Florenzi vypadl ze sestavy AS Řím, odejde v zimě jinam?

16.11.2019, 16:47
Aktuality
Římské AS na přelomu října a listopadu vyhrálo tři ligové zápasy v řadě a jen hodně malou měrou k tomu přispěl Alessandro Florenzi. Krajní obránce či záložník vypadl ze základní sestavy Giallorossi a přednost před ním dostávají jiní, média proto začala spekulovat o možném hráčově odchodu...

"Doufám, že v nejbližší budoucnosti trenérovi jeho rozhodnutí znesnadním, v tuto chvíli důvěřuje jiným a já to respektuji. Pokud jsem kapitánem Říma, musím jít příkladem. A jak tomu pro mě bylo vždy, na prvním místě je klub, nikoli já. Všichni musíme zůstat v klidu a tvrdě pracovat. Když to bude dělat kapitán, budou ho všichni ostatní následovat," říká Florenzi.

28letý Florenzi strávil v hlavním městě drtivou většinu dosavadní kariéry a v základní sestavě se naposledy objevil před měsícem. Trenér Paulo Fonseca sází na jiné hráče a před italským reprezentantem dostávají přednost Leonardo Spinazzola a Davide Santon.

"Ale je v pořádku, je to náš kapitán. Není to pro něho snadné. Je to skvělý hráč a rád by hrál, ale všichni musíme respektovat rozhodnutí trenéra. Ale je velice talentovaným fotbalistou. Jsem si jistý, že se vrátí a bude znovu hrát," nepochybuje útočník italského celku Edin Džeko.

Florenzi má dle tisku už nyní dva nápadníky. Zájem o něho má Inter Milán a na Apeninském poloostrově se spekuluje i o tom, že situaci okolo hráče monitoruje Fiorentina.

"Mohu k tomu říci jenom to, že v tomto období je vzduch hodně horký, do začátku zimního přestupního termínu zbývá čtyřicet dní. Florenzi se mi hodně zamlouvá, v Římě jsem mu kdysi dal jeho první kontrakt. Miluji ho, ale je hráčem Říma a nemluvil jsem ani s ním, ani s jeho agentem," uvedl vše na pravou míru sportovní ředitel Fiorentiny Daniele Prade.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter by byl super!

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Largo

Snad ano. Inter. Za Politana. Nebo Neapol za Hysaje.

Daje

Reagovat
Slavia10

Hysaje chci do AS hrozně moc, je Pravda že výměna s Politanem by mohla oběma týmům byt výhodná.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jednu dobu jsem myslel že Ghoulam a Vysaj jsou jedná z nejlepších dvojic beků současnosti...jednoho níčí zranění a druhého vytlačil ze sestavy kluk z Empoli? Shodou okolností i jeho konkurent přišel odtamtud.

Reagovat
Largo

Reagovat
Rarášek

Reagovat
CubONE

Alebo Milan za Calabriu a dve cervene karty.

Reagovat
RadekVonCZE

Pojď sem, kam běžíš! Forza Inter!

Reagovat
DieryVonry

Marodka vzala za obět Florenziho, ale ta šňůra As už nebude tak dlouho trvat. Pár proher a Florenzi je zpět na scéně. Římani milují své odchovance a Alessandro může být dalším miláčkem jako Daniele nebo Francesco. Odchodu bych moc nevěřil.

Reagovat
Largo

Římané nemají, alespoň poslední dobou, k odchovancům o nic větší vztah než k jinejm hráčům. Florenzi není extra hráč, Fonseca to dobře ví a je první trenér, kterej má dost koulí na to, aby ho nechal na lávce.

Reagovat
DieryVonry

No takovej jako Rossi nebo Totti určitě nebude. A vím jak se noví majitelé chovají. Ale fanoušci ho tam fakt berou, když jde z hřiště má aplaus asi jako jen Džeko. Když si vzpomenu na Salaha, tak ají když už tam byl skvělej, tak mu římani nějaký pocty nedělaly. Asfans měří podle toho kolik let strávíš v klubu asi :D. A tohle podle mě moc dobře ví i Florenzi, že v Interu ještě bude bojovat s Candrevou nebo někým o místo a z horší pozice. Lepší to teď ustát v As

Reagovat
Largo

Nevim, kolikrat jsi byl v Rime na fotbale, ale potlesk jednotlivejm hracum tam neni zrovna obvykla vec. A zvlast u Florenziho, kterej sel po zraneni vykonnostne dost dolu. Fanousci jsou schopny u jeho jmena piskat i pri cteni zakladni sestavy. Florenzi je srdcar, zahraje na kazdym postu, ale na zadnym nejak excelentne.

V Interu by bojoval o misto se starnoucim Candrevou a Lazarem, kterej nepodava zrovna presvedcivy vykony. Neni to tak dlouho, co se psalo o jeho odchodu.

Predevsim je ale fakt, ze Conte o Florenziho hodne stoji, vzdycky to tak bylo a Inter by zrovna nemel problemy nabidnout mu stejny penize jako v AS.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Lazaro sa zlepšil, len sa zranil teraz v repre

Reagovat
DieryVonry

Dávám ti zapravdu a jsem rád, že jsi to dovysvětlil. Na Olimpicu jsem byl jen jednou a je to hodně dávno. Viděl jsem 3 domácí zápasy v této sezóně a z telky mi přišlo, že je oblíbenej když střídal. Under někdy skoro sprintuje když jde dolů, aby bylo pískotu co nejméně a to ají když zahraje nadstandartně. Jasně je to Turek, není odchovanec atd.. Ale měl jsem pocit, že je Florenzi trochu víc uznávanej a že to pár výkonů nezmění. Vyvedl jsi mě z omylu.

Za pravdu odchodu dává také fakt, že jestli o něj má opravdu Conte velký zájem, tak se to asi stane. Antonio nemluví nahlas o hráčích, které by chtěl pouze na lavku nebo neměl promyšleno pro jakou roli v týmu hráče chce. A inter z předešlých Conteho působení ví, že ho není dobrý neschválenýma přestupama frustrovat. Podle mě si po působení v Chelsea snad Conte do smlouvy prosadil, že přestupy řeší výhradně on.

Příchodu Florenziho přispívá také fakt, že pokud je Lautaro na odchodu jak se spekuluje, bude Florenzi jasná volba.

Reagovat
Largo

Reagovat
Houfi

Naprostý souhlas s jeho hodnocením. Jeho odchod by mi mrzel, ale možná by to bylo vhodné řešení pro obě strany. Co se vůbec stalo s Hysajem, že je v Neapoli najednou mimo sestavu? Pamatuji, že dva roky zpátky byl na roztrhání. Pokud jde o spekulace s hostováním s opcí na Moise Keana, tak bych byl spokojen. Anglie mu nesedla. V AS by mohl mít prostor pro další rozvoj. Kalinič byla znouzectnost, což se v těch pár málo momentech co nastoupil potvrdilo.

Reagovat
Largo

Daleko hur bych nesl prodej Pellegriniho nebo Zaniola...

Keana bych taky bral, i kdyz s Evertonem to bude drahy. Ale hostovacka s opci, platba treba na 2 casti, to by uz slo. Potencial ma obrovskej, navic velkej kamarad se Zaniolem. Edin nemladne a Keanova dravost v utoku by se nam velmi hodila.

Hysaje rovnez, to je jasny. A nekoho na kridlo jako alternaci k Underovi, tam jeden hrac proste schazi. Politano vymenou za Florenziho?

Reagovat
rel7

to jsou na tom Spinazzola a hlavně Santon lépe něž on?

Reagovat
Stana95

Spina určitě, ale u Santona si to teda taky nemyslím vždycky když ho vidím hrát, tak je příšernej

Reagovat
Zark

Tak to mas nadruhou stranu docela stesti. Myslim tim videt hrat Santona, pri vsech tech jeho zranenich..

Reagovat
Stana95

je teda pravda, že jsem těch zápasů tuhle sezónu moc neviděl, ale vždycky mi to vyšlo zrovna že tam byl

Reagovat
Slavia10

Kdyby se Spinovi vyhýbali zdravotní potíže, tak muže úplně s přehledem dělat jedničku na bekovi i v tom Juve, rozhodně je lepší než Florenzi.

Reagovat
Houfi

Spinazzola je super, zahraje s přehledem oba krajní beky, Santon není žádná top světová třída, ale jako back up vyloženě nezklamal..v lednu se vrátí Bruno Peres, jsem zvědav co s ním Fonseca provede

Reagovat
Stana95

Santon a Peres, to je sen

Reagovat
Houfi

Peres nachytal zkušenosti v brazilské druhé lize..

Reagovat
Stana95

Reagovat
ED91

Reagovat
Recoba Inter

Politano => Roma

Florenzi => Inter

Takto bych si to dovedl představit a bylo by to výhodné pro obě strany. Možná.

Reagovat
Largo

Presne tak. Post, ktery fakt potrebujem.

Reagovat
Recoba Inter

Já bych věřil, že by se mu tam i začalo dařit. Ono Politano je i celkem fajn kluk a vysedávání na lavičce s tím, že si vždy odkope pár minut mu opravdu nepřeji. Na to je ho nesmírná škoda a věřím, že by v Římě pookřál. Vždyť je to de-facto jeho domov. V Interu nemá budoucnost, dokud tam bude trénovat Conte, jeho cena jde dolů... ideálnější doba na jeho případný prodej než je teď v zimě už patrně pro Inter s takovou nebude.

Reagovat
Largo

Naprosto soouhlasim. Je to odchovanec, pro me prototyp spolehlivyho a sikovnyho hrace do rotace k Underovi, je mu tusim 26, pro Fonsecu ideal. Plat v pohode, potencial ma.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Largo

I kdyz me by se teda jeste vic libil Orsolini.

Reagovat
Recoba Inter

Jo, ten stoupá na ceně za nedlouho bude horké zboží

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele