Fonseca má důvěru, AS Řím o jeho odchodu nikdy neuvažoval

26.09.2020, 13:03
Aktuality
Výhradně na svou práci se v nejbližší době bude moci koncentrovat Paulo Fonseca. Portugalský kouč vede AS Řím a loňská sezona rozhodně nebyla z nejúspěšnějších, kormidelník ale má své místo jisté, ujistilo ho o tom vedení...

47letý Fonseca dříve trénoval FC Porto, Bragu a Šachtar a kormidla Giallorossi se ujal před rokem a čtvrt. Na velký úspěch s nimi nedosáhl v Evropské lize a nepovedla se ani Serie A, Giallorossi obsadili pátou příčku a opět budou absentovat v Lize mistrů. Smlouvu má ještě na jeden rok a některá média přinesla informace ohledně zájmu o Maxe Allegriho.

"Fonsecova budoucnost pro nás nikdy nepředstavovala otevřenou záležitost. S ním na lavičce jsme zahájili projekt, jehož součástí je mladý tým a ten potřebuje kvalitního trenéra," nechal se slyšet generální ředitel klubu z hlavního města Guido Fienga.

Fonseca v AS pokračuje a za římský celek bude i nadále bojovat také útočník Edin Džeko, o němž se rovněž spekulovalo v souvislosti s možným odchodem. Jedním ze zájemců měl být Juventus, který v neděli nastoupí právě proti AS Řím.

"Edin je naším kapitánem a tak tomu bude i nadále. Máme radost, že u nás zůstává. Známe jeho kvality a oceňujeme jeho profesionalitu. Jestli v neděli vyběhne na trávník, vydá ze sebe to nejlepší. Doufáme, že bude mít i extra motivaci," prohlásil dále Fienga.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (19)

Přidat komentář
Kaka14

AS má vraj záujem o Ragnicka ....keby súhlasil tak Foncescu odvolajú

Reagovat
HugoBoss27

Forza Paulo

Reagovat
Slavia10

Není jediný důvod proč by se mělo uvažovat o jeho odchodu, leda by majitel chtěl fakt o dost vyšší cíle a byl ochotný uvolnit třeba 150 mega na přestupy, jinak nikoho lepšího neseženou.

Reagovat
Largo

Naopak, duvodu je pomerne dost.

Reagovat
Slavia10

Jo a co třeba ? Co fanoušci AS Řím čekali? 5 místo je úspěch, na ligu mistrů ten kádr prostě nemá, všichni v Serii A se zlepšují rok od roku a posilují, jen AS odmítá reagovat, tak co měl Fonseca dělat, za to 5 místo je kouzelník.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Largo

Pátý místo pro AS rozhodně není úspěch. Spíš slabší průměr. Každoročně je cílem Liga mistrů. To za prvý. Kouzelníkem bych ho rozhodně nenazval, občas měl v některých fázích ligy solidní výpadky a nedokázal je nijak řešit. Ale tohle jsem na mysli neměl.

Fonsecu mám jako kouče rád, je to podle mě trenér, který pokud dostane čas a hráče, který mu sedí do systému, umí hrát velmi dobrej a efektivní fotbal. To, že mu je vedení AS nedodalo, je něco jinýho.

Těch důvodů, proč je změna trenéra možná (a nepíšu, že ji prosazuju nebo schvaluju, jen že je to reálný) je víc. Zaprvý novej majitel, kterej se hodlá zbavit mnoha věcí minulýho vedení. Od boardu přes klíčový role ve struktuře klubu a hráče až po trenéra.

Za druhý Fonsecův zhoršující se vztah s kabinou. Dřív měl naopak pověst kouče, který dokázal tým stmelit a v komunikaci s hráči byl výbornej. Poslední dobou to není ono a z kabiny (opět špatně) prosakují informace do médií o tom, že hráči v trenéra ztrácejí důvěru. Sem tam nějakej incident jako s Džekem, kapitánem a hlavní hvězdou týmu, po utkání se Sevillou, kdy je musel Federico Fazio oba oddělovat od sebe.

Další důvod je hra, která se poslední dobou nijak nezměnila, Fonseca dlouhodobě nenabízí jím dřív proklamovanej ofenzivní styl, na kterej jsou fanoušci AS dlouhodobě zvyklí.

A poslední, dost možná nejdůležitější faktor z pohledu novýho vedení, je fakt, že právě teď je mnoho kvalitnějších trenérů volnejch. Od Sarriho přes Allegriho, nereálnýho Pochettina až po Rangnicka. Vedení prostě hodlá udělat za minulostí tlustou čáru a dosadit do struktur klubu úplně nový lidi, trenéra nevyjímaje.

Osobně bych ale Fonsecovi ještě šanci dal a hlavně mu přivedl hráče, který pro svůj fotbal potřebuje. Obávám se ale, že to se nestane.

Reagovat
Yanek

Pěkné shrnutí

Reagovat
Largo

Dik. Myslim, ze pro novy vedeni bude proste na poradu dne razantni zmena.

Fonseca ma sice svy mouchy, ale je tim poslednim, kdo za ten soucasnej bordel muze.

Reagovat
DelPiero137

Sarri by bol vo vasom pripade krok spat. Nie je lepsi ako Fonseca si myslim. Sarri ma azda najhorsi vztah s kabinou.

Ten incident s Dzekom som nevedel, to ma zaskocilo. Ktovie ci aj Dzeko nema za usami.

Reagovat
Largo

Osobne bych nechal cas Fonsecovi a koupil mu hrace, ktery chce. Jinak me ze soucasnejch treneru laka Pochettino a mozna Allegri, ale porad ho mam zaskatulkovanyho jako pragmatika, kterej s Juve na to, jakej mel kadr, hral misty az hnusnej fotbal.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
wiggum

Taky co má dělat, když mu tam zůstal takový odpad.

Reagovat
VdV

AS je k hovnu, s tímto kadrem je upně jedno, kdo to trénuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba je dokáže zachránit v Sérii A

Reagovat
Kadlitko

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať sejmou zítra Juventus.

Reagovat
KillSwitch

tam treba vymeniť celé vedienie a nie trénera...on musí pracovať s tým čo dostane...bohužial posledné roky dostáva čím ďalej tým menej...pochybujem, že by lepší tréner ako on chcel trenovať takýto zruinovaný tím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele