FORTUNA:LIGA - preview 19. kola: Pohároví zástupci v akci

16.12.2023, 09:05, aktualizováno 17.12.2023, 08:55
Previews
Oslavy hráčů Slavie (© AFP)

Třemi zápasy se uzavře podzimní část FORTUNA:LIGY. Slavia se odpoledne představí v Ostravě, a jestliže nad Baníkem zvítězí, přiblíží se dva body za vedoucí Spartu, která bude následně potvrzovat roli favorita proti Teplicím. Odpoledne se hraje rovněž na Andrově stadionu, kde Sigma Olomouc poměří síly s Viktorií Plzeň...

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň

neděle 15:00

Zatímco v Konferenční lize se Plzeň pyšní stoprocentní bilancí v rámci základní skupiny, v domácí soutěži už to tak slavné není. Vinou velkého množství ztrát má již značný odstup na pražská "S" a spíše se musí ohlížet za sebe. Stíhá ji totiž například Olomouc, na jejíž hřiště nyní vyráží.

Hanáci ovšem aktuálně nejsou v ideálním rozpoložení, když z posledních sedmi zápasů vyhráli jen jediný v Karviné. Vedle toho si připsali dvě porážky, z nichž jedna byla v poháru právě od Viktorky, a čtyři remízy. Naposledy hráli před dvěma týdny, kdy je ne nepříliš způsobilém terénu poslal do vedení Beneš, aby za Slovácko po pauze srovnal z penalty Daníček.

Viktoriáni na konci listopadu překvapivě ztratili v Hradci Králové, od té doby ovšem nabrali solidní formu a čtyřikrát v řadě zvítězili. Po Ballkani a Mladé Boleslavi před týdnem pěti góly roznesli České Budějovice, o což se postaralo pět různých střelců v podobě Jirky, Klimenta, Hranáče, Mosquery a Buchy. Ve čtvrtek pak vítězně zakončili skupinu Konferenční ligy proti Astaně, když ve druhé půli udeřil Vlkanova a dvakrát Mosquera.

Západočeši v této sezoně dokázali uspět již ve dvou vzájemných zápasech. V obou přitom museli otáčet - v srpnu ve Štruncových sadech po Chvátalově úvodní trefě v nastavení první půle udeřili Hejda s Buchou, v rámci MOL Cupu na Andrově stadionu pak na Breiteho bleskově zareagovali Cadu se Šulcem, který po pauze přidal ještě jeden zásah.

"Nedívám se na zápas s Plzní jako na odvetu za pohár. Spíše tak, že je to konfrontace se silným soupeřem, který to jasně demonstroval v Evropě, kde vyhrál skupiny bez ztráty bodu. O to větší máme motivaci uspět a popasovat se s tak kvalitním protivníkem. Uděláme pro to maximum. Potkáváme se v tomto roce už poněkolikáté. Víme, že Plzeň může hrát ze čtyřky vzadu, ale i z trojky. To mají zvládnuté, ale stejně tak i my. Bude to spíš o aktuální pohodě a individuální formě na hřišti," odhaduje trenér Olomouce Václav Jílek.

Obě mužstva trápí četné absence. Sigma nemůže počítat s vykartovaným Pospíšilem a zdravotně indisponovanými Navrátilem, Vodhánělem, Růskem a Kramářem, na straně hostí se nepředstaví potrestaný Mosquera ani zranění Durosinmi, Havel, Jemelka a Pernica. Otazník visí i nad startem Chorého.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Vraštil, Beneš, Novák - Chvátal, Breite, Ventúra, Zmrzlý - Fortelný, Zorvan - Juliš

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Hranáč, Hejda, Dweh - Kopic, Kalvach, Bucha, Cadu - Jirka, Šulc - Kliment

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.63 - 2.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Slavia Praha

neděle 15:00

Slavia neměla ve čtvrtek žádné potíže v Evropské lize, v níž uhrála velice cenný výsledek. Sešívaní tak prodloužili svou aktuální vítěznou šňůru na sedm utkání a uspět budou chtít též na hřišti Baníku. Pražané proti Ostravanům pravidelně bodují, nicméně zejména ve Slezsku mají mnohokrát spoustu práce.

Ačkoliv Slavia na podzim soupeřila v Evropské lize i se silným AS Řím, dokázala skupinu G ovládnout. Na jaře tak bude v soutěži pokračovat rovnou v jejím osmifinále a - na rozdíl právě od Římanů - se vyhne jednomu dvojzápasu navíc, díky čemuž může pošetřit síly. Prvenství ve skupině stvrdili sešívaní čtvrtečním vítězstvím nad Servette Ženeva. Švýcarskému soupeři nedali sebemenší šanci a o vysokém vítězství 4:0 rozhodli již v prvním poločase.

Pražané tak potvrdili, že se jim v závěru kalendářního roku daří. A věří si i na dalšího protivníka v tuzemské nejvyšší soutěži. "Čeká nás hodně náročné utkání, ale mám rád, když po velkém duelu jedete hrát hned další velký. Na konci podzimu většinou býváme rozjetí, proto doufám, že to tam prodáme. Snad my i Baník ukážeme dobrý fotbal a zakončíme podzim velkým zápasem," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ostravané se na rozdíl od sešívaných koncentrují výhradně na ligu. V ní během podzimu celkem pravidelně střídají úspěšnější období s těmi slabšími, těch lepších fází je však přece jen o něco víc. Alespoň tedy při pohledu na výsledky i tabulku soutěže. Od začátku sezóny posbírali Slezané osm výher a tři remízy k tomu. Před posledním mačem v roce 2023 tak mají na svém kontě 27 bodů, díky nimž jim v pořadí patří šesté místo.

V neděli přivítá Baník těžkou váhu, před kterou hodlá demonstrovat, co vše v něm dřímá. "Těšíme se hodně. Budeme se chtít vybičovat k co nejlepšímu výkonu a rádi bychom uspěli. Úspěch znamená tři body, i když víme, že to bude mimořádně těžké. Slavia má ohromnou kvalitu ve všech řadách. Avšak i proti Spartě jsme si dokázali, že jsme schopni odehrát proti tak kvalitnímu soupeři výborný zápas," uvedl kouč Ostravanů Pavel Hapal.

Slezanům v neděli nepomůže klíčový záložník Ewerton, jenž na východě republiky hostuje právě ze Slavie, a pravidla neumožňují, aby nastoupil proti svému zaměstnavateli. Hrát nebudou ani dva nadále zranění hráči Baníku - defenzivní univerzál Ladislav Takács a středopolař Daniel Tetour.

Pražané si budou muset poradit bez stopera Igoha Ogbua, který viděl před týdnem v zápase proti Mladé Boleslavi čtvrtou žlutou kartu v probíhajícím ročníku. kvůli čemuž musí jeden soutěžní špíl vynechat. Ve čtvrtek proti Servette se zase zranil záložník Oscar, jehož start v Ostravě je nejistý stejně jako v případě dalších středopolařů Lukáše Provoda a Boluwatifeho Ogungbayiho. Kvůli zranění zůstávají mimo hru univerzálové Lukáš Masopust s Davidem Pechem a záložník Matěj Jurásek.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Rigo, Klíma, Boula, Kubala - Tanko

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Holeš, Vlček, Bořil - Douděra, Ševčík, Zafeiris, Wallem - Jurečka - Chytil, Tijani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.89 - 3.75 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Teplice

neděle 18:00

Naposledy v roce 2023 vyrazí fanoušci Sparty na Letnou, aby sledovali, kterak jejich tým přivítá Teplice. Vzhledem k dříve odloženému zápasu Slavie mají už teď jistotu, že přezimují na čele tabulky, otázka je, s jakým to bude polštářem.

Letenští se aktuálně pyšní sérií šesti soutěžích výher v řadě, během nichž obdrželi pouhé dva góly. Zajistili si tak postup do jarní fáze Evropské ligy, kde po Betisu přehráli ve čtvrtek i Aris poměrem 3:1. O výhru na Kypru a druhé místo v tabulce se už v první půli postarali Kuchta a dvakrát Birmančević. V lize před týdnem podobně s přehledem porazili 3:0 Jablonec. Hotovo bylo už v pětadvacáté minutě, do níž se prosadili Kuchta, Haraslín i Preciado, na pohodovém vítězství nic nezměnilo ani Vitíkovo vyloučení.

"Nedělní zápas je velmi důležitý. Bylo by fantastické zakončit podzimní část sezony vítězstvím. Zároveň by bylo skvělé, kdybychom nad Teplicemi vyhráli i kvůli fanouškům. Kluci byli po utkání s Arisem unavení, po zápase se ani moc nevyspali. Ale až se v sobotu opět sejdeme, očekávám, že všichni budou vědět, o jak důležité tři body hrajeme a že je potřebujeme získat. Vítězství vyžaduje naprostou profesionalitu a špičkový výkon," nabádá kouč domácích Brian Priske.

Teplice od konce září do konce října prožily temné období plné porážek a v lepším případě remíz, poté se ale zvedly. Jediným gólem porazily jak Mladou Boleslav, tak České Budějovice, následně remizovaly s Bohemians a před deseti dny těsně podlehly Jablonci. Po Kratochvílově penaltě srovnal Havelka, na Urbancův vlastenec reagoval opět Havelka, tentokrát z pokutového kopu. Výhru mužům z Podještědí nicméně trefil v samotném závěru Chramosta.

Letenští vedle potrestaného Vitíka nemohou pro utkání počítat ani se zraněným Preciadem, na straně hostí nepustí zdravotní potíže do hry Beránka, Jukla, Marečka a Vindheima.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Cykalo, Chaloupek, Mičevič - Radosta, Havelka, Knapík, Urbanec - Trubač - Jásir, Gning

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.01 - 20.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Zlín - FC Hradec Králové

sobota 15:00
Po určitém vzestupu potřebuje Zlín opět zabrat, nejlépe pak zvítězit. "Ševci" i kvůli náročnému losu dlouho nebodovali a dnu ligové tabulky se vyhýbají jen díky tomu, že České Budějovice hrají ještě hůř. Nadělí si Moravané předčasný vánoční dárek proti Hradci Králové, jenž ve středu po výsledkovém strádání konečně vyhrál?

Zlín ve svém posledním soutěžním utkání padl v Liberci. Na ligové body tak čeká už přes měsíc, což ve svém posledním představení v roce 2023 hodlá ukončit. "Zatím nejde ani tak o umístění, jako spíš o bodový rozdíl v tabulce. My musíme vědět, že pořád máme šanci bojovat o lepší příčky a doskočit soupeře před námi. Pokud se nám někdo utrhne na deset bodů, budeme to mít na jaře těžké. Proto je pro nás důležité, abychom zápas s Hradcem zvládli a přiblížili se soupeřům nad námi," prohlásil kouč Ševců Bronislav Červenka.

Hradec před nedávnem taktéž dlouho vyhlížel alespoň dílčí úspěch, ve středu večer se jej však dočkal na půdě trápícího se budějovického Dynama. "Po výhře se vždy regeneruje mnohem líp, jsem rád, že jsme trochu napravili zaváhání s Baníkem, teď nás čeká Zlín. Síly nám nějaké zbyly, takže se zase chceme posunout tabulkou vzhůru. Kdyby se nám ještě před pauzou povedlo dostat do prostřední skupiny, bylo by to super. Pojedeme tam s tím, že chceme uhrát tři body,"vzkázal stoper východočeských "Votroků" Filip Čihák.

Zatímco Hradec bude o víkendu postrádat pouze zraněného stopera Davida Heidenreicha, Ševci budou mít se složením sestavy větší patálie. Hned tři hráči totiž nemohou krát kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři nasbírané žluté karty v ročníku. Jedná se o obránce Martina Cedidlu s Jakubem Černínem a záložníka Toma Slončíka. Hrát nebude ani Slončíkův kolega ze středu pole Pablo González, jehož limituje pochroumané zdraví.

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Reiter, Simerský, Didiba, Čelůstka - Fantiš, Bužek, Tkáč, Janetzký, Bartošák - Vukadinović

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Čihák, Leibl, Horák - Kučera, Kodeš - Čmelík, Krejčí, Pilař - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.32 - 2.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Jablonec - MFK Karviná

sobota 15:00

Karviná ve středu bodovala poprvé od konce října, na což chce navázat i v Jablonci. Středočechům naopak uplynulý týden skončilo plodné bodové období, v němž stoupali tabulkou. Vrátí se proti MFK zpět do formy?

Slezané uhráli uprostřed pracovního týdne cennou remízu v Mladé Boleslavi. Alespoň plichtu by jistě brali také na jablonecké Střelnici, z níž dosud vždy odjížděli jako poražené mužstvo. "Je to motivace, samozřejmě. Určitě chceme navázat na dobrý výkon z Mladé Boleslavi. Nálada je dobrá a bojovná. Rozhodně tu nejsme na výletě," vzkázal trenér MFK Juraj Jarábek.

Jablonec minulou sobotu dle očekávání podlehl nejlepšímu celku ligy Spartě. Slezany, na jejichž hřišti v srpnu remizoval, už ovšem hodlá porazit. "Víme, že nás čeká houževnatý a silový protivník. Samozřejmě víme, že nás nic lehkého nečeká, protože i zápas v Karviné byl náročný, soupeř má dobré kontry. Myslím si, že typově to bude podobné jako s Teplicemi. Z naší strany hodně o trpělivosti a poctivosti. Karviná měla ve středu výborný vstup do zápasu, dala dvě branky a od toho se odvíjel celý zápas," řekl kouč Severočechů Radoslav Látal.

Proti Karviné budou Jablonečtí dál postrádat zraněného obránce Daniela Součka, k tomu jsou nejisté starty útočníků Jana Chramosty s Václavem Drchalem. Slezanům schází dlouhodobě zraněný univerzál Rajmund Mikuš, o nasazení zadáka Mateje Čurmy se teprve rozhodne.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Černák, Martinec, Kratochvíl, Čanturišvili - Jovović, Alégue - Krulich

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Traore, Bederka, Svozil, Fleišman - Boháč, Čavoš - Memić, Budínský, Papelelé - Doležal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.42 - 6.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Slovan Liberec

sobota 15:00

Asi jen České Budějovice mají aktuálně v lize horší výsledkovou formu než Pardubice. Ty se už nutně potřebují zvednout, aby nezabředávaly do záchranářských vod čím dál hlouběji. Čeká je ale velmi náročný soupeř, Liberec totiž už dlouho čeká na přemožitele.

Východočeši vyhráli jediný z posledních dvanácti zápasů, poslední čtyři navíc prohráli a vstřelili během nich jen dvě branky. Po Zlínu a Mladé Boleslavi následoval neúspěšný výlet do Jablonce následovaný těsnou porážkou od pražské Sparty před dvěma týdny. Na Krejčího trefu sice tehdy zareagoval Zlatohlávek, druhý zásah letenského stopera už ale zůstal bez odezvy.

Zato Slovanu se daří od říjnové reprezentační pauzy náramně a z osmi zápasů si připsal pět výběr a tři remízy. Uplynulý týden byl jako na houpačce, nejprve totiž dopřál domácím fanouškům gólové hody při výhře 5:3 nad Zlínem, aby následně uhrál bezbrankovou remízu ve vršovickém Ďolíčku.

Bilance vzájemných zápasů je od postupu Pardubic do soutěže poměrně vyrovnaná - muži z Podještědí vyhráli třikrát včetně posledního srpnového utkání, dvakrát uspěli Východočeši a dvě utkání skončila smírně.

Domácí se pro utkání musí obejít bez zraněného Lupač, v ohrožení je i start Matouška se Sychrou. Na straně hostí absentuje potrestaný Ghali a indisponovaný Plechatý.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Kinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Icha - Vacek - Daněk, Hlavatý, Solil, Patrák - Zlatohlávek

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Purzitidis - Mikula, Žambůrek, Červ, Preisler - Frýdek, Tupta - Kulenovič

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.31 - 2.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko

sobota 15:00

Zhoršená forma zapříčinila pád Mladé Boleslavi až mimo elitní šestku. Naopak její nadcházející soupeř v podobě Slovácka si na své současné rozpoložení rozhodně stěžovat nemůže a dokonce dýchá na záda třetí Plzni.

Středočeši z poslední čtyř zápasů získali jediný bod, a to ve středeční dohrávce proti Karviné. V domácím utkání rychle prohrávali o dvě branky z kopaček Memiće a Doležala, záhy však snížil Ladra a ještě před pauzou mohlo být srovnáno, kdyby Júsuf proměnil penaltu. Bahrajnský útočník to ale nakonec vykompenzoval ve druhé půli, kdy zařídil konečnou remízu. Ta tak byla prvním bodovým ziskem po nezdarech proti Liberci, Plzni a Slavii.

Muži z Uherského Hradiště zato již šest po sobe jdoucích zápasů čekají na přemožitele. Nerozhodně se rozešli s Libercem, Hradcem Králové i Sigmou, k tomu si vyšlápli na Plzeň, Baník a naposledy v gólové přestřelce i Bohemians. Na góly Havlíka s Daníčkem v první půli zareagovali Hála a Köstl, když však Havlík přidal další tři zásahy po pauze, Klokani již odpověď nenašli.

"Máme za sebou výborný zápas s excelentním výkonem Marka Havlíka a doufám, že mu forma vydrží i do Boleslavi. Ta má v nohou těžké zápasy s Plzní a na Slavii, kde neodehrála úplně špatný duel. Karvinou ve středeční dohrávce v závěru mačkala, ale doplatila na špatnou koncovku. V sobotu to bude hodně těžké, v Boleslavi brání i útočí celé mužstvo. Ale jedeme se porvat o tři body," nabádá Jan Baránek, asistent trenéra Svědíka.

Ve prospěch Slovácka hraje i bilance vzájemných zápasů, v nichž z posledních šesti pokusů čtyřikrát zvítězili a dvakrát zremizovali. Srpnové utkání pátého kola přitom také měli rozehrané na výhru, když po gólu Vechety se ještě nechal vyloučit Pulkrab. Jenže Mareček dvěma zásahy v oslabení otočil a až v závěru zachránil alespoň bod Kalabiška.

Oba týmy jsou na tom zdravotně velmi dobře - domácí by měli být kompletní, zatímco hostům chybí pouze Břečka.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Fulnek, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský, Sakala - Kušej, Mareček, Solomon - Hilál

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski - Trávník, Valenta - Petržela, Havlík, Juroška - Cicilia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.39 - 2.78

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice

sobota 18:00
Bída a zmar Budějovic pokračují. Jihočeši nebodovali ani ve středu v utkání proti Hradci Králové, načež došlo na Střeleckém ostrově k personálním změnám. Již bez trenéra Tomáše Zápotočného (a dle informací deníku Sport i bez sportovního manažera Jana Podroužka) ukončí Dynamo nepovedený závěr kalendářního roku na hřišti Bohemians.

Budějovice prohrály sedmkrát za sebou, kvůli čemuž zůstávají v ligové tabulce poslední. Pokud by však v sobotu přece jen zvítězily, předběhly by v pořadí Zlín. "Hru Bohemky jsme si dnes ukazovali na videu, snažili jsme se na ni připravit. Hlavně jsme ale potřebovali dát kluky trochu do nějaké psychické pohody. Prostor na to nebyl moc dlouhý. Doufám, že se kluci zmátoří, podáme tam dobrý výkon a něco se pokusíme uhrát," prohlásil den před duelem dosavadní asistent trenéra Jiří Lerch, jenž dočasně převzal Zápotočného kompetence.

Po výhře ovšem už přes měsíc lační taky vršovičtí "Klokani", kteří nehodlají nejslabší celek soutěže podcenit. "Je otázka, v jakém rozpoložení přijedou Budějovice. Herně vůbec nevypadají špatně. Bude to velmi těžké utkání, protože nebudou mít co ztratit. Musíme se na to připravit a utkání zvládnout. Musíme se zlepšit směrem dopředu. Pokud nevstřelíme branku, tak nevyhrajeme, to je jednoduché," řekl kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Průběžně devátý nejlepší tým ligy nadále postrádá tři marody - středopolaře Ondřeje Petráka a útočníky Tomáše Necida s Vojtěchem Novákem. K tomu není jisté, zda bude na sobotní špíl zdravotně připraven ofenzivní záložník Jan Matoušek. Budějovicím zase dlouhodobě schází zraněný forvard Tomáš Necid, se středopolařem Jakubem Horou pak vedení klubu kvůli vzájemným sporům nepočítá a 32letý fotbalista již nefiguruje ani v kádru Dynama.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Köstl, Vondra, Hybš - Dostál, Hůlka, Hrubý, Kovařík - Prekop, Hála - Puškáč

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Trummer - Hubínek, Čermák - Šigut, Hellebrand, Alli - Ondrášek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.12 - 5.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
18
15
2
1
45 : 12
47
2
Slavia Praha
17
13
3
1
32 : 11
42
3
Viktoria Plzeň
17
10
2
5
42 : 24
32
4
1. FC Slovácko
18
9
5
4
26 : 19
32
5
Sigma Olomouc
17
8
4
5
27 : 20
28
6
Baník Ostrava
17
8
3
6
25 : 17
27
7
FK Mladá Boleslav
18
8
3
7
35 : 32
27
8
Slovan Liberec
18
6
7
5
28 : 27
25
9
Bohemians Praha 1905
18
6
4
8
15 : 24
22
10
FK Teplice
17
5
5
7
15 : 18
20
11
FC Hradec Králové
18
5
5
8
21 : 26
20
12
FK Jablonec
18
4
7
7
18 : 26
19
13
MFK Karviná
17
4
2
11
20 : 31
14
14
FK Pardubice
17
3
4
10
13 : 25
13
15
FC Zlín
17
2
5
10
18 : 42
11
16
Dynamo České Budějovice
18
3
1
14
15 : 41
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (473)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele