Fortuna liga - preview 1. kola: Sezonu zahajuje zbylá šestice

23.07.2021 13:19, aktualizováno 25.07.2021 08:49 - Previews
 
Dalších šest týmů dnes zahájí novou sezonu slovenské nejvyšší soutěže, polovina z nich za sebou přitom už má soutěžní starty v Konferenční lize. Žilina hostí Sereď, Trnava přivítá Pohronie a dnešní program odstartuje v Michalovcích, kam dorazí Dunajská Streda...
Zemplín Michalovce - DAC Dunajská Streda  (neděle 17:00)
V úvode nového ročníka Fortunaligy hostí MFK Zemplín Michalovce jedného zo slovenských pohárových zástupcov FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Východniari mali prvý tohtosezónny tréning na programe v pondelok 14. júna. Prebehol už pod vedením nových trénerov Miroslava Nemca a Mareka Ondríka. Počas prípravného obdobia absolvovali žlto-modrí sedem zápasov. V piatich si pripísali víťazstvo, dvakrát prehrali. Výsledné skóre Zemplína bolo 16:9. V tréningovom procese sa v príprave MFK vystriedalo úctyhodných 38 hráčov. Z jarného kádra sa do prípravy nezapojili Ricardo Antonio Phillips Hinds, Artem Vovkun, Sergey Ivanov, Danilo Špoljarič, Rostyslav Dehtiar, Ian Pino Soler, Cheick Alan Diarra, Dimitrios Siopis, Ismar Tandir, Matej Markovič a Zuberu Sharani. S tímom sa pripravoval aj Martin Bednár, ktorému pôvodne malo byť predĺžené hosťovanie z Dunajskej Stredy. Napokon však zakotvil v Zlatých Moravciach.

Novými tvárami v kabíne sú Erik Šuľa, Matúš Marcin, Juraj Kotula, Wisdom Uda Kanu, Alfonso Artabe Meca, či Michal Ranko. Doťahujú sa ešte príchody Benjamína Száraza, Milana Kvoceru, Andriya Kozhukhara a Sebastiána Gembického. Niekoľko hráčov sa mihlo aj na skúške, avšak neostali. Príležitosť takisto dostali i talentovaní mladíci z vlastnej liahne. A to Michal Tóth, Tobias Bujňaček, Jakub Sova, Samuel Kovalčin, ako aj iba 15-ročný Zoran Záhradník. Ten si už stihol v A-mužstve otvoriť aj strelecký účet. Domáci celok odštartuje súťaž s ťažkým súperom, ktorý v poslednom ročníku Fortunaligy skončil druhý za Slovanom Bratislava.

MFK Zemplín Michalovce vyzve DAC Dunajská Streda v nedeľu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 4.06 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
MŠK Žilina - ŠKF Sereď  (neděle 18:00)
MŠK Žilina po úspešnom vystúpení v pohárovej Európe na Cypre otvorí domácu súťaž zápasom s ŠKF iClinic Sereď.

"Vždy je dobré, keď tím pôsobí v Európe. Naša súťaž zvykne byť podceňovaná, a tak sú hráči najviac sledovaní v európskych súťažiach. Je to pre nich výzva, aby pri silnej medzinárodnej konkurencii ukázali svoj potenciál a kvalitu. Niektorí chalani hrali v reprezentáciách, no klubový futbal je o niečom inom," povedal športový manažér Žiliny Karol Belaník. "Samozrejme, registrujeme zvýšený záujem o našich hráčov. Nie je to však nič konkrétne, väčšinou ide iba o dohady. Reálne je ale okrem Kurmina a jednej ponuky na ďalšieho hráča zatiaľ okolo ostatných chalanov ticho. Teraz príde aj priestor pre hráčov, ktorí hrali menej. Rotácia kádra bude momentálne pre nás veľmi dôležitá, lebo veľký vplyv na únavu zohráva aj cestovanie, ktorého je naozaj dosť. Primárny cieľ je jasný - dostať sa do prvej šestky. Po konci prestupového obdobia budeme múdrejší, a potom si môžeme lepšie stanoviť konkrétny cieľ. Minimálne však chceme byť aspoň na priečkach ako minulý rok. Všetko vyššie bude pre nás iba bonus."

A čo hovorí športový manažér "Šošonov" na pohyb v kádri? "Gerebenits sa pripojil k projektu a pravdepodobne tu v nasledujúcom ročníku ostane, i keď mal ponuku zo Senice. O Vlada Majdana je záujem z Pohronia, rozhodne sa v najbližších dňoch. Matej Moško je po operácii kolena v procese rehabilitácie a uvidíme, ako bude napredovať ďalej."

"Videli sme, že dokážeme hrať vyrovnané partie s každým mužstvom. Stabilizácia výkonov je pred novou sezónou najdôležitejšou vecou, ktorú chceme dosiahnuť. V každom jednom zápase chceme hrať vo vysokom tempe, intenzívne a ukázať aj kus futbalovosti. Na čo to bude stačiť, ťažko predpovedať. Verím, že si udržíme trend z minulej sezóny a ešte ho posunieme," vyjadril názor tréner žltozelených Pavol Staňo. "Mužstvo je kvalitnejšie a sebavedomejšie. Sú pred nami anglické týždne, musíme dobre vyrotovať zostavu, aby boli všetci v ideálnej prevádzkovej teplote."

"Minulá sezóna bola vynikajúca, čo očakával málokto. Keď na to nadviažeme, čo je náš interný cieľ pred štartom ligy, a možno sa vyšplháme v tabuľke ešte vyššie, bude to výborné," pridal sa kapitán tímu Jakub Paur.

Zápas Žiliny so Sereďou má úvodný výkop naplánovaný na nedeľu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.92 - 6.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Trnava - FK Pohronie  (neděle 20:00)
Ďalší slovenský pohárový zástupca z malého Ríma hostí v nedeľu večer celok Pohronia.

V druhom predkole Európskej konferenčnej ligy narazila Trnava na rumunské mužstvo Sepsi OSK. Rozpočet hosťujúceho klubu je viac ako dvojnásobný ako ten trnavský, pričom až polovicu z neho kryjú príjmy z predaja televíznych práv, čo je na Slovensku vzácne. V prvom zápase remizovala Trnava s Rumunmi na domácom štadióne bez gólov 0:0.

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom - Dolná Ždaňa vstúpia do nového ročníka 2021/2022 so skromným rozpočtom 800 tisíc eur a s cieľom polepšiť si vlaňajšie deviate miesto v tabuľke. Z kádra odišlo deväť futbalistov, z ktorých väčšina nastupovala v základnej zostave, resp. pravidelne striedali. Hlavného kouča Jana Kameníka vymenil Gergely Geri a vytvoril si asistentskú dvojicu Branislav Mráz - Martin Stopka. "Sme radi, že sme sa vlani zachránili. Chceme však opäť spraviť krok smerom dopredu. V športovej oblasti uvítame posun v tabuľke nahor, no nedávame si veľké ciele. Ak skončíme na ôsmom mieste, budeme spokojní. Ak skončíme v prvej šestke, bol by to splnený sen. V infraštruktúre tiež napredujeme: máme nové tréningové centrum v okolí štadióna, kde je aj regeneračná linka so saunou a bazénom. Na tréningovej ploche sme vymenili trávnik, ktorý je najvyššej kvality a spĺňa najprísnejšie medzinárodné kritériá," uviedol na tlačovej konferencii člen predstavenstva klubu FK Pohronie Martin Baláž.

Z mužstva spod Šibeničného vrchu odišli počas leta klasické opory. Kapitán Petr Pavlík sa vrátil do Senice, James Weir posilnil MTK Budapešť, Ondřej Chvěja a Petr Galuška ukončili hosťovanie, Tomáš Jenčo odchádza do Lučenca, Richard Župa do Bardejova, Ellie Gaell N'Zey do Kibonge a Bernard Petrák mieri do druhej poľskej ligy, do tímu Odra Opole. Thomas Heurtaux si hľadá nové angažmán. Do mužstva prišlo nateraz osem hráčov: Adam Pajer z Podbrezovej, Adam Záhumenský z Brna, Miloš Lačný zo Serede, Filip Mastiš z Liptovského Mikuláša, Marián Šmatlák z ViOn-u Zlaté Moravce a z dorastu banskobystrickej Dukly Marek Výbošťok a Filip Škrteľ. Zaujímavou posilou je poľský reprezentant do 21 rokov Aleksander Paluszek z Górniku Zabrze.

"Rozlúčili sme sa s viacerými hráčmi, ktorí neakceptovali naše návrhy zmlúv. Niektorí sa chceli posunúť vyššie, niektorí sa rozhodli pre návrat domov," prezradil športový riaditeľ klubu Štefan Zaťko.

Počas letnej prípravy odohrali futbalisti Pohronia sedem zápasov. V piatich vyhrali a v dvoch prehrali.

Zápas Trnavy s Pohroním začne v nedeľu o 20:00 a uzavrie program prvého kola nového ročníka Fortunaligy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.80 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tatran Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava  (sobota 18:00)
Nováčika Fortunaligy z Liptovského Mikuláša čaká na úvod sezóny veľká výzva. Na štadión v Poprade, kde sa duel odohrá, pricestuje úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava.

Na predsezónnej tlačovej konferencii sa ako prvý prihovoril prítomným prezident MFK Tatran Liptovský Mikuláš Milan Mikušiak. Niekoľkými vetami sa vrátil k minuloročnej sezóne a zároveň načrtol víziu tej nasledujúcej. Na margo niektorých vyhlásení médií povedal, že futbalový Tatran postúpil do najvyššej futbalovej súťaže zaslúžene a i v lige sa bude snažiť, aby bol dobrým súperom. V závere spomenul, že ak sa klubu bude v lige dariť, bude snaha dostať najvyššiu súťaž na domáci štadión v Okoličnom. Slovo dostal takisto hlavný tréner Marek Petruš. Zhrnul priebeh prípravy a pripravenosť svojho kádra na najvyššiu súťaž. Bývalý hráč Prešova verí, že všetci hráči podajú výkony, aké si predstavuje.

Za šatňu prehovoril kapitán Richard Bartoš. Za podstatné označil, že nálada je dobrá a všetci sa už na prvý duel tešia. Technické záležitosti - od pripravenosti štadiónu v Poprade po hráčske zmluvy - upresnil športový riaditeľ Ján Papaj. Na záver sa všetci rečníci zhodli, že Tatran do ligy vstupuje odhodlane a bude bojovať o každý výsledok. "V sobotu hráme v Poprade s Liptovským Mikulášom. Vrátime sa v nedeľu nadránom, v utorok ráno cestujeme do Bernu. Bude to náročné, musíme rýchlo zregenerovať, ale hráči nie sú nováčikovia, vedia, čo ich čaká," okomentoval situáciu vo svojom tíme tréner Vladimír Weiss starší. Belasí majú v nohách ťažký zápas predkola Ligy majstrov proti švajčiarskemu celku.

Liptovský Mikuláš a Slovan Bratislava skrížia pomyselné meče v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.01 - 5.09 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
MFK Ružomberok - FK Senica  (sobota 18:00)
V prvom kole novej sezóny Fortunaligy privíta MFK Ružomberok Záhorákov zo Senice.

V minulom ročníku skončili Liptáci na ôsmej priečke. Trénerov Jána Haspru s Marekom Saparom nahradili Peter Struhár a Peter Tomko. K zmenám došlo aj v hráčskom kádri. "Ladislav Almási, ktorý bol počas jari na hosťovaní v ruskom klube sa vrátil, ale podarilo sa nám dotiahnuť jeho riadny prestup do Baníka Ostrava. Odišli Matej Čurma, Dávid Filinský, Lukáš Kojnok, Jakub Kudlička a Viktor Jedinák. V ich prípade došlo k ukončeniu zmluvy. Niektorých hráčov sme dali na hosťovanie. Napríklad Rasťa Kružliaka, ktorý bude hosťovať v Bardejove. Riešime ešte hosťovanie Rasťa Šveca. Potom tu máme jeden špecifický prípad, a to je prestup Tihomira Kostadinova. Záujem o neho prejavil Slovan Bratislava, s ktorým sme v kontakte. Aktuálne riešime tento prestup," informoval generálny riaditeľ klubu.

Do tímu tiež pribudli traja futbalisti, ktorí v uplynulom ročníku pôsobili v Nitre. "Prestúpila k nám dvojica Lukáš Fabiš a Samuel Šefčík. Zároveň sa nám podarilo dotiahnuť hosťovanie ďalšieho mladého talentovaného hráča Jakuba Tancíka takisto z Nitry. Káder sme dopĺňali o našich mladých odchovancov z akadémie - Tomáša Frühwalda, Alexandra Seleckého, Adriána Macejka a Jakuba Rakytu. Takže už sa tešíme na štart novej sezóny. Pripravujeme sa na sobotný zápas so Senicou," povedal Ľubomír Golis.

Liptáci v príprave vyhrali nad Košicami 3:0, nad MKS Pogoň Štetín zvíťazili 1:0 a prehrali s MKS Chojniczanka 1930 Chojnice 0:1. Potom zdolali Pohronie 2:1 a na záver vyhrali aj nad Karvinou 2:1. "Zmien bolo v lete pomerne dosť. Zmenili sa tréneri. Aj tréningový proces bol trošku iný, ako to bolo minulé roky. Kondícia sa robila na ihrisku s loptami. Boli tam tréningy, ktoré sa natáčali na video. Potom sa z toho robili analýzy. Prišli šport testery, z ktorých sú po každom tréningu nejaké výstupy. Takže zmien v príprave bolo pomerne dosť," zosumarizoval kapitán Ján Maslo. Zápasom proti Senici sa pre Ružomberok začne dvadsiata piata sezóna v najvyššej súťaži v rade.

Zápas medzi Ružomberkom a Senicou odohrajú v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.36 - 7.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Trenčín - FC Zlaté Moravce  (pátek 20:00)
Úvodný zápas nového ročníka Fortunaligy obstarajú v piatkovej predohrávke prvého kola AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce.

"Chceme robiť všetko pre to, aby sme prinavrátili športovú úroveň, od ktorej sme sa v uplynulých rokoch vzdialili. Snažíme sa vykonať všetko pre to, aby sme podobnému scenáru predišli. Aby si všetci po tejto sezóne povedali, že sme zamiešali kartami a budeme nimi miešať pravidelne," priblížil ambície klubu generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček. "Potrebujeme, aby hráči chápali, kam smerujú kroky vrchného manažmentu. Ak sa nevrátime späť na starú cestu, bude pre klub náročné vygenerovať finančné zdroje na ďalšie fungovanie," avizoval Rybníček.

