Flick si vysloužil důvěru a zatím zůstává trenérem Bayernu Mnichov

10.11.2019, 14:02
Aktuality
Bayern Mnichov před týdnem schytal výprask ve Frankfurtu a v týmu panovala hodně ponurá nálada, stačilo pak jenom několik dní a vše se obrátilo téměř o 180 stupňů. Vedení se odhodlalo ke změně trenéra, Nika Kovaće dočasně nahradil jeho asistent Hansi Flick a začal výborně...

Bayern v týdnu porazil Olympiakos a včera suverénním způsobem zvládl ostře sledovaný souboj s Dortmundem (4:0). Flick měl původně u kormidla zůstat dva duely, své působení v této roli si ovšem protáhne.

"Do odvolání povede tým trenér Flick. Můžete očekávat, že pod jeho vedením bude hrát tým i po reprezentační přestávce proti Düsseldorfu," nechal se po triumfu nad BVB slyšet předseda bavorského celku Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern měl včerejší utkání pod kontrolou a po první půli vedl 1:0, když se opět prosadila letošní jistota Robert Lewandowski. Polský kanonýr po změně stran přidal ještě jeden zásah a přesně mířil i Serge Gnabry, deset minut před koncem se do vlastní sítě trefil Mats Hummels.

"Ani nevím, co (Rummenigge) řekl. Pro mě se nic nemění. Dostal jsem za úkol vést tým ve dvou zápasech a práci v této funkci jsem si užil. Od začátku jsem říkal, že ta dvě utkání jsou pro mě důležitá a zvláště pak to dnešní, pod což se podepsal i výsledek. Dvakrát jsme vyhráli a jsem maximálně spokojen," zářil štěstím Hansi Flick.

"Po takovém zápase nemůžete udělat nic jiného, než ocenit celý tým. Hráli jsme přesně podle našeho plánu. V prvních minutách jsme chtěli ukázat vůli po vítězství. Tým si vedl skutečně skvěle, podali jsme vynikající výkon. Ve středu jsme ukázali pokrok v defenzívě, dnes to pak nebylo dobré jen směrem dozadu, ale také dopředu. A z čeho mám zvláště radost - hráli jsme fotbal, na jaký jsou místní lidé zvyklí a jaký chtějí vídat pravidelně," radoval se dále Flick.

Autor: Tomáš Pavlík / yahoo.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klasika...po vyhazovu trenéra dosadíme dočasného trenéra na 5 zápasu...po 5 vyhrach nabídneme smlouvu na 3 roky...po půl roce papá

Reagovat
Frantszek

jojo...protože to, že ten tým hned první zápas po vyhazovu trenéra vyhrál, je přeci zásluhou asistenta, který jej nahradil.

Reagovat
vladino10

Tak ale tých možností moc nemáš, novému trénerovi by si tiež musel ponúknuť zmluvu na tri roky a ešte bez tých skúšobných 3 zápasov..

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo musel? Otázkou je, či by renomovaný tréner pristal na kratšiu zmluvu.

Reagovat
vladino10

Ktorý tréner ti príde s tým, že odtrenujes 3 zápasy a my sa rozhodneme či ostaneš? Ten Hag alebo Mourinho určite nie

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinhovi to nemôžeš navrhnúť ani ako vtip! A to má ten chlapík zmysel pre humor.

Na tri zápasy neberieš renomovaného trénera!

Á propos, čo chceš skúšať u renomovaného trénera? Či ovláda konverzačné frázy v nemčine?

Minimálne do konca sezóny tu často zmieňovaného Juppa, alebo Arséna. Chlapov čo májú renomé, ale bohužiaľ aj svoj vek. Alebo teda Flick.

P.S. Na tri zápasy na skúšku...tak to by nevzal ani Trpišovský.

Reagovat
smazaný uživatel

No to by nevzal ani Stramaccioni

Reagovat
Rudnevs

No však presne o tom vladino písal...

Reagovat
vladino10

Ďakujem, napísal si presne to isté čo ja, len nie na dva riadky ale na 9

Reagovat
smazaný uživatel

Najsamprv som zareagoval nesúhlasne na tvoje tvrdenie, že Bayern by musel novému trénerovi ponúknuť zmluvu na 3 roky.

Tak "jaképak" že som písal to isté? Stále si myslím, že Bayern toto robiť v tejto chvíli nemusí.

Á propos : Guus Hiddink do konca sezóny v Chelsea. A dokonca dvakrát.

Reagovat
vladino10

Rudnevs to pochopil, to mi staci

Reagovat
Talker

Tak pokud chceš absolutní world class nebo trenéra, o kterého se kluby rvou (ten Hag), tak mu musíš dát 3 roky automaticky. Pokud si vezmeš trenéra, o kterého není až tak velký zájem, je za zenitem nebo ještě nevyletěl a je to pro něj obrovský krok kupředu, tak mu můžeš dát smlouvu do konce sezony - takový interim (u nás to byl Rafa, RdM, Grant, Hiddink).

Mourinho je podle mého taková kategorie sám pro sebe, zoufalej, aby našel nějaký velký klub a dostal se opět do hry. Ten by podle mého vzal smlouvu do 2021 s opcí na další rok, protože přes léto ho všichni kompletně ignorovali a nedotkli by se ho ani dvoumetrovou tyčí - a to shánělo v létě několik klubů trenéra, které by se mu mohly líbit.

Reagovat
vladino10

Veď presne to pisem- výhoda flicka je to, že mu môžeme takto stúpnuť "skúšobnú dobu", to by pri iných tréneroch nešlo..takže v zásade nie je čo stratit- keď sa chytí tak.mega, keď sa nechytí, tak sa pôjde do väčšieho mena, ktoré má väčšiu pravdepodobnosť že sa chytí, ale ak sa nechytí, tak bude ťažšie sa ho zbaviť...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern není United ti si to pohlídají

Reagovat
ADM

Solari approved

Reagovat
Bayern +

Do odvolání povede tým trenér Flick. Můžete očekávat, že pod jeho vedením bude hrát tým i po reprezentační přestávce proti Düsseldorfu,"

Reagovat
Heresy

vsimli jste si tez jak u 3tiho golu mohl lewa nahrat coutinhovi do behu ale pockal si na mullera ? me osobne to prislo trochu naschval ..

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Müllered

Lewa ví, kdo je lepší hráč. Coutinho by to stejně posral, takhle z toho byla pěkná asistence.

Reagovat
vladino10

Reagovat
manuelo neuero

no je pravda že coutinho všechny tutovky co tuhle sezonu měl zadrbal a hrozně sóluje

Reagovat
Beči

Reagovat
Bayern +

Reagovat
irik

Reagovat
Mariano13

možno si netrúfal poslať to cez Hummelsa a kým si zlepšil pozíciu bol Coutinho v ofsajde

Reagovat
Heresy

No ja nvm casu mel dost a urcite onem vedel podival se na neho ... gol z toho dali samozrejme ale vetsina hracu by mu to poslala si myslim .. prislo mi to jako trochu naschval ... snad se pletu

Reagovat
smazaný uživatel

Herr Flick

Reagovat
Rich

Za mě dobré rozhodnutí, už proti Olimpiakosu to bylo vidět, ale skutečný posun byl proti Dortmundu... Upřímně tohle jsem za tu dobu pod Kovačem neviděl, to byl prostě jeden zmatek pod ním, ale Flick? Ha, dva zápasy a prostě super, za mě do konce sezóny a když se mu povede dost dobře, tak smlouvu na další roky.

Jinak další skvělá věc od Flicka, poslední zápasy pod Kovačem nehrali vůbec nic Thiago a Coutinho, čili je dobře, že startují z lavičky.. Jinak včera jsem viděl po dlouhé době ten pravý Bayern, který předváděl super fotbal.

Reagovat
blackhawk88

Tu asi nejde ani tak o trenera ako o pristup hracov k zapasom pod Kovačom. Mam pocit, ze to vtedy flakali a bojkotovali. Atmosfera asi nebola dobra, ked existovala skupinka okolo Mullera, ktora ho uz nechcelq, teraz hrali uz uvolnenejsie.

Reagovat
Rich

Já se Mullerovi nedivím, nevycházel s Kovačem od začátku a pravda, prostě Muller nedává góly, ale prostě rozdává míče, má asistence a celkově na hřišti udělá víc než Coutinho. Prostě hráči na tom měli podíl, ale celkově ta hra Kovače nebyla koukatelná... A za rok a půl pokrok nikde... Vždyť Bayern měl problémy s týmy, které jsou vespod tabulky a najednou to jde...

Reagovat
Kolarik12

Taky jsem toho nazoru, ze to nebylo az tak Flickem, ale hracema, kteri evidentne s Kovacem moc dobre nevychazeli. Souhlasim, Coutinho se po sezone nejspis popakuje, zatim nic nepredvedl, takze tech 120M je dobrej vtip. Bayern by se mel zamerit na trojici Sane, Werner, Havertz. Ikdyz u posledniho zminovaneho uz jsem neco cetl, ze si mel udajne placnout s Realem, snad to neji pravda. Tito tri, navic nemci by do Bayernu sedli jak pr*el na hrnec. A hra na dva hroty Lewa Werner by mohla byt taky zajimava. :)

Reagovat
Rich

Coutinho zpátky do Barcelony. Je to taková posila, která nic moc nepředvádí, pár zápasů něco jo, ale jinak je to hrůza a tu cenu nemá ani omylem.... Jinak se Sanem souhlasím, bude ideální posila tam, Havertz taky, snad to vyjde, ale taky jsem slyšel, že kolem něj se motá trapný Real a dokonce snad i anglické týmy... Werner, je neskutečný tahoun Lipska, takže určitě do Bayernu, já bych si dovedl představit hrát na dva hroty, ale prostě ne klasickou 4-4-2... Bayernu potřebuje ještě obránce, nestačí to co máme, ideálně Němce, jelikož Hernandez se taky moc neosvědčil...

Reagovat
Werkrider

Tak snáď pre Bayern a jeho fanúšikov, sa bude "nový" tréner hráčom páčiť a neupadne do ich nelibosti, to by ho muselo vedenie vymeniť.

Reagovat
db18

"do odvolání"

...to je kouzelný.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Werkrider

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ferragamo7

Ja by som bol neskutočne šťastný,keby po tejto sezóne príde Ten Hag.To by bol podľa mňa ideálny tréner pre Bayern,pretože vyznáva podobný ,,heavy metal" ako Klopp.Stačí sa pozrieť na herný prejav Ajaxu aj vlani aj teraz- hrajú neskutočne.Radosť sa na to pozerať-v ich hre nevidieť alibisticky mysliacich hráčov,ktorí len aby niečo nepokazili smerom dopredu,tak to do nemoty prihrávajú do šírky a potom brankárovi ako keby mali nejaký blok.Hráči Ajaxu alebo Lpoolu vyrážajú do bleskových protiútokov,pretože ich tréneri k tomu vedú.Keď si porovnám herný prejav Bayernu s Ajaxom alebo Lpoolom je to nebe a dudy.Posledný zápas s Dortmundom ukázal,ako by to malo vyzerať,ten pressing po strate lopty bol úžasný, aj smerom dopredu to už bolo oveľa dynamickejšie.Dobre sa na to pozeralo,ak by Flick dokázal hrať takýto futbal,Bayern práve našiel trénera.

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele