FLORENTINO PÉREZ ZŮSTÁVÁ

12.07.2004, 19:53
Aktuality
Prezidentské volby změnu v Realu Madrid nepřinesly – v čele nejslavnějšího klubu Evropy zůstává Florentino Pérez. Jeho vítězství nad druhým kandidátem, Lorenzo Sanzem, i třetím vzadu, Arturo Baldasonem, bylo drtivé – z celkového počtu 31 tisíc hlasů jich dostal celých 94%...

57letý šéf největší španělské stavební společnosti tak ve funkci zůstane nejméně další čtyři roky a i nadále se tak dá očekávat jeho nákupní politika. Co rok, to hvězda. Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham... Kdo bude další? "Mou politikou zůstává snaha kupovat ty nejlepší hráče světa na všech postech," potvrdil Pérez, že Real i nadále bude plný hvězd.

Letos to ale asi bude poprvé, co hvězda nepřijde posílit útok, ale defenzívu. Minulá sezóna dala Realu hodně za vyučenou – úzký kádr a slabá obrana, to se podepsalo pod neúspěšným rokem. I proto byl hned prvním hráčem, který do Madridu přišel, argentinský obránce Walter Samuel z AS Řím. Dále se Real vážně zajímá o Ricarda Carvalha, obránce FC Porto, který zazářil na evropském šampionátu, jeho spoluhráče záložníka Costinhu, nebo o Francouze Patricka Vieiru z Arsenalu, který je považován za nejlepšího defenzivního záložníka světa.

"Dnes vyhrál Real Madrid a vyhrála jeho budoucnost," byla Pérezova první slova po zvolení. "Vím, co mě čeká a výzvu přijímám, beru odpovědnost. Vím, že jediným limitem pro Real jsou sny jeho fanoušků," dodal Pérez, který mimo jiné odhalil plány na zastřešení stadiónu Santiago Bernabeu. Jeho odpůrci sice připomínali, že klub je stále zadlužen, Pérez je však přesvědčen o tom, že finanční situaci už vyřešil prodej tréninkového centra a vylepšený marketing.

Autor: Petr Starý

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pérez je silná osobnost, a to procento hlasů v jeho prospěch, to je fantazie. Teď už konečně přichází fáze číslo 2 - posílení kádru. 1) Carvalho 2) Xabi Alonso 3) Seitaridis 4) Gilardino za Morientese. Když by tohle všechno vyšlo, tak máme kádr jako hrom!!

Reagovat
HOST*Dr. Kyslik

Tipuji, ze k vam nepujde ani jeden...

Reagovat
HOST*yarda

Přející culé...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím! Perez je velice duležití pro Real. S Sanzem sme meli jenom obrovske dlhy a zmizeli z klubove kasi peníze Tet už opravdu musíme posílit obranu. Co říkate na Ashley Cola?Nebylo by špatné

Reagovat
HOST*yarda

Kde si se toulal, R.Carlosi???

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprve Real ma na tomto postu skveleho Roberta Carlose a za druhe Arsenal URCITE nebude prodavat svoji mistrovskou sestavu. Proste to neni styl Arsenalu a pana Wengera!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, s tím rozprodáváním Arsenalu nevím, Vieira chce prý do Madridu sám Ale Real za něj musí vypláznout 42 mil.eur Kachna?

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez chce Vieiru a Pérez zřejmě také Vieiru dostane. Ale Xabi je o 6 let mladší a stál by třetinu Na druhou stranu s Beckhamem ve středu by to zvládli jen dva pivoti na světě a oba jsou Francouzi

Reagovat
HOST*yarda

Hm, v těch přestupech je dobrý čurbes, Camacho chce Carvalha (100% souhlas) a Emersona (nevím nevím, zdá se mi mírně nedisciplinovaný). A samozřejmě je ve hře angažování ještě jednoho gáláctica (zejména pokud odejde Morientes).

Mj. Merenguesi, co říkáš na Pacandu ve Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalha chceme všichni, ale Porto dělá zbytečné problémy. Solariho ani Mora jen tak nedáme! Camacho chce 4 vyrovnané střední záložníky. Kromě Gutiho a Beckse tam počítá i s Helguerou, kterého tam stavěl i v repre (mj.Euro 2000) a s novou posilou, kterou bude Vieira, Xabi nebo Emerson, který je jasně nejhorší možností. Angažování dalšího "galáctica" mě celkem znervózňuje. Moro určitě odejde, Portillo na 90% taky (hostování v Zaragoze?). Čtverkou útoku bude nejlepší střelec rezervy Roberto Soldado. Ale zbývající trojice? Jisté je, že v ní bude Raúl. Buď koupí Ruuda nebo Rooneyho a odejde Ronie (to jest přání Florentina) nebo odejde Moro a přijde "grande Gila" Gilardino (verze á la Camacho). Paci mě mrzí, ale já už na "bobíky" stejně nechodím. Gambrinus liga pro mě po letošním horkém létu SKONČILA!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, horké léto? Že by konečně??? Nicméně ohledně přestupu se teď rýsuje výměna Morientes za Carvalha Takže by mohlo zbýt i na Xabiho Alonsa (ten se mi z tria def.záložníků líbí nejvíc) No ale stále tu je ještě možnost dalšího "galáctica"-útočníka

A Baroš se prý dohodl s Barcelonou a chybí už jen souhlas Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Moro stejně odejde, s tím nic nenaděláme. Porto si neuvěřitelně výmýšlí, cenu Carvalha neustále zvyšuje a už se údajně blíží 30 mil.! To je trochu k smíchu, když Barca nabízela za Ballacka 13 a za Baroše necelých 12. Já bych ho raději nechal dál plavat v tom jejich přístavu a zaměřil se na def.záložníka.

Viděl jsi ty nové modré dresy? To je paráda co?

Reagovat
antimadrista

Ale vůbec ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vole

Reagovat
HOST*yarda

Hm, a je po ptákách, Carvalho je v Chelsea (za 30 m.) a Emerson v Juve, ale Moro zůstává. A Vieira??? Dresy jsou pěkné, kam se hrabou barcelonské. Do barcelonského přístavu bych nehodil nikoho (snad jenom Antimadristu), prý ryby z něj chytají na pánvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Pérezova zvolení mám taky radost. Sanz jen okolo sebe plival pomluvy. Pokud jde o ty posily, není náhodou už Seitaridis v Portu??? Co se týče Vieiry, tak ten k nám zřejmě nepůjde, jeho odpor k Realu je dost známý, navíc už je celkem starý. Ad útočníci, jestliže se budou první posilovat zadní řady, tak na Rooneyho či van Nistlerooye stejně nezbydou peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že koupě Rooneyho nebo van Nistelrooye by byla zbytečná. Real má nejlepší ofenzívu na světě a příchod nových útočníků by bylo zbytečné mrhání peněz. Pérez se musí zaměřit hlavně na obranu, protože ta je tou slabší stránkou tohoto All-star teamu.

Reagovat
HOST*yarda

P.S. PRO AUTORA ČLÁNKU: Florentino Pérez ne Florentin Pérez (nadpis)

Reagovat
Webmaster

Díky...

Reagovat
antimadrista

Laporta je lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele