Flick přebudovává reprezentaci, Německo se bude prezentovat novým stylem hry

28.03.2023, 11:06
Aktuality
Hansi Flick (© AFP)

Minulý týden se rozeběhla kvalifikace o postup na evropský šampionát 2024 a individuální program má reprezentace Německa. To bude turnaj pořádat a rádo by napravilo selhání z mistrovství světa v Kataru, klíčem k úspěchu má být i jiný styl hry...

Němci v Asii zklamali, v konkurenci Španělska, Japonska a Kostariky nepostoupili ze základní skupiny a sami vědí, že mají co napravovat. Částečně s tím začali o víkendu, v přátelském souboji si doma poradili 2:0 s Peru.

"Výhry jsou vždycky důležité, a to jak pro sebevědomí, tak i pro sebeúctu," říká Flick.

"Ale myslím si, že na fanoušky udělá dojem styl hry, jakým se budeme prezentovat," dodal.

Německo si nadcházející rok a čtvrt vyplní řadou přátelských zápasů, síly bude měřit s atraktivními soupeři a nejbližším bude Belgie, která se v zemi našich západních sousedů představí již dnes večer. Rovněž ona by si ráda udobřila fanoušky, jelikož na MS nepostoupila ze základní skupiny, do nového cyklu vyrukovala s trenérem Domenicem Tedescem a začala jasnou výhrou 3:0 ve Švédsku.

"Mají nového trenéra a nového týmového ducha. Všichni vědí, jak skvělými fotbalisty Belgie disponuje, velmi dobře si dovedou poradit ve chvíli, kdy na ně vytvoříte tlak. Stále se jedná o jeden z nejlepších týmů na světě, bude to dobrý test," tuší Flick.

Pikantní bude úterní zápas především pro již zmiňovaného Tedesca - německý trenér se vrátí do vlasti, v níž dříve vedl Schalke a Lipsko. "Na velkých turnajích pravidelně hraje roli řada faktorů, musíte načasovat formu a mít i štěstí. Němci do šampionátu půjdou naplno, o tom jsem přesvědčen. Budou chtít zlato, zvláště na domácí půdě," nepochybuje Tedesco.

"V úterý mě čeká speciální večer. Těším se na přátelské utkání proti špičkovému týmu," uzavřel.

Autor: Tomáš Pavlík / Flashscore

Komentáře (2)

Přidat komentář
fabec1222
Reagovat
Csaplárova past

Nemci potrebuji ostre zapasy kvalifikace. Tento cas pro poradatelstvi je zastihl v nejmene vhodnou dobu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele