že většina razí: hlavní je úspěch, na ostatní se vyser. Ale alespoň u nezanedbatelné části jsem odpor čekal.

Reagovat
bobis21

Hlavně potom, co se nemalá část z nich hrdě prezentovala tím, že oni nebyli ten komunistický klub. Od nich bych čekal odpor hned od začátku. A od některých i přišel, ty respektuji Je smutné, že něco na co klidně mohli být hrdí ze své historie jsou ochotni pošlapat.

Reagovat
naheCZ

Vůbec nevadí jo? Já teda nevím o nikom, komu by to vůbec nevadilo...

Reagovat
bobis21

Tak proč se tak naštvete na ostatní, když se jim to vlastnictví nelíbí? Pokud se vám teda nelíbí taky?

Reagovat
naheCZ

Když to vezmu z této diskuze? Protože nejsme čínský klub, ale klub vlastněný Číňany. Možná slovíčkaření, ale pojmenovat jak to je máš problém spíš ty, jak tak čtu, a budeš se ty být za svoji pravdu.

Za druhé místo toho že se to jiným nelíbí, vidím urážky. Když někdo řekne, že nás moc nemusí, protože náš vlastní Číňani, tak to v pohodě respektuju a chápu.

Za třetí. Slavie je česká, vždy bude, cokoliv jiného není názor, ale jen debilní výmysl.

Reagovat
bobis21

Já v tom vidím jen rozdíl v tom, jak kdo chápe pojem "český klub".

Když se snažím otázkami dobrat k tomu, co si pod tím pojmem představují jiní, schytám za to jen urážky.

Já třeba nevím o tom, že bych tu někoho urážel. Já jsem právě ten případ, že mám problém jen s tím, že klub vlastní Čína. Před příchodem těchto vlastníků mi byli sympatičtější než třeba Sparta nebo Plzeň. I teď bych jim přál, aby se toho hnusu zbavili a mohli zase být normálním klubem.

Reagovat
naheCZ

Klub sídlící v Česku, který tu vznikl a je tu po celou jeho historii, je prostě český klub. Majitel není nad klubem a jeho historií.

Myslimy že každý i od nás by byl nadšený, kdyby klub vlastnil nějaký Čech, hrdý slávista. Ale takto jednoduchý to bohužel není.

Reagovat
bobis21

A co když majitel právě pošlapává historii toho klubu? Když se třeba teď podíváš na Salzburg, přijde ti tvrzení že pro ně platí "majitel není nad klubem a jeho historií"? Mně třeba ne.

A jak už jsem zmiňoval, to že klub vlastní komunistický stát z mého pohledu dělá se slávistickou historií něco dost podobného, i když to třeba není tak nápadné přes změnu znaku nebo názvu. Já si fakt pamatuji tu hrdost slávistů, že byli "nekomunistický klub".

Reagovat
Salfovic

Tak ono tohle tvrzení mělo trhliny i dřív.

Reagovat
andrew96

Nějaké vymezení se ale není vůbec vidět. Což je smutné.

Reagovat
naheCZ

A to se tady proti tomu má člověk vymezovat každé kolo nebo co?

Reagovat
andrew96

To opravdu nemíří explicitně na EF.

Reagovat
Bakary3

Ale to je stejný... Myslíš, že každý nacne jakýkoliv komentář "jsem nasranej, že nás vlastní Číňani"?

Reagovat
andrew96

Proč by nemohl?

Reagovat
Bakary3

Tak to budeš zklamanej, no

Reagovat
bobis21

Třeba takový transparent pod kotlem by se určitě neztratil

Reagovat
ACSeRw!n

neblazni.. absolutne pro to nemaji duvod.. dostali je ze sracek, naopak by jim meli libat nohy

Reagovat
Bakary3

A naopak jsem tu neviděl snad nikoho, že by napsal "je mi to u prdele", přesto je tu plno takových mouder, že nám úspěch zalepil hubu, tak já nevím už, jestli to tu někdo čte, jakože aspoň diskuzi, nebo jen přijde něco hodit do placu

Reagovat
andrew96

Upřímně tu v poslední době nereflektuju diskuzi slávistů na téma "my a Čína". Zpravidla jde o reakce, jako v tomto vlákně na bobise. Možná se pletu. Ale mám pocit, že od samotných sešívaných toto není vůbec téma.

Reagovat
Bakary3

Ale jako proc by mělo?

Už je to dlouho, co se to stalo.

Nebo u propuštěnýho kriminálníka čekáš, ze pokaždý, když se objeví ve veřejným prostoru, hned zahlásí "to mě mrzí, že jsem před téma pěti rokama udělal ty 4 chalupy"?

Reagovat
bobis21

"Ale jako proc by mělo?"

Tím jsi asi odpověděl úplně vše. Opravdu ti to přijde jako naprosto irelevantní téma?

Reagovat
Bakary3

Ano.

Je to dlouho, co se to stalo.

Nic s tím udělat nemůžu, ačkoliv se mi to nelíbí a činu odsuzuju.

Tedy je to pro mě irelevantní, nevidím důvod se tím jakkoliv zabývat, postoj k tomu mám a to je vše, co můžu dělat.

Nemám potřebu neustále řešit něco, co není žádnou novou skutečnosti.

Takže co konkrétně jsem tím odpověděl?

Reagovat
bobis21

Ale to není něco, co se stalo. To je něco, co se děje každou vteřinu, co to vlastnictví pokračuje.

Čína je stále totalitní komunistický stát, který tvůj oblíbený klub používá jako nástroj své propagandy v naší zemi. To se děje každým dnem, každým zápasem který odehrajete.

Reagovat
Bakary3

Aha... A takže, mám s tím dělat co?

Reagovat
bobis21

Pro začátek třeba neurážet každého, kdo si dovolí říct, že se mu taková vlastnická struktura nelíbí

A obecně od fans bych aspoň jednou za rok nějaký transparent na stadionu chtěl vidět. Protože takhle to vypadá, že proti tomu opravdu žádný odpor není. Kde prosím můžu nějakou tu kritiku vidět? Třeba je jen v místech, kde jsem si jí nevšiml. Je to klidně možné, rád se nechám použit. Budu jen rád, když něco takového uvidím.

Reagovat
Bakary3

Já jsem někoho urazil za to, že se mu ta vlastnická struktura nelíbí ? A můžu vidět kde?

Náhodou nevymyslis si zase trošku?

Fans ať si dělají co chtějí, bylo by to fajn, ale za ně se vyjadřovat nemůžu.

Oddělte to od těch, co tu píší, protože ti samí říkají, že s tím nejsou ok.

Přesto tu mluvíte o tom, že to nikomu nevadí, což není pravda.

Reagovat
andrew96

Tu poslední větu jsem nenapsal ani jednou.

Reagovat
mistr129

Reagovat
bobis21

No tak já nic jiného celou dobu nepíšu a ty se přes to pořád nemůžeš přenést. Tak nevím co se ti teda nelíbí, když to je jediná věc, kterou tady já říkám ...

A to poslední tu teda taky nikde nevidím. Nejsi náhodou ty ten, kdo si vymýšlí?

Reagovat
Bakary3

Ne, vlastnickou strukturu jsem nerozporoval, jen to, že je Slavia čínský klub, pane demagogu.

Tak ne, že to nikomu nevadí, ale obecně ses tu i ty o slávistech vyjadřoval, jakože se nechali uplatit a je jim to jedno, ať je to tedy přesnější.

Uznávám, narozdíl od tebe.

Dnes s tebou už končím, vylhavej si svoje totální a smyšlený pravdy zas někomu jinýmu

Reagovat
bobis21

No a já se ti snažil vysvětlit, proč takové označení může být správné. A to v případě, že to někdo bude brát podle vlastnické struktury.

Ale ty prostě odmítáš přijmout jakýkoliv jiný názor, než ten tvůj. Nikdo prostě nikdy nesmí nic vykládat jinak než ty.

A co mám uznat já? Vždyť já nikdy nenapsal, že to co říkáte nesmíte říkat nebo že to není správné. Co po mě chceš, abych uznal?

Reagovat
Salfovic

No ale jak se ta nelibost projevuje ?

Reagovat
andrew96

Můžeš protestovat. Může vás protestovat víc. A zrovna fans Slavie mají ve svém klubu silný mandát jako málokteří jiní fans v ČR. Srovnávat se může snad jen Baník.

Reagovat
mistr129

Já se obavám, že kdybych přestal řešit Slavii, bude to mrzet max O2 Sport a ta jedna vstupenka za sezónu, co si koupim, je Tvrdikovi a celým Číňanům ukradená

Reagovat
andrew96

Ano, pokud tentokrát nepůjdu volit, taky to bude primárně mrzet jen mou preferovanou stranu. Ale přece k těm volbám pořád chodím.

Reagovat
Freedo

Byť je úplná kravina to, že by Slavia byla čínský klub, tak s tebou souhlasím v tom, že protestovat by se mělo. Je to špatný, ale pořád tam asi panuje vděk za to, že klub zachránili před bankrotem. Tehdy bylo mnohem lepší nechat se koupit Číňany, než aby klub padl.

Taky bych se nedivil, kdyby TS nechtěla jít proti vedení klubu, protože je pro obě strany výhodný, aby byly zadobře. Vedení jim dává peníze na chorea, hasí za ně průsery atd. A fanoušci na oplátku tyhle věci neřeší. Navíc Tvrdík jakožto bejvalej politik si prostě umí dělat PR a dokázal se stát oblíbenou postavou u hodně fandů.

Jak moc je to pokrytecký, to si každej musí zodpovědět sám. Já osobně jsem proti Číně třeba na EF vystupoval vždy. Brát si transparent na stadión by mě asi ale nenapadlo. Ještě by mi zrušili permici

Reagovat
andrew96

Já chápu, jak to bobis myslí, tj. Slavia jako klub ve vlastnictví příslušného státu, od čehož používá dané adjektivum. Taky by mě ale nikdy nenapadlo napsat o Slavii, že je čínský klub. Odděluji vlastnictví a identifikaci daného klubu, jeho členů, fanoušků atp. Tvrzení, že je Slavia čínský klub, není vyloženě chybné, je ale zbytečně provokativní a neříká celý příběh.

Ano, mě by právě zajímalo, jestli je TS ochotna říct, že tohle už je přes čáru. To přece nemusí být v rozporu s vděkem vůči ostatním věcem, jimiž vedení pomáhá. Spíše to ale na mě působí tak, že vedení má fans na obojku a ví, kdy povolit a kdy přitáhnout.

A stejně tak by mě zajímalo, zda by Tvrdík byl ochotný jít do střetu s fanoušky. Zpravidla pro ně dělá populární kroky, kde na ruku a šikovně si zajišťuje podporu. Pokud by však fanoušci masivně protestovali proti vlastnické struktuře, musel by se postavit na tu či onu stranu.

Reagovat
bobis21

Já hlavně ani nebyl ten, kdo je za čínský klub první označil. Já se pak jen snažil vysvětlovat, proč to označení jde považovat za správné - právě proto, že jsou vlastněni státem.

Reagovat
mistr129

Reagovat
andrew96

Ono se to nestalo někdy dřív, ono se to od nějakého momentu v minulosti pořád děje. Pořád je Slavia napojena na autokratický režim.

Srovnání s kriminálníkem úplně mimo. Já po slávistech nežádám, aby pokaždé, když vyjdou z baráku s dresem, nesli protičínský transparent. Nicméně fotbalový zápas je platformou, kde se vyjádření kritiky přímo nabízí.

Reagovat
Bakary3

Aha... Takže když to čekáš, tak bys tedy tak sám jednal.

Tedy bys u každýho příspěvku zahlasil předem, že to odsuzujes.

A na každým zápase Zlína bys seděl s transparentem, je to tak?

Reagovat
andrew96

To "každý" si tam dosazuješ sám. Jak často je třeba se ohradit, toť každého volba. Nicméně mě mrzí, že v současnosti slávisté sami od sebe nevystupují v podstatě vůbec.

Reagovat
Bakary3

A ty bys to tedy dělal, když by se to týkalo tvého klubu a trvalo by to už asi 5 let nebo kolik?

Reagovat
andrew96

Ano, dokážu si představit, že bych protestoval.

Reagovat
bobis21

Kdyby můj klub měl takového vlastníka, rozhodně bych klubu nedal ani korunu. Takže žádné vstupné, žádný merch. Přeci nebudu financovat koncentráky.

Reagovat
ratusek

Hoši vykašlete se na to druhé kolo,,nedejbože třetí. Kdo to má na mobilu číst

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska velká spokojenost s výsledky

A i jsme hráli celkem slušně.

Reagovat
Mass

Až na Jurečku

Reagovat
Coutinho10

ale asi je potřeba říct, že nám to Bohemka ulehčila...mít těžšího soupeře, tak to není tak lehký a i tak to dlouho bylo jenom o gól, což je vždy ošidný...nicméně si mi líbilo, že hráli tito 3 útočníci, Jurečka sice slabota, ale ok, může se stát, že ti nevyjde zápas

Reagovat
tofupust

* muze se stat, ze ti nevyjde podzim

Reagovat
Coutinho10

jako nechci se ho úplně zastávat, ale třeba v některých těch předešlých zápasech měl dobrý náběhy, dostával se do šancí a párkrát fakt smůla, že to třeba řešil dobře, ale netrefil....včera naopak mu nešlo ani zpracování, nazož finální řešení, takže v tom vidím rozdíl

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Obcas lituju Zafeirise, co mu spoluhraci dokazou zaprcat. Jinak doufam, ze dneska Trpis videl, proc je kokotina ho utapet nekde na sestce.

Reagovat
Coutinho10

ale taky ulehčeno kvalitou soupeře

Reagovat
Losinho

Výsledky dneska v pořádku

Reagovat
delfin

Jindra si poplácá s Mourinhem, a hned je z toho prohra Sparty, Plzně a výhra na Bohemce. Ten člověk má asi neuvěřitelnou auru, nebo co.

Reagovat
Salfovic

Tj, třeba dneska v Milánu auroval, že by se z toho Aurora picla.

Reagovat
delfin

To jo, Mou přece říkal, že by to mohl být v Praze dobrej zápas, takže minutka poplácání, a jak se dobře strefil hned z kraje.

Reagovat
Coutinho10

ještě ke včerejšku, tak se musím zvlášť zastavit i u rozhodčího Roučka, kterej po dlouhý době splňoval nějaký moje kritéria na dobrýho rozhodčího, protože když třeba pustil třeba pískatelnej faul na nás, tak jsem si říkal, že to měl pískat, ale třeba hned v protiútoku Bohemky jsme se taky dopustili podobnýho faulu a i to nechal běžet, takže byl férovej na obě strany a to se mi moc líbilo a bylo to takto víckrát v zápase, takže tento styl posuzování se mi od něj líbil a doufám, že v nastaveným trendu bude pískat i dál + si další rozhodčí z toho vezmou příklad, protože hra pak byla plynulá a hned se na ten zápas líp koukalo

Reagovat
Lemond Laws

Ať žije Čínský státní klub!

Reagovat
ratusek

Nedávno se člověk dozvěděl, že když Matoušek proti Bodo běžel od půlky sám na bránu, že to není vyložená šance.

Teď že Slavia je čínský státní klub.

EF vzdělává

Už se těším na příští moudra

Reagovat
Freedo

U Matouška to vyložená šance není

Reagovat
Frank Lampard 8

Není čerstvá

Reagovat
Posledni Kovboj

nebylo to do oci

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ratusek

znalec

Reagovat
Kang & Kodos

To musí bejt pro livesport dobře ponižující, že mu na zhroucení EF stačí jeden bobis.

Každopádně od nový verze uplynulo asi tři čtvrtě roku, na mobilu pořád to stojí pořád za vyližprdel, při vyhrocenější diskuzi to ani nemá cenu číst (cenim ty dva, že se nevzdávaj a píšou furt dál), a nejde nastavit ani taková basic věc, jako tmavej režim. Tak asi gratulace.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
ratusek

Bylo nedávno řečeno, že se všechny síly vrhly na nový tenisportal, kde očekávám stejné fiasko jako tady. Přitom tenisportal nemůže mít takovou návštěvnost jako eurofotbal (před novodizajnem)

Reagovat
Kang & Kodos

To je daleko lepší, dojebat

Reagovat
Kang & Kodos

dva weby, než dojebat jenom jeden

Reagovat
Posledni Kovboj

penisportal

Reagovat
Kang & Kodos

To zní jako dobrej koncept

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele