Foda má prozatím důvěru nového prezidenta rakouského svazu

17.10.2021, 23:48
Aktuality
Rakouskou reprezentaci i přes krajně neuspokojivé výsledky v kvalifikaci na mistrovství světa 2022 nadále povede Franco Foda, potvrdil to nedávno zvolený prezident Rakouského fotbalového svazu (ÖFB) Gerhard Milletich. Platí to však prozatím jen s výhledem na listopadovou pauzu...

Rakousko má po osmi kvalifikačních zápasech pouhých 10 bodů a na baráž ztrácí již sedm kroků. V nedávných klíčových duelech se Skotskem a Dánskem přitom nedokázalo ani skórovat a Franco Foda je obdobně jako před Eurem kritizován za příliš negativní herní styl, který navíc mužstvo neuchránil ani od velkých přídělů od Izraele (2:5) či Dánska (0:4).

Fotbalová veřejnost v zemi tak spoléhala na to, že zakročí Gerhard Milletich, který byl v neděli ráno zvolen jubilejním desátým poválečným prezidentem ÖFB. Lea Windtnera v čele asociace střídá po dlouhých 12 letech coby exprezident regionálního svazu Burgenland.

"Má platný kontrakt a nemyslím, že dává smysl, aby byl vyměněn dva zápasy před koncem roku. Musíte se bavit s novými kandidáty, spěch by nebyl v této situaci vhodný. Je nutno to vyřešit udržitelně,” uvedl Milletich, jehož volba byla jednoznačná - z 13 přítomných pouze dva, nejspíše zástupci silných regionů Tyrolska a Salcburska, nehlasovali v jeho prospěch.

Dalším bodem agendy krátce po zvolení nového šéfa byla také otázka národního stadionu. "Bylo by to mimo finanční sílu ÖFB, abychom naráz udržovali dvě velká staveniště,” uvedl v narážce na nové tréninkové centrum reprezentace ve Vídni-Aspernu. "Tréninkové centrum má teď prioritu. Stadion v tuhle chvíli zvažován není,” uzavřel Milletich, který doufá v politickou podporu.

Autor: Tomáš Daníček / kurier.at, kleinezeitung.at

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ono sa to podá, ty si predsa Foda

Reagovat
Radek Voltr

oba Francové na odstřel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele