Flick podle Matthäuse opustí Bayern a převezme německou reprezentaci

14.04.2021, 09:18
Aktuality
Poněkud skromný bude závěr letošní sezony v podání Bayernu Mnichov, bavorský klub už opustil Německý pohár a včera vypadl také z Ligy mistrů. Ve čtvrtfinálové odvetě proti PSG na jeho lavičce v milionářské soutěži naposledy seděl Hans-Dieter Flick, přesvědčen o tom je Lothar Matthäus...

Flickovo jméno je hodně hlasitě skloňováno v souvislosti s angažmá u německé reprezentace. Od té po dlouhých letech odchází Joachim Löw, ze své funkce odstoupí po letošním evropském šampionátu.

"Tohle byl Flickův poslední zápas v Lize mistrů v roli hlavního trenéra Bayernu Mnichov," prohlásil Matthäus v rozhovoru pro německou televizní stanici Sky.

"Je první volbou pro německý svaz, aby nahradil Joachima Löwa. Tuto nabídku v létě přijme," domnívá se někdejší dlouholetý reprezentant.

Flick se kormidla Bayernu ujal začátkem listopadu 2019 a z bavorského klubu znovu udělal vítěznou mašinu. Vedení proto neváhalo podepsat s ním novou smlouvu, před rokem si jeho služby pojistilo do června 2023.

"Mám smlouvu s Bayernem, ale vždycky přemýšlím o tom, co se stane, nebo jak budou věci pokračovat. Moje rodina stojí za mnou, ať už bude rozhodnutí jakékoli," řekl k situaci sám Flick.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (56)

Přidat komentář
emanuel habasko

je potřeba dát Nationalelf nový impuls, ať je připravena na vítězství na MS

Reagovat
martin.b

Prý za to do jisté míry může jeho vztah se Salihamidžičem, víc info ?

Reagovat
ACSeRw!n

uz to, ze Salihamidzic, jakozto sportovni reditel chodi behem zapasu na stridacku neni uplne ok .. kazdopadne v Nemecku to prezentuji tak, ze jeden z nich proste musi odejit

Reagovat
db18

Tak v Německu je docela častý, že SŘ sedí na lavičce. A v Bayernu tam chodil snad každý SŘ.

Reagovat
livefan

Rozdílné pohledy na způsob vedení i na posily. Samozřejmě to je všechno z tisku a nepotvrzené, ale Flick měl údajně zájem o setrvání Boatenga a Alaby, preferoval Wernera před Saném, měl zájem o Havertze atd.

Reagovat
icka

Tak vzdy na tom bude kousek pravdy...

Reagovat
martin.b

Zajímavý, chod a filosofie klubu na top top úrovni, ale udržet si dlouhodobě kouče se jim co pamatuju nikdy nedařilo.

Reagovat
db18

Tak o setrvání Alaby měl zájem asi každý v Bayernu, kromě Alaby. To pak nic nevymyslíš.

Reagovat
ttopi

S touhle sestavou bych z nich udělal vítěznou mašinou i já. Ale je fakt, že Němci mají teď o trenéry postaráno, to jim můžeme závidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Vau

Nemohla by sa stať alternatíva že Hádam odíde a Flick ostane?

Reagovat
smazaný uživatel

*Hasan Salihamidzic

Reagovat
Rich

Nemožné po tom, co skončí Rummenige, tak Flick nemá zastání pořádně u nikoho... Vždyť Honess a Herbert Heimmer jsou na straně Brazza... Jediný, kdo se nevyjádřil k tomu je Kahn... Každopádně Brazzo snad by měl popřípadě dohodnout Nagelsmanna, ale tedy nevím no... Možná spekulace, jelikož on je kecal a stejně díky němu zase přijdou totální trosky, někdo jako Sarr zase...

Reagovat
smazaný uživatel

Nagelsmann je totálne nevhodný tréner pre Bayern. Flick je dokonalý škoda že to nevyšlo. Sledujem futbal vyše 8rokov a zatiaľ bol toto najlepší tréner ktorého som v Bayerne zažil fakt som veril že to treble môžeme aj obhájiť a so správnymi prestupmi možno aj prekonať ten hatrick Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp Heynckes

Byl ještě o level výš, Flick se samozřejmě přibližoval, ale ještě nedosáhl toho co právě Jupp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rich

Tohle je dobrá otázka... Jak píše Tom11 Jupp byl výše, ale ono to je taky tím, že Jupp měl lepší kádr než měl Flick, když se podívám na tu sestavu, kdy Jupp vyhrál trebl, tak to byla dokonalost... Posty dokonalé obsazené kvalitními hráči... Netvrdím, že Bayern je nemá, ale viz včera Coman a Sané, prostě se od nich čeká, že budou umět zakončovat a dávat góly, ale ve finále nic moc... Do toho střed, Kimmich včera neměl den, ale pořád lepší než Alaba... Jup měl prostě lepší kádr a troufám si říct, že Flick měl silnější kádr minulou sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas Tenkrát byli "hrozbou" pro Bayern akorát Dante a Buyten, jinak byl na ostatní ze základu spoleh. O tom si současný Bayern může nechat jen zdát viz. např. obrana, která hoří skoro v každém zápase. Určitě na tom má svůj podíl i obrovské množství zranění, která tým neustále sužují. Za mě z týmu Flick ždíme maximum, na víc to zkrátka v současnosti nestačí. Pokud nepřijdou noví kvalitnější a zdravější hráči, tak to lepší být nemůže. Kdyby vzal repre, nedivil bych se, kdyby se u nás pak objevil Löw, tak taky ne. Jestli se povede nějaká nadějná super hvězda? James nevyšel, Coutinho nevyšel, u Saného to taky nevypadá... tak koho dalšího? Nejvíce povedeným a platným přestupem byl za mne v poslední době Goretzka, bohužel dlouhodobě nepatří k těm nejzdravějším

Reagovat
Rich

Osobně si myslím, že největší problém Bayernu je ten, že se moc spoléhá na Lewu, koho by napadlo, že se zraní v reprezentaci a ještě proti Andoře? Bayern měl dotáhnout druhého kvalitního útočníka a střídat se s Lewou... Jako to měl Jupp, Hitzefled a další... Prostě dva kvalitní útočníky... Otázkou je, jestli je to možné jako to měl třeba Jupp, protože Gomez a Mandžukič byli skvělý. Buyten byl dobrý, i Dante šel, ale to už neplatí... Jinak ty hráči, co jmenuješ, tak se do Bayernu herním stylem nehodili, James a Coutihno navíc nesplňovali tu kvalitu... Vždycky tyto hráči byli platný pro slabé soupeře, ale proti silným nic moc... Sané je zklamáním, hodně jsem se těšil na jeho přestup, ale prostě paradoxně on Robbena nenahradí, nebo ne hned... Ale Gnabry má potencionál... Za mě Gnabry, Goretzka, Davies a Hernandez jsou nejlepší přestupy.... Paradox je, že Musiala ještě k tomu už teď počítám.

Ale chci říct jednu věc... V tuhle chvíli Bayern potřebuje toto: jednoho hráče na pravé křídlo, jednoho hráče na pravého beka, Neuhause, který se bude střídat s Goretzkou nebo Kimmichem, aby když jeden vypadne, tak aby mohl startovat nebo nahrazovat je. Dále Bayern potřebuje do budoucna zjistit si, kdo by byl možnou náhradou za Lewu... Mám svého oblíbence a rád bych ho viděl v Bayernu a to je Silva z Frankfurtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazzo býval na hřišti vždycky podvraťák, taková ta "balkánská povaha", nedivil bych se, kdyby takový byl i mimo něj a Flicka "odpudil"

Reagovat
smazaný uživatel

To je proste balkan. Srbaci a Chorvati sa este daju, ale Albanci, Macedonci a Bosna to je totalne moralne dno. Mam osobnych skusenosti kopec, oni to maju proste v sebe, aj medzi sebou sa podrazaju. Comu sa cudujem je, ze si Nemci pustili medzi seba takeho (doslova) hada a kladu mu taku dolezitost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak je potom možný, že posraný balkánec má takový vliv na německý klub?

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobra otazka. Ale, bol to Hoeness kto ho spravil sportovym riaditelom, aj dosadil do dozornej rady, bez jedinej skusenosti, dosiahnuteho vzdelania alebo kvalifikacie v obore. Hoeness aj po odsupeni z funkcie prezidenta ma v klube stale velku moc a taha za nitky a robi to cez Brazza. Tu treba hladat odpovede, preco clovek ktory ma nulove odborne znalosti v obore, je podly a zbabre naco siahne sedi tak vysoko.

Reagovat
livefan

Brazzo i člen představenstva, takže pochybuji.

Reagovat
dantetomas

Hádam, že ne

Reagovat
Rich

Takže Nagelsmann jako náhrada je v tuhle chvíli jako jediná možnost... S tím, co Flick dal Bayernu je neskutečné a i když to není jisté na 100%, tak je jasné, že Flick tu práci u německého nároďáku vezme... Brazzo by měl přitom odejít, když si vezmu, že místo, aby Bayern vykoupil Perišiče, tak přivedl Costu jako náhradu za něj... Další věc posily, co Brazzo přivedl, tak Flick nechtěl, posily typu Sarr, Roca atd... Docela chápu Flicka, že odchází nechat si kecat do práce asi by nikoho nebavilo...

Každopádně jeden z nejlepších trenérů za poslední dobu. Ten kdo to po něm vezme, tak bude mít, co dělat, aby přinesl kvalitu a výraz do hry...

Reagovat
Rudnevs

Myslíte, že by Nagelsmann išiel? V Lipsku je relatívne krátko, určite ho budú chcieť udržať. Každopádne by bolo zaujímavé, keby sa to stalo. To by boli poriadne trénerské rošády. Z tímov, čo bojujú o poháry, by mal rovnakého trénera snáď už len Wolfsburg (a to by ešte po Glasnerovi teoreticky mohlo ísť Lipsko v prípade, že by stratili Nagelsmanna).

Reagovat
jack_donaghy

Myslim, ze nie. Alebo teda bolo by pre mna prekvapujuce keby isiel - presne z dovodu co pises. Comu by som sa necudoval, bo bolo keby priviedli ten Haga.

Reagovat
Allianz_Arena

Souhlasím, v Ajaxu je trenér pro Bayern. Pokud se bude chtít ten Hag posunout ještě o krůček výše, tak je pro něj Bayern ideálním místem. To samé platí pro Bayern, pokud budou potřebovat trenéra, není podle mě vhodnější kandidát.

Reagovat
db18

Reagovat
Mönchengladbach

Löw bude volnej...

Reagovat
bayern987

Já tajně doufám, že jednoho dne nás bude trénovat Miro, ale jasné zatím to je nereálné.

Reagovat
Aldeano

Navíc už v Bayernu působil.

Reagovat
Rich

No on Brazzo ho bude chtít přivést, já bych byl pro Haga z Ajaxu, ten je výborný a myslím si, že po Flickovi ideální volba... Nic proti Nagelsmannovi, ale mám pocit, že to bude spíše druhý Kovač a jak je mladý, tak ho v Bayernu neposlechnou...

Reagovat
Rudnevs

Neni to len o veku, Nagelsmann je úplne iný typ (osobnostne) ako Kovać. Myslím, že až raz do Bayernu pôjde, tak bude úspešný.

Reagovat
Rich

Hag je v tuhle chvíli lepší a Nagelsmann potřebuje čas ještě a zkušenosti...

Reagovat
Rudnevs

Hag tiež nie je nejak skúsený, trénuje na profesionálnej úrovni možno tak o rok dlhšie než Nagelsmann...

Reagovat
Rich

Tak či tak je to jedno, ideální by byl Klopp, ale ten je v Liverpoolu a drží se tam i přes nezdar postupu dál v Lize mistrů...

Reagovat
Seydou Doumbia

Klopp nikdy...ty vole Klopp a Holand v Bayernu a já se odstřelim...dvě nesympatické svině

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Rich

A přijde ti Allegri jako vhodný typ pro Bayern? To raději toho Kloppa než dalšího Itala, který stejně po roce a půl odejde...

Reagovat
Seydou Doumbia

Aleš snad nebude jediný kandidát na ten post ne? Nagelsmann, Ten Hag?

Reagovat
Rich

No ale je favoritem právě že, protože je volný... Nagelsman a Hag mají smlouvy a Bayern by musel za ně zaplatit... Ale třeba Flick dodrží slovo a zůstane na příští rok a pak se dohodne ten Nagelsmann... Ono stejně to vypadá, že asi zůstane, protože Flicka se zastávají hodně legendy jako Beckenbauer aj... Naopak o Brazzovi si myslí, že by měl skončit a že hlavně za ním jde letos zpackaná sezóna... Ale uvidím, každopádně raději bych byl, aby Flick zůstal ještě tedy ten rok a pak se dohodl Hag či Nagelsmann... Za mě bych bral Haga, přijde mi pro Bayern ideálnější.

Reagovat
TheMally11

Hašek je prý stále volný

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře pro všechny strany

Reagovat
südkurve

v létě zkusí Kloppa

Reagovat
smazaný uživatel

ideálna náhrada

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppík do Bayernu a za něj Špína z Rangers a nejelpší trenér ve vesmíru 1.000.000x lepší než Lampard se bude moct předvíst.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Doufám ve výměnu Flick - Low

Reagovat
Arne

Myslel jsem si, že Kahn má koule a zasáhne... Flick svým umem udělal z Brazza manažera s výhrou v LM, před jeho povýšením na lavičku byl na odstřel.

Jen si srovnejte, jakou lavičku má Hansi a co měl na výběr Jupp za Sammera...

Třeba to Bayernu pod Nagelsmannem taky půjde, třeba uloví Kloppa. Ale podle mě si vůbec neuvědomují, co za trenéra ztrácejí.

Reagovat
Giginek

Úplně s tebou souhlasím. Flick by měl stoprocentně zůstat. S šířkou kádru to prostě Brazza nezvládl a měl by za to nést následky.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Sammer bol úplne iný level, neskutočný frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernisti preco konci Kalle? Ide do dochodku?

Reagovat
esmuellert

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele