Fortuna liga - preview 6. kola

11.09.2020 08:53, aktualizováno 12.09.2020 09:20 - Previews
Tehelné pole (© skslovan.com)
 
Očekávané derby mezi Slovanem Bratislava a Trnavou je ozdobou sobotního programu 6. kola slovenské Fortuna ligy. Slovan je aktuálně v tabulce druhý, Trnava čtvrtá a svého velkého rivala tak může v případě výhry přeskočit. Vedoucí tým ligy Dunajská Streda hraje doma s Ružomberkem a bude chtít udržet stoprocentní bilanci, kterou se po pěti odehraných kolech pyšní. Hrají se i další tři zápasy...
Slovan Bratislava - Spartak Trnava  (sobota 18:30)
V šiestom kole Fortunaligy sa schyľuje k veľkému šlágru. Belasí a červenočierni narazia na seba úctyhodný 157. krát. Premiéru na lavičke Slovana navyše absolvuje tréner Darko Milanič.

V sobotu podvečer na seba narazia aktuálne druhý tím tabuľky so štvrtým, ktoré delia len dva body. Na doposiaľ stopercentnú Dunajskú Stredu stráca domáci ŠK šesť bodov, no má jeden zápas k dobru. "Dôležité bude správne urobiť aj základné veci. Sme pripravení zápas odbehať a odbojovať. Viem, že je to najslávnejšie slovenské derby, čo znamená, že musíme byť pripravení nielen po taktickej a fyzickej, ale aj po mentálnej stránke. Máme kvalitu, no potrebujeme byť stopercentne koncentrovaní," uviedol nový lodivod domáceho mužstva Darko Milanič. Slovan so Spartakom neprehral už šesťkrát po sebe, navyše 405 minút v derby neinkasoval. Obe tohtoročné merania síl skončili bezgólovými remízami. "Víťazstvo je absolútnou prioritou. Chceme vyhrať a hrať dobrý, ofenzívny futbal. Zároveň však chceme byť pozorní v defenzíve a nepustiť Trnavu do šancí či nebezpečných brejkov," informoval tréner belasých.

Čo sa deje na tréningoch úradujúceho majstra po príchode nového kouča? "Snažíme sa zvýšiť dynamiku hry. Pokúšame sa hrať viac priamočiaro a zvyšovať dôraz v útoku i pri bránení. Fanúšikom chceme ponúknuť ofenzívny herný prejav, no zároveň musíme vedieť aj dobre brániť," vysvetlil Milanič. Belasým bude v sobotu chýbať dlhodobo zranený Filip Lichý. Bratislavčania majú v lige bilanciu tri víťazstvá a jedna prehra. Naposledy zdolali Trenčín 2:1 a taktiež prešli cez Belušu v domácom pohári po víťazstve 2:0. Po tomto dueli však o miesto prišiel dovtedajší šéf lavičky Ján Kozák mladší. Spartak do sezóny vstúpil presvedčivými víťazstvami v Michalovciach (2:0) a s Ružomberkom (3:1). Následne však prišla domáca remíza s Pohroním (1:1) a prehra v Dunajskej Strede (1:2). Naposledy Spartak v lige podľahol doma Seredi 0:2. Chuť si trošku napravil v pohári, kde cez Malženice prešiel hladko po výhre 3:0.

Šláger kola medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartakom Trnava odštartuje v sobotu o 18:30.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.53 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nitra - FK Pohronie  (sobota 19:00)
V šiestom kole Fortunaligy narazí nevyspytateľný FC Nitra na dobre rozbehnutý FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý doposiaľ prehral jediný krát a na konte má skalp Žiliny.

Trogári sa v najvyššej súťaži zachránili až v baráži, kde v dvojzápase pokorili Dubnicu nad Váhom. Nitra novú sezónu slovenskej najvyššej súťaže odštartovala desivou domácou prehrou 0:5 so Slovanom Bratislava. Potom šokovala futbalovú verejnosť výhrou v Žiline 2:1, aby vzápätí podľahla na Žitnom ostrove Dunajskej Strede vysoko 0:6. Po domácej remíze s Ružomberkom 1:1 nasledovala bezgólová remíza na pôde Senice 0:0. Tímu spod Zobora patrí momentálne za jednu výhru a dve remízy ôsme miesto. V tabuľke na Nitru strácajú Ružomberok a Senica jediný bod.

Pohronie sa do týchto chvíľ drží na jeseň celkom dobre. V piatich kolách podľahlo jediný raz, keď dostalo gól na 2:1 doma od Dunajskej Stredy, aj to ešte v nadstavenom čase. Pozoruhodná bola výhra 2:1 nad Žilinou vo štvrtom kole. V druhom kole Slovnaft Cupu navyše Pohronci vyhrali v Dunajskej Lužnej vysoko 4:0 a idú teda ďalej. Výsledky vzájomných duelov oboch celkov v minulom ligovom ročníku nemali logiku. V prvom vzájomnom meraní síl Nitra vyhrala v Pohroní 3:0. Pod Zoborom došlo k bezgólovej remíze 0:0 a v v nadstavbovej časti v skupine o titul vyhralo Pohronie v Nitre 2:0.

Najbližší zápas Nitry s Pohroním odohrajú v sobotu o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.66 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Zemplín Michalovce - AS Trenčín  (sobota 19:00)
Šieste kolo jesennej časti nového ročníka Fortunaligy spojí MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín. Domáci majú na konte jedinú výhru 1:0, hostia ani tú.

Východniari odštartovali nový ročník najvyššej slovenskej súťaže veľmi zle. Po troch prehrách v rade boli nielen bez bodu, ale aj bez streleného gólu. Po najtesnejšom domácom víťazstve 1:0 nad Zlatými Moravcami cestovali pre ďalšiu nádielku do Žiliny, ktorej podľahli 2:6. S tromi bodmi, tromi strelenými gólmi a negatívnym skóre 3:16 sú momentálne na predposlednej, jedenástej priečke, len bod práve pred svojím nadchádzajúcim súperom z Trenčína.

Považania na sklonku uplynulej sezóny pozoruhodne dominovali v nadstavbe v skupine o záchranu. Potom však prišiel zlom a tím spod hradu Matúša Čáka sa veľmi trápi. Celku nepridalo ani vedenie 2:0 v prvom kole Ružomberku, o ktoré prišiel a z Liptova si napokon odviezol len bod. Po domácej remíze 1:1 so Zlatými Moravcami nasledovali domáce prehry so Žilinou 2:4 a Slovanom Bratislava 1:2. Trenčín v tejto chvíli uzatvára tabuľku Fortunaligy s dvomi bodmi za dve remízy. Samozrejme, všetko sa môže zmeniť už po najbližšej sobote. Navyše Trenčín má oproti ďalším súperom zápas k dobru. V minulej sezóne zvíťazili Michalovce nad Trenčínom doma 2:1, no na pôde súpera si urobili hanbu po prehre 1:8. V nadstavbovej časti už Michalovce hrali v skupine o titul, kým Trenčín v skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži.

Zápas východniarov s Považanmi má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.76 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok  (sobota 19:00)
V šiestom kole Fortunaligy privíta doposiaľ stopercentný FC DAC 1904 Dunajská Streda MFK Ružomberok. Liptáci v aktuálnej sezóne ešte nezvíťazili, domáci celok bral všetky body naopak už päťkrát. Súperi sa stretnú jubilejný 40. krát.

Dunajskostredčania vytvorili nový klubový rekord, keď pri vstupe do novej sezóny dosiahli päť víťazstiev v rade a kraľujú fortunaligovej tabuľke s 15-timi bodmi. "Škoda, že zajtra nemôže byť plný dom alebo aspoň viac fanúšikov. Verím však, že to bude víťazný návrat," vyhlásil gólman Jedlička, ktorý si plnil reprezentačné povinnosti a urobil pri tom dobrý dojem. "Ružomberok už musí začať bodovať, takže to bude proti nim veľmi ťažké. Budú hrať asi defenzívnejšie, ale je to o nás. Ak sa nám podarí streliť rýchly gól, tak to trošku otvoria a môžeme pridať i druhý a v kľude to dohrať," uvažuje. Správou týždňa v domácej kabíne je podpis štvorročnej zmluvy s Andrásom Schäferom, ktorého DAC vykúpil z Janova. Svoj jediný gól za DAC strelil práve proti Ružomberku v júnovom pohárovom zápase. "Nebol by som proti, keby aj môj prvý ligový gól za DAC padol do ich siete. Pekne by som tým oslávil podpis zmluvy. Prvoradý je však úspech mužstva," povedal 21-ročný maďarský reprezentant.

V minulej sezóne skončil Ružomberok piaty. Zahral si finále Slovnaft Cupu a cez play-off sa prebojoval do Európskej ligy. Cez leto sa preto veľké zmeny v kádri neudiali. Zarezonoval odchod Filipa Twardzika, ktorý bol vlani ako obranca najlepším strelcom Ruže. Vstup do nového ročníka zatiaľ zverencom Ján Haspru, aktuálne najdlhšie slúžiaceho trénera v najvyššej súťaži, veľmi nevyšiel. Zo šiestich zápasov ani jeden nevyhrali. V piatich ligových kolách nazbierali štyri body za štyri remízy a v Európskej lige vypadli hneď v úvode, keď v Ženeve podľahli miestnemu Servette 0:3. Zajtrajší duel bude piatym vzájomným v roku 2020. Ružomberok je tak ďaleko najčastejším súperom DAC-u v tomto kalendárnom roku. Bilancia je vyrovnaná: jedna výhra, dve remízy a jedna prehra. Celkovo pôjde o okrúhle 40. vzájomné stretnutie v najvyššej súťaži. Doma DAC Liptákov naposledy porazil na jar 2018.

Zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom sa odohrá v sobotu o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.27 - 8.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ŠKF Sereď - MŠK Žilina  (sobota 19:00)
V šiestom kole nového ročníka Fortunaligy privíta ŠKF iClinic Sereď celok spod Dubňa a aktuálneho vicemajstra - MŠK Žilina.

Po víkendovej pauze, ktorú viacerí hráči Žiliny absolvovali v reprezentačných výberoch a zvyšok vypomáhal B-tímu, sa opäť predstavia v najvyššej domácej súťaži, keď vycestujú do Serede. Tím trénera Petra Léranta rozbehol ročník debaklom 0:6 v Dunajskej Strede, ale odvtedy neinkasoval. Senicu porazil 4:0, z Ružomberka odišiel s bodom za remízu 0:0 a všetky body uchmatli Seredčania v Trnave, kde zvíťazili 2:0. ŠKF je v tabuľke momentálne štvrtý, a to má ešte zápas k dobru. Zverenci trénera Pavla Staňa čelili Seredi naposledy na jar: v záverečnom kole základnej časti ju porazili v Nitre 3:0. Pred sezónou ostala kostra seredského tímu pohromade. Odišlo len niekoľko hráčov, resp. skončili sa im hosťovania. Do tímu pribudol chorvátsky záložník Denis Busnja z Rijeky.

"Chalani veľa voľna nemali. Tí, čo nereprezentovali svoje krajiny, hrali za B-tím. Neustále sme boli v pracovnom "švungu", takže sa príliš neoddychovalo," objasnil situáciu lodivod žltozelených Pavol Staňo. "Situáciu nám trochu komplikujú drobné zranenia po príchode z repre zrazov. Nič to však nemení na fakte, že všetci spoločne zabojujeme o tri body a necháme na ihrisku maximum. Už teraz vieme, že nás čaká určite náročný zápas. Sereď má kvalitu, ktorú ukazuje hneď od úvodných kôl, dokázala vyhrať v Trnave. Teraz je to podľa mňa viac vyvážené mužstvo aj smerom dopredu. Náš vzájomný zápas z jari vyznel výsledkovo jasne v náš prospech, no nebolo to o našej jednoznačnej dominancii. Preto treba ísť do stretnutia znova s rešpektom. Vždy to musí byť založené na pracovitosti, ochote behať a behať aj bez lopty."

Sereď privíta Žilinu už v sobotu od 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.64 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Zlaté Moravce - FK Senica  (pátek 19:00)
V predohrávke šiesteho kola Fortunaligy privíta FC ViOn Zlaté Moravce FK Senica. ViOn má z domácej pôdy štyri body, Senica hrala vonku jediný raz a vysoko prehrala.

ViOn je aktuálne na siedmej priečke, no jeho fanúšikovia by si iste priali mať viac bodov. Domáci celok doposiaľ vyhral len jediný raz, dvakrát remizoval a dvakrát súperom podľahol. Aktuálne má päť bodov. Senica je v tabuľke o tri priečky nižšie, no má len o jediný bod menej, teda štyri. Po reprezentačnej prestávke odohrajú duel Moraviec a Senice netradične už v piatok večer. "Chceme nadviazať na posledný majstrovský výkon v zápase s Nitrou (0:0 - poznámka). Samozrejme, aby sme boli úspešní, potrebujeme skórovať góly a priniesť domov zo Zlatých Moraviec nejaké body," povedal hlavný tréner FK Senica Anton Šoltis. "S výsledkom určite nie sme spokojní. S predvedenou hrou áno, výsledok mal byť ale úplne iný. Máme sa od čoho odraziť," myslí si lodivod hosťujúceho celku.

Podobný názor má 33-ročný gólman Záhorákov Tomáš Fryšták. "Myslím si, že z posledného zápasu sa dalo vyťažiť viac. Zápas bol o strelenom góle, ktorý nám, žiaľ, chýbal." V posledných dvoch ligových zápasoch Senica neinkasovala. V ligovom pohári navyše splnila úlohu favorita a po jednoznačnej výhre 7:0 nad Kalinkovom si vybojovala účasť v treťom kole Slovnaft Cupu. "Zápas to bude náročný. Stačí sa pozrieť na výsledky Zlatých Moraviec. Dokázali hrať vyrovnaný zápas proti Dunajskej Strede, Slovan doma porazili. Musíme vychádzať z kompaktnej obrany, smerom dopredu sme schopní byť nebezpeční," konštatuje gólman FK Senica Tomáš Fryšták.

Zlaté Moravce a Senica skrížia pomyselné športové meče už v piatok o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.90 - 4.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.DAC Dunajská Streda550018:315
2.Slovan Bratislava430113:39
3.MŠK Žilina530216:89
4.Spartak Trnava52127:67
5.ŠKF Sereď42116:67
6.FK Pohronie51316:66
7.FC Zlaté Moravce51226:75
8.FC Nitra51223:135
9.MFK Ružomberok50414:64
10.FK Senica41123:84
11.Zemplín Michalovce51043:163
12.AS Trenčín40226:92
Autor: EuroFotbal.cz
Počet zobrazení: 2718
Související články
Komentáře (106 / 0 nových)
AutorGolu
11.09.2020 10:40
#
Takto v piatok? A hneď derby?
penepi
11.09.2020 12:56
#
Najväčšie slovenské derby sa hrá zajtra. V Liptovskom Mikuláši.

https://www.aktuality.sk/clanok/820337/na-sefa-sns-kandiduju-danko-a-hrnko-snem-bude-v-sobotu/
zgeroTT
11.09.2020 13:57
#
Obaja pani sa uz zapisali zlatým pismom do analov slovenskej politiky. Snad najdu spolocnu rec a budu spolu pokračovať vo vedeni tejto skvelej strany.
Emmett Brown
11.09.2020 15:27
#
Držím palce Andrejovi, dostal SNS tam, kde patrí a rozhodne má na to, aby ju tam udržal.
AutorGolu
11.09.2020 14:41
#
tak to je mocne derby, mozno tam bude aj viac divakov ako na TP
Fesak
11.09.2020 19:38
#
ale tak zatial v pohode, co si budeme
Antijazvec
11.09.2020 11:51
#
Z celého Slovenska je mi zle. Včera zadržala NAKA svojho doterajšieho šéfa. Kočner má v mobile 13 elitných sudcov. Generálny prokurátor bol Kočnerova opička, Bodor ovládal políciu. Toto snád ani nie je možné, kde sme sa to ocitli.
twelwer
11.09.2020 14:19
#
Je to normalne v prdeli ako to tu maju tito gangstri rozkuskovane, a to niesme na najvyssich poziciach kde sa spominaju Hascak, Kollar ...
gretzkybyldruhy
11.09.2020 11:54
#
BLM!
Nigro
11.09.2020 13:48
#
Mazáň do Mladej Boleslavi
AS Trenčín
11.09.2020 14:49
#
Ako som hovoril, ostane v ČSR...
Nigro
11.09.2020 16:32
#
Od Októbra futbal prakticky bez divákov gratulujem
AS Trenčín
11.09.2020 16:41
#
čo je horšie, tak zas sa z ČR nedostanem bezpečne...
zgeroTT
11.09.2020 17:11
#
Na tom neni nic horsie. Cesko mali davno zatvoriť.
penepi
11.09.2020 17:17
#
Jeseň je definitívne v prdeli. Som zvedavý na ekonomické dôsledky pre kluby.
pistacik11
11.09.2020 18:01
#
Nie žeby som tie zatvorené tribúny schvaloval,, ale zatvorené štadióny sú skoro v celej Európe a kluby nekrachuju, a to tam chodí viac ako 1500 ľudí na zápas, a majú aj väčšie výdavky.
zgeroTT
11.09.2020 18:08
#
Lenze maju obrovske príjmy z tv prav. Navyse, v krajinach na západ od nas sa uz chystajú na navrat ludi na tribuny. My ideme presne opacne.
penepi
11.09.2020 18:08
#
Majú aj iné zázemie.
BílíAndelDrcKo
12.09.2020 07:20
#
rabl
11.09.2020 19:56
#
Nam to zas tak moc nevadí
Fesak
11.09.2020 19:40
#
Kostal
forza sheva
11.09.2020 20:43
#
Na Slovensku už dlhšie a teraz aj hlasnejšie beží kampaň na podporu či záchranu slovenských klubov či hráčov a neviem koho ešte.

Otázka? Vážne je tak velká objednávka na záchranu profesionálneho športu u nás. Toho športu, ktorí si absolútne už 30 rokov nedokáže zarobiť sám na seba (hlavne futbal, hokej,... ono v podstate ani jeden). Vážne chceme sanovať výplaty profesionálnych športovcov z našich peňazí? A to nehovorím, že sa tak nedialo doteraz. Koľko len štátnych peňazí ide na profesionálny šport ročne. Bavíme sa o desiatkach miliónov. Nedávno futbalistom a hokejistom vystavali infraštruktúru. Aj na platy športovcov, napríklad všetkým reprezentantom v armádnych a policajných klubov, aby mohli vôbec reprezentovať našu krajinu atď. Teraz chcú zo štátneho sanovať výplaty hráčov a managementu klubov? Vážne dáme 2000-4000e mesačne nejakému profi športovcovi, aby sa mal dobre? A to nehovorím o veľkom percente cudzincov profesionálov v našich kluboch? To vážne nie sú dôležitejší ľudia v našej spoločnosti?

Ok, beriem. Klubom treba pomôcť, hlavne mládež treba podržať. To znamená zázemie, trénerov, veľa je toho treba podporiť. Ale vážne chceme zachraňovať profesionálnych športovcov, ktorí si ,,roky nevedia svojimi výkonmi,, zarobiť na seba, zarobiť pre svoj klub, zarobiť pre svoj šport? Koľko by to vlastne stálo? Všetci tí čo vešajú ,, hrobári športu na Slovensku,, by sa mali zamyslieť, kto tu desaťročia pochováva ten profesionálny šport....
r3
11.09.2020 22:04
#
Mas cast pravdy. Ja to nevidim tak jednoznacne ako dalsi, ktori tak hlasno kricia o hrobaroch sportu.. ALE co je rozhodne pravda je to, ze sport je u nas dlhodoby financne podvyziveny. To nie ze stat vystaval infrastrukturu hokejistom ci futbalistom. To stat desatrocia absolutne zanedbaval celkovo tuto oblast. Tou oblastou totiz rozhodne nie je len profesionalny sport, ale prave ten mladeznicky ci volnocasovy. Sa tu netvarme, ze par futbalovych stadionov tu teraz vyriesi vsetky neduhy a infrastrukturne dlhy z minulosti.

Len tak namatkovo stat napriklad dodnes nedokazal vyriesit legislativny ramec zamestnavania sportovcov (co je tusim inak uz vyriesene vsade v EU), neexistuje normalny sposob financovania sportu zo strany podnikatelov (nie, Zmluva o reklame nie je riesenie), neexistuje koncepcia ako lakat deti k sportu atd.

Uprimne by som nevidel nic zle ani nespravne na tom, ak by stat vymyslel schemu pomoci sportu ako takemu (ano, aj vratane profi klubov). Tu podporu ma naozaj barskto, tak preco nie sport.
forza sheva
11.09.2020 22:19
#
Samozrejme. Tu si presne napísal riešenia. Nie sanovanie platov funkcionárov a ,, kričiacich,, profesionálov. Ono je sranda, že ani nevieme a ani štát nevie oficiálne o akých platoch sa bavíme, o akej podpore profi športovcom by sa jednalo. Akým spôsobom si to predstavujú. Iba vieme z dnešných správ, že ligový profesionálny hokejista nemá odložené žiadne peniaze a čaká, kedy ho štát podporí. Osobne sa čudujem vôbec nejakej podpore z hľadiska. Asi skôr iba z politického podtónu, z racionálneho mi to nedochádza.
twelwer
12.09.2020 11:37
#
Tak isto mi to trha oci ked to citam. Preco by mal stat dotovat profi sport. Tam by sa mali riesit veci ako zapojit sponzoring do futbalu, aby bol sport furt v rtvs. A podobne.
AS Trenčín
12.09.2020 12:31
#
Amen! Tiež mi príde na hlavu postavené, aby sa rozdávalo na niečo a niekomu, kto roky nevie na seba zarobiť. To, že sa podporujú iné hovadiny, áno, fajn, šport je dôležitá súčasť našich životov, ale naozj by sa mali zamyslieť kluby, asociácie a podobne, kto je vlastne ten hrobár športu. Dlhodobo zlé výsledky, neschopnosť prilákať diváka a hlavne sponzora. A nikto nevie o akých peniazoch sa tu bavíme. Koľko chcú? 10 euro? 10 000 000 euro? Prečo nepýtajú aj iní a nenaťahujú ruku, že sa majú zle ako chudáci športovci?
Nigro
12.09.2020 12:56
#
Iní nepýtajú ? Ty kde žiješ ?
AS Trenčín
12.09.2020 13:19
#
S nadsádzkou napísané... najhlasnejšie vykrikujú športovci ako zle sa majú...
Nigro
12.09.2020 13:22
#
To síce nie je pravda ale ok
KnoxXx
12.09.2020 21:40
#
umelci vykrikovali, ked tu snad este ani nebol koronavirus ...
Nigro
12.09.2020 12:57
#
„Je to seriózny tréner, ktorý si potrpí na organizáciu hry, disciplínu. Snaží sa raziť taliansky štýl. Je to dobrý človek a profesionál. Ale futbal, ktorý Maribor predvádzal pod jeho vedením, nebol príliš atraktívny pre fanúšikov,“hovorí o Milaničovi novinár Siniša Uroševič zo slovinského denníka Delo.
zgeroTT
12.09.2020 13:12
#
vymeniť Maribor za Slovan, Milaniča za Kozáka a Uroševiča za Hašana, sedelo by to presne.
Nigro
12.09.2020 13:21
#
Veď vieme že Kozák skončil lebo Kmotríkovi jeblo v bedni, ale oficiálny dôvod má byť neatraktívny herný štýl a zároveň angažuje Milaniča ktorý hrá z 90% to isté
penepi
12.09.2020 13:27
#
zgeroTT
12.09.2020 18:03
#
Vôbec netuším, čo čakať od tohto derby.
penepi
12.09.2020 18:06
#
0:0 precca
Nigro
12.09.2020 18:40
#
0:3 a Milanič von !
Emmett Brown
12.09.2020 18:49
#
To čo spravil preboha ten Anthony?
penepi
12.09.2020 18:51
#
Už sa pripravuje na zimný prestup
ratusek
12.09.2020 18:57
#
Co.to bylo za vymyšlený faul? 2:0 darované
Nigro
12.09.2020 19:02
#
Jasné rozhodca to kopol do šibenice :
ratusek
12.09.2020 20:35
#
Kopnuté krásně, ale ten faul? Co to jako bylo?
penepi
12.09.2020 20:38
#
Ja som bol v tom, že Mikovič ho zozadu potkol, ale teda počkám si na highlighty.
flamengo
12.09.2020 21:04
#
Podľa mňa sa to dalo v pohode pískať, bola to Mikovičova blbosť, preemotivovanosť. Pred vlastnou šestnástkou, kde bolo množstvo hráčov ísť takto do súboja...Pri prvom góle zlyhali moje dva kone, Bamidele pobehol so súperom 5 metrov a vypustil to. Anthony mohol do centru vletieť aj za cenu rizika vlastného gólu. Tie p.čoviny sudcu v poli výsledok neovplyvnili, ale oni to majú asi v podvedomí od kolegov, keď sa sudcovia v prestávke fackovali. V Petržalke . Tá žltá za faul na Bukatu by mala byť dodatočná, veď to ubližuje samotnému slovanu. V Európe mu to neprejde, za toto bude rád za žltú.
flamengo
12.09.2020 21:16
#
Ešte to s tou Kmotríkovou Petržalkou doplním momentom z minulosti :). Domáci viedli nad Trnavou o gól, sudca ukázal tri nadstavené minúty a hneď v prvej mala Trnava nebezpečný protiútok. Tréner Weiss kričal na svojho obrancu " prerúúúúš ", sudca to pochopil po svojom a odpískal pre istotu koniec zápasu
penepi
12.09.2020 21:21
#
Z edície "veci, ktoré sa nikdy nestali"? Naschvál som si pozrel vzájomné zápasy Petržalky a Trnavy za éry Weissa a Petržalka doma nikdy nevyhrala 1:0.
penepi
12.09.2020 21:23
#
pardon, o gól*
Nigro
12.09.2020 21:32
#
Ale historka je to pekná
suldik
12.09.2020 21:42
#
Tak to je KO ako od Klička v najlepšej forme
penepi
12.09.2020 21:54
#
Ale nie, musím sa flamengovi ospravedlniť, lebo som si neuvedomil, že VW koučoval Petržalku hneď po konci hráčskej kariéry v 2000. A hneď prvý vzájomný zápas sa vtedy skončil 2:1. Ale klobúk dolu, ak si to tak dobre pamätá A potom zas posledný Weissov zápas v 2008 skončil rovnako 2:1, ale vtedy dával Jany Kozák rozhodujúci gól v posledných sekundách z priameho kopu a tam sa následne nič obdobného, čo spomína, nestalo.
flamengo
12.09.2020 22:08
#
za ospravedlnenie. Chlapci, ja nemám prečo si vymýšľať, veď o nič nejde. Bol som tam a bola to rarita, p. čovina, preto si to pamätám. Aj bicyklový zápas, za ktorý mali ísť oba kluby do druhel ligy. Aj v televíznom zápase Petržalka vs. tuším RK, keď sa povrávalo po polčase 0:1, že boli horšie veci v kabíne rozhodcov ako facky, a potom keď hosťujúci hráč 25 m od brány si prehadzoval vybevnuvšieho brankára, ktorý hral basketbal a dostal iba žltú, tak to bola taká doba.
penepi
12.09.2020 22:16
#
Počul som tiež, že raz/občas/niekedy neostalo len pri facke, ale došlo aj k tresknutiu hlavou o stôl.
Emmett Brown
13.09.2020 21:49
#
s RK to bol dobrý zápas, hneď v 46. minúte nám piskol penu a potom nedal von Kollára keď chytil loptu meter pred šestnástkou
flamengo
13.09.2020 21:51
#
2:1 ste tuším vyhrali
Emmett Brown
13.09.2020 23:28
#
Áno, to bol dosť škandalózny zápas, ale v tom období 2006-2008 ich bolo viacero.
zgeroTT
12.09.2020 22:19
#
19. 11. 2005 Petržalka - Trnava 2:1
penepi
12.09.2020 22:22
#
Tam som bol, rovnako ako v tom 2008, tam sa to nestalo.

Koniec koncov: "V závere hrali domáci aktívne a Trnavu takmer do ničoho nepustili, naopak, hlavou mohol zvýšiť Staňo, ale Lipčák chytal"
zgeroTT
12.09.2020 22:29
#
ja som mal potrebu ti ukázať, že ešte bol jeden zápas
flamengo
12.09.2020 22:13
#
flamengo
13.09.2020 11:25
#
No čo Kličko? Nemal si včera najlepšiu formu, pri údere si si dolámal prsty a vzdal to, ten na zemi vstal.
flamengo
12.09.2020 21:51
#
Hmm, žeby si niečo preskočil? 2000/2001 gól Trnavy Bukovič Nikola 29 zápasov, dva góly, z toho jeden v Petržalke? 2:1 polčas 1:0 , tréner Weiss.
penepi
12.09.2020 21:57
#
Áno, už som sa opravil. Historka úsmevná, ale Petržalka bola v tom čase ešte len priemerný ligový klub, takže nejaké vplyvy na rozhodcov mi prídu dosť otázne. To prišlo až neskôr.
flamengo
13.09.2020 21:33
#
Ten vplyv tam samozrejme už bol, Petržalka tuším vtedy skončila štvrtá a Trnava vypadla. Veď nakoniec táto situácia to dokazuje. Či si myslíš, že vekslák sa zmenil až od 1:1:2002, či 2003? Najprv si priznáš chybu, reaguješ perfekne rýchlo aj s prehľadom histórie do 5 minút , to by mne trvalo dlhšie, chybička " se ti vloudila", ale nakoniec vraj "to prišlo až neskôr. :).
penepi
13.09.2020 21:47
#
A čo je na tom? Kmotrík mal (de facto ako hlavný sponzor) Petržalku od '93. To akože od dňa jeden uplácal rozhodcov?
flamengo
13.09.2020 21:53
#
Nuž ale rok 2000 je od roku 1993 viac vzdialený ako jeden deň :)
penepi
12.09.2020 19:02
#
zgeroTT
12.09.2020 19:11
#
bez ohladu na náš výkon a výsledok, glova vám už 3x pomohol. Tento nefaul Mikoviča, žltá po zákroku na Bukatu a zákrok na tuším vlaska pred šestnástkou.
penepi
12.09.2020 19:20
#
Podľa mňa 20x. Faul to bol. To, že maximálne zbytočný, nie je rozhodcova chyba. Karta otázna, záleží ako má nastavený meter, ani Mikovičovi za zákrok nedal, pričom čisto technicky kludne mohol ťahať.
zgeroTT
12.09.2020 19:31
#
nechápem, načo to ironizuješ. ani jeden záber neukázal, že by to bol faul. A zákrok na Bukatu bol na kartu ako z učebnice.
penepi
12.09.2020 19:35
#
Lebo toto vyplakávanie ma vždy dokáže pobaviť.
zgeroTT
12.09.2020 19:42
#
to neni vyplakávanie. ja naopak tvrdím, že to absolútne nepotrebujete v taktomto zápase. Proste to boli chyby rozhodcu. Tak, ako nám pomohli rozhodcovia v titulovej sezóne, pomáhajú v iných vám.
penepi
12.09.2020 19:55
#
Niečo na tom bude, ale nepaušalizoval by som to. Sú zápasy, kedy nám pripískli menšie či väčšie veci, ale zároveň boli za ostatné dve majstrovské sezóny aj zápasy, kedy nás rozhodca vyslovene poškodil.
Jackmaker1989
12.09.2020 20:27
#
Toto oceňujem. A zároveň veľká pravda.
penepi
12.09.2020 19:37
#
Zo záberov bolo jasné, že kontakt tam bol.
zgeroTT
12.09.2020 19:37
#
penepi
12.09.2020 19:38
#
penepi
12.09.2020 22:39
#
"V 22. min vyrobil Mikovič zbytočný faul pred šestnástkou"

Z reportu na vašej stránke.
zgeroTT
12.09.2020 22:52
#
ale to sú také reporty. Zase z fotky na našej stránke to vyzerá, že sme mali kopať penaltu po faule na Yaoa.
penepi
12.09.2020 23:01
#
jáj, takže by ste si akože sami sebe krivdili? neblázni.
zgeroTT
12.09.2020 23:02
#
verím, že doba uplakaných reportov od mareka ondrejku je preč. Tam nemá čo byť polemika o tom, či mal byť faul.
penepi
12.09.2020 23:05
#
https://huste.joj.sk/futbal/slovensko-1/udalost/15697-sk-slovan-bratislava-fc-spartak-trnava

29:37 -- je pomerne jasne vidieť, ako mu zasiahol kotník. Vyzerá to nevinne, ale faul tam jednoducho bol, čiže baviť sa v tomto prípade o nejakej pomoci rozhodcu je skutočne scestné
zgeroTT
12.09.2020 23:11
#
z tohto záberu to vyzerá, že tam kontakt bol. Ale tesne predtým ja krásny dôkaz toho, že rovinu nepískal. Ako už som písal vyššie, vyhrali by ste aj bez toho, takže je to nepodstatné.
penepi
12.09.2020 23:14
#
Veď Božikov hral čistú loptu. To, že zrámoval o 20 kilo lahšieho hráča, ešte neznamená, že to bol faul. Ani sám Bukata absolútne nijak neprotestoval.
zgeroTT
12.09.2020 23:16
#
ja som myslel faul na deleho ešte predtým odobratím lopty bukatovi.
penepi
12.09.2020 23:20
#
To beriem, to bol síce tiež len naoko drobný kontakt, ale pískať to mohol a asi aj mal. Ale zas takéto chyby boli aj na vašej strane, preto mi celkovo ten naratív, že nepískal rovinu a robil chyby len v náš prospech, príde dosť neobjektívny. Ak by teda z nejakého dôvodu mali rozhodcovia potrebu pomáhať Slovanu, tak mi hlava neberie, prečo vám vo februári doma odpískal vymyslenú penaltu.
zgeroTT
12.09.2020 23:27
#
ono to samozrejme neplatí na každý zápas a nikde to ani netvrdím. Chyby boli možno aj na druhej strane, ale nie v rozhodujúcich priestoroch. Tam sa tvorí zápas. Celá táto debata je totálne o ničom.
penepi
12.09.2020 23:32
#
Áno, je. Ale kde teda boli u nás v rozhodujúcich priestoroch, keď Mikovič evidentne fauloval?
flamengo
12.09.2020 19:41
#
Zákrok na Bukatu nemal dostatočnú intenzita, hoci lopta bola na zemi a noha pod kolenom.
zgeroTT
12.09.2020 19:05
#
Šialený výkon, šialená zostava. Šarmír okamžite do Hornej Krupej trénovať.
pistacik11
12.09.2020 19:57
#
A namiesto neho Kozák
Minister
12.09.2020 20:15
#
Ten RK tam čo vyvádza?
Fesak
12.09.2020 20:40
#
Zilina
Nigro
12.09.2020 21:00
#
Čo Žilina ? Najbližších 5 kôl budú radi ak spravia aspoň 4 body
Fesak
12.09.2020 21:05
#
preco musis furt reagovat ako debil?
Nigro
12.09.2020 21:08
#
Doma Slovan , Dunajská a Trnava
Vonku Moravce a Ružomberok koľko bodov tam pôjde teba spravíte s tým mužstvom čo máte teraz ?
Fesak
12.09.2020 21:11
#
Ja nie som fanda Ziliny, len ma mrzi ze je na tom ako je.
Ferguson6
12.09.2020 21:20
#
Tak sú na tom tak ako sú vlastným rozhodnutím. Nikto ich k tomu nenutil.
Nigro
12.09.2020 21:21
#
Jediný hráč nad 24 rokov priemerný Paur druhý najstarší 23 ročný podpriemerný stopér Minárik zbytok hráči od 17 do 21 bez skúseností tak sa normálny fungujúci tím nebuduje
AutorGolu
12.09.2020 21:41
#
Tak na tom bola aj keď to guľa viedol 1. polrok
Nigro
12.09.2020 21:53
#
Boli tam Krnáč , Mabouka , Piaček , Hučko , Jurčo , Pečovský, Guba , William, Škvarka
xawi
12.09.2020 22:33
#
Este pre gulom bol polrok, ked v acku nemali 11 hracov starsich ako 19 rokov.
Nigro
12.09.2020 22:39
#
Nebol
Trapný diskutér
12.09.2020 20:44
#
už to zase prosráváme jak nějaká senica.. dyť sme měli hrát vo poháry a zatim takový lejno.. tohle de za vedením!
Nigro
12.09.2020 22:14
#
Dnes po 22. minútach prakticky rozhodnuté a potom bez problémov ukontrolovaný zápas vzhľadom nato že prioritou zostava Európska liga, ale aj si chce Kmotrík zachovať osobnú integritu mal by Milančovi dať ultimátum do najbližších zápasov 70 minút sa nato nedalo pozerať.
AutorGolu
13.09.2020 10:15
#
Áno tak +-, oživenie prišlo až keď tam bol moha a Daniel. Daniel ukázal za 2min na ihrisku to čo Cavric nedokázal za 70. Moha je top hráč a to hádam mesiac nehral.
Nigro
13.09.2020 10:36
#
Čavrič s jeho momentálnou formou nemá čo robiť v základe
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.