FORTUNA:LIGA - preview 24. kola: Plzeň zkusí udržet kontakt

18.03.2023, 08:57, aktualizováno 19.03.2023, 09:41
Previews

Plzeň ztratila kontakt s vedoucím duem, dnes ale hostí Bohemians 1905 a v případě úspěchu bude ztrácet jen dva body. Slovácko je favoritem proti Zlínu, v čistě záchranářském souboji si to rozdají Pardubice s Teplicemi...

1. FC Slovácko - FC Trinity Zlín

neděle 15:00

Regionální derby dvou týmů ze Zlínského kraje okoření program 24. kola. Uherskohradišťské Slovácko přivítá zlínské "Ševce". Zatímco domácí si budou chtít udržet dobré postavení v horní polovině tabulky, hosté chtějí konečně dotáhnout nějaký ligový zápas do zdárného konce.

Oba kluby na sebe soustavně naráží posledních osm let. Za tu dobu se mezi nimi vytvořila poměrně silná rivalita. Zvlášť, když období, v němž se více dařilo Zlínu, nyní vystřídala plodná léta Slovácka. "Je to pro mě jeden z největších zápasů sezony. Je to derby, jde o prestiž. Obě města jsou blízko sebe, chceme vyhrát, pro nás i pro lidi," burcuje kapitán a záložník Uherskohradišťských Vlastimil Daníček.

Slovácko hodlá udržet dobrou formu, díky níž bojuje o kvalifikaci do evropských pohárů. Naopak Zlín se výsledkově trápí, kvůli čemuž se strachuje o záchranu v nejvyšší soutěži. "Vadí mi, že jsme v posledních kolech vždycky měli navrch a byli v situaci, kdy jsme věřili, že uhrajeme tři body, ale možná pětkrát jsme o to vedení přišli. To mě mrzí. Doufám, že konečně zabodujeme naplno, protože sbírat to po bodu je v naší situaci málo. Pak se odrazí i v tabulce," věří trenér Ševců Pavel Vrba.

V Uherském Hradišti bude Zlínu scházet zadák Jakub Kolář, jenž v minulém kole proti Hradci Králové viděl červenou kartu. Zranění dál trápí levého beka Lukáše Bartošáka, po dalším obránci Adamu Hlouškovi se zase slehla zem poté, co se v médiích objevily informace o finančních dluzích někdejšího reprezentanta. Slovácko trápí pouze zdravotní stav záložníka Daniela Holzera, o jehož nasazení se teprve rozhodne.

Poslední derby na podzim na zlínské Letné zvládlo lépe Slovácko. Zajímavostí je, že v posledních čtyřech vzájemných kláních se poražená strana - ať už šlo o Ševce či Uherskohradišťské - nezmohla na jediný vstřelený gól.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec - Sinjavskij, Havlík, Daníček, Doski - Petržela, Mihálik, Kim

FC Trinity Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Hlinka, Procházka - Didiba - Vukadinovič, Hrubý, Janetzký, Čanturišvili - Kozák

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.04 - 6.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Zbrojovka Brno - FK Jablonec

neděle 15:00

Po pauze vynucené rozmary počasí se hráči Jablonce vrací do akce. V rámci 24. kola se představí na půdě souseda z tabulky. V Brně chtějí Severočeši navázat na předešlé dobré výkony a přeskočit tak v ligovém pořadí právě Moravany.

Od začátku února podlehl Jablonec pouze Spartě. Když proto před týdnem nemohl kvůli sněhové tabulce nastoupit do utkání, rozhodně to jeho hráče nepotššilo. Teď nám trochu rozhodilo rytmus odložené utkání se Slováckem, ale přizpůsobili jsme tomu tréninkový týden tak, abychom na neděli byli co nejlépe připraveni. Jako do každého zápasu máme i teď cíl bodovat a vylepšit si postavení v tabulce před reprezentační přestávkou," prohlásil trenér Severočechů David Horejš.

Zbrojovka v posledních čtyřech ligových zápasech neprohrála, od měsíc starého úspěchu nad Baníkem ovšem poté již nezvítězila. Po třech remízách 1:1 v řadě by tak Moravané zase rádi získali tři body, které by Brňanům jistě pomohli v boji o záchranu v soutěži. "Hrajeme doma a chceme předvést dobrý výkon s dobrým výsledkem. Dobře víme, kolik bodů máme a kolik bychom jich ještě potřebovali," řekl asistent hlavní kouče Zbrojovky Josef Dojčan.

Po vypršení karetního trestu už Moravané budou moct počítat se stoperem Jakubem Šuralem, jenž před pár dny podepsal se Zbrojovkou novou smlouvu. Na marodce každopádně zůstávají obránce Lukáš Endl a středopolaři Filip Souček s Adamem Fouskem.

Na seznamu absentujících hráčů Jablonce se také mnoho nezměnilo. Nicméně zatímco záložníci Miloš Kratochvíl s Tomášem Malínským ještě budou nějakou dobu chybět, levý bek Jan Krob i středopolař David Houska se již blíží návratu na trávníky. V Brně každopádně ještě dost možná hrát nebudou.

Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Hrabina, Tijani, Šural, Granečný - Texl, Blecha - Musa Alli, Ševčík, Falta - Řezníček

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Král, Souček - Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar - Patrák, Chramosta - Sejk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.62 - 2.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FK Pardubice - FK Teplice

neděle 15:00

Teplice jsou v poslední době samá novota. Před týdnem je poprvé vedl kouč Zdenko Frťala, tentokrát se v Pardubicích prvně představí s novým logem. Na výhru v kalendářním roce 2023 ovšem dál čekají. Zadaří se Severočechům v záchranářském souboji proti Pardubicím?

Kvůli špatným výsledkům sídlí Teplice v tabulce až na 14. místě. V minulém kole si mohly polepšit, jenže dobře rozehraný duel s brněnskou Zbrojovkou nedotáhly do zdárného konce.Kluky jsme zvedali z toho, že přišli v závěru o vítězství. Na něj čekáme sedm kol, ale nechceme se svazovat nutností. Snažili jsme se je co nejlépe nastavit na nedělní zápas, vše ostatní je minulosti, i historicky špatná bilance s Pardubicemi. I když v posledním ligovém utkání jsme je vysoko porazili," sdělil Frťalův asistent Ondřej Prášil.

Pardubice sídlí na samotném chvostu tabulky, na jaře se ovšem zvedají a dělají vše pro to, aby si nejvyšší soutěž zahrály také v příštím ročníku. Další krok k tomuto cíli chtějí Východočeši udělat proti Teplicím. "Snad bude spoustu šancí a uděláme fanouškům zase radost. Těším se, až nás diváci znovu poženou dopředu, protože jsou fantastičtí. Myslím, že mohou očekávat atraktivní fotbal," lákal na nedělní duel stoper pardubického FK Tomáš Vlček.

Východočeši budou postrádat jak zraněné záložníky Tomáše Solila s Dominikem Marešem, tak také vykartovaného forvarda Ladislava Krobota. Vedle toho není jasné, zda budou fit pravý bek Dominik Kostka a zkušený středopolař Jan Jeřábek. Teplice mohou znovu počítat s klíčovým útočníkem Abdallahem Gningem, jenž si už odpykal trest za dva týdny staré vyloučení na hřišti pražské Sparty. Na marodce každopádně figurují zadáci Tomáš Vondrášek s Janem Kanpíkem.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Kostka, Janošek, Hlavatý, Šimek - Černý

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Urbanec, Chaloupek, Mičevič, Hybš - Jukl, Mareček - Pleštil, Kučera, Radosta - Vachoušek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.52 - 3.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905

neděle 18:00

Plzeň uplynulý víkend nezvládla klíčový zápas na hřiště Slavie. Propásla tak šanci vrátit se do čela tabulky, ve které se naopak propadla za Spartu na třetí místo. V boji o mistrovský titul však Západočeši chtějí dál zůstat. K tomu by jim jistě pomohla výhra nad čtvrtými Bohemians.

Viktoria začala ostře sledovaný duel ve vršovickém Edenu dobře a v prvním poločase se ujala vedení, které udržela až do přestávky. Po změně stran ovšem tlak Slavie kulminoval a nakonec rezultoval ve dva góly v bráně Plzeňských. Západočeši se tak zpět ke zdrojnicím Berounky vraceli s prázdnou.

Obhájci titulu tak vyhráli jediný ze čtyř posledních mačů, což je rozhodně netěší. "Poslední zápasy se nám výsledkově nevydařily a dostáváme se trošku pod tlak. Bohemka je vždy nepříjemný soupeř a teď se jim venku daří. My ale chceme dokázat, že patříme do špičky ligy, a musíme doma Bohemku porazit," vzkázal asistent hlavního trenéra Plzně Pavel Horváth.

Ve Vršovicích bylo minulý víkend obzvlášť veselo, neboť své utkání vedle Slavie zvládl také druhý tým sídlící ve stejné čtvrti. Bohemians dvěma góly zlomili odpor Pardubic a podruhé v řadě zvítězili. Navíc se v tabulce posunuli na čtvrtou pozici, neboť konkurenční Slovácko kvůli sněhovým přeháňkám nemohlo odehrát své utkání v Jablonci.

Na jaře uhráli vršovičtí "Klokani" s Viktorií plichtu, což by jistě rádi zopakovali. "Zápasy s první trojkou pro nás moc dobře v této sezoně nevyzněly, byť jsme doma remizovali s Plzní a na Spartě 1:1. Ale dvakrát jsme taky schytali debakl. Plzeň je zatlačená do kouta, budou hrát jak zvířata. Musíme tam jet s pokorou a ne s tím, že Plzeň automaticky rozdá body. Byl bych rád, kdybychom se poučili z debaklu 2:6 se Spartou a tohle nezopakovali," řekl kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Proti Pardubicím se z přesného zásahu radoval útočník Emil Prekop, ve stejném zápase ovšem viděl svou čtvrtou žlutou kartu v sezoně, kvůli čemuž se v Plzni nepředstaví. Hrát nebudou ani brankář Martin Jedlička se záložníkem Alešem Čermákem, kteří ve Vršovicích hostují právě ze západu Čech. Dále Bohemians nepomohou ani zranění obránce Jan Shejbal a středopolaři Jan Morávek s Ondřejem Petrákem, přičemž není jasné, zda bude fit forvard David Puškáč. Viktoria proti Slavii přivítala zpět v sestavě záložníka Lukáše Kalvacha, ten si ale nyní musí odpykat stejný trest jako Prekop z Bohemky.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Holík, Hejda, Jemelka, Havel - Bucha, Květ - Kopic, Sýkora, Mosquera - Chorý

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Jánoš, Dostál - Jan Matoušek, Hála - Drchal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.39 - 6.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava

sobota 15:00

Dost nepovedený zápas za sebou mají hráči budějovického Dynama. Na domácí půdě se tak hodlají vrátit do předešlé formy. Soupeře k tomu budou mít ideálního. Na Střelecký ostrov totiž dorazí ostravský Baník, jenž bojuje především sám se sebou.

Jihočeši před týdnem v Olomouci nedobrovolně ukončili čtyřzápasovou sérii bez porážky. Na Hané hořeli v obraně, třikrát inkasovali a špatné vystoupení korunoval útočník Budějovic Lukáš Čmelík, jenž dal zcela nesmyslně facku olomouckému Janu Vohdánělovi, kvůli čemuž si nezahraje ve třech následujících duelech. Přijde tedy i o očekávané¨dubnové semifinále národního poháru proti pražské Spartě.

Lépe se Budějovice chtějí prezentovat v sobotním duelu. "Myslím si, že bychom ho měli zvládnout. Pevně v to věřím a moc bych si to přál," vzkázal pro klubový web útočník Dynama Daniel Hais, jenž rozhodl podzimní zápas Jihočechů proti Slezanům. Nyní se ovšem mladý forvard zotavuje z nemoci a na trávníku se ještě neukáže.

Baník v minulém kole rovněž prohrál o tři branky. Spartě kladl minimální odpor a potvrdil, že se poslední týdny trápí. Před 24. kolem se v tabulce usadil na 12. místě se stejným bodovým ziskem jako o příčku níže postavené Budějovice. Což je výsledek, který v Ostravě rozhodně považují za zklamání.

Na Střeleckém ostrově by se Slezané jistě rádi zvedli, nic jednoduchého ovšem u soutoku Vltavy a Malše neočekávají. "Začíná se na nich projevovat rukopis nových trenérů, chtějí hrát kombinačně zezadu, rozehrávat od gólmana, jsou kvalitní nahoře a kombinační. Věřím, že budeme jejich kombinaci narušovat a dokážeme sami ohrožovat jejich bránu a být nebezpeční," řekl na adresu Budějovic kouč Baníku Pavel Hapal, jemuž na jihu Čech již nebude pomáhat asistent David Oulehla, který v Ostravě v průběhu týdne skončil.

Baníku dál schází čtveřice hráčů: stopeři Michal Frydrych s Davidem Lischkou a záložníci Daniel Tetour s Ladislavem Takácsem. Dynamo bude vedle potrestaného Čmelíka a marodícího Haise postrádat středopolaře Jakuba Horu, jenž si odpočine poté, co v probíhajícím ligovém ročníku již nasbíral čtyři žluté karty.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Čermák, Čavoš - Adediran, Hellebrand, Potočný - Zajíc

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Kaloč, Pojezný, Fleišman - Boula - Cadu, Kuzmanovič, Šín, Plavšič - Almási

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.52 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Hradec Králové - Sparta Praha

sobota 15:00

Po uzmutí průběžného druhého místa se chce Sparta vydrásat ještě výš. Do vedení v ligové tabulce se za určitých okolností může dostat již nyní v sobotu. K tomu Letenští potřebují nejen zaváhání Slavie, ale pochopitelně také vlastní vítězství proti Hradci Králové.

Spartě se nadmíru daří, což bezpochyby těší její fanoušky. Její spokojenost demonstruje navyšující se poptávka po vstupenkách na zápasy Letenských. Podle spekulací se Pražané budou moci spolehnout na hlasitou podporu také v Mladé Boleslavi, kde kvůli přestavbě stadionu v domovském městě dočasné sídlí královéhradecký klub.

Na dobrou atmosféru se těší i Hradec, přestože jeho příznivci budou na tribunách dost možná v menšině. "Jsme si vědomi, že nejsme v domácím prostředí, ale v neutrálním. Víme, že naši fanoušci to za námi mají daleko a že tam bude hodně příznivců Sparty. My však budeme rádi za každého diváka, který dorazí," prohlásil asistent hlavního trenéra Votroků Stanislav Hejkal.

Že Východočeši musí každý víkend cestovat mimo Hradec, se projevuje i na jejich výsledcích v Boleslavi, kde na jaře neuhráli ani bod. Naopak venku Votroci v roce 2023 ještě neprohráli. Zejména díky výsledkům z cizích stadionů se Hradečtí dál pohodlně drží v horní polovině tabulky, byť mužstva před nimi jim v posledních kolech lehce odskočila.

K tomu, aby se Východočeši dotáhli na Olomouc či Bohemians, potřebují prolomit jarní "boleslavskou" kletbu. A taky zastavit rozjetou Spartu, která po zimní přestávce dosud nenašla jediného přemožitele. Družina dánského kouče Briana Priskeho se vskutku skvěle sehrála a hlavně skrze svou ofenzivní sílu deptá jednoho protivníka za druhým. Naposledy inkasoval tři branky od Pražanů ostravský Baník. Navíc po skalpu Slezanů přeskočili Letenští v tabulce plzeňskou Viktorii a už si brousí zuby také na vedoucí Slavii.

Navzdory neutrálnímu prostředí v Boleslavi však sparťané očekávají složitější bitvu než ve 23. kole. "Čeká nás těžší zápas než v Ostravě. Hradec je lépe organizovaný a hraje v lepší formě. Vybojovat tři body bude daleko náročnější. Když to ale zvládneme, bude se nám během repre pauzy daleko líp trénovat a dýchat," řekl Priskeho asistent Luboš Loučka.

Letenským dál schází zranění obránci Casper Höjer s Ondřejem Čelůstkou, středopolař David Pavelka a křídelník Jakub Pešek. Hradec si bude muset poradit bez zadáka Michala Leibla. Ten si už sice před týdnem odpykal trest za vyloučení proti Jablonci, ve stejném zápase ovšem dovršil sběr čtyř žlutých karet v ročníku, kvůli čemuž musí ještě jednou absentovat. Nejisté jsou starty obránců Ondřeje Ševčíka s Filipem Čihákem, záložník Matěj Ryneš zase jako host ze Sparty nemůže nastoupit proti svému zaměstnavateli.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Kodeš, Čech - Gabriel, Kučera, Pudhorocký, Novotný - Kubala, Smrž - Vašulín

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Vitík, Sörensen, Krejčí - Mejdr, Sadílek, Kairinen, Zelený - Čvančara, Kuchta, Haraslín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.68 - 4.50 - 1.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav

sobota 15:00

Po remízovém martyriu se v Olomouci konečně dočkali vítězství. Zlepšenou náladu budou chtít Hanáci zužitkovat i proti Mladé Boleslavi. Ovšem i Severočeši dorazí na Andrův stadion v dobrém rozmaru, neboť před týdnem si rovněž s chutí zastříleli.

Sigma si v minulém kole musela poradit bez svého elitního střelce Mojmíra Chytila. Tento úkol ovšem zvládla s přehledem, neboť proti Českým Budějovicím vůbec nebylo znát, že gólový útočník schází. Olomoučtí totiž Dynamo vyprovodili zpět na jih Čech třemi góly, díky nimž si na své konto připsalo první jarní výhru.

Dvěma brankami se pod skalp Budějovic podepsal Jan Vodháněl. Toho nyní čeká zvláštní duel, neboť první fotbalové krůčky dělal kdysi právě v Mladé Boleslavi. "Zažil jsem tam svůj ligový debut. Už to bude spoustu let, ale rád na to vzpomínám. Jsem za to vděčný. Vyrůstal jsem tam, prošel jsem všemi mládežnickými kategoriemi. Lidi v klubu pořád některé znám," prohlásil před víkendovým střetnutích záložník Sigmy.

V sobotu ovšem Vodháněl bude muset zapomenout na sentiment. Boleslav je totiž pro Olomouc konkurentem v boji o evropské poháry. Poslední kolo navíc naznačilo, že i Středočeši mají svou sílu. Jednoznačnou výhrou 4:0 nad Libercem se mužstvo trenéra Pavla Hoftycha posunulo v tabulce na osmé místo a na šesté Hanáky ztrácí před vzájemným duelem tři body.

V případě vítězství se tak Boleslav na Sigmu v ligovém pořadí bodově dotáhne.

"Vítězství doma nad Libercem po velmi dobrém výkonu je nyní potřeba potvrdit venku proti velmi silnému olomouckému soupeři," doufá v bodový zisk Hoftych.

Boleslav už může počítat se záložníky Lukášem Maškem a Danielem Marečkem, kteří si před týdnem proti Liberci odpykali trest za čtyři žluté karty v ročníku. Navíc se blíží návrat křídelníka Antonína Vaníčka, jenž nicméně ještě není po dlouhém zranění zcela fit. Sigmě se vrací výše zmíněný Chytil, na marodku však musel stoper Vít Beneš, jenž uplynulý víkend proti Budějovicím utrpěl zlomeninu lícní kosti. Otazníky pak visí nad starty obránce Lukáše Vraštila a středopolařů Jana Fortelného s Jiřím Spáčilem.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Stoppen - Zifčák, Pokorný, Vraštil, Sláma - Breite, Pospíšil - Navrátil, Růsek, Vodháněl - Chytil

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Šimek, Karafiát, Suchý - Suchomel, Kubista, Matějovský, Dancák, Fulnek - Kušej, Ladra

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.67 - 3.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Slovan Liberec - Slavia Praha

sobota 18:00

Jednoho silného protivníka už Slavia skolila, přesto pořád nemůže v klidu spát. Na paty jí totiž šlape jiný rival. Proto si sešívaní v dalším kole nemohou dovolit zaváhání. V cestě jim však bude stát Liberec, jenž se s formou už dlouho nepotkal.

Pod Ještědem dojde po půlroce znovu k nostalgickému shledání. Liberec a Slavia mezi sebou v posledních letech udržují zvláštní vztah, díky němuž řada osob na jedné či druhé straně prošla oběma kluby. Z řad sešívaných tak u Nisy budou mít na co vzpomínat brankář Ondřej Kolář, záložníci Oscar s Jakubem Hromadou a Petrem Ševčíkem či útočník Mick van Buren, avšak také trenérský štáb v čele s Jindřichem Trpišovským. V Liberci zase na slávistickou zkušenost pamatují středopolaři Lukáš Červ s Denisem Višinským, forvard Imad Rondić nebo hlavní kouč Luboš Kozel.