V kabíne Považanov došlo k viacerým zmenám. Z tímu odišlo osem hráčov. Patria k nim dlhoročná brankárska jednotka Igor Šemrinec, kapitán tímu Achraf El Mahdioui, ako tiež najlepší strelec AS v minulej sezóne Hamza Čatakovič. Do tímu pribudla pätica nových tvárí. "Z kádra mám veľmi dobrý pocit. Je v ňom konkurenčné prostredie. Je plný hráčov z vlastnej akadémie i zahraničných hráčov. Verím, že budeme vedieť vytvoriť zaujímavý tím, ktorý zabojuje o priečky zaručujúce európske súťaže," nádeja sa Rybníček.

Trénerom tímu spod hradu Matúša Čáka sa stal bývalý reprezentant Slovenska Peter Hlinka. "Z toho, že vznikla spolupráca medzi mnou a klubom, sa veľmi teším. Páči sa mi myšlienka robiť futbal trocha inak, čo bolo rozhodujúcim faktorom prijatia ponuky. Chceme hrať ofenzívny a dominantný futbal s pozitívnou energiou. Nebude to o chybách, ale o tom, čo budeme robiť po nich," nechal sa počuť nový tréner. Mužstvo počas prípravného obdobia odohralo päť zápasov. Vyhralo však iba raz - hneď v úvode zdolalo Karvinú. Medzi súpermi hrali prím tímy z českej najvyššej súťaže. "V Česku sme sa dostali do fázy, kedy bolo na mužstve cítiť únavu psychického aj fyzického charakteru. Posledný zápas proti Púchovu ukázal dobré veci. Náš cieľ je byť čo najviac dominantní. Máme mladé mužstvo, ktoré potrebuje čas," zdôraznil nový tréner.

Zápas medzi Trenčínom a Zlatými Moravcami odohrajú v piatok o 20:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.29 - 5.26
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Tatran Liptovský Mikuláš00000:00
 Slovan Bratislava00000:00
 AS Trenčín00000:00
 FC Zlaté Moravce00000:00
 MFK Ružomberok00000:00
 FK Senica00000:00
 Spartak Trnava00000:00
 FK Pohronie00000:00
 MŠK Žilina00000:00
 ŠKF Sereď00000:00
 Zemplín Michalovce00000:00
 DAC Dunajská Streda00000:00
Autor: EuroFotbal.cz
Počet zobrazení: 3997
Komentáře (89 / 0 nových)
adalbertus
23.07.2021 13:43
#
čo to je tabuľku?
Igli
23.07.2021 15:34
#
Liptov tam, kde má být
penepi
23.07.2021 15:38
#
Najkrajší slovenský región. Druhé miesto by som vám doprial.
O.Giroud
23.07.2021 15:39
#
ja tak 6. Netrreba nam v Európe taky tim
JackDaniels.
25.07.2021 12:50
#
Region najkrajsi mame, no neviem co by robili v europe..
JackDaniels.
25.07.2021 12:50
#
monkej
23.07.2021 13:55
#
Konečne štartuje najlepšia liga na svete
r3
23.07.2021 14:32
#
Karci64
23.07.2021 14:52
#
Emmett Brown
23.07.2021 14:53
#
penepi
23.07.2021 14:53
#
AutorGolu
23.07.2021 19:16
#
ufak
24.07.2021 09:43
#
Perlasberger33
24.07.2021 10:18
#
JackDaniels.
25.07.2021 12:51
#
Duff_se
23.07.2021 14:55
#
Pískaj konec…..takto može aj liga skončit.
lvrpl
23.07.2021 15:52
#
Trnava & Pohronie v nedeľu 20:00? To čo je za čas ?
AutorGolu
23.07.2021 19:16
#
Vysiela Dajto
lvrpl
23.07.2021 22:45
#
Pre divákov na štadióne to až také atraktívne nebude.
AutorGolu
24.07.2021 06:04
#
Podľa mňa dobrý čas.
O.Giroud
23.07.2021 15:52
#
Kde su predpokladane zostavy?
aurelio
23.07.2021 16:07
#
Nemohlo by byť v preview zápasu ViOnu aspoň slovo o ViOne?
BílíAndelDrcKo
23.07.2021 21:10
#
autor čakal, že Vion nenastúpi
Emmett Brown
23.07.2021 17:21
#
Petržalské OT:
Počas leta bolo v klube tradične rušno. Spolupráca s Trnavou sa skončila, z hráčov Spartaka tu zatiaľ ostal iba Mihálek. Naopak my budeme mať po novom rezervu v tretej lige, v Rusovciach. Takisto odišla kompletná päťčlenná enkláva z Ružomberka, ktorú si priviedol Pecko. Novým trénerom sa stal Mário Auxt, ktorý je zároveň asistentom pri repre U21.
V novej sezóne budeme mať výrazne navýšený rozpočet, prišlo viacero zaujímavých posíl, vrátene dvoch navrátilcov zo Senice. Čo je dôležité, zároveň sme udržali pokope celú kostru mužstva, žiadna z opôr neodišla, skončili len hráči, o ktorých sme naďalej nemali záujem.
Cieľom bude prvá šestka.

Príprava:
Trnava - Petržalka 4:0
Petržalka - Rača 3:0
Sereď - Petržalka 2:3
Senica - Petržalka 2:0
Podbrezová - Petržalka 2:1

Príchody:
Boris Turčák (Senica, návrat z hosť.)
Jakub Nemec (Senica)
Matúš Kuník (Sereď)
Patrik Redeky (Nitra)
Patrik Danek (Nitra)
Branislav Spáčil (Nitra)
Haris Harba (Bylis Ballsh)
Marko Kelemen (Kazincbarcika)
Šimon Štefanec (Púchov)
Oliver Slivka (Poprad)
Tomáš Nagy (Poprad, návrat z hosť.)
Simeon Kohút (Trenčín, hosť.)
Matej Riznič (Slovan)

Odchody:
Pavol Farkaš (koniec kariéry)
Viktor Jedinák
Martin Huba
Michal Dopater
Tomáš Filipiak
Jakub Kudlička
Samuel Kozlovský
Viktor Vondryska
Dmytro Petryk
Oscar Castellano
Alex Horváth
r3
23.07.2021 17:28
#
Kiezby ste boli cim skor spat v lige.
Nigro
23.07.2021 17:39
#
Kozlovský sa tak zlepšil alebo ako sa dostal do Trenčína?
BílíAndelDrcKo
23.07.2021 19:26
#
to je záhada, seriozne
Emmett Brown
23.07.2021 20:39
#
Skôr naopak, teraz by nehral základ ani u nas
xawi
23.07.2021 21:10
#
K Pirinenovi a Maduovi treti lavy obranca, dost nepochopitelne.
Ferguson6
23.07.2021 22:20
#
Čo Šimon Kozák?
Emmett Brown
24.07.2021 14:02
#
Budúci týždeň
Imos
23.07.2021 23:48
#
Harba
doughty
23.07.2021 18:10
#
Tip na umiestnenie :
1. Slovan
2. DAC
3. Trnava
4. Žilina
5. Trenčín
6. Ružomberok
7. Moravce
8. Michalovce
9. Pohronie
10. Sereď
11. Senica
12. Mikuláš
JackDaniels.
25.07.2021 12:49
#
Mikuláš posledny podla mna nebude...
Ol!ver
23.07.2021 19:45
#
ratusek
23.07.2021 19:59
#
rabl
23.07.2021 20:34
#
dik
#33CCCC
23.07.2021 20:54
#
AutorGolu
24.07.2021 16:59
#
Aj dnes bude link? Na Slovan.
ratusek
24.07.2021 17:16
#
bohužel asi ne. včera to šlo, protože ten zápas byl v televizi na Nova sport. Měla by být dostupná i Trnava zítra protože je na dajto. Zbytek asi bohužel nepůjde. Škoda
AS Trenčín
23.07.2021 20:49
#
polčas asi dobre Kadák ma kurevsky prekvapuje 2+1, taký drevák
pohodak
23.07.2021 21:09
#
chce sa predat
doughty
23.07.2021 20:57
#
Trenčín na parádu polčas, strely 8:0, aj keď góly po hrúbkach zatiaľ veľmi pozitívne signály. Bodaj by bolo v lige plno takých drevakov ako Kadak
Karci64
23.07.2021 20:59
#
AS na parádu. Uvidíme ako v 2. polčase zareagujú Moravce
AS Trenčín
23.07.2021 21:02
#
dnešné Moravce by neboli prínosom ani pre 2. vietnamskú ligu...
#33CCCC
23.07.2021 21:28
#
Preco iba 580 divakov v Trencine. ani tych1000. A to maju novy stadion. Maju dost smolu, ze otvaraju novy stadion v case covidu mohli mat divacky boom.
Ferguson6
23.07.2021 22:22
#
Tak veľmi ho neotvárajú… však nikde okrem DS, TT a Slovanu nebude pravdepodobne ani tých 1000… neviem či si ľudia nepamätajú návštevnosť pred covidom, ale cez COVID určite ani pri 50 % netreba čakať zázraky. To bude pravidelne pod 1000.
stas87
24.07.2021 09:34
#
Vcera som dal prednost pred AS zapasu Sturm-Salzburg. Takmer plny stadion, na stadione boli aj fanusikovia hostov, atmosfera skvela, hraci v uplne inom tempe ako pred prazdnymi tribunami. Aj v tyzdni Rapidu dost pomohli tribuny k obratu nad Spartou. Uz teda nesledujem nejako viac tu corona komediu v europe, ale ..Rakusko ma vyrazne lepsie cisla ako Slovensko aktualne a ma aj viac naockovanych ludi, ze si moze dovolit pustit takmer plnu kapacitu?
O.Giroud
23.07.2021 21:33
#
Tak ten Trencin, to je masina.
lukass111
24.07.2021 09:59
#
dnes Senica v RK s dorastencami. ako to dopadne?
Malresi
24.07.2021 11:06
#
Mikuláš dnes aspoň bod uchmatne
JackDaniels.
25.07.2021 12:49
#
S vykonom spokojnost, skoda tych posledných 20min
Malresi
25.07.2021 13:20
#
Súhlas, plus by ten zápas možno vyzeral inak, ak by sme si nedali taký nešťastný vlastný gól a neumožnili tak Slovanu viesť.
JackDaniels.
25.07.2021 16:25
#
bruchy
24.07.2021 14:53
#
Jsem si říkal, jakou obhajobou, když Slovan skončil šestej.
stas87
24.07.2021 18:25
#
Čo to hra za Senicu? Česka kolónia?
ratusek
24.07.2021 20:19
#
odpad z naší ligy
O.Giroud
24.07.2021 20:42
#
to bol aj Kalabiska, Divis ci Smetana a ako im Senica este zariadila pekne kariery
ratusek
24.07.2021 20:44
#
Noustress
24.07.2021 18:43
#
Senica v den štartu súťaže horkoťažko pozliepa supisku aj to by ma zaujimalo, kolko výnimiek dostali aby mali s kým hrať. Sered po udelení výnimky na 1 rok štartuje 4 sezónu v najvyššej lige. Namestovo 7:0 ešte ani koniec zápasu nieje. Tomuto vravím posun v pred v SVK futbale
#33CCCC
24.07.2021 18:59
#
Nemozem si pomoct, ale Sered mi v tej lige neskutocne vadi. Co ten tym dava lige ked ani len nehra doma. Namestovo nvm co ste cakali male mestecko malo penazi v regione. Skor je zaujimave ze tam nie su vacsie mesta co by mohli postupit- Martin, Poprad spadol, Rimavska, Zvolen....Senica nvm co predvadza, ci to je predzvest ich vypadnutia tento rok.
MR. JAMAICA
24.07.2021 22:00
#
Námestovo - jediný reprezentant Oravy, tu vôbec nevidím problém, je to ich prvý zápas v 2. lige a hneď s jedným z favoritov na postup. Ja skôr vidím problém v tom, že sa nadáva na kluby typu Pohronie, ktoré chce robiť futbal-hľadajú kvalitných hráčov, peniaze sú, má pri sebe 3 štadióny (2x tréningové - umelá a normálna tráva a hlavný štadión) a hneď vedľa krytú športovú halu. Ale nie ľudia chcú vidieť v lige Prešov, Košice, Bystricu lebo Žiar nad Hronom nie je dostatočne veľké mesto … toto je čo za argument Ak by niekto z týchto znalcov futbalu viac čítal, tak by sa dozvedel, že futbal v Žiari sa vždy vedel robiť a hrali o postup aj do 2. aj 1. ligy 10-20 rokov dozadu, čo na také mesto je veľký úspech ale vytrvali a kde sú teraz? A kde je teraz Tatran Prešov? Kde sú Košice?
penepi
24.07.2021 22:44
#
Nemyslím si, žeby tu niekto "vyhadzoval" Pohronie z ligy. Škodné v lige sú Sereď alebo Senica. Keď tak sa písalo, že v *ideálnom prípade* by v lige bolo osem krajských miest (vr. Petržalky) + DAC a ešte nejaké dva kluby, pretože tieto majú najväčšiu tradíciu a zároveň najväčší potenciál pritiahnuť fanúšikov. Samozrejme za predpokladu, žeby sa naučili robiť futbal. Určite nateraz je Pohronie oveľa lepšie pre ligu ako napríklad nefungujúca Nitra alebo Prešov. Problém so Žiarom je naozaj ale ten, že je to maličké mesto. Dve sezóny dozadu, kedy sa hralo ešte s divákmi, mali po postupe, kedy by človek očakával nejakú eufóriu, priemer 1500. Aj také Moravce mali dve tisícky. To je naozaj dosť o ničom, hlavne keď to s tým mini štadiónom už lepšie nebude.
QooBo
24.07.2021 23:02
#
MR. JAMAICA
24.07.2021 23:11
#
Ja som ten hate na Pohronie zachytil a ver mi je.
Čo sa týka tej návštevnosti tak s tebou maximálne nesúhlasím. Čísla nepustia.
Priemerná návštevnosť na štadiónoch v sezóne 19/20:
Slovan: 6573
Trnava: 3700
Žilina: 2577
Pohronie: 1546
Ružomberok: 1372
Nitra: 909
Trenčín: 564
No a teraz mi povedz, že Žiar na to, že je to maličké mesto má nízku návštevnosť Príklad len Slovan má síce priemer 6573 ale to je viac ako 400.000 mesto! a mohol by som pokračovať…
penepi
24.07.2021 23:17
#
Trenčín nehral doma, to je úplne irelevantné číslo, o Nitre som písal, že s tým, ako fungovala, je dobré, že zostúpili a aj to Pohronie má väčší prínos pre ligu. To ale neznamená, že priemerná návštevnosť 1500 je dobré číslo. No proste nie je a toto bude pri Pohroní vždy negatívny faktor. Navyše v tej sezóne im tú návštevnosť vytiahli vypredané zápasy na úvodné domáce kolá proti nám a Trnave, kedy bola eufória. Čiže sa dá očakávať, že ten priemer do budúcna pôjde ešte o čosi dole.
MR. JAMAICA
25.07.2021 08:16
#
Žiar má 18.000 obyvateľov, Bratislava 450.000 … percentuálne chodi priemerne na Pohronie viac divákov ako na Slovan, uvedom si aj tento faktor- čiže nie je 6500 ako 6500. A za druhé to si fakt tak predstavuješ, že budeme rozhodovat, kto bude vo FL len podľa počtu divákov? To snáď nemyslíš vážne
penepi
25.07.2021 15:06
#
Evidentne si ma vôbec nepochopil. V tomto prípade sú dôležité absolútne čísla, nie percentuálne vyjadrenie. Čo z toho, že na Pohronie príde percentuálne viac ľudí, keď vo finále je to proste malé číslo? Touto úchvatnou logikou naťahajme do ligy dediny s 1000 obyvateľmi a tešme sa, že tam bude chodiť na futbal 500 ľudí, čo je skvelých 50 % populácie Samozrejme, že divácka atraktivita je dôležitý faktor, ale zároveň nevidím, žeby sa niekto niekde rozhodoval iba na základe toho. Nikto ti to tvoje Pohronie z ligy nevyhadzuje, len ty tu z nich robíš pomaly Real Madrid, pritom je to nudný a neatraktívny klub, to je všetko.
MR. JAMAICA
26.07.2021 17:45
#
Evidentne si ma ani ty nepochopil. Mne je tak úplne u riti či je Pohronie atraktívne alebo nudné alebo či ho pozerá 5.000 ľudí za zápas alebo ani jeden človek za celu sezónu, sám pozerám len konečný výsledok ale ide o podstatu. To že mesto-Žiar má 18.000 obyvateľov a chce robiť futbal, tak automaticky je to k ničomu pretože napr. taký Prešov, ktorý síce nevie robiť futbal a nie sú tam peniaze, tak takých tam chceme pretože má 88.000 obyvateľov a na futbal príde logicky (asi) viac ľudí oooook, toto je logika, ktorú prepáč asi nikdy nepochopím.
uff
27.07.2021 06:35
#
Jediný kto tu pení si ty. Nikto Pohronie ani nespomenul. Nieto to, že robia futbal zle. No je reálna vec, že tam na futbal nikdy moc ľuďí chodiť nebude a jeho atraktivita je pre nás ostatných momentálne nulová.
Ferguson6
24.07.2021 23:26
#
Len kým Slovan môže ísť vyššie, Pohronie nemôže... To navyše budúcu sezónu nebude mať ani vyhovujúci štadión na ligu.
MR. JAMAICA
25.07.2021 08:27
#
Prepáč, mňa nezaujíma žiaden Slovan a myslím si že aj drvivú väčšinu ľudí na Slovensku. Pohronie ma métu udržať sa vo FL a potom bojovať o lepšie umiestnenie vo FL ako ostatne sezóny… ide si svoji cestu, ma vlastne ciele a do budúcna klub môže len rásť a rásť pomalými krokmi…
Dalši blbosť, pokial by si bol raz na štadióne Pohronia, majú tam voľne priestory pre potencionálne rozšírenie kapacít, jedna strana za bránou nemá ani tribúnu…
Ferguson6
25.07.2021 11:08
#
Voľne priestory možno majú, ale tribúny niečo stoja.
Ferguson6
24.07.2021 23:14
#
Hlavne tie kluby nemajú tradíciu, čiže nikoho nezaujímajú Rovnako tam nie je žiadna rivalita, keďže majú minimum fanúšikov. Ale samozrejme, nie ej chyba malých miest a dedín, že to robia lepšie ako veľké mestá. Ideálne by bolo, keby tieto malé kluby fungovali +/- ako teraz, ale v 2. lige a vo FL by boli fungujúce tradičné kluby, len to by tie najskôr museli fungovať. Rovnako by ten futbal mal fungovať vo väčších mestách, ale keď si vezmeme 28 najväčších miest (keďže FL a 2L majú spolu 28 klubov), tak v nich 15 nemá zastúpenie, pričom BA má 3 tímy a ZA 2. Inak spomínané Námestovo je najmenším mestom v profesionálnych súťažiach, za ním už len Boženík.
MR. JAMAICA
25.07.2021 08:10
#
Tradícia - za prvé Žiar ju má a po druhé to je tak nepodstatná vec, aby mal klub tradíciu, koho toto vôbec zaujíma? A fanúšikovia… veď percentuálne chodí na Pohronie priemerne viac ľudí, ako na Slovan či Žilinu, Trnavu atď Žiar má 18.000 obyvateľov, prosím uvedom si to a nie ako Bratislava 450.000
Ferguson6
25.07.2021 11:12
#
Pohronie vzniklo pred pár rokmi na základoch Dolnej Ždane, toľko ku tradicii… a samozrejme hovorím o ligovej tradicii. V Žiari sa futbal môže hrať aj 100 rokov, ale keď v lige nemá žiadneho rivala, tak proste zápasy s Pohroním nie sú zaujímavé pre nikoho. No veď práve, nie je to Bratislava ani Žilina, ale malé mestečko, ktoré nepriláka viac ľudí ani u seba, nepriláka väčších sponzorov a nikto sa na neho nebude ani pozera v telke. A keď ligu tvorí polovica takýchto klubov, tak je jasne, že kvalitatívne každoročne klesá. Ale hovorím, nie je chyba týchto mestečiek, že vo väčších mestách nevedia robiť futbal.
Noustress
25.07.2021 11:13
#
Som dodnes nevedel, že prijmy z listkov sa počitaju z % navštevnosti k obyvatelstvu daneho mesta, doteraz som bol v tom, že sa to počíta podla navštevnosti . Btw na ten Slovan aj Trnavu može prísť hocikedy 5-10 hoc aj 15k ludí ale to by na Žiar musel prísť celý región. To nevravím o atraktivite Pohronia ako súpera pre väčšie kluby a ak pojdem ešte dalej tak som zvedavý, kolko ludí si v TV pozrie zápas Pohronie-Sered, Sered-Senica a podobne. A ano v Prešove sa robí/l futbal roky zle, detto NR BB KE odtoho sa odvíja aj záujem o futbal v tých mestách ale vždy je tam o 100% väčšia perspektíva aj čo sa týka výchovy mládeže aj čo sa týka diváckeho záujmu ako v Pohroní. Pohronie ma zrovna vôbec neštve v lige, aj ked by to mal byt dobre fungujucej štrukture skor druholigovy klub s ambiciami než prvoligovy. Mna osobne irituje Sered bez štadiona, irituje ma Senica ktorá má pravidelne dlhy bude ma iritovať LM ak o rok nebude mať štadion na urovni prvej ligy a pridal by som aj Michalovce ktore sa zliepaju pravidelne celu jesen
Ferguson6
25.07.2021 11:50
#
LM štadión určite nebude mať, keďže ho len nedávno zrekonštruovali a reálne tajná minimálnu kapacitu ani nemajú priestor, ak nepostavia nejaké dĺžke tribúny za bránami.
lvrpl
25.07.2021 23:08
#
Nič proti Pohroniu, futbal tam robia zjavne dobre, ale je to len ďalšie nezaujimave mužstvo v lige. Mohli zaujať návštevnosťou ak by tam chodilo 4-5 tisíc ľudí s celého regiónu, ale nezaujali ani tým. Návštevnosť ligy je katastrofálna všade a Pohronie tomu vôbec nepomáha. A to koľko má Žiar obyvateľov je úplne jedno.
Duff_se
25.07.2021 09:08
#
A prečo je Senica škodná a je pre teba na úrovni Sereďe?
Ferguson6
25.07.2021 11:15
#
Ty sleduješ čo sa s vašim klubom deje posledné sezóny? Nevedieť kto bude hrať deň pred prvým kolom, dlhy voči každému, neustale výmeny celého kádra, časté výmeny majiteľov, dlhodobo len prežívanie miesto nejakeho napredovania, divácky bez potenciálu. Ja som Senici po kúpení si ligy aj celkom fandil, lebo to vyzeralo dobre, štadión, športové úspechy, ale teraz už niekoľko rokov takto fungujúci klub nemá čo robiť v lige, akurát vždy sa tam nájde niekto horší. Aj terajší káder je úplne strašný a urážkou pre najvyššiu súťaž. Ťahať sem hráčov na úrovni 3. českej ligy.
O.Giroud
25.07.2021 11:55
#
odkedy to predal Levarsky to je uplny hnus
QooBo
24.07.2021 23:02
#
BílíAndelDrcKo
25.07.2021 13:15
#
prosím ťa upokoj sa, Pohronie nikomu nevadí, lebo reálne nikoho nezaujíma. Je úplne jedno či je alebo nie je v lige. Futbal robia slušne vo svojich podmienkach.
lukass111
25.07.2021 08:52
#
ako sa na Svk udeluje licencia, to mi je zahada
adalbertus
25.07.2021 11:55
#
Hajrá DAC
adalbertus
25.07.2021 17:51
#
AutorGolu
25.07.2021 18:00
#
Proti DACu nastúpil Real Michalovce?
Inter Eterno Amore
25.07.2021 19:17
#
to sa im u nás občas stáva .. veď už dokázali dostať aj za polčas 5
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.