Tentokrát ale sešívaní necestují k řece Nise úplně rádi, neboť očekávají, že sobotní zápas se bude hrát na těžkém terénu. "Klimatické podmínky tam v současných měsících bohužel nejsou příznivé, už s tím máme zkušenost. Samozřejmě to musíme vzít v potaz, ovšem náš herní styl se velmi složitě mění, takže budeme muset najít ideální cestu, která bude tamní terén reflektovat. Určitě nás čeká větší množství osobních soubojů a na důležitosti nabudou také standardní situace, kterých budeme chtít využít stejně jako proti Plzni,” uvedl Trpišovský.

Lodivod Pražanů připomněl týden starý skalp plzeňské Viktorie, díky němuž Slavia uhájila průběžné vedení v ligové tabulce. Západočechům sice odskočila na rozdíl čtyř bodů, místo Plzně však na sešívané nyní doráží druhá Sparta. Z toho důvodu by Trpišovského svěřenci neměli v Liberci prohrát, jinak budou riskovat, že o první místo přijdou.

Aktuální forma nicméně rozhodně hraje do karet slávistům. Liberecký Slovan totiž vítězství oslavil naposledy na začátku února. Od té doby prohrál čtyři z pěti ligových střetnutí, kvůli tomu se propadl do dolní poloviny tabulky. Je tak možné, že vlivem mizerných výsledků se již brzy bude měnit složení trenérského štábu Severočechů.

Na sešívané se každopádně pořád připravuje tým vedený Lubošem Kozlem a jeho spolupracovníky. "Musíme podat maximální výkon, abychom uspěli. Těžko vybrat pár konkrétních jmen z kádru soupeře, kvalitou ve Slavii disponují všichni hráči. Jsem zvědavý zejména na dvojici středních záložníků Oscara a Ševčíka, kteří vždy dokážou do hry přinést nějakou nadstavbu. Všechny nás také určitě zajímá i návrat Van Burena na stadion U Nisy," řekl Kozlův asistent Jakub Harant.

Proti Slavii se Kozel vrátí na lavičku Slovanu poté, co si v minulém kole musel odpykat trest za čtyři žluté karty. Ze stejného důvodu budou Severočechům znovu k dispozici také záložníci Červ s Christianem Frýdkem. Naopak hrát nebudou středopolař Matěj Valenta, jenž v Liberci hostuje ze Slavie, ani zranění obránci Theodor Gebre Selassie s Janem Mikulou a Michalem Fukalou, ani záložník Višinský.

Sešívané naopak těší, že po nějaké době nemají příliš plnou marodku. Na ní zůstávají pouze dlouhodobí absentéři: stoper David Hovorka a středopolař Lukáš Provod. Utkání v Liberci ovšem vynechá také útočník Ivan Schranz, jenž proti Plzni viděl svou čtvrtou žlutou kartu v sezoně.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis, Preisler - Červ, Doumbia, Frýdek - Tupta, Olatunji, Kozák

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
O. Kolář - Douděra, Ogbu, Holeš, D. Jurásek - Oscar, P. Ševčík - M. Jurásek, Lingr, Olayinka - Van Buren

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.10 - 4.68 - 1.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
23
17
2
4
65 : 18
53
2
Sparta Praha
23
15
6
2
54 : 22
51
3
Viktoria Plzeň
23
15
4
4
44 : 20
49
4
Bohemians Praha 1905
23
10
5
8
39 : 38
35
5
1. FC Slovácko
22
10
5
7
26 : 30
35
6
Sigma Olomouc
23
8
9
6
36 : 26
33
7
FC Hradec Králové
23
9
4
10
28 : 31
31
8
FK Mladá Boleslav
23
8
6
9
35 : 33
30
9
Zbrojovka Brno
23
7
6
10
33 : 43
27
10
FK Jablonec
22
7
5
10
35 : 40
26
11
Slovan Liberec
23
7
5
11
28 : 34
26
12
Baník Ostrava
23
6
7
10
35 : 35
25
13
Dynamo České Budějovice
23
7
4
12
22 : 40
25
14
FK Teplice
23
5
6
12
28 : 54
21
15
FC Trinity Zlín
23
3
10
10
26 : 42
19
16
FK Pardubice
23
5
4
14
20 : 48
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (382)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele